Lemmenjoen "kertausharjoitukset", viinaa, vittuilua ja rikossyytteitä

Panssari Salama

Ylipäällikkö
En tykkää alkoholin käytöstä ja tyhmäilystä yhtään. Silti en suosittele ensimmäisenä vaihtoehtona sitä, että puolustusvoimat laittaisi jonkun everstin siviiliin. Nuorehko eversti taitaa olla niin kallis mies, ettö kannataa mielestäni kokeilla muita vaihtoehtoja. Hoitomääräys ja/tai osallistumiskielto kaikkiin tilaisuuksiin joissa saatetaan käyttää alkoholia. Jos mies on selvin päin hyvä, niin ei potkut ole ensisijainen vaihtoehto. Ja eiköhän ne pv:ssä osaakin jo ohjata tuon everstin kuntoon.
Miksi näin ei tehty? Tämä on standardiprotokolla yksityispuolella: varoitus + hoitoonohjaus. Ei kahta kysymysta.

Nyt alan olla jopa sitä mieltä, että syyteharkinta ilmavoimien johtajaa kohtaan on sekin paikallaan. Ja jos ilmenee, että koitti peitellä tätä kun ei käynnistänyt tutkintaa, niin huonompi juttu, saatta leivätön pöytä antaa sapiskaa. Ja hyvä niin, jos muuten ei tajuta. Tässäkin maassa on tarpeeksi tahoja, joille sopii oikein hyvin että PV:n maine ottaa kolauksia. Saati että ammutaan omaan jalkaan ihan oman johdon toimesta.
 

Museo

Eversti
Alkaa menemään vähän jälkiviisaan jeesustelun puolelle tämä kommentointi. Kukaan ei kuitenkaan kuollut eikä saanut fyysisiä vammoja. Tapauksen saama kielteinen julkisuus taas toivottavasti hillitsee vastaavaa toimintaa tulevaisuudessa.

Lemmenjoen kohutapahtumia todistanut toimitusjohtaja: ”Ei mitään kuolemanvakavaa”
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo oli paikalla kohutussa Lemmenjoen tilaisuudessa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005961955.html

Julkaistu: 11.1. 9:49

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo sanoo IS:lle, että Lemmenjoella ei tapahtunut mitään ”kuolemanvakavaa”.
Valtakunnansyyttäjänvirasto on nostanut syytteet Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä ja Karjalan lennoston ex-komentajaa Markus Päiviötä vastaan. Rikostapaus tapahtui vapaaehtoisen kertausharjoituksen aikana Ilmavoimien Lapinmajalla Inarissa.

IS:n tietojen mukaan Päiviö oli räyhännyt ja haukkunut paikalla olleita. Tapahtumassa kutsuttuna ollut Luja-Betoni Oy:n toimitusjohtaja oli kohutussa tilaisuudessa paikan päällä.

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo osallistui Lemmenjoen vapaaehtoiseen kertausharjoitukseen, jossa kohuttu tilanne tapahtui. Hän kertoo nähneensä, miten tapahtuma eteni.

Isotalon mukaan tilaisuudesta aiemmin kerrotut lehtitiedot pitävät paikkaansa. IS kertoi jo torstaina, että komentaja oli haukkunut ja sättinyt ensin omaa henkilökuntaansa törkeällä tavalla, minkä jälkeen komentaja oli alkanut haukkua ja solvata myös kutsumiaan vieraita. Alkoholi oli mukana tapahtumassa.

Isotalo ei kuitenkaan halua kertoa tarkemmin illan yksityiskohdista. Mitään kuolemanvakavaa tilaisuudessa ei hänen mukaansa kuitenkaan tapahtunut.

– Ehkä oli vähän huonoa käytöstä, mutta mitään väkivaltaa ei kuitenkaan ollut, Isotalo kertoo.

Karjalan lennoston ex-komentajaa Markus Päiviötä epäillään esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä epäillään palvelusrikoksesta. Eskelisen kohdallaan epäillään, että hän viivytteli alaisensa epäiltyjä rikoksia koskevan esitutkinnan aloittamista.

