Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Orpo miettii, että voiko osallistua...

Perussuomalaiset ilmoitti perjantaina tekevänsä eduskunnassa välikysymyksen Suomen linjasta siirtolaiskriisin ehkäisemiseksi. Puolue vaatii hallitukselta linjauksen, miten Suomi toimisi rajoillaan ja turvapaikkapolitiikassa, jos kriisi ulottuisi tänne saakka.

Lisäksi perussuomalaiset haluavat tarkennuksia kysymykseen, miten Suomi tukee tilanteessa Kreikkaa. Se jäi epäselväksi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Kokoomus päättää osallistumisestaan välikysymykseen ensi viikolla.

Ts.fi
 
:salut:

Puhut asiaa! Rajojen jämäkämpi valvonta on mielestäni edelleen tärkeää, mutta niillä hoidetaan vaan Syyrian sodan seurauksia eikä varsinaisesti painosteta Turkkia toimimaan rauhan eteen. Painostusta se kuitenkin vaatisi - ei rahaa!

Ei pelkkä rajojen jämäkämpi valvonta. Vaan se että vaikutetaan siihen kaveriin, joka tämän aiheuttaa. On helpompi vaikuttaa Wardenin kehäteorian mukaan sisemmille renkaille. Nyt halutaan vaikuttaa vain ulkokehälle.
 




Hussein al-Taee



@rauhantaee


Elina Lepomäki ei välttämättä tiedä, että Venäjällä asuu 50 000 - 100 000 pohjois-korealaista pakkotyöläistä, jotka voivat tulla EU:n rajalle Suomen kautta.Venäjälläkin on kortteja kiristää Eurooppaa niin kuin Turkki tekee. En nyt hosuisi näissä turvallisuuspoliittisissa asioissa
Lainaa twiittiä

ufDikEE7_normal.png

Elina Lepomäki

@elinalepomaki
· 5. maalisk.
Syyrian sota on saatava loppumaan. Euroopan unionin on painostettava Venäjää lopettamaan sotatoimet, muun muassa kiristettävä pakotteita. Meillä on velvollisuus huolehtia siitä, että humanitäärinen apu tavoittaa Syyriassa hätää kärsivät ihmiset. https://verkkouutiset.fi/elina-lepomaki
........

Hussein al-Taee
@rauhantaee

·
6t

On naiivia Suomen lähteä toimimaan aloitteellisesti Venäjää vastaan kun kyseessä on akuutti pakolaistilanne. #EU:n tulisi olla kova Venäjälle ja Turkille, mutta Suomen ei rajamaana kannata siihen lähteä. Seurauksista tuskin vastaa Lepomäki yksin.Vastuun kantaa koko Suomi #Malttia
 
Mielenkiintoinen avaus Lepomäeltä! Puhuu pakotteiden kohdentamisesta Venäjään eikä Turkkiin. Kummatkin sodan eri osapuolisia, mutta mielenkiintoista, että valitsi juuri itänaapurin. Turkki on toki Nato-maiden liittolainen (vaikkakin aika paska sellainen), joten sympatiseeraako kokkarit luonnostaan Turkkia, vaikka käykin selkeätä hypridisotaa meitä vastaan? Vai onko kysymys siitä, että Elina kokee, että Venäjän toimet ovat olleet erityisesti humanitääristä kriisiä pahentavia?

Vai kumpikin yhtä aikaa? Oli niin tai näin, rohkea avaus - harmi kun ei lähtenyt haastamaan Orpoa.
 
Ministeri Ohisalo ei osaa kertoa, mitä oikeasti tapahtuu...

Voi tyttörukka! Olisi kysynyt ihmisiltä jotka tietävät asiasta kokemuksen, ja jopa virkansa puolesta!
 
Ville Niinistö

Pari sanaa Kreikan ja Turkin rajan tilanteesta. Toimiiko Kreikka oikein, miten kovaa pelaava Turkki saadaan asialliselle linjalle, mitä EU ja Suomi voivat tehdä sekä akuutisti että pitkällä aikavälillä.

