Onhan se nyt ymmärrettävää, ettei joidenkin pahemmin tee mieli puolustaa tällaista meininkiä mahdollisen sodan tullessa. Suomen media on mätä ja puolueellinen, minkä takia monilla on vääristynyt maailmankuva unelmoineen ja monikulttuurisine rikkauksineen. Koulumaailmassa kasvatetaan suvaitsevaisia ja monikulttuurisuutta kannattavia lapsia. Hallitus ei tee paskaakaan omien kansalaisten suojelemisen eteen. Stubb twiittailee kaikkea turhaa ja perustelematonta paskaa tyyliin "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta". Sipilä vuokraa oman talonsa pakolaisille, josta leviää tietenkin tieto pakolaisten lähtömaihin. Perussuomalaiset ottivat kansalta äänet pois, mutteivät aja lupaamaansa politiikkaa. Merkel toivottaa avosylin lisää pakolaisia EU:hun. Turkki käytännössä palkitaan pakolaisten lähettämisestä Eurooppaan maksamalla sille 3 miljardia (?) euroa ja nopeuttamalla EU:n jäsenhakemuksen prosessia. Koulutuksesta leikataan 300 milj. vastoin kaikkia lupauksia, mutta pakolaisille budjetoidaan 500 milj. lisää rahaa. Taloudellisesti Suomella menee päin vittua: Kreikankin talous on kasvanut enemmän viimeisen vuoden aikana (vai oliko se vuosineljänniksen?). Mitä sanoo media?: "Mutta kyllä meillä kuulkaa on varaa tähän unelmaan. Pakolaiset maksavat itsensä takaisin, suomalaisetkin raiskaa ja on ne ny muutenkin ihan juntteja." Siis ei vittu pojat, ei näin. Suomen kansaa kyykytetään oikein kunnolla.
Mitä tulee Venäjään ja sen mahdolliseen osallisuuteen pakolaisten ohjaamisessa Eurooppaan, niin minusta ei tässä voi muita syyttää kuin Euroopan päättäjiä. Ei se rajojen sulkeminen nyt niin vaikeeta voi olla. Pitää vain olla poliittista tahtoa ja ehkä hieman munaa. Naton perseily lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tuskin sekään mitenkään positiivisesti on vaikuttanut em. alueiden vakauttamiseen. Diktaattorit pitivät radikaali-islamisteja hyvin aisoissa omissa maissaan. Demokratia - tuo Yhdysvaltojen jaloin vientituote ja lahja lähi-idälle - ei näytä nyt toimivan lainkaan tuolla päin maailmaa. Jotenkin absurdia väittää, että Venäjällä on ollut näissä asioissa kovin iso rooli. Jos jotain, niin se on yrittänyt ratkaista ongelman tukemalla Assadia. En tiedä teistä, mutta mulle on ihan sama kuka lähi-idän maissa johtaa, kunhan saa pidettyä oman maan kansalaiset ja sotilaat maansa rajojen sisäpuolella. Ei pidä mennä sörkkimään tai muuttamaan mitään sellaista mikä jo jotenkuten toimii tuolla päin maailmaa.
Kuvitelkaa jos jokin maa rupeaisi yht'äkkiä aseistamaan islamisteja/pakolaisia Euroopassa. Niitähän meinaan täällä on ihan hyvin jo, eikä loppua näy. Sitten näitä islamisteja/pakolaisia aseistava maa voisi median kautta luoda ihmisille sellaisen kuvan Euroopan tilanteesta, että nämä aseistetut islamistit ovat itseasiassa demokratiaa rakastavia ja diktatuurihallitusta vastaan sotivia sankareita. Niille toimitetaan kaikki mahdollinen apu hallituksen kaatamiseen. Kuulostaako tällainen tilanne tutulta? Assadille se todennäiköisesti ainakin on tuttu. Toisen maan terroristi on toisen maan vapaustaistelija.
Minusta on huolestuttavaa, että jotkut pitää Venäjää ainoana uhkana tässä. Se on totta, että se on ollut vastustajana monet kerrat sotatantereella ja on aina hyvä pitää tuvallinen etäisyys siihen maahan, mutta olisi samaan aikaan hyvä tiedostaa ja olla valppaana muualta tulevista uhista. Informaatiosodasta puhuttaessa pitää yhtälailla tiedostaa lännenkin ajavan omaa etuaan (oli se sitten Yhdysvallat tai jokin muu maa tai henkilö). Yhdysvaltojahan on syytetty esim. salakuuntelusta. Wikileaksillakaan ei ole kovinkaan paljon hyvää sanottavaa Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta (wikileaksistahan ei pahemmin edes uutisoida, vaikka mielenkiintoista materiaalia luulisi olevan). Yhdysvallat perseilee lähi-idässä, mutta en usko että sen perseily ulottuu pelkästään sinne. Keinot vaikuttaa vain ovat varmasti erilaiset. On turha ajatella, että Suomen etua ajaa kukaan muu kuin suomalaiset. Pitää olla valppaana. Uhkia voi tulla jokaisesta ilmansuunnasta.
