Pakolaisuus

Tetra

Respected Leader
BAN
Aika hyökkäävä oli Evan käytös, yritti ottaa tilan hallintaan, noin sarkastisesti sanoen RKP keräsi pisteet tästä keskustelusta, ne miinusmekkiset.
Tuolla tavoin ei saada tilaa haltuun. Biaudet luo mielikuvan 5-vuotiaasta huomiota hakevasta kakarasta. En tiedä, onko mielikuva täysin väärä. Mitään vakuuttavaa tuossa esiintymisessä ei ollut.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Siellä taitaa olla käynnissä täysi sota
http://www.hs.fi/paivanlehti/14112015/a1447415247342
Konserttihallilla on käynnissä panttivankitilanne

Ainakin 30 kuollut ammuskeluissa Pariisissa – presidentti Hollande julisti hätätilan Ranskaan

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1447464672913.html

Tämän jälkeen tuskin kannattaa puhua yksittäistapauksista ja pakolais kriisi sai ihan uuden uloittuvuuden ja varmasti syyttävä sormi osoittaa tervetuloa porukkaa kohti ja rajojen avaus sai ihan uuden merkityksen.
Eikä tarvitse olla ennustajaeukko jos sanoo terrori iskut tulevat jatkumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Geronimo

Ylipäällikkö
Tuolla tavoin ei saada tilaa haltuun. Biaudet luo mielikuvan 5-vuotiaasta huomiota hakevasta kakarasta. En tiedä, onko mielikuva täysin väärä. Mitään vakuuttavaa tuossa esiintymisessä ei ollut.
Toimittajan kannalta tuo on herkullinen tilanne kaksi kälättävää naista jotka yrittää jyrätä toiset keskustelijat, jossakin vaiheessa Eva heitti toimittajalle puheenvuorojen jaosta ikäänkuin hän olisi illan isäntä siitä voi tehdä johtopäätöksen että naiset oli sopineet jonkinlaisen työnjaon miten vastapuoli jyrätään, se ei välttämättä ollut viisasta keskustelu näytti lähinnä "huutavan ämmän yksinpuhelulta"
 

miheikki

Greatest Leader
Tänään voi marssia Helsingissä puhumista vastaan.

Helsinki: Kadut kuuluvat meille kaikille - Ei rasismille!
TAPAHTUMAT | 11.11.2015 @ 16:45 | Katselukertoja: 1 073 http://takku.net/article.php/20151111144506425

Avainsanat: antirasismi x rasismi antirasismi antifasismi mielenosoitus helsinki siirtolaisuus rajat kiinni finnish defence league uskonto

[Antirasismi X]

In English here.

Tule mukaan marssimaan islamofobiaa ja rasismia vastaan lauantaina 14.11. klo 13:30

Olemme todistaneet syksyn aikana useita mielenilmauksia joilla on pyritty demonisoimaan turvapaikanhakijoita. Olemme nähneet sosiaalisen median täyttyvän ihmisarvoa loukkaavista teksteistä ja vihan lietsonnasta. Olemme joutuneet todistamaan vastaanottokeskuksiin kohdistetut polttopulloiskut. Rasistinen puhe ja toiminta ovat jo normalisoituneet suomalaisessa yhteiskunnassa. Jo riittää. Haluamme kulkea yhteisillä kaduilla, vailla huolta turvallisuudestamme. Fasistit uhkaavat meidän kaikkien turvallisuutta.


Tällä kertaa läpeensä islamofobinen ja rasistinen Rajat kiinni -verkosto osoittaa mieltä Finnish Defence Leaguen nimissä uskonnon vapautta vastaan, osana rasististen mielenosoitusten sarjaa.

Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa meillä ei ole varaa antaa lisää valtaa ja tilaa peloille ja ennakkoluuloille. Marssimalla yhdessä näytämme, että moninaisuudessa ja solidaarisuudessa on voimaa enemmän kuin sisäänpäin kääntymisessä ja ennakkoluuloissa. Ei anneta fasististen toimijoiden ratsastaa vähemmistöjen ja sorrettujen kamppailuilla, vaan sanotaan yhdessä rasismille ja islamofobialle ei!

