Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

tulikomento

Greatest Leader
Kokoomus on tämän kolmikon jäljiltä ääriliberaali ja täysin refugees welcome -henkinen. Vaikea uskoa enää mitään mitä nämä suustaan päästävät. Siitä Kari Suomalaisen kypäräpäisestä konservatiivisesta kokoomuspapista ei ole mitään jäljellä. Sormi p*rseessä antoivat kaiken vaan tapahtua. Muuta en sano kun että nämä miehet syljettävät minua. :mad::poop:

katainen.jpgstubb.jpgorpo.jpg
 

hansai

Supreme Leader
Rasismi nostaa päätään Oulussa – tappouhkauksia ja huutelua

Maahanmuuttajataustaiset henkilöt eivät suostuneet enää kameran eteen Oulussa. He kertovat kyllä näkemyksiään, mutta eivät halua kasvojaan eikä nimiään esille.
– Tilanne on kärjistynyt niin pahaksi. Olen ollut kahdeksan vuotta Suomessa ja minulla on yritys, joka työllistää kolme ihmistä, silti joudun rasistisen huutelun kohteeksi kun menen illalla kuntosalille, avautuu nimettömänä pysyttelevä, hyvin suomea puhuva mies.

Soitot järjestöihin ja maahanmuuttajille työtä tai koulutusta tarjoaviin organisaatioihin tuottaa saman tuloksen: kukaan ei halua haastateltavaksi. Vihapuhetta on jo niin paljon.
– En itsekään halua olla esillä, kun tiedän että kollegat ovat jo saaneet tappouhkauksia, kertoo erään järjestön edustaja.
Maahanmuuttajat edustavat Oulun keskustelujen perusteella seksuaalisen hyväksikäytön suhteen erittäin tiukkaa linjaa.
– Maasta karkotus nopeasti, jos tällaiseen syyllistyy. Ja kunnon rangaistukset nopeasti. Ei heidän pidä olla täällä pilaamassa muiden mainetta, linjaa keskustassa työskentelevä nuori mies.
Hän on vihainen rikoksista, jotka ovat tulleet Oulussa ilmi.
– Sellaista ei saa tehdä, se on ehdottomasti kiellettyä meidänkin kulttuurissamme, hän jatkaa.

Pelkoa ja puheita
Myös kantasuomalaiset ovat pahoillaan siitä, että Oulun ilmapiiri on muuttunut rasistisemmaksi.

– Nämä tapahtumat ovat muuttaneet kaupunkia aivan ehdottomasti siihen suuntaan. Ja se on hirveän ikävää. Nyt syyttömätkin maahanmuuttajat joutuvat kärsimään, sanoo Pentti Päri.

Rasismin lisäksi pelko on hiipinyt kaupunkiin.
Varsinkin naiset ja nuoret tytöt pelkäävät nyt liikkua täällä. Se johtuu näistä kauheista tapahtumista, joita ei missään tapauksessa saisi sattua, sanoo Anniina Kristo.
Hän uskoo, että tapahtumia tulee vielä lisää.
– Kaikki eivät varmasti uskalla ilmoittaa niistä, voi olla uhkailujakin, arvioi Kristo.
Hän tietää myös, että netissä nuoria naisia houkuttelevat miehet osaavat toimia ovelasti.

– Yhteyttä ei aina ota henkilö, joka kuvassa näkyy, vaan siellä taustalla saattaa olla joku muu tai isompi porukka, arvioi Kristo.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rasismi-nostaa-paataan-oulussa-tappouhkauksia-ja-huutelua/7240420#gs.ukswntqn
 

Sarek1

Ylipäällikkö
Kokoomus on tämän kolmikon jäljiltä ääriliberaali ja täysin refugees welcome -henkinen. Vaikea uskoa enää mitään mitä nämä suustaan päästävät. Siitä Kari Suomalaisen kypäräpäisestä konservatiivisesta kokoomuspapista ei ole mitään jäljellä. Sormi p*rseessä antoivat kaiken vaan tapahtua. Muuta en sano kun että nämä miehet syljettävät minua. :mad::poop:

View attachment 26883View attachment 26884View attachment 26885
Älä tuhlaa hyvää sylkeä, nuo isänmaan petturit eivät ole sen arvoisia.
Kansalaisaloite puhkaisi juuri tätä kirjoittaessa kohinalla 90 000 allekirjoittaneen rajan.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Aikamoiseksi paskanheitoksi on mennyt, kun twiitteriä seuraa. En tykkää.

