Pakolaisuus

rööperi

Kapteeni
BAN
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006114745.html

Irakilaistaustasta miestä syytetään useista pahoinpitelyistä, vapaudenriistoista ja lapsikaappauksesta – poltti vaimoaan tulikuumalla paistinpannulla

Teot ovat haastehakemuksen mukaan tapahtuneet Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa vuosien 2016 ja 2017 aikana.
Syyttäjä vaatii lähes kahden ja puolen vuoden ehdotonta vankeustuomiota irakilaistaustaiselle miehelle, jota epäillään vaimonsa useista pahoinpitelyistä, lapsikaappauksista ja vaimonsa ja lastensa vapaudenriistosta.

Teot ovat haastehakemuksen mukaan tapahtuneet Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus aloitti juttukokonaisuuden käsittelyn keskiviikkona. Oikeus on varannut kolme istuntopäivää. Syytetty on ollut vangittuna viime helmikuusta lähtien.

Viisilapsinen perhe asui alkuvuonna 2016 vastaanottokeskuksessa Heinolassa. Syytteen mukaan mies pahoinpiteli vaimoaan tammikuussa heittämällä häntä paistinpannulla ja painamalla tulikuumaa pannua tämän säärtä vasten varttitunnin ajan. Seurauksena oli muun muassa mustelmia ja palovamma.

Miehen epäillään pahoinpidelleen vaimonsa kahdesti Tapanilan vastaanottokeskuksessa Lahdessa kesällä 2016. Kummallakin kerralla hän olisi hakannut vaimonsa päätä seinään. Teko tuli ilmi, kun joku lapsista oli avannut asunnon oven ja riitely oli kuulunut ympäri vastaanottokeskusta.

Tapanilan vastaanottokeskuksessa miehen epäillään syyllistyneen kuuteen vapaudenriistoon, kun hän lukitsi perheensä asuntoon poistamalla huoneiden väliovista kahvat, jolloin huoneista ei päässyt lähtemään vapaasti. Vapaudenriisto olisi kestänyt viikon verran.

Kaksi vuotta sitten keväällä mies kaappasi syyttäjän mukaan 5-vuotiaan poikansa äidiltään. Poika oli äitinsä huostassa. Syytetty vei pojan luvatta Irakiin kahdeksaksi kuukaudeksi. Lapsen äiti ei ollut antanut suostumusta pojan viemiseen Irakiin.

Poika oli äitinsä sukulaisten toimesta siirretty Iraniin, josta äiti kävi hakemassa hänet luokseen Hollolaan joulun alla 2017. Pikkupojalle isä ei ollut kertonut mihin häntä oltiin viemässä ei kertonut miten pitkäksi aika hän jäisi Irakiin ja olisi erossa äidistään ja sisaruksistaan.

Lastenpsykiatrian erikoislääkärin lausunnon mukaan kahdeksan kuukauden mittainen ero viisivuotiaalle lapselle toisesta vanhemmastaan on poikkeuksellinen ja psyykkisesti lasta kuormittava.

Irakissa pikkupoika oli nukkunut huonosti ja kertoi nähneensä painajaisia. Hän oli joutunut kokemaan myös väkivaltaa.

Poikansa kaappauksella Irakiin mies tavoitteli tilannetta, että hänen vaimonsa tulisi perässään ja toisi muut lapset mukanaan.

Miestä epäillään myös törkeän kirityksen yrityksestä, joka liittyy perheen saamiseen Irakiin. Syytteen mukaan mies olisi yrittänyt saada vaimoltaan 30 000 dollaria (n. 27 000 euroa) siitä hyvästä, että hän palauttaisi viisivuotiaan poikansa takaisin Suomeen. Teko jäi yritykseksi.

Jutun käsittelyä jatketaan perjantaina ja ensi viikon keskiviikkona. Juttukokonaisuudessa on iso joukko todistajia.
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi, joka sai tarpeekseen – Samuli Sibakoff paljastaa Suomeen pakolaisina saapuneiden todelliset tarinat – ”kaikista kohtaamistani vain yhdellä oikea hätä”

SAMULI SIBAKOFF


Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Samuli Sibakoff on ammatiltaan poliisi. Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin aikana hänet komennettiin töihin Tornioon perustettuun järjestelykeskukseen. Sibakoff on tehnyt sarjan korkeatasoisia videoita, joissa hän muistelee Torniossa tapahtuneita erikoisia tilanteita. Ja monenlaista siellä ehtikin tapahtua.