Ota mukaan rasismin vastaiset kyltit ja iskulauseet sekä ystävät ja perheenjäsenet vauvasta vaariin. Kokoonnumme Narinkkatorilla klo 13:30

Moninaisuuden puolesta – rasismia vastaan!

Katso myös:

Pakolaiset, hallitus ja media. Aika järjestäytyä!
Aina, itsessään ja oletusarvoisesti – osa 1.
äärikansallismielisyys roihuaa Helsingin rasistisissa mielenosoituksissa
Tampereen Rajat Kiinni -kokoontumisessa bonareita, uskovaisia ja Seppo Lehto
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Nyt varmaan taksimatkat halpenee kun työvoimaa on riitävästi?

Kauhavalle tullut yli sata taksikuskia
Kauhavan vastaanotto-keskuksessa on juuri saatu päätökseen turva- paikanhakijoille tehty osaamiskartoitus.
Osaamiskartoituksen tarkoitus oli selvittää turvapaikanhakijoiden osaamista ja löytää sitä kautta heille mahdollisimman hyvin soveltuvia askareita.
TEKSTI JA KUVAT

– Tämä on erittäin tärkeää, sillä suurin ongelma on kehittää vastaanottokeskuksen aikuisille mielekästä toimintaa. He joutuvat odottamaan hakemuksensa käsittelyä aivan liian pitkään, milloin turhautuminen ja siitä seuraavat ongelmat ovat mahdollisia, linjaa vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura .
– Kartoitus auttaa myös alueen yrittäjä, joista monet ovat ilmaisseet halunsa ottaa turvapaikanhakijoita harjoitteluun.
Kyselyn perusteella suurin ammattiryhmä Kauhavan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden joukossa ovat taksiautoilijat, joita on yli sata.
– Lisäksi on paljon muun muassa partureita, autonasentajia, traktorinkuljettajia, myyjiä, sähköasentajia, hitsaajia, ravintolatyöntekijöitä sekä maanviljelijöitä. Mukana on myös opettajia, lakimiehiä sekä sotilaita, Peura listaa.
Oma lehti
Peura sekä vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Juha Mäki-Rajala toivovat mahdollisimman monen pääsevän mukaan työelämään.
– Se on toiveena, vaikka he eivät vielä voi olla kuin harjoittelijoina. Tulemme myös lähitulevaisuudessa aloittamaan vastaanottokeskuksessa monia uusia sisäisiä yrityksiä, kuten kutomon, pesulan, metalli- ja puutyöpajan sekä oman sanomalehden.
Suunnitteilla olevalle lehdelle on hahmoteltu varsin roisia nimeä.
– Visoissa on Mamulandian Sanomat. Kiitos mahdollisesta nimestä menee taitelijasielulle, joka on spreijannut Mamulandian ja vastaanottokeskukseen osoittavan nuoleen läheiseen alikulkutunneliin, Mäki-Rajala kertoo.
Kieliopintoja
Kauhavalla on jo parisen viikkoa pyörinyt vastaanottokeskuksen lapsille suunnattu valmistava koulu, jossa opiskellaan viitenä päivänä viikossa suomea, turvapaikanhakijoiden äidinkieltä, matematiikkaa sekä liikuntaa. Lisäksi aikuiset ovat päässeet reilun viikon verran treenaamaan suomen kieltä. Ohjaaja Kaija Silvolan mukaan opiskelu sujuu motivoituneesti.
– Intoa riittää, vaikka suomi ei ole helpoin kieli opiskella. Luokassa on myös saatu hyvät naurut, kun miesryhmä on vuorotellen yrittänyt lausua ”Minä asun Kauhavan vastaanottokeskuksessa”. Varsinkin viimeinen sana on ollut melkoinen kummajainen, hymyilee ohjaaja Kaija Silvola.
Pieniä ongelmia
Kauhavan vastaanottokeskuksessa ei ole ilmennyt pahempia ongelmia. Kärjekkäimpien kiistojen ratkomiseen on pari kertaa tarvittu poliisin apua.
– Silloin on kyseessä ollut perheriita. Mitään vakavampaa ei silti ole sattunut, Mäki-Rajala toteaa.
Oman haasteensa vastaanottokeskukseen tuo turvapaikanhakijoiden lähtökohdat.
– Osa on ollut valtion palveluksessa. Joku toinen taas kokee sen huonoksi asiaksi, koska hänen mielestään juuri valtio on aiheuttanut kotimaan ongelmat. Tällaisia erimielisyyksiä olemme selvitelleet muutamia kertoja keskustelemalla.
Mäki-Rajala on myös saanut erilaisen puhelinsoiton. Silloin kaupunkilainen kertoi paikallisen joukkion suunnitelmista.
– Hänen mukaansa ryhmä aikoi tehdä pyörävarkauksia naamioituen turvapaikanhakijoiden näköisiksi. Tuollaiset suunnitelmat ovatkin todella törkeitä. Heidän aikeensa saatiin onneksi poliisin avulla estetyksi.
 