Oulun tilanteesta on turha syytellä perussuomalaisia, oululaisia tai "rasisteja". Kyllä tässä pitää mennä syksyyn 2015 ja sen vuoden kesään. Syyt ovat siellä. Mutta eipä kuunneltu silloin varoituksia. Oli vaan se vitun unelma (sori tää kielenkäyttö tarttuu twiitteriurpoista)

Mitä tässä nyt pitäisi olla. Hiljaa?

En keksi muuta ratkaisua kuin että Oulusta on lapioitava "paska" kohti etelää. Niin pitkälle että tulee etelärannikko ja Helsinki vastaan. Siellä on eduskunta, raha ja valta. Tehkööt mitä haluavat tai "aidataan" koko alue.

Koska jos ei toimita niin hankaluuksia tulee kaikille - ja erityisesti niille ulkomaalaisperäisille jotka ovat maassa laillisesti ja hyvin aikein.

Näiden muutamien viime vuosien aikana on tullut ihmeteltyä melkeinpä aina kun aiheesta on otsikoita että eikö todellakaan osattu ajatella sitä miten tämä vielä tulee kohdistumaan niihin jotka ehkä näyttävät eri näköisiltä mutta ovat suomalaisia? tai kohdistuu niihin jotka ovat ulkomaalaisia mutta rehellisesti töissä?

Poliitikot tekivät sen että laittoivat maahan laittomasti tulleet samalle tasolle niiden kanssa jotka ovat todella joutuneet tekemään työtä maahan päästäkseen. Ja niitä on paljon mm. entisen itäeuroopan alueelta tulleissa, intialaisissa ja thaimaalaisissa. Sekä tekivät sen virheen että laittoivat ulkomaalaiset Suomen kansalaisten edelle tai samalle tasolle. Mitä varten Suomen valtio on?

Toiset tulee maahan, eivät lähde kuin että maksetaan 5000 euroa. Ehkeivät sittenkään. Toiset tulevat maahan, menevät metsiin hyttysten sekaan marjanpoimintaan ja saavat työstään muutaman tonnin. Ehkä. Mutta ovat tyytyväisiä.

Tuollainen oli "arvo pohja". Aika vinksahtanut pohja.

Nyt sitten vaan odotellaan että mitä tapahtuu seuraavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Viime päivät on kuultu, että ongelma ei ole kulttuurissa, joten mikä näyttö valistuksen tehosta on? Edes yksi maa esimerkiksi, jossa nämä ja muut vastaavien profiilien ongelmat olisi hoituneet yhtään mitenkään...

Raiskaajat voidaan jo karkottaa Suomesta, eivätkä poliitikot voi muuttaa epäiltyjen arvoja - seksuaalirikoksia voidaan estää uusilla some-poliiseilla ja hitaalla valistustyöllä

Tänään klo 19:38 (muokattu klo 22:27)
Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun. Tie on hidas ja kivulias.Vuonna 2015 turvapaikanhakijat järjestivät Oulussa marssin ja kantoivat banderollia, jossa he tuomitsivat Kempeleessä tapahtuneen seksuaalirikoksen. ARI KETTUNEN

Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan. Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.
Tie on hidas ja kivulias.

Kun verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.

Ilmapiiri tulehtunut
Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja maan hallitus kokoontuvat nyt keskustelemaan, miten seksuaalirikoksia voitaisiin estää.
Kansalaisten silmissä näyttää siltä, että poliitikot puhuvat vain ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista. Vuonna 2010 hallitus ei kokoontunut erilliseen hätäistuntoon, vaikka lestadiolaisessa herätysliikkeessä alkoi paljastua satoja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.
Silloinkin maata johti keskustalainen pääministeri.

Kokoomuslainen pääministeri ei kutsunut hätäkokousta koolle, kun EU:n perusoikeusvirasto julkaisi vuonna 2014 tutkimuksen, jonka mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppaninsa fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi.
Ilmapiiri on nyt Suomessa tulehtunut, koska turvapaikanhakijoita epäillään useista alaikäisten tyttöjen raiskauksista.