Valtakunnansyyttäjänvirasto harkitsee esiselvityksen aloittamista puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindbergin omasta toiminnasta tapauksessa.

Isotalo ihmettelee, että tapahtumien jälkiselvittelystä on syntynyt niin iso kohu.

– Ihmettelen kyllä, jos esimerkiksi puolustusvoimien komentaja joutuu tästä kohun jälkiselvittelystä jotenkin vastuuseen.

– Kyllä tässä on mielestäni tehty kärpäsestä härkänen, jatkaa Isotalo.

IS:n tietojen mukaan komentaja oli uhkaillut vierailleen, etteivät he saa kutsua enää ensi vuonna. Perinteisesti vieraslista on melko vakio ja se muuttuu vuosittain vain vähän. Osa vieraista oli pitänyt komentajan uhkailua pilana, mutta eivät kaikki.

IS pohjaa tietonsa useisiin lähteisiin.

Faye Lawson
 
Viimeksi muokattu:

baikal

Supreme Leader
Saati että ammutaan omaan jalkaan ihan oman johdon toimesta.
Tämä on SE. On turha kuvitella nykymaailmassa, että töppäilyjä voidaan absoluuttisesti lakaista piiloon julkisuudelta. Suurin vahinko tehdään näköjään kerrasta toiseen aivan samalla kaavalla.

Ja kun tämä näin pitkälle -pääsi-, niin veikkaan hatusta, että toimintaa on kuvattu ja äänitetty. Ja kas, kiistattomia todisteita, joita ei edes syyttäjä ole voinut pois sulkea. Jos vasitussa ilmavoimien -erikoisjoukkovehissä- olisi ollut pirullinen nuorisokaartilainen, hän olisi liipaissut koko shown vielä youtubeen.

Nakellaan vaan näitä unelmapasseja tavan takaa omilla töhöilyillä negatiivisen julkisuuden lapaan, niin hyvä tulee.

Mutta muistakaa sentään reserviläiset, että pidätte takin ylänapin kiinni abc:lla.....
 
Tapauksen saama kielteinen julkisuus taas toivottavasti hillitsee vastaavaa toimintaa tulevaisuudessa.
Itse hieman pelkään tällaista toilailua HX-hankkeen puolesta vaikkei tämä saisi vaikuttaa siihen millään lailla.
Nythän kyseessä on yksityishenkilöiden toilailut ja mokat. HX-hankkeessa on kyse suuremmasta mittakaavasta ja eri asiasta.
Mutta ihminen on ihminen. HX-hanke kalleudessaan tulee herättämään suomalaisissa paljon tunteita, myös hanketta vastaan.
Ei tämmöinen negatiivinen uutisointi jossa ihmisiä ja ilmavoimien korkeita upseereita kuskataan hornetin saattamana lappiin ryyppäämään ja toilailemaan, ole omiaan nostattamaan myönteistä mielikuvaa HX-hankkeelle (varsinkin niiden kansalaisten keskuudessa jotka eivät mitään asioista ymmärrä).
Onneksi HX-hankintapäätökseen on vielä jonkin verran aikaa. Ehken myrsky ehtii laantua ja asian muistelu vaimentua.
Nyt täytyy PV:n tehdä ryhtiliike ja pysyä ruodussa. Nyt on liikaa kaikennäköistä negatiivistä uutisointia mediassa.
Kalliit Laivue2020 ja HX-hankkeet ovat käynnissä ja suomen valtiolla ei ole muutenkaan hirveästi varoja käytettävissä ja korkeat upseerit toilailee.
Hyvänä asiana näen sen, että jos mokaillaan, asiat tutkitaan ja viedään tarvittaessa oikeuteen asti vastaamaan syytöksiin ja tekoihin vaikka kyseessä olisi korkeamman tason henkilöitä.
Tällä tavalla kansalaisten usko tasavertaiseen oikeuteen pysyy paremmalla tasolla.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Näinpään, kertasella rytinällä olis yksi eversti lähteny reserviin, nyt on tutkinnassa kaikki PV:n komentajaa myöten.
Miksi? Sättimisen ja posliinivarpaiden takia? Minusta sitä lajia on jo liikaa, että jengiä sometetaan kortistoon, jos tekevät suullisia virheitä. Päihdehommat pitää hoitaa. Tosin jos tässä on ollut pitkäaikainen kestitysperinne viinoineen, se on kyllä koko organisaation asia. Varmaan Jussi Niinistö selvityksessään tarkastelee sen puolen.
 

