Pakolaisuus

Ministeri: Turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvaa pienennetään merkittävästi
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän mukaan oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvan ehtoja aiotaan kiristää.

– Sosiaali- ja terveysministeriössä on nyt valmisteilla kotouttamisjärjestelmä, jossa nimenomaan lähdetään siitä, että se on vastikkeellista ja etenkin oleskeluluvan saaneilta henkilöiltä edellytetään monenlaisia asioita, Mäntylä toteaa Huomenta Suomessa.

Tämä tarkoittaa Mäntylän mukaan muun muassa vaatimusta turvapaikanhakijoiden sitoutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Eikä sitä, että se on tällainen automaattimaksu, joka tulee ilman mitään velvoitteita.

Tuen kriteereitä muokataan parhaillaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Mäntylän mukaan myös myönnettävän tuen määrä vähenee.

– Lähdemme siitä, että tämän sosiaaliturvan taso on merkittävästi pienempi kuin mitä se on ollut tähän saakka.

Mäntylä toteaa, että jo nykyisenkin lain mukaan turvapaikanhakijioille myönnettävän vastaanottorahan ei tarvitse olla rahaa, vaan se voi tarkoittaa asuntoa tai muita aineellisia asioita.

– Osa heistä sitten siirtyy oleskeluluvan saaneena tämän järjestelmän piiriin ja siellä lähdetään siitä, että on sitouduttava siihen, että halutaan täysipainoisesti antaa oma panos tälle yhteiskunnalle.

– Nythän on ollut tässä vuosien mittaan nähtävissä, että kotouttamisessa ei ole onnistuttu. Eli meillä on selkeästi tällaisia ryhmiä, jotka vuosienkaan jälkeen eivät kykene elättämään itseään, vaan toistuvasti turvautuvat sosiaaliturvaan. Sellainen linja ei vain voi enää jatkua.

Tässä viimepäivinä moni on tuonut esille pettymyksensä PS puolueeseen jahalusin vain tuoda esille kysymyksen, että olisiko yllä olevan uutisen kaltainen uutinen mahdollinen jos PS:t eivät olisi hallituksessa?
 
On kuitenkin vielä joitain tahoja jotka uskovat toisin:
"Turvapaikanhakijoilla on elvyttävä vaikutus. Etlan tutkimusjohtaja Markku Kotilainen arvioi, että he voivat kasvattaa Suomen bruttokansantuotetta prosenttiyksikön kymmenyksiä."
http://www.taloussanomat.fi/kansant...on-pakolaiset-vaikuttavat-bkthen/201516076/12
Kertoo hän myös mistä se BKT-vaikutus tulee:
"Hän arvioi, että turvapaikanhakijoista tulee julkiselle taloudelle satojen miljoonien lisämenot. Tätä voidaan ajatella myös elvytyksenä."
Eli velkaelvytystä. Mitähän se SSS nyt oikein yrittää?

Jaa? Mitäs tuolla tyypillä on hallituksen kanssa tekemistä? Eiköhän tuon tyypin aivot jäänyt aikaisempien hallituksen ohjelmoinnille.
 
Mutta tätä en oikein ymmärrä. Suomi on EHDOTTANUT Venäjälle kieltää rajan ylitys polkupyörällä Sallan ja Raja-Joosepin kautta. Miten ihmen "EHDOTTANUT"? Eikäs tälläisiä asioita voi vaatiakin?

Koska vaatimukseen voi aina vastata "...tai mitä? Bitch!" Kun tekee ehdotuksen, niin siinä eliminoi tuollaisen vastauksen, joka ei johtaisi mihinkään, paitsi molemmin puoliseen kusemiskilpailuun. Mutta jos "ehdottaa", niin samalla voi tuoda samalla sen "no sitä!" vastauksen (tarvittaessa epäsuorasti) ja vastapuoli joutuu jatkamaan diplomaattisella linjalla.
 
qY5k13u.jpg
 
Totta, mikäli pidetään mahdollisuus ottaa lisää velkaa. Yhtälö on kovasti erilainen, mikäli julkinen menokehys pidetään vakiona. Tämä on silloin pois esim. tutkimuksesta ym. jolloin pidemmän aikavälin BKT ei ainakaan nouse. Lyhyemmälläkin aikavälillä väittäisin positiivisen BKT vaikutuksen olevan huomattavasti alempi. Koska minulla ei ole noita kansantalousmalleja käytössäni, niin en voi toki tätä numeerisena tarkemmin arvioida. Onkohan palstalla jollain? Paljonko muuten näistä pakolaisten rahoista siirtyy heille kotimaahan vaikka tilisiirtoina? Lisäksi jääkö kaikki suoraan kotimaiseen palvelutuotantoon, eikä esim. tuontitavaroihin?
Tuossa jotain... Kelpaako?
xLNXlOi.jpg

http://www.vatt.fi/julkaisut/maahanmuuttajien-integroituminen-suomeen
 
  • Tykkää
Reactions: krd
Suomalaisautoilija: Turvapaikanhakijat kärkkyvät kyytejä rajalla

Venäjältä Suomeen turvapaikanhakijoiksi pyrkivät ovat viime aikoina yrittäneet saada autokyytejä rajan ylitse.