Kun vakavien rikosten uhreina ovat yläkouluikäiset tytöt ja tekijöinä ulkomaalaiset nuorehkot miehet, monet tuntevat oikeutetusti voimatonta raivoa ja surua.Turvapaikanhakijoiden pitäisi olla kiitollisuudenvelassa Suomen valtiolle ja suomalaisille, jotka ovat halunneet heitä auttaa vähintään tutkimalla, täyttyvätkö suojelun perusteet.

Rangaistuksia ollaan jo koventamassa
Äänestäjien kiukun tunnistaminen on vaalien lähestyessä poliitikoille viisauden alku.
Siksi nyt vaaditaan lisää poliiseja, rangaistusten koventamista, seksuaalirikollisten karkottamista, turvapaikkapäätösten nopeuttamista, rajojen sulkemista ja voimavaroja maahanmuuttajien kotouttamiseen.
Valitettavasti nopeasti vaikuttavia keinoja ei ole, koska vaikeisiin ongelmiin, kuten seksuaalirikollisuuteen, ei löydy helppoja lääkkeitä.
Rangaistuksia ollaan jo koventamassa, mikä on seurausta kansalaisten tahdon kuuntelemisesta.
Kun perussuomalaiset nousi hallitukseen, silloinen oikeusministeri Jari Lindströmhalusi selvittää, vastaavatko rangaistukset kansalaisten oikeustajua. Helsingin yliopisto toteutti oikeustajututkimuksen, jossa selvisi, että seksuaalirikosten kohdalla näin ei ollut.
Lindströmin seuraaja Antti Häkkänen (kok) päätti kiristää rangaistuksia.
Eduskunta käsittelee parhaillaan lakiesitystä, jossa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistus korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Rikoslakiin lisättäisiin törkeää lapsenraiskausta koskeva uusi säännös, jossa rangaistusasteikko olisi 4—12 vuotta vankeutta.Vähimmäisrangaistus ankaroituisi.
Ankarilla rangaistuksilla tuskin on merkittävää ennaltaehkäisevää vaikutusta seksuaalirikollisuuteen.

Rikoslaki kieltää verkkoviestit lapsille
Verkossa tapahtuvaa lasten seksuaalissävytteistä lähestymistä tai houkuttelua jonnekin ei tarvitse erikseen kieltää. Se on jo säädetty lasten hyväksikäytöksi rikoslaissa, jossa määritellään seksuaalinen teko 20. luvun 10 §:n toisessa momentissa.
Rangaistavaa on esimerkiksi ”seksuaalisesti latautuneiden tapahtumien kertominen lapselle” tai ”seksuaalisväritteisten tekstiviestien, sähköpostien ja kirjeiden lähettäminen lapselle”.
Rikoslaki kieltää lapsen saamisen ”toimimaan seksuaalisväritteisellä tavalla vastaajan seuratessa lapsen toimintaa”, kyse voi olla esimerkiksi alusvaatteiden sovittamisesta.
Kaikki se, mitä Oulussa epäillään tapahtuneen, on yhteydenottoviesteistä lähtien ollut rangaistavaa.
Rikoslakia sorvaamalla ei siis pystytä ratkaisemaan ongelmaa.

Karkotuksia sata vuodessa
Oleskeluluvan saanut ulkomaalainen voidaan karkottaa Suomesta, jos hän syyllistyy rikokseen, josta enimmäisrangaistus on vähintään vuosi vankeutta, tai jos hän toistuvasti syyllistyy rikoksiin.

Vuonna 2017 Suomessa tehtiin 900 karkottamista koskevaa päätöstä.Niistä 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteella.
Laki niin ikään sallii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen ottamisen säilöön, jos henkilön esimerkiksi epäillään yrittävän paeta maan alle.
Perheen yhdistämisen edellytyksiä on tiukennettu.

Poliitikot ovat tehneet paljon.