Creidiki

Kenraali
Miksi? Sättimisen ja posliinivarpaiden takia? Minusta sitä lajia on jo liikaa, että jengiä sometetaan kortistoon, jos tekevät suullisia virheitä. Päihdehommat pitää hoitaa. Tosin jos tässä on ollut pitkäaikainen kestitysperinne viinoineen, se on kyllä koko organisaation asia. Varmaan Jussi Niinistö selvityksessään tarkastelee sen puolen.
Olipa kyseessä sairaus (alkoholismi) tai yleinen harkintakyvyttömyys niin kumpikaan ei sovellu tuossa asemassa olevalle upseerille. Jos mies olisi ohjattu hoitoon tapahtuman jälkeen tai siirretty sivuun ekan valituksen jälkeen niin tämä olisi jo loppuunkäsitelty pahoittelulla ja munkkikahveilla.
 

Gyllis1

Respected Leader
Mahtava ajoitus tälle pr-katastrofille. Juuri nyt kun pitäisi mahdollisimman hyvin pystyä perustelemaan tarve lisärahoitukselle, saadaan lukea miten ryyppyporukoita kuljetetaan hävittäjäsaatossa kuljetuskoneilla pohjoiseen.

Käsi ylös joka uskoo että näihin ei palata kun erillisrahoituksesta neuvotellaan.
 

Fencer

Eversti
Ilmavoimien komentaja teki ne kuuluisat omat johtopäätökset johtamansa puolustushaaran toilailuista, eikä hae enää uralleen jatkoa.

11.1.2019 klo 12:44 päivitetty 11.1.2019 klo 12:56
https://yle.fi/uutiset/3-10591776

"Ilmavoimien komentaja vaihtuu – Rikossyytteen saanut Sampo Eskelinen ei hakenut jatkoa määräaikaiseen kenraalin virkaansa
Presidentti Sauli Niinistö nimittää uuden Ilmavoimien komentajan todennäköisesti ensi viikolla.

llmavoimien komentaja vaihtuu. Presidentti Sauli Niinistö nimittää Ilmavoimien uuden komentajan todennäköisesti ensi viikolla. Nykyisen komentajan Sampo Eskelisen määräaikainen virkakausi kenraalina päättyy huhtikuun alussa. Eskelinen on oma-aloitteisesti ilmoittanut loppuvuodesta, ettei hae jatkoa määräaikaiseen virkaan. Sotilasarvoltaan Eskelinen on kenraalimajuri.

Ikänsä puolesta Eskelinen olisi voinut hakea kenraalin virkaan jatkokautta vuoteen 2022 asti. Ylen tiedon mukaan Sampo Eskelisellä on jo täysi sotilaseläkeoikeus. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) vahvistaa Ylelle tiedon Ilmavoimien komentajan vaihtumisesta. Uusi komentaja aloittaa 1. huhtikuuta.

Eskelisen ilmoitus siitä, ettei hän hae jatkokautta tarkoittaa, että Eskelinen siirtyy reserviin ja eroaa Puolustusvoimien palveluksesta huhtikuun alussa. Eskelinen aloitti Ilmavoimien komentajana kesäkuussa 2017.
Puolustusvoimien kenraalien virat ovat nykyisin määräaikaisia. Kausi kestää yleensä viisi vuotta.

