Pakolaisuus

Vonka

Supreme Leader
Noh, asiasta voi olla montaa mieltä. Onko neutraalia jos asioista kerrotaan vaan sen osuus joka palvelee toimittajan ideologiaa?


Tusk: Euroopan pakolaiskriisin ratkaisu riippuu Saksasta

Euroopan pakolaiskriisin ratkaisu riippuu suurilta osin Saksan toimista, sanoo Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk. Hän patistaa muita Euroopan maita ottamaan mallia Saksasta ja osoittamaan enemmän solidaarisuutta pakolaisille.

Tusk pitää Saksaa ja liittokansleri Angela Merkeliä esimerkkeinä parhaista eurooppalaisista arvoista. Hän sanoi Berliinin muurin murtumisen 26-vuotisjuhlallisuuksissa, että niiden, joiden mielestä Saksa on liian avoin ja suvaitseva, pitäisi muista Euroopan oma surullinen historia.

Tuskin mielestä Saksan pitää osoittaa johtajuutta muille, koska sillä on vastuu koko maanosan poliittisesta ilmapiiristä.

– On paljolti Saksasta kiinni, säilyykö Eurooppa vapauden, yksilön oikeuksien ja turvallisuuden sekä lakien kunnioittamisen maanosana, Tusk sanoi.

Saksaan tulee tänä vuonna arviolta miljoona turvapaikanhakijaa.

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/...pan-pakolaiskriisin-ratkaisu-riippuu-saksasta

European Council President Donald Tusk calls on Germany to help secure EU border
EC President Donald Tusk has called for Germany to do more to secure the EU's external borders due to the migrant crisis. Ahead of a meeting in Berlin he urged the German government to take more of a leadership role.

Tusk suggested in an article for the German newspaper "Welt Am Sonntag" that Berlin may need to play a leadership role in ensuring the EU's external borders are properly protected. His message to Chancellor Angela Merkel was that the EU's security needs may be different from Germany's.

"I understand if Germany, for historical reasons has difficulty, implementing a strict regime on its (own) borders," he was quoted as saying.

But the EU Council President said "Germany's leadership responsibility within the EU also requires it to protect the external European borders decisively if necessary, in accordance with pan-European unity."

Tusk was full of praise for the readiness of the German government to accept hundreds of thousands of migrants, describing Berlin's action as "the most liberal and tolerant in European history."

Tusk was due to hold talks on Sunday evening with German Chancellor Angela Merkel as he faced pressure from East European countries for Brussels to better police the 28-nation bloc's external borders - and not just focus on the reception of new refugees.

Germany has seen 758,000 asylum-seekers arrive between January and October this year, which has caused a political backlash for Merkel.

EU leaders are due to attend a fifth migrant crisis summit following the EU-Africa conference in Malta on Wednesday. The discussion is also expected to focus on migration.

On the agenda, will be the implementation of a scheme to distribute 160,000 refugees within the EU, increased cooperation with Turkey and the setting up of transit zones to process asylum applications faster at the bloc's external borders.

Spread the burden

Tusk is also due to call for a greater global response to the crisis at the G20 summit in Turkey in mid-November.

As many thousands of migrants enter Europe by crossing the Aegean and Mediterranean seas, the EU's external borders are seen as being too porous.

Meanwhile on Saturday, Britain's Channel 4 news reported on the growing number of migrants attempting to reach the Greek island of Lesbos before winter sets in.

Around 135,000 refugees arrived in Lesbos in October, it said, quoting figures from the United Nation's refugee agency UNHCR. Over the past month, the data reveals that the number of Afghan migrants has more than doubled to 40 percent of the total number of arrivals.

Greek authorities rescued several hundred migrants from the Aegean Sea off eastern Greek islands on Saturday, despite in relatively calm waters. But a two-to-three-year-old boy was found dead, possibly from drowning. Local aid agencies said none of the families who arrived on the island had reported a missing child.

http://www.dw.com/en/european-counc...n-germany-to-help-secure-eu-border/a-18834796

Ja asia oli? :9
 

turska

Kenraali
Ja asia oli? :9

Vonka kirjoitti:
STT on aika neutraali.