Seuraavaksi heidän pitäisi miettiä keinoja, joilla vaikutetaan maahanmuuttajaryhmien arvoihin ja asenteisiin.
Muslimimaista Suomeen saapuneilla miehillä on erilainen arvopohja kuin täällä kasvaneilla väestöryhmillä. Tämä pitää uskaltaa sanoa ääneen.
Yksilön arvoihin vaikuttaminen on erittäin vaikeaa ja hidasta.
Arvoristiriidat istuvat syvässä, kun rehtoria ja luokanvalvojaa tapaamaan saapuva muslimi-isä kieltäytyy kättelemästä korkeasti koulutettuja ammattilaisia, koska nämä ovat naisia. Jännittyneet kohtaamiset ovat arkea sadoissa suomalaiskouluissa.
Tilannetta todistavan pojan tasa-arvokasvatukselle kohtaaminen ei taatusti tee hyvää.

Valistusta seurustelukulttuurista
Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan.
Työministeri Lindström (sin.) vastaa maahanmuuttajien kotoutumisesta, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.)oppilaitosten arjesta. Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.Tie on hidas ja kivulias.
Poliisivaltiota Suomesta ei pidä tehdä, mutta poliisien määrällä on merkitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä.
Kun verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.
Poliisin some-yksikkö keskittyisi rikostorjuntaan
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.)kaiken järjen mukaan saisi eduskunnalta lisämäärärahan, jos hän esittäisi esimerkiksi sadan some-poliisin viran perustamista.Some-poliisit tekisivät vastaavaa työtä kuin suojelupoliisin etsivät mahdollisia terroristeja jäljittäessään.
Poliisityössä painopiste siirtyisi kukonaskeleen seksuaalirikosten tutkinnasta niiden torjuntaan.
Rajojen sulkemisen kaltaiset radikaalit vaatimukset kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.Kansainväliset sitoumukset ovat Suomen kaltaisen pienen valtion turva. Siksi Suomi ei voi lakata ottamasta vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Maassa olevien turvapaikanhakijoiden määrää poliitikot voivat pienentää nopeuttamalla hakemusten käsittelyä.
Vaikka eduskuntapuolueet ja hallitus päättäisivät hätäkokouksissaan mitä, yksi seksuaalisen hyväksikäytön perussyistä jää helposti jäljelle.Vastaanottokeskuksissa ja toimettomina kaupungilla oleskelevista maahanmuuttajista muodostuu jengejä, joissa osan rikolliset taipumukset saavat yliotteen järjestä. Joukossa tyhmyys tiivistyy pahimmillaan pahuudeksi.
Maahanmuuttajien jengiytymiseen on puututtava varhaisessa vaiheessa. Yksi lääke on työn tai opiskelupaikan tarjoaminen toimettomille nuorille.

Hyväksikäyttö suljettujen yhteisöjen kirous
Katolisen kirkon poikakoulut, lestadiolainen herätysliike ja nuorten maahanmuuttajamiesten ryhmät ovat esimerkkejä suljetuista yhteisöistä, joiden jäsenet ovat syyllistyneet vakaviin seksuaalirikoksiin.
Riskiä syyllistyä rikoksiin todennäköisesti nostaa se, jos seksuaalisuus on yhteisön sisällä tukahdutettua kulttuuristen tai uskonnollisten normien takia.Avoimuus, valistus ja riskien tiedostaminen ovat vastalääkkeistä parhaimpia. Tekijät ovat usein nuoria, joten riskiryhmään kuuluvien arvoihin saattaa olla mahdollista vaikuttaa myönteisesti.
Nuoriin tyttöihin kohdistuvat vakavat seksuaalirikokset haavoittavat kansakuntaa.
Kun autonomisesta suuriruhtinaskunnasta luotiin 1800-luvulla kulttuurin voimalla kansakuntaa, Suomi sai neidon hahmon. Sodissa rintamasotilaat ammensivat voimaa naisten ja lasten puolustamisesta.
Helposti päädytään ajatukseen, että kansakunta, joka ei pysty suojelemaan lapsiaan, on kansakuntana kyvytön. Vihalle ei silti saa antaa valtaa.
Sen sijaan on lakattava suvaitsemasta suvaitsemattomuutta - olivatpa suvaitsemattomia sitten maahanmuuttajat tai täällä koko ikänsä eläneet.
Itävaltalais-brittiläinen Karl Popper (1902–1994) määrittelee suvaitsevaisuusparadoksin, joka varoittaa siitä, miten kavalasti yhteiskunta ajautuu vaaraan: ”Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana.” (alkup. 1945, suom. Paavo Löppönen, Otava 1974)

