setämies
Kenraali
Siirsin tästä ketjusa aiheen ohi menevää keskustelua tänne:
https://maanpuolustus.net/threads/panssarivaunut.122/
-setämies-
https://maanpuolustus.net/threads/panssarivaunut.122/
-setämies-
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
http://www.lockheedmartin.com/us/products/LRASM.html
Siinä olisi JASSMin sisar joka tarkoitettu alusten torjuntaan...
Hintaa voi lähteä hakemaan JASSMista... On siitä väsätty meritorjunta versio.. Sisukalut on pitkälti varmaan vedetty uusiksi... Toisaalta jos tuollainen on tehokas ja vaikeasti torjuttavissa niin eihän niitä montaa edes tarvita... Ilmavoimille "muutama" ja merivoimat pysyttelevät ruotsalaisessa. Naapurille yksi torjuttava lisää... Sanoisin että laskee haluja aivan varmasti uittaa paatteja suomenlahdella...Mihinköhän tuo kantama lopulta asettuu, Wikipedia puhuu jopa tuhannesta kilometristä, kuitenkin ainakin kolmestasadastaseitsemästäkymmenestä. Eli meritorjuntaa voisi harjoittaa Kaliningradiin asti? Hintakin on varmasti sen mukainen.
Ilmavoimat tuskin myöskään haluavat meritorjuntaan, ja uhka on sitä paitsi minimaalinen verrattuna kylmän sodan aikakauteen. Jos nyt on pakko saada jotain, niin ostettaisiin edes dual-purpose aseita, kuten Joint Strike Missile. Senkin kantama on sentään 280 km, eli kantamsta ei ainakaan jää kiinni, ja myös maakohteiden ampuminen onnistuu.
Hintaa voi lähteä hakemaan JASSMista... On siitä väsätty meritorjunta versio.. Sisukalut on pitkälti varmaan vedetty uusiksi... Toisaalta jos tuollainen on tehokas ja vaikeasti torjuttavissa niin eihän niitä montaa edes tarvita... Ilmavoimille "muutama" ja merivoimat pysyttelevät ruotsalaisessa. Naapurille yksi torjuttava lisää... Sanoisin että laskee haluja aivan varmasti uittaa paatteja suomenlahdella...
Eikös meillä JASSMit ole jo maakohteita varten? Itse olen vähän skeptinen sellaisille hybridi virityksille... Hintaa tuolla on tai tulee olemaan ja määrät jäävät pieniksi... Toisaalta meille hankittiin JASSMikin tietystä syystä sen hinnasta huolimatta (ei, ei ollut halvin) Tuollaisia voitaisiin hankkia samasta syystä. Eikä meidän tarvitse upottaa lentotukialuksia mutta antaisihan tuo sellaisen potkun naapurin itämeren laivastolle että ei niitä paatteja paljon kalingradin ja pietarin välillä seilaa...JASSM-ER, johon tuo nähtävästi pohjaa, maksaa tällä hetkellä noin 1,75 miljoonaa dollaria. Uskon henkilökohtaisesti tuon meritorjuntaversion olevan vielä kalliimpi, koska A) siinä on nähtävästi tutkahakupää ("a multi-mode radio frequency sensor") ja B) erät jäänevät pieniksi, kuten HaRaDa sanoi.
Hinta johtaa väistämättä pieneen määrään, ja se ei ole hyvä. Vielä kun tuo ei nähtävästi kelpaa maakohteisiin ammuttavaksi, niin sekään ei edesauta asioita. Hyvä ja laadukas ase se varmaan on, mutta vähän overkill meille. Mikä tahansa kohtuullisen kantaman omaava moderni meritorjuntaohjus riittää meille, emme tarvitse tuollaisia lentotukialusryhmän upottamiseen suunniteltuja laitteita. Lisäksi sen pitäisi kyetä yhtä lailla maakohteita vastaan hyökkäämisen. Veikkaan, että tuo järkyttävä jenkkijööti on raskaana (=isona) ohjuksena selvästi helpommin havaittava ainakin tutkassa, joten sikälikin Joint Strike Missilen kaltainen pienempi ohjus olisi mielestäni meille parempi vaihtoehto.
