Minusta tuntuu että täti Merkel on aika skitsofreninen eikä osaa päättää miten päin olisi. Yhdessä lauseessa haluaa tiukempaa rajakontrollia ja toisessa lauseessa taas ei suostu siihen että pakolaisten tuloa suitsitaan.Vaalipaineita saksassa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Minusta tuntuu että täti Merkel on aika skitsofreninen eikä osaa päättää miten päin olisi. Yhdessä lauseessa haluaa tiukempaa rajakontrollia ja toisessa lauseessa taas ei suostu siihen että pakolaisten tuloa suitsitaan.Vaalipaineita saksassa?
Minusta tuntuu että täti Merkel on aika skitsofreninen eikä osaa päättää miten päin olisi. Yhdessä lauseessa haluaa tiukempaa rajakontrollia ja toisessa lauseessa taas ei suostu siihen että pakolaisten tuloa suitsitaan.
Nythän se selvisi miksi ja mitä mokuttajat ja matuset puhuvat ja miksi nuo mokuttaja politiikot ei kuuntele tavallista kansaa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/n...sempaa-ja-noyrempaa-kuin-iphone-kansa-6579601
Nyt se on tutkittu: Android-kansa on rehellisempää ja nöyrempää kuin iPhone-kansa
Tuossa on kyllä nyt vastinetta YLE-verolle ja oikein koko rahalla! Ei se Pasilan radiomaston räjäytys jossain harmaan vaiheen tilanteessa ehkä olisikaan NIIN suuri tappio kuitenkaan..Nyt menee överiksi. Yle oikein valmentaa että älä lähde, keinoja on. Katsokaa, jos hermot kestävät. Palautetta pitäisi antaa.
http://yle.fi/uutiset/sinut_on_kaan...ile_millaisia_vaihtoehtoja_sinulla_on/9136482
Europe 'close to limit' on refugee numbers, EU president says
By Tiffany Ap, CNN
Updated 0910 GMT (1710 HKT) September 4, 2016
Europe is "close to limit" on accepting refugees, EU President Donald Tusk said Sunday, as he urged the international community to do more to step up resettlement of those seeking refuge.
A growing number of refugees have fled to Europe to escape instability in Syria, Iraq, Eritrea and Somalia, among other nations.
"The practical capabilities of Europe to host new waves of refugees, not to mention irregular economic migrants, are close to the limits," Tusk said Sunday before the start of the two-day G20 summit in China.
G20 leaders are meeting in Hangzhou, about one hour outside of Shanghai, through Monday to tackle issues including trade, terrorism and climate change.
Has the refugee crisis given Germans Merkel fatigue?
Tusk urged fellow G20 member countries to do more to support the world refugee population.
"In light of an unprecedented number of 65 million displaced people all over the world, the G20 community needs to scale up its share of responsibility," Tusk said.
"Only global efforts supporting refugees and their host communities will be able to bear fruit."
"That is why we want to encourage our partners to increase humanitarian and development aid, as well as refugee resettlement. We need to address the root causes that force millions of people to leave their homes and seek shelter elsewhere."
US meets refugee milestone
Last week, the US met its goal of resettling 10,000 Syrian refugees.
Initially, there was concern over whether it would meet this goal since the US only admitted about 1,900 refugees in the first four years of the Syrian civil war.
However, it is a relatively small milestone. The number of US resettlements pales in comparison to Turkey, a much smaller country, which hosts over 2.7 million displaced Syrians, according to UN figures.
David Miliband, president and CEO of the International Rescue Committee, urged the US to up its acceptance rate to 140,000 refugees in 2017.
G20 was launched in 1999, and consists of Argentina, Australia, Brazil, Canada, China, France, Germany, India, Indonesia, Italy, Japan, Mexico, Republic of Korea, Russia, Saudi Arabia, South Africa, Turkey, the United Kingdom, the United States and the European Union.
Tuskin mielestä Eurooppa alkaa olemaan täynnä ja toivoo, että muutkin G20 maat tekisivät enemmän pakolaiskriisin suhteen.
Saman aikaa USA on ottanut 10 000 syyrialaista pakolaista.
http://edition.cnn.com/2016/09/03/opinions/refugee-crisis-germans-merkel-fatigue-swidlicki/
Tuossa on kyllä nyt vastinetta YLE-verolle ja oikein koko rahalla! Ei se Pasilan radiomaston räjäytys jossain harmaan vaiheen tilanteessa ehkä olisikaan NIIN suuri tappio kuitenkaan..
http://www.ksml.fi/kotimaa/Risikko-.../830041?pwbi=8935d4161bc45189c04a4b6a280ad8a4Risikko: Migrille kerrottu että laatuun pitää panostaa
Laadun kärsiminen voi ministerin mukaan aiheuttaa vaikeita tilanteita sekä pitkittää turvapaikanhakuprosessia.