Puolitotuuksien kertominen on valehtelun pahin muoto. Eli uutisoinnista jätetään jotain oleellista kertomatta.

Tuoda esillä että stt:n lehdille toimittelemasta uutisesta on jätetty syystä tai toisesta osa pois. Jääköön syy sitten jonkun muun pohdittavaksi. Ja niin ess:n artikkelin lainauksesta oli jäänyt lopusta pois tietotoimisto eli STT. Alkuperäisestä linkistä löytyvästä jutusta se tietysti selvisi.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Taas nämä Suomen hallituksen surkimukset(Orpo ja Sipilä) puhuvat läpiä päähänsä..Mäntylä näyttää olevan ainoa ministeri joka tajuaa missä mennään.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015111320658616_cm.shtml

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) vaati eilen turvapaikanhakijoiden pikakäännytyksiä Ruotsin-vastaisella rajalla. Mäntylä perustelee vaatimustaan sillä, että Norja on ottamassa käyttöön vastaavanlaisia toimenpiteitä Venäjän-vastaisella rajallaan, koska Venäjä on turvallinen maa. Pikakäännytyksessä turvapaikkahakemus voidaan käsitellä ja hylätä 24 tunnissa.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) pitää vuorokauden aikataulua epärealistisena, koska jokaiselle hakijalle pitää taata yksilöllinen käsittely.

He eivät todellakaan ymmärrä että tilanne on kokonaisuudessaan jo muuttunut. Nyt tarvitaan nopeita toimia. Ensiksi päätöksenteossa ja sitten käännytyksissä. Miksi tätäkin päätöstä pitää viivyttää kunnes pakon edessä todetaan että rajalla joudutaan väistämättömän eteen..

Nyt tapahtuu taas niin että maahan päästetään tuhansia pakolaisia (=miljoonia euroja ylimääräisiä kuluja veronmaksajille), kunnes Orpo ja Sipilä tajuavat että muut maat ovat jo tehneet päätökset nopeasta käsittelystä. Sitten vasta ministereillä välähtää että juna meni jo. Ainoastaan Suomi on pahnan pohjimmaisena tekemässä pakon edessä välttämättömiä ratkaisuja..ja tietenkin viimeisenä. Eikö näille typeryksille kelpaa naapurimaiden (Norjan ja Tanskan) esimerkki.

Nyt viimeistään on varmaa että Suomi karahtaa kiville monissa asioissa. Tällaiset päättäjät ovat kykenemättömiä hoitamaan yhteiskunnan asioita.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Eikös se ole "yksilöllinen käsittely" jos jokaiselle erikseen sanotaan että "tervemenoa takaisin"... :D
 

jurppi

Ylipäällikkö
Eikös se ole "yksilöllinen käsittely" jos jokaiselle erikseen sanotaan että "tervemenoa takaisin"... :D

Juuri näin..kaikki ovat tulossa turvallisista maista. Minkäänlaista hätää ei ole yhdelläkään joka on päässyt naapurimaahan, olipa se sitten idässä tai lännessä. Yksiselitteisesti vain raja kiinni.

EU:n poliittinen johto tukehtuu omaan saamattomuuteensa..ja kun lopulta rajat saadaan lyötyä kiinni niin Suomen johtajilla kestänee senkin jälkeen vielä ainakin kuukausi käsittää asia.

Tuntuu oikein surkuhupaisalta ajatella kuinka Unkaria haukuttiin kaikin tavoin kesällä kun he puolustivat koko Eurooppaa, päälle tunkevia pakolaislaumoja vastaan.
Nyt rakennetaan raja-aitaa jo Itävallassakin. Järjellisen päätöksen tekeminen kesti Itävallassakin monta kuukautta.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
MTV: Vaikka Saksan hallitus on tehnyt enemmän ja vähemmän kaoottisesti päätöksiä, joilla pakolaislinjaa tiukennetaan, maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole kääntynyt laskuun. Pikemminkin päinvastoin. Merkel on toistaiseksi päättäväisesti kieltäytynyt määrittelemästä mitään ylärajaa. Hän ei myöskään ole suostunut myöntämään, että EU:n suurimman kansantalaouden voimavarat alkavat olla lopussa.