Polttoainetta Venäjältä hakenut mies kertoo kohdanneensa kyytiin yrittäneitä, kun hän oli palaamassa Suomeen Ivalon Raja-Joosepin kautta. Ennen Venäjän Lotan passintarkastuspistettä tiellä oli ollut viisi tai kuusi henkilöä. Osa makasi tiellä ja osa viittelöi käsillään saadakseen auton pysähtymään.

Nimettömänä pysyttelevä mies kertoo kuulleensa, että muilta suomalaisautoilijoilta on kyselty kyytejä Suomeen. Kyydeistä on tarjottu rahaa.

- Tuntemattomia henkilöitä ei kannata ottaa kyytiin, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Jussi Sainioneuvoo.

Mikäli kyytiläisen maantulopaperit eli passi ja viisumi eivät ole voimassa, kyyditsijää epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä. Maallikko ei erota, ovatko passi ja viisumi asianmukaiset vai ei. Itärajaa ei saa ylittää jalan. Auton lisäksi polkupyörä kelpaa kulkuneuvoksi, Sainio sanoo.

Turvapaikanhakijoiden määrä on viime aikoina kasvanut Raja-Joosepissa. Torstaina heitä tuli 31. Se on uusi ennätys. Yhteensä turvapaikkaa on hakenut 325 henkilöä tänä vuonna.

Raja-Joosepissa on varauduttu säännöstelemään rajanylitysliikennettä, jos Venäjältä saapuu kerralla suuria määriä turvapaikanhakijoita. Käytännössä rajanylitysliikenne keskeytyisi tilapäisesti.
 
Kasparov.ru:lta luin että Raja-Jooseppi (Лотта) on mennyt kiinni klo 20.30 pakolaisilta. Tavallisesti rajan yli päässyt klo 22:00. Nyt sinne on tullut auto ja poliisit.

Rajojen väliin jäi 15 pakolaista Syyriasta, Irakista, Afganistanista ja Iranista , laittomasti maahan pyrkivät joutuvat yöpymään venäläisten puolella. Rajan yli viime aikana päivittäin tuli Suomeen 10-20 laitonta tulija.

Mutta tätä en oikein ymmärrä. Suomi on EHDOTTANUT Venäjälle kieltää rajan ylitys polkupyörällä Sallan ja Raja-Joosepin kautta. Miten ihmen "EHDOTTANUT"? Eikäs tälläisiä asioita voi vaatiakin?

En ymmärrä touhua. Jos EU:n ulkopuolelta tulijalla ei ole papereita, siis passia ja viisumia, niin saman tien takaisin, mistä tullutkin.
 
Onhan se nyt ymmärrettävää, ettei joidenkin pahemmin tee mieli puolustaa tällaista meininkiä mahdollisen sodan tullessa. Suomen media on mätä ja puolueellinen, minkä takia monilla on vääristynyt maailmankuva unelmoineen ja monikulttuurisine rikkauksineen. Koulumaailmassa kasvatetaan suvaitsevaisia ja monikulttuurisuutta kannattavia lapsia. Hallitus ei tee paskaakaan omien kansalaisten suojelemisen eteen. Stubb twiittailee kaikkea turhaa ja perustelematonta paskaa tyyliin "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta". Sipilä vuokraa oman talonsa pakolaisille, josta leviää tietenkin tieto pakolaisten lähtömaihin. Perussuomalaiset ottivat kansalta äänet pois, mutteivät aja lupaamaansa politiikkaa. Merkel toivottaa avosylin lisää pakolaisia EU:hun. Turkki käytännössä palkitaan pakolaisten lähettämisestä Eurooppaan maksamalla sille 3 miljardia (?) euroa ja nopeuttamalla EU:n jäsenhakemuksen prosessia. Koulutuksesta leikataan 300 milj. vastoin kaikkia lupauksia, mutta pakolaisille budjetoidaan 500 milj. lisää rahaa. Taloudellisesti Suomella menee päin vittua: Kreikankin talous on kasvanut enemmän viimeisen vuoden aikana (vai oliko se vuosineljänniksen?). Mitä sanoo media?: "Mutta kyllä meillä kuulkaa on varaa tähän unelmaan. Pakolaiset maksavat itsensä takaisin, suomalaisetkin raiskaa ja on ne ny muutenkin ihan juntteja." Siis ei vittu pojat, ei näin. Suomen kansaa kyykytetään oikein kunnolla.

