Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

ak.tied

Ylipäällikkö
Poliisi epäilee: Pyykkituvassa asioinut vanhus raiskattiin teräaseella uhaten Oulussa – nuori mies otettu kiinni


Poliisi tiedotti, että partio otti tapahtumapaikan läheltä kiinni 1990-luvulla syntyneen oululaismiehen. Miehellä on sosiaalisessa mediassa useita profiileja omalla nimellään ja kuvillaan. Hän kertoo olevansa kotoisin Etiopiasta. Tiedossa ei toistaiseksi ole, millä statuksella mies on Suomessa.
 

miikkaj

Kenraali
BAN

Ottoville

Ylipäällikkö
Kotimaa
Miesjoukko raiskasi nuoren tytön Oulussa, hovioikeus antoi yhdelle tuomitulle luvan tutustua uhrin kaikkiin kuulustelukertomuksiin
Nuoreen tyttöön kohdistunut teko pilkottiin osiin, joten syytetyt eivät saaneet nähdä kaikkea materiaalia. Hovioikeus painotti oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.
 

hansai

Supreme Leader
Uskontoa opettanut mies käytti alle 10-vuotiasta tyttöä hyväkseen Oulun moskeijassa – jutun hovioikeuskäsittely alkaa
Käräjäoikeuden tuomitsema mies opetti uskontoa Oulun moskeijassa.

Käräjäoikeuden tuomitsema mies opetti uskontoa Oulun moskeijassa.
Kuva: IS

Julkaistu: 5:54

Rikosepäily tuli ilmi lapsen puheista. Tuomittu kiistää teot. Imaamin mukaan rikokset eivät ole voineet tapahtua kameravalvotussa moskeijassa.


Rovaniemen hovioikeus aloittaa tiistaina paljon julkisuutta saaneen moskeijaraiskauksen käsittelyn. Oulun käräjäoikeus tuomitsi tadzikistanilaismiehen 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen 10-vuotiaan maahanmuuttajatytön törkeästä hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.


Teot olivat tapahtuneet kesän ja syksyn 2018 aikana. Käräjäoikeus antoi tuomionsa maaliskuussa 2019.Käräjäoikeuden tuomion mukaan Asoev Muso oli kosketellut tyttöä eri puolilta vartaloa useita kertoja. Viimeisellä kerralla mies oli työntänyt kätensä tytön alushousuihin, kosketellut häntä sukuelimiin ja tunkeutunut tytön sukuelimiin sormella. Tekoon liittyi kiinnipitämistä tarkoittavaa väkivaltaa.


Rikosepäily on tullut ilmi lapsen puheista. Tuomittu kiisti syytökset. Hänen mukaansa tyttö ei puhu totta, vaan hänet on pantu kertomaan valheita muun muassa velkomisasioiden vuoksi. Käräjäoikeus piti tytön kertomusta kuitenkin luotettavana.


Tapaus herätti runsaasti mielenkiintoa, sillä sanomalehti Kalevan useista lähteistä saaman tiedon mukaan 44-vuotias mies teki teot Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneessa eli moskeijassa, missä tuomittu mies opetti uhrilleen uskontoa.


Imaami Abdul Mannanin
mukaan rikokset eivät ole voineet tapahtua moskeijassa, jossa on valvontakameroita. Paikalla on myös aina muita ihmisiä opetustilanteiden aikana.


Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan Asoev Muso oli arvostettu henkilö islamilaisessa yhteisössä. Häntä pidettiin oppineena ja korkea-arvoisena miehenä. Tiedot vahvisti myös hänen asianajajansa.


– En tiedä onko hänellä mitään virallista asemaa yhteisössä, mutta hän on vastannut siellä uskonnon opetuksesta. Yhteisön sisällä hän on ollut hyvin arvostettu henkilö, asianajaja Meeri Luolavirta kertoi.


Juttu käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin ja kaikki asiakirjat määrättiin salaisiksi. Salassapidon laajuutta ihmettelivät sekä Luolavirta että uhrin perheen asianajaja Katri Mäkinen.


Asianajajien mukaan kysymyksessä oli yhteiskunnallisesti niin merkittävä asia, että sitä olisi pitänyt avata joiltakin osin.Rovaniemen hovioikeus käsittelee asiaa 14.-22.1. yleisön läsnä olematta.