Mitäs me sanottiin jo parisataa sivua sitten. Jotenkin vahingoniloinen olo nyt :p
Veikkaan muuten, että jotain kohta posahtaa Saksassa oikeen kunnolla.....tuttavat on sitä mieltä.
 

Benelli

Respected Leader
Niin miten maailma on reagoinut Yhdysvaltojen, Japanin, Etelä-Korean, Islannin, Tanskan, Baltian, Norjan, Britannian, Ranskan jne, Suomea fasistisempiin hallituksiin? Haluammeko samaan joukkoon näiden kanssa?
 

turska

Kenraali
Tanskalaisilla on kovat piipussa. Ratkaisuja haetaan ja ilmeisesti päätöksiäkin kyetään tekemään.

Tanska kiristää turvapaikkaehtoja ja perustaa telttaleirejä
Tanskan hallitus julkisti perjantaina uudet, tiukemmat säännöt koskien turvapaikanhakijoita. Muutoksia tulee esimerkiksi perheenyhdistämisiin ja oleskelulupien pituuteen. Lisäksi suunnitelman mukaan pakolaisia majoitetaan telttaleireihin, mutta rajatarkastuksia ei oteta käyttöön.

Tanskan hallitus julkisti perjantaina 34-kohtaisen suunnitelman, jolla kiristetään turvapaikan hakuehtoja.

– Kiristämme maahantulon ehtoja, jotta tulijoiden määrä vähenee, keskustaoikeistolaista Venstre-puoluetta edustava pääministeri Lars Løkke Rasmussen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tarkkailtuamme Ruotsin rajatarkastusten vaikutuksia, olemme sitä mieltä, että niiden käyttöönotto Tanskan rajoilla johtaisi turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun eikä vähenemiseen, Rasmussen sanoi.

Ruotsi otti rajatarkastukset käyttöön torstaina. Suurin osa Tanskaan saapuvista turvapaikanhakijoista jatkaa matkaansa Ruotsiin.

"Todellisen suojelun tarve selvitettävä"
Pääministeri Rasmussenin mukaan Tanskan on oltava aiempaa tarkempi selvittäessään, ketkä turvapaikanhakijoista ovat todellisen suojelun tarpeessa ja ketkä eivät. Hänen mukaansa maahan ei saavu pelkästään sotaa pakenevia ihmisiä Syyriasta, vaan myös ihmisiä maista, joista tulevilla on pienempi tarve turvapaikkaan.

– Siksi otamme uusia keinoja käyttöön. Sen lisäksi meidän on lähetettävä viesti, että Tanskassa ei ole avoimet ovet kaikille, hän sanoi.

Rasmussen ei suostunut arvioimaan, kuinka paljon uudet keinot vähentäisivät turvapaikanhakijoiden määrää.

Rasmussenin vähemmistöhallitus koostuu pelkästään Venstren ministereistä. Kesäkuussa Tanskassa pidetyissä vaaleissa puolue sai kolmanneksi eniten ääniä, mutta toiseksi eniten ääniä sai oikeistopopulistinen ja maahanmuuttokriittinen Kansanpuolue. Venstre tarvitsee tukea monilta muilta puolueilta saadakseen esityksensä läpi parlamentissa.

Viime elokuussa Tanskassa hyväksyttiin Kansanpuolueen tuella laki, joka leikkasi turvapaikanhakijoiden etuuksia noin puoleen.

Ensimmäinen telttaleiri avataan ensi viikolla
Hallituksen suunnitelmaan kuuluu myös turvapaikanhakijoiden majoittaminen telttaleireihin. Ensimmäinen 250 miehelle tarkoitettu telttaleiri avataan ensi viikolla Thistedin kaupungissa. Telttakylään pystytettäviä telttoja käytetään myös katastrofiapuna ja niitä voidaan lämmittää. Kuhunkin telttaan mahtuu 8–10 ihmistä.