Turvapaikkapäätösten laadun heikkeneminen voi vaarantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok.) STT:lle. Laadun kärsiminen voi ministerin mukaan aiheuttaa vaikeita tilanteita sekä pitkittää turvapaikanhakuprosessia, koska tapauksia joudutaan käsittelemään tuomioistuimissa.
Ministerin mukaan Maahanmuuttovirastolle (Migri) on kerrottu, että turvapaikkapäätöksissä tulisi panostaa laatuun.
Helsingin Sanomat kertoi tänään, että monelle Migrin ylitarkastajalle on jostakin syystä syntynyt käsitys, että heiltä odotetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.
STT
Oikein syvänharmaassa sitä tarvitsisi itsekin. Tässä vaaleanharmaassa se tuntuu osallistuvan salakuljetuspeliin. Nyt sitä voisi kalibroida.
Ajatelkaa tilannetta, jos tulisi akuuttikriisi tyyliin Krim ja otettaisiin valmiuskäyntäntöjä käyttöön.
YLE ainakin, ilmeisesti suurimmat lehdet alueella olisi valjastettu tiedotukseen. Olisiko usko toimijoihin vahvaa?
Ajatelkaa tilannetta, jos tulisi akuuttikriisi tyyliin Krim ja otettaisiin valmiuskäyntäntöjä käyttöön.
YLE ainakin, ilmeisesti suurimmat lehdet alueella olisi valjastettu tiedotukseen. Olisiko usko toimijoihin vahvaa?
Usko on vahvaRiippuu tiedottamisesta. Silloin se olisikin yhdenmukaista.
Kyllä minä sen talon kanssa pärjään. Journalismi on nykyisin sellaista, että annetaan paljon erilaista ääntä ja luotetaan lukijaan / katsojaan. Tämä ei tarkoita sitä, että vastajihadismille kuitenkaan annetaan virallista kanavaa. Ei minun luottamukseni siitä mene, lisääntyy vain. Kieltämättä tietynlainen uutisoinväri vähän hymyilyttää, mutta osaan katsoa läpi. En tarvitse Janitskinia tietääkseni sen, että ongelmia on. Sen sijaan Janitskinilta en saa koskaan tietää, että joku olisi turvapaikan tarpeessa.
Normimedia ja poliisitiedotteet antavat paremman kokonaiskuvan.
Ei Yle niin paha ole. Jopa Hannu Taanila olisi ollut rivissä radiossa, jos Neuvostoliitto olisi yrittänyt kaapata.
http://yle.fi/uutiset/paaministeri_...t_korjataan_oikeusasteissa/9143117?origin=rssPääministeri Sipilä vastasi Migri-kohuun – ”Virheelliset päätökset korjataan oikeusasteissa”
Helsingin Sanomat kertoi tänään Maahanmuuttoviraston työntekijöiden tekevän työtään kovassa paineessa ja sellaisella kiireellä, että turvapaikkapäätösten laatu kärsii. Pääministerin kyselytunnilla pääministeri Juha Sipilä kiisti paineen tulevan hallituksen taholta.
Suomi on tarkistanut omia maahanmuuttolinjauksiaan muiden pohjoismaiden käytäntöjen mukaisiksi ja viranomaiset ovat tiukoilla poikkeuksellisen maahanmuuttotilanteen vuoksi, mutta huolimattomat päätökset eivät ole hallituksen tahtotilan mukaisia, kertoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tänään sunnuntaina Pääministerin haastattelutunnilla Yle Radio Suomessa.
– Luotan siihen, että viimeistään oikeusasteissa virheelliset päätökset korjataan, Sipilä sanoi.
Helsingin Sanomat kertoi tänään Maahanmuuttoviraston työntekijöiden tekevän työtään sellaisella tahdilla, että turvapaikkapäätösten laatu kärsii. Lehden haastattelemat työntekijät kertoivat kokevansa, että heiltä vaaditaan mahdollisimman paljon kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Hallituksen taholta vaatimus kielteisistä turvapaikkapäätöksistä ei Sipilän mukaan tule.
– En tiedä mistä sellainen paine tulee. Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, Sipilä vastasi.
Mikä on normimediasi? Vastuullisen median ulkopuolelle jääneet?
