Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

hansai

Supreme Leader
Tässä on suurin ongelma maassa tällä hetkellä ja se näkyy ja kuuluu..

 

Betoni

Kapteeni
Edelleen Ouluun ei tarvita almuja, pitäköön orpo verirahansa jos ne on osoitettu mamuille. Mitä se auttaa jos esikoto ohjelmalle annetaan toinen satatonnia, lisä kouluvierailuja?

Mutta kerta sitä ylimääräistä rahaa on käytetään sitä alakoululaisiin, esim. aamupäiväkerhot on lakkautettu ja iltapäiväkerhoja supistettu kun ei ole rahaa
 

hansai

Supreme Leader
– Mutta näkisin, että uskonnolla on todella iso valta siinä, miten miehet käyttävät naisia hyväkseen ja saavat epätasa-arvoisen aseman miesten ja naisten välille.


Irakilaistaustaisilta naisilta suoraa puhetta kulttuurieroista – ”Sinisilmäinen ei saa olla”

Valtiotieteiden maisteriopiskelija Seida Sohrabi näkee, että vuoden 2015 siirtolaiskriisi ja Suomen maahanmuuttopolitiikka heijastuvat osaltaan Suomessa tapahtuneisiin ulkomaalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin.(KUVA: Bo Stranden)
Julkaistu: 15.1. 6:10

Kaksi irakilaistaustaista naista avaa Ilta-Sanomille isoja kulttuurieroja Suomen ja Irakin välillä.
Ilta-Sanomat kertoi joulukuussa, että ulkomaalaisista irakilaiset ovat yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa Suomessa. Ilta-Sanomat pyysi kahta irakilaistaustaista naista avaamaan Suomen ja Irakin kulttuurieroja.

Kansalaisaktivisti, valtiotieteiden maisteriopiskelija Seida Sohrabinäkee, että vuoden 2015 siirtolaiskriisi ja Suomen maahanmuuttopolitiikka heijastuvat osaltaan Suomessa tapahtuneisiin ulkomaalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin.

Sohrabi kokee, että pohjoismainen tasa-arvo ja vapaus ovat tehneet suomalaisista sinisilmäisiä.

– Eurooppa on edistynyt ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa niin pitkälle, että täällä on sokaistuttu sille, millainen tilanne muualla maailmassa on. Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja. Hyvään pitää pyrkiä, mutta sinisilmäinen ei saa olla.

KURDITAUSTAINEN Sohrabi saapui pakolaisena perheineen Suomeen Irakista 5-vuotiaana. Islamia opiskellut Sohrabi on tätä nykyä islam-kriitikko.Hän muistuttaa, että on paljon irakilaismiehiä, jotka eivät kohtele naisia huonosti. Hän korostaa, että seksuaalirikokset tuomitaan Suomessa laajalti eri maahanmuuttajayhteisöissä ja myös turvapaikanhakijoiden joukossa.

Sohrabi lisää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaistaustaisten järkyttäviä tekoja ei voi millään selittää. Hän pohtii kuitenkin, että irakilaisten Suomessa tekemien seksuaalirikosten taustalla vaikuttaa Irakissa ja monissa muissa Lähi-Idän maissa vallitseva osin islaminuskoon perustuva patriarkaalinen kulttuuri, jossa naiset elävät isien, veljien ja aviomiesten vallan alla. Ja jossa heitä pitää suojella kunniansa vuoksi.

– Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa.

SOHRABIN mukaan miesten ja naisten välinen kanssakäyminen on Irakissa vähäistä, tai lähes olematonta. Seksuaalisuus ja seksiin liittyvät asiat on täysin tukahdutettu.

– Omassa maassa ei voinut ehkä edes jutella naisen kanssa, ja tulet yhteiskuntaan, missä naiset ovat vapaita, ja sinulla on kieroutunut käsitys siitä, että nainen on kuin joku eläin. Näinhän seksuaalirikoksiin syyllistyvien on pakko ajatella. Ei kukaan järkevä ihminen rupea toiseen kajoamaan, erityisesti lapseen.

Sohrabi näkee, että Lähi-Idästä kotoisin olevat seksuaalirikokseen syyllistyvät miehet saattavat pitää kantasuomalaisia tyttöjä helpompina uhreina kuin oman kulttuurinsa tyttöjä, koska vastaavaa pelkoa ja häpeää ei ole kuin samantaustaiseen tyttöön kajoamisessa.

