Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
No toki jos tarvehankintaista tukea on myönnetty sellaiseeen (tai käytetty väärin), niin eri asia. Oletin että puhutaan normaalista tt-tuesta eikä tarvehankintaisesta.
Ok, jos noin, niin kertoo jotain Suomen toimeentulotukijärjestelmästä, jos toimeentulotuesta pystyy säästämään niin paljon, että voi matkustaa lomamatkalle toiselle mantereelle. Sellainen asia tuli vielä mieleen, että jos on työmarkkinatuella, niin pitäisi käsittääkseni olla koko ajan työmarkkinoiden käytettävissä. Miten tämä onnistuu, jos on lomamatkalla Somaliassa?

Oma veikkaukseni touhusta on se, että koska se somalien työllisyysprosentti ei nyt ole kuitenkaan pyöreä nolla, niin on somaleita, jotka oikeasti paiskivat töitä ja pystyvät siten järkkäämään ihan rehellisin keinoin itselleen (ja mahdollisesti jopa joillekin muille) matkan Somalian rauhallisille seuduille. Sitten sopivissa blogeissa yhdistellään tähän asioita (somalien korkea työttömyysprosentti, somalien olo Suomessa pakolaisuuden perusteella) ja saadaan sopivan provosoituja väitteitä, joiden mukaan "Somalit lomailevat kotimaansa sotatantereilla suomalaisten veronmaksajien rahoilla". Tuossa siis on yhdistetty useita puolitotuuksia (käyty Somaliassa, muttei niillä seuduilla, joilla taistellaan, matkustaja elää veronmaksajien rahoilla, mutta itse matka onkin kustannettu jollain toisella keinoin, kyse on muutamasta tapauksesta, jotka on yleistetty koskemaan kaikkia somaleita) ja saatu aikaan mahdollisimman raflaava lause. Ja nämä väitteet sitten jäävät elämään elämäänsä nettiin ja niihin sitten viitataan tällaisissa keskusteluissa.

On tietenkin mahdollista, että ne raflaavimmatkin väitteet pitävät oikeasti paikkaansa, mutta itse näkisin asioista oikeasti jotain kättä pidempää ennen kuin uskon asiaa.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19298066.ab

Uutinen Ruotsista vuoden takaa. Lyhyesti: Tukholmasta Mogadishuun matkoja järjestänyt matkatoimisto meni konkurssiin, jonka takia Somaliaan jäi vähintäänkin tuhat ihmistä loukkuun. Näistä tuhannesta suurin osa oli "ruotsalaisia" eli mitä ilmeisimmin kansalaisuuden saaneita tai Ruotsissa pysyvästi asuvia somaleja.

No, jos puhutaan Ruotsin kansalaisista, niin heidän suhteen koko keskustelu on irrelevanttia. Heillä on luonnollisesti ihan samat oikeudet matkailla ympäri maailmaa kuin kaikilla muillakin ruotsalaisilla, vaikkapa mennä sotatantereille, jos siltä tuntuu. Pakolaisstatuksella olevien kohdalla asia on minusta eri. Heidän lomailunsa niillä seuduilla, joilta sanovat paenneensa siksi, että siellä ei ole turvallista elää, asettaa todellakin heidän pakolaisstatuksensa kyseenalaiseksi.

Näistä matkoista tuskin on mitään tieteellistä tekstiä tarjolla vaan vaatii hieman rivienvälistälukua ja soveltamista. Tässä tapauksessa voidaan miettiä, että Ruotsissa asuu noin 45.000 somalia ja näistä 500-1000 oli yhden matkanjärjestäjän kautta samaanaikaan käymässä Somaliassa niin ei kotimaassaan matkailevan somalin löytäminen Suomestakaan lottovoittoon verrattavissa ole.

Voi olla, mutta näistä pitää tietenkin erottaa ne Ruotsin kansalaiset. Heidän matkailussaan vaikka Somaliassa ei ole mitään vikaa. Ja kuten sanoin, Somalia on iso maa. Pelkkä matkailu siellä ei tarkoita sitä, että se alue, jolta itse on paettu on turvallinen.

