Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Malesialais-kone ammuttu alas Ukrainan kriisialueella

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja nikyli, 17.07.2014.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,850
  Pisteet:
  1,286
  Tähän viestiin ei oikeastaan ole suoranaista kemmontoimista, ennemminkin pienenä piikkinä medialle - olisi hienoa jos mediassa olisi kyetty kaivamaan virkamieskunnasta riittävän selkeästi esille myös lakiteknisiä vastauksia ja väännetty niistä vaikka sitten rautalangasta jotakuinkin ymmärrettäviä vastauksia kansalaisille luettavaksi. Fredman avasi kuviota hiukan, mutta se jäi puolittaiseksi - johtuuko sitten median ammattitaidottomuudesta tai haluttomuudesta ulottaa asian käsittelyä näiltä osin näinkin syvälliselle tasolle?

  Itse allekirjoitan @adam7 päätelmän siitä, että Suomen ja Venäjän suhde on todella herkkä - ja kompleksinen, jollaiseksi itse sitä blogissani kuvasin:

  "Moni asia, joka on ymmärrettävä ilmoitusluontoisena asiana, on saanut Suomessa aikaan etenkin turvallisuuspoliittisen keskustelun saralla tarpeen selittelylle ja kohtuullisen usein moniulotteisten lauserakenteiden viljelylle. Tässä suhteessa tämä Buk-testi ei tunnu eroavan millään muotoa aiemmista vastaavan oloisista tapauksista. Näille tapauksille löytyy varsin usein myös yhdistävä tekijä – Venäjä. Se jos mikä herättää mielessä lukuisia kysymyksiä! En laisinkaan ihmettele sitä, että alkuviikosta Alankomaiden suunnalta kantautui viestiä, jonka mukaan syynä salailulle on Suomen ”kompleksinen” suhde Venäjään – perjantainen omalta osaltaan alleviivaa tätä suhdetta, vaikka olettaisin, että alkuperäinen tarkoitus oli jotain muuta.

  Tiedotustilaisuudesta jäi mieleen myös seuraava Niinistön lausuma: ”Suomi tekee tässä aika rohkeita päätöksiä. Entäpä jos aletaan perään kysyä, onko meillä tukea silloin”.

  Voidaan kysyä, että kuka olisi alkanut kysellä perään ja miksi. Vastauksen tiedämme jokainen, uskoisin, että tiedämme myös miksi. Enkä tässä tapauksessa usko, että merkittävin asia on tämä Venäjän kanssa laadittu hankintasopimus Buk-kauppojen yhteydessä, vaikka senkään roolia ei sovi väheksyä. Merkittävänä tekijänä pidän juuri maamme kompleksista suhdetta Venäjään ja sitä, että Finnlandisierungin vaikutuksesta ei olla päästy valtiotasolla vieläkään eroon. Edelleen liian monen päättäjämme ajattelua ohjaa liiaksi ajatuskulku ”Mitähän Moskova tästä ajattelee” ja tällä on koko lailla negatiivinen vaikutus päätöksentekoomme ja se näyttää vaikuttavan myös asenneilmastoomme kovin kielteisesti
  ." (linkki: http://www.sss-radio.ee/fi-blogi/ki...entin-pressi-kohu-buk-testin-ymparilla-jatkuu )

  Tämä ketju ei ole oikea paikka keskustella siitä, mitä pitäisi tehdä toisin, jotta päästäisi eroon tästä jatkuvasta selittelyn kulttuurista, jossa varsin usein yhdistävänä tekijänä on: Venäjä, Venäjä, Venäjä.

  vlad
   
  PSS, jurppi ja TT tykkäsivät tästä.
 2. TT

  TT Majuri

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  693
  Pisteet:
  156
  Ai huano, nythän siellä on keskustelu käynnissä! :D

  (Juu en lisännyt mitään. Laittaa nuokin nyttellään satunnaisen matkailijan aattelemaan ja tarkistelemaan, mikä kai oli tarkoituskin.)
   
 3. Mainos 4. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
 5. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,130
  Tykkäykset:
  4,392
  Pisteet:
  1,286
  Saulittuminen saa jatkoa ja BUK:kohu otti uutta ilmaa siipiensä alle.

