Pakolaisuus

rty19

Eversti

Ranskan, Itävallan ja Saksan ehdottama alkuperäinen versio joutui kritiikin kohteeksi ja viikon keskustelujen jälkeen sitä muutettiin. Alkuperäinen lausunto sai vastustusta muun muassa Hollannin, Ruotsin, Espanjan, Italian ja Luxemburgin hallituksissa. Alunperin maahanmuutto oli lausunnossa keskeisessä osassa ja siinä keskityttiin vahvasti ”islamismin” uhkaan.
Lausunnosta poistettiin viittaukset islamismiin. Tämän lisäksi lausumasta poistettiin kehotus, jonka mukaan maahanmuuttajien tulisi oppia uuden maansa kieli ja hankkia oma elanto.
.
Positiivinen yllätys että Saksa oli mukana ehdottamassa alkuperäistä tekstiä.
 

miheikki

Greatest Leader
Jottei unohtuisi, niin kurdit eivät erotu käytökseltään muusta lähi-idän paskasakista.

Kurdityttö eli liian länsimaisesti – mies matkusti Suomesta Saksaan tappamaan klaanin kunniaa loukanneen nuoren​

16.11.2020 19:49
Petri Saarela

Iptehal Al-Zein oli kurditaustainen nuori nainen. Hän oli syntynyt Bochumissa Saksassa. Iptehal oli laatinut suunnitelmia tulevaisuutensa varalle – hänestä piti tulla lastentarhan opettaja.​

Perhe ei katsonut hyvällä 20-vuotiaan tytön länsimaisia elkeitä ja syytti tätä liian vapaamielisestä pukeutumisesta, vieraiden miesten tapailusta ja julkisesta tupakoinnista.
Lähi-idän kunniakulttuureissa tällaista käytöstä pidetään epäonnistumisena koko perheelle, jonka tulee tehdä kaikki vaadittava kunnian palauttamiseksi. Tietyissä olosuhteissa tämä tarkoittaa naisen tappamista.
Tyttö tiesi, että hänen länsimainen elämäntapansa ei vastannut perheen patriarkaalisia arvoja ja että hän oli vakavasti vahingoittanut perheen kunniaa, joten hän haki suojaa Iserlohnin turvakodista.
Tytön pakeneminen turvakotiin oli viimeinen niitti, ja perheneuvosto päätti palauttaa klaanin kunnian tappamalla tytön.
Iptehalin ruumis löytyi elokuussa 2008 levähdyspaikalta A45-moottoritien varrelta Ruhrin alueella. Poliisi suoritti pian pidätyksiä.
Oikeudessa kävi ilmi, että tytön äiti oli houkutellut turvakodissa majailleen lapsensa ansaan pyytämällä tätä palaamaan kotiin. Kun tyttö suostui, äiti ilmoitti viritetystä ansasta klaanille. Nyt perheen kunnian voisi palauttaa tytön tappamalla.
Tyttö vietiin auton takakontissa Sterbecker Siepen -levähdyspaikalle, missä serkku piti tyttöä kiinni kun eno, Suomen kansalainen 48-vuotias Hussain Kenjo ampui tyttöä lähietäisyydeltä päähän.
Teon jälkeen vangittu tytön serkku tuomittiin tammikuussa 2010 14 vuodeksi vankeuteen. Murhamies Hussain Kenjo pysyi kuitenkin karkuteillä.
Kun murhaan osallisena olleen serkun tuomio oli julistettu, perhe aloitti oikeussalissa mellakan – ei suinkaan tytön kunniamurhan vaan serkun ehdottoman vankeustuomion vuoksi.
Murhamies Hussain Kenjo vangittiin vasta syksyllä 2012 Suomessa, minkä jälkeen hänet passitettiin Saksaan oikeudenkäyntiä varten.
Hussain Kenjo tuomittiin kesällä 2013 Hagenin alueoikeudessa elinkautiseen vankeuteen tytön murhasta. Samassa oikeudenkäynnissä tytön 16-vuotias veli tuomittiin kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Tytön äiti tuomittiin 1500 euron sakkoihin valehtelusta oikeudessa – hän oli kiistänyt sanoneensa lastaan huoraksi ja lutkaksi.
Myös tällä kertaa oikeussalissa mellakoitiin, mutta nyt syynä oli klaanin eri haarojen väliset kiistat.
Hussain Kenjo palautettiin Suomeen kärsimään elinkautista vankeusrangaistusta, mutta tänä vuonna mies haki Helsingin hovioikeudesta vapauttamista ehdonalaiseen.
Helsingin hovioikeus hylkäsi hakemuksen.
Lähteet Helsingin hovioikeuden tuomio, Landgericht Hagen, Ehrenmord.de, Westfälischer Anzeiger, Zwangsheirat.de, NRZ, Bild, WR.

