Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

ak.tied

Ylipäällikkö
Poliisi epäilee: Pyykkituvassa asioinut vanhus raiskattiin teräaseella uhaten Oulussa – nuori mies otettu kiinni

Poliisi tiedotti, että partio otti tapahtumapaikan läheltä kiinni 1990-luvulla syntyneen oululaismiehen. Miehellä on sosiaalisessa mediassa useita profiileja omalla nimellään ja kuvillaan. Hän kertoo olevansa kotoisin Etiopiasta. Tiedossa ei toistaiseksi ole, millä statuksella mies on Suomessa.
 

miikkaj

Eversti
#mohamed #ahmed

#oululaismies
 

miikkaj

Eversti

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kotimaa
Miesjoukko raiskasi nuoren tytön Oulussa, hovioikeus antoi yhdelle tuomitulle luvan tutustua uhrin kaikkiin kuulustelukertomuksiin
Nuoreen tyttöön kohdistunut teko pilkottiin osiin, joten syytetyt eivät saaneet nähdä kaikkea materiaalia. Hovioikeus painotti oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.
 

hansai

Supreme Leader
Uskontoa opettanut mies käytti alle 10-vuotiasta tyttöä hyväkseen Oulun moskeijassa – jutun hovioikeuskäsittely alkaa
Käräjäoikeuden tuomitsema mies opetti uskontoa Oulun moskeijassa.

Käräjäoikeuden tuomitsema mies opetti uskontoa Oulun moskeijassa.
Kuva: IS

Julkaistu: 5:54

Rikosepäily tuli ilmi lapsen puheista. Tuomittu kiistää teot. Imaamin mukaan rikokset eivät ole voineet tapahtua kameravalvotussa moskeijassa.


Rovaniemen hovioikeus aloittaa tiistaina paljon julkisuutta saaneen moskeijaraiskauksen käsittelyn. Oulun käräjäoikeus tuomitsi tadzikistanilaismiehen 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen 10-vuotiaan maahanmuuttajatytön törkeästä hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.


Teot olivat tapahtuneet kesän ja syksyn 2018 aikana. Käräjäoikeus antoi tuomionsa maaliskuussa 2019.Käräjäoikeuden tuomion mukaan Asoev Muso oli kosketellut tyttöä eri puolilta vartaloa useita kertoja. Viimeisellä kerralla mies oli työntänyt kätensä tytön alushousuihin, kosketellut häntä sukuelimiin ja tunkeutunut tytön sukuelimiin sormella. Tekoon liittyi kiinnipitämistä tarkoittavaa väkivaltaa.


Rikosepäily on tullut ilmi lapsen puheista. Tuomittu kiisti syytökset. Hänen mukaansa tyttö ei puhu totta, vaan hänet on pantu kertomaan valheita muun muassa velkomisasioiden vuoksi. Käräjäoikeus piti tytön kertomusta kuitenkin luotettavana.


Tapaus herätti runsaasti mielenkiintoa, sillä sanomalehti Kalevan useista lähteistä saaman tiedon mukaan 44-vuotias mies teki teot Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneessa eli moskeijassa, missä tuomittu mies opetti uhrilleen uskontoa.


Imaami Abdul Mannanin
mukaan rikokset eivät ole voineet tapahtua moskeijassa, jossa on valvontakameroita. Paikalla on myös aina muita ihmisiä opetustilanteiden aikana.


Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan Asoev Muso oli arvostettu henkilö islamilaisessa yhteisössä. Häntä pidettiin oppineena ja korkea-arvoisena miehenä. Tiedot vahvisti myös hänen asianajajansa.


– En tiedä onko hänellä mitään virallista asemaa yhteisössä, mutta hän on vastannut siellä uskonnon opetuksesta. Yhteisön sisällä hän on ollut hyvin arvostettu henkilö, asianajaja Meeri Luolavirta kertoi.


Juttu käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin ja kaikki asiakirjat määrättiin salaisiksi. Salassapidon laajuutta ihmettelivät sekä Luolavirta että uhrin perheen asianajaja Katri Mäkinen.


Asianajajien mukaan kysymyksessä oli yhteiskunnallisesti niin merkittävä asia, että sitä olisi pitänyt avata joiltakin osin.Rovaniemen hovioikeus käsittelee asiaa 14.-22.1. yleisön läsnä olematta.

 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Jos uhrin juristi haluaisi asiaa läpinäkyvämmäksi ja tekijän ei niin salassapito taitaa olla määrätty silloin lähinnä rikollisen ja häneen liittyvien muiden asioiden suojaksi.
 

hansai

Supreme Leader
Tiedäppä tuostakin millaisia valtataisteluja noissa piireissä käydään.
tytärkin al-holissa..
 
Top