Meidän ei siis tule suvaitsevaisuuden nimissä hyväksyä vanhoja tai uusia ilmiöitä, jotka luovat kasvualustaa seksuaalirikollisuudelle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22ee1643-dc54-4bd3-b90f-e163e8993350
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Voidaan karkoittaa juu mutta minne? Tähtiportilla jollekin muulle planeetalle kenties? Irak kun ei EDELLEENKÄÄN ota roskasakkiaan takaisin. Täällä ovat ja PYSYVÄT!
Milloinhan poliittiset päättäjät ymmärtävät että Eurooppaa kohti ammuttiin aseella kuten Castro aikanaan Yhdysvaltoihin.

On nää venkuloita, nyt monikulttuurisuuden tavoittelu ei muka olekaan fakta. Olisiko pitänyt kirjoittaa "monikulttuurisuuden edistäminen", ei tavoittelu??? :D
Erna Bodström
@ernabodstrom
Replying to @KoskinenMika
"Monikulttuurisuuden tavoittelu ja ihannointi on ollut Suomessa niin johtava teema..." Tarjoaisitko jotain tietoja ja perusteluja tälle näkemykselle? Nähdäkseni tutkimustieto ei tue väitettäsi. 2/7
Mitenkäs "monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta", YLE:n toiminta, opetusministeriön ohjeet, mediamyrsky, sisäministeriön korkean virkamiehen haaveet siitä että saisi elää monikulttuurisessa Suomessa?

Suomessahan sana "monikulttuurisuus" pilattiin.

Harri Simolin
@ harrisimolin
Helsinki
Helsinki, Finland. Antiracist, Antifacist. Views are my own. Refugees Welcome - bring your families! #NoBorders
Ei rajoja, ei Suomea öyhöttäjiä.

Suomen Kuvalehdessä oli muuten kiinnostava juttu suomenkielestä. Jos englannista tehdään virallinen kieli ja suomen käyttö myös opetuksessa vähenee niin mihin tarvitaan Suomi-nimistä valtiotakaan?
 
Viimeksi muokattu:

Loyd

Majuri
Voidaan karkoittaa juu mutta minne? Tähtiportilla jollekin muulle planeetalle kenties? Irak kun ei EDELLEENKÄÄN ota roskasakkiaan takaisin. Täällä ovat ja PYSYVÄT!
Kongon demokraattinen tasavalta on länsieuroopan kokoinen valtio. Siellä on tilaa.

Paikallisen johtajan kanssa voisi päästä sopimukseen, kun vaikka kustannamme parin ensimmäisen vuoden kulut.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Allahin karvainen käsi rankaisee teitä kaikkia epäilijöitä ;)
 

tulikomento

Greatest Leader
Vaalirahaa jaossa :oops:

Oulu odottaa valtiolta miljoona-avustusta seksuaalirikosten ehkäisemiseen ja kaupungin turvallisuuden lisäämiseen
kp24.fi

Orpo MTV:lle: Oululle yhdestä kahteen miljoonaa euroa turvallisuuden parantamiseenhttps://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-mtv-lle-oululle-yhdesta-kahteen-miljoonaa-euroa-turvallisuuden-parantamiseen/7240516#gs.0LJa2FpC
Urpo se haluaa esittää että asioille muka tehtäisiin jotain. Ja mikä yllätys, Petteri haluaa hoitaa vain oireita eikä itse tautia. Juurisyihin ei haluta puuttua. Ratkaisumalli ilmeisesti se, että tällä viikolla lisärahaa Ouluun, ensi viikolla vaikka Kuopioon, sitten Rovaniemelle jne. Sillä eiköhän se nyt aika todennäköistä ole, että näitä raiskaustapauksia tulee vielä lisää, valitettavasti.
 

Merkava

Kenraali
Viime päivät on kuultu, että ongelma ei ole kulttuurissa, joten mikä näyttö valistuksen tehosta on? Edes yksi maa esimerkiksi, jossa nämä ja muut vastaavien profiilien ongelmat olisi hoituneet yhtään mitenkään...

