Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Viimeksi muokattu:
Pohjoismaisilta luterilaisilta ja katolilaisilta kirkonjohtajilta kannanotto Turkin ja EU:n rajakysymykseen

Pakolaiskriisi näkyy Turkin ja EU:n rajalla

Kuvituskuva: Shutterstock
KIRJOITTANUT
SEURAKUNTALAINEN TOIMITUS


Pohjoismaiset luterilaiset ja katolilaiset kirkonjohtajat vaativat julkaisemassaan kannanotossaan henkilökohtaista ja yhteistä vastuunottoa lähimmäisistä. Kannanoton on allekirjoittanut muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma.

Luterilaisten ja katolilaisten kannanotossa todetaan: ”Juuri nyt sekä uusi koronavirus että pakolaistilanne Euroopan laidoilla haastavat fyysisiä ja henkisiä rajojamme. Molemmille haasteille on yhteistä se, että ne vaativat henkilökohtaista ja yhteistä vastuunottoa, yli kaikkien rajojen ja täysin poliittisista kannoista riippumatta. Ne haastavat meitä ihmisinä ja lähimmäisinä. Taakat on jaettava ja kannettava yhdessä. Jos epäonnistumme, menetämme inhimillisyytemme.”

Monimutkaiset poliittiset, kulttuuriset, taloudelliset ja demokraattiset ongelmat aiheuttavat oikeutettua huolta ja pelkoa. Pelot on otettava tosissaan, mutta ne eivät saa pitää meitä vankinaan ja estää meitä ottamasta vastuuta.
Jos haluamme täyttää inhimillisyyden edellytykset, emme koskaan voi hyväksyä sitä, että pakenevat lähimmäiset epäinhimillistetään ja pelkistetään uhaksi. Ihmisarvoinen vastaanotto, toimiva turvapaikkaoikeus ja jaettu vastuu pakenevista ihmisistä ovat velvollisuuksiamme demokraattisina maina ja ihmisinä.


Kannanotossa sanotaan myös: ”Eurooppaan kohdistuva vaara ei ole ensi kädessä lähtöisin niistä tuhansista ihmisistä, jotka ovat pakomatkalla maanosan rajoilla. Se on ennemminkin lähtöisin tulevaisuudenuskon puutteesta, yleismaailmallisten arvojen ja ihmisarvon menetyksestä sekä lyhytnäköisestä politiikasta kaikissa leireissä. Vaarana on, että turrumme, kunnes menetämme yhteisen lähimmäisenrakkautemme.
Yksi asia tuo kuitenkin toivoa. Kokemus Pohjoismaista osoittaa, että lähimmäisenrakkaus ja solidaarisuus pakenevia ihmisiä kohtaan ovat tallella
.”

Kannanoton allekirjoittaneiden joukossa on piispoja ja kirkonjohtajia kaikista Pohjoismaista. Suomesta kannanoton on allekirjoittanut arkkipiispa Tapio Luoma.

 
Ja paskat. Minä en tunne mitään solidarisuutta niitä Paskastanista tulleita kohtan. Tunnen solidarisuutta suomalaisia kohtaan enkä edes kaikkia suomalaisia kohtaan.

Uutisissa poliittiset kanat toistelevat solidaarisuuden tarvetta EU:ssa, tämän Turkki-Kreikka pakolaiskriisin ratkaisussa. Veikkaan, että siinä ajattelussa on näkökulmasta johtuva virhe.

Ainakin minusta tuntui, että kun Kreikka läimäsi rajan umpeen, niin eurooppalaiset olivat hyvinkin solidaarisia Kreikan toimille. Samaa ei voi sanoa EU:n toimille ongelman ratkaisussa.
 
Ja paskat. Minä en tunne mitään solidarisuutta niitä Paskastanista tulleita kohtan. Tunnen solidarisuutta suomalaisia kohtaan enkä edes kaikkia suomalaisia kohtaan.

Hassua, että tunnen solidaarisuutta kreikkalaisia kohtaan tässä asiassa, vaikka yleensä en helleenien touhuista paljoa perusta.

