Viime päivät on kuultu, että ongelma ei ole kulttuurissa, joten mikä näyttö valistuksen tehosta on? Edes yksi maa esimerkiksi, jossa nämä ja muut vastaavien profiilien ongelmat olisi hoituneet yhtään mitenkään...
Raiskaajat voidaan jo karkottaa Suomesta, eivätkä poliitikot voi muuttaa epäiltyjen arvoja - seksuaalirikoksia voidaan estää uusilla some-poliiseilla ja hitaalla valistustyöllä
Tänään klo 19:38 (muokattu klo 22:27)
Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun. Tie on hidas ja kivulias.
Vuonna 2015 turvapaikanhakijat järjestivät Oulussa marssin ja kantoivat banderollia, jossa he tuomitsivat Kempeleessä tapahtuneen seksuaalirikoksen. ARI KETTUNEN
Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan.
Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.
Tie on hidas ja kivulias.
Kun
verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.
Ilmapiiri tulehtunut
Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja maan hallitus kokoontuvat nyt keskustelemaan, miten seksuaalirikoksia voitaisiin estää.
Kansalaisten silmissä näyttää siltä, että poliitikot puhuvat vain ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista. Vuonna 2010 hallitus ei kokoontunut erilliseen hätäistuntoon, vaikka lestadiolaisessa herätysliikkeessä alkoi paljastua satoja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.
Silloinkin maata johti keskustalainen pääministeri.
Kokoomuslainen pääministeri ei kutsunut hätäkokousta koolle, kun EU:n perusoikeusvirasto julkaisi vuonna 2014 tutkimuksen, jonka mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppaninsa fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi.
Ilmapiiri on nyt Suomessa tulehtunut, koska
turvapaikanhakijoita epäillään useista alaikäisten tyttöjen raiskauksista.
Kun vakavien rikosten uhreina ovat yläkouluikäiset tytöt ja tekijöinä ulkomaalaiset nuorehkot miehet, monet tuntevat oikeutetusti voimatonta raivoa ja surua.Turvapaikanhakijoiden pitäisi olla kiitollisuudenvelassa Suomen valtiolle ja suomalaisille, jotka ovat halunneet heitä auttaa vähintään tutkimalla, täyttyvätkö suojelun perusteet.
Rangaistuksia ollaan jo koventamassa
Äänestäjien kiukun tunnistaminen on vaalien lähestyessä poliitikoille viisauden alku.
Siksi nyt vaaditaan lisää poliiseja, rangaistusten koventamista,
seksuaalirikollisten karkottamista, turvapaikkapäätösten nopeuttamista, rajojen sulkemista ja voimavaroja maahanmuuttajien kotouttamiseen.
Valitettavasti nopeasti vaikuttavia keinoja ei ole, koska vaikeisiin ongelmiin, kuten seksuaalirikollisuuteen, ei löydy helppoja lääkkeitä.
Rangaistuksia ollaan jo koventamassa, mikä on seurausta kansalaisten tahdon kuuntelemisesta.
Kun perussuomalaiset nousi hallitukseen, silloinen oikeusministeri
Jari Lindströmhalusi selvittää, vastaavatko rangaistukset kansalaisten oikeustajua. Helsingin yliopisto toteutti oikeustajututkimuksen, jossa selvisi, että seksuaalirikosten kohdalla näin ei ollut.
Lindströmin seuraaja
Antti Häkkänen (kok) päätti kiristää rangaistuksia.
Eduskunta käsittelee parhaillaan lakiesitystä, jossa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistus korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Rikoslakiin lisättäisiin törkeää lapsenraiskausta koskeva uusi säännös, jossa rangaistusasteikko olisi 4—12 vuotta vankeutta.Vähimmäisrangaistus ankaroituisi.
Ankarilla rangaistuksilla tuskin on merkittävää ennaltaehkäisevää vaikutusta seksuaalirikollisuuteen.
Rikoslaki kieltää verkkoviestit lapsille
Verkossa tapahtuvaa lasten seksuaalissävytteistä lähestymistä tai houkuttelua jonnekin ei tarvitse erikseen kieltää. Se on jo säädetty lasten hyväksikäytöksi rikoslaissa, jossa määritellään seksuaalinen teko 20. luvun 10 §:n toisessa momentissa.
Rangaistavaa on esimerkiksi ”seksuaalisesti latautuneiden tapahtumien kertominen lapselle” tai ”seksuaalisväritteisten tekstiviestien, sähköpostien ja kirjeiden lähettäminen lapselle”.
Rikoslaki kieltää lapsen saamisen ”toimimaan seksuaalisväritteisellä tavalla vastaajan seuratessa lapsen toimintaa”, kyse voi olla esimerkiksi alusvaatteiden sovittamisesta.
Kaikki se, mitä Oulussa epäillään tapahtuneen, on yhteydenottoviesteistä lähtien ollut rangaistavaa.
Rikoslakia sorvaamalla ei siis pystytä ratkaisemaan ongelmaa.
Karkotuksia sata vuodessa
Oleskeluluvan saanut ulkomaalainen voidaan karkottaa Suomesta, jos hän syyllistyy rikokseen, josta enimmäisrangaistus on vähintään vuosi vankeutta, tai jos hän toistuvasti syyllistyy rikoksiin.
