Vattajalle..Merikonttitalot johonkin hiekkamontulle. Jos ei asunnot kelpaa, karkoitus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Vattajalle..Merikonttitalot johonkin hiekkamontulle. Jos ei asunnot kelpaa, karkoitus
Kannatan ajatusta, mutta poliittista konsensusta asuinpaikan pakko-määrittämiseen ei saada aikaiseksi. Suomessa on periaatteellinen oikeus valita asuinpaikkansa. Kalevalaisia se ei välttämättä koske, jos pääasiallinen toimeentulo tulee toimeentulotuesta. Tiedän tapauksen joka ei saanut muuttaa, koska vastaanottavan kunnan sossu kieltäytyi elättämästä. Maahanmuuttajille sosiaalituilla eläminen ei ole edes hidaste muuttaa asuinpaikkaansa. Juhana V. ottaisi Helsinkiin vaikka kaikki irakilaiset.Jos pelastava maa kuten Suomi panostaa siihen että turvapaikan hakija/siirtolainen otetaan tänne huostaan, niin maan pitää voida sanella myös se, missä henkilö asuu seuraavat x vuotta. Käytännössä se tarkoittaa asumista mahdollisimman edullisella seudulla, ainakin muualla kuin kallilla pk seudulla.
Ihmettelen miksi Suomessa ei ole näin? Kustannuksia kuitenkin on tarve alentaa joka paikassa, sen pitäisi koskea kaikkia tukimuotoja..
PERHEEN TURVAPAIKKAHAKEMUS HYLÄTTIIN. LAPSI EI MENNYT KOULUUN. HÄN JÄI SÄNKYYN PEITON ALLE, MAKASI SIKIÖASENNOSSA.
UPPGIVENHETSSYNDROM LISÄTTIIN RUOTSALAISEEN TAUTILUOKITUKSEEN. SE SAI DIAGNOOSIKOODIN F32.3.A.
SYNDROOMAA OLI IHMETELTY VIISITOISTA VUOTTA. VASTA NYT JOKU PUHUI AIKUISIKSI KASVANEIDEN LASTEN KANSSA.
TOISINAAN KESTI OUDON KAUAN, ENNEN KUIN JOKU TULI AVAAMAAN OVEN. TAI ASUNNOSSA NÄKYI NUKAHTAMISLÄÄKKEITÄ.
.”OLEN LÄÄKÄRIN TYÖSSÄNI KOHDANNUT TAPAUKSIA, JOITA TUSKIN VOI TULKITA MUUKSI KUIN VANHEMPIEN MANIPULAATIOKSI.”
Myöhemmin Segerberg on miettinyt, oliko mahdollista, että jotkut lapsista oli aluksi huumattu. Kaikki psykiatriassa käytettävät lääkkeet eivät näy tavallisissa seuloissa.”ME LOIMME AKTIIVISESTI TILANTEEN, JOSSA VANHEMPIEN OLI RATIONAALISTA ESITTÄÄ LASTENSA OLEVAN SAIRAITA.”
Juuri sain jutun luettua.Lastenlääkäri Ingrid Segerberg oli järkyttynyt. Hän oli lukenut Ola Sandstigin tekemät haastattelut Filter-lehdestä. Kertomukset väkivallasta tyrmistyttivät häntä.
Hän oli kyllä ollut tietoinen, etteivät lapset olleet sairaita sillä tavalla kuin vanhemmat sanoivat. Mutta miksi hän oli ollut niin naiivi, ettei ollut koskaan ajatellut, että lapset saattoivat olla väkivallan uhreja.
Oli marraskuu 2020. Segerberg kirjoitti Läkartidningeniin.
Myös minä olen lääkärin työssäni kohdannut tapauksia, joita tuskin voi tulkita muuksi kuin vanhempien manipulaatioksi.
