Musta hakaristi Ilmavoimien käytössä (Oli: Hakaristi Puolustusvoimien käytössä)

Rannari

Greatest Leader
Itsehän ehdottaisin tällaista ainakin koneisiin ja panssarikalustoon.
View attachment 24038
Kysehän on siis vanhasta panssarikaluston varjostetusta hakarististä, josta vain on poistettu "pahat" hakaset. Tämä olisi myös helppo häivemaalaamisen kannalta, kun nykyinen Ilmavoimien konetunnus on taas väreineen aika vaikea, etenkin kun häivemaalattuna se on samanlainen tai hyvin samankaltainen kuin monen muun maan tunnukset (tai virallisestihan siitä ei ole edes häivemaalattua versiota, mutta voitaneen olettaa, että ainakin F-35:n ja Gripen E:n kanssa sellainen tulisi, kun kyseisissä koneissa on häivepinnoite tai -maalaus).

Toki ongelmana voi olla se, että se on vähän ehkä turhan samankaltainen Wehrmachtin Balkenkreuzin kanssa. Samankaltainen se on toisaalta myös nykyisen Bundeswehrin rautaristin kanssa, mutta ei liian kuitenkaan.

Jos lipuista tunnus pitää vaihtaa, niin ilman muutahan se on sitten tuo Ilmavoimien nykyinen tunnus, jossa on kotka hakaristin sijaan.
F-35 hakaristitunnuksin olisi kyllä komia...
 

baikal

Supreme Leader
Yllä lottamerkki. Onko tää nyt sama kuin Ilmavoimissa? Kun käsiini ajautui suvun vanhoja valokuvia, niin silloin hoksasin tämän merkin silloisten tyttöjen puvuissa? Kuvat otettu -41, tietojeni mukaan.
 

Carl

Kersantti
Ei ole sama kuin ilmavoimissa. Tuosta Lotta-Svärd merkistä tuli mieleen että heraldinen ruusu toimisi häivemaalatussa pinnassa myös.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
...mistä päästään tähän;

F-35 hakaristitunnuksin olisi kyllä komia...
... joka inspiroi tähän:

Tässä IAF:n eikun FiAF:n F-35 "siellä jossain" kesällä 1944...
Vanhana mallarina ja joskus Kauan Sitten varmaankin joka ikisen suomalaisen sodan ajan konetyypin rakentaneena pidin ja pidän valkopohjaisessa roundelissa olevaa sinistä hakaristiä kauniina heraldiikan tuottona. Yllä olevassa, valkoinen pohja ja sininen väri oli liian vahva harmaaseen koneeseen, ja camo-versio on jotenkin... meh. Odotin jotain toimivampaa, tai ainakin hauskempaa.

Lukitsen nykyisen sinivalkoisen "kokardi"tunnuksen tuleviinkin nykyaikaisiin koneisiin. :camo:
 

tiedotusosasto

Ylipäällikkö
Olisin valmis ehdottamaan hakarististä suoraan perinteitä noudattaen mutta hieman hakaristin rasitteita samalla väistäen mm Mannerheimin Rististä tuttua muotoa sitä samalla hieman modernisoiden. Tulisi mukavasti kunniaa mukaan ja samalla eroaisi natsien rististä sekä saksan rautarististä. Asettelu/koko ei tässä alla olevassa kokeilussa ole oleellista - se kyllä löytyy.hr2.jpghr3 2.jpg
YK:n/rauhanturvan -väreihin mukava assosiaatio vaaleansinisenä.
hr4.jpg
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Ei paha :)
 

tiedotusosasto

Ylipäällikkö
Vapaudenristin versio siis. Kuten TP:n lipussa edelleenkin. Ei paha ollenkaan (y)

Nyky-Luftwaffellahan on tyylitelty rautaristi. Rautaristihän on heillä perinteikäs mitali.
Vapaudenristi ja ko ritarikunnan merkit ja monet muut. Sidoksia löytyy mukavan paljon. ”Merkki” ei siis ole lainkaan uusi vaan jo yleisesti käytössä maassamme ja juuri valtiollisissa mp-yhteyksissä. Tietenkin ruusuke puuttuu eikä se merkkiin sopisikaan jo liikana muotona. Samaten hakaristi ei jatku ihan taustaristin kärkeen. Hakaristin vahvuutta voisi säätää jos haluaa tosin pelkkänä linjana se ei änää olisi tyylikäs ja kokonaisuus olisi liikaa rautaristin näköinen.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Vapaudenristi ja ko ritarikunnan merkit ja monet muut. Sidoksia löytyy mukavan paljon. ”Merkki” ei siis ole lainkaan uusi vaan jo yleisesti käytössä maassamme ja juuri valtiollisissa mp-yhteyksissä. Tietenkin ruusuke puuttuu eikä se merkkiin sopisikaan jo liikana muotona. Samaten hakaristi ei jatku ihan taustaristin kärkeen. Hakaristin vahvuutta voisi säätää jos haluaa tosin pelkkänä linjana se ei änää olisi tyylikäs ja kokonaisuus olisi liikaa rautaristin näköinen.
Minun puolestani voidaan ottaa käyttöön vaikka samantien (y)
 