– Jos mies tekee omasta kulttuurista tulevalle tytölle jotain, niin hän on todella suurissa vaikeuksissa, koska perheet ja isät ovat niin vihaisia, että asiaa saatetaan ratkoa oman käden kautta.

SOHRABI toivoo, että Suomessa kovennettaisiin seksuaalirikoksista annettavia rangaistuksia.

– Yksi syy miksi näitä tapauksia on ollut, on se, että Suomessa rangaistusasteikko seksuaalirikoksista on niin matala. Suomalaiset rangaistukset ovat irakilaistaustaisille vitsi siihen nähden, mitä he voisivat saada rangaistukseksi omassa maassa.

Hän kokee myös, että turvapaikkaprosessissa pitäisi tehdä nopeampia päätöksiä, jotta turvapaikan saavat henkilöt kotoutettaisiin osaksi yhteiskuntaa mahdollisimman pian.

– Olisi myös hyvä palkata pitkään maassa olleita omantaustaisia naisia ja miehiä, jotka toimisivat turvapaikanhakijoiden kanssa, jotta heille tulee selväksi, miten täällä Suomessa ollaan ja toimitaan.

MYÖS Irakin Naisten Yhdistyksen jäsen, sairaanhoitajana työskentelevä Samira Fathullahmuistuttaa, että irakilaisten joukkoon mahtuu paljon erilaisia ihmisiä ja näkemyksiä.

– Mutta näkisin, että uskonnolla on todella iso valta siinä, miten miehet käyttävät naisia hyväkseen ja saavat epätasa-arvoisen aseman miesten ja naisten välille.

Fathullah tuli Suomeen kiintiöpakolaisena vuonna 1996 miehensä ja tuolloin 1-vuotiaan lapsen kanssa. Suomessa hän sai vielä toisen lapsen.

Hän näkee, että monelle irakilaismiehelle arabiyhteisöstä Suomeen tulo voi olla kulttuurishokki. Irakissa avioliitot ovat usein vanhempien järjestämiä.

– Jotkut eivät ehkä tiedä, että alaikäisen kanssa oleminen on rikos, koska monet menevät Irakissa naimisiin alaikäisinä. Suomessa naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia, ja naiset päättävät itse naimisiinmenostaan ja yksityiselämästään.

Fathullahin mukaan Irakissa raiskausta voidaan pitää naisen syynä, jos nainen on esimerkiksi pukeutunut liian paljastavasti.

– Se on väärin. Ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat pitää saada heti Suomeen saapuessa ymmärtämään, että Suomessa näin ei ole. Heidän pitää tajuta, että siitä tulee seuraukseksi rangaistus.

FATHULLAH kuvailee yhteiskunnan olevan Irakissa aika suljettu. Ei saa puhua seksistä, ei saa pukeutua vapaasti. Monet pojat eivät ole koskaan puhuneet muiden naisten kuin äitinsä tai siskonsa kanssa.

Hän sanoo, että Irakissa perhe voi menettää kasvonsa, jos lapsi tekee jotain väärin. Hän uskoo, että perheen kontrolli saa monet nuoret miehet pysymään ruodussa.

– Kun perhe ei ole Suomessa mukana, niin perhe ei kärsi siitä mitä poika tekee. Jotkut saattavat ajatella, että Suomessa kukaan ei tunne, voin tehdä melkein mitä tahansa. Vähän kuin lapsi, joka saa yhtäkkiä kaikki lelut ja riehua vapaasti.

FATHULLAHILLA on 23- ja 25-vuotiaat pojat. Hän sanoo, että perhe on seurannut järkyttyneenä uutisia Oulun seksuaalirikoksista, joissa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

– Häpeän irakilaisena, jos irakilaiset tekevät seksuaalirikoksia. Se harmittaa todella paljon. Olen antanut pojilleni sellaista kasvatusta, että pitää kohdella kaikkia tasavertaisesti. Toisella pojallani on suomalainen tyttöystävä, ja hän kohtelee tyttöystävää tasa-arvoisesti.

Irakilaiset yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa
Viime viikkoina Suomea ovat järkyttäneet Oulun poliisin tutkimat epäillyt alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset, joissa epäiltyinä on useita ulkomaalaistaustaisia miehiä.

IS kirjoitti joulukuussa, että ulkomaiden kansalaisista etenkin irakilaiset ja afganistanilaiset ovat seksuaalirikostilastoissa yliedustettuina.

Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista.

Jos tarkastellaan absoluuttisia seksuaalirikosmääriä, rikostilaston kärjessä ovat ulkomaalaisista olleet viime vuosina irakilaiset.

Esimerkiksi vuoden 2018 aikana (tammikuu–marraskuu) 157 poliisin tietoon tulleessa seksuaalirikoksessa on ollut irakilainen epäilty.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html
 

hansai

Supreme Leader
Kati
Myös tutkinta haittaavat oulun juntit joista toinen on työtön pissis ja toinen leikkii toimittaja pilipali kortilla oisivat voineet kerrankin jättää julkaisematta raastupalappusesta saamiaan nimiä ja olla vaikeuttamatta poliisin työtä mutta ei kun ei nyt näitä kusipäitä pidetään omassa kuplassa koko casen paljastajina. Ja poliisit puolestaan nähdään hirveän pedoringin pimittäjinä vaikka aika yleinen käytäntö että tutkinnallisista tms syistä ei lähdetä revittelemään ennen kuin oikeus on käyty. Jos ikinä ja koskaan Oulun pariskunta saisi kokea sen saman mitä ovat häiriköinnillään tuhansille suomalaisille aiheuttaneet niin siitä ilosta minä jopa maksaisin.

Kirsi
Jos on ilmoituksia sisällä eikä pidätyksiä ole vielä tehty, niin ei tarvitse tehdäkään koska laukut on pakattu. Kiitos tästä juuri tälle Oulun parille, tekivät hallaa tutkimuksille, aiheuttivat tämän vihan lietsonnan.

Mirkku
Virpi, jossain luki että 12, 10-vuotias oli keksitty juttu. Ja että mitään rinkiä ei ollut, vaan kuusi yksittäistapausta. Tietysti liian nuoria olivat kaikki. En nyt ole satavarma...

https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Näistä twiiteistähän paljastuu se koko kupletin juoni erinäisissä kabineteissa.

Kyllä nyt on turviksilla vihapuhehätä ja tekemisen puutetta. Täytyy äkkiä saada niille työpaikat vaikka valtion maksamana, niin ei jää aikaa roikkua somessa vonkaamassa.

Käsittämätön pläni luoda kahdet työmarkkinat. Tokihan ne viedään käsistä ohi työkkärin jonojen kun ilmaseksi saa.
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Eikö päättäjämme keksi mitään muita ratkaisuja hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja sen oheisilmiöihin ml. erilaisiin kansalaisten kokemiin ja kärsimiin turvallisuusuhkiin, kuin lisätä maahanmuuttoa, valvontaa, pakkosuvaitsemista ja verorahojen polttoa yhdentekeviin multikultihankkeisiin?

No syntyvyyden laskuun A.Rinne kehui olenvansa siitossonni.

Meillä ei ole oikein parempia päättäjiä kuin mitä ansaitsemme.
 

tulikomento

Greatest Leader
Kyllä nyt on turviksilla vihapuhehätä ja tekemisen puutetta. Täytyy äkkiä saada niille työpaikat vaikka valtion maksamana, niin ei jää aikaa roikkua somessa vonkaamassa.

Käsittämätön pläni luoda kahdet työmarkkinat. Tokihan ne viedään käsistä ohi työkkärin jonojen kun ilmaseksi saa.

Ei aktiivimallileikkurikaan hirveästi häiritse. Eikös se joku suunnitelma juuri ollut, että näitä Lähi-idän ja Afrikan vahvistuksia osoitetaan kaikenlaisiin "asiantuntijatehtäviin" Kelalle ja muualle. Toimivat sitten kokemusasiantuntijoina ja neuvovat uusille tulokkaille miten lypsetään tehokkaasti kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet.
 

tulikomento

Greatest Leader
Nyt mietitään tulijoille yhteisiä arvotestejä, joilla selvitettäisiin mitenkä hyvin kykenisivät sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005965699.html

Ihan pikkunen ongelma vaan:

”Jos on vaikka luku- ja kirjoitustaidoton nainen Lähi-idästä, niin voi olla vaikeuksia selviytyä tällaisesta testistä.”