Kirjoitus synnytti keskustelua. Olivatko lääkärit osallistuneet lasten hyväksikäyttöön? Olleet mukana? Oliko heille tullut edes mieleen, että lapset pitäisi tutkia ilman vanhempien läsnäoloa?
Eräs lasten- ja nuortenpsykiatri vastasi Segerbergin kirjoitukseen: Voi, miten olen odottanut tätä.
Ingrid Segerberg vastaa puhelimeen Uppsalassa. Hän työskentelee siellä yliopistollisessa lastensairaalassa.
Segerbergin ensimmäinen tapaus oli poika. Noin kymmenvuotias.
Segerberg oli vasta erikoistumassa lastenlääkäriksi. Hänestä poika ei vaikuttanut tajuttomalta. Mutta vanhemmat halusivat, että lapsi otetaan sairaalaan. He halusivat sairaudesta todistuksen.
Myöhemmin tuli toinen potilas. Tyttö pystyi istumaan mutta vain tuijotti eteensä.
Segerberg työnsi spatulan hänen suuhunsa. Tyttö ei reagoinut. Segerberg muistaa, miten lapsen vanhemmat katsoivat häntä anovasti.
Muutamia viikkoja myöhemmin hän näki tytön uudestaan.
”Sillä kerralla hän käyttäytyi hyvin, hyvin oudosti. Minusta hän ei teeskennellyt. Olin todella hämmentynyt.”
Monella lääkärillä on samanlaisia kokemuksia, Segerberg sanoo. Oli tapauksia, joista tiesi heti, että niissä oli jotain outoa. Mutta myös tapauksia, jotka jättivät jälkeensä hämmennyksen.
”En pysty kuvittelemaan, että lapsi olisi osannut sillä tavalla näytellä.”
Myöhemmin Segerberg on miettinyt, oliko mahdollista, että jotkut lapsista oli aluksi huumattu. Kaikki psykiatriassa käytettävät lääkkeet eivät näy tavallisissa seuloissa.
Mutta EEG:ssä se olisi todennäköisesti näkynyt. Segerberg korostaa, ettei hänellä ole todisteita huumaamisesta. Jos rauhoittavia lääkkeitä käytettiin, tuskin pitkiä aikoja.
Hän ei voi kertoa asioita, joista potilaat voisi tunnistaa. Mutta itsestään hän puhuu suoraan.
”Tajusin, miten naiiveja ajatuksia minulla oli ollut.”
”Olin ollut hiljaa epäilyksistäni, koska tunsin suurta myötätuntoa näitä perheitä kohtaan.”
Hän oli ajatellut, että ehkä oli oikeasti vaarallista palata kotimaahan. Varmaan viranomaiset Ruotsissa olivat tehneet virheen. Luonnollisesti vanhemmat toimivat sen mukaan, mikä lapselle oli paras. Eivätkö kaikki vanhemmat tee niin?
Segerberg kertoo yhdestä tapauksesta:
Hoitokokouksessa käsiteltiin erään pojan tilannetta. Paikalla oli sote-ammattilaisia. Poika oli saanut oleskeluluvan, kaikki olivat iloisia. Sitten yksi osallistujista kertoi, mitä tapahtui, kun hän meni perheeseen kotikäynnille:
Hän ei ollut ilmoittanut tulostaan etukäteen. Ulkona hän oli nähnyt ikkunasta pojan leikkivän. Hän soitti ovikelloa ja astui sisään. Poika makasi liikkumatta sängyssä.
Kukaan palaverissa ei sanonut mitään, Segerberg kertoo. Myöhemmin asiasta ei keskusteltu.
Me, hän sanoo, loimme tilanteen, jossa vanhempien oli rationaalista esittää lastensa olevan sairaita.
”Aktiivisesti loimme.”
”Tämän kanssa minun on ollut vaikeinta olla.”
Monet muut eivät ole olleet valmiita samanlaiseen itsekritiikkiin. Mutta toimittaja Ola Sandstigin kirjoitusten jälkeen asiat muuttuivat. Uppsalan läänissä hoitokäytäntöä muutettiin.