Telttakylään on tarkoitus majoittaa yksin tulleita miehiä. Tanskan maahanmuuttoviraston mukaan Thistedin leiriä käytetään mallina mahdollisille muille telttaleireille.

Turvapaikanhakijoille myönnettävien oleskelulupien kestoa myös lyhennetään viidestä vuodesta 2–3 vuoteen. Myös perheenyhdistämisten ehtoja tiukennetaan niin, että lupaa perheenyhdistämiselle ei enää voi hakea yhtä nopeasti kuin ennen. Turvapaikanhakijoille myönnettävien tukien määrää leikataan.

Tanskan poliisille myönnetään myös lupa tarkastaa turvapaikanhakijat sekä heidän matkatavaransa siltä varalta, että heillä olisi arvoesineitä, joilla he voisivat maksaa osan pakolaiskeskuksissa viettämästään ajasta. Henkilökohtaiset esineet, kuten vihkisormukset, eivät kuulu säännön piiriin.

Poliisi voi myös pidättää turvapaikanhakijan esimerkiksi tämän henkilöllisyyden selvittämiseksi.

"Onko meistä yhtäkkiä tullut kehitysmaa?"
Tanskan Punaisen Ristin pääsihteeri Anders Ladekarl sanoi, että hän ei voinut uskoa kuulemaansa, kun hän sai kuulla suunnitelluista telttaleireistä.

– Meillä ei ole pulaa tiloista, joissa on kiinteä katto. Onko meistä yhtäkkiä tullut kehitysmaa? hän ihmetteli uutistoimisto Ritzaulle.

Tanskassa turvapaikkahakemusten määrän kasvu on ollut melko maltillista, erityisesti verrattuna naapurimaa Ruotsiin, jonne odotetaan saapuvan tänä vuonna yhteensä 190 000 turvapaikanhakijaa.

– Naapurimaamme ovat nähneet räjähtävän kasvun turvapaikkahakemusten määrässä, mutta tähän mennessä kehitys Tanskassa on ollut paremmin hallinnassa, pääministeri Rasmussen sanoi.

Hänen mukaansa lokakuussa maassa rekisteröitiin 3 600 turvapaikkahakemusta. Viimeisen viikon aikana hakemuksia on tullut 1 200.

Lähteet:

AFP, Yle Uutiset
 

turska

Kenraali
Teroja liikenteessä. Eivät tietysti valttämättä pakolaisia mutta todennäköisesti jonkin sortin mamuja kuitenkin. :(

Pariisin keskustassa vakava ampumavälikohtaus – jopa 18 kuollut?

http://im.mtv.fi/image/5302926/land...d662950d5041c3d9cfc010d0db689c/ql/pariisi.jpg
Kaksi ihmistä on kuollut ja seitsemän haavoittunut ravintolassa tapahtuneessa ammuskelussa.

Tapauksesta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja The Telegraph -lehti.

Telegraphin mukaan ampumistapauksia on tapahtunut kaksi. Toisessa Kalashnikovein varustautuneet asemiehet ilmeisesti hyökkäsivät Le Petit Cambodge -nimiseen ravintolaan.

Silminnäkijöiden mukaan ainakin kaksi ihmistä kuoli. Ravintola sijaitsee Pariisin keskustassa trendialueella, joka on erityisesti nuorien ja turistien suosiossa.

Toisen ampumisen uskotaan tapahtuneen Bataclan-nimisen yökerhon läheisyydessä, joka on vain muutaman sadan metrin päässä Charlie Hebdo -lehden entisestä toimituksesta.

Lehden toimitukseen kohdistuneessa hyökkäyksessä kuoli viime tammikuussa 12 ihmistä.

Poliisi on evakuoinut alueiden ympäristön.
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/...2171860?pwbi=b3c78ff6d51216db821fcff522fc462f

ABC:llä turvapaikanhakijoita palvellaan arabiaksi – "Moni heistä on ihan hukassa"
" Kaikki eivät ylipäätään ymmärrä, että Suomessa on maksettava kaikesta tavarasta. Ensimmäisten kävijäryöpyn jäljiltä pulla- ja voileipävitriini tyhjeni, vaikka kassa ei kilissyt"

Tasan tarkkaan ymmärtää!!