Raiskaajat voidaan jo karkottaa Suomesta, eivätkä poliitikot voi muuttaa epäiltyjen arvoja - seksuaalirikoksia voidaan estää uusilla some-poliiseilla ja hitaalla valistustyöllä

Tänään klo 19:38 (muokattu klo 22:27)
Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun. Tie on hidas ja kivulias.Vuonna 2015 turvapaikanhakijat järjestivät Oulussa marssin ja kantoivat banderollia, jossa he tuomitsivat Kempeleessä tapahtuneen seksuaalirikoksen. ARI KETTUNEN

Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan. Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.
Tie on hidas ja kivulias.

Kun verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.

Ilmapiiri tulehtunut
Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja maan hallitus kokoontuvat nyt keskustelemaan, miten seksuaalirikoksia voitaisiin estää.
Kansalaisten silmissä näyttää siltä, että poliitikot puhuvat vain ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista. Vuonna 2010 hallitus ei kokoontunut erilliseen hätäistuntoon, vaikka lestadiolaisessa herätysliikkeessä alkoi paljastua satoja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.
Silloinkin maata johti keskustalainen pääministeri.

Kokoomuslainen pääministeri ei kutsunut hätäkokousta koolle, kun EU:n perusoikeusvirasto julkaisi vuonna 2014 tutkimuksen, jonka mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppaninsa fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi.
Ilmapiiri on nyt Suomessa tulehtunut, koska turvapaikanhakijoita epäillään useista alaikäisten tyttöjen raiskauksista.

Kun vakavien rikosten uhreina ovat yläkouluikäiset tytöt ja tekijöinä ulkomaalaiset nuorehkot miehet, monet tuntevat oikeutetusti voimatonta raivoa ja surua.Turvapaikanhakijoiden pitäisi olla kiitollisuudenvelassa Suomen valtiolle ja suomalaisille, jotka ovat halunneet heitä auttaa vähintään tutkimalla, täyttyvätkö suojelun perusteet.

Rangaistuksia ollaan jo koventamassa
Äänestäjien kiukun tunnistaminen on vaalien lähestyessä poliitikoille viisauden alku.
Siksi nyt vaaditaan lisää poliiseja, rangaistusten koventamista, seksuaalirikollisten karkottamista, turvapaikkapäätösten nopeuttamista, rajojen sulkemista ja voimavaroja maahanmuuttajien kotouttamiseen.
Valitettavasti nopeasti vaikuttavia keinoja ei ole, koska vaikeisiin ongelmiin, kuten seksuaalirikollisuuteen, ei löydy helppoja lääkkeitä.
Rangaistuksia ollaan jo koventamassa, mikä on seurausta kansalaisten tahdon kuuntelemisesta.
Kun perussuomalaiset nousi hallitukseen, silloinen oikeusministeri Jari Lindströmhalusi selvittää, vastaavatko rangaistukset kansalaisten oikeustajua. Helsingin yliopisto toteutti oikeustajututkimuksen, jossa selvisi, että seksuaalirikosten kohdalla näin ei ollut.
Lindströmin seuraaja Antti Häkkänen (kok) päätti kiristää rangaistuksia.
Eduskunta käsittelee parhaillaan lakiesitystä, jossa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistus korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Rikoslakiin lisättäisiin törkeää lapsenraiskausta koskeva uusi säännös, jossa rangaistusasteikko olisi 4—12 vuotta vankeutta.Vähimmäisrangaistus ankaroituisi.
Ankarilla rangaistuksilla tuskin on merkittävää ennaltaehkäisevää vaikutusta seksuaalirikollisuuteen.

Rikoslaki kieltää verkkoviestit lapsille
Verkossa tapahtuvaa lasten seksuaalissävytteistä lähestymistä tai houkuttelua jonnekin ei tarvitse erikseen kieltää. Se on jo säädetty lasten hyväksikäytöksi rikoslaissa, jossa määritellään seksuaalinen teko 20. luvun 10 §:n toisessa momentissa.
Rangaistavaa on esimerkiksi ”seksuaalisesti latautuneiden tapahtumien kertominen lapselle” tai ”seksuaalisväritteisten tekstiviestien, sähköpostien ja kirjeiden lähettäminen lapselle”.
Rikoslaki kieltää lapsen saamisen ”toimimaan seksuaalisväritteisellä tavalla vastaajan seuratessa lapsen toimintaa”, kyse voi olla esimerkiksi alusvaatteiden sovittamisesta.
Kaikki se, mitä Oulussa epäillään tapahtuneen, on yhteydenottoviesteistä lähtien ollut rangaistavaa.
Rikoslakia sorvaamalla ei siis pystytä ratkaisemaan ongelmaa.