Matkojen määränpäillä ei liene merkitystä, koska on hieman kyseenalaista, että jos viettävät aikaansa Somaliassa lomaillen niin miksi eivät sitten muuta tälle turvalliselle alueelle asumaan vaan hakeutuvat Eurooppaan hakemaan turvaa.

Mikä tässä on kyseenalaista? Siis jos tuolle linjalle lähdetään, niin eihän meidän tarvitse katsoa mitään lomailua, vaan voimme suoraan sanoa, että koska siinä vieressä olevassa Keniassa on turvallista, ei perustetta Eurooppaan hakeutumiseen ole. Tai vähintäänkin jossain niissä maissa, jotka ovat matkan varrella. Selvästikään tätä periaatetta ei ole käytetty suomalaisessa (tai yleensäkään eurooppalaisessa) tp-politiikassa. Siitä voidaan tietenkin keskustella, että pitäisikö käyttää, mutta lomailujutut eivät tähän liity.

Rahojen osoittaminen tulleeksi sossusta lienee mahdotonta "oikeilla dokumenteilla". Harkinnanvaraisista tuista ei ymmärtääkseni tehdä minkäänlaisia tilastoja. Ja jos matkakassa kerätään toimeentulotuesta niin ei lentolaskun ja sossusta tulleen rahan yhdistäminen ole myöskään mahdollista virallisen dokumentaation kautta.

Tuossa ruotsalaisessa jutussa oli haastateltu jotain tyyppiä, joka koitti junailla itselleen pankkilainaa, jotta saisi ostettua lipun kotiin. Tuskinpa ruotsissakaan kulutusluottoja tuosta vaan annetaan toimeentulotukien varassa eläville.

Ja toistan vielä aiemman kantani, jos rahat matkaan on nipistetty omasta tt-tuen perusosasta säästäen, niin minulla ei tätä vastaan ole mitään. Näin, siis jos tt-tuen perusosaa yleisesti pidetään suht niukkana, jolla eläminen ei ole mitään juhlaa. Jos tukien varassa elävä haluaa syödä kaurapuuroa vuoden ajan ja siten säästää itselleen matkan, niin siitä vaan. Ainoa epäilys, joka minulla asiaan liittyy, on se, että jos henkilö samaan aikaan nostaa työttömyyspäivärahaa, niin lomailemalla ulkomailla hän kyllä rikkoo velvoitetta olla jatkuvasti työmarkkinoiden käytössä. Itse tosin olisin tämänkin suhteen sen verrna joustava, että jos on kyse pitkäaikaistyöttömästä, joka on tuistaan itselleen säästänyt matkarahat, niin kyllä hänen minusta pitäisi antaa lomailla niin kuin muidenkin ihmisten. Tuntuisi nimittäin vähän tökeröltä se, että henkilö, joka ei ole töissä, olisi periaatteessa sidotumpi kotiinsa kuin töissä kävijä, jolle kertyy vuosilomaa.
 
Ketjussa kun on keskusteltu median roolista, niin nostan eräänä esimerkkinä median harjoittamasta toiminnasta tämän Unkarin episodin, jossa pakolaisnainen makaa junaradalla ja etenkin Saksassa kyseistä episodia on käytetty esimerkkinä Unkarin poliisin aggressiivisuudesta pakolaisia kohtaan.

Helsingin Sanomat kirjoitti tapahtuneesta seuraavalla tapaa kuvatekstissä:

"Itävallan rajaa lähestyneestä junasta poistettu mies, hänen vaimonsa ja lapsensa protestoivat makaamalla raiteilla mellakkapoliisin estelyistä huolimatta Bicsken kaupungin kohdalla Unkarissa." (linkki HS: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1441244496730)

Se mitä tuolloin tapahtui käy esille alla olevasta videosta, mikäli videon jättää näyttämättä ja näyttää vain yksittäisiä kuvia, tapahtuneen luonnetta voi muokata hyvinkin radikaalilla tapaa ja tapahtunut voidaan saada näkymään aivan toisessa valossa. Herää myös ajatus siitä, että mikä on median etiikka näissä tapauksissa?


