En kommentoi kun ei ole julkista lähdettä käsillä.Ilmeisesti minä ajattelin naapurin mekki kiväärikomppanian taisteluvahvuutta. Siinä tapauksessa tuo 10% taitaisi olla oikein?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
En kommentoi kun ei ole julkista lähdettä käsillä.Ilmeisesti minä ajattelin naapurin mekki kiväärikomppanian taisteluvahvuutta. Siinä tapauksessa tuo 10% taitaisi olla oikein?
i tarvitse kesken hyökkäyksen jollei sitten tule mekaanista vikaa joka on pakko korjata ulkopuolella (esim tela tippuu), mutta tähänkin on temput jolla suojataan toiminta.
En kommentoi kun ei ole julkista lähdettä käsillä.
Osannet itsekin laskeaKävisikö tämä?
Siis ajoneuvoja 3+3+3+1 ja ilmeisesti komppania kulkee kokonaisuudessaan noiden kyydissä.
http://www.shipbucket.com/Misc Drawings/FD Scale Vehicles/Land Vehicles - Real-life/Organizational Charts/Russia - Mechanized Infantry Battalion MT-LB of the Mechanized Infantry Brigade 2008.png
Juuri näin. Tosin tarkoittanet rynnäkköpanssarivaunuja - toivottavasti ei mitään joukkoa enää sentään rynnäkkötykeillä varusteta...
Nyt saattaa olla että päästän suustani megalomaanisen typerän kysymyksen.
Mietin noiden ryntövaunujen pst-kyvyn parantamista. Ilmeisesti ulkoisia PST-ohjus laukaisimia ei olla harrastettu vaunuihin liittää enään 80-luvun?
Kun tässä tekniikka kehittyy jatkuvasti, niin onko jo olemassa, olisiko tulossa tai olisiko siinä ylipäätänsä mitään järkeä, että vaunuihin sijoitettaisiin pst-ohjusten maalinosoitin vaunun omien tähtäimien ja tulenjohtojärjestelmien yhteyteen ja muodostelman takana seuraisi erillisiä pst-ohjus vaunuja joista varsinaiset ohjukset ammuttaisiin?
Ajatus tuli mieleen Javelinista. Ei tarvitsisi kuormittaa kärjen ryntövaunuja ja vaunumiehistöjä ohjuskuormalla vaan pelkällä maalinosoittimella, jolla tämä kärkiosaston tavallisen ryntövaunun johtaja ja ampuja voisivat osoittaa maaleja takanatulevalle orgaaniselle pst-osastolle joka sitten laukoisi taaemmasta muodostelmasta, suojasta ja turvallisen mutta tehokkaan etäisyyden päästä pst-ohjukset vihollisen taistelupanssarivaunuja vastaan.
Kaipa se olisi mahdollista, mutta itse näkisin että olisi kätevämpää jos vaunu itse kantaisi ohjukset. Tämä siksi, että olisi helpompi päätellä, että voiko ohjus osua ollenkaan esim. katveiden takia. Toinen syy olisi ohjuksen lentoaika, panssaritaisteluissa nopeus ratkaisee ja meidän maastossa etäisyydet eivät yleensä ole riittävät, että kerkeäisi osoittaa maalia ja olettaa että vihollinen ei huomaa sinua ja ammu takaisin.
Etuna ohjusten sijoittamisessa taaempaan ajoneuvoon olisi että a) ulkoiset ohjuslaukaisimet saataisiin suojaan ainakin osalta suora-ammunta sekä epäsuoraltatulelta, b) kun kalliit ohjukset sijoitettaisiin kärjen takaisiin yksiköihin, ne säästyisivät etulinjassa operoivan vaunun ja pelkän maalinosoitusyksikön mahdollisesti tuhoutuessa sekä c) erillinen ohjusvaunu voisi kantaa mukanaan suurempaa määrää ja/tai suurempi kokoisia ohjuksia.
EDIT: d) Pitkänkantaman pst-ohjuksilla taaempana operoiva saattaisi olla kykynevä tukemaan rynnäkkövaunuja laajalla alueella
Pitkänkantaman
Miten pitkä on tämä kantama?