Mitä tulee Venäjään ja sen mahdolliseen osallisuuteen pakolaisten ohjaamisessa Eurooppaan, niin minusta ei tässä voi muita syyttää kuin Euroopan päättäjiä. Ei se rajojen sulkeminen nyt niin vaikeeta voi olla. Pitää vain olla poliittista tahtoa ja ehkä hieman munaa. Naton perseily lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tuskin sekään mitenkään positiivisesti on vaikuttanut em. alueiden vakauttamiseen. Diktaattorit pitivät radikaali-islamisteja hyvin aisoissa omissa maissaan. Demokratia - tuo Yhdysvaltojen jaloin vientituote ja lahja lähi-idälle - ei näytä nyt toimivan lainkaan tuolla päin maailmaa. Jotenkin absurdia väittää, että Venäjällä on ollut näissä asioissa kovin iso rooli. Jos jotain, niin se on yrittänyt ratkaista ongelman tukemalla Assadia. En tiedä teistä, mutta mulle on ihan sama kuka lähi-idän maissa johtaa, kunhan saa pidettyä oman maan kansalaiset ja sotilaat maansa rajojen sisäpuolella. Ei pidä mennä sörkkimään tai muuttamaan mitään sellaista mikä jo jotenkuten toimii tuolla päin maailmaa.

Kuvitelkaa jos jokin maa rupeaisi yht'äkkiä aseistamaan islamisteja/pakolaisia Euroopassa. Niitähän meinaan täällä on ihan hyvin jo, eikä loppua näy. Sitten näitä islamisteja/pakolaisia aseistava maa voisi median kautta luoda ihmisille sellaisen kuvan Euroopan tilanteesta, että nämä aseistetut islamistit ovat itseasiassa demokratiaa rakastavia ja diktatuurihallitusta vastaan sotivia sankareita. Niille toimitetaan kaikki mahdollinen apu hallituksen kaatamiseen. Kuulostaako tällainen tilanne tutulta? Assadille se todennäiköisesti ainakin on tuttu. Toisen maan terroristi on toisen maan vapaustaistelija.

Minusta on huolestuttavaa, että jotkut pitää Venäjää ainoana uhkana tässä. Se on totta, että se on ollut vastustajana monet kerrat sotatantereella ja on aina hyvä pitää tuvallinen etäisyys siihen maahan, mutta olisi samaan aikaan hyvä tiedostaa ja olla valppaana muualta tulevista uhista. Informaatiosodasta puhuttaessa pitää yhtälailla tiedostaa lännenkin ajavan omaa etuaan (oli se sitten Yhdysvallat tai jokin muu maa tai henkilö). Yhdysvaltojahan on syytetty esim. salakuuntelusta. Wikileaksillakaan ei ole kovinkaan paljon hyvää sanottavaa Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta (wikileaksistahan ei pahemmin edes uutisoida, vaikka mielenkiintoista materiaalia luulisi olevan). Yhdysvallat perseilee lähi-idässä, mutta en usko että sen perseily ulottuu pelkästään sinne. Keinot vaikuttaa vain ovat varmasti erilaiset. On turha ajatella, että Suomen etua ajaa kukaan muu kuin suomalaiset. Pitää olla valppaana. Uhkia voi tulla jokaisesta ilmansuunnasta.

