Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Just. Niitähän piti olla tuhansittain taivaalla niitä lennokkeja, miten me niiltä suojaudumme "Liikkeellä, naamioinnilla ja linnoittamisella"?
Ammuttava on. Muita vaihtoehtoja ei ole.
Sorry, lopetan, en jaksa inttää.
Oct 12/10: UAV kits. Israel Aerospace Industries (IAI) CEO Itzhak Nissan, and the Oboronprom Russian Industrial Corporation Director-General Andrey Reus sign an agreement to sell UAV assembly elements and services to Oboronprom, beginning in 2011.
Globes describes the agreement as a 3-year, $400 million deal. Mr. Nissan added that “we hope to expand our joint relationship to include additional areas such as the commercial market and green energy sector.” Israel’s Globes, “IAI in $400m Russian UAV deal” | IAI, “In the presence of the Minister of Industry of Russia Israel Aerospace Industries’ CEO and the Director-General of Russia’s Oboronprom Corporation have signed an agreement for unmanned aerial vehicles (UAVs)” | RIA Novosti, Israeli firm sells UAV assembly components to Russia (Update 1)”.
June 22/09: Initial deal. Vyacheslav Dzilkarn, the deputy head of the Russian governmental Federal Service for Military and Technical Cooperation, confirms to RIA Novosti that Russia is buying 12 Israeli UAVs for $53 million. This April 2009 contract reportedly consists of 2 Bird Eye 400 systems ($4 million), 8 I-View MK150 tactical UAV systems ($37 million) and 2 Searcher Mk II multi-mission UAV systems ($12 million).
He then proceeds to alarm and annoy the Israelis when he says that the main goal of the purchase is to study Israeli technology in order to build drones in Russia. A Jerusalem Post report added a quote from an Israeli official, who appeared to close the door on sales of more advanced UAVs. He added that:
“We have a responsibility to safeguard our ingenious technology… We were aware of this possibility, even though it was not said explicitly until now.”
Olennaista on, että sillä Dracolla tulee tonttiin niin mini-UAV:t, keskikokoiset UAV:t kuin isotkin UAV, ynnä panssaroidut helikopterit, lentokoneet ja risteilyohjuksetkin vaikkapa. Edullisesti. Hyvin edullisesti.
Ainoa miinuspuoli siinä on toki, että kantama ei ole yhtä hyvä kuin joillain ohjuksilla on, eli ei sillä niitä voida korvata. Mutta täydentää OIKEIN hyvin. Sen sijaan nallipyssyillä (23mm tai 35mm) ei moiseen pystytä, koska niillä ei yksinkertaisesti riitä kantama esimerkiksi UAV:n tai korkeammalla lentävän lentokoneen pudottamiseen.
Advanced system to guard Russia from hi-tech surveillance, drone attacks
Discussion in 'Russia' started by layman, Nov 18, 2013.
laymanLt. GeneralStaff MemberSENIOR MODERATOR
Messages:
21,333
Likes Received:
5,192
Country Flag:
Russia’s Defense Ministry has received the top-notch anti-radar system Krasukha-4. The system is designed to guard against aircraft-based electronic surveillance - including that carried out by drones.
Bryansk electromechanical plant has delivered 1RL257 Krasukha-4 broadband multifunctional jamming stations to the defense ministry, RIA Novosti reported on Sunday, citing a spokesman from the Radioelectronic Technologies group.
The stations, which will complement Krasukha-2 units already in use by the Russian army, will provide the military with powerful radar jamming capability.
While technical details of the units have remained top-secret, sources cited by Russian media have described the system as “unique.â€
Krasukha-4 is able to effectively shield objects on the ground against radio-locating surveillance satellites, ground-based radars, or aircraft-installed Airborne Warning and Control Systems (AWACS), a source with knowledge of the system told Izvestiya.
The protective jamming shield may span up to a 300-kilometer radius, he said.
Moreover, interference caused by Krasukha-4 will render radio-controlled missile attacks ineffective. The system has been designed to counter attacks from enemies possessing advanced technologies, the source added.
More specifically, the new Russian system has been described as a tool against “flying radars,†such as the USAF E-8 Joint STARS aircraft, or reconnaissance satellites - like the United States’ Lacrosse satellite - and a means of protection against surveillance and combat unmanned aerial vehicles, otherwise known as drones.