Jaa-a, en olis niin varma että ymmärtävät, että ABC:n tiskeillä oleva muona pitää maksaa. Suomihan on antanut itsestään niin auvoisen ja paratiisimaisen kuvan pääministeriä myöten, että luultavsti suurin osa heistä kuvittelee, että täällä odottavat notkuvat pöydät kaikkialla heitä varten. Eli hymyillen lastaavat ABC:llä ruokaa tarjottimille, ajatellen: olemme perillä hölmölässä.
 

turska

Kenraali
Suomeen tulijoita käännytetty Ruotsin rajalta

Malmön asemalta paperittomat tai turvapaikanhakijoiksi ilmoittautuvat ohjataan Maahanmuuttoviraston konttoriin. Malmössä huomattava osa tulijoista on lapsia, jotka ennen ovat matkustaneet Tukholmaan. (STIG-ÅKE JONSSON/ EPA)
Paperittomille matkustajille annetaan käytännössä kaksi vaihtoehtoa: palata lähtömaahan tai odottaa kuljetusta Ruotsin maahanmuuttoviraston tiloihin rekisteröintiä varten. Matkan jatkaminen Norjaan tai Suomeen ei ole vaihtoehto.

Tietotoimisto TT kertoo, että useita kymmeniä, tai jopa peräti satoja turvapaikanhakijoita on palannut Malmöstä Kööpenhaminan päärautatieasemalle kuultuaan edellä mainitun viestin.

Svenska Dagbladet kertoo, että Tukholman rautatieasemalle on rajakontrollin ensimmäisen päivän aikana tullut hyvin vähän pakolaisia. Tukholmaan on päivittäin saapunut satakunta yksin matkustavaa lasta, perjantaina vain neljä.

Tyttöystävä jäi Suomeen

TT:n toimittaja haastatteli Kööpenhaminan asemalla itkuista irakilaismiestä, joka oli sanojensa mukaan matkalla Suomeen tavatakseen jälleen tyttöystävänsä. Mies esitteli tietotoimistolle kännykästään naisen kuvaa ja viestiä.

TT:n tietojen mukaan irakilainen ei jatkanut matkaansa, vaan otti vastaan tanskalaisten poliisin tarjouksen avustetusta paluusta kotimaahansa.

Tietotoimiston haastattelema syyrialaismies oli puolestaan matkalla Norjaan. Hänet oli käännytty kaksi kertaa Ruotsin rajalta.

Syyrialainen ei ollut sanojensa mukaan lannistunut, vaan kertoi yrittävänsä uudelleen ja uudelleen.

Skonelaisen Kvällspostenin mukaan poliisi on poistanut Malmön Hyllien asemalla (ensimmäinen matkustaja-asema Ruotsin puolella) kaksi tai kolme "Norjaan tai Suomeen" aikonutta matkustajaa.

- He eivät saaneet jatkaa, vaan heidät lähettiin takaisin Tanskaan, lehden lähde kertoo.

Junaan isolla joukolla

Ruotsin poliisi otti rajatarkastukset käyttöön torstaina kello 13.00 Suomen aikaa.

Käytännössä toimintaa on kolmessa satamaterminaalissa, Juutinrauman sillan kupeessa sekä Malmön asemilla. Työhön osallistuu pari sataa poliisia.

Konstaapelit nousevat isolla joukolla junaan heti Juutinrauman sillan jälkeen ja tarkastavat matkustajien paperit ennen kuin juna saapuu Malmöön.

Autoliikenteen osalta poliisi keskittyy isompiin autoihin. Henkilöautoja ei useinkaan tarkasteta lainkaan.

Ruotsin rajapoliisin päällikkö Patrik Engström kertoo Aftonbladetille, että jokainen auto, juna ja laiva käydään läpi.