Haluaisin vielä loppuun kirjoittaa Venäjästä. Se nähdään uhkana ja se on oikein, mutta olisi hyvä nähdä Venäjässä myös se mahdollisuus. Euroopassa ei ole tällä hetkellä kovinkaan montaa maata jotka eivät kannata kulttuurirelativismia ja monikulttuurisuutta. Eurooppahan on monet kerrat "näpäyttänyt" Venäjää siitä, ettei siellä arvosteta muita kulttuureja, kulttuurivähemistöihin kuuluvia ja homoja. Se on nähty takapajulana, mutta Venäjä on tästä huolimatta elänyt omaa elämäänsä ja rakentanut omaa todellisuuttaan. Media on hallituksen käsissä, eikä kansan mielipiteeseen voi näin ollen vaikuttaa kukaan muu kuin hallitus. Tässä piilee riski, mutta myös mahdollisuus. Sillä aikaa kun Eurooppa kylpee pakolaisvirrassa ja monikulttuurisuuteen kannustetaan jokaisella kanavalla, Venäjän kanavilla tulee ohjelmistoa, jossa Venäjän kulttuuria pidetään muita kulttuureja parempana. Onhan se tavallaan koomista, koska ei Venäjä ole nyt ihan niin suuri ja mahtava millaisena se itsensä näkee, mutta jumankauta siellä sentään arvostetaan omaa maataan ja omia rajojaan tai ainakin sellaiseen ajattelutapaan kasvatetaan. Minusta on myös surullista, ettei Venäjää yritetä ymmärtää Suomessa - yleensä vain tuomitaan. Se asia pitää tiedostaa Venäjästä, että se on maailman suurin valtio ja on turha väittää, etteikö esim. yhdysvaltalaiset globaaliyhtiöt yritä päästä rikkauksiin käsiksi. Natohan ajaa mm. Yhdysvaltojen taloudellisia intressejä, kuten jossakin taloussanomien artikkelissa kerran luin. Vastoin omia lupauksiaan, Nato on myös laajentunut Venäjään päin ihan hyvää vauhtia Neuvostoliiton romahdettua (ja on ihan ymmärrettävää miksi monet Baltian maat haluaisivat liittyä Natoon ei siinä), mikä ei herätä Venäjän puolelta luottamusta Yhdysvaltoihin ja Natoon. Vaikka Putin on varastanut omalta kansaltaan ihan hemmetisti, on Venäjä sentään venäläisten omistuksessa, eikä sitä olla ainakaan Putinin toimesta myymässä. Olisi hyvä ettei Suomenkaan pohjavesiä lähdettäisi nyt ihan heti myymään jollekin Nesquikille (vai kenelle niitä olikaan tarkoitus myydä?). Myös TTIP on hieman huolestuttava sopimus. Suomen mediassa yleensä uutisoidaan Venäjästä ilman että tarjoittaisiin kontekstia tapahtumille. Kun kontekstia on tarpeeksi, alkaa Venäjää itseasiassa ymmärtämään.

Millaisena venäläiset sitten näkevät Euroopan? Monet kirjoittavat Eurooppa-sanan ironisesti muotoon Гейропаeli Gayrooppa alleviivatakseen Eurooppalaisten arvojen rappeutumisen (kulttuurirelativismi yms). Venäjä kuuluu tällä hetkellä harvojen Euroopan maiden joukkoon, joissa monikulttuurisuutta ei hypetetä joka päivä televisiosta, eikä yhdessäkään televisiosarjassa ole vakiohomoa. Eihän se ole ihme, että kun lännen arvot näyttävät joidenkin silmissä rappeutuvan, haetaan "apua" tai käännytään toiseen suuntaan. Viittaan tällä äärioikeistoon (?), jolla on jonkun mukaan kytköksiä Venäjään. On hyvä tiedostaa, että Putin on ollut KGB:ssä töissä. Siellä tiedettiin miten kansaan vaikutetaan ja miten toisen valtion hallitus kaadetaan. Käytännössähän Putin on minimoinut nämä uhat omassa maassaan ottamalla median haltuunsa. Jos Venäjä oikeasti haluaisi tehdä Euroopalle hallaa, se tekisi Euroopalle yhdysvallat/natot ja alkaisi aseistamaan tänne tulleita pakolaisia. Luin tässä joku aika sitten MTV:stä, että Suomen rajavartiolaitoksella on pitävät todisteet siitä, että venäläiset rajaviranomaiset ovat itseasiassa ennaltaehkäisseet pakolaisten tuloa Suomeen (en oikein löydä ny linkkiä tähä).

On erittäin surullista, että joillakin maanpuolustustahto on mennyt tai saattaa pikkuhiljaa mennä tällaisissa olosuhteissa, mutta se on samalla valitettavan ymmärrettävää, koska nyt saattaa tuntua siltä, että Suomi on jonkun toisen vallan alla. Suomalaisten ja Suomen etuja ei ajeta. Media on sairaalloisen puoluellinen ("suomalaisetkin raiskaa ja on vitunmoisia juntteja!"). Hallitus on perseestä. Rajat on avoinna. Jotkut voivat helposti kuvitella, että Venäjän vallan alla rajat sentään pistettäisiin kiinni ja raiskaajat sentään saisivat ansionsa mukaan tulemalla itse raiskatuiksi joka päivä Venäjän vankiloissa. Myös talous saattaisi nousta - kuka tietää? Oli miten oli, pitää pitää pää kylmänä ja olla valppaana. Kyllä se täytyy tässä kuitenkin sanoa, että perseestähän tämä on. Voimaton olo kun ei ole mitään väyliä vaikuttaa tilanteeseen.
 