  Ohjuskriisi leimattiin jälleen salaiseksi - Suomi kasaa iskuryhmää Hollantiin

  Tiistai 4.10.2016 klo 05.55

  Hollanti kärttää Suomea paljastamaan aivan kaikki tiedot Bukin tekniikasta ja ominaisuuksista.   • Suomen viranomaiset kieltäytyivät antamasta tietoja Hollannin oikeusapupyynnöistä.
   • Hollanti on pyytänyt Suomea tekemään yhden räjäytyskokeen ja paljastamaan ohjussalaisuuksia.
   • Suomi on ainoa länsimaa, jolla on ollut käytössään Buk-ohjuksia.


  [​IMG]
  Hollantilaisen tutkimusryhmän tiedotustilaisuus lennon MH17 tuhosta syyskuun lopulla (AP)
  Salaisuuden verho laskeutui maanantaina uudelleen Buk-ohjuskriisin ylle, kun Suomen viranomaiset kieltäytyivät antamasta tietoja Hollannin oikeusapupyynnöistä. Suomi on ainoa länsimaa, jolla on ollut Buk-järjestelmä käytössään.

  Tasavallan presidentin perjantainen puolen tunnin avoimuuspuuska oli viikonlopun aikana haihtunut syystaivaalle, ja Suomi palasi uuden työviikon alussa normaaliin salailevaan päiväjärjestykseensä.

  Keskusrikospoliisi ilmoitti Iltalehdelle, ettei poliisi anna mitään tietoja tekemistään päätöksistä, jotka koskevat Hollannin Suomelle osoittamia oikeusapupyyntöjä.

  Korkeimman hallinto-oikeuden tulkinta on ollut, että viranomaisen päätökset ovat julkisia vaikka päätösten sisältö olisikin salainen.

  - Tietojen saamiseksi kyseisestä tutkinnasta asiassa tulee kääntyä asianomaisen alankomaisen syyttäjäviranomaisen puoleen, vastasi rikosylikomisario Lars Henriksson sähköpostilla Iltalehdelle maanantaina.

  Pajatso tyhjäksi

  Hollannin syyttäjäviranomainen on tehnyt vuosina 2014 - 2016 useita oikeusapupyyntöjä Suomelle puolustusvoimien käyttämästä Buk-ohjuksesta. Venäjän epäillään pudottaneen Bukilla malesialaisen matkustajakoneen Ukrainassa vuonna 2014.

  Hollanti on pyytänyt Suomea tekemään yhden räjäytyskokeen ja paljastamaan ohjussalaisuuksia, sillä Suomi on ainoa länsimaa, jolla on ollut käytössään kyseinen ase.

  Vaikka myös Ukrainalla on sama ohjus, ja se on antanut tietoja ja tehnyt yhden räjäytyskokeen, hollantilaiset haluavat vertailutietoja Suomelta esitutkinnan yleisen uskottavuuden vuoksi. Venäjä ja Ukraina sotivat keskenään.

  Viimeisimmän tietopyynnön Hollanti teki loppukeväästä. Hollanti haluaa tyhjentää koko pajatson.

  Hollanti on pyytänyt, että Suomi sallisi antamiensa tietojen luovuttamisen myös kansainvälisen tutkintaryhmän käyttöön. Lisäksi Hollanti kärttää, että Suomi luovuttaisi aivan kaikki tietonsa Buk-ohjuksen ominaisuuksista ja tekniikasta.

  Tämä pyyntö on lisännyt Suomen johtajien tuskan hikeä.

  Perjantaisessa tiedotusiskussaan presidentti Sauli Niinistö tunnusti, että Suomi on jo rikkonut Venäjän kanssa tekemään ohjuskauppasopimusta. Hollannin uuteen pyyntöön myöntyminen saattaisi entisestään lisätä Suomen syntitaakkaa Venäjän silmissä.

  Iskuryhmä Hollantiin

  Suomi on ottanut viimeisimpään avunpyyntöön reilun aikalisän, sillä hollantilaiset eivät jostain syystä asettaneet aikarajaa Suomen vastaukselle.

  Presidentti ja hallitus päättivät vasta viikko sitten, että Suomi lähettää Hollantiin viranomaisvaltuuskunnan tiedonhankintamatkalle.