 

PSB 5500

Ylipäällikkö

YliKoo

Respected Leader
Suurperheen isä tuomittiin ehdottomaan vankeuteen poikkeuksellisen väkivaltaisista ”kasvatusmetodeista”.
En missään nähnyt tuon tuomion pituutta.

"Ennen maa repee ennenkuin huora häpee" väittää vanhan sananlasku. Voisiko olla, ettei lehdistö edes kehtaa kertoa, että ehdoton tuomio on ollut luokkaa 9 kk ja kun tutkintavankeus ja ensikertalaisvähennys on miinustettu, on äijä jo takaisin perheensä parissa kunniakansalaisena.

Tietysti hän on oppinut läksynsä, ja imuroinnin jälkeen tekee itsellensä soijalattea tai vihreää teetä, ja lähtee sen jälkeen kuskaamaan lapsia harrastuksiin. Kukkapuska äitylille.

Yksittäistapaus selvitetty ja monikulttuurisuuden ihannointi voi jatkua. Ai niin, kyllähän suomalaisetkin.
 

YliKoo

Respected Leader
Ranskan, Itävallan ja Saksan ehdottama alkuperäinen versio joutui kritiikin kohteeksi ja viikon keskustelujen jälkeen sitä muutettiin. Alkuperäinen lausunto sai vastustusta muun muassa Hollannin, Ruotsin, Espanjan, Italian ja Luxemburgin hallituksissa. Alunperin maahanmuutto oli lausunnossa keskeisessä osassa ja siinä keskityttiin vahvasti ”islamismin” uhkaan.a
Lausunnosta poistettiin viittaukset islamismiin. Tämän lisäksi lausumasta poistettiin kehotus, jonka mukaan maahanmuuttajien tulisi oppia uuden maansa kieli ja hankkia oma elanto.
Mitäköhän maita tuo muun muassa pitää sisällään? Ohisalo huhuu - ethän vain ole ollut rasistien porukassa tuomitsemassa islamia? Kerros nyt itse meille, kun toimittaja on häveliäs.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Pohjanmaa ei ole etelä-Pohjanmaa. Pohjanmaa ruotsinkielinen rannikko. En osaa kuvitella että Seinäjoen kouluissa tehtäisiin sama.

Kyllä ne sielläkin taipuu jos artikkelin tieto pitää paikkansa.
Lain mukaan oman uskonnon opetusta tulee järjestää, mikäli on vähintään kolmelle oppilasta, jotka eivät osallistu evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen uskonnonopetukseen.
 

Fisu

Luutnantti

Ranskan, Itävallan ja Saksan ehdottama alkuperäinen versio joutui kritiikin kohteeksi ja viikon keskustelujen jälkeen sitä muutettiin. Alkuperäinen lausunto sai vastustusta muun muassa Hollannin, Ruotsin, Espanjan, Italian ja Luxemburgin hallituksissa. Alunperin maahanmuutto oli lausunnossa keskeisessä osassa ja siinä keskityttiin vahvasti ”islamismin” uhkaan.
Lausunnosta poistettiin viittaukset islamismiin. Tämän lisäksi lausumasta poistettiin kehotus, jonka mukaan maahanmuuttajien tulisi oppia uuden maansa kieli ja hankkia oma elanto.