Onhan se nyt ymmärrettävää, ettei joidenkin pahemmin tee mieli puolustaa tällaista meininkiä mahdollisen sodan tullessa. Suomen media on mätä ja puolueellinen, minkä takia monilla on vääristynyt maailmankuva unelmoineen ja monikulttuurisine rikkauksineen. Koulumaailmassa kasvatetaan suvaitsevaisia ja monikulttuurisuutta kannattavia lapsia. Hallitus ei tee paskaakaan omien kansalaisten suojelemisen eteen. Stubb twiittailee kaikkea turhaa ja perustelematonta paskaa tyyliin "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta". Sipilä vuokraa oman talonsa pakolaisille, josta leviää tietenkin tieto pakolaisten lähtömaihin. Perussuomalaiset ottivat kansalta äänet pois, mutteivät aja lupaamaansa politiikkaa. Merkel toivottaa avosylin lisää pakolaisia EU:hun. Turkki käytännössä palkitaan pakolaisten lähettämisestä Eurooppaan maksamalla sille 3 miljardia (?) euroa ja nopeuttamalla EU:n jäsenhakemuksen prosessia. Koulutuksesta leikataan 300 milj. vastoin kaikkia lupauksia, mutta pakolaisille budjetoidaan 500 milj. lisää rahaa. Taloudellisesti Suomella menee päin vittua: Kreikankin talous on kasvanut enemmän viimeisen vuoden aikana (vai oliko se vuosineljänniksen?). Mitä sanoo media?: "Mutta kyllä meillä kuulkaa on varaa tähän unelmaan. Pakolaiset maksavat itsensä takaisin, suomalaisetkin raiskaa ja on ne ny muutenkin ihan juntteja." Siis ei vittu pojat, ei näin. Suomen kansaa kyykytetään oikein kunnolla.

Mitä tulee Venäjään ja sen mahdolliseen osallisuuteen pakolaisten ohjaamisessa Eurooppaan, niin minusta ei tässä voi muita syyttää kuin Euroopan päättäjiä. Ei se rajojen sulkeminen nyt niin vaikeeta voi olla. Pitää vain olla poliittista tahtoa ja ehkä hieman munaa. Naton perseily lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tuskin sekään mitenkään positiivisesti on vaikuttanut em. alueiden vakauttamiseen. Diktaattorit pitivät radikaali-islamisteja hyvin aisoissa omissa maissaan. Demokratia - tuo Yhdysvaltojen jaloin vientituote ja lahja lähi-idälle - ei näytä nyt toimivan lainkaan tuolla päin maailmaa. Jotenkin absurdia väittää, että Venäjällä on ollut näissä asioissa kovin iso rooli. Jos jotain, niin se on yrittänyt ratkaista ongelman tukemalla Assadia. En tiedä teistä, mutta mulle on ihan sama kuka lähi-idän maissa johtaa, kunhan saa pidettyä oman maan kansalaiset ja sotilaat maansa rajojen sisäpuolella. Ei pidä mennä sörkkimään tai muuttamaan mitään sellaista mikä jo jotenkuten toimii tuolla päin maailmaa.

Kuvitelkaa jos jokin maa rupeaisi yht'äkkiä aseistamaan islamisteja/pakolaisia Euroopassa. Niitähän meinaan täällä on ihan hyvin jo, eikä loppua näy. Sitten näitä islamisteja/pakolaisia aseistava maa voisi median kautta luoda ihmisille sellaisen kuvan Euroopan tilanteesta, että nämä aseistetut islamistit ovat itseasiassa demokratiaa rakastavia ja diktatuurihallitusta vastaan sotivia sankareita. Niille toimitetaan kaikki mahdollinen apu hallituksen kaatamiseen. Kuulostaako tällainen tilanne tutulta? Assadille se todennäiköisesti ainakin on tuttu. Toisen maan terroristi on toisen maan vapaustaistelija.

Minusta on huolestuttavaa, että jotkut pitää Venäjää ainoana uhkana tässä. Se on totta, että se on ollut vastustajana monet kerrat sotatantereella ja on aina hyvä pitää tuvallinen etäisyys siihen maahan, mutta olisi samaan aikaan hyvä tiedostaa ja olla valppaana muualta tulevista uhista. Informaatiosodasta puhuttaessa pitää yhtälailla tiedostaa lännenkin ajavan omaa etuaan (oli se sitten Yhdysvallat tai jokin muu maa tai henkilö). Yhdysvaltojahan on syytetty esim. salakuuntelusta. Wikileaksillakaan ei ole kovinkaan paljon hyvää sanottavaa Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta (wikileaksistahan ei pahemmin edes uutisoida, vaikka mielenkiintoista materiaalia luulisi olevan). Yhdysvallat perseilee lähi-idässä, mutta en usko että sen perseily ulottuu pelkästään sinne. Keinot vaikuttaa vain ovat varmasti erilaiset. On turha ajatella, että Suomen etua ajaa kukaan muu kuin suomalaiset. Pitää olla valppaana. Uhkia voi tulla jokaisesta ilmansuunnasta.