  Oikeusministeriö kasaili asiantuntijoiden iskuryhmää maanantaina. Hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoi Iltalehdelle, että ryhmä pyrkii vierailemaan Hollannissa lokakuun aikana. Matkalaisten on tarkoitus tavata jutun pääsyyttäjä ja päätutkija.

  Suomi yrittää saada vastauksia kysymyksiin siitä, mihin tarkoitukseen Suomen tietoja tarvitaan ja mikä on näiden tietojen merkitys esitutkinnassa. Käytännössä Suomi siis penää Hollannilta perusteluja.

  Matkan paras lopputulos olisi, jos Hollanti hoksaisi perua pyyntönsä kaikkien salaisuuksien paljastamisesta.

  Ryhmään kuuluu asiantuntijoita valtakunnansyyttäjänvirastosta, keskusrikospoliisista, ulkoministeriöstä, oikeusministeriöstä ja puolustusministeriöstä.  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100422409978_uu.shtml
   
  KorpiSISSI ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 6. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156
  Tulee tässä kyllä tämä medianlukutaitokin esille tai sen tarve. Ylipäätään asian valottaminen ei iltapäivälehtien tematiikalla tai head-line kulttuurilla onnistu. Pieleen menee niin kuin poliisin ampuman autokaaharin kuolema nelostiellä joka olikin sitten sankaripoliisilta henkirikoksen estämiseksi tehty oikeutettu voimankäyttö.

  Aika ison kuorman sotkusta sälyttäisin laiskalle ja klikkauksia metsästävälle lyhytjänteiselle journalismille joka ei malta eikä saa resurssejakaan kaivella asiasta taustoja esille vaan tyytyy herkulliseen ensivaikutelmaan jos sellainen eteen tulee. Töitä tehdään toimituksesta seurana puhelin ja google eikä juurikaan asiantuntemusta. Sama toimittaja kirjoittaa bukista ja seuraavaksi pakaroista ja todennäköisesti syventyy jälkimmäiseen enemmän. Ja sitten kirjoittaa muina miehinä uuden jutun ottamatta tietenkään esille, että on jo tullut kirjoittaneeksi aiheesta mutta ihan pieleen.
   
  setämies tykkäsi tästä.
 7. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä ja asiallinen selvitys, kiitos siitä!

  Tuossa viimeisessä lauseessa on konkreettisesti oikeaan osuva johtopäätös koko Suomen ulkopolitiikasta ja kansainvälisestä asemasta. Mutta itse me olemme tämän tilanteen luoneet..tai ehkä osittain ajautuneet kun ulkopolitiikasta vastuulliset johtajat eivät ole halunneet/kyenneet toimimaan maamme etujen mukaisesti. Todennäköisesti omasta ideologiastaan johtuen.

  Saattaa olla ettemme kykene vielä edes ymmärtämään kuinka suuren vahingon halonen-tuomioja-lipponen-vanhanen ym. ulkopolitiikasta päättäneet (vuosien 1990-2015 aikana) poliitikot ovat aiheuttaneet suomalaisille. Toki niin että viimekädessä Suomen kansalaiset ovat heidät äänestäneet maamme johtoon.

  Kun emme ajallaan osanneet pitää kiinni omasta päätösvallastamme niin "kasakka on päässyt viemään melkoisen osan oman itsenäisen valtiomme huonosti ylläpidetystä ulko- ja turvallisuuspoliittisesta päätösvallasta". Presidentti Niinistön (ja Soinin) kommentoinnista voidaan päätellä ettei kasakan painostus ole suinkaan vähenemässä.

  Tämä vastauksena adam7 meiliin, muuten jatkan ulkopolitiikan kommentointia paremmin osuvan topic'in alla..
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 8. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Olen osittain samaa mieltä.
  En kuitenkaan vierittäisi koko vastuuta Suomen poliittisesta tilanteesta lehdistölle..He eivät todennäköisesti edes ymmärrä mitä ovat tekemässä.