Eikös meillä JASSMit ole jo maakohteita varten? Itse olen vähän skeptinen sellaisille hybridi virityksille... Hintaa tuolla on tai tulee olemaan ja määrät jäävät pieniksi... Toisaalta meille hankittiin JASSMikin tietystä syystä sen hinnasta huolimatta (ei, ei ollut halvin) Tuollaisia voitaisiin hankkia samasta syystä. Eikä meidän tarvitse upottaa lentotukialuksia mutta antaisihan tuo sellaisen potkun naapurin itämeren laivastolle että ei niitä paatteja paljon kalingradin ja pietarin välillä seilaa...
JSM voisi omalla tavallaan olla meillekin toimiva ratkaisu mutta sen valmistus on alkamassa vasta 2025 eli sinne on vielä aika lailla matkaa.
JSM Phase 3 development is expected to finish by the end of 2017, in plenty of time for inclusion in F-35A Block 4 during 2022-2024. Or full integration with existing fighters like the Super Hornet etc. (q.v. Nov 6/13).
Tuo RBS-15 mk.3 on toimiva ratkaisu oloihimme ja riittänee ainakin toistaiseksi. Siitä on muuten tulossa Mk.4 versio joka on aiempia isompi
ja kantomatkaakin luvataan peräti 1000 kilometrin verran. Myös muita uudistuksia siihen on luvassa kuten uudet hakupäät ja uusi ohjauslinkki
sekä tehtävän mukaan vaihdettava taistelukärki.
http://en.wikipedia.org/wiki/RBS-15
Mitä sä käytät lähteenäsi? Tuotanto alkaa aiemmin. DID:n mukaan Norjakin tähtää palveluskäyttöön vuoteen 2020 mennessä, ja lisäksi todetaan seuraavaa:
F-35 saa ohjuksen 2025, mutta JSM on kyllä käytössä ja integroitavissa muihin koneisiin jo vuosia aiemmin.
Ongelma on siinä, että ohjus pitää sovittaa meidän konekalustoon, eikä perus RBS-15 Mk. 3 kelpaa laukaistavaksi lentokoneesta, vaan siitä on erikseen lentokoneesta laukaistava versio RBS-15F ER. Ohjuksen sovittaminen tässä vaiheessa taas olisi aika typerää, kun se maksaa hunajaa ja kestäneekin minimissään vuoden verran, ja Hornetit ovat poistumassa runsaan kymmenen vuoden kuluttua. Sitten se pitäisi integroida taas F-35:n, meidän kustannuksella. Ei houkuttele. Sama koskee JSM:a, mutta sitäkään ei kannata hankkia ennen Suomen seuraavaa hävittäjähankintaa.
Ja edelleen, mihin me tarvitsemme tuota kantamaa? Pari sataa kilometriä riittää hyvin vihollisen lentotukikohtien moukaroimiseen. Kremlin ampuminen risteilyohjuksilla ei kuulosta järin viisaalta vaihtoehdolta, kun olemme se heikompi osapuoli. "Pitää jättää aina tilaa rauhalle.."
Improved features for the Joint Strike Missile include:
Australia expressed interest in buying the JSM in June 2014 to equip their F-35 fighters. The missile has also been pitched to South Korea and Japan, and Kongsberg is expected to attempt to make sales to other countries that have ordered the F-35A. The JSM is expected to become fully operational in 2025.[24]
Emätin mitä ulostetta.
Intermarine on rakentanut enemmän miinantorjunta-aluksia kuin Suomi jäänmurtajia. Mikäli alukset olisi pitänyt rakentaa Suomessa, olisi lopputulos ollut todennäköisesti huomattavasti kalliimpi ja silti teknisesti huonompi.