"Monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara" ???

Jopa suomalaiset duunarit pärjäisivät maailmalla keskimäärin mahtavasti, hyvä putkimies, sähkö/automaatio asentaja tai rakennusalan ammattilainen muuttuu jossain pienempien työnantajamaksujen ja verojen maassa menestyväksi yrittäjäksi.
 
Uskotteko todella ja ihan oikeasti Kiina-diktatuurin esittämiä tilastoja ihan sukkana sisään? Haloo nyt taas. Kiina on edelleen kommunistinen diktatuuri ja se esittää asioita ihan niinkuin tykkää.

Se, että metiat esittelevät niitä kritiikittä eteenpäin ei ullata minua.

Kiinalainen maahanmuutto missä tahansa on tuonut mukanaan myös voimakkaan järjestäytyneen kiinalaisrikollisuuden, jonka kanssa leikki on kaukana. Ihmiskauppaa, elinkauppaa, ohjelmallista kiristämistä ja oikeuksien raakaa poljentaa, orjatyötä ja rankkaa menoa.

Ja forumilla se esitetään silkkana positiivisena auvona. Herra hyvästi hallikkoon. Miten ihmeessä propaganda on voinut sumentaa niin monet aivot ja Kiina nähdään jonain -samiksena- ellei jopa tavoiteltavana ratkaisuna moneen asiaan.....

Heippa,

Kiinan rikollisuus tapahtuu paljon enemmän verhojen takana, mitä tuolla kaduilla hilluminen ja mitä viralliset tilastot antavat ymmärtää. On totta, että Kiinan metropoleissa ja Euroopassa kiinalaisten asuttamissa kaupunginosissa ei tarvitse pelätä väkivaltarikoksia. Itse olen töiden takia vieraillut Kiinassa säännöllisesti, ja koskaan en ole kokenut itseäni uhatuksi. Tämä nyt ei ehkä ole se pointti kuitenkaan, kulttuurit ovat jo lähtökohtaisesti erilaisia ja mittarit pitää asettaa ei sen katurikollisuuden mukaan, jota poliisin joka tapauksessa pitää hallita, vaan sen mukaan, mikä on valtion intressi toimia.

Liitteenä on SUPO:n 2019 kansallisen turvallisuuden katsaus.
https://www.supo.fi/instancedata/pr...allinen_turvallisuus_web.pdf?7d32519b6979d788
”Vieraiden valtioiden aktiivinen Suomeen kohdistama tiedustelu jatkuu laajamittaisena. Suomi kiinnostaa erityisesti Venäjän ja Kiinan tiedustelupalveluita.”

Tuo tiedustelu tapahtuu suurimmaksi osaksi niiden kiinalaisten kautta, joita on ahkerina otettu yliopistoihin ja teollisuuteen töihin. Kiinan oma tiedustelupalvelu käyttää heitä hyväkseen.

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on se, että Kiina ei hyväksy kaksoiskansalaisuutta. Kiinan valtio käyttää tätä kiristyskeinona. Oheinen FT:n artikkeli on maksumuurin takana, mutta artikkelissa kerrotaan, että jos ulkomailla asuvalla ”entinen” kiinalainen korottaa ääntään Kiinan politiikkaa vastaan, häntä kohdellaan edelleen kiinan kansalaisena tai sitten hänen sukuaan Kiinassa kohdellaan potentiaalisina passin menettäjinä.

https://www.ft.com/content/378988a4-594f-11ea-abe5-8e03987b7b20

UK:n päätösaikomus jakaa UK:n passeja Hong Kongiin ei kyllä lisää kansallista turvallisuutta UK:ssa. Samaan aikaan UK kieltää Huawein 5G verkossa turvallisuussyihin nojaten ja on ottamassa kansalaiseksi suuren määrän henkilöitä, joiden lähtövaikuttimista ei ole tietoa. Kun levottomuudet missä tahansa maassa lisääntyvät, ensimmäisenä lähtee aina se köyhin ja epämääräisin aines, ei se paras. Hong Kong:in väestöstä 20% elää köyhyysrajan alapuolella:

https://www.theguardian.com/world/2017/nov/20/hong-kong-20-of-residents-live-in-poverty
https://hongkongbusiness.hk/economy/news/poverty-rate-rises-204-in-2019

Edelleen olen sitä mieltä, että hyvä, että Brexitin myötä ongelma on UK:n ikioma ongelma.