Tietty näiden pakolaisten hätä on ymmärrettävä, mutta näitä tapahtumia on syytä todellakin tarkastella useammasta näkökulmasta ja pohtia mitä kaikkea tapahtumien ja kuvien taustoille kätkeytyy. Ikävä kyllä media omalla toiminnallaan lisää omalta osaltaan epävarmuutta ja epäluotettavuutta - ihmisten skeptisyys ja kyynisyys lisääntyvät kun "klikkijournalismin" taustat paljastuvat.

vlad.
 
Ok, jos noin, niin kertoo jotain Suomen toimeentulotukijärjestelmästä, jos toimeentulotuesta pystyy säästämään niin paljon, että voi matkustaa lomamatkalle toiselle mantereelle. Sellainen asia tuli vielä mieleen, että jos on työmarkkinatuella, niin pitäisi käsittääkseni olla koko ajan työmarkkinoiden käytettävissä. Miten tämä onnistuu, jos on lomamatkalla Somaliassa?

Työttömät saavat nykyään lomailla ulkomailla ja jollain ehdoilla jopa tömäytykset maksetaan ulkomaille. Mitä Suomen toimeentulotukijärjestelmään tulee niin siihen on harkinnanvaraisuuden ja päätösten luottamuksellisuuden yhteisvaikutuksena jätetty supertankkerin mentävä aukko väärinkäytöksille.

https://ytk.fi/blogi/tyottomana-ulkomailla
http://www.kela.fi/kun-elamantilanne-muuttuu_oleskelu-tai-tyoskentely-ulkomailla-
 
Työttömät saavat nykyään lomailla ulkomailla jollain ehdoilla tömäytykset jopa saa ulkomaille ainakin toiseen EU:maahan. Mitä Suomen toimeentulotukijärjestelmään tulee niin siihen on harkinnanvaraisuuden ja päätösten luottamuksellisuuden yhteisvaikututksena jätetty supertankkerin mentävä aukko väärinkäytöksille.

Nykyään tilanne todellakin taitaa olla se, että työttömällä on oikeus yhteen lomamatkaan vuodessa (tästä on tosin ilmoitettava työkkäriin, mutta harvapa taitaa ilmoitella). Työttömillä on ilmeisesti vieläkin oikeus hakeutua työttömäksi työnhakijaksi toiseen EU-maahan mutta se (ainakin ennen) edellytti sitä, että kohdemaassa ilmoittautuu paikalliseen työvoimatoimistoon tai vastaavaan laitokseen, jotta on mahdollisuus saada asianmukaista työmarkkinatukea Suomesta. Veljeni oli aikanaan kolme kuukautta työttömänä työnhakijana Espanjassa.

vlad.
 
Vaihtoehdot ovat hirveitä, mutta sodan pitää loppua. Neuvotteluyhteys tarvitaan myös koleraan eli al-Assadiin.

Tätä kautta itsekin näkisin kivuttomimmin löytyvän ratkaisun sodan loppumiseen. On aika selvää, että Venäjää on mahdotonta saada sellaisen ratkaisun taakse, jossa ryhdytään aktiivisesti sotimaan sekä al-Assadia että ISISiä vastaan. Jonkinlainen syntien anteeksianto al-Assadille yhdistettynä vaatimukseen asteittaiseen vallasta luopumiseen ja vallanjakoon ehtona sille, että ulkomaat tulevat panemaan hänen maansa kuriin, voisi ehkä toimia. Jos hän ei tähän suostu eikä Venäjää saada minkään al-Assadin syrjäyttävän ratkaisun taakse, niin vaikeaa on kyllä nähdä oikein mitään tietä, jolla tästä löytyisi ulospääsy.

Jotenkin tilanne tuntuu siinä mielessä paradoksaaliselta, että puhtaasti sotilaallisesti asiaa katsoen jos Eurooppa ja USA panisivat hynttyyt yhteen (ja saisivat mahdollisesti vielä lisätukea arabimailta ja vielä kauko-idästä), niin koko maa pystyttäisiin todennäköisesti valtaamaan suht nopeasti. Tähän tulokseen olen tullut siitä, että jos Syyrian armeija ei ole pystynyt panemaan kuriin näitä muutamia resupekka-armeijoita, jotka siellä riehuvat, niin ei sillä olisi kyllä mitään saumoja nykyaikaisia länsimaiden armeijoitakaan vastaan. Tietenkin tuon valtauksen jälkeen heräisi kysymys, että mitä nyt sitten, kun etenkin ISIS todennäköisesti ei antautuisi tuhottavaksi, vaan sulaisi vain siviilien joukkoon. Maan todellinen rauhoittuminen tuollaisen operaation jälkeen veisi varmaan vuosikausia.
 