”Emme pitäneet lapsia enää sairaina.”
”Aloimme katsoa tapauksia lapsiin mahdollisesti kohdistuvana väkivaltana.”
Enää Uppsalassa ei ole uppgivenhetssyndromia.
Hoitotuloksista on olemassa yksi pieni vertaisarvioitu tutkimus. Pieni, koska siinä tarkasteltiin vain yhtä hoitokotia.
Mukana oli kolmetoista 8–15-vuotiasta syndroomalasta. Heistä kahdeksan oli hoidon ajaksi erotettu vanhemmistaan. Kaikki paranivat. Viisi eli perheensä kanssa. Heistä vain yksi parani.
Tutkimuksessa puhutaan vahingollisesta perhedynamiikasta.
Muutakin paljastui. Hoitojakson aikana viisi lasta sai oleskeluluvan. Heistä kuitenkin vain yksi parani.
Ei oleskelulupa ole hoitokeino, tutkijat kirjoittivat. Missä määrin luovuttamissyndrooma on seurausta Sosiaalihallituksen hoitosuosituksesta? he kysyivät.
Sosiaalihallitus ei ole vastannut. Se ei ole vastannut siihenkään, pitäisikö Ruotsissa tutkia, onko lapsia ja nuoria vahingoitettu.
Joitakin ruokittiin letkulla kuukausia. He olivat pitkiä aikoja pois koulusta. He eivät päässeet ulos eivätkä saaneet tavata kavereitaan.
Ola Sandstigin haastattelema 24-vuotias mies sanoi: ”Isäni varasti lapsuuteni.”
Parissakymmenessä vuodessa sairaita lapsia on ollut Ruotsissa noin tuhat.
Ola Sandstig kertoo tapauksesta, jota oli epäillyt lavastetuksi. Epäily vahvistui, kun hän sai videon, jossa sairaaksi väitetty tyttö oli hiihtämässä.
”Oli tavallaan kiva nähdä se.”
”Tyttö oli pakotettu esittämään sairasta, mutta hänet kuitenkin vietiin joskus ulos.”
Diagnoosi F32.3.A on edelleen ruotsalaisessa tautiluokituksessa.
Sandstig ja lastenneurologi Karl Sallin kertovat kuulleensa uusista tapauksista vielä viime vuonna. Mutta pitkään aikaan niitä ei enää ole ollut kymmeniä vaan yksi tai kaksi.
On ollut potilaita, Sallin sanoo, jotka teeskentelivät. Mutta on ollut myös sellaisia, jotka saivat samoja oireita ”syistä, joita emme täysin ymmärrä”.
”He aidosti uskovat olevansa sairaita tällä tavalla.”
”Ja jossain määrin he sen tähden ovatkin.”
”Ja tämä on yksi lääketieteen suurista haasteista. Tällaiset subjektiiviset oireet, joita emme pysty objektiivisesti todentamaan.”
Sallin kertoo epidemiasta, joka levisi Ruotsin länsirannikolla 1990-luvulla. Useat lapset näyttivät halvaantuvan vyötäröstä alaspäin. Oireet siirtyivät koulusta toiseen. Niistä kerrottiin uutisissa.
”Ja kaikki raapivat päätään, että mistä oli kysymys.”
Samanlaisia outoja epidemioita on nähty muuallakin. Yhdysvalloissa Le Royn pikkukaupungissa vuonna 2011 nuoret alkoivat saada erikoisia nykimisoireita. Ne muistuttivat Touretten syndroomaa. Juomavettä epäiltiin. Maaperästä otettiin näytteitä. Sairastuneet olivat lukioikäisiä tyttöjä.
Viime vuonna kerrottiin saksalaisnuorten tic-oireista. Ne vaikuttivat leviävän Tiktokin kautta.