Bushmaster

Greatest Leader
http://www.foxnews.com/world/2015/1...shootout-and-explosion-in-paris/?intcmp=hpbt1
Terrorists slaughter at least 118 in Paris music hall, 40 others in separate attacks

Uhrimäärä senkuin kasvaa... Kuuntelin portaankorvan haastattelua ja terrorismin uhka ei ole suomessa kasvanut mutta YKSITTÄISTEN tekojen uhka on ennallaan?

Poliisiylijohtaja kertoi miten on Poliisin uhka-arvoin mukaan riskikohteissa lisätty valvontaa /partiointia...eli esim suurlähetystöt suomessa/helsingissä ?

Iskut ranskassa tehtiin rock- konsertiin, ravintolihin ja jalkapallo otteluun!!! Ei yhtään lähetystöä ollut iskujen listalla mutta Suomessa ne ovat nyt valvonnan alla vaikka terrori kohdistui ihan tavallisiin ihmisiin tavallisissa paikoissa, joissa on paljon tavallisia ihmisiä kokoontuneena yhteen viettämään aikaansa...

Onko Itämeren ilmaston vaikutus taustalla ..? Ilmeisesti sillä on voima muuttaa kaikki tosienlaiseksi mitä on sen länsi/eteläpuolella tapahtunut eivätkä ne enää koske /uhkaa suomea samalla tavalla vaan kaikki muuttuu ihan muuksi ja ihmeellisen turvalliseksi eivätkä tavalliset kansalaiset ja tavalliste ihmisten kokoontumispaikat ole uhka-arvoiden tärkeysjärjestyksessä kovinkaan korkealla...vaikuttavat olevan huomattavasti alempana kuin lähetystöt kun niistä ei poliisiylijohtaja mitään maininnut...?
 
Viimeksi muokattu:

Geronimo

Ylipäällikkö
Poliisiylijohtaja kertoi miten on Poliisin uhka-arvoin mukaan riskikohteissa lisätty valvontaa /partiointia...eli esim suurlähetystöt?

Iskut ranskassa tehtiin rock konsertiin, ravintolishin ja jalkapallo otteluihin..ei yhtään lähetystöä ollut listalla mutta Suomessa ne ovat nyt valvonnan alla..?
Tässä on taustalla Suomalainen instituutio ajattelu, että turvataan laitokset ja johtajat sekä politiikot tavallisesta kansasta ei niin ole väliä.
Muualla länsimaissa suojataan herrat mutta hieman suojaa annetaan myös kansalaisille, Suomessa kansalaisten suojaaminen muistetaan vain juhlapuheissa.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Taas päästään Suomalaisen median toimintaan ongelmista uutisoimisen ihmeelliseen maailmaan eli mitä kerrotaan mitä jätetään kertomatta ja mitä pitää tapahtuneesta ajatella sekä ect...poliittisten päättäjien vastuuseen siitä minkä ovat valtansa turvin siunanneet tapahtuvaksi...

Luukkanen kirjoittaa asiaa !!!!!

edit.

Tämä sopii myös kärkipoliitikkoketjun jatkoksi!!!


Terrori ja kysymykset joita ei kysytä
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206500-terrori-ja-kysymykset-joita-ei-kysyta


Nyt se sitten tapahtui.