Karkotuksia sata vuodessa
Oleskeluluvan saanut ulkomaalainen voidaan karkottaa Suomesta, jos hän syyllistyy rikokseen, josta enimmäisrangaistus on vähintään vuosi vankeutta, tai jos hän toistuvasti syyllistyy rikoksiin.

Vuonna 2017 Suomessa tehtiin 900 karkottamista koskevaa päätöstä.Niistä 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteella.
Laki niin ikään sallii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen ottamisen säilöön, jos henkilön esimerkiksi epäillään yrittävän paeta maan alle.
Perheen yhdistämisen edellytyksiä on tiukennettu.

Poliitikot ovat tehneet paljon.

Seuraavaksi heidän pitäisi miettiä keinoja, joilla vaikutetaan maahanmuuttajaryhmien arvoihin ja asenteisiin.
Muslimimaista Suomeen saapuneilla miehillä on erilainen arvopohja kuin täällä kasvaneilla väestöryhmillä. Tämä pitää uskaltaa sanoa ääneen.
Yksilön arvoihin vaikuttaminen on erittäin vaikeaa ja hidasta.
Arvoristiriidat istuvat syvässä, kun rehtoria ja luokanvalvojaa tapaamaan saapuva muslimi-isä kieltäytyy kättelemästä korkeasti koulutettuja ammattilaisia, koska nämä ovat naisia. Jännittyneet kohtaamiset ovat arkea sadoissa suomalaiskouluissa.
Tilannetta todistavan pojan tasa-arvokasvatukselle kohtaaminen ei taatusti tee hyvää.

Valistusta seurustelukulttuurista
Irakin kaltaisissa Lähi-idän maissa ei ole pohjoismaista tyttöjen ja poikien välistä seurustelukulttuuria, jossa alaikäiset tytöt voivat turvallisesti kokeilla viehätysvoimaansa ikätovereihinsa ja etsiä samalla heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan.
Työministeri Lindström (sin.) vastaa maahanmuuttajien kotoutumisesta, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.)oppilaitosten arjesta. Valistuksen tuntuva lisääminen on ainoa kestävä tapa saada maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä laskuun.Tie on hidas ja kivulias.
Poliisivaltiota Suomesta ei pidä tehdä, mutta poliisien määrällä on merkitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä.
Kun verkossa tapahtuva lasten saalistaminen on tunnistettu vaaralliseksi ja vastenmieliseksi ilmiöksi, sitä vastaan voitaisiin käydä taistoon kokonaan uudella poliisin some-yksiköllä.
Poliisin some-yksikkö keskittyisi rikostorjuntaan
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.)kaiken järjen mukaan saisi eduskunnalta lisämäärärahan, jos hän esittäisi esimerkiksi sadan some-poliisin viran perustamista.Some-poliisit tekisivät vastaavaa työtä kuin suojelupoliisin etsivät mahdollisia terroristeja jäljittäessään.
Poliisityössä painopiste siirtyisi kukonaskeleen seksuaalirikosten tutkinnasta niiden torjuntaan.
Rajojen sulkemisen kaltaiset radikaalit vaatimukset kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.Kansainväliset sitoumukset ovat Suomen kaltaisen pienen valtion turva. Siksi Suomi ei voi lakata ottamasta vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Maassa olevien turvapaikanhakijoiden määrää poliitikot voivat pienentää nopeuttamalla hakemusten käsittelyä.
Vaikka eduskuntapuolueet ja hallitus päättäisivät hätäkokouksissaan mitä, yksi seksuaalisen hyväksikäytön perussyistä jää helposti jäljelle.Vastaanottokeskuksissa ja toimettomina kaupungilla oleskelevista maahanmuuttajista muodostuu jengejä, joissa osan rikolliset taipumukset saavat yliotteen järjestä. Joukossa tyhmyys tiivistyy pahimmillaan pahuudeksi.
Maahanmuuttajien jengiytymiseen on puututtava varhaisessa vaiheessa. Yksi lääke on työn tai opiskelupaikan tarjoaminen toimettomille nuorille.