Minä en usko, vaan tiedän. Normimediani ei ole Patriootti.com enkä usko FDF:n hiipiöiden hengentuotteita täälläkään.
Luen kyllä laajalla skaalalla ja paljon.
Minä en usko, vaan tiedän. Normimediani ei ole Patriootti.com enkä usko FDF:n hiipiöiden hengentuotteita täälläkään.
Luen kyllä laajalla skaalalla ja paljon.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3280445-ukrainan-pakolaiset-luulivat-paasevansa-pian-takaisinUkrainan pakolaiset luulivat pääsevänsä pian takaisin
Valtio ei kykene tarjoamaan paljonkaan Itä-Ukrainasta paenneille, ja Vynnykyssä evakot rakentavatkin elämäänsä omin voimin. Riittävätkö oma apu ja hyväntekeväisyys auttamaan pakolaiset talven yli?
Alkutalven tihkusateessa Vynnykyn pakolaiskeskus näyttää apealta mutta siistiltä asuinpaikalta Itä-Ukrainasta paenneille perheille. Syksyn viimeiset kukat kukkivat vielä ruokalarakennuksen edessä kohoavassa kivikkopuutarhassa.
Länsiukrainalaisen pikkukaupungin laidalla sijaitseva entinen neuvostoarmeijan kasarmialue muuntui 1990-luvulla lasten leirikeskukseksi ja viime keväänä lähes kahdensadan sotaa paenneen turvapaikaksi. Ensimmäiset asukkaat tulivat Krimiltä maaliskuussa Venäjän miehitettyä niemimaan ja seuraava aalto syntyi, kun taistelut alkoivat itäisessä Ukrainassa.
Kurkistus asuintalojen taakse yllättää: pihalla kuljeskelee kanoja ja ankkoja, ja järjestystä pitää yllä tuiman näköinen kalkkuna. Sivurakennuksesta lehahtaa navetan tuoksu.
– On tärkeää, että saamme kulut pidettyä matalina, ja siksi pyrimme olemaan niin omavaraisia kuin mahdollista, kertoo leirin johtajiin kuuluva Sergei Popov.
– Leirin yhteiskeittiössä tarjottu liha ja maito ovat omaa tuotantoa.
Sivurakennuksessa on työpaja, jossa valmistetaan puisia huonekaluja. Aluksi ne menivät keskuksen kalustamiseen, mutta nyt niitä riittää myös myyntiin.
Keskus on järjestäytynyt itse. Sillä ei ole ulkopuolista johtoa eikä se saa viranomaisilta tukea, mutta silti perusasiat näyttävät toimivan ihmeen tehokkaasti. Luhanskissa sosiaalityöntekijänä toiminut Popov korostaa, että järjestyksestä ja viihtyisyydestä huolehditaan yhdessä.
– Ahtaus on pahin pulma, kertoo Luhanskista tullut Olga Strigina, jonka perheellä on käytössään yksi huone. Kaikki viisi sänkyä on laitettu kiinni toisiinsa, jotta lattialle jäisi hiukan liikkumatilaa.
Perhe pysyi Luhanskissa niin pitkään kuin mahdollista, sillä äiti ei olisi halunnut viedä vaikeasti vammaista Vova-poikaa pois kotoa.
– Mutta kun tulitus siirtyi lähemmäs ja lähemmäs ja talomme ikkunat alkoivat helistä, oli pakko lähteä, Strigina kertoo.
Pakolaisia jo puoli miljoonaa
Kodeistaan paenneita on YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tietojen mukaan Ukrainassa jo yli 470 000. Pakolaisten rekisteröimisprosessi on kesken, ja on todennäköistä, että määrä on selvästi suurempi.
Useimmat ovat jääneet mahdollisimman lähelle kotiseutuaan, ja Donetskin, Harkovan ja Zaporižžjan alueella onkin vaikein tilanne. Läntisimmässä Ukrainassa Lvivin alue on suurin vastaanottaja, ja siellä on nyt noin 9 000 Donbasin alueelta ja Krimiltä saapunutta.
Pakolaiset majoittuvat kuka missäkin: sukulaisten ja tuttavien luona, leirikeskuksissa, yksityiskodeissa, hostelleissa. Viranomaiset ovat perustaneet joitakin vastaanottokeskuksia, mutta niihin mahtuu vain murto-osa sotaa paenneista. Käytännössä kaikki apu tulee yksityisiltä ihmisiltä ja järjestöiltä.