Matalamielinen terrorismi hyökkäsi demokratiaa, moniarvoisuutta ja vapautta vastaan. Se tapahtui nyt Pariisissa mutta se on mahdollista myös Suomessa.

Missä faktat? Suomalaisen median ”reporadiomainen” pakkopaita

Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on media ja vallan kummallinen toiminta.

Aamun television erikoislähetyksen ensimmäinen vieras oli entinen sosiaalidemokraattinen ulkoministeri – Erkki Tuomioja. Jo ennen kuin kansalaiset saivat selkeää tietoa, faktaa siitä mitä oli tapahtunut, kansalaisparoille esiteltiin jonkinlainen tulkintakehys tapahtuneista asioista.

Miksei Yle tee kuten BBC tekee?

Se esitteli heti faktoja ja otti selvää mitä on tapahtunut eikä sitä miten tämä pitäisi ymmärtää. BBC, jota mekin onneksemme saamme seurata verkosta, esittelee mitä tapahtumista tiedetään.

Toisaalta, YLE:n Pariisin kirjeenvaihtaja seisoi kameran edessä tumput suorina ja kertoi miten joku paikallinen yöllä toivoi aamulla voivansa rauhassa nauttia kahvia ja kroisantteja sen sijaan että haastattelisi Ranskan viranomaisia.

Näyttää siltä, että rahvaan informoiminen on ollut Suomessa enemmän tai vähemmän suoraviivaista toimintaa. Sananvapaus tai tasapuolinen tiedonvälitys eivät ole olleet vallanpitäjien suosiossa eikä niitä ole pidetty itseisarvoina. Meiltä puuttuu Isossa-Britanniassa keskeisen tärkeänä pidetty tiedonvälityksen ja faktojen julkituomisen traditio.

Päinvastoin, Suomessa media on toiminut enemmänkin vallanpitäjien ideoiden ja konsensuksen varjelijana. Ylhäältä alaspäin tapahtunut informoiminen on ollut tavoitteellista kasvatustoimintaa, jossa valtiovalta tai joku poliittinen taho on ohjannut itsepäistä kansaa haluttuun suuntaan.

Tässäkin tapauksessa näyttää siltä, että tässä Pariisin terrorihyökkäyksessä ei haluta tunnustaa tapahtuneita tosiasioita. Uskaltaako media keskustella oikeasta uhasta? Aprikoida sitä, että meille on saapunut kesällä ja syksyllä suuri joukko ihmisiä, joita ei ole tunnistettu tai rekisteröity?

Kun tätä uutisvirtaa tutkii niin voi vain todeta: ei pysty.

Nyt eletään tulkinnan juhlaa. Tosiasiat ovat nyt vieraita.

Kenen poliittinen vastuu?

Toivottavasti Suomi säästyy Pariisin kaltaisilta terroriteoilta. Toivon sitä hartaasti.

Nyt pitäisi kuitenkin esittää oikeita kysymyksiä.

Mitä Ranskassa tapahtui ja onko se mahdollista Suomessa. Onko meillä tapahtunut jotain sellaista joka olisi nostanut terrorin mahdollisuutta myös meillä? Ja jos jotain tapahtuu, niin kuka kantaa poliittisen vastuun?

Onko mahdollista, että sisäministeri Orpo olisi mahdollisesti vastuussa tulevasta? Aikoinaan syksyllä tämä reipas ministeri ilmoitti, että Suomi on valmistautunut 30 000 tulokkaaseen. Orpo ikään kuin heilutti ”hei me ollaan täällä” lippua ja epäsuorasti rohkaisi Dublinin yleissopimuksen rikkomiseen ja rohkaisi myös Saksaa, Tanskaa ja ennen kaikkea Ruotsia kannustamaan tulijoiden tulvaa.

Onko mahdollista että ministeri, jonka perustehtävänä on pitää yllä ja valvoa maassa vallitsevaa turvallisuutta ja lain kunnioitusta – olisi rohkaisssut Dublinin sopimuksen romuttamiseen? Onko mahdollista, että Suomen turvallisuustilanne on huonontunut siksi, että Orpo ei ole sulkenut rajoja tai edes toiminut niin, että tänne tulijat olisi rekisteröity.