Haluaisin vielä loppuun kirjoittaa Venäjästä. Se nähdään uhkana ja se on oikein, mutta olisi hyvä nähdä Venäjässä myös se mahdollisuus. Euroopassa ei ole tällä hetkellä kovinkaan montaa maata jotka eivät kannata kulttuurirelativismia ja monikulttuurisuutta. Eurooppahan on monet kerrat "näpäyttänyt" Venäjää siitä, ettei siellä arvosteta muita kulttuureja, kulttuurivähemistöihin kuuluvia ja homoja. Se on nähty takapajulana, mutta Venäjä on tästä huolimatta elänyt omaa elämäänsä ja rakentanut omaa todellisuuttaan. Media on hallituksen käsissä, eikä kansan mielipiteeseen voi näin ollen vaikuttaa kukaan muu kuin hallitus. Tässä piilee riski, mutta myös mahdollisuus. Sillä aikaa kun Eurooppa kylpee pakolaisvirrassa ja monikulttuurisuuteen kannustetaan jokaisella kanavalla, Venäjän kanavilla tulee ohjelmistoa, jossa Venäjän kulttuuria pidetään muita kulttuureja parempana. Onhan se tavallaan koomista, koska ei Venäjä ole nyt ihan niin suuri ja mahtava millaisena se itsensä näkee, mutta jumankauta siellä sentään arvostetaan omaa maataan ja omia rajojaan tai ainakin sellaiseen ajattelutapaan kasvatetaan. Minusta on myös surullista, ettei Venäjää yritetä ymmärtää Suomessa - yleensä vain tuomitaan. Se asia pitää tiedostaa Venäjästä, että se on maailman suurin valtio ja on turha väittää, etteikö esim. yhdysvaltalaiset globaaliyhtiöt yritä päästä rikkauksiin käsiksi. Natohan ajaa mm. Yhdysvaltojen taloudellisia intressejä, kuten jossakin taloussanomien artikkelissa kerran luin. Vastoin omia lupauksiaan, Nato on myös laajentunut Venäjään päin ihan hyvää vauhtia Neuvostoliiton romahdettua (ja on ihan ymmärrettävää miksi monet Baltian maat haluaisivat liittyä Natoon ei siinä), mikä ei herätä Venäjän puolelta luottamusta Yhdysvaltoihin ja Natoon. Vaikka Putin on varastanut omalta kansaltaan ihan hemmetisti, on Venäjä sentään venäläisten omistuksessa, eikä sitä olla ainakaan Putinin toimesta myymässä. Olisi hyvä ettei Suomenkaan pohjavesiä lähdettäisi nyt ihan heti myymään jollekin Nesquikille (vai kenelle niitä olikaan tarkoitus myydä?). Myös TTIP on hieman huolestuttava sopimus. Suomen mediassa yleensä uutisoidaan Venäjästä ilman että tarjoittaisiin kontekstia tapahtumille. Kun kontekstia on tarpeeksi, alkaa Venäjää itseasiassa ymmärtämään.

Millaisena venäläiset sitten näkevät Euroopan? Monet kirjoittavat Eurooppa-sanan ironisesti muotoon Гейропаeli Gayrooppa alleviivatakseen Eurooppalaisten arvojen rappeutumisen (kulttuurirelativismi yms). Venäjä kuuluu tällä hetkellä harvojen Euroopan maiden joukkoon, joissa monikulttuurisuutta ei hypetetä joka päivä televisiosta, eikä yhdessäkään televisiosarjassa ole vakiohomoa. Eihän se ole ihme, että kun lännen arvot näyttävät joidenkin silmissä rappeutuvan, haetaan "apua" tai käännytään toiseen suuntaan. Viittaan tällä äärioikeistoon (?), jolla on jonkun mukaan kytköksiä Venäjään. On hyvä tiedostaa, että Putin on ollut KGB:ssä töissä. Siellä tiedettiin miten kansaan vaikutetaan ja miten toisen valtion hallitus kaadetaan. Käytännössähän Putin on minimoinut nämä uhat omassa maassaan ottamalla median haltuunsa. Jos Venäjä oikeasti haluaisi tehdä Euroopalle hallaa, se tekisi Euroopalle yhdysvallat/natot ja alkaisi aseistamaan tänne tulleita pakolaisia. Luin tässä joku aika sitten MTV:stä, että Suomen rajavartiolaitoksella on pitävät todisteet siitä, että venäläiset rajaviranomaiset ovat itseasiassa ennaltaehkäisseet pakolaisten tuloa Suomeen (en oikein löydä ny linkkiä tähä).

