Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ilahduttavaa huomata ettei vihreille tunnu satavan kiitosta demareiltakaan, ainakaan siis varauksetonta tukea. Toivon totisesti että tällä tempulla ja mahdollisesti muillakin samankaltaisilla tempauksilla Touko ja kumppanit ampuvat itseään jalkaan juuri parahiksi ennen ensi vuoden vaaleja.

http://juhanaturpeinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258935-meemitason-moraalifilosofi

http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258928-suomi-ei-ole-natsi-saksa

Virheät on pelkkä illuusio: yrittää olla niin kovasti yhtä isoa luonnon-ja ihmissuojelua vaikka pinnan alla ei ole mitään muuta kuin "hinnalla millä hyvänsä"-pyrkyreitä (siinä missä muutkin politiikot).
 
Nyt täytyy sanoa että ihmettelen HS:n uutisointilinjauksia. Onkohan toimituksessa todettu että Pennasen saama negatiivinen palaute ja julkisuus vaatii vastaiskun ? Meinaan että ovat korostetusti tuoneet esiin merkittävän yhteiskunnallisen vaikuttajan, Korkeasaaren toimitusjohtajan mielenpahoituksen asian tiimoilta. Minulle täysin yhdentekevä henkilö mielipiteineen. Sen nyt vielä ymmärrän että asiaa tivataan poliitikoilta.

https://www.hs.paskamedia.fi/kaupunki/art-2000005776446.html

Toimitusjohtaja Sanna Hellström, entinen vihreä Helsingin kaupunginvaltuutettu, luki kommentteja ja päivitti sen jälkeen omalle seinälleen seuraavasti: ”Aino on todella rohkea. Haluaisin olla kuin hän, mutta en ehkä uskaltaisi. Toivon, että uskaltaisin kuitenkin nousta seisomaan hänen kanssaan. Ja haistakaa paska kaikki älämölö-tyypit hänen seinällään. Tehkää itse jotain!”

Siis ei h*lvetti, Korkeasaaren toimitusjohtaja. Minusta saman asian olisi ajanut vaikkapa Möllikylän K-kauppias mielipiteineen.
 
On näillä retoriikka kohdallaan. Suomen turvapaikkapolitiikka on jo saavuttanut holokaustin mitat. Vau, ilmeisesti se jatkuva kouhoaminen natseista ei sitten ollutkaan pelkkää sanahelinää... :eek:

holokausti.png
 
Mykkänenkin on löydetty....

Sisäministeri Mykkänen pitää vihreiden Aallon vaatimusta suhteettomana: Ilman palautuksia koko turvapaikkajärjestelmä menettää merkityksensä
Sisäministeri Kai Mykkänen ei keskeytä turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia.

Maasta käännyttäminen
1.8.2018 klo 15:55
13-3-10332809.jpg

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä turvapaikkajärjestelmä menettäisi merkityksensä, jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei palautettaisi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ei aio viedä eteenpäin oppositiopuolue vihreiden vaatimusta turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten väliaikaisesta keskeyttämisestä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaati keskiviikkona Twitter-viestissään pakkopalautusten keskeyttämistä kunnes on varmaa, että turvapaikkahakijoiden oikeusturva sekä perus- ja ihmisoikeudet taataan.

Mykkäsen mielestä pakkopalautusten keskeyttämisen vaatijana Aalto ottaa ison vastuun koko turvapaikkajärjestelmän toimivuudesta.

– Jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei voitaisi palauttaa, koko meidän turvapaikkajärjestelmämme menettää merkityksensä.

Sisäministerin mukaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten keskeytys olisi liian järeä keino turvapaikkapäätöksissä ilmenneiden ongelmien ratkaisemiseksi.

– Palautusten keskeyttäminen olisi täysin suhteeton toimi suhteessa siihen, että jos meillä on joissakin yksittäistapauksissa herätetty kysymyksiä ensimmäisen turvapaikkapäätöksen tilanteesta.

Turvapaikanhakija voi kielteisen päätöksen jälkeen tehdä uusintahakemuksen tai valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen ja viime kädessä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Touko Aallon mukaan turvapaikanhakijoiden oikeusapua on rajattu ja valitusaikoja lyhennetty. Aalto vaatii pakkopalautusten lopettamista erityisesti Afganistaniin huonon turvallisuustilanteen vuoksi.