  Tutkimuksien mukaan suomalaisista koulutetuista toimittajista jne. media-alan ammattilaisista 70-80% omaa vihervasemmistolaisen maailmankatsomuksen. He ovat vieläkin sekaisin suurista ja nopeista muutoksista maailmanpoliittisessa kokonaisuudessa. Osa suomen vasemmistosta pitää Venäjää edelleen jonkinlaisena, puolittain hyväksyttävänä sosialistisen hallintomallin perillisenä joka taistelee vasemmistolaisten kaikkein pahinta saatanaa, USA:a ja NATO:a ja sen liittolaista EU:ta vastaan. Varsin monet näistä toimittajista jopa sallii Venäjälle tietynlaisen moraalisen oikeuden puuttua Ukrainan ja Krimin jne asemaan. Ymmärtämättä kuitenkaan sitä että Venäjä tekee aivan samoin myös Suomelle. Toki toistaiseksi hieman sisäsiistimmin keinoin.

  Suomalainen media on oman ideologiansa vanki. Muutamia yksittäisiä toimittajia lukuunottamatta se ei kykene (eikä oikeastaan pyrikään) puolueettomaan ja ns. objektiiviseen tiedonvälitykseen. En väitä että Suomen media työstäisi suoranaista propagandaa, mutta se tulee ikään kuin hyväksikäytetyksi. Ehkä osittain johtuen maamme rajoittuneesta poliittisesta toimintaympäristöstä (esim. Suomessa ei ole yhtään oikeistopuoluetta). Näin tapahtuu erityisesti YLE:ssä, jopa MTV:ssä sekä suurimmissa lehtitaloissa.
   
  PSB 5500, JHartikka, Hanski ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156

  Aivan. Tarkoitinkin lähinnä sitä miten asia tulee esille esim tälläisessä suht hektisessä saitissa jossa siitä keskustellaan heti ja niiden tietojen valossa joita nämä "journalistit" tarjoavat vähillä sitaateilla. Ja sitä, että samaiset journalistit ottavat ne vähät kommentit ja sitaatit tahoilta jotka nyt ylipäätään suostuvat asiaa kommentoimaan - oli agenda sitten oma poliittinen näkyvyys, turhamaisuus, herkät kielenkannat tai mikä tahansa paitsi asiantuntemus.

  Ja kyllä. Tunnistan nuo ruusuhuiviset tai marimekkopaitaiset yliopistoalueen toimittajaopiskelijat vaikka asu olisikin nyttemmin vaihtunut.
   
  Rauhantekijä tykkäsi tästä.
 10. TT

  TT Majuri

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  693
  Pisteet:
  156
  Jaa marimekkopaitaiset. Oliko itse Maidan siellä. Nyt otan itse itseäni komentaen kuukauden jäähyn, katson sitten onko forumi muuttunut paremmaksi.
   
 11. min3mat

  min3mat Luutnantti

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  406
  Tykkäykset:
  638
  Pisteet:
  36
  Kyllähän nuo tiedot voidaan lähettää helposti eteenpäin.

  Kunhan ensin lähettävät esim. kaikki tietonsa Goalkeeper-järjestelmästä sisältäen rakennekaaviot sun muut. Lisäksi voitaisiin pyytää kaikki Hollannin käytössä olevien sotalaivojen tiedot.
   
  PSB 5500 ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 12. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,130
  Tykkäykset:
  4,392
  Pisteet:
  1,286
  Luuletko että nuo tiedot eivät ole jo pitkälti esim Usa:lla? Ukrainalla sama järjestelmä, aivan varmasti antanut jos pyydetty. Nyt puhutaan kuitenkin jo vanhasta järjestelmästä.
   
 13. min3mat

  min3mat Luutnantti

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  406
  Tykkäykset:
  638
  Pisteet:
  36
  On goalkeeperikin vanha järjestelmä, joten miksi sitä pitäisi sen enempää panttaa?

  Bukin kohdalla puhutaan vanhasta järjestelmästä Suomen kohdalla, muuten se näyttäisi olevan vielä noin tusinalla eri maalla palveluskäytössä, mm. Intia/Egypti/Kiinan armeijoissa.
   
 14. Mainos 15. Falangi

  Falangi Kapteeni

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  963
  Tykkäykset:
  1,708
  Pisteet:
  76
  Unohtamatta Pohjois-Koreaa. Ovatkohan ko. maat nyt Suomelle hyvin hyvin vihaisia?
   
