Näissä pakolaisasioissa tilanne elää koko ajan. Se mikä on eilen sanottua ei päde enää huomenna, luultavasti.
Parempi kun katsoo vain mitä tehdään ei mitä sanotaan, sieltä se logiikkakin löytyy jos jostain.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Näissä pakolaisasioissa tilanne elää koko ajan. Se mikä on eilen sanottua ei päde enää huomenna, luultavasti.
Seuraako meidät poliitikot sokeasti sitä ketä sattuu olemaan vallalla Saksassa sen sijaan että valitsisi tarkemmin ketä tukea?
Että jos Seehofer on seuraava kansleri niin sitten Suomen poliitikot ovat yhtäkkiä pakolaiskriittisempiä?
Miksi meidän poliitikot peesaa Merkeliä sen sijaan että tukisi esim Seehoferia?
Laittomat siirtolaiset hyökkäsivät Kroatian rajalla – video
24.6.2018 19:30
Petri Saarela
Kuvakaappaus Index.hr -Youtube-video
200 laitonta siirtolaista yritti viime viikolla väkivalloin Kroatian rajan läpi matkallaan kohti vaurasta Länsi-Eurooppaa. Kroatian turvallisuusjoukot onnistuivat torjumaan siirtolaiset kyynelkaasun avulla.
Viime viikolla Maljevacissa Kroatiassa 200 laitonta siirtolaista pyrki Bosnia-Hertsegovinasta väkivalloin rajan yli, kertoo Kronen Zeitung.
Siirtolaiset yrittivät päästä rajalla olevan puron yli heittämällä puun runkoja ja oksia sillaksi. Pääasiassa nuorista miehistä koostunut siirtolaisjoukko huusi “No Croatia, Germany, go to work” – “Ei Kroatia, Saksa, mennä töihin”.
Laittomat siirtolaiset muodostivat naisista etujoukon yrittämään rajan ylitystä. Kroatian turvallisuusjoukot torjuivat siirtolaiset kyynelkaasun avulla.
Kroatia aikoo tehdä kaiken voitavan estääkseen maata uhkaavan laittomien siirtolaisten vyöryn
Kroatian poliisi on ollut valmiudessa toukokuun puolesta välistä alkaen maan saatua Bosnian serbitasavallasta varoituksen, jonka mukaan kymmeniä tuhansia laittomia siirtolaisia on liikkeellä kohti Bosnia-Hertsegovinaa. Bosnia-Hertsegovina on vain siirtolaisten läpikulkureitti, josta siirtolaiset pyrkivät Kroatiaan ja sieltä kohti vaurasta Euroopan unionia.
Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović kertoi toukokuussa, että Kroatia tulee tekemään kaikkensa estääkseen laittomien siirtolaisten vyöryn Bosnia-Hertsegovinasta.
– Kroatia tulee tekemään kaikkensa suojatakseen rajojaan ja estääkseen kaikki laittoman maahantulon yritykset, ja maalla on tähän kaikki vaadittavat resurssit, presidentti painotti.
Länsi-Balkanilla, erityisesti Serbiassa, arvioidaan olevan jopa 80 000 laitonta siirtolaista etsimässä pääsyä länteen, ja Turkin kautta alueelle saapuu laittomia siirtolaisia jatkuvasti lisää.
Pertti Salolainen
@Psalolainen Jun 2
Liisa Jaakonsaarella on laajaa osaamista ja näkemystä!
Pertti Salolainen
@Psalolainen
Nov 21
Saksan puolueet omituisia kun eivät tajua Merkelin tärkeyttä koko Euroopalle. Merkel sanoi selvät sanat Trumpillekin! Merkel jatkoon!
Pertti Salolainen
@Psalolainen 2 Jan 17 Replying to @panuraatikainen
Malmön ilotulitus oli vaarallinen skandaali. Raketteja kohti yleisöä. Suomessakin silmä-ja muita vammoja My ja ktö tiukaksi
Pertti Salolainen
@Psalolainen
8 Nov 16
Replying to @RitaTainola
Tarkkana ollaan ! Clintonin pakko voittaa! Täällä jännitys huipussa.
