Paljon on mätää, mutta veroihin pitää tietysti ensin laskea tuotto ja sen jälkeen dynaaminen vaikutus:
Yhteisöveron kiristys rankaisee yrittäjyydestä ja kannustaa kotipaikan siirtämiseen matalamman yhteisöveron maahan, kuten Irlanti 12,5 %.
Pääomatuloverotuksen kiristäminen rankaisee omistamista ja kannustaa viemään pääoman pois Suomesta. Ennen kaikkea korottaa kynnystä ulkomaisen pääoman tulolle maahan.
Ansiotuloverotuksen kiristäminen rankaisee työnteosta, kannustaa vähentämään työntekoa. Valitettavasti vähentää eniten hyvätuloisten työtä, minkä hyöty tälle yhteiskunnalle on keskimäärin suurin.
Perintöverotus, aivan liian helppo muuttaa ulkomaille. Katso case Björn Wahlroos. Maastalähtövero, sinänsä sairas ajatus, ei tuota ratkaise.
Nuo on kaikki mielestäni sellaisia että verotuksen kiristäminen johtaa verotulojen laskuun eli ollaan Lafferin käyrän väärällä laidalla.
Arvonlisäveron korotus tuo väistämättä lisää verotuloja, vaikka se vähentääkin kulutusta.
Kiinteistöveron korotus tuo väistämättä lisää verotuloja. Tämä on ylivoimainen verolaji.
Säätiöt & AY: Ilman muuta verolle, mutta säätiöt nyt ainakin lähtevät pois maasta. AY-liike varmaan muuttaisi myös
Nää olisi uudistuksia, jotka lisäisivät väistämättä verotuloja, kun ovat nollaverotuksessa, eikä ne ihan kaikki lähtisi eli veropohja laajenesi väkisin. Lähtökohtaisesti Lafferin käyrän huippu ei voi olla nollaveron kohdalla.
Verotuloja lisää ALV:n ja kiinteistöveron korotuksella sekä veropohjaa laajentamalla verovapaisiin yhteisöihin ja yksilöihin.
Loput leikkaamalla.