Mutta tällaiset epidemiat yleensä menevät nopeasti ohi. Kyse vaikuttaa olevan jonkinlaisesta joukkohysteriasta. Varsinkin teini-ikäisten parissa oireet voivat tarttua sosiaalisesti ja tiedostamatta.
Uppgivenhetssyndrom, Sallin ajattelee, on eri asia. Oireita on esiintynyt Ruotsissa yli kaksikymmentä vuotta. Vasta nyt on merkkejä siitä, että se saattaa kadota.
Niin kauan kuin oireita vastaan yritettiin taistella oleskeluluvilla, se jatkui, Sallin sanoo.
Myös Elisabeth Hultcrantz kirjoitti kirjan. Sen nimi on Om dessa vore svenska barn…
Emeritaprofessorin kirja sai lääkärien ammattilehdessä myönteisen arvion. Sattumalta se ilmestyi samaan aikaan kuin Ola Sandstigin kirja De apatiska barnen, syksyllä 2021.
Kirjassa Hultcrantz viimein esittää itselleen kysymyksen:
Olenko tavannut lapsia, jotka ”näyttelivät”?
Vastaus on pitkä, selittelevä. Pari tapausta ehkä on ollut. Eräs tyttö oli jalkeilla, kun poliisi yllättäen saapui poistamaan perhettä maasta.
En voi sanoa, ettei sellaista ehdottomasti ole tapahtunut, mutta jos niin on käynyt, niin tapauksia on ollut harvoin – –.
Hänestä kyse ei ole niinkään siitä, ovatko lapset olleet oikeasti sairaita vai eivät. Hänestä tärkein kysymys on se, ”mitä me tekisimme, jos nämä olisivat ruotsalaisia lapsia”.
Kirjoitusta varten ovat antaneet tietoja myös Linköpingin yliopiston lasten- ja nuortenpsykiatrian professori Laura Korhonen, Turun yliopiston psykiatrian emeritusprofessori Jyrki Korkeila ja apulaisprofessori, psykologi Kirsi Peltonen
On kyllä taas niin hapokas juttu hyysäriltä, että on pitänyt laittaa maksumuurin taakse. Ylläri-pylläri.Lastenlääkäri Ingrid Segerberg oli järkyttynyt. Hän oli lukenut Ola Sandstigin tekemät haastattelut Filter-lehdestä. Kertomukset väkivallasta tyrmistyttivät häntä.
Hän oli kyllä ollut tietoinen, etteivät lapset olleet sairaita sillä tavalla kuin vanhemmat sanoivat. Mutta miksi hän oli ollut niin naiivi, ettei ollut koskaan ajatellut, että lapset saattoivat olla väkivallan uhreja.
Oli marraskuu 2020. Segerberg kirjoitti Läkartidningeniin.
Myös minä olen lääkärin työssäni kohdannut tapauksia, joita tuskin voi tulkita muuksi kuin vanhempien manipulaatioksi.
Kirjoitus synnytti keskustelua. Olivatko lääkärit osallistuneet lasten hyväksikäyttöön? Olleet mukana? Oliko heille tullut edes mieleen, että lapset pitäisi tutkia ilman vanhempien läsnäoloa?
Eräs lasten- ja nuortenpsykiatri vastasi Segerbergin kirjoitukseen: Voi, miten olen odottanut tätä.
Ingrid Segerberg vastaa puhelimeen Uppsalassa. Hän työskentelee siellä yliopistollisessa lastensairaalassa.
Segerbergin ensimmäinen tapaus oli poika. Noin kymmenvuotias.
Segerberg oli vasta erikoistumassa lastenlääkäriksi. Hänestä poika ei vaikuttanut tajuttomalta. Mutta vanhemmat halusivat, että lapsi otetaan sairaalaan. He halusivat sairaudesta todistuksen.
Myöhemmin tuli toinen potilas. Tyttö pystyi istumaan mutta vain tuijotti eteensä.