Rasitteena epäily palvelusrikoksesta ja Ilmasotakoulun jupakka

Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelinen on epäiltynä palvelusrikoksesta Karjalan lennoston Lemmenjoella järjestämän vapaaehtoisen kertausharjoituksen jälkiselvittelystä. Käytännössä kysymys on siitä, venyikö Eskelisen harkinta-aika esitutkinnan käynnistämisestä liian pitkäksi sen jälkeen kun tapaus oli tullut hänen tietoonsa.

Karjalan lennoston entisen komentajan Markus Päiviön epäillään käyttäytyneen sopimattomasti lennoston sidosryhmien vapaaehtoisessa kertausharjoituksessa Lapissa Lemmenjoella. Päiviötä epäillään esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Tänä vuonna Ilmavoimien Ilmasotakoulun oppilasvalinnat ovat olleet julkisuudessa. Ilmasotakoulun oppilaiden lisävalinnassa on epäilty sukulaisten suosimista. Pääesikunnan mukaan lentoreserviupseerikurssin lisähaun valintaprosessissa on ollut tavanomaisesta poikkeavia vaiheita.

Korjaus 12.56: Eskelisen määräaikaien virka päättyy huhtikuun alussa eikä kuun lopussa.
Kerromme kohta lisää."
 

JR49

Respected Leader
2000-luvun alussa, hyvinkin korkea-arvoinen kappari toilaili kännissä kaksissa kertauksissa. Ajattelin tuolloin, että onpas varmaan harvinainen vanhan koulukunnun edustaja. Enpä olisi uskonut, että tuolle tasolle enää ylennytään, vuonna 2019 mikäli alkoholi on ongelma.
Nyt viimeistään on tajuttava, että organisaatio suojelee, upseeriveljet suojelevat ja viimeistään kadettiveli suojelee -ajattelumalli ei toimi nykyaikana. Päinvastoin, sillä vahingoitetaan omaa organisaatiota rankasti ja hyviä miehiä menee vessasta alas oheisdamagena.
Someaika taas saa aikaan sen, että kaikki tulee julki.
 

skärdis

Respected Leader
Jos mies olisi ohjattu hoitoon tapahtuman jälkeen tai siirretty sivuun ekan valituksen jälkeen niin tämä olisi jo loppuunkäsitelty pahoittelulla ja munkkikahveilla.
Että rikokset olisi tuolla taputeltu?

Ei tunnu kaikki ymmärtävän, että häntä epäillään rikoksesta ei mistään huonosta käytöksestä tai muusta.

Rikolliset on syytä tuomita laillisen esivallan toimesta, eikä painella villasella kadettiveljeyden tai jonkun muun epävirallisen normin mukaisesti. Sitähän tuolla on ilmeisesti jo yritetty, mutta tämä "pojat ovat poikia" johti jo ilmavoimien komentajan pikaiseen siirtymiseen reserviin. Mahtoi olla kannattavaa hänellekin osallistua epäviralliseen peittelyyn?

Edit: Sellainenkin mahdollisuus on, että tuomioistuin päätyy siihen ettei asiassa ollut tapahtunut rikosta. Sekin päätös on yhtälailla hyvä kun asia on tutkittu laillisessa järjestyksessä.
 
Viimeksi muokattu:

Römppäinen

Kapteeni
Olipa kyseessä sairaus (alkoholismi) tai yleinen harkintakyvyttömyys niin kumpikaan ei sovellu tuossa asemassa olevalle upseerille. Jos mies olisi ohjattu hoitoon tapahtuman jälkeen tai siirretty sivuun ekan valituksen jälkeen niin tämä olisi jo loppuunkäsitelty pahoittelulla ja munkkikahveilla.
Niin totta.
Mitähän nykyään kuuluu sille some-masahiirelle?
 

MaK

Korpraali
Voisi omat kokemukset alkoholin käytöstä harjoituksissa tuoda esiin, harjoituksia kymmenittäin viimeisen 20 vuoden aikana: Kaksi kertaa on itse käyty kerholla, toisella kertaa kaksi olutta, toisella kertaa olut + pitsa.