On erittäin surullista, että joillakin maanpuolustustahto on mennyt tai saattaa pikkuhiljaa mennä tällaisissa olosuhteissa, mutta se on samalla valitettavan ymmärrettävää, koska nyt saattaa tuntua siltä, että Suomi on jonkun toisen vallan alla. Suomalaisten ja Suomen etuja ei ajeta. Media on sairaalloisen puoluellinen ("suomalaisetkin raiskaa ja on vitunmoisia juntteja!"). Hallitus on perseestä. Rajat on avoinna. Jotkut voivat helposti kuvitella, että Venäjän vallan alla rajat sentään pistettäisiin kiinni ja raiskaajat sentään saisivat ansionsa mukaan tulemalla itse raiskatuiksi joka päivä Venäjän vankiloissa. Myös talous saattaisi nousta - kuka tietää? Oli miten oli, pitää pitää pää kylmänä ja olla valppaana. Kyllä se täytyy tässä kuitenkin sanoa, että perseestähän tämä on. Voimaton olo kun ei ole mitään väyliä vaikuttaa tilanteeseen.


Pitkässä jutussa keskeisin idea on Venäjä mahdollisuutena nationalisminsa vuoksi. Tämä on juuri Bäckmanin ja Duginin yksi aspekti. Huolellinen rölläys.

Matka tosiasioihin silti käy:

Koko maailmassa Venäjä ottaa eniten maahanmuuttajia Yhdysvaltain jälkeen. Lisäksi siellä arvioidaan olevan 12 miljoonaa laitonta siirtolaista. Siis kaksi kertaa Suomen asukasluku. Lisäksi kiinalaisista on tulossa Venäjän Kaukoidän suurin väestöryhmä.

Tämä on tietenkin myös lisännyt äärinationalismia Venäjällä.
 
Jaa? Mitäs tuolla tyypillä on hallituksen kanssa tekemistä? Eiköhän tuon tyypin aivot jäänyt aikaisempien hallituksen ohjelmoinnille.
Hyvä huomio. Voi olla että ajatus kääntyy hitaasti. Vähitellen ohjelmointi tapahtunee kuitenkin rahoituksen suuntaamana. ETLAn rahoitus tulee seuraavasti:
"ETLAn toiminnan perustana on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen kannatusyhdistys ry:n (eli Elinkeinoelämän keskusliitto r.y. ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö.) tarjoama rahoitus. ETLAssa tehdään tutkimusta ja ennustetyötä myös ulkopuolisella rahoituksella, joka kattaa nykyisin yli puolet kuluista. Muita yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa eri ministeriöt, järjestöt ja säätiöt. Tutkimuksia rahoittaa myös EU. ETLA saa toimintaansa avustusta Opetusministeriön jakamista Veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroista."
Näinollen mikäli esim. ministeriöt ovat rahoittajina kuvittelisin tulosten heijastelevan kysyttyä asiaa. ETLA tekee tutkimusta mutta ei päätä mitä tutkitaan. Siksi SSS.
 
Pitkässä jutussa keskeisin idea on Venäjä mahdollisuutena nationalisminsa vuoksi. Tämä on juuri Bäckmanin ja Duginin yksi aspekti. Huolellinen rölläys.
Ei nyt ihan noinkaan. Kaikkihan lähti siitä, että nimimerkin Teräsmies maanpuolustustahto saattoi saada vähän osumaa tässä viime aikoina. Yritin sitten pohdiskella että miksi näin on saattanut käydä. Kyllä pääpointtina on loppujen lopuksi se, että uhat voivat tulla ihan mistä ilmansuunnasta tahansa ja että on pysyttävä valppaana. Tällä hetkellä pakolaiset muodostavat Suomessa varteenotettavan uhan ja sen aiheuttaja ei ainakaan minun mielestäni ole Venäjä. Suomen on oltava opportunisti ja osattava sanoa ei silloin kun jokin asia ei palvele Suomen intressejä (niin kuin esim. Puola ja Viro ovat tehneet pakolaistilanteessa). On ajateltava enemmän maan etua ja toimittava maan edun mukaisesti, eikä saa tuudittautua siihen, että joku tuolla jossain kyllä huolehtii meistä. Jotta voisi ajaa omia etuja, pitää myös tiedostaa, että muutkin tekevät samoin, ei pelkästään Venäjä. Halusin tarjota kontekstia pakolaistilanteeseen. Niin, ja kyllä tämä nykymeno vituttaa itseänikin. Venäjä on suurimmaksi osaksi perseestä, mutta kyllä sieltä jotkut jotain hyvää löytävät. Yritin selittää mitä.

