Miten voittaa sota "terroristeja" vastaan?

Lone Soldier

Kapteeni
Miksi terrorismi onnistuu länsimaissa aina?

Siksi, että ensimmäisenä syyttelemme, sitten käännämme katseemme itseemme ja tuomme pelkomme johtajiksemme.
Tällä tarkoitan sitä, että jos meillä poliisi X tietää että meillä on täällä pommi setä, hänen pitää tehdä x ja y sekä vielä varmistaa asia z ja ö kautta, ja terroristi nauraa.
Me huudamme oikeuksien puolesta, mutta emme ole valmiita edes puolustamaan omiamme.

Leikkaa terroristilta munat se ei lisäänny, tapa solu se loppuu, iske sinne missä he toimivat, äläkä jää miettimään sateenkaarta.
Nyt en tarkoita mitään amerikkalaista guantamo tyylistä soppaa, vaan yksinkertaista ja selkeää toimintaa silloin kun uhka on olemassa.

Me teemme koko ajan hienoja lakeja suojelemaan kansalaisiamme, mutta emme voi enää suojella heitä koska meillä on lait jotka suojelevatkin terroristejä.
He lähettävät sinulle viestin, lähetä viesti takaisin, mutta lujempaa ja kovempaa. Eikä niin miten baikalkin juuri sanoi, pommitin sinulta kamelin.

Sinä tapat täällä kolme, minä tuhoan sukusi ja perheesi talot maantasalle. Ja varmistan tuloksen tekemällä saman naapurillesikin.

Terrorismia ei voiteta sodalla, vaan äärimmäisillä keinoilla. Ja siihen länsi ei koskaan uskalla mennä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
sopii tämä tällekin säikeelle....

"terroristit koordinoivat toimintaansa keskenään WhatsApp -tapaisilla aplikaatiolla"

Tiedustelu kulkee jälkijunassa jatkuvasti. Nämä Islamisti roistot keksivät kokoajan uusia väyliä /keinoja tiedonvälitykseensä.

Jostain turvallisuus julkaisusta tuli taannoin luettua miten terroristien käytössä on mm. PlayStation 4 sovellus...? En muista mistä luin mutta jäi mieleeni ja kun nyt tuli aihe esille niin muistin jutun...

USA ja Britannia hyödyntävät "salaliitto" lakejaan kun pomivat terroristeja talteen ennen kuin toteuttavat aikomuksensa...aikomuksesta jo istuu 20-30 v (varsinkin USA:ssa)kun nappaavat tyypit terrori iskun suunnitelemisesta samaan aikaan kun euroopaassa ihmettelevät miten nämä iskut voitaisiin estää...
 

Paavo

Luutnantti
Terrorismia ei voiteta sodalla, vaan äärimmäisillä keinoilla. Ja siihen länsi ei koskaan uskalla mennä.
Demokratioissa otetaan säännöllisin väliajoin vaaleissa kantaa myös tyyliin/tapoihin, jolla valtiojohto on sotinut maailmalla demokratian nimissä.

Epätoivo on loputon motivaation lähde uusille tero-rekryyteille. Voisin kuvitella että tälläkin palstalla monella olisi toiminta-intoa neuvosto-Suomessa tilanteessa että perhe olisi jo listitty. Tarvitaan vaan joku järjestämään keinot ja tilaisuus.

Esitän hiekkamaihin ratkaisuksi
- Sallitaan nyt levottomien maiden muuttuminen diktatuureiksi
- Annostellaan em. maihin investointirahaa, jota kautta talous saadaan kasvuun ja radikaalien rekrytointipohja vähäisemmäksi. Sitoudutaan myös hankkimaan maiden tuotteita
- Sovitaan karkeat pelisäännöt diktatuurien kanssa (ei kv. terrorismia, ei abc-aseita, pysytään omien rajojen sisällä), painostuskeinona rahanjaon jatkuminen ja viime kädessä vallasta syökseminen tai surmaaminen. Ei mitään uutta auringon alla.
 

Tähystäjä

Eversti
Obamalta yllättävän fiksua juttua aiheeseen liittyen:

Katso käyttäjän @WhiteHouse twiitti: https://twitter.com/WhiteHouse/status/666281348328484864?s=09

Länsi ei miehittää jokaista muslimimaata, vaan muutoksen täytyy lähteä islamilaista yhteisöstä itsestään...
 