Mielenilmauksiin ei lentoturvallisuutta vaarantavaa kulttuuria
Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kehui Twitter-viestissään tiistaina vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennasta kansalaisrohkeudesta.

Poliisi poisti Pennasen Finnairin lennolta, koska hän oli kieltäytynyt istumasta lentokoneessa, jossa oli pakkopalautettava mies. Pennanen kertoi lentoemännän sanoneen kyseessä olleen käännytystilanteen.

Poliisiasioista vastaavana ministerinä Kai Mykkänen toivoo, ettei turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksiin liittyviin mielenilmauksiin synny lentoturvallisuutta vaarantavaa kulttuuria. Sisäministeri pohtii, milloin tullaan rajalle, jossa turvallisuus vaarantuu.

– Kun ollaan lentokoneessa sisällä, on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettei synny lentoturvallisuutta vaarantavaa kulttuuria. Ei ainakaan mennä siihen, että esimerkiksi lentokoneen jo liikkuessa ryhdyttäisiin toimimaan, koska silloin voisi ajatella, että turvallisuus vakavasti vaarantuu.

Sisäministerin mukaan viime vuonna poliisin Suomesta pois saattamista henkilöistä 80 prosenttia ei liittynyt turvapaikanhakuun vaan pääasiassa rikoksiin.

Maahanmuuttovirasto: Turvapaikkahaun tulkkauksessa puutteita
Maahanmuuttovirasto Migri julkisti kesäkuun puolivälissä oman selvityksensä turvapaikkahakemusten käsittelyn laadusta(siirryt toiseen palveluun). Selvitys tehtiin sisäministerin pyynnöstä.

Selvityksen johtopäätöksissä esitetään useita toimia turvapaikkahaun tulkkauksen parantamiseksi. Selvityksen mukaan havaitut virheet eivät kuitenkaan olleet turvapaikkapäätöksen lopputuloksen kannalta merkittäviä.

Mykkäsen mukaan maahanmuuttovirastolle ollaan palkkaamassa laadunvalvontatulkkeja. Lisäksi yritetään tunnistaa jo vastaanottokeskuksissa niin sanotut hauraat ihmisryhmät, joilla on tarvetta oikeusavulle turvapaikkapuhuttelussa ja varmistetaan, että heille oikeusapu järjestyy.

Maahanmuuttoviraston oma selvitys päätyy siihen, että Suomen ja Ruotsin arviot Irakin ja Afganistanin turvallisuustilanteesta ovat olleet vuosina 2014–2018 melko lähellä toisiaan. Suomi tai Ruotsi eivät siis merkittävästi eronneet toisistaan turvapaikkapäätösten kannalta ratkaisevissa maalinjauksissa.
https://yle.fi/uutiset/3-10332381
 
Mykkänen pohtii milloin tullaan rajalle jossa turvallisuus vaarantuu?

Kun suomalaisten enemmistö, joka vastustaa vapaata siirtolaisuutta, saa äänensä nykyistä selkeämmin esille, tajuaa siirtolaisia hyysäävä vihervasemmisto kuinka alakynnessä he oikeasti ovat vaatimustensa kanssa. Siinä kohdin vihervasemmiston anarkisti siipi aktivoituu ja kansalaisten turvallisuus vaarantuu. Siinä se raja on.
Kannattaa vaan pitää tuo äärilaita seurannassa, siellä ne vaaranpaikat kuitenkin pesii.

.
 
Aha. Vihreän draamakomedian tarkoitus on siis antaa sekoomuksesta tiukan linjan puolueen vaikutelma. Ei mene läpi.
 
Onneksi aina löytyy Jussi Halla-aho, johon voi kohdistaa... onkohan Rysky liusumassa Li:n joukoista opportunisesti parempiin bileisiin Toukon porukassa... melkoista tuubaa..

Finnairille tilanne on monimutkaisempi, sillä se joutuu tämän tapauksen johdosta hyvin voimakkaiden tunteiden keskelle.