Kannattaa myös huomioida, että Kiina on yksi maailman rasistisimmista valtioista. Kiinalainen on se luomakunnan kruunu ja kaikki muut rodut, myös valkonaamat ovat sen alapuolella. Ne, jotka ovat siellä pohjalla ovat todellakin pohjalla.
https://thediplomat.com/2020/04/racism-is-alive-and-well-in-china/

Itse olen sitä mieltä, että Suomen teollisuuden ja sijainnin kannalta, Kiina on strateginen kauppakumppani ja on väistämätöntä, että kiinalaisten osuus Suomen maahanmuutosta tullee kasvamaan. Mutta en kyllä lähde sinisilmäisesti ajattelemaan asioita katuväkivaltastatistiikan perusteella, että kiinalaisten maahantulo on mikään onnela.

Simpauttaja
 
Viimeksi muokattu:
Nyt stop! sille ajattelulle, että ei tästä mitään tule ja kaikki on menetetty, Suomi vajoaa ....jne....tulos jo tiedetään. Lopettakaa tuon toistaminen.
Huomatkaa että vähemmistö suomalaisista haluaa Suomen pilaantuvan.
Seuraavat vaalit ovat jo lähellä. Puhukaa lähipiirissänne äänestäjien päät POIS vihreistä, demareista ja vasemmistopuolueesta sekä Eeva Biaudetista.

Olemme sentään demokraattinen, hyvä maa. Täällä pätee demokratian pelisääntö, eli enemmistön tahto ratkaisee.
Tehdään töitä nyt sen eteen ja muutetaan suunta.

Vaaleihin mars!

Monikulttuurisuus ja rinnakkaiset elämäntavat ulos!
.
 
Kohteliaisuus, hillitty käytös ja hymy lienee vain kulissia ja se hämää meitä?
Foorumin sinofoobikot* keskustelemassa kiinalaisten maahanmuuttajien hyvän käytöksen motiiveista:

preview.jpg


*Huumorin vuoksi käytetty termi. En syytä ketään foobikoksi.
 
Viimeksi muokattu:
UK:n päätösaikomus jakaa UK:n passeja Hong Kongiin ei kyllä lisää kansallista turvallisuutta UK:ssa.
Britanniankiinalaiset, joihin myös Hongkongista kotoisin olevat lasketaan:
- tienaavat UK:n väestöryhmistä toiseksi eniten
- pärjäävät koulussa erinomaisesti
- joutuvat harvoin vankilaan

Näiden faktojen valossa on vaikea nähdä maahanmuuttoa Hongkongista Britanniaan uhkana.

Suomenkin pitäisi houkutella näin hienosti kotoutuvia maahanmuuttajia.

On epärealistinen ajatus kuvitella Kiinan kommunistista puoluetta pakenevien hongkongilaisten ajavan Kiinan kommunistisen puolueen tavoitteita.


Mutta en kyllä lähde sinisilmäisesti ajattelemaan asioita katuväkivaltastatistiikan perusteella, että kiinalaisten maahantulo on mikään onnela.
Täällä on käytetty kaikkea rikollisuutta, ei vain väkivaltarikollisuutta, kuvaavaa tilastoa. Kiinalaisten kokonaisrikollisuus - sisältäen myös muut rikokset kuin katuväkivallan - on hyvin alhaista.

Tietysti on totta, että kiinalaiset eivät ole kovin väkivaltaista porukkaa, mutta se on vain hyvä asia.

Se on totta, että moni kiinalainen on rasistinen. Ylipäätään Itä-Aasiassa on monen asian suhteen vallalla aika erilainen arvopohja kuin Suomessa.
 
Jostakin nyt Risto Reipas ja Nalle Puh tarrat sinulle vihkoon, olet omaksunut hyödyllisten idioottien liberaalin aatteen täydellisesti.
Suomalaiset ovat alkuperäisasukkaita joilla on oma kansallisvaltio, YK luokittelee väestönsiirroilla vähemmistöasemaan ajamisen tai pois sulauttamisen.
kansanmurhaksi.
Maahanmuuttopoliittisissa mielipiteissäni on viimeksi tapahtunut muutos joskus 10 vuotta sitten. Tällöin ennen muutosta tietämättömyyteni takia olin niin sanottu "suvakki". En tiennyt kuinka huonosti eräät maahanmuuttajaryhmät kotoutuvat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Saatuani tietoon heidän huonon kotoutumisen jouduin muuttamaan näkemyksiäni ja ryhdyin kannattamaan tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Nykyään ajattelen humanitaarisesta maahanmuutosta samoin kuin Japanissa ajatellaan. Olisi kiva ajatella kaikkien kotoutuvan hienosti, jotta voisin kannattaa avoimien rajojen politiikkaa, mutta valitettavasti todelliset kotoutumistulokset eivät tue tätä näkemystä.

Itäaasialaisten ja ylipäätään kaikkialta tulevien hyvin sopeutuvien maahanmuuttajien maahanmuuttoon olen aina suhtautunut positiivisesti. Tietysti tiedän, että moni suomalainen ei suhtaudu yhtä vapaamielisesti maahanmuuttoon. Aika moni puoluekannasta riippumatta omaa sellaisen ajatusmaailman, jossa he haluavat pitää sinisilmäiset ja valkoihoiset suomalaiset enemmistönä.
 
Viimeksi muokattu:
.
Hieman kyllä tulee mieleen, että jotkut haluavat pitää Suomen sinisilmäisten ja valkoihoisten asuttamana maana ja kiinalaiset eivät sovi tähän heidän unelmaansa. Sellaista saa demokratiassa kannattaa, mutta oma näkemykseni on erilainen.

Mitä jos asiaa lähestyttäisiin hieman pragmaattisemmin, eikä niinkään kärjistettyjen ideologisten prinsiippien näkökulmasta?

Ihmiset muodostavat erilaisia ryhmiä. Etu- ja viiteryhmiä. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Kaikki ihmistenvälinen vuorovaikutus suodattuu ja limittyy näihin ryhmiin.

Vaikka emme uskoisikaan kansallisvaltioihin, niin järjestäytyneet ihmisryhmät eivät koskaan tule häviämään ihmiskunnasta. Sana "kansa" ei ole ennen kaikkea sisällöllisesti kiihkoileva nationalis-etnis-rodullinen termi, vaan se kuvaa ihmisryhmää, jolla on yhteisiä erityispiirteitä, eikä vähiten kulttuurillisesti.

Jos jostain syystä pidetään toivottavana ja tavoiteltavana hyvin massiivista maahanmuuttoa, oli se sitten työperäistä tai sossupohjaista, niin seurauksena ei ole pelkästään yhteiskunnan vakauden heikentyminen, vaan ihmisten ryhmittyminen uudelleen valtion sisällä.

Eivät ihmisryhmien väliset rajat katoa mihinkään kannustamalla järjettömän suuriin muuttoaaltoihin, esim talouselämän edut edellä. Ei varsinkaan jos muuttoliike toteutetaan epänormaalin nopeasti ja keinotekoisen itsetarkoituksellisesti, ts ilman spontaanimpia mekanismeja, jotka ylläpitävät vakautta. Ihmisten on elettävä jossain ja jokaisen alueen resurssit ovat myös jatkuvan kysynnän kohteena. Ongelmien ja pulan ilmetessä ihmiset hakevat tukea viite- ja eturyhmistään. Mitä luulet että tästä seuraa?

Jos moottoripyörämessuille kärrätään vahingossa 1000 naapurimessukeskuksen kädentaitomessuille halunnutta ihmistä, tai antiikki- ja keräilymessuille 1000 seksimessuille halunnutta, niin ihmiset ovat varmasti ainakin pinnan alla hämmentyneitä ja tyytymättömiä, eikä suurin osa heistä todellisuudessa integroidu niin hyvin, että vaihtaisivat rakkaita harrastuksiaan. Ei siinä sen kummempaa ideologista kiihkoilua tarvita.

Ehkä tämmöisiäkin olisi hyvä miettiä, jos aletaan heittelemään tosi isoja toivelukuja työperäiseen maahanmuuttoon liittyen. Mutta tuntemani Kiinalaiset on kyllä mukavaa jengiä!
 
Ei ole kokemusta kiinnalaisista ,lähi-itäläisistä eikä afrikkalaisista ihan vaan eurooppalaisista ja pakko sanoa että asiat nyt vaan hoituu parhaiten suomalaisten kanssa.
 
Ei ole kokemusta kiinnalaisista ,lähi-itäläisistä eikä afrikkalaisista ihan vaan eurooppalaisista ja pakko sanoa että asiat nyt vaan hoituu parhaiten suomalaisten kanssa.

Tähän on helppo yhtyä. Jos puhutaan yhteiskunnan järjestelyistä ja turvallisuudesta sekä ihan arkisten asioiden hoitamisesta niin en lähtisi Suomesta mihinkään. Kokemusta on useista läntisen Euroopan maista ja USA:sta sekä Jordaniasta joissa kussakin olen viettänyt jonkinmoisen pätkän elämästäni. Yksikään ei houkuttele vakituiseen oleskeluun. Ei se ruoho ihan niin vihreää siellä naapurin puolella olekaan.

Jordania oli muuten viranomaisten osalta yllättävän toimiva paikka. Siellä oli myös rauhallista ja turvallista sekä varsin maallistunutta. Todennäköisesti se on kuitenkin poikkeus arabimaiden joukossa suositun kuninkaan kautta suodattuvan brittivaikutteen tms, takia. Uskonto oli läsnä mutta sivuosassa.
 
Mitä jos asiaa lähestyttäisiin hieman pragmaattisemmin, eikä niinkään kärjistettyjen ideologisten prinsiippien näkökulmasta?

Ihmiset muodostavat erilaisia ryhmiä. Etu- ja viiteryhmiä. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Kaikki ihmistenvälinen vuorovaikutus suodattuu ja limittyy näihin ryhmiin.

Vaikka emme uskoisikaan kansallisvaltioihin, niin järjestäytyneet ihmisryhmät eivät koskaan tule häviämään ihmiskunnasta. Sana "kansa" ei ole ennen kaikkea sisällöllisesti kiihkoileva nationalis-etnis-rodullinen termi, vaan se kuvaa ihmisryhmää, jolla on yhteisiä erityispiirteitä, eikä vähiten kulttuurillisesti.

Jos jostain syystä pidetään toivottavana ja tavoiteltavana hyvin massiivista maahanmuuttoa, oli se sitten työperäistä tai sossupohjaista, niin seurauksena ei ole pelkästään yhteiskunnan vakauden heikentyminen, vaan ihmisten ryhmittyminen uudelleen valtion sisällä.

Eivät ihmisryhmien väliset rajat katoa mihinkään kannustamalla järjettömän suuriin muuttoaaltoihin, esim talouselämän edut edellä. Ei varsinkaan jos muuttoliike toteutetaan epänormaalin nopeasti ja keinotekoisen itsetarkoituksellisesti, ts ilman spontaanimpia mekanismeja, jotka ylläpitävät vakautta. Ihmisten on elettävä jossain ja jokaisen alueen resurssit ovat myös jatkuvan kysynnän kohteena. Ongelmien ja pulan ilmetessä ihmiset hakevat tukea viite- ja eturyhmistään. Mitä luulet että tästä seuraa?

Jos moottoripyörämessuille kärrätään vahingossa 1000 naapurimessukeskuksen kädentaitomessuille halunnutta ihmistä, tai antiikki- ja keräilymessuille 1000 seksimessuille halunnutta, niin ihmiset ovat varmasti ainakin pinnan alla hämmentyneitä ja tyytymättömiä, eikä suurin osa heistä todellisuudessa integroidu niin hyvin, että vaihtaisivat rakkaita harrastuksiaan. Ei siinä sen kummempaa ideologista kiihkoilua tarvita.

Ehkä tämmöisiäkin olisi hyvä miettiä, jos aletaan heittelemään tosi isoja toivelukuja työperäiseen maahanmuuttoon liittyen. Mutta tuntemani Kiinalaiset on kyllä mukavaa jengiä!
Ihan hyvää pohdintaa, ja on varmasti totta, että ihmiset muodostavat erilaisia ryhmiä. Kiinalaisten maahanmuuttajien suhteen en ole erityisen huolissani heidän klikkiytymisestään. Mieluummin minä jossain Chinatownissa oleskelisin kuin joissain muissa etnisissä kaupunginosissa.

Kaiken kaikkiaan vähän ontuu nämä väitteet kiinalaisten maahanmuuttajien muodostamasta uhasta. Epämääräisiä viittauksia johonkin mystisiin "tilastoissa näkymättömiin" rikoksiin ja sen sellaista. Onko syömäpuikkojen käyttö koettu vaikeaksi ja se on traumatisoinut palstalaiset vai mistä on kyse?
 
Mielestäni kaikkea keskustelua monikulttuurisuuden ja maahanmuuton ympärillä leimaa liian lyhyen aikavälin ajattelu, niin taakse- kuin varsinkin eteenpäin. Juhlittiin juuri satavuotiasta Suomea ja se oli vain itsenäisyyden aika, kansa ja kulttuuri ovat muodostuneet paljon pidemmällä aikavälillä. Eli eteenpäinkin pitäisi peilata useamman sadan vuoden tähtäimellä.

Olisi hienoa, jos erilaiset kulttuurit voisivat elää rinnakkain ja toinen toisiaan täydentäen. Olisi myös hienoa kun keksisimme auton, joka kulkisi kraanavedellä eikä kuluttaisi teitä tai renkaita lainkaan.

Kaikki - eli aivan kaikki - merkit viittaavat siihen, että kulttuurien rinnakkaiseloa ei tule tapahtumaan, vaan vahvempi kulttuuri jyrää heikomman. Muitakin sanapareja voi tuohon tapailla. Joka on tästä eri mieltä, kertokoon mihin länsimaahan ovat muualta tulleet kulttuurit sopeutuneet ilman alati kasvavia ongelmia. Monin paikoin ongelma alkaa olla, että länsimaiset kulttuurit vielä yrittävät pistää kampoihin mutta se on väistyvä ilmiö, eli tässä mielessä ongelmat tulevat pitkällä aikavälillä vähenemään.

Jos oikeasti tarkastelemme tätä kansakunnan mittakaavassa lyhyttä jaksoa, jonka aikana tätä nykymuotoista monikulttuurisuutta on tarkoituksella lisätty ja sitä on paapottu, saadaan pikku pätkä kuvaajaa, josta voi päätellä suunnan ja muutostahdin joka on voimakkaasti kiihtyvä.

Mitä meidän kulttuuristamme on jäljellä vaikkapa parin sadan vuoden kuluttua? Onko muutos hyvä vai huono? Omat päätelmäni johtavat väistämättä siihen, että meille itsestään selvästä kulttuurisesta perimästä ei ole jäljellä juuri mitään ja meille on käynyt kuten alkuperäiskansoille on aina käynyt. Joo, mä tiedän etteivät suomalaiset ole alkuperäiskansa sanan varsinaisessa merkityksessä. Saamelaisilla on kuitenkin likipitäen yhtä ihmisarvoiset olot kuin muillakin, emmekä me heitä kohtele samoin kuin tulevat kulttuurit tulevat meidän jälkeläisiämme kohtelemaan.

Mikä ihme siinä on, että naamojemme edessä olevilta tosiasioilta pitää ummistaa silmät ja vielä leikkiä, että tämähän on hieno juttu.
 
Mielestäni kaikkea keskustelua monikulttuurisuuden ja maahanmuuton ympärillä leimaa liian lyhyen aikavälin ajattelu, niin taakse- kuin varsinkin eteenpäin. Juhlittiin juuri satavuotiasta Suomea ja se oli vain itsenäisyyden aika, kansa ja kulttuuri ovat muodostuneet paljon pidemmällä aikavälillä. Eli eteenpäinkin pitäisi peilata useamman sadan vuoden tähtäimellä.

Olisi hienoa, jos erilaiset kulttuurit voisivat elää rinnakkain ja toinen toisiaan täydentäen. Olisi myös hienoa kun keksisimme auton, joka kulkisi kraanavedellä eikä kuluttaisi teitä tai renkaita lainkaan.

Kaikki - eli aivan kaikki - merkit viittaavat siihen, että kulttuurien rinnakkaiseloa ei tule tapahtumaan, vaan vahvempi kulttuuri jyrää heikomman. Muitakin sanapareja voi tuohon tapailla. Joka on tästä eri mieltä, kertokoon mihin länsimaahan ovat muualta tulleet kulttuurit sopeutuneet ilman alati kasvavia ongelmia. Monin paikoin ongelma alkaa olla, että länsimaiset kulttuurit vielä yrittävät pistää kampoihin mutta se on väistyvä ilmiö, eli tässä mielessä ongelmat tulevat pitkällä aikavälillä vähenemään.

Jos oikeasti tarkastelemme tätä kansakunnan mittakaavassa lyhyttä jaksoa, jonka aikana tätä nykymuotoista monikulttuurisuutta on tarkoituksella lisätty ja sitä on paapottu, saadaan pikku pätkä kuvaajaa, josta voi päätellä suunnan ja muutostahdin joka on voimakkaasti kiihtyvä.

Mitä meidän kulttuuristamme on jäljellä vaikkapa parin sadan vuoden kuluttua? Onko muutos hyvä vai huono? Omat päätelmäni johtavat väistämättä siihen, että meille itsestään selvästä kulttuurisesta perimästä ei ole jäljellä juuri mitään ja meille on käynyt kuten alkuperäiskansoille on aina käynyt. Joo, mä tiedän etteivät suomalaiset ole alkuperäiskansa sanan varsinaisessa merkityksessä. Saamelaisilla on kuitenkin likipitäen yhtä ihmisarvoiset olot kuin muillakin, emmekä me heitä kohtele samoin kuin tulevat kulttuurit tulevat meidän jälkeläisiämme kohtelemaan.

Mikä ihme siinä on, että naamojemme edessä olevilta tosiasioilta pitää ummistaa silmät ja vielä leikkiä, että tämähän on hieno juttu.
Erittäin hyvä puheenvuoro.

En silti usko siihen, että länsimainen, valkoinen kulttuuri katoaisi maailmasta. Nyt se voi synkissä profetioissa siltä näyttää, mutta se johtuu vain siitä, että elämme jonkinlaisessa oudossa yhteiskunnallisessa lässynlässy- vaiheessa, jossa voimankäyttö ja voimapolitiikka on kirosana. Euroopan kirous on sen liian hyvä menestys. Olemme rakentaneet liian menestyvän, rikkaan ja turvallisen ympäristön elää, ja unohtaneet että se kaikki on vaatinut paljon uhrauksia, työtä ja taistelua.
Kunhan euroopassa asiat kurjistuvat tarpeeksi ja liiallinen hyvinvointi lakkaa sen kurjuuden mukana, alkaa täältä taas löytyä mielenkiintoa ja halua pitää puoliaan ja puolustamaan sitä mikä on omaa. Kurjuus luo kovuutta. Kyllä se siitä, tosin ei ehkä vielä ihan lähivuosina. Eikä ainakaan rauhanomaisesti.
 
Erittäin hyvä puheenvuoro.

En silti usko siihen, että länsimainen, valkoinen kulttuuri katoaisi maailmasta. Nyt se voi synkissä profetioissa siltä näyttää, mutta se johtuu vain siitä, että elämme jonkinlaisessa oudossa yhteiskunnallisessa lässynlässy- vaiheessa, jossa voimankäyttö ja voimapolitiikka on kirosana. Euroopan kirous on sen liian hyvä menestys. Olemme rakentaneet liian menestyvän, rikkaan ja turvallisen ympäristön elää, ja unohtaneet että se kaikki on vaatinut paljon uhrauksia, työtä ja taistelua.
Kunhan euroopassa asiat kurjistuvat tarpeeksi ja liiallinen hyvinvointi lakkaa sen kurjuuden mukana, alkaa täältä taas löytyä mielenkiintoa ja halua pitää puoliaan ja puolustamaan sitä mikä on omaa. Kurjuus luo kovuutta. Kyllä se siitä, tosin ei ehkä vielä ihan lähivuosina. Eikä ainakaan rauhanomaisesti.
Joo, ei tämä tähän jää eikä pääty. Tarpeeksi kun veri virtaa ja läski tummuu sivistyneissä länsimaissakin niin voivat ne keinot koventua täälläkin. Suomi says Goodbye ja meillä EI ole tilaa voikin lukea kylteissä..
 
Mielestäni kaikkea keskustelua monikulttuurisuuden ja maahanmuuton ympärillä leimaa liian lyhyen aikavälin ajattelu, niin taakse- kuin varsinkin eteenpäin. Juhlittiin juuri satavuotiasta Suomea ja se oli vain itsenäisyyden aika, kansa ja kulttuuri ovat muodostuneet paljon pidemmällä aikavälillä. Eli eteenpäinkin pitäisi peilata useamman sadan vuoden tähtäimellä.

Olisi hienoa, jos erilaiset kulttuurit voisivat elää rinnakkain ja toinen toisiaan täydentäen. Olisi myös hienoa kun keksisimme auton, joka kulkisi kraanavedellä eikä kuluttaisi teitä tai renkaita lainkaan.

Kaikki - eli aivan kaikki - merkit viittaavat siihen, että kulttuurien rinnakkaiseloa ei tule tapahtumaan, vaan vahvempi kulttuuri jyrää heikomman. Muitakin sanapareja voi tuohon tapailla. Joka on tästä eri mieltä, kertokoon mihin länsimaahan ovat muualta tulleet kulttuurit sopeutuneet ilman alati kasvavia ongelmia. Monin paikoin ongelma alkaa olla, että länsimaiset kulttuurit vielä yrittävät pistää kampoihin mutta se on väistyvä ilmiö, eli tässä mielessä ongelmat tulevat pitkällä aikavälillä vähenemään.

Jos oikeasti tarkastelemme tätä kansakunnan mittakaavassa lyhyttä jaksoa, jonka aikana tätä nykymuotoista monikulttuurisuutta on tarkoituksella lisätty ja sitä on paapottu, saadaan pikku pätkä kuvaajaa, josta voi päätellä suunnan ja muutostahdin joka on voimakkaasti kiihtyvä.

Mitä meidän kulttuuristamme on jäljellä vaikkapa parin sadan vuoden kuluttua? Onko muutos hyvä vai huono? Omat päätelmäni johtavat väistämättä siihen, että meille itsestään selvästä kulttuurisesta perimästä ei ole jäljellä juuri mitään ja meille on käynyt kuten alkuperäiskansoille on aina käynyt. Joo, mä tiedän etteivät suomalaiset ole alkuperäiskansa sanan varsinaisessa merkityksessä. Saamelaisilla on kuitenkin likipitäen yhtä ihmisarvoiset olot kuin muillakin, emmekä me heitä kohtele samoin kuin tulevat kulttuurit tulevat meidän jälkeläisiämme kohtelemaan.

Mikä ihme siinä on, että naamojemme edessä olevilta tosiasioilta pitää ummistaa silmät ja vielä leikkiä, että tämähän on hieno juttu.

Suomalaiset ovat olleet täällä rautakaudelta, aivan kuten saamelaisetkin.
Saamelaiset kyllä assimiloivat itseensä ne alkuperäisasukkaat joista emme paljon tiedä, suomalaisten alkukoti on Viro ja Liivinmaa mutta en nyt ihan tuoreina mamuina pitäisi.
 
Hieman kyllä tulee mieleen, että jotkut haluavat pitää Suomen sinisilmäisten ja valkoihoisten asuttamana maana

Tältähän se vaikuttaa. Tämä sitten kääritään kulttuuripakettiin, jolloin voidaan näppärästi perustella miksi tänne ei pitäisi hyväksyä kuin tietynnäköisiä ihmisiä: koska vääränlainen kulttuuri. Pintaa rapsuttelemalla se todellinen ajattelutapa näyttää löytyvän, niin kuin tämänkin ketjun paviaanikommenteista voi huomata. Välillä tietysti voidaan hyväksyä rikostilastotkin syyksi, paitsi silloin kun joku porukka tekeekin vähemmän kuin kantaväestö.

Minulle ihonväri ei määrittele suomalaisuutta. Samoin suomalainen - tai mikään muukaan kulttuuri - ei ole staattinen tai ulkopuolisilta vaikutteilta vapaa, mutta kaikista väestönvaihtosalaliittoteorioista huolimatta en osaa pelätä sen katoamista tai radikaalia muuttumista.
 
Tältähän se vaikuttaa. Tämä sitten kääritään kulttuuripakettiin, jolloin voidaan näppärästi perustella miksi tänne ei pitäisi hyväksyä kuin tietynnäköisiä ihmisiä: koska vääränlainen kulttuuri. Pintaa rapsuttelemalla se todellinen ajattelutapa näyttää löytyvän, niin kuin tämänkin ketjun paviaanikommenteista voi huomata. Välillä tietysti voidaan hyväksyä rikostilastotkin syyksi, paitsi silloin kun joku porukka tekeekin vähemmän kuin kantaväestö.

Minulle ihonväri ei määrittele suomalaisuutta. Samoin suomalainen - tai mikään muukaan kulttuuri - ei ole staattinen tai ulkopuolisilta vaikutteilta vapaa, mutta kaikista väestönvaihtosalaliittoteorioista huolimatta en osaa pelätä sen katoamista tai radikaalia muuttumista.

Aina välillä tulee poikettua Helsingin rautatieasemalla ja alakerrassa liikkuu usein paikallisia varusmiehiä. Kyllähän se lämmittää sydänalaa kun näkee arabi- ja somalitaustaisia varusmiehiä. Parhaimmillaan jopa alikessun arvoisia maahanmuuttajanaisia. Jossain mitassa onnistutaan kotoutumaankin.
 
Tältähän se vaikuttaa. Tämä sitten kääritään kulttuuripakettiin, jolloin voidaan näppärästi perustella miksi tänne ei pitäisi hyväksyä kuin tietynnäköisiä ihmisiä: koska vääränlainen kulttuuri. Pintaa rapsuttelemalla se todellinen ajattelutapa näyttää löytyvän, niin kuin tämänkin ketjun paviaanikommenteista voi huomata. Välillä tietysti voidaan hyväksyä rikostilastotkin syyksi, paitsi silloin kun joku porukka tekeekin vähemmän kuin kantaväestö.

Näin se on, tämän foorumin keskustelijat, Halla-Aho, Sauli Niinistö ja kaikki muutkin maahanmuutosta jotain negatiivista sanoneet ovat pelkästään ihonväristä kiinnostuneita. Me jotka olemme nähneet elokuvat "Pekko ja muukalainen" ja "Vieraalla maalla" tiedämme mistä on kyse.
 
Tältähän se vaikuttaa. Tämä sitten kääritään kulttuuripakettiin, jolloin voidaan näppärästi perustella miksi tänne ei pitäisi hyväksyä kuin tietynnäköisiä ihmisiä: koska vääränlainen kulttuuri. Pintaa rapsuttelemalla se todellinen ajattelutapa näyttää löytyvän, niin kuin tämänkin ketjun paviaanikommenteista voi huomata. Välillä tietysti voidaan hyväksyä rikostilastotkin syyksi, paitsi silloin kun joku porukka tekeekin vähemmän kuin kantaväestö.

Minulle ihonväri ei määrittele suomalaisuutta. Samoin suomalainen - tai mikään muukaan kulttuuri - ei ole staattinen tai ulkopuolisilta vaikutteilta vapaa, mutta kaikista väestönvaihtosalaliittoteorioista huolimatta en osaa pelätä sen katoamista tai radikaalia muuttumista.
Pidän rikostilastoja ja muita keskeisiä kotoutumisen mittareita ihan hyvinä perusteluina maahanmuuttopoliittisten mielipiteiden muodostamisessa, ja ne epäilemättä vaikuttavat maahanmuuttopolitiikkaan kuin myös asiaan liittyvään kansalaismielipiteeseen eri maissa, mutta hieman kummastuttaa kun osa foorumilaisista tuntuu suhtautuvan kovin kielteisesti hyvin kotoutuvan väestön maahanmuuttoon.
 
Back
Top