Pertti Edvard Salolainen valittiin vuoden 1970 vaaleissa eduskuntaan. Helsinkiläissyntyinen Salolainen tutustui Neuvostoliiton suurlähetystön I sihteeriin Albert Akuloviin, joka oli puhdasverinen KGB.mies.
https://www.verkkouutiset.fi/paamin...intaan-loydettava-kokonaisvaltainen-ratkaisu/
Pääministeri Juha Sipilä ja komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sunnuntaina Brysselissä. LEHTIKUVA/AFP
Pääministeri: Muuttoliikkeen hallintaan löydettävä kokonaisvaltainen ratkaisu
ILKKA AHTOKIVI | 24.06.2018 | 22:06
Kuudentoista EU-maan päämiehet etsivät sunnuntaina epävirallisessa työtapaamisessa keinoja muuttoliikkeen hallintaan.
Keskustelu käytiin sekä ulkoisista toimista, ulkorajavalvonnasta että unionin sisäisistä toimista.
Brysselissä käydyssä keskustelussa korostettiin, miten ratkaisun pitää käsittää kaikki nämä ulottuvuudet ja sitä, että kaikki jäsenmaat ovat yhteisesti vastuussa ratkaisun löytämisestä muuttoliikekysymykseen.
– Meidän on pyrittävä löytämään muuttoliikkeen hallintaan kokonaisvaltainen ratkaisu.
Lähtökohtana on helpottaa hädänalaisten elämää ja vähentää näin ihmisten tarvetta lähteä kodeistaan, sanoi kokoukseen osallistunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.).
Ulkoisissa kysymyksissä esille tulivat myös erilaiset järjestelyt lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa, mukaan lukien ns. alueelliset maihinnousukeskukset, joiden osalta todettiin tarve jatkoselvittelyihin.
– Suomi on jo vuosia ottanut pakolaisia suoraan YK:n pakolaisleireiltä. Näin pystytään auttamaan kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia. Ja vielä niin, että salakuljettajat ja rikolliset eivät hyödy. Tämän käytännön toivon yleistyvän, Sipilä totesi.
Italian kokoukselle esittelemä suunnitelma edellyttäisi, että kaikki EU-maat asettavat kiintiön taloudellisista syistä siirtolaisiksi lähteneille tulijoille. Ne, jotka eivät hyväksy pakolaisia, saisivat vähemmän EU-tukia. Niin ikään mukaan turvapaikanhakijoiden käsittelykeskuksia pitäisi perustaa muihinkin maihin kuin vain Italiaan ja Espanjaan.
Muuttoliikkeen suitsimisessa kovan linjan ottaneen Italian pääministeri Giuseppe Conte oli yleisradioyhtiö RAI:n mukaan tyytyväinen kokoukseen ja hänen mukaansa siinä saavutettiin edistystä.
Saksan liittokansleri Angela Merkel mukaan vastuun muuttoliikkeestä täytyy olla kaikilla EU-mailla.
– Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että maita, joihin maahantulijoita saapuu ei voida jättää yksin ja toisaalta siirtolaiset ja pakolaiset eivät voi valita sitä maata, josta he anovat turvapaikkaa, hän sanoi.
Myös Italian arvostelijoihin liittynyt Espanjan sosialistipääministeri Pedro Sanchez piti kokouksen antia positiivisena.
– Löysimme yhteisiä näkemyksiä ja otimme hyvän askeleen eteenpäin. Olemme yhtä mieltä siitä, että asiaan (muuttoliikkeen hallintaan) on löydettävä yhteiseurooppalainen näkemys, hän kommentoi.
Kokouksesta olivat kuitenkin poissa maahanmuuttoon kriittisimmin suhtautuvat EU-maat eli Puola, Unkari, Tshekki ja Slovakia. Kokous ei myöskään tehnyt mitään sitovia päätöksiä eikä antanut yhteistä julkilausumaa.
Epävirallisen työtapaamisen tarkoituksena oli luoda edellytyksiä ensi viikon Eurooppa-neuvoston työlle. EU-maiden päämiehet käsittelevät muuttoliikettä Eurooppa-neuvostossa ensi torstaina.
