Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Chinook on Ospreytä pienempi ja yhdellä moottorilla?Huonoja puolia on sitten heikompi kantokyky (Chinook 55 ukkelia, Osprey 32). Sen käyttökustannukset ovat tuplat esim. Chinookiin verrattuna ja hankintahinta melkein tripla. (linkki lopussa). Minkä lisäksi Osprey ei kykene samoihin tehtäviin kopukan kanssa, koska se ei pysty laskeutumaan yhtä vaikeisiin paikkoihin kuin kopukka ja sen taistelunkestävyys tulessa on heikompi (kaksi moottoria, isompi maali, jne.).
Ei kai voi muuta kuin onnitella niitä hyvästä valinnasta.....Japani tilasi Ospreytä jo 2016. Toimitukset alkavat kai näillä näpyttimillä.
Ketju on kohta 3 vuotta vanha, suosittelen uutta galluppi-ketjua vaikka joskus kesällä. Samalla F-16 jne.. pois valikoimista. Mikäli siis haluaa realiaikaisempaa tietoa foorumin käyttäjien aatoksista.
///
https://areena.yle.fi/1-50038231
Politiikkaradiossa: "Keskustelemassa ovat eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) sekä valiokunnan jäsenet Timo Heinonen (kok.) ja Markus Mustajärvi (vas.). "
Nyt taas Gripen 90 miljoonaa vieläkin ja F-35 taas 80 miljoonaa.Hienosti maalailtiin gripen 90 miltsin hinnalla edukkaimmaksi hankintahinnaltaan ja f35 melko lennokas 180 miljoonan kallein hinta.
Jaa että poliitikot ovat huonoja sanomaan määristä mitään? Jungnerilta tulee ainakin tarkat luvut. Herrat kenraalit, kynät ja muistivihot esiin!
Tokihan hintaan pitää laskea koneiden päivittäminen niin että se säilyy suorituskykyisenä aina vuoteen 2060 saakka.
Siitä voi sitten jokainen alkaa lottoamaan kuinka paljon se maksaa tapauksessa jossa a) suorituskyvyssä ollaan jo alkujaan perässä ja b) kustannuksia on jakamassa kolme maata joista kaksi on kääpiöitä. Lisäksi c) koneiden kokonaismäärä on muutama sata, joten päivityssarjojen valmistusmäärät on pieniä.
Verrokkina otettakoon toinen kone joka a) on jo lähtötilanteessa edellä ja b) kehityskustannuksia on jakamassa kymmenien maiden joukko ml. maailman suurin ja suurimpia sotilasmahteja, ja c) päivityssarjoja tehdään tuhansille koneille.
Norja laski 52 kpl F-35 koneen 30 vuoden hankinta- ja käyttökustannuksiksi 28,6 miljardia. Suomella kuluisi 64 koneeseen n. 35, 2 Mrd.
Gripen E koneet vastaavasti maksaisivat 64 kpl 30 vuotta 10 Mrd. Samalla satsauksella siis saisi 224 Gripen E konetta.
Uskon että 224 Gripen E:tä olisi parempi sijoitus kuin 64 F-35 konetta.
Gripen E on pääasiassa varusmiestiimin voimin tankattu ja aseistettu 10 minuutissa ja nousee ja laskeutuu maantienpätkältä. Koneeseen saa monipuolisen varustelun erilaisiin tehtäviin. Ohjukset voidaan laukaista nopeasti kun ne eivät ole rungon sisällä. Kone sopii hyvin hajautettuun toimintaan.
Jos F-35 hankitaan niin se tehdään pitkälti poliittisin perustein. Ajatuksena varmasti monella se, etteivät amerikkalaiset jätä pulaan maata jossa on heiltä hankittu aseistus.
Toimiva kompromissi voisi olla hankkia 100 Gripen E konetta ja laittaa hornetit JASSM ohjuksineen reserviin. Niitä ei siis kulutettaisi lentämällä vaan otettaisiin käyttöön jos tulisi oikein kova tilanne. Koneita olisi sotatilanteessa 164 ja vielä jäisi 20 miljardia josta toivottavasti ainakin osa käytettäisiin maavoimien tarpeisiin.
Ruotsihan koitti tarjota Bulgarialle Gripeniä tyylillö ostatte kahdeksan ja laitamme kaksi päälle ilman. Eli maksettujen koneiden päälle neljäsosa määrästä kaupan päällisinä. Meillä tämä tarkoittaisi 80 Gripeniä.No nyt tulee Jungnerilta kerrankin asiaa! Ja täytyy sanoa, että jos ruotsalaiset heittäisivät kaiken peliin ja oikeasti tarjoaisivat 100 kpl Gripen E:tä samaan hintaan kuin 64 F-35:ttä, niin alkaisi tällaista piinkovaa F-35-faniakin kiinnostaa! Itse epäilen tosin, että ruotsalaiskone maksaa saman verran kuin F-35 per kappale siis
Ruotsihan koitti tarjota Bulgarialle Gripeniä tyylillö ostatte kahdeksan ja laitamme kaksi päälle ilman. Eli maksettujen koneiden päälle neljäsosa määrästä kaupan päällisinä. Meillä tämä tarkoittaisi 80 Gripeniä.
Uusi tietäjä jolta tulikin ihan uutta faktaa. Tämä nopea ohjuslaukaisu oli uusi puoltava argumentti, pisteet kekseliäisyydestä.Tervetuloa foorumille!
Kannattaa vähän tarkistaa faktoja ennen kirjoittamista.US NAVY ei tosin ole koneita hankkinut vaan super Hornetia kehitellään ja tilataan sen tilalta kun F-35 kehitystyö edelleen takkuaa.
Tämä kertaa x100.Tokihan hintaan pitää laskea koneiden päivittäminen niin että se säilyy suorituskykyisenä aina vuoteen 2060 saakka.
Siitä voi sitten jokainen alkaa lottoamaan kuinka paljon se maksaa tapauksessa jossa a) suorituskyvyssä ollaan jo alkujaan perässä ja b) kustannuksia on jakamassa kolme maata joista kaksi on kääpiöitä. Lisäksi c) koneiden kokonaismäärä on muutama sata, joten päivityssarjojen valmistusmäärät on pieniä.
Verrokkina otettakoon toinen kone joka a) on jo lähtötilanteessa edellä ja b) kehityskustannuksia on jakamassa kymmenien maiden joukko ml. maailman suurin ja suurimpia sotilasmahteja, ja c) päivityssarjoja tehdään tuhansille koneille.
Uusi tietäjä jolta tulikin ihan uutta faktaa. Tämä nopea ohjuslaukaisu oli uusi puoltava argumentti, pisteet kekseliäisyydestä.
Ruotsi tarjosi tehdas-uusia koneita, joiden toimitukset olisivat alkaneet 24kk kuluttua allekirjoituksesta.Niin Ruotsi tarjosi vanhoja koneita joita niillä on muutenkin lojumassa ylimääräisinä.