Tästäkin asiasta pitäisi olla valmis puhumaan. Mikäli ja jos jotain tapahtuu, niin ottaako Orpo vastuun? Eikö hänen pitäisi vetää johtopäätöksensä?

Arto Luukkanen
Järvenpää

Katselen tässä uudelleen myötähäpeällä Ylen uutistoimittajaa Pariisissa. Hänen mukaansa kyseessä on ”mediatapahtuma”. Voi voi…


edit:

Käännöskukkasia ja "suomettuminen"

http://jukkatuunanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206498-kaannoskukkasia-ja-suomettuminen

Terroriskut Pariisissa ovat järkyttäneet meitä jokaista. Samaan aikaan kaikki maamme tiedotusvälineet seuraavat tilannetta herkeämättä. Kuulimme uutislähetyksissä, kuinka rock klubiin tehneet olisivat huutaneet iskulausetta jumala on suuri. Tässä on erittäin suuri käännöskukkanen. Islaminuskoinen taisteluhuuto kuuluu allah on suurin (allahu akubar). Jumala ja allah ovat kaksi eri asiaa. Jumalaan uskovat ovat kristittyjä ja allahiin uskovat ovat islaminuskoisia. Meidän suomettuneet toimittajat ja kääntäjät eivät vain uskalla kääntää asiaa oikein. Pelätäänkö kostoa vai mitä.

Kun Ranskassa tammikuussa tehtiin isku lehden toimitukseen, jo silloin suomalainen media käänsi iskulauseet väärin. Olisiko ihan kohtuutonta pyytää tiedotusvälineitä tuottamaan uutisia oikein käännettynä.
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Mursu

Respected Leader
Nyt varmaan taksimatkat halpenee kun työvoimaa on riitävästi?

Kauhavalle tullut yli sata taksikuskia
Kauhavan vastaanotto-keskuksessa on juuri saatu päätökseen turva- paikanhakijoille tehty osaamiskartoitus.
Osaamiskartoituksen tarkoitus oli selvittää turvapaikanhakijoiden osaamista ja löytää sitä kautta heille mahdollisimman hyvin soveltuvia askareita.
TEKSTI JA KUVAT