Valko-Venäjän rajavartiolaitos on tiedottanut ja laittanut omille sivuille videon operaatiosta, missä ne ovat ottamassa kiinni laittomia turvapaikanhakijoita jotka piiloutuivat sinetöityyn rekkaan ja joiden tarkoituksena oli päästä EU:n alueelle. Huomiota kuitenkin herätti Valko-Venäjän rajavartiolaitoksen sivuilla aikaisempi tiedotus toukokuun lopulla ja video missä valkovenäläiset rajavartiomiehet ottavat kiinni irakilaisia jotka pyrkivät laittomasti Eurooppaan Liettuan kautta. Rajavartiomiehet alkoivat silmittömästi ampumaan - tosin videosta ei saa selvää onko kyse varoituslaukauksista vai ammutaan kohti laittomia irakilaisia rajanylittäjiä. Valko-Venäjän rajavartiolaitoksen virallinen Youtube kanava ja video irakilaisten kiinniotosta:
Tässä valkovenäläiset ovat ottamassa lähi-itäläisen kun tämä yrittää laittomasti Puolaan. Laiton tunkeutuja pyytää "armoa"
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/3uTPND92EU pohtii ”maihinnousukeskusten” perustamista Pohjois-Afrikkaan - ”Nämä ongelmat eivät ratkea sormia napsauttamalla”
24.6.2018 22.49
Torstaina huippukokouksessa saatetaan päättää EU:n ulkopuolelle perustettavista keskuksista, joissa seulotaan suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat ja loput lähetetään kotiin.
EU harkitsee yhteistyön lisäämistä Pohjois-Afrikan maiden kanssa ja niin kutsuttujen alueellisten maihinnousukeskusten perustamista, mahdollisesti Marokkoon ja Tunisiaan.
Keskuksista palautettaisiin suoraan kotimaahansa sellaiset henkilöt, jotka olisivat liikkeellä taloudellisin perustein ja joilla ei olisi suojelun tarvetta.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan yhteistyö UNCHR:n kanssa turvaisi sen, että olot keskuksissa olisivat asialliset. UNCHR:lla on hänen mukaansa kokemusta myös turvapaikkatarpeen selvittämisestä kiintiöpakolaisjärjestelmässä.
Sipilä kertoi maahanmuuttoa ja turvapaikkapolitiikkaa koskevan mini-huippukokouksen jälkeen Brysselissä, että alueelliset maihinnousukeskukset saivat laajaa kannatusta.
Hänen mukaansa kokouksessa puhuttiin aika paljon Afrikan maiden kanssa tehtyjen kumppanuussopimusten toimivuudesta ja käytiin läpi maita, joiden kanssa yhteistyötä pitäisi tehdä.
”Tunisia ja Marokko esimerkiksi nostettiin Libyan lisäksi esille”, Sipilä sanoi.
Sipilän mukaan mitään päätöksiä maihinnousukeskusten sijainnista ei tehty, ja siitä on erilaisia kantoja, pitäisikö niiden sijaita EU:ssa vai EU:n ulkopuolella. Myös Suomen kanta asiaan on auki.
”Tästä jatketaan keskustelua ja komissiolta on pyydetty lisäselvityksiä.”
Sipilä uskoo, että alueelliset maihinnousukeskukset virtaviivaistaisivat turvapaikkajärjestelmää ja järjestelmä olisi myös inhimillisempi.
Hänestä nykysysteemiä vaivaa monimutkaisuus. Tulomaassa rekisteröityneet ihmiset siirtyvät edelleen rajojen yli toisiin maihin, ja heitä pitäisi palauttaa rekisteröintimaihin. Lopulta hurja määrä palautetaan kotimaahan ja vain pieni osa saa turvapaikan.
Sanktiot leivottu rahoituskehyksiin
Pakolaislinjaansa koventanut Italia esitteli kokouksessa omat suunnitelmansa turvapaikkaongelman ratkaisemiseksi. Sipilä sanoi komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin todenneen Italian ehdotuksista, että aika moni niistä on jo tehty.