Mutta eihän ainakaan Kornetia voi SACLOS -beam riderinä käyttää tuollaisilla etäisyyksillä tuossa tarkoituksessa, maalin täytyy olla ampujalle näkyvissä. Eikä kunnolla Khrizantemaakaan, sillä sekin on tutkaohjautuva tai SACLOS -beam rider.Laitetaan vaikka 6-8km jonne nuo naapurin isommat puikulat ilmeisesti lentävät. 9M123 Khrizantema ja 9M133 Kornet. Ja samaten Spike-ER.
Mutta eihän ainakaan Kornetia voi SACLOS -beam riderinä käyttää tuollaisilla etäisyyksillä tuossa tarkoituksessa, maalin täytyy olla ampujalle näkyvissä. Eikä kunnolla Khrizantemaakaan, sillä sekin on tutkaohjautuva tai SACLOS -beam rider.
Mutta eihän ainakaan Kornetia voi SACLOS -beam riderinä käyttää tuollaisilla etäisyyksillä tuossa tarkoituksessa, maalin täytyy olla ampujalle näkyvissä. Eikä kunnolla Khrizantemaakaan, sillä sekin on tutkaohjautuva tai SACLOS -beam rider.
Entä sitten? Oletan ainakin, että vastarannankiiski käyttää noita ohjuksia vain esimerkkinä kokoluokasta mitä tämä ohjus olisi. Huomattavasti isompi laaki olisi hankala käsitellä käsivoimin.
Spike ER ottaa sen 8km ja Javelin 4.5-5km. Olisiko näitä mahdollista käyttää edellämainitulla tavalla, että maalinosoittimet ryntövaunuihin eteen ja ohjukset taaempiin, niille dedikoituihin vaunuihin? Vai onko sellaisia jo olemassa?
Mikä noissa vaunuihin asennetuissa pst-ohjuksissa on huonoa? Onko kyse tulenavauksen nopeudesta, ja mikä siinä mättää? Pitääkö hakupää jäähdyttää ensin? Entä jos käytettäisiin jäähdyttämätöntä hakupäätä? Ohjuksessa virta päällä jatkuvasti, joten tarvittaessa lähtisi napinpainalluksella välittömästi.
Vai pelätäänkö, että vaunumiehistö uskoo olevansa tst-panssarivaunu ja toiminta menee sitten sen mukaiseksi? Ts. ohjus ei olekaan enää itsepuolustuksena ja hätävarana raskaita vaunuja vastaan?
Syitä on varmaan monta, mutta sellaisen selityksen olen kuullut, että tuliaseman valinta on yksi. Vaunua on vaikea ajaa optimaaliseen ohjusasemaan ja sieltä konetykin käyttö ei ole optimaalista. Kohtaamistilanteessa ohjus on taas armottomasti liian hidas vs vihollisen vaunu kanuuna.
Tuon ensimmäisen voin allekirjoittaa, mutta tuota jälkimmäistä en ymmärrä. Miksi ohjus on liian hidas?
Onko ohjus A) liian hidas laukaista (jos kyllä, miksi asialle ei tehdä mitään?) B) liian hidas saavuttamaan maalin (eli lentoaika liian pitkä)? Mikäli kyse on vaihtoehdosta B, niin en pidä sitä hyvänä perusteluna jättää ohjus asentamatta. Vaikka vihollinen ehtisi ampua, kun ohjus on vasta lentämässä puolimatkassa maaliin, niin vihollistakin tulee luultavasti sattumaan fire-and-forget-ohjusta käytettäessä. Parhaassa tapauksessa ohjus tuhoaa vihollisen vaunun kostona omasta tuhoutuneesta rynnäkkövaunusta, ja huonommassakin tapauksessa ohjus saattaa tehdä vihollisen vaunusta kyvyttömän jatkamaan rynnäkköpanssarivaunun ampumista. Rynnäkköpanssarivaunukaan kun ei välttämättä ole tuhoutunut yhdestä osumasta.