Pakolaisuus

YK:lla taitaa olla jotain erityisen painavaa tietoa lähitulevaisuudesta. Tuossa on vielä erikseen eroteltu siirtolaiset ja pakolaiset.

Refugees and migrants are entitled to the same universal human rights and fundamental
freedoms, which must be respected, protected and fulfilled at all times. However, migrants and
refugees are distinct groups governed by separate legal frameworks. Only refugees are entitled
to the specific international protection as defined by international refugee law. This Global
Compact refers to migrants and presents a cooperative framework addressing migration in all
its dimensions.

Eli minun mielestäni tuo tarkoittaisi sitä, että pakolaisina esiintyvät siirtolaiset voitaisiin käsitellä siirtolaisina.

National sovereignty:
The Global Compact reaffirms the sovereign right of States to determine
their national migration policy and their prerogative to govern migration within their jurisdiction,
in conformity with international law. Within their sovereign jurisdiction, States may distinguish
between regular and irregular migration status, including as they determine their legislative and
policy measures for the implementation of the Global Compact, taking into account different
national realities, policies, priorities and requirements for entry, residence and work, in
accordance with international law.

Tuossa taas sanotaan, että kansallinen päätösvalta säilyy, kunhan noudatetaan kansainvälisiä lakeja.

Äkkiä katsottuna tuo ei kyllä näyttäisi vielä miltään sielunmyyntipaperilta.

Edit. Jos ei sitten ole jotain salaisia lisäpöytäkirjoja..

Edit2. Onhan tällä tietenkin vetovoimavaikutusta. Merihätään joutuneet siirtolaiset on pelastettava. Ei tosin sanottu minne.
 
Viimeksi muokattu:
Tuolta on tulossa tuon siirtolaisia koskevan GCM:n lisäksi pakolaisia koskeva GCR.
https://refugeesmigrants.un.org/refugees-compact


Its four key objectives are to:
- Ease the pressures on host countries;
- Enhance refugee self-reliance;
- Expand access to third-country solutions;
- Support conditions in countries of origin for return in safety and dignity.

https://www.unhcr.org/news/stories/...er-turk-explains-global-compact-refugees.html
Tuosta näyttäisi myös selviävän rahalla, tukemalla pakolaisia vastaanottavaa kriisimaan naapurivaltiota.

Edit: Siitä saattaa olla jopa hyötyä meille, jos Venäjä ajaa niin pahasti päätyyn, että ihmiset lähtevät liikkeelle. Myönnetään, melkolailla kaukaa haettua, mutta siihenkin varauduttiin 90 -luvulla.

Täällä ymmärtääkseni oltiinkin sitä mieltä, että pakolaisia autetaan parhaiten kotimaansa lähellä.
 
Viimeksi muokattu:
Its four key objectives are to:
- Ease the pressures on host countries;
- Enhance refugee self-reliance;
- Expand access to third-country solutions;
- Support conditions in countries of origin for return in safety and dignity.

Noi on (aspirational- mikä ois hyvä suomenkielinen vastine) yleviä tavotteita ei menettelytapoja. Tavotteista on usein helpohko olla aika lailla yhtä mieltä, menettelytavoista harvemmin. Samaten sen GCM sopimuksen jonka kanssa jatkuvasti vedotaan yleviin tavotteisiin, laittoman maahanmuuton lopettaminen jne.., mutta sopimukseen kirjatut menettelytavat; tehdään laillisesta niin helppoa ettei juuri kenenkään tarvitse yrittää laittomasti, jätetään vähemmälle huomiolle.
 
Viimeksi muokattu:
Toimittaja: "sitoutui pakolaissopimukseen".

Ja miksi ei olisi kirjoittanut kun GCM:n 41 artiklan mukaan sopimus on jäsenmaitaan sitova.

Mielenkiintoinen tämä jutun asiantuntija:
Hänen käsialaansa ilmeisesti on Merkelin EU-Turkki-sopimus, Espanjan muuttuminen vastaanottajaksi ja toiminut Soroksen Open Societyn rahoituksella..
http://www.infomigrants.net/en/post/11119/migration-expert-gerald-knaus-we-need-solutions-not-ideas

Noin 150 maata sitoutui Marokossa YK:n siirtolaissopimukseen – Tutkija: Oikeistonationalistit valjastivat YK:n siirtolaisasiakirjan eurovaaliaseeksi, eivätkä muut tajunneet sitä
Pyöritys ei-sitovan YK:n siirtolaisasiakirjan ympärillä on vakava varoitus EU-maiden perinteisille puolueille äärioikeiston strategisista taidoista, sanoo maahanmuuttoasiantuntija Gerard Knaus.