Mikä oli Suomen kanta tähän sisältöön? Onko joku selvittänyt mitä Suomen sisäministeri vei kokoukseen?
Islamismin poisto on mielestäni vielä ihan ok, mutta uuden asuinmaan kielen osaaminen ja oma elanto olisi ollut hyvä jättää siihen. Tämä siis muuttajia koskien.
Turvapaikanhakijoita koskisi samat vaatimukset mutta on luonnollista, että siinä on jokin siirtymäaika, jotta pääsee sisälle systeemiin.
.
Ymmärsin, että kotoutuminen tarkoitti integroitumista vastaanottavaan maahan, eli vähintään kielen oppimista ja työllistymistä. Mutta kotoutiminen onkin siis tarkoittanut lähtömaan oloihin kotoutumista. Ilmankos Euroopassa on niin levotonta, kun on ymmärretty kotoutuminen väärin. Jatkossa kotoutumistoimenpiteistä viisaampina siis kantaväestö ryhtyy oppimaan islamia maahantulijoiden kotoutumisen edistämiseksi ja rauhan palauttamiseksi. Kotoutumisen onnistumisen kannalta on tärkeää, että valitaan oikea uskonhaara islamista, jotta lähtökohdat olisivat mahdollisimman samankaltaiset lähtömaihin verrattuna. Toivottavasti Vihreät eivät vedä hernettä nokkaan, kun asialistalle tulee aselakien höllentäminen ja viranomaisvaltuuksien lisääminen voimankäytössä. Olisi ikävää todeta Vihreät pohjimmiltaan rasistisiksi.
 

rty19

Eversti
Kielen opiskelu on selvästi aivan liikaa vaadittu. Toista se on työnhakijoilla. Kun työmessuilla joskus kävin ulkomaiden työpaikkoja mainostavilla tiskeillä, siellä lähes kaikissa paikoissa sanottiin että pitkällä aikavälillä maan kielen opettelu on aikalailla pakollinen vaatimus. Saksassa, Norjassa ym. Pakolaisia näköjään tämä ei koske.
Muutenkin tuntuu ihmeelliseltä että opiskelu- ja työpaikkoihin voi olla pitkä lista vaatimuksia, mutta ilmaisen oleskelupaikan saisi sillä että kävelee vaan rajan yli. Vastineeksi ei voi vaatia mitään.
 

Falangi

Kenraali
:sick:

Kelan tuore tutkimus: Maahanmuuttajat saivat viidesosan toimeentulotuista ja lähes 30 prosenttia Kelan työttömyysturvasta​

Maahanmuuttajat saavat toimeentuloa turvaavia tukia muuta väestöä yleisemmin, kertoo tuore Kansaneläkelaitoksen (Kela) tekemä tutkimus.

Kelan mukaan vuonna 2018 maahanmuuttajat saivat yhteensä 13 prosenttia erilaisista toimeentuloa turvaavista sosiaalietuuksista.

Näitä etuuksia maksettiin yhteensä noin 10,7 miljardia euroa. Yhteensä 1,36 miljardia euroa maksettiin maahanmuuttajille, loput 9,32 miljardia euroa Suomessa syntyneille.

Maahanmuuttajiksi määriteltiin tutkimuksessa ulkomailla syntyneet Suomeen muuttaneet henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Heitä oli noin noin 6,6 prosenttia kaikista tutkituista.

Muuta väestöä yleisemmin maahanmuuttajat saivat toissa vuonna erityisesti työttömyysturvaa, asumistukia ja perustoimeentulotukea.

Kelan työttömyysturvasta 27 prosenttia maksettiin maahanmuuttajille ja takuueläkkeistä 29 prosenttia. Kelan työttömyysturvaan kuuluvat peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Tutkimuksessa ei otettu huomioon ansiopäivärahaa.