Yksityinen Virgin-lentoyhtiö Britanniassa on ilmoittanut maansa viranomaisille, ettei se enää halua olla mukana palautuslennoissa.

Finnairin tilanne on toinen, sillä Suomen valtio omistaa reilun puolet yrityksestä.

Voisin kuvitella omistajaohjauksen puuttuvan asiaan, jos Finnair haluaisi lopettaa palautuslentoihin osallistumisen.

Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten kaupallisetkin brändit joutuvat helposti polarisoituneiden poliittisten myrskyjen keskelle.

Ihmiset ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa Finnairia tapahtuneen johdosta.

Koska protestoija oli poliittisen puolueen, vihreiden, työntekijä ja kyseisen puolueen puheenjohtaja kiirehti tukemaan hänen toimintaansa, tuli mukaan myös sisä- ja puoluepoliittinen jännite.

Vihreät ovat olleet hallituspuolueille ja perussuomalaisille mieluisa lyöntikohde ja se on näkynyt tähänkin tapaukseen otetuissa kannoissa.

Korkeimman oikeuden päätöstä omasta tuomiostaan ”muutaman ihmisen tulkinnaksi” aikanaan nimittänyt PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho tarttui tilaisuuteen ja leimasi vihreät laittomuuden kannattajiksi(siirryt toiseen palveluun).

Valistuneesti arvaan, että yksi seurauksista on jo käynnistynyt valtava paskamyrsky, jolla halutaan lyödä protestoija maahan.

Täytyy toivoa, että poliisi suhtautuu protestoijan saamiin uhkauksiin ja muuhun saastaan yhtä suurella vakavuudella kuin se suhtautuu lentokoneessa tapahtuneeseen.

Turvapaikkakäsittelyjen usein heikko laatu on osaltaan luonut perusteita tällaiselle toiminnalle.

Yleisellä tasolla on helppo todeta, että jos oleskeluluvalle tai turvapaikalle ei ole löytynyt riittäviä perusteita, on ihminen palautettava ehdottomasti.

Tilanne ja riittävät perusteet ovat aivan eri asia, jos kyseessä on tuttu ihminen, joka aidosti pelkää henkensä, terveytensä ja vapautensa puolesta.

Näiden läheltä turvapaikkaprosesseja seuraavien ihmisten joukossa luottamus viranomaisiin, poliisi mukaan lukien, on kärsinyt vakavia kolhuja.

Noudatettu maahanmuuttopolitiikka perustuu hallitusohjelmaan, jonka maahanmuutto-osio tuli aikoinaan hallitusneuvotteluissa hyvin pitkälti perussuomalaisilta.

Hallitusohjelmastahan tämä liitoksissaan useasti nitissyt hallitus pitää tiukasti kiinni.

Maahanmuuttopolitiikan kohdalla tästä huolehtivat erityisesti siniset.

Ei siis tarvitse edes kovin paljoa kärjistää, että voi sanoa Suomen maahanmuuttopolitiikan olevan Jussi Halla-ahon kirjoittamaa.

Tapaukseen voi minusta siis ihan perustellusti suhtautua monella tavalla ja pitäisin myös ehdottoman tärkeänä, että tästä tilanteen monitulkintaisuudesta olisi myös yhteinen ymmärrys.

Ei tässä kukaan ole täysin väärässä. Tässä törmäsivät laki, moraali, politiikka, omatunto, viranomaistoiminta ja monet muut seikat.

Ikävä kyllä tässä on odotettavissa melkoinen soppa juuri näiden erilaisten lähestymiskulmien takia.

Siksi toivoisin, että kukin keskustelija pystyisi hahmottamaan tilanteessa olevan muitakin lähestymistapoja kuin juuri se oma. Silloin voisimme todennäköisemmin käydä ihan oikeaa ja vaikuttavaa keskustelua.

Janne "Rysky" Riiheläinen

Kirjoittaja on joensuulainen bloggari, joka on aktiivinen turvallisuuspolitiikan keskustelija. Riiheläinen on vapaa toimija, joka ei ole sidottu mihinkään asemaan, organisaatioon tai ajatussuuntaan
https://yle.fi/uutiset/3-10332505
 
Espanja on nyt siirtolaisten ykkösreitti Afrikasta Eurooppaan – Tulijamäärät kasvaneet ohi Italian
Suurin osa tulijoista on Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, kertoo Espanjan Punaisen ristin koordinaattori.