Italian pääministeri Giuseppe Conte ehdotti ”kansainvälisen suojelun keskusten” perustamista kauttakulkumaihin EU:n ulkopuolelle. Conen ehdotus ei itse asiassa eroa maihinnousukeskusten perustamisesta. Molemmissa on kyse vastaanottoleireistä.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron tviittasi ennen kokousta, että niille maille, jotka eivät osoita solidaarisuutta pakolaisten vastaanotossa ja jaa vastuuta EU:ssa, pitää asettaa sanktioita.
Macron viittasi entisiin itä-Euroopan maihin, joihin ei ole pystytty uudelleensijoittamaan käytännössä yhtään turvapaikan statuksen saanutta pakolaista vastoin yhteisesti sovittua periaatetta.
Sipilän mukaan sanktioista ei keskusteltu kokouksessa. Italian paperista ne kuitenkin löytyvät.
Sipilä huomautti, että sanktiot itse asiassa ovat jo sisällä budjettikehyksissä ja niin pitää ollakin.
”Aina, kun jotakin päätetään yhdessä, kyllä se pitää myöskin toteuttaa sitten. Ja siinä pitääkin olla taloudellisia seuraamuksia, jos ei noudata sitä, mitä on yhdessä sovittu”, Sipilä sanoi.
Ei hoidu sormia napsauttamalla
Sunnuntain ad hoc-maahanmuuttokokous pohjustaa ensi torstaina pidettävää EU:n huippukokousta. Pakolaismäärät ovat vähentyneet, mutta Italian oikeistohallituksen tiukentunut pakolaislinja ja Saksan sisäiset paineet edellyttävät ratkaisuja.
Sipilä uskoo, että kumppanuusasiassa ja mahdollisesti maihinnousukeskusten osalta torstaina voitaisiin saada aikaan ratkaisuja. Ongelma on kuitenkin Sipilän mukaan niin iso ja monimutkainen, ettei kukaan kuvittele sen ratkeavan sormia napsauttamalla.
”Nämä juurisyyt ovat sellaisia, ettei näitä hetkessä ratkota, ilmastonmuutoksesta lähtien.”
Kun Sipilältä kysyi, helpottiko kokousta se, ettei Visegrad -ryhmää oltu kutsuttu sinne, Sipilä vastasi:
”Kyllä se Junckerin twiitti kai avoin kutsu oli kaikille.”
https://yle.fi/uutiset/3-10271816"Laitonta siirtolaisuutta vähennettävä"
Pienemmän kokoonpanon keskustelun perusteella vaikuttaa ilmeiseltä, että maat haluavat entisestään suitsia Eurooppaan suuntautuvaa muuttoliikettä, joka on jo vähentynyt pakolaiskriisivuotta 2015 edeltäneelle tasolle.
– Olemme kaikki samaa mieltä siitä, että laitonta siirtolaisuutta on vähennettävä, että haluamme suojella rajojamme ja että olemme kaikki vastuussa kaikista osa-alueista, sanoi Saksan liittokansleri Angela Merkel.
Merkelin mukaan samaa mieltä oltiin myös siitä, että EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexia on vahvistettava kaavailtua nopeammin ja sen mandaattia laajennettava. EU:n komissio on ehdottanut, että unionille perustettaisiin 10 000 rajavartijan pysyvä joukko.
Samalla johtajat tosin korostivat, että tarkoitus ei ole vain sysätä tulijoita takaisin Afrikkaan.
– Olen tyytyväinen, että tämä kokous poisti pöydältä ratkaisut, jotka eivät ole arvojemme mukaisia: Ratkaisut, jotka olisivat turvautuneet pakkopalautuksiin tai jotka eivät olisi olleet kansainvälisen lain mukaisia, sanoi Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
Italialta uusi suunnitelma
Kokouksen alla huomio keskittyi kahteen asiaan: Saksan liittokansleri Merkelin tukalaan sisäpoliittiseen tilanteeseen, ja Italian uuden hallituksen entistä jyrkempiin linjauksiin.
Italian pääministeri Giuseppe Conte esittelikin kokouksessa oman suunnitelmansa Euroopan maahanmuutto-ongelmien ratkaisemiseksi. Sipilän mukaan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli todennut keskustelussa, että suurin osa Italian ehdottamista toimista oli jo toteutettu.