Toimeentulotuista maahanmuuttajat saivat 20 prosenttia ja asumistuista 14 prosenttia.

Muunlaisia eläkkeitä kuin takuueläkettä maahanmuuttajille maksettiin suhteellisesti vain vähän. Vanhuuseläkkeistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä kummastakin maksettiin heille kaksi prosenttia.

Korkeita osuuksia selittää esimerkiksi maahanmuuttajien keskimääräistä korkeampi työttömyysaste. Myös pienituloisuus lisää tukien tarvetta.

Tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen huomauttaa Kelan blogissa, että työttömyysturvaa maksetaan myös kotoutumiskoulutukseen ja muihin TE-palveluihin osallistumisen ajalta.

”Toimeentulon turvaamisen lisäksi etuudet mahdollistavat siis esimerkiksi suomen kielen opiskelun ja muiden työelämässä tarvittavien valmiuksien hankkimisen”, Jauhiainen kirjoittaa.

Maahanmuuttajat ovat keskimäärin nuorempia kuin muu väestö, mikä näkyi tukien saamisessa. Esimerkiksi asumistukea maksetaan myös koko väestössä yleisemmin nuorille. Kuitenkin sitä saivat keskimääräistä enemmän kaikenikäiset maahanmuuttajat.

Suurin ero maahanmuuttajien ja Suomessa syntyneiden välillä johtuu työttömyysturvasta, asumistuista ja toimeentulotuesta.

Kun Suomessa syntynyt saa näitä tukia keskimäärin noin 900 euroa vuodessa, maahanmuuttajaa kohden niitä maksettiin noin 3 300 euroa vuodessa.

Vastaavaa eroa ei löytynyt perhe-etuuksista, opintorahasta, sairauspäivärahaetuuksista tai Kelan eläkkeistä. Niitä maksettiin henkilöä kohden yhtä paljon molemmille ryhmille, noin 1 200–1 300 euroa vuodessa.

Suurempien summien lisäksi tukien saaminen oli maahanmuuttajien keskuudessa yleisempää. Heistä 34 prosenttia sai asumistukia, 26 prosenttia työttömyysturvaa ja 22 prosenttia perustoimeentulotukea.

Muusta väestöstä asumistukia sai 17 prosenttia, työttömyysturvaa 7 prosenttia ja perustoimeentulotukea 6 prosenttia.

Tutkimuksessa selvisi lisäksi, että etujen käytössä oli eroja ihmisten syntymävaltioiden mukaan. Etuuksia maksettiin henkilöä kohden eniten pakolaisten lähtömaissa syntyneille. Pakolaisten lähtömaihin kuuluivat esimerkiksi Irak, Somalia ja Iran.

Viimeksi Kela teki vastaavanlaisen tutkimuksen vuonna 2011. Kokonaiskuva ei ole juuri muuttunut, kirjoittavat tutkimuksen tehneet Jauhiainen ja Leo Raivonen työraportissaan.

Yleisimpien etuuksien saajissa maahanmuuttajien osuus on hieman kasvanut. Esimerkiksi kun vuonna 2011 työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa sai 25 prosenttia työikäisistä maahanmuuttajista, toissa vuonna työttömyysturvaa sai 28 prosenttia.

Suomessa syntyneille tutkittuja tukia maksettiin keskimäärin 2 243 euroa vuodessa henkilöä kohden. Maahanmuuttajille niitä maksettiin 4 676 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kelan tutkimuksessa tarkasteltiin kaikkien täysi-ikäisten Suomessa asuvien Kelan etuuksien käyttöä vuonna 2018. Heitä oli yhteensä 4 432 745. Maahanmuuttajia oli tutkimusaineistossa 291 535.

Tutkimuksessa ei tarkasteltu etuuksista muun muassa korvattuja lääkeostoja, taksimatkoja ja kuntoutusta. Sosiaaliturvaetuuksista aineistossa eivät olleet ansiosidonnainen työttömyysturva eikä työeläke.
 

