Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ohjeet kotiin jääville liikekannallepanossa?

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja StmSvejk, 14.10.2016.

 1. jalmari

  jalmari Alikersantti

  Liittynyt:
  02.02.2015
  Viestejä:
  69
  Tykkäykset:
  66
  Pisteet:
  6
  Tämä on minunkin suunnitelma. Nähtävästi itsekin olen kotiinjäävien joukossa ainakin ensivaiheessa, joten koittaisin huolehtia perheestä ja sukulaisista. Eivätpähän sitten kuormittaisi omalta osaltaan viranomaisia. Duuni on sellainen, ettei varmaan ole kovin korkealla prioriteettilistalla kriisissä. Sen voi siis jättää. Kotipaikalla ja anoppilassa omakotitalot maalla. Niissä on tulisijat ja polttopuuta löytyy, samoin järvestä vettä. Ehkä myös elintarvikkeiden hankinta on helpompaa alkutuotannon ääreltä, vaikkapa työsuoritusta vastaan.

  Tupakka oli kova sana valuuttana Saksassa hyperinflaation aikaan. Nyt polttoaine voisi olla sellainen. Löpöä voisi käyttää dieselautossa, kun viranomaisilla olisi muuta tärkeämpää tekemistä kuin verotuksen valvominen. Talvikelpoisia metsästyskamppeita pidän mukana myös kaupunkiasunnolla. Aurinkopaneelit voisi olla hyvä varuste tuolla maalla.
   
 2. Creidiki

  Creidiki Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,951
  Tykkäykset:
  1,305
  Pisteet:
  316
  Viime rähinässä riista metsästettiin sukupuuton partaalle alta aikayksikön, sen jälkeen on porukka lisinyt ja erämaa vähentynyt. Metsästä ei pitkään särvintä riitä.

  Jos netti ei ole tappanut viimeisiä yhteistyökykyjä/haluja naapurustossa niin kotirintama voisi järjestäytyä osuuskunniksi ja vaihtopiireiksi.
   
 3. Mainos 4. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,894
  Tykkäykset:
  4,966
  Pisteet:
  1,286
  Diesel ja kevyt polttöljy (tupaöljy, pöllö-öljy, löpö) ovat samaa ainetta, joten taatusti ei tule olemaan niin, että toisesta olisi pulaa ja toisesta ei.

  Perinteisesti erona noilla ollut vain väriaine, jolla on merkitty rankemmin verotettu diesel, mutta nykyisin niissä lienee jotain eroja lisäaineistuksessa, koska nykymoottorit ovat niin kranttuja laadulle. Käytännössä ero lienee kuitenkin niin pieni, ettei mitään eroa huomaisi.
   
  ctg tykkäsi tästä.
 5. jalmari

  jalmari Alikersantti

  Liittynyt:
  02.02.2015
  Viestejä:
  69
  Tykkäykset:
  66
  Pisteet:
  6
  Joo, nykyään on lämmitysöljy ja moottoripolttoöljy (veroton = väriaineella) erikseen. Hintasuhteet vaan on useimmiten niin veikeät, että kannattaa tilata tuota moottoripolttoöljyä myös öljypoltinkäyttöön.
  Uudemmat dieselit, missä ruiskutuspaineet on korkeita, on kai aika kranttuja. Samat common rail systeemit on kuitenkin käytössä myös työkoneissa ja niitä ajetaan mopö:llä. Se käynee siis mille tahansa.
  Joskus oli huhupuheita, että farmarisäiliöt sinetöitäisiin kriisitilanteessa ja polttoaineet jaetaan tarpeen mukaan. Sen verran itsekäs olen, että joku tynnyri saattais jäädä mainitsematta
   
 6. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,393
  Tykkäykset:
  2,695
  Pisteet:
  156
  Väitän, että kulta ja hopea ovat hyviä vain yhdessä asiassa, ne säilyttävät arvonsa. Eli jos halua säilyttää suurehkon määrän omaisuutta suhteellisen kompaktissa muodossa, niin osta kultaa.

  Olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka ovat joutuneet pakenemaan kriisialueelta. Käytännössä kulta on huono vaihtoesine. Poikkeusoloissa ei ole mahdollista mennä asiallisen kauppiaan luokse joka vaihtaa esineen kohtuullisella kurssilla valuutaksi. Oikeastaan kaikki ihmiset kertovat, että kriisialueilla on joutunut vaihtamaan pakkotilanteessa esimerkiksi kultaisia sormuksia vaikka ruokaa tai autokyytiä vastaan. Vaihtosuhde on ollut erittäin huono. Kultaa ei pysty syömään, eikä sillä ole mitään välitöntä käyttöarvoa ja niin se usein päätyy pilkkahintaan keinottelijan taskuun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016
  skärdis ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 7. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,879
  Tykkäykset:
  2,107
  Pisteet:
  1,286
  Netissä on lista tarvikkeista jotka katoavat kriisin tultua. https://www.lewrockwell.com/2015/05/tess-pennington/100-emergency-items-that-will-disappear-first/

  Listan 30 ensimmäisen esineen muodossa paskapaperi on vaihtotaloudessa paljon arvokkaampi kuin tulitikut. Se on jopa arvokkaampi kuin ensiapupakkaus jostain kumman syystä. Mutta ei kuitenkaan yhtä arvokas kuin esimerkiksi puulämmitteinen liesi. Jeesusteippi löytyy sijalla 50. Suklaa 76. Kahvi 92 ja tupakit 93.

  Mitenköhän tuo listasijoitus kahvin kanssa on Suomessa?
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016
  samip tykkäsi tästä.
 8. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,879
  Tykkäykset:
  2,107
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä artikkeli miten valita pakoreitti jos se tulee vastaan konfliktin aikana kotiväelle. Soveltaen tämä käy myös kotimaahan.

  https://survivalblog.com/selecting-an-escape-route-by-kyosa-d/
   

Jaa tämä sivu