 

Pihatonttu

Respected Leader
Jos uhrin juristi haluaisi asiaa läpinäkyvämmäksi ja tekijän ei niin salassapito taitaa olla määrätty silloin lähinnä rikollisen ja häneen liittyvien muiden asioiden suojaksi.
 

hansai

Supreme Leader
12-vuotiaan Oulussa raiskanneen tuomio ei muuttunut hovioikeudessa

Vuonna 1999 syntynyt Baraa Ahmed Saeed Al Dawayma pakotti 14.7.2018 asunnossaan 2005 syntyneen lapsen sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä sekä uhrin pelkotilaa ja puolustuskyvyttömyyttä hyödyntämällä.
Uhrille juotettiin asunnossa alkoholia, minkä jälkeen Al Dawayma riisui itsensä ja uhrinsa alastomaksi. Uhri yritti kieltäytyä ja työntää Al Dawaymaa pois, mutta Al Dawayma pakotti uhrin lattialle selälleen ja raiskasi hänet. Raiskaus kesti noin 20 minuuttia. Kun 12-vuotias yritti pukea vaatteet päälleen, Al Dawayma raiskasi hänet uudelleen.

Tekonsa johdosta Baraa Ahmed Saeed Al Dawayma tuomittiin 4. heinäkuuta 2019 Oulun käräjäoikeudessa 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen sekä noin 23 000 euron kärsimyksestä ja oikeudenkäyntikuluista johtuviin korvauksiin alaikäiselle uhrille. Lisäksi Al Dawayma velvoitettiin maksamaan valtiolle erilaisia korvauksia 3000 euroa.

Al Dawayma valitti Oulun käräjäoikeuden tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen vaatien ensisijaisesti syytteiden ja korvausvaatimusten hylkäämistä, toissijaisesti lievempien rikosnimikkeiden syyksilukemista ja vastaavasti alempia korvauksia ja pienempää vankeusrangaistusta.

Rovaniemen hovioikeus käsitteli asian 7.-9. tammikuuta 2020. Ratkaisunaan hovioikeus päätti säilyttää Oulun käräjäoikeuden langettaman tuomion muuttumattomana.

Baraa Ahmed Saeed Al Dawayma velvoitettiin maksamaan uhrille oikeudenkäyntikuluista hovioikeudessa 4782 euroa. Al Dawayman puolustusasianajajan palkkiot 5866 euroa jäävät Al Dawayman taloudellisten olosuhteiden vuoksi valtion tappioksi.

Uhrin avustamisesta hovioikeudessa syntyneet kustannukset 1547 euroa maksetaan valtion varoista, jonka summan Al Dawayma joutuu korvaamaan valtiolle. Lisäksi Al Dawayma joutuu maksamaan valtiolle todistelukustannuksia 316 euroa.

Lähde Rovaniemen hovioikeuden julkinen seloste.


https://www.kansalainen.fi/12-vuotiaan-oulussa-raiskanneen-tuomio-ei-muuttunut-hovioikeudessa/
 

Protheon_93

Ylipäällikkö

Ottoville

Ylipäällikkö
Ulkolinja: Seksikauppaa Irakissa
  • 57 min
  • ma 10.2.2020
  • 1 v 11 kk
  • 50235 katselua
Irakissa uskonto ja papisto ylläpitävät virallisesti tiukkaa moraalia, seksi avioliiton ulkopuolella on kielletty. Piilotetuilla kameroilla kuvattu dokumentti paljastaa toisen todellisuuden: osa uskonoppineista välittää naisia ja jopa nuoria tyttöjä halukkaille asiakkaille.


 

Sepeteus

Kapteeni
Ulkolinja: Seksikauppaa Irakissa
  • 57 min
  • ma 10.2.2020
  • 1 v 11 kk
  • 50235 katselua
Irakissa uskonto ja papisto ylläpitävät virallisesti tiukkaa moraalia, seksi avioliiton ulkopuolella on kielletty. Piilotetuilla kameroilla kuvattu dokumentti paljastaa toisen todellisuuden: osa uskonoppineista välittää naisia ja jopa nuoria tyttöjä halukkaille asiakkaille.