Onhan se varmaan vähän vaikeata kertoa miten Suomessa tulee elää sellaiselle, joka ei osaa lukea eikä kirjoittaa edes äidinkielellään. Voi meitä onnekkaita. Ollaan vaan iloisia että olemme saaneet käsiimme valtavan työvoimapotentiaalin kaikkine näine koneinsinööreineen. Oikea lottovoitto suorastaan. Juha ja Petteri ovat varmasti onnesta soikeina.
 

miheikki

Greatest Leader
Jussi Halla-aho
2 mins ·

Haittamaahanmuutto, ja kehitysmaamuslimien hurja yliedustus väkivalta- ja seksuaalirikostilastoissa, ei ole vuoden 2015 vyöryyn liittyvä ilmiö. Ongelma on kasautunut 90-luvun alusta lähtien, jolloin ensimmäiset somalit saapuivat Neuvostoliitosta Helsinkiin. Tulijoita on ollut useita tuhansia melkein joka vuosi.
Joissakin puheenvuoroissa rikokset on yhdistetty paperittomuuteen. Ei kuitenkaan ole mitään merkkejä siitä, että nyt epäiltynä olevat henkilöt olisivat paperittomia. Päinvastoin, osa Oulun lapsiraiskaajista on peräti Suomen kansalaisia. He ovat siis olleet maassa vuosikausia. Sama pätee esimerkiksi porilaiseen afgaaniin, joka raiskasi ja poltti elävältä tyttöystävänsä.
Kuten olen aiemminkin korostanut, tämänkaltainen rikollisuus on automaattinen sivuseuraus laajamittaisesta kehitysmaamuslimien maahanmuutosta. Mikään Euroopan maa ei ole siltä välttynyt. Siksi ainoa vaikuttava rakenteellinen keino puuttua asiaan on vähentää tällaista maahanmuuttoa.
Päivän Hesari antaa ymmärtää, että maahanmuuttopolitiikan osalta olisi jo tehty kaikki, mikä on tehtävissä. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Esimerkkejä siitä, mitä Suomi voisi tehdä ja mitä sen pitäisi tehdä, ja mitä sen itse asiassa olisi pitänyt tehdä jo muutaman vuosikymmenen ajan:
- Turvapaikkashoppailijoiden käännyttäminen rajalta, kun he tulevat turvallisesta maasta kuten Ruotsista. Tämä on melko radikaali keino ja edellyttää rajavalvonnan palauttamista, mutta se on silti täysin mahdollinen.
- Suomi myöntää sekä turvapaikan että toissijaisen suojeluaseman neljäksi vuodeksi kerrallaan. Nämä määräajat voitaisiin EU-lain puitteissa lyhentää kolmeen vuoteen ja yhteen vuoteen. Tämä vähentäisi Suomen suhteellista houkuttelevuutta.
- Jo nykyinen laki mahdollistaa suojeluntarpeen uudelleentarkastelun, kun määräaikaista oleskelulupaa ollaan jatkamassa. Suojeluasema voidaan lakkauttaa, jos suojeluntarvetta ei enää ole. Tätä mahdollisuutta ei koskaan käytetä.
- Vaikka Suomen passi on matkustusasiakirjana yksi maailman arvokkaimmista dokumenteista, kansalaisuuksia jaetaan hyvin löysin kriteerein. Neljän vuoden odotusaika riittää humanitaariselle maahanmuuttajalle. Odotusaika pitäisi pidentää kymmeneen vuoteen ja toimeentulo- ja nuhteettomuusedellytyksiä tiukentaa. Tämäkin vähentäisi Suomen houkuttelevuutta.
- Tulkkipalvelujen tarjoaminen vuosia maassa oleskelleille pitäisi lopettaa. Se ylläpitää kielitaidottomuutta ja kotoutumattomuutta.
- Suomen pitäisi soveltaa systemaattisesti "sisäisen paon mahdollisuutta". Toisin sanoen esim. irakilaiselta pitäisi ensisijaisesti edellyttää suojelun hakemista oman maan rauhallisilta alueilta.
- Kansalaisuus pitäisi olla peruutettavissa vakavien rikosten kuten pahoinpitelyjen tai raiskausten vuoksi.
- Turvapaikkaprosessi pitää keskittää raja-alueilla oleviin keskuksiin (joita esitin jo syksyllä 2015), joista ei pääse mihinkään muuhun suuntaan kuin pois maasta.
- Laittomasti maassa oleville ei pidä tarjota palveluja. Valtiovallan pitää kieltää kuntia tarjoamasta niitä. Ne houkuttelevat Suomeen ihmisiä, joilla ei ole edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen.
- Laajamittaista paluumuuttoa etenkin Somaliaan ja Irakiin pitää edistää sekä edellämainituilla keinoilla että kyseisten maiden kanssa tehtävällä kunnianhimoisella yhteistyöllä.
Yhtä ja yksittäistä ratkaisua ei ole. Pitää tehdä kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta ei-toivottavat muuttajat eivät edes pyrkisi Suomeen ja että tänne päässeistä päästäisiin eroon. Keinoja on, mutta tarvitaan myös poliittista halua.
Rangaistusten koventaminen on kannatettavaa yleisen oikeustajun näkökulmasta, mutta pelotevaikutusta sillä tuskin on nyt puheena olevaan ihmisryhmään. Maahanmuuttajamiesten uutisoidaan retostelevan keskenään raiskauksilla: tuomiot eivät siis aiheuta samanlaista sosiaalista stigmaa kuin kantaväestön edustajilla. Heidän ei liioin tarvitse murehtia rikosrekisterimerkintöjä, koska he eivät kuitenkaan koskaan työllisty.
 