Passi

Ylipäällikkö
:sick:

Kelan tuore tutkimus: Maahanmuuttajat saivat viidesosan toimeentulotuista ja lähes 30 prosenttia Kelan työttömyysturvasta​

Ajatelkaa paljo tuo summa on? Suurin osa tuosta määrästä valuu kulutuksena kiertoon ja BKT nousee. Iso rikkaus tämä.
 

YliKoo

Respected Leader
Kelan tuore tutkimus: Maahanmuuttajat saivat viidesosan toimeentulotuista ja lähes 30 prosenttia Kelan työttömyysturvasta
No, luulen ettei tilanne ole sentään noin synkkä.

Maahanmuuttajiksi määriteltiin tutkimuksessa ulkomailla syntyneet Suomeen muuttaneet henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Heitä oli noin noin 6,6 prosenttia kaikista tutkituista.

Meillä on paljon, paljon Suomessa syntyneitä ulkomaalaistaustaisia, joiden työllisyystilanne saattaa olla vielä huonompikin.

Tilanne taitaa olla siis vielä paljon synkempi.
 

Baltriber

Majuri
Eniten mietityttää ajoitus, uutisessahan ei ole mitään uutta. Asiasta ei vaan ole saanut puhua, keskustelu on vaiennettu rasisti-, natsi-, persu- ja dorkakorteilla sekä rotevalla sensuurilla. Nyt kun pintaraapaisu on tehty, päästään lähipäivinä kaivelemaan ”mamujen erityisharkinnavaraiskotouttamishilloja” eli niitä mistä mökin miina voi vaan haaveilla.

taannoin oli joku halla-ahon kommentti maataloustukien leikkaamisesta, en lukenut kuin otsikon. Ennustan että ensiviikolla viimeistään kaivetaan esiin kyrväskoskelainen isontalonisäntä, esitellään isännän mersut, koneet ja vehjekset, sijoitusasunto eirasta ja kesämökki pattayalta mihin lennetään isännän yksityiskoneella. Kerrotaan ettei isännän tilalla ole ikänään kasvatettu mitään syötävää vaan pellot kasvaa horsmaa ja isäntä makuultaan täyttelee tukipapruja. Rahaa tulee niin että sytykkeenä käytetään tonnin seteleitä.

edellinen näytös nähtiin kun työttömiltä piti leikata. Menee kuulkaa samalla kaavalla. Harvemmin täällä yhtään uutisotsikkoa sattumalta tehdään. Työttömät ja pieneläkeläiset on kaluttu loppuun, niitä voi vielä vähän kiusata ja huudattaa lämpimikseen mutta rahaa ei voi leikata, kuolevat muuten nälkään ja tulee hirvee imagohaitta hyvinvointivaltiolle.

nyt alkaa vissiin valtion kassa olemaan niin tyhjä että alkaa kampanjointi mamujen ja maanviljelijöiden päiden saamiseksi pölkylle. Näppärää, lietsotaan kansan vihat niskaan ja sitten alkaa leikkuri viuhumaan.

en sano etteikö siihen tietyiltäosin olisi syytäkin vähän riipaista elintasosta..
 

Starpom

Kersantti
No nyt on sellainen kombo tässä jutussa, yle ja Tampereen yliopisto, että tämän jutun voi lukea vain perunavaossa maaten..
Kombossa hyvin sujuvasti ajateltu, mutta vain yhdeltä kantilta. Ylen kannattaisi tehdä tutkimus yhdessä tampiriin yliopiston kanssa siitä miksi työnantajat eivät halua edetä hankalimman kautta ja palkata paperittomia kiihkouskovaisia irakilaisia, syyrialaisia ja afganistanilaisia kulttuuri-immeisiä, vaan valikoivat Suomessa kantasuomalaisia koulunsa käyneitä ja kannuksensa työelämässä hankkineita. Todennäköisesti syynä on rasismi ja pelko liian suuren tuloksen tekemisestä.
 

YJT

Kenraali
Top