Haluaisin vielä loppuun kirjoittaa Venäjästä. Se nähdään uhkana ja se on oikein, mutta olisi hyvä nähdä Venäjässä myös se mahdollisuus. Euroopassa ei ole tällä hetkellä kovinkaan montaa maata jotka eivät kannata kulttuurirelativismia ja monikulttuurisuutta. Eurooppahan on monet kerrat "näpäyttänyt" Venäjää siitä, ettei siellä arvosteta muita kulttuureja, kulttuurivähemistöihin kuuluvia ja homoja. Se on nähty takapajulana, mutta Venäjä on tästä huolimatta elänyt omaa elämäänsä ja rakentanut omaa todellisuuttaan. Media on hallituksen käsissä, eikä kansan mielipiteeseen voi näin ollen vaikuttaa kukaan muu kuin hallitus. Tässä piilee riski, mutta myös mahdollisuus. Sillä aikaa kun Eurooppa kylpee pakolaisvirrassa ja monikulttuurisuuteen kannustetaan jokaisella kanavalla, Venäjän kanavilla tulee ohjelmistoa, jossa Venäjän kulttuuria pidetään muita kulttuureja parempana. Onhan se tavallaan koomista, koska ei Venäjä ole nyt ihan niin suuri ja mahtava millaisena se itsensä näkee, mutta jumankauta siellä sentään arvostetaan omaa maataan ja omia rajojaan tai ainakin sellaiseen ajattelutapaan kasvatetaan. Minusta on myös surullista, ettei Venäjää yritetä ymmärtää Suomessa - yleensä vain tuomitaan. Se asia pitää tiedostaa Venäjästä, että se on maailman suurin valtio ja on turha väittää, etteikö esim. yhdysvaltalaiset globaaliyhtiöt yritä päästä rikkauksiin käsiksi. Natohan ajaa mm. Yhdysvaltojen taloudellisia intressejä, kuten jossakin taloussanomien artikkelissa kerran luin. Vastoin omia lupauksiaan, Nato on myös laajentunut Venäjään päin ihan hyvää vauhtia Neuvostoliiton romahdettua (ja on ihan ymmärrettävää miksi monet Baltian maat haluaisivat liittyä Natoon ei siinä), mikä ei herätä Venäjän puolelta luottamusta Yhdysvaltoihin ja Natoon. Vaikka Putin on varastanut omalta kansaltaan ihan hemmetisti, on Venäjä sentään venäläisten omistuksessa, eikä sitä olla ainakaan Putinin toimesta myymässä. Olisi hyvä ettei Suomenkaan pohjavesiä lähdettäisi nyt ihan heti myymään jollekin Nesquikille (vai kenelle niitä olikaan tarkoitus myydä?). Myös TTIP on hieman huolestuttava sopimus. Suomen mediassa yleensä uutisoidaan Venäjästä ilman että tarjoittaisiin kontekstia tapahtumille. Kun kontekstia on tarpeeksi, alkaa Venäjää itseasiassa ymmärtämään.
Millaisena venäläiset sitten näkevät Euroopan? Monet kirjoittavat Eurooppa-sanan ironisesti muotoon
Гейропаeli
Gayrooppa alleviivatakseen Eurooppalaisten arvojen rappeutumisen (kulttuurirelativismi yms). Venäjä kuuluu tällä hetkellä harvojen Euroopan maiden joukkoon, joissa monikulttuurisuutta ei hypetetä joka päivä televisiosta, eikä yhdessäkään televisiosarjassa ole vakiohomoa. Eihän se ole ihme, että kun lännen arvot näyttävät joidenkin silmissä rappeutuvan, haetaan "apua" tai käännytään toiseen suuntaan. Viittaan tällä äärioikeistoon (?), jolla on jonkun mukaan kytköksiä Venäjään. On hyvä tiedostaa, että Putin on ollut KGB:ssä töissä.
Siellä tiedettiin miten kansaan vaikutetaan ja miten toisen valtion hallitus kaadetaan. Käytännössähän Putin on minimoinut nämä uhat omassa maassaan ottamalla median haltuunsa. Jos Venäjä oikeasti haluaisi tehdä Euroopalle hallaa, se tekisi Euroopalle yhdysvallat/natot ja alkaisi aseistamaan tänne tulleita pakolaisia. Luin tässä joku aika sitten MTV:stä, että Suomen rajavartiolaitoksella on pitävät todisteet siitä, että venäläiset rajaviranomaiset ovat itseasiassa ennaltaehkäisseet pakolaisten tuloa Suomeen (en oikein löydä ny linkkiä tähä).
On erittäin surullista, että joillakin maanpuolustustahto on mennyt tai saattaa pikkuhiljaa mennä tällaisissa olosuhteissa, mutta se on samalla valitettavan ymmärrettävää, koska nyt saattaa tuntua siltä, että Suomi on jonkun toisen vallan alla. Suomalaisten ja Suomen etuja ei ajeta. Media on sairaalloisen puoluellinen ("suomalaisetkin raiskaa ja on vitunmoisia juntteja!"). Hallitus on perseestä. Rajat on avoinna. Jotkut voivat helposti kuvitella, että Venäjän vallan alla rajat sentään pistettäisiin kiinni ja raiskaajat sentään saisivat ansionsa mukaan tulemalla itse raiskatuiksi joka päivä Venäjän vankiloissa. Myös talous saattaisi nousta - kuka tietää? Oli miten oli, pitää pitää pää kylmänä ja olla valppaana. Kyllä se täytyy tässä kuitenkin sanoa, että perseestähän tämä on. Voimaton olo kun ei ole mitään väyliä vaikuttaa tilanteeseen.