Anna-Liina Kauhanen HS
Julkaistu: 10.12. 14:34

BERLIINI

MAROKON Marrakechissa järjestettävässä YK:n siirtolaisuuskokouksessa noin 150 maata hyväksyi maanantaina asiakirjan, josta on noussut ympäri Eurooppaa poikkeuksellinen väittely.

YK:n siirtolaissopimuksen ulkopuolelle jättäytyi Marokon-kokouksessa muun muassa Yhdysvallat, Australia, Itävalta, Italia, Tšekki, Dominikaaninen tasavalta, Unkari, Latvia, Puola ja Slovakia.

Itävaltalaisen maahanmuuttopolitiikan asiantuntijan Gerard Knausinmukaan pyöritys YK:n siirtolaisasiakirjan ympärillä on vakava varoitus EU-maiden johdolle. Perinteisten puolueiden poliitikot eivät ota kansallismielisiä oikeistopopulisteja riittävän vakavasti. Vasta liian myöhään tajuttiin, miten taitavasti äärioikeisto nappaa maahanmuuttoteemat horjuttaakseen perinteisten puolueiden asemaa.

”Riita ei-sitovasta siirtolaissopimuksesta pääsi niin pitkälle, että Belgian hallitus on kaatua”, Knaus sanoo.

Samoin Saksassa on viime viikot pelattu kristillisdemokraattien sisäistä valtapeliä siirtolaissopimuksella välittämättä siitä, mitä sopimuksen uskottavuuden horjuttaminen tekee Saksan tavoitteille vahvistaa monenkeskistä kansainvälistä sopimista maahanmuuton kaltaisista globaaleista ongelmista.

SAKSAN liittokansleri Angela Merkel sanoi Marrakeshissä uutistoimisto AFP:n mukaan siirtolaissopimuksen estävän laitonta siirtolaisuutta, ei edistävän sitä. ”Kyse on turvallisen ja järjestystä noudattavan siirtolaisuuden edistämisestä.”

Suomi sitoutui siirtolaissopimukseen, ja Suomesta kokoukseen osallistui sisäministeri Kai Mykkänen(kok). ”Yksikään maa ei pysty ratkomaan maailmanlaajuisia muuttoliikekysymyksiä yksin. On kaikkien etu, että yhteisiin kysymyksiin etsitään ratkaisuja, jotta muuttoliike olisi hallittua ja yhtä lailla lähtö- ja kauttakulkumaat kuin vastaanottavatkin valtiot täyttäisivät velvoitteensa. Esimerkkinä tästä on omien kansalaisten takaisinottaminen”, Mykkänen kommentoi tiedotteessa ennen kokousta.

YK:n siirtolaissopimus eli Global Compact for Migration (GCM) on löyhä sopimus, jonka tarkoituksena on lisätä valtioiden yhteistyötä siirtolaisuuden hallitsemisessa, vähentää laitonta siirtolaisuutta, auttaa siirtolaisia integroitumaan sekä edistää valtioiden mahdollisuuksia palauttaa ihmisiä takaisin kotimaihinsa.

Asiakirjassa määritellään globaalille muuttoliikkeelle pelisääntöjä. Se ei ole valtioita sitova eikä sopimus tuo muutoksia esimerkiksi Suomen lakeihin. Suomi on jo sitoutunut muun muassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja Geneven sopimuksen kautta niihin periaatteisiin, joihin YK:n asiakirja yrittää saada nyt sitoutumaan Saudi-Arabian kaltaisia maita.

”Sopimus ei muuta Euroopassa mitään, mutta se voi auttaa muita maita Euroopan ulkopuolella vähentämään sääntöjenvastaista maahanmuuttoa”, Knaus sanoo.

YK:N siirtolaisasiakirjan saama huomio ei ole missään suhteessa sen painoarvoon, Knaus sanoo. Huomio on kuitenkin suuri ja keskustelu vain jatkuu – mikä on sopimuksen vastustajien tarkoitus.

”Perinteiset puolueet, sosiaalidemokraatit ja konservatiivit, eivät ole riittävästi analysoineet, mikä oikeistopopulistien todellinen tavoite tällä keskustelulla on. Oikeistopopulistit käyttävät asiakirjaa eliitinvastaisten salaliittoteorioiden pyörittämiseen.”

Tavoite on Knausin mukaan hyvin strateginen: oman vallan kasvattaminen ja EU:n uskottavuuden rapauttaminen. Juuri tällaista maahanmuuttouhkan ympärille kiertyvää rajua ja tunteikasta keskustelua ja eliitinvastaista asetelmaa populistiset liikkeet tarvitsevat toukokuun eurovaalien lähestyessä, Knaus sanoo.