 16. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,574
  Tykkäykset:
  8,536
  Pisteet:
  1,286
  Jos Suomi jatkaa tätä alistumista, niin kohta alistutaan tämän alla olevan esimerkin kaltaiseksi maaksi ja eletään yhtä kurjissa oloissa kun siellä:
  Muutamassa kuukaudessa Venäjän terveydenhuollosta poistui 50 000 lähihoitaja, 16 000 sairaanhoitaja ja erikoissairaanhoitaja (Rosstat). Nämä pakenivat matalien palkkojen takia. Esimerkki: Moskovan ulkopuolella sairaanhoitajan palkka riittää vain asumiskulujen maksuun, leipään ja perunaan. Jotta lapset saa ruokituksi, heidät pakko sijoitaa koulu-internaatteihin. Esimerkiksi Shudajag kylässä (Komin tasavalta) sairaalassa on internaatti, jossa muutama luokka koostuu vain sairanhoitajien lapsista.
  Jarega paikkakunnassa lähihoitaja saa 7500 rupla kk, ja tähän sisältyvät vielä kuuluisat ns pohjolan lisät!
  Minimipalka alalla siellä 3000 rupla. Johtajien raporteissa palkat esitetään valheellisesti vähintäin tuplana. Nykyisin näistäkin nälkäpalkoista leikataan kaikki mahdollinen, tuloksena - kokonaissumma pienenee, mutta vaatimukset nousevat. Tämän on kertonut röntgenosaston laborantti Oksana Razmahnina. Vähentämällä kuluja entisestä, sairaloiden johto tekee optimisaation myös siirtämällä lähihoitajat siivojiksi pienemille palkoille. Tämän jälkeen moni koulutettu sairaanhoitaja otti lopputilin. Nyt sairaaloissa puuttuu henkilökunta injektioiden antoon ja leikkauksissa avustamiseen. Sairaanhoitajat hakeutuvat myös yksityisiin apteekkeihin töihin. Jotkut töiden jälkeen menevät hoitamaan kotona makavia invalideja, iltaisin moni pesee lattioita missä milloinkin, myös samoissa apteekeissa.
  Samanlainen tilanne on Tatarstanissa, kuten Pestrezy asuinkunnassa. Paikallisen sairaalan johto myös sijoitti lähihoitajat siivojien palkkalistalle. Tästä on kertonut kirurgisen osaston lähihoitaja Tatjana Tjazhelova. Tullakseen jotenkuten toimeen lähihoitajat tekevät töitä kaksi vuorokautta yhteen menoon. Mutta täällä kukaan ei ota lopputilia, koska muuta työtä ei yksinkertaisesti ole. Pienissä kylissä kaikki sairaalat ja polikliinikat pysyvät iäkkäiden sairaan- ja lähihoitajian turviin. Tämän lisäksi sairaalan hoitohenkilökunta ostaa omilla rahoilla siteita ja kumikäsineitä (!) - terveydenhuollon virastot ovat niin köyhtyneet, ettei tälläiseenkään ole vaaraa. Näin esim. Permin aluen Belojevo kylässä.
  Altaisky kraissa pitkään alalla olleet sairaanhoitajat saavat 4800 rupla kuukaudessa. Paikalliset auttavat heitä pärjämään - heille myydään elintarvikkeita ja vaatteita velaksi.

  Näin eletään "isossa ja mahtavassa" "koko planeetan edistyneessä maassa", kuten itse vatnikeilla on tapana ylpeänä hokea seuraavan tv propaganda myrkkyannoksen jälkeen.
  Tämä on sitä tavallisten ihmisten oikea arkielämä. Niitä siellä on yli sata miljoona.
  Ja tämä on pienistä pieni otos sitä kurjasta menosta kuinka todellisuudessa eletään Venäjällä.

  Tähänkö kehityssuuntaan Suomen päätäjät vievät maata? Kremlissa istuvien mafia rikollisten perseiden nuolennasta kauan lentävistä roiskeesta voisi näin päättääkin..Mitä tolkkua ylipäänsä Suomella matella oma kansaa hujavien ja sortavien agressivisten diktaatoreiden edestä, vaikka voi olla NATOSSA muiden kansa ja arvokkaasti ?

  Minua ihan oikeasti hirvittää kun luen Suomen päättäjien alistumisesta ja selkärangattomuudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
  JHartikka, Benelli, KorpiSISSI ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Tästä samasta kehityksestä on huolissaan aika moni suomalainen... Viimeksi eilen myös presidentti Ahtisaari toi julkisesti esille Suomen uhanalaisen tilanteen, länsimaisten turvallisuusjärjestelmien ulkopuolella. Hän on 100%:sen oikeassa. Suomen tulee tehdä päätös/hakemus liittymisestä NATO:n ilman että odotellaan ruotsalaisten päätöksiä.