Segerberg työnsi spatulan hänen suuhunsa. Tyttö ei reagoinut. Segerberg muistaa, miten lapsen vanhemmat katsoivat häntä anovasti.
Muutamia viikkoja myöhemmin hän näki tytön uudestaan.
”Sillä kerralla hän käyttäytyi hyvin, hyvin oudosti. Minusta hän ei teeskennellyt. Olin todella hämmentynyt.”
Monella lääkärillä on samanlaisia kokemuksia, Segerberg sanoo. Oli tapauksia, joista tiesi heti, että niissä oli jotain outoa. Mutta myös tapauksia, jotka jättivät jälkeensä hämmennyksen.
”En pysty kuvittelemaan, että lapsi olisi osannut sillä tavalla näytellä.”
Myöhemmin Segerberg on miettinyt, oliko mahdollista, että jotkut lapsista oli aluksi huumattu. Kaikki psykiatriassa käytettävät lääkkeet eivät näy tavallisissa seuloissa.
Mutta EEG:ssä se olisi todennäköisesti näkynyt. Segerberg korostaa, ettei hänellä ole todisteita huumaamisesta. Jos rauhoittavia lääkkeitä käytettiin, tuskin pitkiä aikoja.
Hän ei voi kertoa asioita, joista potilaat voisi tunnistaa. Mutta itsestään hän puhuu suoraan.
”Tajusin, miten naiiveja ajatuksia minulla oli ollut.”
”Olin ollut hiljaa epäilyksistäni, koska tunsin suurta myötätuntoa näitä perheitä kohtaan.”
Hän oli ajatellut, että ehkä oli oikeasti vaarallista palata kotimaahan. Varmaan viranomaiset Ruotsissa olivat tehneet virheen. Luonnollisesti vanhemmat toimivat sen mukaan, mikä lapselle oli paras. Eivätkö kaikki vanhemmat tee niin?
Segerberg kertoo yhdestä tapauksesta:
Hoitokokouksessa käsiteltiin erään pojan tilannetta. Paikalla oli sote-ammattilaisia. Poika oli saanut oleskeluluvan, kaikki olivat iloisia. Sitten yksi osallistujista kertoi, mitä tapahtui, kun hän meni perheeseen kotikäynnille:
Hän ei ollut ilmoittanut tulostaan etukäteen. Ulkona hän oli nähnyt ikkunasta pojan leikkivän. Hän soitti ovikelloa ja astui sisään. Poika makasi liikkumatta sängyssä.
Kukaan palaverissa ei sanonut mitään, Segerberg kertoo. Myöhemmin asiasta ei keskusteltu.
Me, hän sanoo, loimme tilanteen, jossa vanhempien oli rationaalista esittää lastensa olevan sairaita.
”Aktiivisesti loimme.”
”Tämän kanssa minun on ollut vaikeinta olla.”
Monet muut eivät ole olleet valmiita samanlaiseen itsekritiikkiin. Mutta toimittaja Ola Sandstigin kirjoitusten jälkeen asiat muuttuivat. Uppsalan läänissä hoitokäytäntöä muutettiin.
”Emme pitäneet lapsia enää sairaina.”
”Aloimme katsoa tapauksia lapsiin mahdollisesti kohdistuvana väkivaltana.”
Enää Uppsalassa ei ole uppgivenhetssyndromia.
Hoitotuloksista on olemassa yksi pieni vertaisarvioitu tutkimus. Pieni, koska siinä tarkasteltiin vain yhtä hoitokotia.
Mukana oli kolmetoista 8–15-vuotiasta syndroomalasta. Heistä kahdeksan oli hoidon ajaksi erotettu vanhemmistaan. Kaikki paranivat. Viisi eli perheensä kanssa. Heistä vain yksi parani.
Tutkimuksessa puhutaan vahingollisesta perhedynamiikasta.
Muutakin paljastui. Hoitojakson aikana viisi lasta sai oleskeluluvan. Heistä kuitenkin vain yksi parani.