Media sources named the Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk and the General Atomics MQ-1 Predator as drones which Krasukha-4 could guard ground objects and troops against.
Kolmannen kerran yritän tuoda esille tätä. Voidaanko UAV:a vastaan taistella elektronisin vastatoimenpitein? Ei ammuta niitä alas vaan estetään niiden reaaliaikainen tiedonsiirto.
Kyllä voi. Ne pirulaiset vaan tahtovat olla ohjelmoituja palaamaan tukikohtaan mikäli ohjausyhteys katkeaa. Vastaavasti UAV voidaan reitittää kulkemaan eri pisteiden kautta, kokonaan ilman lennonaikaista ohjausta. Jos haluaa tonttiin pudottaa, pitäisi siis päästä itse lähettämään kryptattu ohjauskomento lennokille tai sitten häiritä sekä lennonaikainen yhteys ja lennokin GPS-yhteys. E helppoa mutta ei mahdotonta.
Eivät nojaa pelkästään satelliittipaikannukseen, kuten ei oikeastaan mikään järjestelmä.
Niin, riippuu tietysti lentomatkan pituudesta kuinka paljon INS ryömittää sitä lennokkia sivuun niin ettei se löydä kotiinsa.
No, INS kyllä tuo lennokin niin lähelle kotia, ettei sen ohjausta tai GPS-suunnistusta enää ihan helposti häiritä.
Kyllä, jos se toimii suunnitellusti.
Edes tuo GPS:n häirintä ei ole ihan helppoa jos lennokki on korkealla, koska a) pitäisi voittaa tehokilpailu lennokin vastaanottimen päässä ja b) aika moni oma toiminto kärsisi GPS:n häirinnästä.
No..."toimii suunnitellusti" on joskus vähän suhteellista kun niitä ihmiset käyttävät... Klassikkohan on se irlantilaisten moka Tsadissa, jossa olivat jättäneet kotitukikohdan asetukseksi Irlannin tukikohdan. Ihminen se yleensä noissa touhuissa mokaa enemmän kuin kone.
Pääsääntöisesti se on ihminen joka virheen tekee, mutta en myöskään ole rautakankea tai soralapiota monimutkaisempaa intin kapistusta joka aina toimii suunnitellusti...
Ilmatorjuntapanssarivaunun tehtävä, etenkin tuolla 76mm tykillä, onkin jotain ihan muuta kuin olla ohjussysteemi. Sillä on tarkoitus ampua alas kasapäin halpoja lennokkeja sekä pikatilanteissa hekoja ja ryntökoneita. Niihin tarkoituksiin ei MIKÄÄN ohjussysteemi oikeasti yksinkertaisesti toimi. Lisäksi ilmatorjuntapanssarivaunun/tykin yksi etu on siinä, että vaikka vastapuolella olisi mitä ihme vastatoimia olemassa, niin tykin piipusta lähtenyttä ammusta ei tehottomaksi tee millään. IP-ohjus voidaan aina sokaista, komento/tutkaohjattu häiritä ja niin edelleen.Ei tule kovinkaan edulliseksi hankkia mitään tykkijärjestelmää. Yksittäiset ammukset voivat olla kohtalaisen halpoja, mutta eivät nekään ihan ilmaisia nykypäivänä ole jos käytetään yhtään tavanomaista sirpaleammusta monimutkaisempaa. Sen sijaan yksittäinen tykkijärjestelmä maksaa nykypäivänä useampia miljoonia euroja kappale, todennäköisesti puhutaan ennemminkin 10 miljoonasta per kappale. Jos verrataan vastaavaa ohjusvaunua (eli ammunnanhallinta samaa tasoa), tykkijärjestelmä vaatii raskaamman alustan (kalliimpi hankkia ja erityisesti ylläpitää) ja modernit tykit maksavat myös paljon (puhutaan helposti miljoonasta eurosta). Ohjusjärjestelmien laukaisulaitteet taas eivät kovin paljoa maksa.
Noissa on ongelmana se, että maalia ei vaan nähdä, kun ei ole tutkaa, eikä sitä saada helposti edes alas, kun ei ole herätekranua. Toki pikatilanteissa noilla voi toki rynnäköivää kopteria ja ryntökonetta pudotella, sen myönnän. Mutta muuhun niistä ei ilmatorjunnan osalta ole.CV90 on kohtalaisen pätevä laite ampumaan UAV:n kaltaisia laitteita alas eikä BMP-2 ihan avuton ole.