– Tämä on erittäin tärkeää, sillä suurin ongelma on kehittää vastaanottokeskuksen aikuisille mielekästä toimintaa. He joutuvat odottamaan hakemuksensa käsittelyä aivan liian pitkään, milloin turhautuminen ja siitä seuraavat ongelmat ovat mahdollisia, linjaa vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura .
– Kartoitus auttaa myös alueen yrittäjä, joista monet ovat ilmaisseet halunsa ottaa turvapaikanhakijoita harjoitteluun.
Kyselyn perusteella suurin ammattiryhmä Kauhavan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden joukossa ovat taksiautoilijat, joita on yli sata.
– Lisäksi on paljon muun muassa partureita, autonasentajia, traktorinkuljettajia, myyjiä, sähköasentajia, hitsaajia, ravintolatyöntekijöitä sekä maanviljelijöitä. Mukana on myös opettajia, lakimiehiä sekä sotilaita, Peura listaa.
Oma lehti
Peura sekä vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Juha Mäki-Rajala toivovat mahdollisimman monen pääsevän mukaan työelämään.
– Se on toiveena, vaikka he eivät vielä voi olla kuin harjoittelijoina. Tulemme myös lähitulevaisuudessa aloittamaan vastaanottokeskuksessa monia uusia sisäisiä yrityksiä, kuten kutomon, pesulan, metalli- ja puutyöpajan sekä oman sanomalehden.
Suunnitteilla olevalle lehdelle on hahmoteltu varsin roisia nimeä.
– Visoissa on Mamulandian Sanomat. Kiitos mahdollisesta nimestä menee taitelijasielulle, joka on spreijannut Mamulandian ja vastaanottokeskukseen osoittavan nuoleen läheiseen alikulkutunneliin, Mäki-Rajala kertoo.
Kieliopintoja
Kauhavalla on jo parisen viikkoa pyörinyt vastaanottokeskuksen lapsille suunnattu valmistava koulu, jossa opiskellaan viitenä päivänä viikossa suomea, turvapaikanhakijoiden äidinkieltä, matematiikkaa sekä liikuntaa. Lisäksi aikuiset ovat päässeet reilun viikon verran treenaamaan suomen kieltä. Ohjaaja Kaija Silvolan mukaan opiskelu sujuu motivoituneesti.
– Intoa riittää, vaikka suomi ei ole helpoin kieli opiskella. Luokassa on myös saatu hyvät naurut, kun miesryhmä on vuorotellen yrittänyt lausua ”Minä asun Kauhavan vastaanottokeskuksessa”. Varsinkin viimeinen sana on ollut melkoinen kummajainen, hymyilee ohjaaja Kaija Silvola.
Pieniä ongelmia
Kauhavan vastaanottokeskuksessa ei ole ilmennyt pahempia ongelmia. Kärjekkäimpien kiistojen ratkomiseen on pari kertaa tarvittu poliisin apua.
– Silloin on kyseessä ollut perheriita. Mitään vakavampaa ei silti ole sattunut, Mäki-Rajala toteaa.
Oman haasteensa vastaanottokeskukseen tuo turvapaikanhakijoiden lähtökohdat.
– Osa on ollut valtion palveluksessa. Joku toinen taas kokee sen huonoksi asiaksi, koska hänen mielestään juuri valtio on aiheuttanut kotimaan ongelmat. Tällaisia erimielisyyksiä olemme selvitelleet muutamia kertoja keskustelemalla.
Mäki-Rajala on myös saanut erilaisen puhelinsoiton. Silloin kaupunkilainen kertoi paikallisen joukkion suunnitelmista.
– Hänen mukaansa ryhmä aikoi tehdä pyörävarkauksia naamioituen turvapaikanhakijoiden näköisiksi. Tuollaiset suunnitelmat ovatkin todella törkeitä. Heidän aikeensa saatiin onneksi poliisin avulla estetyksi.

Moni maatila kamppailee sukupolven vaihtajien etsinnän kanssa
 

Benelli

Respected Leader
http://www.foxnews.com/world/2015/1...shootout-and-explosion-in-paris/?intcmp=hpbt1
Terrorists slaughter at least 118 in Paris music hall, 40 others in separate attacks

Uhrimäärä senkuin kasvaa... Kuuntelin portaankorvan haastattelua ja terrorismin uhka ei ole suomessa kasvanut mutta YKSITTÄISTEN tekojen uhka on ennallaan?

Poliisiylijohtaja kertoi miten on Poliisin uhka-arvoin mukaan riskikohteissa lisätty valvontaa /partiointia...eli esim suurlähetystöt suomessa/helsingissä ?

Iskut ranskassa tehtiin rock- konsertiin, ravintolihin ja jalkapallo otteluun!!! Ei yhtään lähetystöä ollut iskujen listalla mutta Suomessa ne ovat nyt valvonnan alla vaikka terrori kohdistui ihan tavallisiin ihmisiin tavallisissa paikoissa, joissa on paljon tavallisia ihmisiä kokoontuneena yhteen viettämään aikaansa...

Onko Itämeren ilmaston vaikutus taustalla ..? Ilmeisesti sillä on voima muuttaa kaikki tosienlaiseksi mitä on sen länsi/eteläpuolella tapahtunut eivätkä ne enää koske /uhkaa suomea samalla tavalla vaan kaikki muuttuu ihan muuksi ja ihmeellisen turvalliseksi eivätkä tavalliset kansalaiset ja tavalliste ihmisten kokoontumispaikat ole uhka-arvoiden tärkeysjärjestyksessä kovinkaan korkealla...vaikuttavat olevan huomattavasti alempana kuin lähetystöt kun niistä ei poliisiylijohtaja mitään maininnut...?
Kaikkea tuollaista toimintaa ei voida suojata Suomessa nykyisillä resursseilla ja kohonneet turvatoimet vain saavat terroristit vaihtamaan maalia. Tietysti olisi suotavaa että ainakin lihavat maalit suojattaisiin nykyistä paremmin. Kuten jos terroristit ottavat onnistuneesti kohteeksi yli 3000 henkeä kantavan autolautan niin ei hyvää päivää. Ranskassakin taisivat tuhota alle 10% kohteen vahvuudesta nopean vastaiskun vuoksi joten tuotakin voisi ehkä sanoa epäonnistuneeksi iskuksi.
 

