Pakolaisuus

Varusmies/reserviläinen + kovat piipussa + voimankäyttöoikeudet + pakolaisvyöry = huono yhdistelmä.
Nato-lankaa, piikkilankaa, kyynelkaasua (CS/CR), hernepussipanoksia, kumihauleja, jne. Ei Unkarissa tai Makedoniassakaan tarvittu kovia.
 
Nato-lankaa, piikkilankaa, kyynelkaasua (CS/CR), hernepussipanoksia, kumihauleja, jne. Ei Unkarissa tai Makedoniassakaan tarvittu kovia.

Todella innolla odotan tilastoja, jotka osoittavat miten Unkarin ulkomaiset investoinnit romahtivat Q4/2015. Näinköhän?

Ymmärtääkseni suvaitsevaistossa ja sivistystään vakuuttelevien toimittajien toimesta viime syksynä rajattomasti paheksuttu Unkari ei ole edes estänyt kovin merkittävästi (esim. entisen siamilaisen kaksosensa Itävallan tavoin) turvapaikanhakua omasta maastaan. Se on etupäässä estänyt läpikulun oman alueensa halki muualle turvapaikanhakuun.

Tekisi mieli mainita jotain Janos Hunyadista mutta taidanpa jättää sanomatta.
 
Onhan meillä nämä unelma ihmiset, laitetaan ne rajalle halaamaan pakolaisia kun rajan reserviläiset on niin huonosti koulutettuja.

Sarkasmi.

Jos maastorajalla alkaa hallitsematon pakolaisten tulo niin ei siinä ole kahta sanaa mitä tapahtuu.

Rajajoukot saadaan kasaan kynänvedolla.
 
Investoinnit ennemminkin lisääntyisivät. Jämäkkä toiminta antaisi kuvan maasta jossa asiat hoituvat. Ne joilla on rahaa ja päätösvaltaa eivät ole kiinnostuneita miten täällä kohdellaan ihmisiä. Muutenhan kukaan ei olisi vienyt tuotantoakaan Kiinaan. Jos jossain sivistysvaltiossa järjestettäisiin ostoboikotteja Suomalaisia appelsiineja vastaan niin varmaan me sen kestämme. Laivakaupat tuskin peruuntuisivat. Muutenkin kohta voi olla kysyntää turvapaikkamaista varakkaille valkoisille tähän pitäisi panostaa.
 
Varusmies ja reserviläinen on koulutettu ja asennoitunut käyttämään asetta sodassa vihollista vastaan, ainoa asia mitä pitää varoa on omien joukkojen ja siviilien sekä sotavankien ampuminen. Nyt tilanne olisi se, että kuusihenkinen perhe on ylittämässä rajaa vastoin sääntöjä, jolloin pitäisi sillä torrakolla jotain tehdä. Täysin uusi tilanne ja vaatii valtavasti harkintaa ja harjoittelua miten toimitaan. Ei Venäjäkään sattumalta tuonut Krimille erikoisjoukkoja, kun voimankäyttö piti olla 100,0 % varmaa. Meillä olisi rajalla se 19-vuotias Tomi-Bettiina, jonka käteen uskaltaa niukin naukin antaa kovilla varustetun kiväärin muualla kuin ampumaradalla.

Rajajoukoilla ja sotilaspoliisilla on koulutusta tilanteisiin, joissa ei käytetä tappavaa voimaa. Kantahenkilökunta osaa karsia tehtäviin soveltumattomat pois. Aseet eivät olisi todennäköisesti ladattuja (eli patruuna pesässä), ilman käskyä tai ennalta määriteltyä tilannetta, missä se on sallittua. Tomi-Bettina pärjää taatusti pampun, kilven ja joukkueensa kanssa Abu-Mohammedille. Krimiin verratavassa tilanteessa voimankäyttö olisi jo puhtaasti sotilaallista.

Mutta kuten sanottu, tällä hetkellä siellä kaivataan lähinnä kuskeja, ettei kenenkään tarvitsisi vain kävellä vastaanottokeskukseen.
 
Komento takaisin:

http://yle.fi/uutiset/sisaministeri...jen_varusmiesten_lahettamista_rajalle/8698799
25.2.2016 klo 11:42 | päivitetty 25.2.2016 klo 11:42

"Sisäministeri Orpo: Suomi ei suunnittele aseistettujen varusmiesten lähettämistä rajalle

Komento osin takaisin!

"Puolustusministeri Niinistö: Pohdinnat varusmiesten lähettämisestä rajalle "osin uutisankka"
Helsingin Sanomat kertoi, että hallituksen maahanmuuttotyöryhmä olisi keskustellut asiasta. Sisäministeri Orpo kiistää. Niinistö sanoo, että kyse on osin uutisankasta. Hän ei halua kommentoida, onko asiaa käsitelty hallituksen piirissä muuten.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei halua kommentoida, onko hallituksen piirissä käyty keskustelua aseistettujen varusmiesten tai reserviläisten lähettämisestä rajalle.