Ei oleskelulupa ole hoitokeino, tutkijat kirjoittivat. Missä määrin luovuttamissyndrooma on seurausta Sosiaalihallituksen hoitosuosituksesta? he kysyivät.
Sosiaalihallitus ei ole vastannut. Se ei ole vastannut siihenkään, pitäisikö Ruotsissa tutkia, onko lapsia ja nuoria vahingoitettu.
Joitakin ruokittiin letkulla kuukausia. He olivat pitkiä aikoja pois koulusta. He eivät päässeet ulos eivätkä saaneet tavata kavereitaan.
Ola Sandstigin haastattelema 24-vuotias mies sanoi: ”Isäni varasti lapsuuteni.”
Parissakymmenessä vuodessa sairaita lapsia on ollut Ruotsissa noin tuhat.
Ola Sandstig kertoo tapauksesta, jota oli epäillyt lavastetuksi. Epäily vahvistui, kun hän sai videon, jossa sairaaksi väitetty tyttö oli hiihtämässä.
”Oli tavallaan kiva nähdä se.”
”Tyttö oli pakotettu esittämään sairasta, mutta hänet kuitenkin vietiin joskus ulos.”
Diagnoosi F32.3.A on edelleen ruotsalaisessa tautiluokituksessa.
Sandstig ja lastenneurologi Karl Sallin kertovat kuulleensa uusista tapauksista vielä viime vuonna. Mutta pitkään aikaan niitä ei enää ole ollut kymmeniä vaan yksi tai kaksi.
On ollut potilaita, Sallin sanoo, jotka teeskentelivät. Mutta on ollut myös sellaisia, jotka saivat samoja oireita ”syistä, joita emme täysin ymmärrä”.
”He aidosti uskovat olevansa sairaita tällä tavalla.”
”Ja jossain määrin he sen tähden ovatkin.”
”Ja tämä on yksi lääketieteen suurista haasteista. Tällaiset subjektiiviset oireet, joita emme pysty objektiivisesti todentamaan.”
Sallin kertoo epidemiasta, joka levisi Ruotsin länsirannikolla 1990-luvulla. Useat lapset näyttivät halvaantuvan vyötäröstä alaspäin. Oireet siirtyivät koulusta toiseen. Niistä kerrottiin uutisissa.
”Ja kaikki raapivat päätään, että mistä oli kysymys.”
Samanlaisia outoja epidemioita on nähty muuallakin. Yhdysvalloissa Le Royn pikkukaupungissa vuonna 2011 nuoret alkoivat saada erikoisia nykimisoireita. Ne muistuttivat Touretten syndroomaa. Juomavettä epäiltiin. Maaperästä otettiin näytteitä. Sairastuneet olivat lukioikäisiä tyttöjä.
Viime vuonna kerrottiin saksalaisnuorten tic-oireista. Ne vaikuttivat leviävän Tiktokin kautta.
Mutta tällaiset epidemiat yleensä menevät nopeasti ohi. Kyse vaikuttaa olevan jonkinlaisesta joukkohysteriasta. Varsinkin teini-ikäisten parissa oireet voivat tarttua sosiaalisesti ja tiedostamatta.
Uppgivenhetssyndrom, Sallin ajattelee, on eri asia. Oireita on esiintynyt Ruotsissa yli kaksikymmentä vuotta. Vasta nyt on merkkejä siitä, että se saattaa kadota.
Niin kauan kuin oireita vastaan yritettiin taistella oleskeluluvilla, se jatkui, Sallin sanoo.
Myös Elisabeth Hultcrantz kirjoitti kirjan. Sen nimi on Om dessa vore svenska barn…
Emeritaprofessorin kirja sai lääkärien ammattilehdessä myönteisen arvion. Sattumalta se ilmestyi samaan aikaan kuin Ola Sandstigin kirja De apatiska barnen, syksyllä 2021.