Rannari

Greatest Leader
Kaikkea tuollaista toimintaa ei voida suojata Suomessa nykyisillä resursseilla ja kohonneet turvatoimet vain saavat terroristit vaihtamaan maalia. Tietysti olisi suotavaa että ainakin lihavat maalit suojattaisiin nykyistä paremmin. Kuten jos terroristit ottavat onnistuneesti kohteeksi yli 3000 henkeä kantavan autolautan niin ei hyvää päivää. Ranskassakin taisivat tuhota alle 10% kohteen vahvuudesta nopean vastaiskun vuoksi joten tuotakin voisi ehkä sanoa epäonnistuneeksi iskuksi.

Ainoa keino suojata kaikki tavallisen kansan kokoontumispaikat olisi kieltää kokoontuminen. Muuhun ei riitä rahat eikä edes kukkarot.
 

vlad

Respected Leader
Tässä on taustalla Suomalainen instituutio ajattelu, että turvataan laitokset ja johtajat sekä politiikot tavallisesta kansasta ei niin ole väliä.
Muualla länsimaissa suojataan herrat mutta hieman suojaa annetaan myös kansalaisille, Suomessa kansalaisten suojaaminen muistetaan vain juhlapuheissa.

Kyllä, näen asian samalla tapaa. Suomessa ajatellaan instituutioiden kautta (johtunee paljon historiasta) ja sen tähden lähetystöt tms. ovat avainkohteita joiden suojeluun panostetaan ja joita on niiden (osin symbolisen) arvon tähden valvottava erityisen tarkkaan. Ja ehkäpä tämä johtuu myös vanhakantaisesta - institutionaalisesta - ajattelutavasta eikä ole vielä herätty siihen, että enää ei eletä 70-lukua jolloin hyökkäiltiin lähetystöihin. Tämän ajan terroristeilla on selkeästi muut päämäärät ja tarkoitus on levittää pääosin kauhua ja epävarmuutta ja pelkoa - ja sitä nyt herättää eniten summittainen isku jossa kuka tahansa voi mieltää olevansa kohteen. Näkisin siis, että tämänhetkisessä terrorisodassa institutionaaliset kohteet ovat toisarvoisia kohteita ja etusijalla ovat kohteet, jotka koskettavat kansalaisia ja joilla on suurin psykologinen vaikutus.

Isku lähetystöön on tietenkin isku vasten "valtion kasvoja" ja valtiohallinnollisesti voidaan kokea pettymystä, mutta tavallisen kansalaisen arkea järisyttää eniten isku rock konserttiin, kotikadulle etc.

vlad.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Täytyy nyt kuitenkin pitää mielessä että kyse on nimen omaan islamilais-terrorismista. Turha sitä on peitellä.
Asiaa ei kannata haudata kliseiseen yleistykseen "kansainvälisestä terrorismista". Kyse on islamilais-terrorismista jonka juuret ovat lähtökohtaisesti uskonnossa.
Pariisissakin huudettiin "allahu akbar" (jumala voittaa) (korjattu: allah on suurin).

Perehdyttävää lukemista tässä: https://aikapommi.wordpress.com/
 
Viimeksi muokattu:

Bushmaster

Greatest Leader
Ainoa keino suojata kaikki tavallisen kansan kokoontumispaikat olisi kieltää kokoontuminen. Muuhun ei riitä rahat eikä edes kukkarot.
Niin juu..eli kansalaisten toimintaa pitää rajoittaa heidän turvallisuutensa maksimoimiseen.... mutta näiden "uskonsoturien" joita maassamme on tuntematon määrä ja täysin tuntemattomia ihmisiä .... heidän hyysäämiseen kyllä riittä rahaa / resursseja eikä näiden "Islamin apostolien" liikkumiseen voida mitenkään puuttua tai sitä rajoittaa?