Ensimmäinen KH joskus muinoin: Pataljoonan esikunnan reserviläisillä reilusti omia pulloja mukana, jotka kuitenkin oikeutetusti takavarikoitiin tullessa. deraltegaardia ilmeisesti...

Yhdessä harjoituksessa 15v sitten yksi telttakunta reilusti humalassa, omat pullot mukana. Minua JJ:nä otti päähän reilusti, mutta saivat melkoista runtua seuraavana päivänä kun hyökättiin umpihangessa.

Kerran tuli harjoituksiin reserviläinen umpihumalassa, mukana kaikki tarvittava eli puukko ja kompassi. Istui maassa portin ulkopuolella SP:n valvonnassa, kunnes joku vei pois.

Sama se on PV:llä, niin kuin siviilityöelämässä, muutama ääliö pilaa koko jutun.
 
https://yle.fi/uutiset/3-10591963

Silminnäkijät vaitonaisia välikohtauksesta Ilmavoimien kertausharjoituksessa – SS: Yksi haukutuista oli Nurmeksen kaupunginjohtaja

Epäasiallinen käytös vapaaehtoisissa kertausharjoituksissa poiki syytteet Karjalan lennoston entiselle komentajalle. Myös Ilmavoimien komentajaa epäillään sotilasrikoksesta tapaukseen liittyen.

Ilmavoimien kertausharjoituksessa tapahtuneen välikohtauksen silminnäkijät ovat vaitonaisia tapauksen yksityiskohdista.

Karjalan lennoston entinen komentaja, eversti Markus Päiviö sai tiistaina syytteet esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.
Epäillyt rikokset tapahtuivat Inarin Lemmenjoella syyskuussa 2017 Ilmavoimien Lapinmajalla järjestetyissä vapaaehtoisissa kertausharjoituksissa.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kertoivat torstaina, että syyte liittyi epäasialliseen käytökseen, johon alkoholilla oli osuutta.
Savon Sanomien mukaan yksi 12 asianomistajasta oli Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi. Hän vahvistaa tapahtuneen Ylelle.

– Pitää paikkansa, olin yksi uhreista. En kommentoi asiaa enempää ennen kuin hovioikeus on käsitellyt asian.

Hän vetoaa myös kertausharjoituksia koskevaan vaitiolovelvoitteeseen, joka hänellä on reservin upseerina. Saatsi on sotilasarvoltaan reservin kapteeni.

Savon Sanomien tietojen mukaan haukkumisen ja arvostelun kohteiksi joutuivat Saatsin lisäksi myös muut kertausharjoituksen vieraat sekä paikalla olleet lennoston henkilöstön edustajat.


"Tapahtumat ovat herättäneet ajatuksia"
Kertausharjoitukseen osallistui johtotehtävissä olevia henkilöitä Karjalan lennoston alueen yrityksistä.
Yksi heistä oli Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen. Häntä on kuultu rikosepäilyyn liittyen todistajana.

– Tapahtumat ovat toki herättäneet ajatuksia ja minun piti miettiä, ennen kuin menin todistajanlausuntoa antamaan.
Mutta enempää en halua nyt julkisesti kertoa, hän kertoo Ylelle.

Toinen julkisuudessa ollut kertausharjoituksen osallistuja on Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.
Hän kertoi Ilta-Sanomille, ettei Lapinmajalla tapahtunut "mitään kuolemanvakavaa".

– Ehkä oli vähän huonoa käytöstä, mutta mitään väkivaltaa ei kuitenkaan ollut, Isotalo kertoi lehden mukaan.

Syytteessä myös Ilmavoimien komentaja
Päiviön lisäksi syytteessä on hänen esimiehenään toiminut Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelinen.
Hänen epäillään laiminlyöneen velvollisuuttaan huolehtia esitutkinnan aloittamisesta viipymättä.