Nyt, kun Eurooppaan tulee siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita huomattavasti vähemmän kuin ennen vuoden 2015 pakolaiskriisiä, tarvitaan silti kysymys, jonka ympärille rakentaa vaalikamppailua.

”Kaikki ne, jotka haluavat toukokuun eurovaaleista maahanmuuttovaalit, ovat tästä iloisia. Suuria hyötyjiä on Italian pääministeri Matteo Salvini, Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Itävallan oikeistopopulistinen FPÖ-puolue.”

YK:N siirtolaisasiakirjan vastustajat ovat useimmiten nationalistisista ja oikeistopopulistisista puolueista. He puhuvat asiakirjasta kuin se mahdollistaisi massasiirtolaisuuden Eurooppaan.

Vastustajien viesti on mennyt läpi, koska sopimuksen puolustajat eivät varautuneet keskusteluun.

”Nyt tilanne on se, että siirtolaissopimusta vastustavat kiihkeästi ne, jotka eivät ole sitä lukeneet ja sitä puolustavat hyvin löysin argumentein ne, jotka eivät ottaneet dokumenttia koskaan kovin tosissaan mutta jotka pitivät sitä hyvänä askeleena monenkeskisten pelisääntöjen edistämisenä ja ihmisoikeuksista muistuttamisena”, Knaus sanoo.

Se, ettei asiakirja muuta mitään Euroopassa, on kuitenkin osa sopimuksen ongelmallisuutta, Knaus sanoo. Euroopan johtavat poliitikot pitivät sopimusta niin epädramaattisena, etteivät varautuneet siihen, miten asiakirjalla voisi halutessaan kärjistää maahanmuuttokeskustelua.

”Sitten tulikin kiire ottaa sopimuksen ympärille kylvetty epäilys tosissaan. Esiin on tuotava myös ne todella meitä sitovat sopimukset. On selitettävä, mitä ne tarkoittavat ja mihin olemme sitoutuneet.”

ONGELMAmaahanmuuttopolitiikassa on se, että ne sopimukset, joihin EU-maat ovat sitoutuneet yhteisessä turvapaikkapolitiikassaan, eivät toimi, Knaus toteaa. Yksi esimerkeistä on Dublinin-sopimus. Tästä maahanmuuttovastainen liike saa lisää voimaa, Knaus sanoo.

Seuraava askel olisi laittaa olemassa olevat sitoumukset käytäntöön. ”Todellinen debatti, jota olisi käytävä, ei ole YK:n siirtolaissopimus vaan se, miten EU-maat hoitavat yhteisen rajavalvonnan ja turvapaikkapolitiikan käytännössä.”

Tällä on kiire, mikäli poliittinen keskusta aikoo vastata oikeistonationalismin nousuun.

Samaan aikaan on ymmärrettävä, että juuri oikeistopopulistit ovat yhteisen maahanmuuttopolitiikan jarru, Knaus sanoo. Se, että ulkorajat saadaan valvontaan ja turvapaikkaprosessi yhtenäiseksi, ei ole äärioikeiston etu. Näiden liikkeiden kannatus perustuu siihen, että ne voivat osoittaa maahanmuuttopolitiikan virheitä.

”Taktiikka on kahtalainen. Jos siirtolaisia ei tule, populistit ottavat sen Salvinin ja Orbánin ansioksi, ja jos tulee, he syyttävät muita.”

MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA on keskeisiä kevään eurovaaliteemoja monesta syystä, Knaus sanoo. Ongelma on todellinen – ja oikeistonationalistit vielä kärjistävät sitä.

Välimeren yli on tullut huomattavasti vähemmän siirtolaisia kuin aiempina vuosina. Päivittäin koko EU:hun tulee noin 300 siirtolaista ja turvapaikanhakijaa Välimeren yli. ”Luvut ovat niin pieniä, että itse asiassa koko maahantulon pitäisi olla kontrollissa. Miksei ole, on ongelma, johon äänestäjät reagoivat”, Knaus sanoo.

Ongelma on myös se, että maahanmuuttopaine kohdistuu kahteen maahan, Espanjaan ja Ranskaan. Ne ovat keskeisiä EU-maita, ja jos äärioikeisto niissä nousee valtaan, sillä on laajoja seurauksia koko Euroopan yhtenäisyydelle, Knaus sanoo.

”Espanjaan ei ole vuosiin tullut yhtä paljon siirtolaisia Välimeren yli kuin nyt, ja Ranskassa turvapaikkahakemusten määrä kasvaa. Sen poliittiset seuraukset näkyvät nyt Espanjassa.”