Einomies1

Respected Leader
Äärimmäisyyttä vastaan taisteleminen toisella äärimmäisyydellä ei johda mihinkään hyvään ainakaan meidän yhteiskunnassamme. Läntinen demokratia nojaa vapauteen eikä turvallisuus voi nousta tämän ylitse. Muutoin ollaan astumassa totalitarismin suuntaan vahvasti.

Turvallisuuden ja vapauden on marssittava käsikädessä tai seurauksena on Yhdysvaltojen tyylinen hysteerinen valvontayhteiskunta jossa korostetaan aina "kansallista turvallisuutta" ennen kaikkea muuta. Vaikka pää-osasta ääriaineksia näin päästäisiin niin hinta on todellisen kansanvallan luovuttaminen päättäjille tai kasvottomalle turvallisuuskoneistolle joka jyrää kaikkialla ja koskettaa kaikkea perusteenaan tuo " kansallinen turvallisuus".

Länsimainen demokratia on vastavoima diktatuureille joiden raunioilta nykyisen kaltainen terrorismi saa alkunsa. Auttaako meitä se että muutumme itse diktatuuriksi jotta voisimme vastustaa äärimmäisyyttä? Kuka silloin voittaa? Eikö muita keinoja muka ole olemassa?

Kiihkoilulla ei saavuteta voittoa terrorismista ei liioin lynkkaamalla kaikkea itselle vierasta. Jos joku katsoi lauantaina 10-uutisia, siellä oli fiksu mies Ahtisaaren CMI-ryhmästä(maahanmuuttajataustainen kaveri). Sanoi että pommitusten pitää jatkua mutta rajojen sulkeminen ja euroopan jakautuminen on juuri se mitä ISIS yrittää iskuillaan. Sekasortoa se tavoittelee ja sitä että euroopassa ruvettaisiin vainoamaan turvapaikanhakijoita jolloin rekrytointimateriaali ISIS:n riveihin lisääntyisi. Samaten vastakkainasettelun lisääntyminen euroopassa on ISISn etu koska silloin demokratia on heikoilla päätöksissään.

Kuuntelen järkipuhetta kuten Kalevaa ja Hämeen-Anttilaa, he tietävät eivätkä luule.
 

Lone Soldier

Kapteeni
Vieläkään ei mene jakeluun, miksi te jaksatte jauhaa länsimaisesta demokratiasta jolla ei ole yhtään mitään tekemistä tämän asian kanssa, kuin se että sen länsimaisen demokratian vienti aiheutti tämän koko paskan.
Hämeen-Anttila, no joo... 20v tiesi mistä puhuu, nyt ei enää ole matkassa mukana.

Maihin on annettu rahaa, ja niillä muuten on sitä rahaa hieman enemmän mitä perseaukisella suomella.
Edelleen kun te jätätte sen demokratian selittämisen ja ymmärrätte että kyse on uskonnosta, sillä ei ole mitään tekemistä minkään länsimaisen asian kanssa kuin se että me ollaan nou-nou kansaa.

Ehkä euroopan pitää alistua, meillä selvästi tuomiojan tapaiset silmät kiinni ja piiloon miehet ovat ok, juttu kaikki muu ei.

Onneksi suomessa selvästi on asiantuntemusta asiaan joka on tappanut ihmisiä tuolla jo 600 luvulta lähtien. Mara hoitaa asian kotiin viikossa, sillä on maahanmuuttaja kaverina.

Antaa olla, enpä asiasta mitään tiennytkään...
 

Benelli

Respected Leader
Ensin pitäisi huolehtia ettei tarvita enää öljyä lähi-idästä minkä jälkeen voidaan keskittyä varsinaiseen ongelmaan ilman että tarvitsee välittää muslimi maiden reaktioista.

Tässä on nyt kohta parituhatta vuotta hypetetty uskonnollista hysteriaa puolin ja toisin sekä julisteltu jihadeita joka toinen päivä, mutta vasta toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta lähtien purkaukset ovat alkaneet kohdistumaan enenevissä määrin länsimaalaisiin kohteisiin.

Miksi?
Voisit hieman tutustua islamin ja lännen välisiin historiallisiin kahinoihin. Mitä nyt on tapahtumassa ei ole periaatteessa mitään uutta ja ihmeellistä vaan hyvinkin vanhanaikaista ja osa samaa jatkumoa. Itse epäilen että olemme tuomittuja jatkamaan tätä aika pitkään. Länsimaat ovat liian humaaneja ryhtyäkseen kansanmurhaan ja islamistit eivät saa kerättyä riittävästi voimaa länsimaiden kaatamiseen.
 