Samuli Sibakoff kertoo, että ensimmäinen työpäivä järjestelykeskuksessa alkoi kaoottisissa merkeissä: irakilaisia miehiä tuli ja tuli. Satoja tulijoita ei pystytty rekisteröimään, koska tekniikka petti.
– Meillä ei ollut siis harmainta hajua, ketä Suomessa oli, Sibakoff kertoo videolla.Tulijatulvassa erottui selkeitä vaiheita: ensin tuli yksittäisiä irakilaisia miehiä, sitten irakilaisia perheitä. Jossain vaiheessa alkoi saapua nuoria afgaanipoikia, jotka ilmoittivat olevansa alaikäisiä. Sitten tuli afgaaniperheitä. Käytännössä kenelläkään ei ollut passia mukana.

Sisäministeriön kansliapäällikkönä tuolloin toiminut Päivi Nerg väitti vuonna 2016 televisiossa kirkkain otsin, että kaikkien tulijoiden taustat tiedetään. Sibakoff on tästä vahvasti eri mieltä. Myöhemmin myös Nerg on myöntänyt puhuneensa ”muunneltua totuutta”.

Terroristeja ja sukupuolielimen hoidattajia
Turvapaikanhakijoiden tulonsa syyksi ilmoittamat perusteet olivat usein varsin erikoisia.
– Yksi sanoi tulevansa pakoon liikenneruuhkia. Toinen sanoi tulleensa hoidattamaan sukupuolielimensä, Sibakoff kertoo yhdellä videoista.– Jotkut kertoivat ihan suoraan olleensa terroristeja. Jotkut kertoivat olleensa Irakin hallituksen joukkojen palveluksessa. Yksi mies kertoi olevansa kamikaze-pommittaja, Sibakoff kertoo.
Jotkut kertoivat ottaneensa lainan matkaa varten, ja lainanantajan nyt uhkailevan heitä. Eräs mies kertoi, että Bagdadissa on niin vaarallista, että siellä ei kertakaikkiaan pysty elämään. Mutta siitä huolimatta sama mies oli jättänyt vaimonsa ja viisi lastaan sinne vaaralliseen Bagdadiin, Sibakoff muistelee.

Seitsemän vuotta Suomessa asunut haki turvapaikkaa
Yksi erikoisimmista sattumuksista oli mies, joka vastasi rekisteröintiä hoitavalle poliisille ”terve” ihan selvällä suomen kielellä.
Kun miestä jututettiin tarkemmin, kävi ilmi, että hän oli asunut Suomessa jo seitsemän vuotta ja pitänyt pizzeriaa pääkaupunkiseudulla. Mies oli käynyt välillä Irakissa moikkaamassa kavereitaan ja sukulaisiaan ja päätti paluumatkalla poiketa Tornion kautta ja hakea turvapaikkaa uudelleen, koska ei sitä seitsemän vuotta sitten saanut.

Afrikkalainen joka ei halunnut Suomeen
Toinen erikoinen tapaus oli pohjoisafrikkalainen mies, joka yritti epätoivoisesti kertoa, että hän ei halua Suomeen turvapaikanhakijaksi.
– No Finland, no Finland, Sibakoff kertoo miehen hokeneen.
Kun vihdoin löydettiin tulkki, joka sai miehen puheista jotain selvää, mies kertoi tarinansa. Hän oli tullut turistina etelä-Ruotsiin. Tarkoitus oli mennä velipojan luokse vierailulle. Mutta Ruotsin viranomaiset olivat tuupanneet miehen Luulajaan menevään junaan muiden saman näköisten mukana. Tajuttuaan päätyneensä Tornioon mies yritti kertoa, ettei todellakaan halua hakea turvapaikkaa Suomesta.