Joopa joo.

Kahdellasadalla taalalla imaami, Mohammedin suora jälkeläinen, vihkaisi puhelimitse pika-avioliittoon 13-vuotiaan kanssa. Tytölle pitäisi maksaa tonnin luokkaa. Hommat pitäisi hoitaa vain "takaapäin", ei edestä ettei neitsyys ja tulevan morsiamen kauppa-arvo menisi. Jos kuitenkin lipsahtaisi väärään reikään, niin ei muuta kuin karkuun, kun tytön vanhemmat eivät tiedä sulhon (asiakkaan) osoitetta ja löydä sitten jälkikäteen. Jätetään tyttö tapettavaksi suvun patriarkkojen maineen pelastamiseksi.

Islamilaisen lain ainoa vatimus oli, että tytön pitäisi olla yli 9-vuotias, silloin kaikki OK. Irakin laki ei aivan näin salliva, mutta siitä imaami veisasi viis.

Tästä joku voisi sanoa että tämä olis jotenkin niinkuin lapsiin, hmm sanoisinko turhan suurella mielenkiinnolla suhtautuva uskonto, mutta en sano p-sanaa ettei joku loukkaannu. Olin myös kirjoittamassa että rakkaudella suhtautuva, mutta se on kyllä väärä sana.

Perkele! Tuollaisille on kyllä takuulla aivan oma paikkansa helvetissä
 

Aquilifer

Eversti
Tästä joku voisi sanoa että tämä olis jotenkin niinkuin lapsiin, hmm sanoisinko turhan suurella mielenkiinnolla suhtautuva uskonto, mutta en sano p-sanaa ettei joku loukkaannu.
Minä voin sen sanoakin, koska poliittinen korrektius ei oikein omaan suuhun istu. Älä lue eteenpäin jos loukkaannut rumasta totuudesta:

Pedofiili-uskontohan se on. Toki pitää ottaa huomioon kulttuurilliset erot, se mikä meillä on pedofiliaa tarkoittaa tuolla profeetan ohjeistamaa sallittua immenkalvonpuhkomis-ikää. Muutenkin koko uskonto pyörii kohtuuttoman vainoharhaisesti naisten genitalian ympärillä. Pakkomielteinen tarve saada neitsytpillua johtaa juurikin nuorten tyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttämiseen, koska mitä nuorempi, sitä todennäköisemmin korkkaamaton. Ja koska kaikki miehet himoitsevat sitä neitsytpillua, niin psykoottisen vainoharhainen tarve suojella oman suvun neitsyitä johtaa sitten naisten, myös omien sukulaisnaisten kaavuttamiseen, yhteiskunnasta ja koulutuksesta ulos sulkemiseen, keittiöorjaksi neljän seinän sisälle, sukulaismiesten tiukan valvonnan alle kaikissa tilanteissa ja monessa tapauksessa kauppatavaraksi, joko avioliiton tai sitten prostituution kautta. Ja auta armias jos joku saa pienenkin epäilyn siitä että immenkalvo on mahdollisesti puhkaistu ilman lupaa. Kunniamurha, anyone? Ja koska neitsytpillua nyt ei vaan kertakaikkiaan riitä kaikille aina silloin kuin panettaa yhteiskunnassa, jossa naiset muutenkin ovat tiukasti tuomittuja neljän seinän sisälle, niin sitten ne miehiset tarpeet saavat kaikenlaisia epäterveitä purkautumisteitä. Omissa yhteiskunnissa yhteisön kontrolli ja yhteisön vahva väkivaltapotentiaali hillitsee niitä jonkin verran, mutta kun tuo mentaliteetti tuodaan tänne, missä sitä yhteisöä ei ole hillitsemässä himoja, niin saadaan sitten lukea tällaisia Rotherham-Oulu-akselille sijoittuvia juttuja. Kun uskonnon ja sen uskonnon voimakkaasti muokkaama maailmankuva, yhdistettynä saman uskonnon rohkaisemaan käytökseen ei-uskovia kohtaan, saadaan sitten täysin estoista ja yhteiskunnan normirajoista vapaata riehumista nuorten ja pikkulasten keskellä.
 
Top