Keväällä Lvivin paikallisviranomaiset kutsuivat median välityksellä Krimiltä paenneita asettumaan alueelle.
– Ele oli kaunis. Vastaanoton toteutusta ei kuitenkaan ollut mietitty kovin pitkälle. Käytännössä valtiovalta turvautuu järjestöihin, kertoo Alim Aliev Krim SOS -järjestöstä.
Krim SOS on yksi lukuisista vuoden aikana syntyneistä kansalaisaloitteista, joka organisoitui nopeassa tahdissa. Nyt sillä on työntekijöitä kolmessa kaupungissa ja se auttaa niin Krimiltä kuin maan itäosista tulevia pakolaisia.
– Kun ihmiset pyytävät viranomaisilta apua asunnon etsimisessä, nämä antavat meidän puhelinnumeromme, kuvaa Aliev.
Ukrainan yli on pyyhkäissyt aktiivisuuden ja solidaarisuuden aalto. Muutamissa kuukausissa on syntynyt noin 150 järjestöä, jotka auttavat pakolaisia ja tukevat sotaponnistuksissa.
Monenlaista apua on tarjolla. On vaateapua, majoitusta, työnvälitystä sekä juridista ja psykologista neuvontaa. Tukea tarjoavat yksittäiset ihmiset, spontaanit kansalaisaloitteet, yritykset, vasta perustetut ja vakiintuneet järjestöt. Kukaan ei koordinoi avustustoimintaa kokonaisuutena, joten avun löytäminen on onnen kauppaa.
Valtion kädenojennuksista merkittävin on henkilökohtainen avustus, jonka kaikki rekisteröityneet pakolaiset saavat kuuden kuukauden ajan. Se on kuukausittain 442 hrivnaa (noin 22 euroa) työkykyisille ja 884 hrivnaa eläkeläisille, vammaisille ja lapsille.
– Se on toki helpotus. Laki tuli voimaan lokakuussa ja ainakin täällä Lvivin alueella avustusten maksu toimii jo. Mutta asunnon vuokraaminen tällä seudulla maksaa vähintään 2 000 hrivnaa kuukaudessa, joten ilman työpaikkaa on mahdotonta muuttaa pois yhteismajoituksesta, toteaa Popov.
Lämmitys, ruoka ja talvivaatteet
Ruokalasta leijailee yrttien ja valkosipulin tuoksu, ja sali täyttyy nopeasti ruokailijoista. Asukkaat ovat palkanneet kaksi ammattikeittäjää, jotka tekevät ruuat yhdessä talkoolaisten kanssa. Lounas on pääasiassa kasviksia, itse kasvatettuja ja lahjaksi saatuja.
Ruoka ja majoitus ovat pakolaisille ilmaisia.
– Keskuksen omistaa paikallinen evankelinen seurakunta. Sen lisäksi saamme tukea muun muassa Kanadaan muuttaneilta ukrainalaisilta, ja niillä rahoilla maksamme lämmityksen ja ruuan, kertoo Popov.
Suuret avustusjärjestöt, kuten Ukrainan Punainen Risti ja Caritas, suuntaavat kaikki resurssinsa idässä oleville pakolaisjoukoille, joten Vynnykylle niitä ei riitä.
Yksi ongelmista on ollut lämpimien vaatteiden puute, sillä pakolaiset lähtivät kodeistaan kesällä ja uskoivat palaavansa pian. Tähän pulmaan toi joulukuun alussa apua suomalainen rekka, johon spontaanisti syntynyt avustusryhmä kokosi 3 000 kiloa lämpimiä vaatteita ja muuta tarpeellista.
Toinen huoli talven tullessa on huonosti toimiva lämmityspannu. Myös sen korjaamiseen kerätään lahjoituksia Suomesta.
Epäluuloa – ja valtavasti tukea
UNHCR on huolestunut siitä, että idästä tulleet ovat kohdanneet myös syrjintää esimerkiksi asuntoa tai työtä hakiessa. Krimiläiset saivat ystävällisen vastaanoton, mutta asenteet kiristyivät, kun ensimmäiset tiedot sodassa kaatuneista tulivat.
– Varsinkin miehiltä kysellään, miksi ette ole rintamalla, kertoo Sergei Popov.
– Ihmiset eivät ota huomioon, että jokaisella on omat syynsä. Itse en näkövamman vuoksi pääsisi armeijaan.
Vynnykyn asukkaiden mielissä on päällimmäisenä kuitenkin kiitollisuus.