Onhan niillä sinivalkoinen lippu ja seisovat etuvartiossa öykkäröivää rajanaapuria vastaan. Ehkä se selittää.
 

"Onko kysytty, miksi #USA eduskunnan ystävyysryhmän puheenjohtaja @elinalepomäki haluaa aiheuttaa hämminkiä itä-rajalla kun EU:n etelä-raja on aktiivinen? Venäjä-suhde hoidetaan maltilla, viisaudella ja oikea-aikaisesti. Ei pidä hämmentää kun itse ollaan haavoittuvaisia, Hussein al-Taee tviittaa."

:D
 
Orpo miettii, että voiko osallistua...

Perussuomalaiset ilmoitti perjantaina tekevänsä eduskunnassa välikysymyksen Suomen linjasta siirtolaiskriisin ehkäisemiseksi. Puolue vaatii hallitukselta linjauksen, miten Suomi toimisi rajoillaan ja turvapaikkapolitiikassa, jos kriisi ulottuisi tänne saakka.

Lisäksi perussuomalaiset haluavat tarkennuksia kysymykseen, miten Suomi tukee tilanteessa Kreikkaa. Se jäi epäselväksi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Kokoomus päättää osallistumisestaan välikysymykseen ensi viikolla.

Ts.fi


Verkkouutiset: Kokoomus ei lähde mukaan PS:n välikysymykseen – laatii epäluottamuslauseen hallituksen ulko- ja EU-politiikan linjasta
UUTISET · 10.3.2020 KLO 16:04
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen osallistui joulukuussa välikysymyskeskusteluun al-Holin leirin suomalaisista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen osallistui joulukuussa välikysymyskeskusteluun al-Holin leirin suomalaisista. Kuva: Joel Maisalmi/arkisto

– Kokoomus laatii epäluottamuslauseen hallituksen ulko- ja EU-politiikan linjasta, tai pikemminkin sen epäselvyydestä ja puuttumisesta tämän Kreikan rajatilanteen yhteydessä sekä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) toiminnasta, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) sanoi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jättää keskiviikkona hallituksen vastattavaksi välikysymyksen
, jonka laatimisesta se kertoi jo viime perjantaina. Orpon mukaan sen teksti sisältää linjauksia, joita kokoomus ei pysty allekirjoittamaan.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike nyt lähtivät viime joulukuussa mukaan perussuomalaisten alulle panemaan välikysymykseen Syyrian al-Holin leirin suomalaisten kotiutuksesta.

Välikysymyskeskustelussa pääministeri Sanna Marin (sd.) arvosteli voimakkaasti perussuomalaisten välikysymykseen yhtynyttä kokoomusta kysymällä siltä, että eikö teitä hävetä.

Kokoomuksen linja
Kokoomus julkisti perjantaina turvapaikkapoliittisen linjauksensa, jossa se esittää toimia hädänalaisiin keskittyväksi ja hallituksi turvapaikkapolitiikaksi.
– Kokoomus haluaa minimoida turvapaikanhaun, joka perustuu rajan ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen kohdemaan sisällä.

Haluamme siirtyä kaikkein hädänalaisimpien valikointiin mahdollisimman lähellä lähtömaita ja mahdollisimman suurelta osin kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta, hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitie (kok.) sanoi.

Kokoomuksen mielestä Suomen on edistettävä EU:ssa turvapaikanhaun keskittämistä EU:n ulkorajojen tuntumaan perustettaviin ulkorajakeskuksiin.

Turkin ja Kreikan akuuttiin tilanteeseen kokoomus vastasi linjauksella, jonka mukaan myös Suomeen on luotava valmius rajoittaa turvapaikanhakua määräaikaisesti kansallisen turvallisuuden vaarantumisen perusteella.

Perussuomalaiset huolissaan turvallisuudesta
Perussuomalaiset kertoi perjantaina haluavansa välikysymyksessä hallitukselta selkeän vastauksen siitä, miten se toimii siirtolaiskriisissä kotimaassa ja EU:ssa. Puolueen mukaan kysymys on siitä, miten Suomi itse toimii turvapaikkapolitiikassaan ja rajoillaan, mikäli siirtolaiskriisi puhkeaa.

