Huhta
Greatest Leader
No koetapa vuorostasi selittää se kaikkien suorituskykytestien voitto nimekkäitä vastaan. Siis ei vain sopivin aka halvin, vaan tuota mennen tullen testivoittoa korostettiin PV:stä. Millä lihaksilla?
JASSM
Gabriel 4
- Pituus: 4,27 m (G V 5,5m)
- Paino: 1021 kg (G V 1250 kg)
- Taistelukärki: 450 kg WDU-42/B läpäisevä/sirpaloituva, sisältää 110 kg AFX-757 räjähdettä
- Nopeus: alisooninen
- Kantama: >370 km, riippuen laukaisukorkeudesta
- Hakupää: GPS, INS, IR (G V tutka, GPS, INS)
Taistelukärki 240 kg, massa 960 kg, pituus 4,7 m, kantama 200 km
Neloseen verrattuna massaa +290 kg ja pituutta +0,8 m ja kantama "sama". Ei toki mahdollistane, että koko painolisä menisi taistelukärkeen eli jäänee JASSMin 450 kg:sta. Samassa suhteessa kuin G 4 painon kasvaessa G 5 kärki olisi 312 kg. Toki se optimointi voi olla väärä bunkkeriin. Mutta sanoin maakohde, en vain bunkkeri.
On se maakohteisiin käyttö niin tavanomaista kun katsoo esimerkkejä, jottei minusta herätä epäilystä. Kärkiä on toki ainakin paria mallia tarjolla pene ja pellets. Toki häivettömyys häiritsee, mutta vastaavia alla pl. hippiäinen NSM, joka on silti myös maakohteisiin.
Kh-59 - Wikipedia
en.wikipedia.orgNaval Strike Missile - Wikipedia
en.wikipedia.org("GPS is added and so the weapon can attack also land targets." Teseo MK2/A, sisältää Marten elektroniikkaa.)Otomat - Wikipedia
en.wikipedia.org
90-luvulta(?) olevaan neloseen vertaaminen on vaikeaa, kun ei tiedetä, onko ohjuksissa muuta yhteistä kuin nimi (vrt. Hornet ja Super Hornet). Sitä paitsi JASSM:n kantama yli tuplattiin samaan runkoon (JASSM-ER) eikä painossakaan nähtävästi tapahtunut mainittavaa muutosta. Elektroniikan miniatyrisointi on myös voinut tuoda arvaamattomia etuja.