Vuonna 2017 Suomessa tehtiin 900 karkottamista koskevaa päätöstä.Niistä 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteella.
Laki niin ikään sallii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen ottamisen säilöön, jos henkilön esimerkiksi epäillään yrittävän paeta maan alle.
Perheen yhdistämisen edellytyksiä on tiukennettu.
Poliitikot ovat tehneet paljon.
Seuraavaksi heidän pitäisi miettiä keinoja, joilla vaikutetaan maahanmuuttajaryhmien arvoihin ja asenteisiin.
Muslimimaista Suomeen saapuneilla miehillä on erilainen
arvopohja kuin täällä kasvaneilla väestöryhmillä. Tämä pitää uskaltaa sanoa ääneen.
Yksilön arvoihin vaikuttaminen on erittäin vaikeaa ja hidasta.
Arvoristiriidat istuvat syvässä, kun rehtoria ja luokanvalvojaa tapaamaan saapuva muslimi-isä kieltäytyy kättelemästä korkeasti koulutettuja ammattilaisia, koska nämä ovat naisia. Jännittyneet kohtaamiset ovat arkea sadoissa suomalaiskouluissa.
Tilannetta todistavan pojan tasa-arvokasvatukselle kohtaaminen ei taatusti tee hyvää.
Valistusta seurustelukulttuurista
Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan.
Työministeri Lindström (sin.) vastaa maahanmuuttajien kotoutumisesta, opetusministeri
Sanni Grahn-Laasonen (kok.)oppilaitosten arjesta. Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.Tie on hidas ja kivulias.
Poliisivaltiota Suomesta ei pidä tehdä, mutta poliisien määrällä on merkitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä.
Kun verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.
Poliisin some-yksikkö keskittyisi rikostorjuntaan
Sisäministeri
Kai Mykkänen (kok.)kaiken järjen mukaan saisi eduskunnalta lisämäärärahan, jos hän esittäisi esimerkiksi sadan some-poliisin viran perustamista.Some-poliisit tekisivät vastaavaa työtä kuin suojelupoliisin etsivät mahdollisia terroristeja jäljittäessään.
Poliisityössä painopiste siirtyisi kukonaskeleen seksuaalirikosten tutkinnasta niiden torjuntaan.
Rajojen sulkemisen kaltaiset radikaalit vaatimukset kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.Kansainväliset sitoumukset ovat Suomen kaltaisen pienen valtion turva. Siksi Suomi ei voi lakata ottamasta vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Maassa olevien turvapaikanhakijoiden määrää poliitikot voivat pienentää nopeuttamalla hakemusten käsittelyä.
Vaikka eduskuntapuolueet ja hallitus päättäisivät hätäkokouksissaan mitä, yksi seksuaalisen hyväksikäytön perussyistä jää helposti jäljelle.Vastaanottokeskuksissa ja toimettomina kaupungilla oleskelevista maahanmuuttajista muodostuu jengejä, joissa osan rikolliset taipumukset saavat yliotteen järjestä. Joukossa tyhmyys tiivistyy pahimmillaan pahuudeksi.
Maahanmuuttajien jengiytymiseen on puututtava varhaisessa vaiheessa. Yksi lääke on työn tai opiskelupaikan tarjoaminen toimettomille nuorille.
Hyväksikäyttö suljettujen yhteisöjen kirous
Katolisen kirkon poikakoulut, lestadiolainen herätysliike ja nuorten maahanmuuttajamiesten ryhmät ovat esimerkkejä suljetuista yhteisöistä, joiden jäsenet ovat syyllistyneet vakaviin seksuaalirikoksiin.
Riskiä syyllistyä rikoksiin todennäköisesti nostaa se, jos seksuaalisuus on yhteisön sisällä tukahdutettua kulttuuristen tai uskonnollisten normien takia.Avoimuus, valistus ja riskien tiedostaminen ovat vastalääkkeistä parhaimpia. Tekijät ovat usein nuoria, joten riskiryhmään kuuluvien arvoihin saattaa olla mahdollista vaikuttaa myönteisesti.
Nuoriin tyttöihin kohdistuvat vakavat seksuaalirikokset haavoittavat kansakuntaa.
Kun autonomisesta suuriruhtinaskunnasta luotiin 1800-luvulla kulttuurin voimalla kansakuntaa, Suomi sai neidon hahmon. Sodissa rintamasotilaat ammensivat voimaa naisten ja lasten puolustamisesta.
Helposti päädytään ajatukseen, että kansakunta, joka ei pysty suojelemaan lapsiaan, on kansakuntana kyvytön. Vihalle ei silti saa antaa valtaa.
Sen sijaan on lakattava suvaitsemasta suvaitsemattomuutta - olivatpa suvaitsemattomia sitten maahanmuuttajat tai täällä koko ikänsä eläneet.
Itävaltalais-brittiläinen
Karl Popper (1902–1994) määrittelee suvaitsevaisuusparadoksin, joka varoittaa siitä, miten kavalasti yhteiskunta ajautuu vaaraan: ”Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana.” (alkup. 1945, suom. Paavo Löppönen, Otava 1974)
Meidän ei siis tule suvaitsevaisuuden nimissä hyväksyä vanhoja tai uusia ilmiöitä, jotka luovat kasvualustaa seksuaalirikollisuudelle.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22ee1643-dc54-4bd3-b90f-e163e8993350