SJ

Supreme Leader
Pelottavin vaihtoehto on, että aletaan vakoilemaan omia kansalaisia ja muut orwellilaista yhteiskunta järjestystä tukevat toimenpiteet.

Turvallisuus ja yksityisyys ja perustuslailliset yksilönoikeudet ovat vaa'lla vastakkaisissa kupeissa.Yhdyssvalloissa tämä on ollut siellä tapetilla nyt Snowden ja Nsa juttujen takia. Lähtökohtaisesti länsimaitten presenssi lähi-idässä on se joka luo tätä terrorismia tai ainakin tarjoaa kohteen sille (terrorismia on aina ollut ja tulee myös vastaisuudessakin olemaan) ja länsimaitten pommitustoimet lisäävät radikalisoitumista.

Tuo on toki ongelma, mutta tosiasia on se, että toimiva valtio joutuu väistämättäkin keräämään tietyn määrän tietoa kansalaisista mikä hämärtää rajaa siitä, että mikä on kansalaisen vakoilua ja mikä on ihan normaalia valtion tekemää tiedon keräystä.

Itseasiassa voisin kärjistäen sanoa, että mikäli valtio ei "vakoile" kansalaisaan, ei kuuntele kansalaisiaan ja siksi ansaitsee tulla syöksetyksi vallasta kun vallankumous tulee. Kyse loppujen lopuksi on siitä, että kenen intressejä valtio palvelee? Kansan vai valtion?

Mutta mitä @Rauhantekijä tekijä sanoi siitä, että kansalaisella jolla ei ole pahat mielessään, niin hänellä ei ole mitään hätää, niin Suomen kaltaisessa byrokratistanissa tuo ei välttämättä pidä paikkaansa edes normaalipäivänä. Byrokraatti tai muuten virkaintoinen henkilö voi tarvittaessa terrorisoida kansalaista enemmän kuin kukaan oikeastaan arvaakaan, etenkin jos samaan syssyyn saadaan sotkettua vielä pari muuta byrokraattia joiden näkemykset eroavat toisistaan.
 

Raveni

Respected Leader
Esimerkkiä 70-80 lukujen vasemmistoterrorismista. Terrorin kantava teema on ideologia. Kaikki alkaa siitä, oli alkuperämaa mikä tahansa.
Vasemmistoterrorismi aikanaan tuomittiin, avainhenkilöt pääsivät vankilaan, sen pohjana olevan ideologian toimivuus osoittautui heikoksi ja kun lopulta Neuvostoliitto kaatui, niin aikaslailla loppui myös vaseemmistoidelogiaan pohjautuva terrorismikin.

Samaa ideologian nujertamista voi pohtia islamilais-terrorisminkin kohdalla.


.
Ongelma on vain sen terrorismin uskonnollisuus... Ideologian illuusio on helpompi murtaa ja se monasti murtuu ajan saatossa itsekseenkin mutta uskonto on kinkkisempi.... Se perustuu vahvasti uskoon ja on kongreettisesti vaikea osoittaa se syy mahdottomaksi... kukaan ei ole palannut kertomaan että ei siellä ollutkaan 40:tä neitsyttä odottamassa. Islamistista terrorismia vastaan taistellessa taistellaan samalla uskontoa vastaan joka tekee siitä kerta luokkaa vaikeamman kuin esim Baskit ja IRA.
 

Raveni

Respected Leader
Miksi terrorismi onnistuu länsimaissa aina?

Siksi, että ensimmäisenä syyttelemme, sitten käännämme katseemme itseemme ja tuomme pelkomme johtajiksemme.
Tällä tarkoitan sitä, että jos meillä poliisi X tietää että meillä on täällä pommi setä, hänen pitää tehdä x ja y sekä vielä varmistaa asia z ja ö kautta, ja terroristi nauraa.
Me huudamme oikeuksien puolesta, mutta emme ole valmiita edes puolustamaan omiamme.

Leikkaa terroristilta munat se ei lisäänny, tapa solu se loppuu, iske sinne missä he toimivat, äläkä jää miettimään sateenkaarta.
Nyt en tarkoita mitään amerikkalaista guantamo tyylistä soppaa, vaan yksinkertaista ja selkeää toimintaa silloin kun uhka on olemassa.