Fremen

Respected Leader
Olisin valmis ehdottamaan hakarististä suoraan perinteitä noudattaen mutta hieman hakaristin rasitteita samalla väistäen mm Mannerheimin Rististä tuttua muotoa sitä samalla hieman modernisoiden. Tulisi mukavasti kunniaa mukaan ja samalla eroaisi natsien rististä sekä saksan rautarististä. Asettelu/koko ei tässä alla olevassa kokeilussa ole oleellista - se kyllä löytyy.View attachment 25249View attachment 25250
YK:n/rauhanturvan -väreihin mukava assosiaatio vaaleansinisenä.
View attachment 25251
Alin on hieno, asettelu ja koko... loistavat! Jatkakaa...:)
 
No nyt tuli melkoinen ehdotus varatuomarilta.

https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/734751-lakimies-haluaa-muutoksen-armeijan-nakyvimpiin-yli-100-vuotisiin-perinteisiin-hs

Lakimies haluaa muutoksen armeijan näkyvimpiin yli 100-vuotisiin perinteisiin – HS: "Tapahtumia pidettäisiin nyt sotarikoksena"

Puolustusvoimien tulisi luopua vuoden 1918 sisällissodan aikana syntyneiden joukko-osastojen nimistä ja jo jääkäreiden käyttämistä kuusenhavutunnusta.

Näin vaatii varatuomari Simo Ellilä, joka kertoo näkemyksistään Helsingin Sanomien yleisönosastokirjoituksessaan.

– Suomen puolustusvoimat on sisällissodan voittaneen armeijan seuraajayhteisö.
Puolustusvoimat käyttää myös edelleen sisällissodan aikana syntyneitä joukko-osastojen nimiä ja valkoisen armeijan kuusenhavutunnusta, Ellilä muistuttaa.

Ellilä nostaa esiin sen, että jääkärialkuiset joukko-osastojen nimet syntyivät sisällissodan aikana helmi–maaliskuussa 1918, jolloin muodostettiin asevelvollisista koottuja valkoisen armeijan taistelujoukkoja.

– Maavoimien ja Ilmavoimien upseerien sekä aliupseerien kauluslaatoissa on vielä nykyisinkin kuusenhavu.
Se on muistona Tampereen kaupungin valtaustaistelusta huhtikuun alussa 1918.
Valkoisen armeijan sotilaille annettiin käsky kiinnittää päähineeseen kuusenhavu ennen kuin joukot aloittivat hyökkäyksen Tampereelle, Ellilä korostaa.

Hän muistuttaa, että nämä kuusenhavua päähineissään kantaneet suojeluskunta- ja jääkärijoukot ampuivat yli 4 000 taistelun lopettanutta ja aseensa luovuttanutta punaista taistelijaa.

– Tampereen tapahtumia pidettäisiin tänä päivänä lähinnä sotarikoksena.
Puolustusvoimien käyttämien tunnusten tulisi nauttia yleistä arvostusta ja kunnioitusta.
Kuusenhavusta tulisi jo luopua.

Jääkäreiden sotilaallinen panos on ollut Suomen sotahistoriassa äärimmäisen merkittävä, sillä jääkäreiden mukaan nimetyt joukko-osastot ratkaisivat muun muassa jatkosodan viivytystaisteluiden tuloksen.

Esimerkiksi Äyräpään-Vuosalmen taisteluissa merkittävä rooli oli Jääkärirykmentti 7:lla, joka oli kunnostautunut jo Siiranmäen taisteluissa.
Tätä rykmenttiä johti maineikas everstiluutnantti Adolf Ehrnrooth, josta tuli myöhemmin lukuisten suomalaisten kunnioittama kenraali ja maanpuolustushengen kohottaja.

Viime sotien taisteluissa vasemmistolaisesti suuntautuneita sotilaita eivät jääkäreiltä peräisin olevat nimet häirinneet – esimerkiksi tuleva tasavallan presidentti Mauno Koivisto taisteli jatkosodassa jääkärikomppaniassa maineikkaan Lauri Törnin alaisuudessa.

Varatuomari Simo Ellilä on toiminut muun muassa Reserviupseerikoulun kurssin 196 puheenjohtajana.
Hän on ollut Vantaan kaupunginvaltuustossa ja toiminut vihreiden mandaatilla YTV:n valtuuskunnan puheenjohtajana.
 

Passi

Ylipäällikkö
Top