Aquilifer

Eversti
Eikö päättäjämme keksi mitään muita ratkaisuja hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja sen oheisilmiöihin ml. erilaisiin kansalaisten kokemiin ja kärsimiin turvallisuusuhkiin, kuin lisätä maahanmuuttoa, valvontaa, pakkosuvaitsemista ja verorahojen polttoa yhdentekeviin multikultihankkeisiin?

Vastaus on ei, koska kaikki muu olisi myöntämistä, että persut olivat ja ovat oikeassa. Se on paljon pahempi asia kuin muutaman tyttölapsen, tai edes muutaman sadan tyttölapsen elämän pilaaminen.
 

hansai

Supreme Leader
Raiskattu maa
15tam2019
Kirjoittanut Tuula Malin | 24 Kommenttia

Turvapaikanhakijat kylvävät turvattomuutta, kaivosyhtiöt tuhoavat kansallismaiseman ja ryöstävätarvomineraalit. Kiinteistöjä ja maa-alueita hankitaan Suomen suvereniteetin nakertamiseksi: puolustuskyvyn ja huoltovarmuuden heikentämiseksi. Yhteiskunnan toimintavarmuuden kannalta elintärkeä infra: energianjakelu, liikenne sekä tieto- ja viestiliikenne ovat ulkomaisten valtausoperaatioiden ja kyberhyökkäysten kohteina. Suomalaista koulutusjärjestelmää hyväksikäytetään surutta, terveydenhuoltomme ja sosiaaliturvajärjestelmämme ovat nekin hyväksikäytön kohteina. Kaksoiskansalaisuus on kehitetty yhteiskuntarauhaa nakertavaksi aikapommiksi. Suomalaiset naiset ja lapset ovat yhteiskuntaa heikentävän joukkoraiskausaseen tähtäimessä. Poliisin, puolustusvoimien, oikeuslaitoksen ja joukkotiedotusvälineiden toimintakykyä hiertävät monenmoiset rikostutkinnat, oikeudenkäynnit, kantelut ja mustamaalaus.
Yhteiskuntaa eri suunnista nakertavien ilmiöiden lista on pitkä. Ilmiöt täsmäytyvät hybridivaikuttamisen keinovalikoimiin. Hybridivaikuttamisen sanastolla Suomi on ollut hybridisodan harmaalla, valmistelevan vaiheen alueella jo vuosia.
Eri suunnista hyökkäävälle hyväksikäytölle on laitettava piste. Ainoa mahdollisuus on poliittinen yhteistyö. Päättäjien vaalipeli: kimurantit kissa-hiiri -leikit, aikaa vievä renkaiden potkiskelu ja puoluepoliittinen ääntenkalastelu ei lisää kansalaisten hyvinvointia, kokonaisturvallisuutta Suomessa. Poliittiset pelit ja leikit ovat kestämättömiä tilanteessa, jossa Suomi palaa. Kärsii ja kituu.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisenlausunto eilisessä Ylen A-studiossa oli pysäyttävä. Kolehmaisen mukaan tilanne Suomessa on hämmentynyt niin hankalaan kulmaan, ettei poliisi enää kykene tuottamaan yhteiskunnalle sitä turvaa, jota kansakunta tarvitsee.
Uskon Kolehmaista. Ymmärrän häntä. Kyse ei ole pelon lietsomisesta, vaan realismista. Tosiasioiden tunnustamisesta ja toteamisesta, niiden julkilausumisesta. Tunnustus on saatu, nyt pitää toimia.
Jo pitkään on ollut nähtävissä, että kuljemme kohti umpikujaa. On epärealistista odottaa sisäisen turvallisuustilanteen kohentuvan, mikäli poliisit ovat monista eri syistä kyvyttömiä poistamaan maasta vuosia kestäneissä, runsaasti yhteiskunnan resursseja syöneissä turvapaikkatutkinnoissa lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä. Mikäli jarruttelu ja piilotteluonnistuu tällä kohta, sakkaa järjestyksenpito suurella todennäköisyydellä myös muilta osin.
