Olen edelleen sitä mieltä, että AMV vaunut pitäs koota tst-osastoksi, ja Pasit ja XA-300 pyöräalustaiset pitäisin erillispataljoonien/osastojen kalustona, ja vahvistaisin hyökkäyskykyä tuon Porin prikaatin muuttamista mekanisoiduksi.Noin asiasta sen enempiä syvyyksiä tuntematta sanoisin, että Porin prikaatin kv-ulottuvuus y.m. huomioiden osaamisalue on jossain muualla kuin Kymenlaakson Kurskissa 1. kaartin panssariarmejan palavan teräksen ja lentävien suoltenpätkien kohtaamiseen valmistautumisessa, ja pitäisin sen yhäkin pyöräalustaisen kaluston koulutuspaikkana, ja PorJPR:n pyöräalustaisena. Tätä myös puoltaisi logistiikka, kun huomattava osa kalustosta pitäisi kuitenkin olla Huovinrinteellä, ja pyöräalustainen prikaati ei ole täysin kuljetusperävaunu- tai raidelogistiikan varassa sieltä itään siirtymisessä; Huovinrinteelle ei myöskään mene rataa, vaan rata ohittaa varuskunnan linnuntietä 25 km päässä Kokemäellä, jonka asemalla ei ole edes lastausramppia.
Uudet AMV:t konetykein voisi kuitenkin PorJPR:lle hankkia, onhan sen kalusto nyt varsin aneemista tosiasialliseen tarpeeseen nähden, AMV on "maailman kallein ITKK-lavetti", kuten muistaakseni @CV9030FIN hyvin lohkaisi. Eikä tuo ole edes PorJPR:n ongelmallisin osa, vaan se, etteivät AMV:t riitä koko prikaatin kalustoksi, vaan vain kahdelle pataljoonalle, ja kolmas on Paseilla...
Täytyy lisäksi myös huomioida tarve tuottaa jonkinlainen joukko NATO:n valmiusrakenteeseen, ja sekin tarvitsee kalustonsa (kaluston, joka on tarvittaessa lähetettävissä pois meidän puolustustamme tukemasta) - jonka pitäisi vielä olla priimaa sen takia, että olisi täysin moraalitonta ja yhteiskunnallisesti kestämätöntä lähettää suomalaisia vapaaehtoisiakaan sotimaan toisten maiden sotia puutteellisella kalustolla. Se, mitä vaatimuksia tälle joukolle asetetaan, on sitten vain arvailujen varassa, ja nähtäneen hankittavan kaluston tyypistä.
Vanhojen AMV:iden jatkokäytöstä en olisi huolissani, mutta tosiasiallista tarvetta voi siis olla jopa kahden prikaatin konetykillisten AMV:iden hankinnalle.
Kaksi Mekanisoitua prikaatia ja kolme mekanisoitua tst-osastoa muodostaisivat suomen keihäänkärjen terävimmän osa. 200 taisteluvaunua ja ñ.250 uutta CV90xx vaunua sekä Famoksia riittävästi seuraavan 10 vuoden aikana riittää tuohon kokoon panon muodostamiseksi.