Kirjassa Hultcrantz viimein esittää itselleen kysymyksen:
Olenko tavannut lapsia, jotka ”näyttelivät”?
Vastaus on pitkä, selittelevä. Pari tapausta ehkä on ollut. Eräs tyttö oli jalkeilla, kun poliisi yllättäen saapui poistamaan perhettä maasta.
En voi sanoa, ettei sellaista ehdottomasti ole tapahtunut, mutta jos niin on käynyt, niin tapauksia on ollut harvoin – –.
Hänestä kyse ei ole niinkään siitä, ovatko lapset olleet oikeasti sairaita vai eivät. Hänestä tärkein kysymys on se, ”mitä me tekisimme, jos nämä olisivat ruotsalaisia lapsia”.
Kirjoitusta varten ovat antaneet tietoja myös Linköpingin yliopiston lasten- ja nuortenpsykiatrian professori Laura Korhonen, Turun yliopiston psykiatrian emeritusprofessori Jyrki Korkeila ja apulaisprofessori, psykologi Kirsi Peltonen
Huh-huhOn kyllä taas niin hapokas juttu hyysäriltä, että on pitänyt laittaa maksumuurin taakse. Ylläri-pylläri.
Nuku, nuku, kullannuppu...
Irakilaisperheellä väärennetyt oleskeluluvat
Toukokuussa Lappeenrannan lentokentälle saapui Italian Bergamosta irakilainen neljän hengen perhe. Perheen hallusta löytyi rajatarkastuksen yhteydessä väärennetyt oleskeluluvat.
Perhe on hakenut turvapaikkaa, joten heidän asiansa on siirtynyt Maahanmuuttoviraston käsittelyyn.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto selvittää, mistä perhe sai väärennetyt asiakirjat sekä heidän saapumisreittinsä Irakista Italiaan.
– Yritämme päästä sen jäljille, tehtaileeko joku asiakirjoja Euroopassa tai muualla, kertoo luutnantti Matti Rantanen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.
Hesarin teettämä galluppi Ruanda-mallista antoi ikävän tuloksen:Miksi näitä ei palauteta Italiaan?
EU raja vuotaa kyllä kuin seula kun näitä ei saa palautettua lähtömaihin. Ruanda malli pitäisi saada pian käyttöön niin loppuu tällainen sekoilu. Eiköhän tuosaa vielä käy ilmi, että Italiassa on hylsy turvispaikkaan tullut ja nyt kokeillaan jo toista tai jopa kolmatta maata.
Sama kuin nato-jäsenyyden kanssa aikoinaan. EOS muodostaa ison poolin, josta oikealla ja oikea-aikaisella informaatiolla ja johtamisella tulee suurelti ”kyllä” porukkaa.Hesarin teettämä galluppi Ruanda-mallista antoi ikävän tuloksen:
Otsikko:
Gallup: 40 prosenttia suomalaisista haluaa turvapaikanhaun ulos Euroopasta – Näin kommentoi entinen turvapaikanhakija
Mää tuota jo ihmettelin, että onpa alhainen kannatus, kun olen ollut käsityksessä että enemmistö tätä kannattaisi.
No, sitten kun oikeasti katsoo sen jutun:
Täysin eri mieltä & jokseenkin eri mieltä: 15 + 16 = 31 %
Täysin samaa mieltä & Jokseenkin samaa mieltä : 21 + 19 = 40 %
Ei samaa eikä eri mieltä: 28 %
Jos se nyt oikein kerrottaisiin niin "yli 56 % suomalaisista haluaa turvapaikanhaun ulos Euroopasta" olisi oikea muotoilu.
"Ei samaa eikä eri mieltä" jakautuu todennäköisimmin samoin 56 / 44.
Vaalikonevastausten perusteella aidalla keikkuvvat Kepu ja SDP (vaalikonevastausten keskiarvo) joutuvat lukemaan ajan merkit ja tuleehan ne tämän linjauksen taakse. Vas-Vihr ja RKP ulisevat, mutta ei pysty muuta kuin "mutku kansainväliset sopimukset jne".