Tähän väliaikatietona että juuri YLE:n Pohjois-Suomen uutisissa kerrottiin, jotta poliisi oli sanonut, että Tornion kautta tulee nyt keskimäärin 300 turvapaikanhakijaa vuorokaudessa. Eli karkeasti ottaen yhden vastaanottokeskuksen verran päivässä. Kaikki eivät kuitenkaan jää Pohjois-Suomeen vaan valuvat osa etelämmäs. Suoraan etelään ei Ruotsista pääse kun laivat ei ota paperittomia kyytiin.

Toivottavasti hallitus saa nyt jotain aikaan tällä saralla ja pian, kun tuo yhteiskuntasopimusta korvaava paketti on nyt taputeltu valmiiksi.

Epäilemättä nämä leikkaukset työehtoihin eivät ole omiaan kasvattamaan vastaanottohalukkuutta.
 
Työttömät saavat nykyään lomailla ulkomailla ja jollain ehdoilla jopa tömäytykset maksetaan ulkomaille. Mitä Suomen toimeentulotukijärjestelmään tulee niin siihen on harkinnanvaraisuuden ja päätösten luottamuksellisuuden yhteisvaikutuksena jätetty supertankkerin mentävä aukko väärinkäytöksille.
Tarkoittaako tuo luottamuksellisuus sitä, etteivät edes vastuussa olevat poliitikot pääse näkemään henkilötiedoista putsattuja päätöksiä? Olen kyllä ihan samaa mieltä, että jos systeemissä ei ole millään valvovalla taholla pääsyä päätöksiin ja niiden perusteluihin, niin touhu mahdollistaa kyllä väärinkäytökset. Mutta näin ei taida kuitenkaan olla, vaan se Lieksan jupakka alkoi siitä, että tilintarkastajat olivat huomanneet jotain, jota ei olisi kuulunut tapahtua.

Omasta mielestäni avoimeen poliittiseen keskusteluun pitäisi ehdottomasti kuulua se, että ainakin yleislinjat siitä, mitä on korvattu harkinnanvaraisesti ja mitä ei, pitäisi olla täysin avoimesti saatavissa. Tietenkin henkilötiedoista siivottuina tilastoina, mutta kuitenkin kaikkien kansalaisten luettavissa. Oikeastaan minun on vaikea nähdä, miten voidaan edes käydä poliittista keskustelua siitä, mitä harkinnanvaraisella tuella tuotettavan perusturvan pitäisi kattaa, jos keskustelijoilla ei ole saatavissa tietoa siitä, mitä sillä nyt katetaan ja miten paljon se maksaa.
 
Jotenkin tilanne tuntuu siinä mielessä paradoksaaliselta, että puhtaasti sotilaallisesti asiaa katsoen jos Eurooppa ja USA panisivat hynttyyt yhteen (ja saisivat mahdollisesti vielä lisätukea arabimailta ja vielä kauko-idästä), niin koko maa pystyttäisiin todennäköisesti valtaamaan suht nopeasti. Tähän tulokseen olen tullut siitä, että jos Syyrian armeija ei ole pystynyt panemaan kuriin näitä muutamia resupekka-armeijoita, jotka siellä riehuvat, niin ei sillä olisi kyllä mitään saumoja nykyaikaisia länsimaiden armeijoitakaan vastaan. Tietenkin tuon valtauksen jälkeen heräisi kysymys, että mitä nyt sitten, kun etenkin ISIS todennäköisesti ei antautuisi tuhottavaksi, vaan sulaisi vain siviilien joukkoon. Maan todellinen rauhoittuminen tuollaisen operaation jälkeen veisi varmaan vuosikausia.

Tässä on se lisäongelma että jokainen tällainen lännen suora interventio muslimimaailmaan lisää jossainpäin haluja perustaa seuraava "isis".