Maahanmuuttajat
1.8.2018 klo 08:02
13-3-10328544.jpg

Afrikkalaisia kaupustelijoita on Espanjan kaupunkien kaduilla tuhansittain. Heillä on myynnissä mm. lenkkitossuja, jalkapalloseurojen paitoja, muotilaukkuja, huiveja, kosmetiikkaa, koruja. Hinnat ovat edulliset, mutta tuotteiden alkuperää myyjät eivät kerro.

MADRID Afrikkalaisia katukaupustelijoita Madridin keskustassa hermostuttaa, koska kaksi poliisia liikuskelee näköpiirissä.

– Anteeksi, en voi nyt puhua, kun on poliiseja, sanoo yksi heistä kiihtyneenä englanniksi.

Hän suostuu kertomaan, että on Senegalista ja nimeltään Papi.

– Puoli vuotta olen ollut Madridissa. Voin ihan hyvin, Papi vastaa hätäisesti.

Hän hypistelee kaupusteluliinan nyörejä valmiina juoksemaan poliiseja pakoon, kuten ympärillä kaikki hänen toverinsakin.

Kadulle levitettävissä liinoissa on nyöri, josta vetämällä liinasta tulee säkki. Myyntitavarat saa kätevästi kertavetäisyllä mukaansa, jos pitää juosta.

13-3-10328543.jpg


Poliisin takia myyntipaikkaa vaihtavia afrikkalaisia katukaupustelijoita liikenteen seassa Madridin keskustassa.Paloma García
Annetaan vain olla
Afrikkalaiset myyvät Madridin kaduilla muotilaukkuja, huiveja, hajuvesiä. Niiden alkuperä on tuntematon.

Suurin pelko kaupustelijoilla on, että poliisi vie tavarat ja kuulustelee, mistä ne on saatu.

Poliisi voi myös käynnistää karkotusyrityksen, sillä yleensä kaupustelijoilla ei ole työ- eikä oleskelulupaa.

Espanjassa on suljettuja internointikeskuksia, joissa maastakarkotettavaa saa pitää kaksi kuukautta. Ellei palautus lähtömaahan sinä aikana onnistu, karkotettava on päästettävä vapaaksi.

Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulleita on vaikea palauttaa, joten enimmäkseen heidän vain annetaan olla. Heitä on Espanjan suurissa kaupungeissa tuhansia.

Kun poliisit katoavat kulman taakse, Papi ja muut asettelevat taas kauppatavaransa siististi kadulle liinan päälle.

13-3-10328541.jpg


Poliisin mentyä palaa rauha, ja myös senegalilainen "Papi" asettelee kauppatavaransa taas kadulle.Paloma García
Tulijamäärä kaksinkertaistunut
Viime vuonna Espanjaan tuli Välimeren yli uskaliaasti – usein pienillä kumiveneillä – noin 22 000 maahanmuuttajaa Afrikasta.

Tänä vuonna tulijoita on ollut jo heinäkuun loppuun mennessä suunnilleen saman verran.

Myös arvioitu hukkuneiden määrä, noin 250, on tänä vuonna jo koko edellisvuoden tasolla.

Kesä-heinäkuussa Espanjan meripelastajat ja rannikkovartijat ovat noutaneet mereltä Marokon ja Algerian suunnalta satoja ihmisiä lähes päivittäin.

Vilkkaimman viikonlopun aikana Marokon rannoilta lähti lähes 80 kumivenettä, joissa oli 1 200 ihmistä – mukana monia naisia ja lapsia.

– Espanjaan tulee Välimeren yli nyt enemmän siirtolaisia tai pakolaisia kuin Italiaan, sanoo Lola Sánchez, joka koordinoi Espanjan Punaisen ristin humanitääristä apua Madridissa, järjestön keskustoimipaikassa.

– Suurin osa tulijoista on Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Myös marokkolaisia ja algerialaisia tulee paljon, mutta he ovat selvästi vähemmistö, Sánchez kertoo.