Hyväksikäyttö suljettujen yhteisöjen kirous
Katolisen kirkon poikakoulut, lestadiolainen herätysliike ja nuorten maahanmuuttajamiesten ryhmät ovat esimerkkejä suljetuista yhteisöistä, joiden jäsenet ovat syyllistyneet vakaviin seksuaalirikoksiin.
Riskiä syyllistyä rikoksiin todennäköisesti nostaa se, jos seksuaalisuus on yhteisön sisällä tukahdutettua kulttuuristen tai uskonnollisten normien takia.Avoimuus, valistus ja riskien tiedostaminen ovat vastalääkkeistä parhaimpia. Tekijät ovat usein nuoria, joten riskiryhmään kuuluvien arvoihin saattaa olla mahdollista vaikuttaa myönteisesti.
Nuoriin tyttöihin kohdistuvat vakavat seksuaalirikokset haavoittavat kansakuntaa.
Kun autonomisesta suuriruhtinaskunnasta luotiin 1800-luvulla kulttuurin voimalla kansakuntaa, Suomi sai neidon hahmon. Sodissa rintamasotilaat ammensivat voimaa naisten ja lasten puolustamisesta.
Helposti päädytään ajatukseen, että kansakunta, joka ei pysty suojelemaan lapsiaan, on kansakuntana kyvytön. Vihalle ei silti saa antaa valtaa.
Sen sijaan on lakattava suvaitsemasta suvaitsemattomuutta - olivatpa suvaitsemattomia sitten maahanmuuttajat tai täällä koko ikänsä eläneet.
Itävaltalais-brittiläinen Karl Popper (1902–1994) määrittelee suvaitsevaisuusparadoksin, joka varoittaa siitä, miten kavalasti yhteiskunta ajautuu vaaraan: ”Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana.” (alkup. 1945, suom. Paavo Löppönen, Otava 1974)

Meidän ei siis tule suvaitsevaisuuden nimissä hyväksyä vanhoja tai uusia ilmiöitä, jotka luovat kasvualustaa seksuaalirikollisuudelle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22ee1643-dc54-4bd3-b90f-e163e8993350
Täytyy kysyä toimittelijalta,mihin hän perustaa näkemyksensä esim.100 some-poliisin tehosta valistustyössä. Kuulostaa hienolta juu, mutta ensinnäkään meille ei ikinä resurssoinnin puolesta tule 100 some-poliisia,kenttä-ja tutkintakin huutaa lisämiehiä ja naisia joka paikassa+en tiedä miten tyttöjen saamat yksityisviestit sitten seulottaisiin. Lainsäädäntö ainakin kaipaisi viilausta.Pitäisi kyetä sitten jotenkin pyörittelemään ja availemaan valtavaa verkossa liikkuvaa viestimassaa.
 

Kaira

Kenraali
Urpo se haluaa esittää että asioille muka tehtäisiin jotain. Ja mikä yllätys, Petteri haluaa hoitaa vain oireita eikä itse tautia. Juurisyihin ei haluta puuttua. Ratkaisumalli ilmeisesti se, että tällä viikolla lisärahaa Ouluun, ensi viikolla vaikka Kuopioon, sitten Rovaniemelle jne. Sillä eiköhän se nyt aika todennäköistä ole, että näitä raiskaustapauksia tulee vielä lisää, valitettavasti.
Kohtalaisen irvokastahan tuo on. Orpo ja kokoomus ovat itse olleet voimakkaasti edistämässä "monikulttuuria", vaikka asiasta oli varoitettu ja tietoa oli. Nyt lasten raiskausten edistäjät ostavat aneita ja yrittävät esittää olevansa osa ongelman ratkaisua. Hyi hitto. Älyäisivät erota.
 

krd

Ylipäällikkö
Kohtalaisen irvokastahan tuo on. Orpo ja kokoomus ovat itse olleet voimakkaasti edistämässä "monikulttuuria", vaikka asiasta oli varoitettu ja tietoa oli. Nyt lasten raiskausten edistäjät ostavat aneita ja yrittävät esittää olevansa osa ongelman ratkaisua. Hyi hitto. Älyäisivät erota.
Kotimaista politiikan vastuunkantoa.
 
Top