Minusta pitäisi käsitellä yksi ongelma kerrallaan eikä etsiä jotain kertaheitolla kaiken mullistavaa ratkaisua. Assad on noista se pienempi paha. Auttaisin epäsuorasti Assadia hävittämään ensin sen suuremman pahan. Sen jälkeen voisi keskittyä pohtimaan mitä tehdä jatkossa Assadille. Tällöinkin sen tuuppaaminen pois johdosta suoralla voimankäytöllä olisi huono ratkaisu joka Irakin ja Afganistan perusteella synnyttää vain pysyviä uusia ongelmia. Jos maasta löytyy ISIKsen kukistamisen jälkeen ryhmittymä joka on lännen näkökulmasta vielä pienempi paha kuin Assad tätä ryhmittymää kannattaa epäsuorasti tukea nujertamaan Assad. Jos ei löydy niin sitten kannattaisi tyytyä puhisemaan jossain YKssa paheksuvia päätöslauselmia.
 
Suhtaudun vastauksessani sillä dramatiikalla millä itse olkiukko on tehty.

Lievä olkiukko:
olkiukko-534x400.jpg


Dramaattinen olkiukko ("wicker" on kylläkin muuta kuin olki, mutta taiteellinen vapaus...):

wickerman.jpg

The Wicker Man .. klassikko! Näyttää kyllä enempi paju-ukolta mutta close enough.

Tässä neljä nuivaa kireämmän mamupolitiikan kannattajaa soihtuineen aloittamassa vasta-argumentointia.

Wicker-Man3.jpg
 
Tarkoittaako tuo luottamuksellisuus sitä, etteivät edes vastuussa olevat poliitikot pääse näkemään henkilötiedoista putsattuja päätöksiä? Olen kyllä ihan samaa mieltä, että jos systeemissä ei ole millään valvovalla taholla pääsyä päätöksiin ja niiden perusteluihin, niin touhu mahdollistaa kyllä väärinkäytökset. Mutta näin ei taida kuitenkaan olla, vaan se Lieksan jupakka alkoi siitä, että tilintarkastajat olivat huomanneet jotain, jota ei olisi kuulunut tapahtua.

Omasta mielestäni avoimeen poliittiseen keskusteluun pitäisi ehdottomasti kuulua se, että ainakin yleislinjat siitä, mitä on korvattu harkinnanvaraisesti ja mitä ei, pitäisi olla täysin avoimesti saatavissa. Tietenkin henkilötiedoista siivottuina tilastoina, mutta kuitenkin kaikkien kansalaisten luettavissa. Oikeastaan minun on vaikea nähdä, miten voidaan edes käydä poliittista keskustelua siitä, mitä harkinnanvaraisella tuella tuotettavan perusturvan pitäisi kattaa, jos keskustelijoilla ei ole saatavissa tietoa siitä, mitä sillä nyt katetaan ja miten paljon se maksaa.

Sen verran eri lautakunnissa istuneena voin sanoa, että nuo norsunmentävät aukot sosiaalituen jakamisessa ovat siviilielämän tornareita. Ihan takuulla. Ne pahimmat porsaanreijät ovat kyllä sosiaalipuolella tänään ihan muualla kuin yksityisille maksettavissa tukipaketeissa. Kehotan tutustumaan mm. yksityisen puolen hoivalaitoksiin jne. Huostaanottoihin ja niihin liittyviin bisneksiin jne. Mutta niihin ei kynsi yllä, koska ne ovat valtakunnassa vallitsevan ideologisen hötön suosimia ja suorastaan suotavia....yksityistämisen nimissä voidaan tehdä melkein mitä tahansa.

Aika erikoiseksi tilanne tulee, jos esim. perhe on lähdössä huonosti ansaitsemalleen matkalle Maltalle. Mutta ei voi, kun äiti on työtön. Äiskä saa karenssin, jos ei päivystä 24/7....olematonta. Se olisi täydellistä kansalaisen syväkyykyttämistä, josta joutaisi tässä maassa jo päästä helvetissä eroon.

Väärinkäytöksiä ei muuten ole siinä täydellisessä maailmassa, jota kohti olemme matkalla aivan selvästi. :rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: s91
Tässä on se lisäongelma että jokainen tällainen lännen suora interventio muslimimaailmaan lisää jossainpäin haluja perustaa seuraava "isis".