– Totta kai meitä peloteltiin idässä, että täällä meitä vihataan ja ihmiset ovat hirviöitä, jotka syövät lapsia, Olga Strigina naurahtaa.
– Mutta meidät on otettu todella hyvin vastaan, olemme saaneet valtavasti tukea.
– Tavalliset ihmiset saattavat ajaa pihaan ja tuoda meille peräkontillisen vihanneksia omasta puutarhastaan, kertoo Popov. Lapsille on järjestetty teatteriretkiä ja muuta ohjelmaa.
Kriittisimmin Vynnykyn väki suhtautuu valtiovaltaan. Yrittäjänä Luhanskin alueella toiminut Juri Radtšenko menetti omaisuutensa eikä tiedä mihin ryhtyä.
– Tarvitsisin pienen lainan tai vaikka palan maata, niin voisin aloitella yritystoimintaa, mutta mitään ei ole tarjolla. Minua ei tarvita täällä – mutta en voi palatakaan.
Huoli tulevaisuudesta painaa
Mariupolilainen 13 lapsen lastenkoti jouduttiin evakuoimaan kesällä Vynnykyyn, sillä kotikaupunki oli silloin separatistien hallinnassa.
– Toivoimme pääsevämme takaisin Mariupoliin ennen lukukauden alkua, mutta siellä on edelleen liian sekavat olot, sähköä ja vettäkään ei ole aina saatavilla, kertoo lastenhoitaja Ilona.
Vynnykyn keskuksen asukkaista noin 50 on lapsia. Koululaisille löytyi paikka paikallisessa koulussa. Opetus on siellä ukrainaksi, mutta venäjänkieliset lapset oppivat sen nopeasti, vakuuttaa Ilona.
Yksi pulma uuden elämän aloittamisessa on kotiseudulle jääneet dokumentit. Ilman henkilötodistusta ei voi rekisteröityä maan sisäiseksi pakolaiseksi. Ukrainassa on käytössä myös Neuvostoliiton ajalta periytyvä työkirja, johon kootaan tiedot työsuhteista. Juuri hyväksytty laki antaa oikeuden solmia
työsuhteen ilman työkirjaa, mutta miten todistaa pätevyytensä, kun koko työhistoria on yhdellä paperilla?
Olga Striginan perheelle lisämurhetta tuo se, etteivät viranomaistiedot liiku idästä länteen.
– Toisen poikani isä kuoli pojan ollessa pieni, ja aiemmin poika sai orvoille tarkoitettua avustusta. Hain sitä täkäläisiltä viranomaisilta, mutta he totesivat, että tarvitsevat vahvistuksen Luhanskin kaupungin sosiaalitoimesta, eikä heillä ole näille yhteystietoja. Tilanne on jatkunut jo kuukausia, eikä siihen ole löytynyt ratkaisua.
Eniten Vynnykyn evakkoja painaa huoli tulevaisuudesta. Ukrainan hallitsemilta alueilta tulleet odottavat olojen rauhoittumista, jotta voisivat palata kotiin. Ne, jotka ovat kotoisin separatistien hallussaan pitämillä alueilla, eivät juuri elättele toiveita paluusta. Jotkut heistä ovat toimineet Ukrainan armeijan hyväksi esimerkiksi toimittamalla tietoja tai ruokatarvikkeita ja päätyneet separatistien mustalle listalle.
Yksi asia tuntuu olevan kaikille selvä: kukaan haastatelluista ei luota siihen, että Ukrainan hallitus pystyisi palauttamaan itselleen separatisteille menetettyjä alueita.
Suomessa lahjoituksia Ukrainan pakolaisille keräävät Suomen Caritas ja Avustuskuorma itäukrainalaisille pakolaisille Lviviin -Facebook-ryhmä.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/henriksson_migri-54777‒ Migrin henkilökunnan on saatava riittävästi aikaa tehdä työnsä kunnolla, eikä heidän toimintaansa voi ohjata näkymätön käsi, joka haluaa lisää kielteisiä päätöksiä. Koska Migrin johtaja ei selvästi tiedä vastausta, vaadin hallitukselta selitystä sille, mitkä faktat ovat toimineet perusteena Migrin linjausten uudelleenarvioimiselle koskien muun muassa Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilannetta, Henriksson sanoo.
Entisen sisäministeri Petteri Orpon mukaan hallitus ei ole painostanut Migriä.
‒ Kenen käskystä uudelleenarviointi siinä tapauksessa on tehty? Virheellisen tiedon käyttäminen on vakava asia, ja pääministeri on velvollinen vastaamaan, Henriksson sanoo.