pelikutteri
Kersantti
Ei, koska ei ollut neuvotteluja.Eikös se AY-väki marssinut pois neuvotteluista jo syksyllä ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei, koska ei ollut neuvotteluja.Eikös se AY-väki marssinut pois neuvotteluista jo syksyllä ?
Samainen Ewaldsson sanoi Hesarille jotta "Ruotsissa ei ole olemassa oikeuskäytäntöä, josta voitaisiin päätellä jokin tietty aikaraja poliittisille lakoille”.
Kuten totesin, eivät itsekään tiedä asian oikeaa laitaa. Jos ruåttalaiset ei itse tiedä, ei tiedä kyllä Satonenkaan.
Ei mene leijonaosaa. Tuensaajien kärkikymmenikössä on kolme varustamoa, kolme metsäteollisuuden yritystä, yksi teräksentuottaja, yksi it/elektroniikkafirma, yksi telakka ja yksi ravirata (!).Kuinka tuo yritystuki jakautuu? Telakat vievät siitä leijonanosan, ehkä hyvä niin, mutta se taitaa olla suoraa subventiota.
Ymmärtääkseni myös Saksa tukee, kuten varmaan kaikki maat joilla merkittävää telakkatoimintaa on, mutta osaavatko he ohjata piilotukea niin, että se ei näy yritystukina samalla tavalla?
Lisäys - telakoille taitaa valua myös innovaatiotukia ja ympäristötukia. Toki merkittäviä työllistäjiä.
?yksi ravirata
Mut kyllä kai me Artoa silti uskotaan?Samainen Ewaldsson sanoi Hesarille jotta "Ruotsissa ei ole olemassa oikeuskäytäntöä, josta voitaisiin päätellä jokin tietty aikaraja poliittisille lakoille”.
Kuten totesin, eivät itsekään tiedä asian oikeaa laitaa. Jos ruåttalaiset ei itse tiedä, ei tiedä kyllä Satonenkaan.
Vermo. Yli 18 miljoonaa 2020 - 2022.
Taitaa olla oikein "ydinliiketoimintaa"Vermo. Yli 18 miljoonaa 2020 - 2022.
Heh, itse Kiurukin oikein singahti ylös!
Se että kokoonnutaan samaan paikkaan ei tosiaan tarkoita että neuvottelun määritelmä täyttyisi.Ei, koska ei ollut neuvotteluja.
Erilaisia väitteitä on julkisuudessa esitetty. Ne kannattaa nauttia runsaan suolan kera.
Minä en ole kuullut kenenkään uhkailevan lakoilla hallituspohjan perusteella. Hallitusohjelmakaavailujen kyllä.
Moni on kanssasi samaa mieltä. Laki kuitenkin ratkaisee. Emmekä tiedä mitkä heikennykset olisivat yksinään aiheuttaneet lakkoilua. Nyt kaikki menevät saman otsakkeen alla.Hyvin kyseenalaista tuokin demokratian kannalta. Esimerkiksi puuttuminen ansiosidonnaisen työsuhdeturvan kestoon. Tuon luulisi olevan maksajan eli valtion päätettävissä, ei ulkoparlamentaarisen toimijan.
Mut kyllä kai me Artoa silti uskotaan?
Moni on kanssasi samaa mieltä. Laki kuitenkin ratkaisee. Emmekä tiedä mitkä heikennykset olisivat yksinään aiheuttaneet lakkoilua. Nyt kaikki menevät saman otsakkeen alla.
Ansiosidonnaisen porrastus on kyllä uudistusten hölmöimmästä päästä. Etenkin perusteluiltaan.
No ei ollut. Jossain tapauksissa 2-3 päivää on Ruotsissa oikea luku. Mikään yleispätevä raja se ei ole.Tuon Kauppalehden uutisen mukaan Satonen oli oikeassa. Satoselta tietysti voisi kysyä mistä se oli tietonsa saanut. En silti tuomitsisi sitä tahallisen disinformaation levittäjäksi. Vai oletetaanko että ministerin pitää tarkistaa kaikki asiat Ruotsin lakikirjasta ?
Onko joku muuta väittänyt? Ihan yhtä lailla Suomen laki myös määrittelee että poliittisella lakolla ay-liike voi osoittaa mieltä kohtuuttomaksi kokemiaan muutoksia vastaan.Siis määritteleekö Suomen laki ettei hallitus ja eduskunta saa päättää ansiosidonnaisen turvan kestosta ?
Onko joku muuta väittänyt? Ihan yhtä lailla Suomen laki myös määrittelee että poliittisella lakolla ay-liike voi osoittaa mieltä kohtuuttomaksi kokemiaan muutoksia vastaan.
Molemmista oikeuksista voi olla eri mieltä siinä kuin hallituksen esityksistäkin mutta pykälien osalta pelisäännöt ovat sangen selkeät.
Noin kaiken kaikkiaan faktojen tarkistus on ihan hyvä idea kaikille, myös - ja etenkin - kyselytunnilla äänessä olevalle ministerille. Poliittisessa retoriikassa on ihan riittävästi perustelemattomia heittoja. Jos ei ole varma, ihan hyvä vaihtoehto on olla hiljaa.Vai oletetaanko että ministerin pitää tarkistaa kaikki asiat Ruotsin lakikirjasta ?
No eikö tuossa käy selkeästi ilmi että Ruotsissa poliittiset lakot eivät ole ongelma, koska niitä ei siellä ole. Onhan se jo täälläkin todettu. Suomessa niitä taas on. Ainakin jos ei ole vasemmistohallitus vallassa. Eikö tuo kerro sen, että poliittiset lakot ON Suomessa ongelma ? Ja ongelmat on yleensä järkevää ratkaista.
Lisäksi tuossa sanotaan että Ruotsissa julkisen sektorin poliittiset lakot on lähtökohtaisesti kielletty. Näinhän ei ole Suomessa ?
Samapa tuo.
Oliko tämä se AY-liikkeen vihaama ekonomisti ?
Nyt ovat kaikki ideat tarpeen
Etla julkaisi oman keinovalikoimansa Suomen ja julkisen talouden korjaamiseksi tammikuussa (Ali-Yrkkö ym. 2024). Kirjoittamamme Suomen pelastuspaketti on esimerkki yhdestä Etlan ydintehtäwww.etla.fi
En missään tapauksessa. Lakien mukaan mennään.Luulin että tarkoitit, että laki määrää että AY:llä olisi jokin veto-oikeus ansiosidonnaisen keston määrittelyyn. Siihen en ota kantaa onko hallituksen esitys järkevä.
Noiden poliittisten lakkojen osalta laki toivottavasti saadaan muutettua. Hallitukset kuitenkin joutuu aina kärsimään vaaleissa tuomionsa joka tulee kansalta. Tuollainen laki antaa liikaa siimaa AY-liikkeelle ja on minun mielestäni sen takia demokratian vastainen. Varsinkin jos tuossa ei ole määritelty mitään kestoaikoja. Lisäksi outoa että Suomessa julkinenkin sektori saa osallistua poliittisiin lakkoihin. Sehän ainakin oli Ruotsissa kielletty.
Toki kaikkein paras asia olisi että työmarkkinaosapuolet neuvottelisi asiosta keskenään kuten Ruotsissa.