Syyttäjänviraston tiedotteen mukaan sekä eversti Päiviö että Ilmavoimien komentaja Eskelinen ovat kiistäneet syyllisyytensä sotilasrikoksiin.
Päiviö siirrettiin viime vuoden helmikuussa toisiin tehtäviin.

Eskelisen virkakausi päättyy 1. huhtikuuta, eikä hän ole hakenut jatkoa tehtäväänsä.

Esitutkinnat on epäiltyä kunnianloukkausta lukuun ottamatta suorittanut Puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellinen osasto.

Rikoksista epäiltyjen korkeiden sotilasarvojen vuoksi asian ensimmäinen käsittely on hovioikeudessa.
Istuntopäivä ei ole vielä tiedossa. Syytteiden sisältö tulee julkiseksi, kun oikeudenkäynti alkaa.

Lemmenjoen kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevalla Lapinmajalla on järjestetty monia muitakin vastaavankaltaisia vapaaehtoisia kertausharjoituksia, joihin on kutsuttu sidosryhmien edustajia.
Esimerkiksi Keskon Jari Kuosmanen muistelee olleensa kolmessa harjoituksessa.
 

Stagideus

Majuri
Voipi hyvinkin olla, että näppäimistöt tulevat tämän tapauksen osalta sauhuamaan ja näistä asioista tulee uudet, tiukat ohjeistukset ja niille näyttäisi olevan tarvekin. Organisaatiossa on vuosien varrella alkoholinkäyttö palveluksessa kyllä siivottu ja siivoutunut, alkaen nuoremmasta ja ruohonjuuritasolta, niin reserviläisten kuin kantahenkilökunnankin osalta.

Viime vuosituhannella palvelukseen tulleita, joiden kohdalla sekä yhteiskunnassa että Firmassa alkoholinkäyttö on ollut aiemmin hallitsemattomampaa ja normaalimpaa, on toki vielä rivissä, mutta heidän eläköityessään ongelma poistuu ihan luonnollisia teitäkin. Ohjeistusta ja valvontaa tosin tarvitaan auttamaan tätä kehitystä, kuten tästä keissistä nyt näemme.

Painotan, että tämä on myös laajempi yhteiskunnallinen ilmiö, joka on myös muilla aloilla siistiytynyt pois ajan saatossa. Ja hyvä niin.

Vaikka vihaan Senaatti-Kiinteistöjä sydänjuuriani myöten, on mahdollista, että vuokrien kumoon ajamien Joukko-osastojen kerhohuoneiden poistuminen on yksi osittain positiivinen lopputulema tästä Suuresta Kuppauksesta.
 

Old Boy

Ylipäällikkö
Vaikka vihaan Senaatti-Kiinteistöjä sydänjuuriani myöten, on mahdollista, että vuokrien kumoon ajamien Joukko-osastojen kerhohuoneiden poistuminen on yksi osittain positiivinen lopputulema tästä Suuresta Kuppauksesta.
Tässä olet kyllä täysin väärässä! Kerhoelämä alkoi hiipua jo ennen Senaatti-kuviota. Syynä henkilöstön asuminen kaukana varuskunnista sekä ennenkaikkea entistä perhekeskeisempi elämäntapa lasten harrastuksiin kuskaamisineen ym.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Olipa kyseessä sairaus (alkoholismi) tai yleinen harkintakyvyttömyys niin kumpikaan ei sovellu tuossa asemassa olevalle upseerille. Jos mies olisi ohjattu hoitoon tapahtuman jälkeen tai siirretty sivuun ekan valituksen jälkeen niin tämä olisi jo loppuunkäsitelty pahoittelulla ja munkkikahveilla.
Tässä pitäisi ottaa huomioon se, että organisaatio on tukenut toimintaa. Jos harjoitus on käytänteiltään VIP-ihmisten kestitysharjoitus viinalla höystettynä, miina on pedattu. Se laukesi selvittämättömistä yksilöpsykologisista syistä. Yksilön vastuu on liian helppo ratkaisu, mielestäni.