13-3-10328542.jpg


Espanjan Punaisen ristin humanitäärisestä avusta vastaava Lola Sánchez järjestön päämajan operatiivisessa keskuksessa Madridissa.Paloma García
"Kapasiteettia riittää"
Espanjan median mukaan etelärannikolla hätämajoitustilat ovat täpötäynnä – mutta Lola Sánchez sanoo, että tilanne on hallinnassa.

– Meillä riittää kapasiteettia. Lisäsimme resursseja, koska tulijamäärän kasvua osattiin odottaa.

Hän selittää, että tulijat ovat rannikolla yleensä vain 3–4 päivää, sillä poliisin on 72 tunnin kuluessa päätettävä keitä yritetään palauttaa. Muut voivat jatkaa matkaa.

– Punaisella ristillä on vastaanottotiloja pitkin maata, mutta niissä oleskelu on vapaaehtoista, Sánchez korostaa.

Tulijat saavat halutessaan lähteä omille teilleen. Espanjan suurtyöttömyys on ohi. Erilaisia tilapäistöitä voi löytää, eikä vain katukaupustelijoina.

Mistä on kyse?
Espanjaan on tullut tänä vuonna Välimeren yli maahanmuuttajia Afrikasta enemmän kuin Italian rannikoille.

Viranomaiset sekä avustusjärjestötarvelevat, että Espanjasta on sukeutumassa uusi siirtolaisten pääreitti. Italiassa hallitus alkoi kesällä rajoittaa mereltä pelastettujen maahanpääsyä.

Espanjan eteläisiltä vesiltä on heinäkuun päättyessä pelastettu pienistä kumiveneistä jo yli 20 000 ihmistä, mikä on yhtä paljon kuin koko viime vuoden aikana.

Suurin osa tulijoista on Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Heistä vain harva hakee turvapaikkaa.


Punainen risti odottaa, että tulijamäärät pysyvät korkeina ainakin syksyyn asti. Toisaalta muuttopaine Afrikasta on kokonaisuutena tuntuvasti hellittänyt huippuvuoden 2015 jälkeen, vaikka määrät Espanjaan kasvavat.

Marokossa tuhansittain
Tulijamäärän kasvuun osattiin varautua Lola Sánchezin mukaan viranomaistietojen nojalla.

Heinäkuun alussa EU:n rajavalvontavirasto Frontexin johtaja Fabrice Leggeri sanoi lehtihaastattelussa, että hänen suurimmaksi huolekseen on nousemassa Espanja.

Leggeri sanoi, että Afrikassa kauttakulkumaa Malissa tarjotaan Eurooppaan pyrkiville Marokko–Espanja-reittiä vaihtoehdoksi Libya–Italia-reitillle, joka on käynyt vaikeammaksi.

Marokon pohjoisosiin kerääntyy jatkuvasti tuhansittain Saharan eteläpuolisista maista vaeltaneita.

Osa heistä pyrkii pääsemään Espanjaan myös maitse, sillä espanjalaiskaupungit Ceuta ja Melilla sijaitsevat Marokon rannikolla.

Juuri viime torstaina Ceutan järeän raja-aidan yli rynnäköi arviolta 800 miehen joukko, josta 600 pääsi sisään. Rynnäkkö oli poikkeuksellisen väkivaltainen, sillä tulijoilla oli omatekoisia aseita. Yli 20 rajavartijaa loukkaantui.

Turvapaikanhakijat tulevat muualta
Espanjan Punaisen ristin Lola Sánchezin mukaan vain harva Afrikasta tuleva maahanmuuttaja hakee Espanjasta turvapaikkaa. Silti myös turvapaikanhakijoiden määrä on Espanjassa voimakkaasti kasvanut, mutta he tulevat muualta maailmasta – etenkin Venezuelasta.

Syyrian sotapakolaisia tuli Espanjaan viime vuonna runsaat neljä tuhatta.

Turvapaikkaprosessia seuraa maassa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR. Sen kirjanpidon mukaan hakemuksia jätettiin viime vuonna 31 700, joka on liki kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 2016.
https://yle.fi/uutiset/3-10328446
 
Back
Top