Ihmisoikeussopimuksia ja kv oikeutta on noudatettava. Mutta miten?


Turkki operoi tavalla, joka rikkoo kv oikeuden periaatteita. Se järjestää ihmisiä Kreikan rajalle - kannustamalla, kuskaamalla ja jopa panostamalla eri lähteiden mukaan - ja asettaa poliiseja estämään ihmisten paluun Turkin alueelle rajalta. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Turkin valtion operaatioita ei voi silti laittaa sen kohteena olevien ihmisten syyksi. Päinvastoin, se asettaa nämä ihmiset erityiseen vaaraan ja siksi heidän oikeutensa ja henkensä turvaamiseen on laitettava EUlta erityistä huomiota.

EUn on neuvoteltava ratkaisua Turkin kanssa.

Turkissa on lähes 4 miljoonaa pakolaista. Se on paljon. Osin EUn ja myös YKn kautta kanavoidun avun myötä osa heistä on melko turvatussa asemassa ja mm toimivan käteisapuohjelman, koulutuksen ja terveydenhuollon piirissä. Osa taas syrjinnän kohteena heikoissa oloissa.

EUn on pyrittävä löytämään sopu Turkin kanssa pakolaisten auttamisen jatkamisesta. Turkki on oikeassa siinä, että kaikkea sovittua apua ei ole vielä saatu perille. EU ei voi kuitenkaan hyväksyä rahan ohjaamista Erdoganin omaan kassaan vaan sen pitää mennä valvotusti pakolaisille.

Samalla kun EU sopisi Turkin kanssa pakolaisohjelman jatkamisesta se ei voi hyväksyä Turkin ihmisoikeusrikkomuksia Syyrian sisällissodassa Idlibissä.

Turkin ja sen tukemien kapinallisten sekä Syyrian hallituksen ja Venäjän välissä miljoona pakolaista, yli puolet lapsia.

Turkki, Venäjä ja Syyrian hallitus sekä muut osapuolet (mm kurdit) saatava laajentamaan tulitaukoa. On luotava siviileille ja avulle turvalliset olot ja humanitaariset käytävät. Osana voi olla kv yhteisön valvoman pakolaiskeskuksen luominen,muttei Turkin alla tai sen "puskurina".

EU ja kv yhteisö eivät voi toimillaan alta tukea tai hyväksyntää minkään osapuolen kv oikeuden vastaisille operaatioille toisen maan alueella. Siksi ensisijaisesti Syyrian alueen rauhassa saatava sisällissodan kotimaiset osapuolet sopuun. Miehitysten hyväksyminen olisi virhe.

Mitä sitten tehdä pitkällä aikavälillä? EU:n on vihdoin luotava yhteinen EUn turvapaikkamenettely. Jolleivät kaikki maat siihen suostu (Unkari), on se euron tavoin perustettava enemmistön kesken. Vasta yhteinen menettely poistaa kriisitilanteet ja paniikin vast tilanteissa.

EUn yhteinen turvapaikkamenettely perustuisi ulkorajoilla EUn lipun alla oleviin rekisteröintikeskuksiin. EU takaisi ja turvaisi siellä säälliset olot ihmisille.

Keskus rekisteröi hakemukset, suorittaa pikapalautukset, jos ei perusteita, ja ohjaa muut jäsenmaihin eteenpäin.

EU vastaisi yhdessä hakemuksista
: se turvaisi niiden tason, ihmisoikeudet ja parantaisi poliisiviranomaisten kykyä tunnistaa väärinkäytökset.

Kaikki osallistuvat jäsenmaat maksaisivat osuuden ja sitoutuisivat ottamaan varsinaiseen käsittelyyn tulevista osuutensa hallitusti.

Samalla EUn tehtävä parhaansa jotta ihmiset eivät joutuisi lähtemään pakoon 1) kotimaastaan 2) sen läheisyydestä konliiktien sattuessa.