Poliisityön kuorma on kasvanut ja kasvaa edelleen suunnasta jos toisesta. Lähiöissä ja maakunnissa kiehuu. Kovin lyhyt on matka siihen, että kansallismielinen liikehdintä tulvii yli äyräiden. Lähellä on aika, jolloin kansallisvaltiota ja kantasuomalaisia puolustavat nationalistit ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Tuki kansallismielisille ryhmittymille tullee rahoitusvastuuta kantaneelta, turhautuneelta ja vihaiselta keskiluokalta. Tolkun ihmisiltä.
Suomen tie on Ranskan tie. On vain ajan kysymys, kun keltaliivit ovat Helsingin kaduilla Pariisin tavoin.
Tilannekuva on tarkentunut, eikä sitä voi enää piilotella. Pettymyksen seuraukset eivät ole hyväksi kenellekään meistä. Kokonaisuus on absurdi. Olemmehan omaehtoisesti: empaattisen auttamishaluisina ja hövelin sinisilmäisinä avanneet tilan hyväksikäytölle. Suomen tie on Ranskan tie.
Poliisien määrällinen lisääminen, toimivaltuuksien kasvattaminen ja aseistuksen vahvistaminen tarjoavat hätäapua, mutteivat ratkaise itse ongelmaa. Viranomaisresurssien lisääminen ja toimintakyvyn tehostaminen vertautuu siivousoperaatioon, yritykseen selvittää jo aiheutunut sotku ja sekamelska. Sotkuja siivotessa olisi kyettävä myös pidemmän tähtäimen ratkaisuun. Vastaavan sotkun syntyminen on kyettävä estämään etukäteen.
Kireämpi maahanmuuttopolitiikka koko Euroopan tasolla on oikea suunta. Euroopan ulkopuolelle tai raja-alueelle on saatava suljetut selvittelykeskukset. Suomeen jo päässeiden tai yhä vielä tulevien turvapaikanhakijoiden liikkumista on rajoitettava tutkinnan ajaksi. Meidän on tiedettävä keitä keskuudessamme liikkuu.
Kansalaisuuden saannin edellytyksiä on kiristettävä. Suomen kansalaisuus ei voi olla tarjolla muutaman vuoden kilvoittelulla jokaiselle sitä syystä jos toisesta haluavalle. Suomessa voi tehdä työtä ilman kansalaisuuttakin. Ilman, että tarvitsee sahata silmään veroja maksavia kantasuomalaisia ja käyttää hyväksi anteliasta turvapaikkajärjestelmäämme. Jokaisen turvapaikkaa hakevan henkilön tulee ymmärtää, että heidän saamansa apu on otettu tavallisten, työtä tekevien suomalaisten tilipussista.
Pääosa suomalaisista on halunnut ja haluaa edelleenkin auttaa aidossa hädässä olevia, apua tarvitsevia henkilöitä. Kaikenlaiselle hyväksikäytölle Suomessa on oltava nollatoleranssi.

https://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2019/01/15/raiskattu-maa/
 

hansai

Supreme Leader
Tällä hetkellä kielteisen päätöksen saaneita irakilaisia ei palauteta Irakiin, sillä Irak ei suostu ottamaan vastaan vastentahtoisesti palaavia kansalaisiaan.

Sen sijaan rikoksiin syyllistyneet Irak ottaa vastaan. Ylen tietojen mukaan Oulun rikosepäiltyjen joukossa on myös irakilaisia. Palautussopimuksen puuttumisen ei siis pitäisi olla heidän karkottamisensa esteenä.

https://yle.fi/uutiset/3-10595343
 
Top