  Suomen päättäjiltä on ehkä jäänyt näkemättä/ymmärtämättä että Ruotsi etenee oman turvallisuutensa kehittämisessä kaiken aikaa. He ovat lähentyneet NATO-naapureitaan kahdenvälisillä sopimuksilla sekä suoralla yhteistyöllä USA:n kanssa. Meillä ei ole kovin paljoa mietitty sitä miksi ruotsalaiset etenevät näin?

  - haluaako Ruotsi ikään kuin livahtaa NATO:n jäsenyyteen ilman julkista jäsenehdokasmenettelyä?
  - tekeekö Ruotsi näin siksi että yhteinen jäsenhakemus Suomen kanssa ei enää nykyoloissa olisi järkevä/mahdollinen? Tällä tavalla ruotsalaiset voivat hoitaa itsensä käytännössä NATO:n jäsenyyden kaltaiseen tilanteeseen ilman virallista jäsenyystietä. Lisäksi ilman että Suomi ikään kuin "petetään/jätetään kelkasta".
  - ehkä ruotsalaiset vain ilmoittavat Suomelle tyytyvänsä toistaiseksi em. suoriin sopimuksiin Pohjois-Euroopan NATO-maiden ja USA:n kanssa ja jättävät varsinaisen jäsenhakemuksensa joskus tulevaisuudessa, kun Venäjän aiheuttama sotatilanne Ukrainassa ja muualla Itä-Euroopassa saadaan ratkaistua.

  Johtuukohan Ahtisaaren näkemys NATO-jäsenhakemuksesta ilman odottelua ruotsalaisten päätöksistä juuri em. seikoista.. Tottahan on ettei Suomen kannata jumiutua odottelemaan ruotsalaisten päätöksiä. Heillä kun on todennäköisesti aivan omat suunnitelmat ja toteutusmallit oman valtionsa sotilaallisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

  Saattaa hyvinkin olla että niihin suunnitelmiin nimenomaisesti kuuluu Suomen jättäminen ikään kuin puskuriksi Venäjän uhkaa vastaan. Jos Venäjä:
  - valtaa Suomen niin ruotsalaiset ovat kuitenkin jo riittävästi sisällä NATO:n organisaatiossa tai ainakin USA:n suoran avun piirissä. Näin Ruotsin sotilaallinen turvallisuus olisi kunnossa. Ottaen myös huomioon geopoliittisen aseman, Itämeri ja Pohjanlahti jäisivät joka tapauksessa Ruotsin ja Venäjän väliin.*
  - ruotsalaisille parempi vaihtoehto olisi tietenkin että Suomi lähtisi hakemaan NATO-jäsenyyttä yksinään. Jos se onnistuisi niin tulevaisuudessa Ruotsilla olisi turvanaan em. seikat* + vielä bonuksena NATO:n jäsenmaa puskurina Venäjää vastaan.
  - näin Ruotsi kykenisi pelaamaan oman valtiollisen asemansa siten ettei heidän tarvitse virallisesti liittyä NATO:n jäseneksi, mutta saisivat siitä huolimatta täysin katettua oman sotilaallisen turvallisuutensa.

  Tuntien ruotsalaiset he katsovat aina ensimmäiseksi omaa etuaan. Siksi en jäisi luottamaan ja odottelemaan heidän päätöksiään. Toisekseen Suomi on tilanteessa jossa ei ole kovin paljoa vaihtoehtoja. Mitä pidemmälle aika kuluu sitä huonommaksi tilanne kehittyy Suomen kannalta.

  Ikävä sanoa, me olemme (NATO:n jäsenmaita lukuun ottamatta) se viimeinen Venäjän eurooppalainen rajanaapuri, joka alueella ei vielä toistaiseksi ole venäläisiä sotajoukkoja/miehittäjiä.