Lisäksi perussuomalaiset haluaa tarkennusta siihen, miten Suomi tukee Kreikkaa siirtolaiskriisissä.

Hallituksen linja Kreikan tukemisessa on jäänyt epäselväksi ministereiden antamien ristiriitaisten lausuntojen takia.

Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä, että hallitsematon siirtolaisuus vaarantaa Euroopan ja Suomen turvallisuuden sekä yhteiskuntien tasapainon. Siksi perussuomalaiset vaatii toimia laittoman siirtolaisuuden ehkäisemiseksi.

 
Jahas, Kokoomus aviisi on tehnyt useamman "uutisen" aiheesta..kiva, kun paljastavat karvansa..



7L7A5774p-1118x629.jpg

Hallituksen Kreikka- ja Turkki-lausunnoista esitetään epäluottamusta.

Eduskuntatiedotus

Kokoomus ei lähde mukaan PS:n välikysymykseen
JUHA-PEKKA TIKKA | 10.03.2020 | 15:33- päivitetty 10.03.2020 | 15:55

Petteri Orpon mukaan puolue laatii epäluottamuslauseen sisäministerin toimista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jättää keskiviikkona välikysymyksen ”hallituksen turvapaikkapoliittisista linjauksia EU:ssa”. Kyse on muun muassa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) lausunnoista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti tiistaina, että sen edustajat eivät lähde allekirjoittamaan välikysymystä.
– Kokoomus laatii epäluottamuslauseen hallituksen ulko- ja EU-politiikan linjasta, tai paremminkin sen epäselvyydestä ja puuttumisesta tämän Kreikan rajatilanteen yhteydessä sekä sisäministeri Ohisalon toiminnasta, kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoo.

– Me kävimme hyvin huolella läpi perussuomalaisten (välikysymys)tekstin, ja valitettavasti se pitää sisällään sellaisia linjauksia, joita me emme pysty allekirjoittamaan.

Orpon mukaan ”kokoomus käy oman taistelunsa” oman epäluottamuslauseensa kautta ja omista lähtökohdistaan.
– Tulemme esittelemään selkeät omat ratkaisumme siitä, miten tässä asiassa pitäisi edetä ja mihin olemme hallituksen toiminnassa pettyneitä.

Orpon mukaan meneillään on erittäin vakava tilanne, kun käynnissä on Turkin vaikuttamisyritys EU:iin. Hän sanoo kokoomuksen haluavan, että Suomessa on varauduttu vastaavanlaisiin tilanteisiin ja että EU:ssakin otetaan selkeät voimakkaat kannat.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kai Mykkänen korostaa kyseessä olevan kansallinen vakava kysymys. Miten Suomi varautuu toimimaan, jos meihin kohdistuu tämäntyyppinen vaikutusyritys?
Mykkänen kiinnittää huomiota pääministerin kyselytunnilla tekemään viittaukseen kokoomuksen valmiusaloitteeseen.

Ryhmäjohtaja sanoo heidän vetoavan, että pääministeri lunastaa lupauksensa viedä eteenpäin Suomen valmiutta poikkeustilanteissa.
– Se on meille ykkösasia.
Mielellämme teemme siinä yhteistyötä kaikkien kanssa, Kai Mykkänen sanoo.

Kai Mykkäsen mukaan ”tapa jolla perussuomalaiset ovat kirjoittaneet (välikysymyksen) luonnoksen, ilmentää sellaista ajattelua tässä asiassa useissa kohdin, joka kertoo että he ovat eri seurassa suhtautumisessa tiettyihin perusasioihin”.

Hänen mukaansa tällainen asia on esimerkiksi sisärajatarkastusten palauttaminen, joka ”on suoraan työttömyyttä Suomessa lisäävää”.
– Lähtökohdat olivat sellaiset, että perusasetelmassa ei ole edellytyksiä.