Me teemme koko ajan hienoja lakeja suojelemaan kansalaisiamme, mutta emme voi enää suojella heitä koska meillä on lait jotka suojelevatkin terroristejä.
He lähettävät sinulle viestin, lähetä viesti takaisin, mutta lujempaa ja kovempaa. Eikä niin miten baikalkin juuri sanoi, pommitin sinulta kamelin.

Sinä tapat täällä kolme, minä tuhoan sukusi ja perheesi talot maantasalle. Ja varmistan tuloksen tekemällä saman naapurillesikin.

Terrorismia ei voiteta sodalla, vaan äärimmäisillä keinoilla. Ja siihen länsi ei koskaan uskalla mennä.
Olen samaa mieltä keinoista ja lopputuloksesta... Siksi laitoinkin alustukseen että ns. Aatun lopullinen ratkaisu ei ole vaihtoehto... Länsi ei ole valmis menemään niin pitkälle, että syyttömiä rangastaisiin jonkun muun teoista.
 
Ainoa toimiva ja nopea taktiikka tällaisen terrorismin torjumiseksi on paikallisesti koulutetut puolisotilaallisetjoukot ensitorjunnan suorittajaksi - eikä tämänkään toimivuudesta ole takuuta, mutta lisää todennäköisyyttä selvitä iskusta koska pyrkii vahingon minimointiin ja ennakointiin:

Yleinen huomio yhdestä seikasta, mikä olisi hyvä ottaa puolustuksellisesti huomioon (kotikutoinen taktiikka kodin turvaamiseksi -> kodinturvajoukko/-joukot), mikäli siviilejä kohtaan ISIS kohdistaisi terroristi-iskun Suomessa. Joihinkin paikkoihin poliisin paikalle tuleminen kestäisi teoriassa 1/2 - 1 1/2 puoleentoista tuntia. Tässä ajassa joku sekopää, manipuloitu ja aivopesty kerkiää aika monta kertaa vaihtamaan venäläisten kauppaamaan Galashinikoviinsa lippaan ja tyhjentämään sen siviilikohteeseen. Sen takia vetoan kaikkien rauhaa rakastavien ihmisten puolesta, olipa uskonto tai rotu mikä tahansa, ottamaan sen laillisen tai laittoman aseensa melko käyttövalmiiksi kaappiinsa (tai missä sitä nyt sitten säilyttääkään) siltä varalta, että joutuu suomalaisen sotilaskoulutuksen saaneena ihmisenä puolustamaan asuinkotikorttelissaan (tai matkan päällä ampumaradalle) muiden henkeä metsästämällä pahantekijä joko loukkuun tai hengiltä (itsepuolustus aseellisen uhan sattuessa jos toinen on tulittanut tuliaseella kohti, tappanut syyttömän ja muodostaa välittömän hengenvaaran muille - aivan sama mitä poliisi tai tuomari sanoo, ellei itse ole kohteena tilanteessa (de facto -käytäntö), ja kyseessähän on ulkoinen uhka minkä torjumisesta vastaa armeija suomessa). Korttelipartiotoiminta eli koirankävelyttäminen tai vaikka kaverin kävelyttäminen olisi hyvä aloittaa heti ja katsella hieman ympärilleen, etenkin kaupungeissa. Meillä on näitä puolisotilaallisia organisaatioita jo vaikka millä mitalla, joten olisiko aika jo laittaa miehet käytännöntasolla liikenteeseen harjoittelemaan harjoitusluonteisesti omia leikkejään? Mikäli tähän liitetään tiedustelu, niin menetelmä on tehokas. Valitettavasti tällöin puhuttaisiin jo täysin sotilaallisesta toiminnasta.
Poliitikot ja virkamiehet voivat puhua mitä lystäävät, samoin poliisi, suojelupoliisi ja armeija, koska tosiasia on, etteivät he tee asialle mitään ennalta ehkäisevää, koska uhka ei osu suoraan heihin. ISIS on mielestäni tehnyt perustavaa laatua olevan virheen strategiassaan aiheuttaa siviileille, joilla ei ole valtiollista päätösvaltaa, henkilövahinkoja kylvämällä terrorismia asuinalueensa ulkopuolella - osa siviileistä kärsii samoista asioista kuin islamistitkin, eikä satunnainen siviilien tappaminen johda mihinkään poliittiseen ratkaisuun tai linjavetoihin kuten esimerkiksi valtioiden väliset sodat. On ylipäänsä aika naivia kuvitella jonkin konetuliaseiskun vaikuttavan maailmanpolitiikkaan, sillä se on kuin 'pieru Saharassa' verrattuna isoihin sotiin, missä todelliset linjavedot tehdään.