Yhteenveto on tyly
Samuli Sibakoff kertoo, että vuosina 2015-16 Tornion järjestelykeskuksen läpi kulki kaikkiaan noin 20 000 tulijaa. Kaikista hänen kohtaamistaan turvapaikanhakijoista vain yhdestä jäi sellainen vaikutelma, että tällä ihmisellä on ihan oikea hätä, Sibakoff sanoo. Muilla ei ollut mitään hätää.
Tornion järjestelykeskus lopetti toimintansa helmikuun lopussa 2016. Palautuskeskusta ei ole vieläkään perustettu.
Samuli Sibakoffin kaikki kaksitoista videota löytyvät Youtubesta. Löydät ne täältä.

 
D

Deleted member 1381

Guest
On se kumma että pitää olla Persu joka kertoo totuuden. Kukaan muu ei ilmeisesti uskalla kun se ei sovi Arwopohjaan.

Terve järki on tapettu. Tilalle saatiin toiveajattelu ja unelmat.

Eihän se toimi, mutta käräjille viedään ne keisarin vaatteita moittivat, kunnes tulee ns. hard reset, tai vastaava.

Vaikeimman kautta hommat hoidetaan. kun ei muuhun pystyä.
 

ILoveEU

Eversti
Jännä tuo Wiki, jonka mukaan Lauren Southern on äärioikeisto/alt-right. Työhistoria kuitenkin kertoo firmoista, joiden omistajat ovat juutalaisia (Breitbart/Rebel).

Tässä voinee sanoa, että ei toimi nyt vas-oik akselisto.

Noo, tuolla amerikoissa ollaan ehditty haukkua jopa pikimusta mies white supremacyn kannattajaksi, että wikin juttu voi olla aika lavealla pensselillä sivelty.
 
Jännä tuo Wiki, jonka mukaan Lauren Southern on äärioikeisto/alt-right. Työhistoria kuitenkin kertoo firmoista, joiden omistajat ovat juutalaisia (Breitbart/Rebel).
Jännä oletus, että 'äärioikeistolainen' eli usein kansallismielinen vasemmistolainen ei voisi työskennellä juutalaisen omistamassa yrityksessä.

Tai että juutalaiset eivät voisi olla 'äärioikeistolaisia' tai sitten ihan oikeita äärioikeistolaisia eli vaikkapa 'yövartijavaltiota' kannattavia.

Antisemitistisiä (arabit ovat seemiläisiä) juutalaisia on varmasti merkittävä määrä ja jopa juutalaisvastaisia juutalaisia on julkisuudessa esiintynyt, kirjoittamattakaan Israelia vastustavista.
 

sotajätkä

Majuri
Jännä oletus, että 'äärioikeistolainen' eli usein kansallismielinen vasemmistolainen ei voisi työskennellä juutalaisen omistamassa yrityksessä.

Tai että juutalaiset eivät voisi olla 'äärioikeistolaisia' tai sitten ihan oikeita äärioikeistolaisia eli vaikkapa 'yövartijavaltiota' kannattavia.

Antisemitistisiä (arabit ovat seemiläisiä) juutalaisia on varmasti merkittävä määrä ja jopa juutalaisvastaisia juutalaisia on julkisuudessa esiintynyt, kirjoittamattakaan Israelia vastustavista.
Mutta kun vallanpitäjien mukaan juutalaisvastaisuus on olennainen osa "äärioikeistolaisuutta".
 

ILoveEU

Eversti
Mutta kun vallanpitäjien mukaan juutalaisvastaisuus on olennainen osa "äärioikeistolaisuutta".

Näinpä.

Tuo alt-right ei liene tarpeeksi hyvin määritelty, eikä osata päättää varsinkaan vastustajien piireissä.

Esim. kansallissosialismi ja juutalaisvastaisuus on politiikan tutkimuksessa erottamattomia. Eli teknisesti ottaen, ei ole olemassa juutalaisystävällistä natsia. Joten jos siinä seinällä roikkuu hakaristilippu ja Aatun kuva - mutta samaan aikaan pohtii, että on ne juutalaiset ystäviä - niin kannattaa nyt miettiä uudestaan, että onko natsi ensinkään.

Lauren Southern on varmasti perinteisestä oikeistosta erottuvassa joukossa, mutta tässä poliittisessa ympäristössä ei voi, eikä saa, tuota miestä asettaa äärioikeistoon, koska se ei kuvaa todellisuutta mitenkään.