Minä olen raijannut pomon kotiin. Haukkui kaikki ja yritti lyödäkin. Vein sänkyynsä lieviä voimakeinoja käyttäen ja sanoin, että jos kuulen hänen olleen ilkeä perheelleen, tulen uudelleen enkä enää ole hellä. Uskoi.

Ei tullut mieleenikään alkaa hallitukselle raportoimaan ja syytteitä ajamaan. Siihen on eri ämmät.

En kiistä yksilön vastuuta mutta en lynkkaa burnoutin saanutta.
 
Viimeksi muokattu:

Stagideus

Majuri
Tässä olet kyllä täysin väärässä! Kerhoelämä alkoi hiipua jo ennen Senaatti-kuviota. Syynä henkilöstön asuminen kaukana varuskunnista sekä ennenkaikkea entistä perhekeskeisempi elämäntapa lasten harrastuksiin kuskaamisineen ym.
Ok. Olen mielelläni tässä tapauksessa väärässä.
 

baikal

Supreme Leader
Oli miten oli, en opi tykkäämään julksisista teilaamisista.

Jumaleissön. Jos samalla intensiteetillä julkistettaisiin oikeisiin rikoksiin syyllistyneiden naamoja pitkine kirjoituksineen....mitäpä siitä sanotte? Ok, ilmavoimaeversti käyttäytyi sopimattomasti ja syyllistyi sakonarvoiseen toimintaan.

Tässä maassa sentään tehtaillaan todella rivoja rikoksia, joiden tekijöiden naamakuvia pitkine tekstisaatteineen saadaan odottaa kuolemaan asti. Ja ne ovat sentään oikeita rikoksia, joiden uhrit ovat avuttomia ja tulevat kärsimään loppuikänsä kokemuksistaan. Nämä ilmavoimien erikoisjoukot vehissä eivät ole avuttomia. Vai mitä.

Joku suhteellisuudentaju pitäisi aina säilyttää metiankin...ja meidän klikkaajien.
 

Stagideus

Majuri
Oli miten oli, en opi tykkäämään julksisista teilaamisista.

Jumaleissön. Jos samalla intensiteetillä julkistettaisiin oikeisiin rikoksiin syyllistyneiden naamoja pitkine kirjoituksineen....mitäpä siitä sanotte? Ok, ilmavoimaeversti käyttäytyi sopimattomasti ja syyllistyi sakonarvoiseen toimintaan.

Tässä maassa sentään tehtaillaan todella rivoja rikoksia, joiden tekijöiden naamakuvia pitkine tekstisaatteineen saadaan odottaa kuolemaan asti. Ja ne ovat sentään oikeita rikoksia, joiden uhrit ovat avuttomia ja tulevat kärsimään loppuikänsä kokemuksistaan. Nämä ilmavoimien erikoisjoukot vehissä eivät ole avuttomia. Vai mitä.

Joku suhteellisuudentaju pitäisi aina säilyttää metiankin...ja meidän klikkaajien.
Itse näen tässä merkityksimpinä nämä tulokulmat:

-Noissa tehtävissä tulee olla henkilöitä, jotka handlaavat tällaiset tilanteet tyylikkäästi tai eivät edes joudu niihin
-Organisaatio pystyy valitsemaan avainpaikoille pelureita joilla ei ole tällaisia ongelmia, tai hoitaa ne ongelmat kuntoon yhteistyössä henkilön itsensä kanssa
-Organisaatio ei päästä tällaista mediamylläkkää syntymään sinällään vähäpätöisestä tapauksesta ja suhtautuu siihen tarvittavalla vakavuudella alusta asti. Tällainen hyttynen tekee nyt jo aivan suhteetonta strategista vahinkoa Puolustusvoimien ja Ilmavoimien imagolle. Nimenomaan siinä julkisen keskustelun todellisuudessa missä elämme, sillä teko itsessään nyt saatavilla olevan tiedon valossa ei ole millään tavalla kovin vakava.
 
Top