Joulukuun alussa äärioikeistolainen Vox-puolue on nousi Andalusian parlamenttiin. Espanjassa on nyt äärioikeisto alueparlamentissa ensi kertaa sitten sotilasvallan päättymisen.

POLIITTINEN peli maahanmuutolla on nyt ympäri Euroopassa hyvin kyynistä, Knaus sanoo.

Esimerkkinä tästä on Tanskan päätös eristää tuomion saaneita ja käännytettäviä rikollisia pienelle saarelle Tanskan edustall ja Italian yritykset estää kansalaisjärjestöjen meripelastustoimet Välimerellä.

Sen sijaan, että EU-maiden johtajat selittäisivät kansalaisille, miten ulkorajat saadaan valvontaan ilman että ihmisoikeuksia poljetaan, hallitukset omaksuvat äärioikeiston politiikan. Se tie vie hyvin epävakaaseen Eurooppaan, Knaus sanoo ja muistuttaa, kuinka nopeasti valta Italiassa vaihtui.

”Totta kai EU-maat pystyvät näillä nykyisillä tulijamäärillä yhdessä humaaniin ja lailliseen ulkorajavalvontaan, jossa ihmiset eivät huku Välimereen mutta jossa heidät nopeasti palautetaan, jos turvapaikan ehdot eivät täyty.”

Keskeinen osa toimivaa järjestelmää on tehdä siirtolaisten lähtömaille riittävän houkuttelevaksi ottaa EU-maiden palauttamat kansalaisensa takaisin, Knaus sanoo.

”Illuusio siitä, että tämä onnistuisi yksittäisiltä jäsenmailta, pitää romuttaa. Tähän tarvitaan koko EU, mutta nyt joukossa on monta jäsenmaata, jotka eivät halua ratkaisua. Se veisi kannatusta. Tämän asetelman keskustelu YK:n siirtolaissopimuksesta omalta osaltaan osoittaa.”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005927703.html
 
Viimeksi muokattu:
Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi Marrakeshissä uutistoimisto AFP:n mukaan siirtolaissopimuksen estävän laitonta siirtolaisuutta, ei edistävän sitä. ”Kyse on turvallisen ja järjestystä noudattavan siirtolaisuuden edistämisestä.”

Siirtolaisuusasiakirja sai hyväksynnän – Sisäministeri Mykkänen: "Jos haluaa vähemmän hallitsematonta siirtolaisuutta, tämä on askel eteenpäin"
 
Viimeksi muokattu:
Allekirjoitin muuten ensimmäisenä tuon paperin :)
Hyvä Suomi!
images.jpeg


Mykkänen sooloilee. Juurihan me sovittiin, että paperia ei allekirjoiteta vaan se julistetaan yk:ssa.
17.54827433.jpg


Mukane mukane, soumi soumi !!!
TELEMMGLPICT000151413749_trans_NvBQzQNjv4BqPuL-8ex6Wxr3HGFUi6PIc45tImKey5x700iKis9lGeo.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Sitova vai eikö sitova? Paskamedia ei osaa päättää vaan arpoo :D
Noin 150 maata sitoutui Marokossa YK:n siirtolaissopimukseen – Tutkija:
Oikeistonationalistit valjastivat YK:n siirtolaisasiakirjan eurovaaliaseeksi, eivätkä muut tajunneet sitä.
”Riita ei-sitovasta siirtolaissopimuksesta pääsi niin pitkälle, että Belgian hallitus on kaatua”, Knaus sanoo.

Jos valtakunnan suurin lehti, osa valtamediaa jota ei saa moitiskella, kirjoittaa noin SEKAVASTI niin miksi vielä syytellään kansalaisia siitä että ovat epäluuloisia?

Epäselvyyttä mikä on totuus?
 
Täällä ymmärtääkseni oltiinkin sitä mieltä, että pakolaisia autetaan parhaiten kotimaansa lähellä.

Parhaiten autetaan lopettamalla kolmannen maailman holhoaminen ja jättämällä heidän oman onnensa nojaan. Rajat kiinni niin ongelmat korjaantuvat kuin taikavoiman ansiosta.
 
itova vai eikö sitova? Paskamedia ei osaa päättää vaan arpoo

Se riippuu kysymyksestä/kontekstista. Jos äärioikeistolainen eli duunari kysyy asian laitaa niin ei sido, jos puunhalaaja kysyy samasta asiasta niin tottakai Suomi tulee muodostamaan ilmasillan Helsinki-Vantaan ja Tripolin välille ja matuille taskut täyteen riihikuivaa.
 
Diaspora.

