turska
Kenraali
Jos häneltä kysyttäisiin niin taitaisi Suomen sosiaaliturva ylettyä Afganistaniin saakka ja muutenkin sallittaisiin täysin vapaa muutto lihapatojen ääreen.
Nasima Razmyarin ulostulo: ”En osaa kuvitellakaan, millaista elämäni Suomessa olisi ollut ilman perhettäni”
Nasima Razmyarin ulostulo: ”En osaa kuvitellakaan, millaista elämäni Suomessa olisi ollut ilman perhettäni”
KOTIMAA
TURVAPAIKANHAKIJAT
Maahanmuuttajataustainen kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) vastustaa ulkomaalaislakiin esitettyä muutosta, joka tiukentaisi perheenyhdistämisen ehtoja. Razmyarin mukaan lakiesityksessä on jätetty huomioimatta kunnolla sen todelliset vaikutukset maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja ihmisten elämään.
–Jos isäni tai äitini olisi saapunut Suomeen ensin yksin ja joutunut jättämään meidät lapset sodan keskelle odottamaan, emme välttämättä koskaan olisi selvinneet tänne. Kotimaasta lähteminen ja koko aiemman elämän jättäminen ei ole helppo ratkaisu kenellekään edes silloin, kun on selvää, että tilanne on mahdoton. Lasten ja perheen jättäminen sodan keskelle on vielä vaikeampaa, hän kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.
En osaa kuvitellakaan, millaista elämäni Suomessa olisi ollut ilman perhettäni ja sen tukea. Minä tiesin, että perheeni oli turvassa Suomessa. Perheeltäni sain kannustusta oppia, opiskella ja tutustua muihin ihmisiin, Razmyar jatkaa.
Razmyar itse muutti Suomeen lapsena Afganistanista 1990-luvulla. Hän sanoo, että ”mikään ei ole niin pelottava, kuin historiaton ihminen. Razmyar korostaa myös, että jos ihminen jätetään yksin ilman turvaverkkoa, hän on entistä alttiimpi katkeroitumaan, eristäytymään ja pahimmassa tapauksessa putoamaan koko uuden yhteiskunnan ulkopuolelle.
–Kun ihmiseltä on viety jo koti, kotimaa, ystävät, läheiset, arki ja sukulaiset, perhe on usein se viimeinen lanka, joka pitää ihmisen koossa.
Razmyar muistuttaa, että perheenyhdistäminen on osa kotoutumispolitiikkaa ja oleskeluluvan saaneille alkuvaiheet ovat tärkeitä.
–Aika pitäisi käyttää muun muassa kielen opiskeluun eikä perheenyhdistämisen byrokratiaan tai perheen puolesta pelkäämiseen. Perheenyhdistämisen säilyttäminen ennallaan tai jopa sen helpottaminen auttaisi erityisesti naisia ja lapsia, hän kommentoi.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/194...uvitellakaan-millaista-elamani-suomessa-olisi