Mitä olen seurannut tuolta maailmalta, niin ei ole edes ihmeelistä, että tyyppi haukutaan white supremacy, äärioikeisto rasistiksi, vaikka tyypin kaveripiiri koostuu kaikenlaisesta ja -värisestä.
 

Flameuz

Kersantti
Voiko tämä pitää paikkansa, vai onko täysin fake news?
Ei kyllä kuulosta kovin uskottavalta (kuulostaa siis liian vajaamieliseltä toiminnalta ollakseen totta), mutta toisaalta en jaksa enää hämmästyä mistään tässä mokutus touhussa muutenkaan.
 

hansai

Supreme Leader
Voiko tämä pitää paikkansa, vai onko täysin fake news?
Ei kyllä kuulosta kovin uskottavalta (kuulostaa siis liian vajaamieliseltä toiminnalta ollakseen totta), mutta toisaalta en jaksa enää hämmästyä mistään tässä mokutus touhussa muutenkaan.
Kuinkahan kontrolloidaan korttien jakoa eli vaatiiko kortin saanti rekisteröitymisen Eurodaciin?

Mastercardin maksukortteja on jaettu muun muassa Serbiassa sijaitsevilla läpikulkuleireillä. Kullekin kortille on ladattu valmiiksi sellainen summa, jonka perheen arvellaan tarvitsevan välttämättömien tarvikkeiden ja yösijan maksamiseen niiden 72 tunnin aikana, jotka tavanomainen siirtolaisperhe viettää Serbiassa matkallaan kohti EU-aluetta. Perhekortille on ladattu 210 euroa ja yksittäisen kulkijan kortille 70 euroa.
 

Carl

Kersantti
Onhan tuo täysin mielipuolista toimintaa, sisältä rahoitettu Troijan hevonen.


"Since April 2017, more than 49,000 refugees and asylum-seekers are estimated to have received cash assistance in Greece at least once."
Kuinkahan paljon noiden jakamista valvotaan, tuo kohta implikoisi että voit mennä kortin saatuasi/tyhjennettyäsi jonon perälle.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Voiko tämä pitää paikkansa, vai onko täysin fake news?
Ei kyllä kuulosta kovin uskottavalta (kuulostaa siis liian vajaamieliseltä toiminnalta ollakseen totta), mutta toisaalta en jaksa enää hämmästyä mistään tässä mokutus touhussa muutenkaan.

Paljos VOKin vuorokausikustannus on? Ainakin SPR majoituksen päiväkustannukset oli muistaakseni sitä luokkaa, että sillä olisi kustantanut helposti halpis hotellihuoneen (kahdelle) ja parit mäkkisafkat hengen pitimiksi.
 

SJ

Supreme Leader
Voiko tämä pitää paikkansa, vai onko täysin fake news?
Ei kyllä kuulosta kovin uskottavalta (kuulostaa siis liian vajaamieliseltä toiminnalta ollakseen totta), mutta toisaalta en jaksa enää hämmästyä mistään tässä mokutus touhussa muutenkaan.

Jutussa mainitaan, että tuo on Sorosin ja Mastercardin yhteistyö projekti. Eli olisikohan soros maksanut suurimman osan ja painostanut mastercardin hyvesignaloimaan loput.
 

Lunni

Kenraali
Jutussa mainitaan, että tuo on Sorosin ja Mastercardin yhteistyö projekti. Eli olisikohan soros maksanut suurimman osan ja painostanut mastercardin hyvesignaloimaan loput.

Mastercardin toimitusjohtaja Ajay Banga ja George Soros tapasivat tammikuussa 2017 maailman talousfoorumin kokouksessa Davosissa, jossa he solmivat yhteistyösopimuksen. Soros sitoutui investoimaan 500 miljoonaa dollaria hankkeisiin, jotka tarjoaisivat ratkaisuja siirtolaisten ja pakolaisten kohtaamiin haasteisiin.

Yksi näistä George Sorosin rahoittamista ratkaisuista liittyy Mastercard-maksukorttien jakamiseen avustusjärjestöjen kautta laittomasti EU-alueelle pyrkiville siirtolaisille.
...
Bakondin mukaan nimettömien korttien kautta jaettujen rahojen yhteissumma on yli 1,5 miljardia euroa

Eli ei tietoa paljonko Soros on laittanut...
 
Top