Bäckmanin ja Duginin tuotoksista en ole kiinnostunut, joten en siihen osaa ottaa yhtään kantaa kun en ole lukenut. Sun tarjoamat luvut Venäjän maahanmuutosta ovat huolestuttavia, niin kuin myös esim. Moskovassa muslimien pitämät rukouskokoukset (?) Että kyllähän siellä ongelmia riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä huomio. Voi olla että ajatus kääntyy hitaasti. Vähitellen ohjelmointi tapahtunee kuitenkin rahoituksen suuntaamana. ETLAn rahoitus tulee seuraavasti:
"ETLAn toiminnan perustana on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen kannatusyhdistys ry:n (eli Elinkeinoelämän keskusliitto r.y. ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö.) tarjoama rahoitus. ETLAssa tehdään tutkimusta ja ennustetyötä myös ulkopuolisella rahoituksella, joka kattaa nykyisin yli puolet kuluista. Muita yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa eri ministeriöt, järjestöt ja säätiöt. Tutkimuksia rahoittaa myös EU. ETLA saa toimintaansa avustusta Opetusministeriön jakamista Veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroista."
Näinollen mikäli esim. ministeriöt ovat rahoittajina kuvittelisin tulosten heijastelevan kysyttyä asiaa. ETLA tekee tutkimusta mutta ei päätä mitä tutkitaan. Siksi SSS.

No, saas nähdä että lähteekö laiva kääntymään ja milloin.
 
Stubb twiittailee kaikkea turhaa ja perustelematonta paskaa tyyliin "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta"
Monikultturisuus on jo olemassa maapallolla. Jokaisessa paikassa on oma meininki, jossakin se sellainen, ettei sitä kultturiksi kutsuisi enää ikinä, kultturin tyhjiöksi kyllä. Minä laittaisi subbit ja sipilät nauttimaan somalilaisesta, syyrialaisesta ja afganistalaisesta kultturista paikan päällä, jos ne ovat niin persoja sellaiselle. Ei sitä tarvitse väkisin ja omaksi, ennen kaikkea taloudelliseksi vahingoksi, tungeta omaan maahan. Ei mulla muuta.
 
Asian kirkastamiseksi kuvaa tapahtumasta:
Jos jotain hyvää tosta ois pakko sanoa, niin Venäjällä taitaa muslimit olla aika sekularisoituneita - tosin tosta kuvasta se ei oikein näy :D. Valtio ei anna vastikkeetta rahaa läheskään niin paljon kuin Euroopassa, niin eivät lisäänny aivan samaan tahtiin kuin mitä Euroopassa eivätkä ehdi leijailemaan niin paljon uskonnon parissa kun pitää töitäkin tehdä. Toisaalta taas siellä on myös radikalisoituneita muslimeja. Ja sekin pitää muistaa, ettei tosta uskonnosta oikein tiedä koskaan noin niin kuin muutenkaan. ...ttu mitä paskaa - jälleen kerran!
 
Lähde vahvistaa: Suomessa majailee kolme kovan luokan terroristia
Lauantai 5.12.2015


Hyvin asioista perillä oleva lähde vahvistaa, että Suomessa majailee tällä hetkellä kolme kovan luokan terroristia.
Heidän epäillään kuuluvan toimivien terroristisolujen johtohahmoihin.

Kyseisille henkilöitä on evätty turvapaikka, mutta he ovat valittaneet päätöksistä. Henkilöitä ei ole saatu poistettua maasta, vaikka viranomaiset olisivat halunneet näin tehdä.

Italian poliisi paljasti marraskuun puolivälissä 17 ihmisen terrorisolun. Ainakin neljällä sen jäsenellä kerrottiin olevan yhteyksiä Suomeen.

Henkilöt liittyvät Najmuddin Faraj Ahmadin, alias mullah Krekarin vuonna 2001 perustamaan Ansar Al-Islam -terroristijärjestöön. Se on kehittynyt Rawti Shax -nimiseksi terrorijärjestöksi.

Yksi italialaisten paljastamista terrorisolun jäsenistä sanotaan olevan Suomesta vuonna 2014 karkotettu Britannian kansalainen Awat Hamasalih.

Iltalehden tietojen mukaan kolme muuta siis edelleen oleskelisi Suomessa. Heidän katsotaan olevan terroristisolujen päällystöä.

Rawti Shax -järjestössä on tapahtunut siirtymistä ISIS:tä kannattavaan puoleen. Myös Suomessa tällainen hajonta on näkynyt mullah Krekarin kannattajissa. Iltalehden tietojen mukaan juuri nimenomaan Suomessa olevat henkilöt ovat ryhmän ISIS-kannattajia.

Henkilöt eivät ole Suomessa luopuneet yhteydenpidostaan terroristijärjestöihin, vaan jatkaneet aktiivista toimintaa. Heidän ei uskota kuitenkaan suunnittelevan Suomeen terrori-iskua.
 
@Maxou, mutta taas jos ne Venäjän muslimit alkavat olla rauhattomia niin en kyllä usko että maan johto kauan sitä katsoo kädet taskussa ennenkuin laittavat kovaa kovaa vastaan ja OMON pääsee tuulettamaan pamppujaan.

Eiköhän venäjällä käydä ne rauhattomimmat porjaamassa kotoaan ihan rutiinilla jo nyt. Ihan kuin kaikki muutkin kansalaiset.
 
Back
Top