Laivue 2020

Hevosen suusta (siis vientiluvan sisältö vuosi sitten)

https://www.dsca.mil/major-arms-sales/finland-evolved-seasparrow-missiles-essm

WASHINGTON, FEB. 5, 2018 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to Finland of sixty-eight (68) Evolved SEASPARROW Missiles (ESSM) and one (1) ESSM inert operational missile for an estimated cost of $112.7 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Finland has requested a possible sale of sixty-eight (68) Evolved SEASPARROW Missiles (ESSM) and one (1) ESSM inert operational missile. Also included are seventeen (17) MK25 quad pack canisters, eight (8) MK783 shipping containers, spare and repair parts, support and test equipment, publications and technical documentation, training, U.S. Government/Contractor engineering, technical and logistics support services and technical assistance, and other related elements of logistical support. The estimated total case value is $112.7 million.

This proposed sale will support the foreign policy and national security objectives of the United States by improving the security of a partner nation that has been, and continues to be, an important force for political stability and economic progress in Europe.

Finland intends to use the missiles on its new Squadron 2020 class Corvette ships. The missiles will provide enhanced capabilities in effective defense of critical sea lanes and improve Finland's capability to meet current and future threats of enemy anti-ship weapons. Finland has not purchased ESSM previously, but will have no difficulty incorporating this capability into its naval forces.

The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.

The principal contractors will be Raytheon Missile Systems (RMS) Tucson, AZ, for the missiles, and BAE Systems, Aberdeen, SD, for the missile canisters. The purchaser typically requests offsets. Any offset agreement will be defined in negotiations between the purchaser and the contractor.

Implementation of this proposed sale will require up to 12 U.S. Government personnel to travel to Finland providing support over a period of five years.
 
Hyvä uutinen tuo ESSM-hankinta. Sitten voidaankin siirtyä taistelujärjestelmä-veikkaukseen.

Mikä kolmesta? LMC, Saab vai Atlas? Saabilla on jo kokemusta Torped 47:sta ja Gabrielista, mutta IT-ohjus on nyt jotakin muuta kuin Umkhonto. Sekä LMC että Atlas ovat ymmärtääkseni puuhastelleet ESSM:n kanssa aiemminkin, ehkä myös Saabille on tarttunut jotakin Australian ANZAC-luokan päivityksestä (lisäys: niin ja onhan Saab päivittänyt myös Naresuan-luokan...). LMC voi sittenkin olla ennakoitua kovempi kilpailija, kun Halifax-luokan päivityksen jäljiltä on kokemusta myös Suomen aluksiin tulevasta Boforsin 57:sta ja yhteistyöstä ruotsalaisten kanssa?

Tutka-veikkauksesta voitaneen tosin nyt poistaa iippotutka, kun IT-ohjus tulee Amerikasta.
 
Kun vertaa seitsemän poistoon menevän aluksen suorituskykyyn (kahdessa ITO04, muissa vain tykkejä), suorituskyvyn kasvu on aika jäätävä.

Jos kysyt hs.fi trollit/toverit-kerholta niin liikaa on hyökkäysvoimaa, puolustusvoima pienentyy, USA:n vehkeet ei toimi koska WW2 jne.
 
Vai löytyisikö jopa käyttöä jääluokitelluille korveteille...?

Myöhäistä. FFG(X):ää ei voi enää pysäyttää.

Vakavasti, eiköhän tuo tarkoita perinteistä kotimaisen huoltokyvyn luomista. Enempään en usko ennen kuin itse näen.
 
Laatua tässä haettiin määrän sijaan. Hyvä juttu! 83 miljoonalla ohjuksia ja niiden laukausimia neljälle alukselle ei kyllä edelleenkään ole mikään kovin massiivinen kauppa vaan enemmänkin sellainen harmaan vaiheen minimi. Toivottavasti maavoimille hankitaan aikanaan samaa ohjusta.
 
Laatua tässä haettiin määrän sijaan. Hyvä juttu! 83 miljoonalla ohjuksia ja niiden laukausimia neljälle alukselle ei kyllä edelleenkään ole mikään kovin massiivinen kauppa vaan enemmänkin sellainen harmaan vaiheen minimi. Toivottavasti maavoimille hankitaan aikanaan samaa ohjusta.

Öh, miksi?

Jos ESSM kerran on pätevä ohjus NASAMS-järjestelmässä käytettäväksi, niin miksi Raytheon kehittää AMRAAM-ER:ää? NASAMS-käyttäjämaathan käyttävät hyvin laajalti myös ESSM:ää, joten kuka ostaisi AMRAAM-ER:ää, jos siinä ei olisi merkittäviä etuja? Norja, Hollanti, Espanja, Yhdysvallat, Australia ja nyt Suomi... ok, pari NASAMS-järjestelmän ostajaa ei käytä ESSM:ää, mutta kovin marginaaliselta asiakaskunnalta vaikuttaa.
 
ESSM on eka turvallinen valinta. Block 2 on toisaalta myös uusi, koeammunnat alta vuoden vanhoja.
Jos ESSM kerran on pätevä ohjus NASAMS-järjestelmässä käytettäväksi, niin miksi Raytheon kehittää AMRAAM-ER:ää?
Erilainen käyttötapa (anti ship countermeasure). ESSM:llä vastukset ovat esim. sea skimmereita.

ESSM:ssa on SARH. Block 2 lisää active homingin, mutta SARH ei poistu. AMRAAM-ER:ssa ei SARH. Lisäksi datalinkki ja sytytin ilmeisesti erilaiset vrt. ESSM.
https://en.wikipedia.org/wiki/Semi-active_radar_homing

Täällä härö lähde, mutta antaa osviittaa:
https://defense-and-freedom.blogspot.com/2016/01/naval-air-defence-of-2020s.html
 
Viimeksi muokattu:
Laatua tässä haettiin määrän sijaan. Hyvä juttu! 83 miljoonalla ohjuksia ja niiden laukausimia neljälle alukselle ei kyllä edelleenkään ole mikään kovin massiivinen kauppa vaan enemmänkin sellainen harmaan vaiheen minimi. Toivottavasti maavoimille hankitaan aikanaan samaa ohjusta.

Oheinen 83milliä siis aiemmin ilmoitetun hankintahinnan päälle...
 
DSCA:ssa oli arvio $112,7M 68kpl + 1 inertti + tykötarpeet, mutta nyt toteutui 83M€. Pelkkä valuuttamuunnnos $112,7M:sta antaisi tänään 99,5M€.
Ei päälle tai alle.
 
Osui silmään vientiluvasta: This proposed sale will support the foreign policy and national security objectives of the United States by improving the security of a partner nation that has been, and continues to be, an important force for political stability and economic progress in Europe.
 
Back
Top