Poliisi tietää ja näkee

- Tarkastukset muistuttavat henkilöpapereiden tarkastusta lentokentillä, paitsi että emme tarkasta kaikkien papereita. Teemme valintaa.

Poliisipäällikkö Engströmin mukaan valikoidut tarkastukset eivät kuitenkaan ole satunnaisia pistokokeita.

- Meillä on ennakkotietoa eräistä autoista, busseista ja linjoista, joihin keskitymme niihin.

Kokenut virkamies näkee heti autosta, onko siinä mahdollisesti ylilastia.

- Seuraamme niin ikään autossa olevien käyttäytymistä. Matkustajat saattavat esimerkiksi kätkeä kasvonsa. Tarkastamme tällaiset henkilöt.

Poliisin työtä helpottaa se, että useat Saksasta liikennöivät lautat ovat ottaneet käyttöön passikontrollin. Aluksiin ei enää pääse ilman papereita.

Lähteet: TT, Aftonbladet, Expressen, Kvällsposten, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter ja Migrationsverketin nettisivut.

PETRI ELONHEIMO
[email protected]
 
Viimeksi muokattu:

turska

Kenraali
Saksan näköwikkelistä asioita.

Pakolaiskriisi repii Saksan hallitusta

Liittokansleri Angela Merkelin hallituksen pakolaislinjaukset näyttävät päivä päivältä kaoottisemmilta. Turvapaikanhakijoihin on jo jonkin aikaa suhtauduttu selvästi aikaisempaa tiukemmin. Päivittäiset pakolaismäärät pysyvät silti korkealla.

Merkel teki syyskuun alussa historiallisen päätöksen ottaa rajoituksetta vastaan kymmeniä tuhansia Unkariin juuttuneita turvapaikanhakijoita. Lokakuun loppupuolelta lähtien Berliinin hallituksen avainministerit ovat repineet Merkelin kiiteltyä pehmeää pakolaislinjaa kappaleiksi.

Jopa arvovaltainen valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble on sättinyt Merkeliä epäsuorasti ”vaarallisen vyöryn käynnistämisestä”.

Kuluvan viikon lopulla kävi yllättäen ilmi, että Saksan sisäministeriThomas de Maizière teki jo 21. lokakuuta päätöksen, että syyrialaisiin pakolaisiin sovelletaan taas EU-maiden ns. Dublinin sopimusta.

Sopimus tarkoittaa käytännössä, että turvapaikka-anomus pitää käsitellä siinä EU-maassa, johon hakija on ensin tullut. Periaatteessa Saksa palauttaa siis jatkossa myös syyrialaisia rajoilta takaisin.

Syyskuun alussa Merkel päätti yksin, että Dublinin sopimusta ei syyrialaisten kohdalla lueta kirjaimellisesti. Sisäministeri de Maizière ei kertonut lokakuisesta ratkaisustaan kanslerille eikä tämän pakolaiskoordinaattoreille Peter Altmaierille.

Vain muutamaa päivää aikaisemmin sisäministeri aiheutti kuohuntaa sanomalla, että kaikkiin syyrialaisiin ei enää sovelleta Geneven pakolaissopimuksen mukaista maksimisuojaa. Se tarkoittaa muiden muassa, että perheet eivät voi automaattisesti seurata maahan saapunutta turvapaikanhakijaa.

Kaikki nämä yllätyskäänteet tulivat sen jälkeen, kun 5. marraskuuta hallituspuolueet suitsuttivat Berliinissä yhteisymmärrystään pakolaispolitiikasta.

Tuolloin Merkel, Baijerin kristillis-sosiaalisen unionin (CSU) puheenjohtaja Horst Seehofer ja demarien ykkösmies, talousministeri Sigmar Gabriel sopivat muiden muassa rekisteröintikeskusten perustamisesta maan rajoille. Keskuksiin on tarkoitus ohjata kaikki ne, joilla ei ole mahdollisuutta saada Saksasta turvapaikkaa ja jotka voidaan käännyttää nopeasti takaisin.