Siksi EUn on kauppa- ja kehityspolitiikassa sekä muissa kahden välisissä sopimuksissa ko maiden kanssa tuettava maita auttamaan itse itseään.

EUn tukea saisivat ne maat, jotka 1) vahvistavat demokratiaa ja oman taloutensa reiluja pelisääntöjä 2) maat jotka ylläpitävät konfliktialueiden lähellä pakolaisleirejä.

Jos maa ei tee yhteistyötä vaan on ihmisten salakuljetuksen kauttakulkumaa, sitä ei vastaavasti tueta.


Konfliktialueiden lähistöllä valtaosa maailman pakolaisista. Siellä oloja parannettava ja taattava koulutus, terveys, toimeentulo.

Kiintiöpakolaisten määrää isosti kasvattamalla EU osoittaisi: helpoin tapa saada turvaa on leireiltä YKn suositusten mukaan eniten hädänalaisista.

Nämä toimet...
1) vähentävät pakolaisuutta& konflikteja
2) vähentää ihmisten tarvetta paeta konfliktialueen naapurimaista
3) takaa EUsta turvaa hakevien ihmisoikeudet.
4) vakauttaa Eurooppaa ja lähialueita.

Kyllä, se maksaa jotain, mutta paljon enemmän maksaa että tätä ei tehtäisi.
 
Unkari ei todellakaan tule olemaan ainoa tuota vastustava maa. Mahtaneekohan löytyä yhtäkään itä-eurooppalaista maata joka tuollaista tulee kannattamaan?
 
Joku toimittaja voisi kysyä Orpolta, mikä on Kokoomuksen kanta..

16.06 Mari-Leena Talvitie kok
Arvoisa puhemies! Kuten kaikki tiedämme, tilanne Turkin ja Kreikan rajalla on kiristynyt. Tuhansia ihmisiä on pyrkinyt Kreikkaan Turkin presidentin kyynisen pelin seurauksena. Ongelma on nyt se, että te, arvoisa ministeri Ohisalo, olette sanonut eilen suuressa valiokunnassa, että Suomi ei tue Kreikan toimintaa, kun se pyrkii estämään näitä ihmisiä hakemasta turvapaikkaa Kreikasta. Hallituksen kanta Kreikan ja siten EU:n ulkorajojen sulkemiseen on vähintäänkin epäselvä. Kokoomuksen kanta on selvä: tuemme Kreikan linjaa rajavalvonnassa. Tätä hallituksenkin pitäisi nyt yksiselitteisesti tukea. Turkin Erdogan käyttää ihmisiä vain pelinappuloina. Tätä kokoomus ei hyväksy. Kysynkin ministeri Ohisalolta: tukeeko Suomi Kreikan päätöstä sulkea rajansa turvapaikanhakijoilta kuukaudeksi? Toivon hyvin yksiselitteistä vastausta, kyllä vai ei.
.......

16.39 Petteri Orpo kok
Arvoisa puhemies! Aloitetaan nyt siitä, että täytyy ymmärtää se, että Syyriassa on valtava humanitäärinen kriisi. Venäjä pommittaa, Assad hyökkää ja nyt Turkki on siellä sotimassa. EU:n ja Suomen sen osana pitää määrätietoisesti toimia, että tuo konflikti, se juurisyy, saadaan purettua. Sitten sinne rajalle, tai paremminkin Suomen hallitukseen. Tässä on, kuten edustaja Zyskowicz kuvasi, täydellinen ristiriita hallituksen sisällä. Minä kysyn nyt pääministerin sijaiselta, ministeri Kulmunilta: tukeeko Suomen hallitus Kreikan toimia olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemuksia kuukauden ajan vai ei? Me tarvitsemme tähän selkeän vastauksen, kyllä vai ei. Ne ovat niiden kansainvälisten ihmisoikeussopimuksien vastaisia toimia, mutta tuemmeko me niitä vai emme.
 
Back
Top