Ps. Olen myös sitä mieltä, että jumalat tehköön oman tappamisensa, ei siihen ihmistä tarvita, kun kerran niin isoja ovat. Uskonnot voivat olla myös keino kontrolloida maapallon kantokykyä, niin sekavia ne ovat säännöstöiltään.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
....uskonto on kinkkisempi..... Islamistista terrorismia vastaan taistellessa taistellaan samalla uskontoa vastaan joka tekee siitä kerta luokkaa vaikeamman .....

Juuri näin. Henkilön maailmankatsomus, usko ja siitä seuraavat arvot ovat paljon syvemmällä kuin mitä toisesta voimme käsittää. Palaamme siis taas tähän arvojen jäävuoreen.
On selvää että vain vaikuttamalla kahden syvimmän kerroksen sisältöön, henkilössä tapahtuu muutosta. Sama toimii kun henkilö itse vahvistaa noita omia alimpia tasojaan. Uskontopohjaisen virhetoiminnan muuttaminen on merkittävästi vaikeampaa kuin jonkin muun opitun ideologian poisoppiminen.


.
 

Lone Soldier

Kapteeni
Mitä tarkoitat kommentillasi? Miten niin "terrorismi onnistuu aina?"

Lehdistön kautta. Eli me kun iskun jälkeen onnistuu se isku taikka ei jauhamme jokaisessa mediassa että sitä tätä ja tota, me samalla glorifoimme juuri sille ahmed bin pommille juuri sitä asiaa mitä koetamme välttää.
Me kerromme sankarillisista tarinoista, ja upeista uhrauksista, mutta vastapuoli lukee että wooooooooooooooooooooooo!!!! Näettekö mitä saamme aikaan yhdellä miehellä/naisella jne.jne.
Samalla 100 eri asiantuntijaa käy kaksi viikkoa selittämässä samat asiat, samat selitykset ja samat johtopäätökset kertomatta mitään.

Asiasta toki pitää kirjoittaa, se on selvä. Kerrotaan mitä tapahtui, kuka teki ja sitten turpa kiinni.
Se ei oikeasti ole vitsi, eikä mikään vetäisen hatusta juttu, mutta nuo nimeomaan ruokkii sitä ääri päätä mitä me yritämme ehkäistä, siksi lehdistön pitäisi (joo, tiedän ettei tee) ymmärtää oma vastuunsa.

Me toki voimme syyttää myös itseämme siitä että mässäilemme (eivät onneksi kaikki) noilla uutisilla, mutta faktahan on se mitä pidempään niistä huudetaan sitä pidempään se menee terroristin pussiin...
 

SJ

Supreme Leader
Lehdistön kautta. Eli me kun iskun jälkeen onnistuu se isku taikka ei jauhamme jokaisessa mediassa että sitä tätä ja tota, me samalla glorifoimme juuri sille ahmed bin pommille juuri sitä asiaa mitä koetamme välttää.

Siis olettaen, että isku onnistuu. Teroja on pidätetty ja pidätetään jatkuvasti ennen iskua ja se on sillä selvä. Ei erityistä mediahuomiota.
 

Vonka

Supreme Leader
Terroristit sulavat omaan mahdottomuuteensa, kun muslimit ovat heitä vastaan ja yhteistyössä eli ei ole terrorismille kaikupohjaa. Tällä tavalla Al Qaida menetti osuuksiaan Yhdysvalloissa, kun muslimit otettiin mukaan kampaamaan heidät pois koloistaan. Tiedustelupanostus kasvoi eksponentiaalisesti.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Me toki voimme syyttää myös itseämme siitä että mässäilemme (eivät onneksi kaikki) noilla uutisilla, mutta faktahan on se mitä pidempään niistä huudetaan sitä pidempään se menee terroristin pussiin...

Maissa, kuten Suomessakin, tätä mässäilyn ilmapiiriä ei saada mediasta kitkettyä niin kauan kun murhatutkimusten sarjatkin esitetään viihteenä telkkarissa. Siis kenen helvetti mielestä on viihteellistä katsella murhasarjoja?
En ole ikinä ymmärtänyt tätä asiaa.
 
Top