Keskuksia perustetaan Merkelin johtamaan oikeistounioniin kuuluvan CSU:n vaatimuksesta. Puolueen puheenjohtaja Horst Seehofer on koko syksyn ajan arvostellut kansleria kitkerästi tämän leväperäisestä pakolaispolitiikasta.

Seehofer ja myös monet Merkelin oman kristillisdemokraattisen (CDU) puolueen mahtipoliitikot ovat turhaan vaatineet, että kansleri asettaisi viimeinkin jonkinlaisen ylärajan sille kuinka paljon turvapaikanhakijoita Saksa on valmis ottamaan.

– Jokainen terveellä maalaisjärjellä varustettu ymmärtää, että kotouttamisen näkökulmasta tällainen yläraja pitää määritellä. Ja nyt me alamme olla siellä, Merkelin aiemmassa hallituksessa sisäministerinä toiminut Hans-Petetr Friedrich muistuttaa MTV Uutisille.

– Maahanmuuttoa, joka tarkoittaa 1-2 prosentin väestömäärän lisäystä vuosittain, on yksinkertaisesti mahdoton hoitaa kunnolla, CSU:n sisäiseen turvallisuuteen erikoistunut kansanedustajaAndrea Lindholz painottaa.

Merkel on toistaiseksi päättäväisesti kieltäytynyt määrittelemästä mitään ylärajaa. Hän ei myöskään ole suostunut myöntämään, että EU:n suurimman kansantalaouden voimavarat alkavat olla lopussa.

Vaikka Saksan hallitus on tehnyt enemmän ja vähemmän kaoottisesti päätöksiä, joilla pakolaislinjaa tiukennetaan, maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole kääntynyt laskuun. Pikemminkin päinvastoin.


Ifo-taloustutkimuslaitos ennustaa, että Saksaan tulee tänä vuonna noin 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Lokakuun 21. päivästä lähtien vain neljä syyrialaista pakolaista on palautettu takaisin ensimmäiseen tulomaahan EU-alueella. Myös perheiden tulon rajoittaminen on toistaiseksi ollut lähinnä symbolinen ele ilman käytännön merkitystä.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Olihan sitten perjantai 13 päivä.
Pariisin tapahtumien johdosta heräämme lauantaina aivan uuteen siirtolaiskeskusteluun Suomessakin.
Toivottavasti sisäministeri Orpo pääsee taas "rauhoittamaan" kansaa ja "vakuuttamaan", että nämä riskit eivät koske Suomea.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Saa nähdä muuttuuko ranskan pakolaislinja millä tavalla. Voisin veikata että tulee muuttumaan.
Toivottavasti tämä oli ainoa isku euroopassa eikä mitään iskujen sarjaa. Nytkun rajat ovat olleet vapaasti auki niin sieltä on virrannut vaikka minkälaista väkeä yli.
Jokatapauksessa huomenna starttaa uutisissa melkoinen "shit storm"

b7473ee4eb188c501ed35bb391bf6abf0efcaf46d7fe1aef6ab27937a2bbca59.jpg
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Saa nähdä muuttuuko ranskan pakolaislinja millä tavalla. Voisin veikata että tulee muuttumaan.
Toivottavasti tämä oli ainoa isku euroopassa eikä mitään iskujen sarjaa. Nytkun rajat ovat olleet vapaasti auki niin sieltä on virrannut vaikka minkälaista väkeä yli.
Jokatapauksessa huomenna starttaa uutisissa melkoinen "shit storm"

View attachment 6593

Toki ranskalaisia muslimeita on valmiiksi maassa. Ja tunnetusti syrjääntyneinä
 

Tetra

Respected Leader
BAN
RKP:n Eva Biaudet edustaa. Ei näytä kykenevän normaaliin, toiset huomioon ottavaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Yllättävän hyvin on elämässään silti pärjännyt, vaikkei tuollaista perustaitoa hanskaa. Tuollaiset Biaudetin kaltaiset henkilöt tulisi poistaa ohjelmasta, uusi yritys sitten kun kykenee keskustelemaan kuten normaalit ihmiset.

 
Top