Minusta pitäisi käsitellä yksi ongelma kerrallaan eikä etsiä jotain kertaheitolla kaiken mullistavaa ratkaisua. Assad on noista se pienempi paha. Auttaisin epäsuorasti Assadia hävittämään ensin sen suuremman pahan. Sen jälkeen voisi keskittyä pohtimaan mitä tehdä jatkossa Assadille. Tällöinkin sen tuuppaaminen pois johdosta suoralla voimankäytöllä olisi huono ratkaisu joka Irakin ja Afganistan perusteella synnyttää vain pysyviä uusia ongelmia. Jos maasta löytyy ISIKsen kukistamisen jälkeen ryhmittymä joka on lännen näkökulmasta vielä pienempi paha kuin Assad tätä ryhmittymää kannattaa epäsuorasti tukea nujertamaan Assad. Jos ei löydy niin sitten kannattaisi tyytyä puhisemaan jossain YKssa paheksuvia päätöslauselmia.

Isojen valtioiden suurstrategiset kuviot tussataan leveällä sutilla. Siinä jää taatusti alle niin assadit kuin hassadit, siinä jää jalkoihin paljon muutakin.
 
Isojen valtioiden suurstrategiset kuviot tussataan leveällä sutilla. Siinä jää taatusti alle niin assadit kuin hassadit, siinä jää jalkoihin paljon muutakin.

Kuinka hyvin se telalla rajusti sutiminen on Lähi-Idässä toiminut? Taitavampi saa muut maalaamaan mitä itse haluaa.
 
Kuinka hyvin se telalla rajusti sutiminen on Lähi-Idässä toiminut? Taitavampi saa muut maalaamaan mitä itse haluaa.

Kysy sitä amerikkalaisilta, briteiltä ja venäläisiltä. Nehän tätä pääasiassa harrastavat. Muut ovat enemmän tai vähemmän kuunteluoppilaan tai statistin roolissa.
 
Minusta pitäisi käsitellä yksi ongelma kerrallaan eikä etsiä jotain kertaheitolla kaiken mullistavaa ratkaisua.
Kirjoitin Syyria ketjuun ratkaisuajatuksena saman jonka kopioin tähän alle. Koko ISIS:tä ei tietenkään voi kerralla, nujertaa mutta jostain voisi aloittaa.

----
Syyria olisi oiva alue monelle maalle hankkia taistelukokemusta kun ryhdyttäisiin nujertamaan ISIS nyt aluksi ainakin sillä alueella.
Euroopasta ei kuitenkaan ole sellaista hanketta johtamaan, mutta ehkä USA voisi järjestää tällaisen kansainvälisen sotaharjoituksen.

Ei minulla mitään ole sitäkään vastaan, että Venäjä saa myös esitellä laajemman kokonaisvaltaisen ratkaisumallin, mitä se ajattelee ISIS:in nujertamiseksi. Jos keskustelu käytäisiin ISIS -kärjellä ensin, niin ehkä siinä olisi mahdollista rikkoa jäätä yhdessä tuollaisen "ulkopuolisen olkiukon" kanssa ja vasta seuraavaksi koskettaa arempaa asiaa, eli Syyrian sisäistä konfliktia jossa USA ja Venäjä ovat erimielisiä.
Tärkeää olisi ainakin julkaista Venäjän ehdostus ISIS:in nujertamiseksi, jotta se ei voi mediassa toitottaa että heitä ei ole taaskaan edes kuunneltu.

Tuollaista tuli mieleeni.

.
 
Kuinka hyvin se telalla rajusti sutiminen on Lähi-Idässä toiminut? Taitavampi saa muut maalaamaan mitä itse haluaa.

Nykytilanteesta voidaan vetää ei-edes-ihan-kaukaahaetut juuret jonnekin NL-Afganistan-matsiin 80-luvulle.

Lähi-Itä on aika ikävä toiminta-alue, teet siellä jotakin niin saattaa tapahtua ihan mitä tahansa jossakin muualla.
 