  P.S.
  Minusta tuntuu että Ahtisaari heitti oman mielipiteensä (kirjansa mainostuksen ohella) ikään kuin NATO:n jäsenyyskeskustelun uudelleen avaamiseksi. Uskon että häneltä ja Iloniemeltä löytyy vielä paljon korkean tason tietoa ja monenlaisia argumenttejä taustallaan. Nyt vain odotellaan ottaako Suomen nykyinen politiikan johto haasteen vastaan. Lähtevätkö he edes mukaan keskusteluun?

  -------->> siirsin meilini turvallisuuspolitiikkaa käsittelevään topic'iin --->
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
  PSS, JHartikka ja Maidan tykkäsivät tästä.
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,572
  Tykkäykset:
  15,482
  Pisteet:
  1,286
  Omana veikkauksena on, että koko aihe yritetään vaieta kuoliaaksi "poliittisen eliitin" toimesta. Mutta pystytäänkö siihen?
   
  JHartikka ja KorpiSISSI tykkäsivät tästä.
 19. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,916
  Tykkäykset:
  1,156
  Pisteet:
  316
  Tällä vaikenemisvimmalla voi olla syvällisempikin ulottuvuus :/
  Onkohan vaiettu jostain SUURESTA ja yksiselitteisestä uhkatekijästä, ehkäpä kiristämisestä tarjouksella "josta ei voi kieltäytyä" minkä kremlin mafiooso on suoraan esittänyt presidentillemme? Tämä selittäisi nöyristelyn ja salailun kansalta. Se, onko tämä salailu oikein onkin toinen asia.

  Ydinaseilla ja niiden käytöllä ilman ennakkovaroitusta on jo uhkailtu.
  Onko muita täsmäuhkauksia välittömistä sotilaallisista toimista esitetty ja mitä nämä voisivat olla?
   
  JHartikka ja popeye tykkäsivät tästä.
 20. popeye

  popeye Korpraali

  Liittynyt:
  02.08.2016
  Viestejä:
  46
  Tykkäykset:
  83
  Pisteet:
  1
  En osaa vastata esittämiisi kysymyksiin, mutta nykyistä tiedottamista kun katselee niin ei voi välttyä ajatukselta että "tarjous" on todellakin tehty.
  Valtiojohto on niin varpaillaan, ettei kukaan edes uskalla sanoa Venäjää ääneen, tästä voisi vetää johtopäätökset että uhkaus on todella ollut hyvinkin kongreettinen ja hyssyttelystä päätellen toimi juuri niin kuin Venäjä haluaa.
   
  shotgunblues, KorpiSISSI ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 21. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,574
  Tykkäykset:
  8,536
  Pisteet:
  1,286
  Järkyttävä.
  Niinkin retuperällä olevassa valtiossa kun Ukraina löytynyt munat. Mutta Suomi oliki munaton :(
  Tälläinen myös hävettää, varsinkin kun esitin Suomea aina esimerkkina ukrainalaisille - kuinka urheasti tämä pieni kansa taisteli omasta maasta, kuinka puskenut eteenpäin kaikessa ja kuinka edistynyt ja moderni sitä tulikin, ja mitä nyt? Loppuko tämä kaikki sitten munattomiin lyhytkatseisiin maan johtajiin? Toivottavasti olen väärässä.

  Toki voi muuttaa tästä muualle, niin kun parhaan venäläiset nyt tekevät, ja aina ovat tehneet, mutta Suomeen näillä koulutetuilla ihmisillä ei kohta ole mitään asiaa. Mieleeni aina palautui rimmaava NL:ssa toistettu sanonta: "kuritsa ne ptiza, Finljandia ne zagraniza" eli "kana ei ole lintu, Suomi ei ole ulkomaa"..Tiedän miksi, moni toisinajattelija ja muuten loikkari ei voinut edes kuvitella pyytävänsä turvapaikan Suomesta - suomalaiset kommareiden ja kgb bandiittien persenuolijat olisivat palauttaneet nämä rehellisimmat ja rohkeimmat ihmiset takaisin - suoraan rangaistavaan psykiatriseen hoitoon tai elinikäiseen..Jos joku loikkasikin Suomen kautta, kuten maailman kuuluu viulun soittaja Viktoria Mullova, niin tätä tehtiin yön pimeydessä, amerikkalaisten avustamana, jotta Suomen poliisi ei nappasi.
   
  KorpiSISSI ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 22. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Suomi on ikävä kyllä palaamassa tällaisiin aikoihin.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu