Musta hakaristi Ilmavoimien käytössä (Oli: Hakaristi Puolustusvoimien käytössä)

tulikomento

Greatest Leader
No, kuulumatta mihinkään tiettyyn kansanosaan niin mun mielestä aika vaan on ajanut tosta ilmavoimien lipusta (ja nimenomaan siitä) ohi (v. 1945 ajoi), ja sen voisi laittaa vaihtoon, ihan oma-aloitteisesti, ilman että mietitään "mitä muut ajattelee meistä".

Olisi pitänyt hoksata laittaa äänestys tähän ketjuun, taidan olla ainoa tätä mieltä täällä :whistle:

Nyt täytyy sanoa, että olen tässä asiassa periaatteessa sheriffin kanssa samoilla linjoilla. Jos lähdetään vaihtamaan esim. ilmavoimien joukko-osastolippuja ja tunnuksia, niin olen aika varma siitä että tietyt kotimaiset piirit ja tahot saisivat tästä lisää sytykettä pesään. Veikkaanpa että tällaisen itsesensuurioperaation jälkeen kuultaisiin yhä vain lisääntyviä ja jatkuvia vaatimuksia lisäsensuurista. Seuraavana listalla olisivat vaikkapa tasavallan presidentin lippu ja useat suomalaiset kunniamerkit. Puhumattakaan sitten viime kädessä vaikka Ilmavoimien museon lentokoneista ja Panssarimuseon panssarivaunuista. Ilkeät fasistiset hakaristithan niissä komeilevat. Ei muuta kun museokalusto sulatukseen ja pois ihmisten silmistä. Eli näkemykseni on, että loppua tälle ei heti tulisi.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Eipä saksalaisilla ole mitään ongelmaa käyttää rautaristiä, tai japskeilla nousevaa aurinkoa. Ja nämä ovat ihan siis aktiivikalustossa, eivät missään historiallisissa viitekehyksissä...

1536780907732.png

1536781073613.png

1536781102595.png

1536780937624.png

1536781210752.png

1536781254145.png


1536781312585.png
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Minä alan vähitellen kyllästyä näihin kaikenlaisiin "kohuihin" joiden pääsiallinen lähde on paskamedia ja jonkinlaiset kulttuurimarxistit. Ei noille periksi pidä antaa.

Hahah, en huomannut ketjun alun twiittiä kun blokkaan ne kaikki kirjoittipa kuka tahansa. Ajattelin että kaikkea rikkova Hesari, Kansan Uutiset tms. tai joku "antifascistit ry" mutta se olikin "arvostettu turpo" :D

Osaa trollata :D
Niille joiden mielestä @FinnishAirForce #hakaristi käyttö on ok, miltä tämä kuva vaikuttaa teistä? Miltä se voi #turpo mielessä näyttää muille?

Mistäs nyt tuulee? "Koska natsit"? Ulina on levinnyt jo tuolle tasolle. Ei hyvä ihme sentään. Ei ole todellista.
Varmaan niitä huumoritwiittejä jotka tajuan vasta viikon kuluttua.

Miltä se voi #turpo mielessä näyttää muille?

Miltä se näyttää jos puolustusvoimat antaa trolleille periksi?

Miten ihmeessä suomalaisesta lipusta on tullut yli 70 vuotta sodan päättymisestä ongelma.

En keksi mitään muuta syytä kuin että tämänhetkinen ongelma on ns. "tärähtäneistö".
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Greatest Leader
Eipä saksalaisilla ole mitään ongelmaa käyttää rautaristiä, tai japskeilla nousevaa aurinkoa. Ja nämä ovat ihan siis aktiivikalustossa, eivät missään historiallisissa viitekehyksissä...

View attachment 23987

View attachment 23988

Niin no, rautaristihan on vanha saksalainen sotilastunnus. Tosin kyllä kai joku mielensäpahoittaja voi sen yhdistää saksalaiseen imperialismiin ja ekan maailmansodan militarismiin, hyi. Japsien sotalippu onkin sitten mielestäni hieman kyseenalaisempi. Nimittäin se jos mikä symboloi japanilaista militarismia ja vaikkapa WW2:n aikaan ja vähän ennen tätä keisarikunnan nimissä tehtyjä sotarikoksia. Eipä vaan taida ihmeemmin haitata edes amerikkalaisia tänä päivänä tuon lipun näkeminen.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Eipä saksalaisilla ole mitään ongelmaa käyttää rautaristiä, tai japskeilla nousevaa aurinkoa. Ja nämä ovat ihan siis aktiivikalustossa, eivät missään historiallisissa viitekehyksissä...

View attachment 23987

View attachment 23988
Rautaristi on enempikin ”korkkarin lukijoiden”
keskuudessa natseihin rinnastettava merkki.
Japseja taas ei pätkääkään kiinnosta, mitä joku muu heistä ajattelee. Hyvä niin. Upea kansa tältä osin.
 

fulcrum

Respected Leader
Kentucky Fried Chicken?

Kyseessä on itse asiassa Star-veneluokan purjetunnus. Starit ovat maailman ehkä kovatasoisin purjeveneluokka ja olivat ihan viime aikoihin asti olympialuokkakin.
Tietääkseni starilaiset eivät koskaan ole olleet kiinnostuneita vaihtamaan purjetunnustaan, miksipä olisivatkaan. Venetyyppi ja tunnus ovat paljon vanhempia kuin esim. Neuvostoliitto.
 

Nhhk

Eversti
Pikkaisen pelkään että hakaristiä tullaan vielä käyttämään meitä vastaan. Länsimaiden suuren yleisön älyä ei pidä yliarvioida ja vaikka paskapuheeksi Venäjän levittämä suomalaiset natsit propaganda tiedettäisiinkin se saattaa antaa avun antamiseen kielteisesti suhtautuville tekosyyn olla auttamasta.

Ps. tottahan se vituttaa jos vahoista tunnuksista pitää luopua mutta oisko silti parempi ennakoida kuin sitten painostuksen alla taipua.
Ei.
Olisi parempi vain kertoa Mielensäpahoittajille että kyseinen symboli on ollu käytössä jo kauan ennen natseja ja natsi symboli on jopa vielä aivan erilainen. Jos joku on niin perkeleen herkkä että silti pahoittaa mielensä niin antaa pahoittaa.
 

Nhhk

Eversti
Muistakaa kohu joulutortuista, eikö voitaisi harkita joulutorttujen muuttamista esim joulutähdiksi????? :) ;)
 

fulcrum

Respected Leader
Mihinkään tabujen pönkittämiseen ei tule lähteä. Saksassa kun hakaristit ja muut natsivallan symbolit on kielletty, niin niiden aatteiden kannattajat keksivät uusia kiertoilmaisuja ja -symboleja. Lopulta nekin pitää kieltää, jolloin keksitään taas uusia jne. Sille tielle ei tule loppua. Jo nyt meillä on esitetty että Suomen leijonavaakuna on 'tahriintunut symboli' koska jotkut äärioikeistohihhulit käyttävät sitä. Jos tästä ruvetaan tekemään tabua niin seuraavana listalla on Suomen lippu jne.

Symbolin pelko lisää asian pelkoa. Mitä enemmän näitä symboleja pelätään, sitä enemmän niiden käyttäjiä pelätään ja näin heille annetaan valtaa.
 

setämies

Kenraali
Eikös tuo ole nimenomaan se paikka mihin sen lipun kanssa pitääkin mennä. Siitähän lähtee varsin elähdyttävä polemiikki; kun se kansa joka kaappasi kyseisen tunnuksen ja teoillaan sen saastuttivat, ilmoittaa niille joille symboli kuvastaa vapautta ja onnea ja joka on vanha kuin taivas, ettei symbolia saa käyttää. Sehän pikemminkin on sitä keskustelua jota pitäisi käydä ja tilaisuus varmistaa, että jokainen paukapää ymmärtää mikä ero on natseilla ja meillä muilla.
Hyvä huomio.

Suomellahan on pitkä perinne erilaisten sotalippujen hulmuttamisesta keskieuroopassa. Toki aiemmin sotalipun perässä tullut joukko-osasto jo itsessään herätti kohtuullisen vahvoja fiiliksiä paikallisissa ja keskustelu lipusta loppui viimeistään sotahuutoon. :D
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Japseja taas ei pätkääkään kiinnosta, mitä joku muu heistä ajattelee.
Muiden maiden historiallisissa tunnuksissa niissä maissa ei ole ongelmaa siksi, koska vain Suomessa pohditaan "mitähän muut meistä ajattelee?"
Saksalaisilla on kansantrauma ihan asiasta ja hakaristi ei mitenkään helpota heidän oloaan. Muut sotatunnukset voivat olla rauhassa koska niitä kantaneet kaikki eivät kuitenkaan olleet natseja, joiden tunnus oli hakaristi.
.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Juu, joku afrikkalainen maa. Angola tai jotain.
Mosambik:

 

fulcrum

Respected Leader
Aseet lipuissa ei ole mitenkään tavattomia, ja Guatemalankin lipussa on kivääreitä:


Sivumennen sanoen, tuo lippu mahtaa olla ala-asteen kuviksentunnilla aika työläs lapsille tuhertaa...
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Yksi trollaa, toinen tarttuu siihen, kolmas verorahoilla kirjoittava toimittaja valittelee että verorahoilla toimiva kansanedustaja osallistuu twiitter-keskusteluun. Ei kuulemma saisi. Poliittisen ilmapiirin pilaaminen ja somenälviminen pitäisi jättää vain toimittajille ja kaikenlaisille päivystäville tutkijoille. Hahah. Neljäs kaivaa 13 vuotta vanhoja Turun Sanomien lippujuttuja toivoen että joku tarttuis, edes "Angela Trollivaara " :D
 
Viimeksi muokattu:

J0h1F

Kenraali
Tässä vielä kuva siitä mistä kirjoitin tuossa edellä. Ei se siitä muuksi muutu se mielikuva, olkoon tausta mikä tahansa. Harkitsisin vaihtoehtoja, sitä en sano mikä olisi oikea harkinnan tulos, mutta kyllä asioita ylipäätään on kyettävä aika ajoin miettimään ja uusimaan.
Itsehän ehdottaisin tällaista ainakin koneisiin ja panssarikalustoon.
tunnus.jpg
Kysehän on siis vanhasta panssarikaluston varjostetusta hakarististä, josta vain on poistettu "pahat" hakaset. Tämä olisi myös helppo häivemaalaamisen kannalta, kun nykyinen Ilmavoimien konetunnus on taas väreineen aika vaikea, etenkin kun häivemaalattuna se on samanlainen tai hyvin samankaltainen kuin monen muun maan tunnukset (tai virallisestihan siitä ei ole edes häivemaalattua versiota, mutta voitaneen olettaa, että ainakin F-35:n ja Gripen E:n kanssa sellainen tulisi, kun kyseisissä koneissa on häivepinnoite tai -maalaus).

Toki ongelmana voi olla se, että se on vähän ehkä turhan samankaltainen Wehrmachtin Balkenkreuzin kanssa. Samankaltainen se on toisaalta myös nykyisen Bundeswehrin rautaristin kanssa, mutta ei liian kuitenkaan.

Jos lipuista tunnus pitää vaihtaa, niin ilman muutahan se on sitten tuo Ilmavoimien nykyinen tunnus, jossa on kotka hakaristin sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Top