Italia oli ehdottanut esimerkiksi EU-rahoituksen kytkemistä maahanmuuttajien vastaanottamiseen keinona saada haluttomat maat huolimaan osansa tulijoista. Kaikkein kriittisimmät Visegrad-maat Tsekki, Slovakia, Puola ja Unkari tosin boikotoivat sunnuntain kokousta.
– Olen erittäin tyytyväinen. Olemme ohjanneet keskustelua oikeaan suuntaan, Conte twiittasi kotimatkalta kokouksen jälkeen.
Merkel haluaa sopimuksia
Merkelin kotimaiseen asemaan kokous ei vielä tullut konkreettista uutta. Sisäministeri Horst Seehofer ja hänen CSU-puolueensa ovat antaneet Merkelille kesäkuun loppuun saakka aikaa löytää "eurooppalainen ratkaisu" siihen, että muissa jäsenmaissa rekisteröityjä turvapaikanhakijoita tulee Saksankin rajojen yli.
Jos ratkaisua ei löydy, Seehofer uhkaa pystyttää rajatarkastukset Saksan ulkorajoille ja käännyttää tulijat. Merkel on ehdottanut ratkaisuksi kahdenvälisiä sopimuksia rekisteröityjen hakijoiden palautuksista muiden jäsenmaiden ja Saksan välillä.
Konkreettisia sopimuksia Merkel ei ainakaan kertonut kokouksen yhteydessä tehneensä.
Etenikö "eurooppalainen ratkaisu", pääministeri Sipilä?
– Ainakin tämä ulkoinen ulottuvuus on ottanut selvän askeleen eteenpäin, Sipilä sanoi, viitaten käsittelykeskuksiin, rajavalvonnan tiivistämiseen ja lähtömaiden kanssa tehtävään yhteistyöhön.
Hieman aiemmassa viestissähän oli esillä valko-venäläisten esimerkki siitä, miten homman voisi hoitaa...Odotan mielenkiinnolla Euroopan johtajien esittelevän keinot, joilla aikovat pitää EU:n rajojen ulkopuolella ne maahantulijat, joiden ei katsota olevan turvapaikkastatuksen arvoisia.
Tätä sanomaa poliitikot toitottavat vuodesta toiseen, koska eivät ilmeisesti muutakaan sanottavaa keksi. Vauraiden länsimaiden ja köyhien ylikansoitettujen vähemmän kehittyneiden välinen elintasokuilu valitettavasti ei ole sellainen juttu, jota kehittyneet maat voisivat poistaa (paitsi laskemalla oman elintasonsa yhtä surkeaksi). Joten täysin tyhjänpäiväistä hurskastelua, jolla yritetään vältellä ongelman hyväksymistä (=[elintaso]pakolaisvirrat eivät katoa mihinkään, vaan pikemminkin tullevat kasvamaan) ja siten myös konkreettisten (poliittisesti vaikeiden) ratkaisujen tekoa pakolaisvirtojen estämisestä voimalla (kun pehmeät keinot eivät toimi).Lähtökohtana on helpottaa hädänalaisten elämää ja vähentää näin ihmisten tarvetta lähteä kodeistaan, sanoi kokoukseen osallistunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.).
Merkel ei ole varmaan kuullut EU:n vapaasta liikkuvuudesta. Hänelle voi toivottaa onnea ja menestystä pakolaisten "kiinnittämiseen" tiettyihin maihin... Yhtä lailla kuin Suomessa matut pakkautuvat pääkaupunkiseudulle, pakkautuvat matut EU:ssa sinne, missä on parhaat työmahdollisuudet, tuet (jos työnteko ei maita) tai eniten oman suvun/kulttuurin edustajia jo ennestään.Saksan liittokansleri Angela Merkel mukaan vastuun muuttoliikkeestä täytyy olla kaikilla EU-mailla.
– Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että maita, joihin maahantulijoita saapuu ei voida jättää yksin ja toisaalta siirtolaiset ja pakolaiset eivät voi valita sitä maata, josta he anovat turvapaikkaa, hän sanoi.