Ilmatorjuntapanssarivaunun tehtävä, etenkin tuolla 76mm tykillä, onkin jotain ihan muuta kuin olla ohjussysteemi. Sillä on tarkoitus ampua alas kasapäin halpoja lennokkeja sekä pikatilanteissa hekoja ja ryntökoneita. Niihin tarkoituksiin ei MIKÄÄN ohjussysteemi oikeasti yksinkertaisesti toimi. Lisäksi ilmatorjuntapanssarivaunun/tykin yksi etu on siinä, että vaikka vastapuolella olisi mitä ihme vastatoimia olemassa, niin tykin piipusta lähtenyttä ammusta ei tehottomaksi tee millään. IP-ohjus voidaan aina sokaista, komento/tutkaohjattu häiritä ja niin edelleen.
Noissa on ongelmana se, että maalia ei vaan nähdä, kun ei ole tutkaa, eikä sitä saada helposti edes alas, kun ei ole herätekranua. Toki pikatilanteissa noilla voi toki rynnäköivää kopteria ja ryntökonetta pudotella, sen myönnän. Mutta muuhun niistä ei ilmatorjunnan osalta ole.
Olkapääohjusten kantama ei välttämättä riitä ja ohjukset ovat pirun kalliita massamaisesti käytettyinä. 76mm hersyammukset eivät ole. Siksi.Miksi ohjussysteemit eivät tuollaisia lennokeita, hekoja ja ryntökoneita vastaan toimisi?
Mutta yksi ilmatorjuntapanssarivaunu voi ampua alas kymmeniä lennokkeja ja lentokoneita. Yksi ohjus voi ampua alas vain yhden.on vähän ilmatorjuntapanssarivaunujakin niiden korkean hinnan takia.
Noissa on kyllä elektro-optinen etäisyydenmittaus ja tulitoiminta kanssa, joten ei tuo riitä.Tutkahäirinnällä voi estää lukituksen (jolloin tykki ei pääse ampumaan tutkaohjatusti) tai saada aikaan virhettä tutkan tuottamaan maalitietoon jolloin tykki ampuu ohi.
Tässä on se iso ero, että lentävät ip-ohjukset voidaan havaita niiden lähestyessä maalia ja silloin sokaista, sen sijaan maassa olevaa ilmatorjuntapanssarivaunua ei useinkaan voi havaita ja sokaista. Etenkään jos se toimii elsohiljaisuudessa eo-laitteidensa turvin. Lisäksi ilmatorjuntapanssarivaunun sensorit eivät ole minkään muutaman sentin kokoisessa nokassa, johon kohdistaa automaattisesti sokaisu, sen sijaan ip-ohjusten sensorit ovat.Samaten optiset tähtäimiä voidaan sokaista siinä missä IP-ohjuksien hakupäitäkin.
76mm tykin teoreettinen kantama on 16km hersyillä ohjuksia vastaan. Aika kaukana saa lentää siis.Isommat ehkä voivat mutta ne lentävät joka tapauksessa tykkijärjestelmien kantaman ulkopuolella.
Sen lennokin saaminen tähtäimeen kuitenkin yleensä edellyttää, että saadaan siitä tarkka ennakkovaroitus joko ulkopuolisella tai omalla tutkalla. Kumpiinkaan ei ole laitteita CV:ssä. Sen sijaan ilmatorjuntapanssarivaunussa on varmasti ilmatietojen pääte JA oma tutkakin vielä. On ihan eri asia ampua erikseen maaliammuntoja rauhanaikana maaliin, jonka tiedetään olevan tulossa suunnasta X korkeudessa Y, kuin miten sotatilanteessa homma toimii. Vinkki: Se ei toimi tuolla tapaa lainkaan.Pienet maalilennokit eivät kykene toimimaan itse ollenkaan sellaisella kelillä, jolloin vaikkapa CV90 ei kykene sitä näkemään lämpökameralla.
Mutta yksi ilmatorjuntapanssarivaunu voi ampua alas kymmeniä lennokkeja ja lentokoneita. Yksi ohjus voi ampua alas vain yhden.
Tykillä olisi se etu että kriisiaikana voisimme itse valmistaa siihen varmaan ammuksia. Ohjuksiin emme voi. Tykkijärjestelmien käyttöikä on myös pitkä, 35mm Oerlikonit on kai hankittu joskus 50-luvulla?