Kysy sitä amerikkalaisilta, briteiltä ja venäläisiltä. Nehän tätä pääasiassa harrastavat. Muut ovat enemmän tai vähemmän kuunteluoppilaan tai statistin roolissa.

Listalta yksi saavuttaa tavoitteitaan paraikaa epäsuoralla pensselöinnillä ("sotilasasiantuntija" on epäsuora tuki ... on se...) ja kaksi sutii ja sutii ja sutii mutta sudittavaa tulee aina vain lisää ja entisetkin haalistuu.

Tällävälin Juncner puheli melkeinpä viisaita

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...sapua-mutta-myos-lisaa-rajakontrollia/5302404

Yhteistä turvallisten maiden listaa ja tiukempaa rajakontrollia. Yllättävää puhetta tuolta hepulta, odotin pelkkää "kaikki tänne vaan" linjaa.
 
Aika erikoiseksi tilanne tulee, jos esim. perhe on lähdössä huonosti ansaitsemalleen matkalle Maltalle. Mutta ei voi, kun äiti on työtön. Äiskä saa karenssin, jos ei päivystä 24/7....olematonta. Se olisi täydellistä kansalaisen syväkyykyttämistä, josta joutaisi tässä maassa jo päästä helvetissä eroon.

Eikös ne tuota asiaa muuttaneet? Eli että saa käydä lomalla. Vai tarkoititko että tuo esimerkkisi olisi "tornari".
 
Sen verran eri lautakunnissa istuneena voin sanoa, että nuo norsunmentävät aukot sosiaalituen jakamisessa ovat siviilielämän tornareita. Ihan takuulla. Ne pahimmat porsaanreijät ovat kyllä sosiaalipuolella tänään ihan muualla kuin yksityisille maksettavissa tukipaketeissa. Kehotan tutustumaan mm. yksityisen puolen hoivalaitoksiin jne. Huostaanottoihin ja niihin liittyviin bisneksiin jne. Mutta niihin ei kynsi yllä, koska ne ovat valtakunnassa vallitsevan ideologisen hötön suosimia ja suorastaan suotavia....yksityistämisen nimissä voidaan tehdä melkein mitä tahansa.

...

Väärinkäytöksiä ei muuten ole siinä täydellisessä maailmassa, jota kohti olemme matkalla aivan selvästi.

Yksityistäminen - sen nimissä on tehty lukemattomia kunnallisesti vähemmän kannattavia päätöksiä (lisänneet verotaakkaa kunnassa). Aiheesta olen joltisenkin tällekin palstalle kirjoittanut, joten en nyt ryhdy kertaamaan mutta tosiaan aiheeseen olen "hiukan" tutustunut ja alkuun ammatillisessa mielessä sittemmin muutenkin. Ja pakolaisuuteen tämä liittyy osaltaan siten, että tämän pakolaisbisneksen eräs osa-alue ovat juuri nämä erilaiset yhteisöt (kolmannen sektorin toimijat) sekä yritykset - ja Länsi-Euroopassa etenkin yritykset joilla on hyvinkin kiinteitä suhteita poliittisiin päättäjiin/puolueisiin ja jokain ymmärtää sen, että tämä asetelma johtaa omalta osaltaan kestämättömään tilanteeseen ja luottamuspulaan. Kaverilta kaverille!

Kuten Timo Soini taisi todeta, pakolaisbisneksessä liikkuu 8-10 miljardia euroa vuositasolla, suurin osa on tietty rikollista rahaa ja valuu rikollisjärjestöille ja organisaatioille - myös ISIS:ille, sen hallinnoidessa osaa pakolaisreiteistä Syyriassa ja Irakissa. Ja tämä ns. laillinen bisnes tietty kietoutuu laittomaan bisnekseen ja esim. Italiassa mafia on osallisena kummassakin bisnes-sektorissa.

Joten kyllähän tämä koko kuvio kaipaisi tiukkaa juurimista koko Euroopassa, jotta se apu olisi mahdollista (tavalla tai toisella - ketjusta löytyy esimerkkejä) toimittaa niille jotka ovat suurimmassa hädässä. Nyt mukana on puolivillaisia toimijoita ja oman edun tavoittelijoita aivan liikaa.

***

Uusi uljas maailma, jota kohti kuljemme...

vlad.
 
Back
Top