Kansalaiset menee tämän taakse ilman muuta, kun niille kiihkottomasti kerrotaan, että työperäinen voi jatkua ihan normaalisti, mutta nämä miljoonien mölisevät laumat siirretään hallitusti "Ruandaan" odottamaan käsittelyä, eikä sinne lennättämisen kustannus ole mitään verrattuna säästöön, mikä tulee meidän kotoperäisen turvapaikkabusineksen lopahtamisesta.
"Ruandassa" voi sitten olla myös myönnetyssä turvapaikassa niin kauan että kotiseutu rauhoittuu ja voi palata sinne. Toki turvapaikkaleiriltä voi hakeutua työperäiseksi maahanmuuttajaksi, jos ihan oikea rakettitieteilijä (paitti HAMAS:in raketti-insinöörit) on.
Tämä varmaan menee EU:n toteutettavaksi, mikä tekee järjestelmän luomisesta äärimmäisen hidasta, mutta tulee se sieltä isojen maiden vihervasemmiston alkaessa hävitä vaaleja.
Ruanda-malli | HS-gallup: 40 prosenttia suomalaisista haluaa turvapaikanhaun ulos Euroopasta – Näin kommentoi entinen turvapaikanhakija
Britannian Ruanda-mallin laajennus EU-maihin saa kannatusta 40 prosentilta suomalaisista, kertoo HS-gallup. Malli jakaa myös EU-vaaliehdokkaita.www.hs.fi
Oikeusoppineet sormi pystyssä...
Ensin oli hyökkäys Ukrainaan, sitten se itärajan hybridioperaatio... Ne eivät nyt kelpaa juristetialle syiksi oikoa mutkia.
Kilpailutukset olisivat johtaneet kohtuuttomasti ukrainalaisten muuttoihin uusiin tiloihin sekä paikkakunnan ja koulujen vaihtoihin, mutta juristi ei hyväksy tätä perusteeksi. Olisi pitänyt ennakoida! Tarkoittaako tämä siis sitä, että pitäisi olla kilpailutettuna vuokralla tyhjää tilaa 50 000:lle koko ajan standby vai mitä helvettiä?
Migri käytti satoja miljoonia euroja ilman kilpailutusta, professoreilta kovaa kritiikkiä: ”Varsin sekavalta tämä näyttää”
Migrin vastaanottokeskusten suorahankinnat ovat jatkuneet vuosia. Hankintoja saa tehdä ilman kilpailutusta vain lyhyen ajan, sanovat asiantuntijat.yle.fi
Nuku, nuku, kullannuppu...
Oikeusoppineet sormi pystyssä...
Ensin oli hyökkäys Ukrainaan, sitten se itärajan hybridioperaatio... Ne eivät nyt kelpaa juristetialle syiksi oikoa mutkia.
Kilpailutukset olisivat johtaneet kohtuuttomasti ukrainalaisten muuttoihin uusiin tiloihin sekä paikkakunnan ja koulujen vaihtoihin, mutta juristi ei hyväksy tätä perusteeksi. Olisi pitänyt ennakoida! Tarkoittaako tämä siis sitä, että pitäisi olla kilpailutettuna vuokralla tyhjää tilaa 50 000:lle koko ajan standby vai mitä helvettiä?
Migri käytti satoja miljoonia euroja ilman kilpailutusta, professoreilta kovaa kritiikkiä: ”Varsin sekavalta tämä näyttää”
Migrin vastaanottokeskusten suorahankinnat ovat jatkuneet vuosia. Hankintoja saa tehdä ilman kilpailutusta vain lyhyen ajan, sanovat asiantuntijat.yle.fi
The youth, who cannot be named for legal reasons and is originally from Cardiff, moved to the Southport area with his Rwandan parents when he was aged six.