Aineksia epäluottamukseen hallitusta kohtaan antavat Mykkäsen mukaan erityisesti sisäministerin lausunnot, joissa hän on asettunut vastustamaan Kreikan toimenpiteitä. Myös pääministerin lausunnot ovat olleet epäselviä.
– Hallituksen täytyy ottaa tässä johtajuus ja nähdä, mikä on myös Suomen varautumisen kannalta oikea linja.

Petteri Orpon mukaan PS:n kritiikistä hallituksen linjaa ja toimintaa kohtaan kuitenkin ”olemme hyvinkin samaa mieltä”.
– Hallituksen puheenvuorot ovat olleet erilaisia Brysselissä kuin mitä ne ovat täällä Suomessa ja eduskunnan edessä, Orpo toteaa.
– EU on siunannut yksimielisesti Kreikan toimet. Kaikki ne. Myös sen, että he ovat päättäneet olla ottamatta turvapaikkahakemuksia kuukauteen. Tämä on siunattu, se on yhtenäinen linja, mutta sitten kotimaan tarpeisiin viestitetään (hallituksesta) muuta. Minusta tämä on vakava asia.

 
2015

Orpo palauttaisi sisärajatarkastukset


2016

Orpon mukaan Suomi varautuu vakavasti myös yhteisen eurooppalaisen politiikan epäonnistumiseen.

Meillä on valmius sisärajatarkastusten nopeaan käyttöönottoon kaikilla rajoilla, jos Suomea kohtaan tulee uusi paine. Tai oikeastaan kyse olisi silloin enää Ruotsin rajasta, koska itäraja on jo täysin valvottu ja lentokentät ja satamat ovat hyvin kontrollissa.

 
Viimeksi muokattu:
Nyt mä olen ihan äimän käkenä!



Miten se että passit tarkastetaan ja passittomia ei päästetä maahan lisää työttömyyttä?
Kyllähän tavarat ja tuotteet pääsee vapaasti liikkumaan vaikka matkustajien passit katsotaan.
Värikkäät siivoojat ja bussikuskit loppuu, jos rajoja ryhdytään valvomaan, ja keitä kela sitten elättää? Meillä on varaa ja tilaa :cool:
 
Väläyksiä Kreikan puolustustaistelusta laittomia siirtolaisia vastaan

Eipä jätä paljoa tulkinnan varaa osa materiaaleista. Kyse on avustetusta invaasiosta.
 
Ihan periaatteesta:
Kannatatko myös Venäjän toimia Ukrainassa? Vai onko tämä rajojen uudelleenpiirtely mistä syystä hyväksyttävää toisien tekemänä?

Mikä näillä on sitten erona?

Kummassakin sekopään unelmat suur-turkista/venäjästä on ajanut heitä valloittamaan naapurinsa maita kun syyrialla/ukrainalla on ollut sisäpoliittinen tilanne tai sisällissota meneillään. Erdokin on jo ehtinyt kommentoida että idlib on wanha ja luonnollinen osa turkkilaista imperiumia joten se pidetään hallussa. Miksi helvetissä meidän pitäisi suomena tai eu:na tukea tälläista toimintaa?

Luulisi että se olisi enemmän suomen intresseissä pidättäytyä maarajojen uudelleenpiirtelemistä koska tänä päivänä se voi olla wanha turkkilainen idlib ja toisena se voi olla vanha venäläinen lappeenranta jonka liittämistä emämaahan joku espanjalainen sitten nyökyttelee nettifoorumeilla olevan ihan kiva juttu.
 
Oppositiojohtajat Petteri Orpo ja Jussi Halla-aho kohtaavat väittelytapahtumassa kello 9.40 alkaen. Katso keskustelu suorana MTV Uutisten sivuilta!
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo keskustelevat Politiikantoimittajat ry:n järjestämässä tapahtumassa.
Aiheiksi noussevat Kreikan ja Turkin rajatilanne ja siihen liittyvä maahanmuuttopolitiikka, talousasiat sekä oppositiopuolueiden keskinäinen suhde.

 
Back
Top