Joka kolmas juutalainen harkitsee lähtevänsä Euroopasta
Juutalaisvastaisuus on lisääntynyt Euroopan unionissa, ja moni juutalainen harkitsee muuttavansa pois Euroopasta, selviää EU:n perusoikeusviraston kyselytutkimuksesta.

– Jäsenmaiden pitää lisätä toimiaan antisemitismiä vastaan. Juutalaisilla on oikeus elää vapaasti ilman vihaa ja pelkoa oman turvallisuutensa puolesta, toteaa viraston johtaja Michael O’Flaherty tiedotteessa.

Laajaan kyselytutkimus suunnattiin EU:n juutalaisväestölle. Noin 90 prosenttia vastaajista katsoo juutalaisvastaisuuden kasvavan kotimaassaan ja olevan erityisen ongelmallista verkossa. 70 prosenttia kertoo, että antisemitismiä esiintyy julkisissa tiloissa, mediassa ja politiikassa. Lähes 30 prosenttia kertoo joutuneensa häirinnän ja ahdistelun kohteeksi.

https://www.verkkouutiset.fi/joka-kolmas-juutalainen-harkitsee-lahtevansa-euroopasta/
 
https://www.suomenuutiset.fi/uusi-t...iston-antisemitistisista-rikoksista-saksassa/
Joulukuu 10, 201820:35
Uusi tutkimus vahvistaa: muslimit ja vasemmistolaiset tekevät enemmistön antisemitistisistä rikoksista Saksassa

Euroopan unionin maissa tehty kyselytutkimus paljastaa, että juutalaiset kokevat etniseen ryhmäänsä kohdistuvan vihan olevan kasvussa Euroopassa. Ranskassa antisemitismin nousun oli kokenut viiden viime vuoden aikana peräti 93 prosenttia kyselyyn vastanneista juutalaisista. Vähiten juutalaisvihan nousua oli havaittavissa Unkarissa, mutta sielläkin 71 prosenttia vastaajista katsoi antisemitismin yleistyneen.

Bild-lehden uutisoiman EU:n teettämän tutkimuksen mukaan Saksan juutalaisilla on no-go-alueita, jonne he eivät halua mennä. Kolme neljäsosaa Saksan juutalaisista ei uskalla käyttää ulkona uskonnollisia symboleja kuten kipaa tai Daavidin tähteä.
Suomen Uutiset kertoi toukokuussa, että Saksan poliisilla outo tilastointikäytäntö: äärioikeisto merkitään tekijäksi aina, jos poliisilla ei ole tekijästä mitään tietoa. Nyt julkaistut tulokset kumoavatkin aiemmat Saksan rikostilastot, joiden mukaan 94 prosenttia antisemitistisista rikoksista on oikeistolaisten tekemiä, ja että vain viidellä prosentilla tekijöistä on muslimitausta.
Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia Saksassa asuvista juutalaisista väitti heidän kokemiensa antisemitististen tekojen tekijöiksi muslimeita. Oikeistolaisia tekijöitä oli haaastateltujen mukaan 20 prosenttia ja vasemmistolaisia 16 prosenttia tekijöistä.
– Tämä on isku vasten kasvoja, historioitsija Michael Wolffsohnkommentoi Bildille. Hän vaati, että asiasta vastaavien on puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä, ja että muslimien tekemistä rikoksista on annettava rangaistuksia, eikä niitä saa peittää poliittiseen korrektiuteen.
SUOMEN UUTISET
 
Kokoomuksen Verkkouutisten "uutinen" jätti itse uutisen hienosti kertomatta. Kommentitkin unohtunut kiinni..
 
Tuota uutista ei Helsingin Sanomista ihan heti löydy.

Yllättäen.

31 prosentissa vakavimmista häirintätapauksista tekijä oli uhrille tuntematon. Sen jälkeen yleisintä oli, että tekijä oli äärimuslimi (30 prosentissa tapauksista) tai vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen (21 prosenttia). 13 prosenttia häirintään syyllistyneistä oli vastaajien mukaan oikeistolaisia.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000...d8ycp0OuQ16Ayb00ByBTAy0TDkXzPLLARul6kbNAWDxzA
 
EU:n perusoikeusvirasto voisi toteuttaa jatkokyselytutkimuksen.

- Jos valtio on sitoutunut ottamaan kiintiöpakolaisia, mistä a) maista, b) uskonnoista tai c) muista etnisistä ryhmistä tulevia ihmisiä kansalaiset mieluiten tai vastenmielisimmin ottaisivat?

Varmaan muitakin kysymyksiä kansalaisille voisi esittää.
 
Back
Top