Onpas hienoa... :facepalm:
 

Bushmaster

Greatest Leader
Täytyy nyt kuitenkin pitää mielessä että kyse on nimen omaan islamilais-terrorismista. Turha sitä on peitellä.
Asiaa ei kannata haudata kliseiseen yleistykseen "kansainvälisestä terrorismista". Kyse on islamilais-terrorismista jonka juuret ovat lähtökohtaisesti uskonnossa. Pariisissakin huudettiin "allahu akbar" (jumala voittaa).

Perehdyttävää lukemista tässä: https://aikapommi.wordpress.com/Käännöskukkasia ja "suomettuminen"
http://jukkatuunanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206498-kaannoskukkasia-ja-suomettuminen

Terroriskut Pariisissa ovat järkyttäneet meitä jokaista. Samaan aikaan kaikki maamme tiedotusvälineet seuraavat tilannetta herkeämättä. Kuulimme uutislähetyksissä, kuinka rock klubiin tehneet olisivat huutaneet iskulausetta jumala on suuri. Tässä on erittäin suuri käännöskukkanen. Islaminuskoinen taisteluhuuto kuuluu allah on suurin (allahu akubar). Jumala ja allah ovat kaksi eri asiaa. Jumalaan uskovat ovat kristittyjä ja allahiin uskovat ovat islaminuskoisia. Meidän suomettuneet toimittajat ja kääntäjät eivät vain uskalla kääntää asiaa oikein. Pelätäänkö kostoa vai mitä.

Kun Ranskassa tammikuussa tehtiin isku lehden toimitukseen, jo silloin suomalainen media käänsi iskulauseet väärin. Olisiko ihan kohtuutonta pyytää tiedotusvälineitä tuottamaan uutisia oikein käännettynä.
 

baikal

Supreme Leader
Kyllä, näen asian samalla tapaa. Suomessa ajatellaan instituutioiden kautta (johtunee paljon historiasta) ja sen tähden lähetystöt tms. ovat avainkohteita joiden suojeluun panostetaan ja joita on niiden (osin symbolisen) arvon tähden valvottava erityisen tarkkaan. Ja ehkäpä tämä johtuu myös vanhakantaisesta - institutionaalisesta - ajattelutavasta eikä ole vielä herätty siihen, että enää ei eletä 70-lukua jolloin hyökkäiltiin lähetystöihin. Tämän ajan terroristeilla on selkeästi muut päämäärät ja tarkoitus on levittää pääosin kauhua ja epävarmuutta ja pelkoa - ja sitä nyt herättää eniten summittainen isku jossa kuka tahansa voi mieltää olevansa kohteen. Näkisin siis, että tämänhetkisessä terrorisodassa institutionaaliset kohteet ovat toisarvoisia kohteita ja etusijalla ovat kohteet, jotka koskettavat kansalaisia ja joilla on suurin psykologinen vaikutus.

Isku lähetystöön on tietenkin isku vasten "valtion kasvoja" ja valtiohallinnollisesti voidaan kokea pettymystä, mutta tavallisen kansalaisen arkea järisyttää eniten isku rock konserttiin, kotikadulle etc.

vlad.

Kaduilla, kouluissa, konserteissa, urheilutapahtumissa jne. ovat helpot maalit. Ne ovat ns. pehmeitä kohteita, joihin osuminen järkyttää yleisöä eniten. Jos tarkoitus on iskeä kiilaa ns. eliitin ja kadunmiehen väliin, se onnistuu juuri näin. Pehmeistä kohteista ei ole pulaa, kuten jokainen tajuaa. Ja kun viranomaisresurssi on sidottu "virallisten ja elintärkeiden kohteiden" suojeluun niin......

Euroopan fantastinen siirtolaispolitiikka näyttää ajaneen seinään de facto. Tosiasioiden tunnustamisesta voisi poikia jotain terveempää kehitystä. Sitä odotellessa voi aidosti käydä niin, että Eurooppa ajetaan todelliseen epäjärjestykseen ja kaaokseen, tämäkin VOI OLLA de facto, mutta sen näemme myöhemmin.

Pariisi ei ansainnut tätä.
 
Top