– Ei ainakaan tuossa ministeriryhmässä joka oli mainittu uutisessa. Lienee osin uutisankka.

Helsingin Sanomat kertoi, että asiasta olisi keskusteltu hallituksen maahanmuuttopoliittisessa ministerityöryhmässä. Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan aihetta ei ole sivuttu.

Kysyttäessä, näkisikö Niinistö lain tai keskustelun tarpeellisena, ministeri väisti vastaamasta.

– Tämä on sisäministerin asia, parempi etten kommentoi. Tässä ei nyt ole oikein uutista. Tässä on yhdistetty eri asioita ja hieman ymmärretty väärin. Kaikenlaisia varautumissuunnitelmia tehdään mutta tämä nyt ei ole päällimmäisenä, Niinistö sanoi."

http://yle.fi/uutiset/puolustusmini...ahettamisesta_rajalle_osin_uutisankka/8699086
 
Ei ole! Tämä on hyvin olennainen asia: ei ole. Suomi on länsimaa, meillä on länsimaalaiset arvot. Vaikka olenkin hyvin kriittinen EU:ta kohtaan niin se ei ole Venäjä. Hommalla jossain tappeluksessa joku nicki kirjoitti, että mieluummin Moskova kuin Bryssel, jos on pakko valita. No, minullakin on tästä kanta: tuhat kertaa mieluummin Bryssel kuin Moskova! Tämä kysymys pitää jokaisen itselleen esittää - olemme pieni rajamaa ja pienten rajamaiden on usein pakko liittoutua geopoliittisesti ja valita se pienempi paha. Jos meidän on geopoliittisesti valittava lännen ja idän väliltä niin minä valitsen lännen. Toki toivon että se valinta ei tarkoittaisi EU:n liittovaltiota, mutta vaikka tarkoittaisikin niin sittenkin valitsisin Brysselin, en koskaan Moskovaa ja Putinin hallinnon irvokasta kleptokratian ja fasismin yhdistelmää.

Kupan ja Tippurin väliltä on paha valita. Valinta ei voi olla vaihtoehto,pitää olla välimuotokin.
 
Kupan ja Tippurin väliltä on paha valita. Valinta ei voi olla vaihtoehto,pitää olla välimuotokin.

Ihan aina ei historiassa ole tälläisiä valitsemisen ylellisyyksiä vaan pitää ihan huonojen vaihtoehtojen välillä tehdä päätöksiä. Lisäksi tuo arvio, että kysymys on ihan samasta asiasta, samasta negatiivisuuden asteesta, on syvästi outo: kaikkine heikkouksineenkin EU on läntinen, länsimainen yhteisö. Venäjä, no, on Venäjä.
 
Venäläismedia: FSB pidätti Kantalahdessa Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita

http://yle.fi/uutiset/venalaismedia...suomeen_pyrkivia_turvapaikanhakijoita/8700581

Olisiko tämä nyt pieni positiivinen signaali? Vaimo luki juuri Nergin suusta sanotun, että jos tulee satojatuhansia "tulijoita" niin ollaan varauduttu. Ja miten? No tietenkin siten, että on valmius perustaa lisää järjestelykeskuksia ja vastaanottokeskuksia.

Jos Nergin visiosta edes osa toteutuisi, niin Suomen kohtalo on sinetöity. Synkeä syntymämaamme voi pelleillä pienen maan etuun kuuluvien KV-soppareiden kanssa aikansa, alasajaen hyvinvointivaltiota ensin hitaasti ja sitten nopein, paniikinomaisin rykäyksin ensin välttääksemme IMFn otteen ja sen jälkeen sen ohjauksessa. Hyvät uutiset: Poliiseille luvassa työtä, työttömät skoudet pääsevät mellakkakilpien taakse kun sekä vihaiset vasemmistolaiset että ne, jotka ovat pettyneitä valtion kyvyttömyyteen hoitaa valtion tärkeimpiä tehtäviä, osoittavat mieltään. Jälkimmäisessä ryhmässä saattaa silloin olla jopa allekirjoittanut. Näinkin yhteiskunnallisesti säyseän miehen tapauksessa se kertoisi aika paljon. Ensimmäiselle ryhmälle voi todeta, että tätähän Te itse halusitte...

Enpä ihmettelisi, tai edes välttämättä tuomitsisi rajuakaan liikehdintää, kunhan nyt pysytään jonkinlaisen kansalaistottelemattomuuden puolella. Ei yksinkertaisesti ole demokratiaa toimia vastoin 90% tahtoa ja jos poliitikot eivät sitä muista niin heitä pitää muistuttaa. Ja ilman demokratiaa lienee turha puhua mistään läntiseen arvoyhteisöön kuulumisesta.

Tämäkin kertoo aika paljon, että aina toimivaan yhteiskuntaan luottanut herra Honcho on näin katkeralla ja pessimistisellä tuulella. Ja painotan, että nämä maalit on tehnyt erityisesti voimakaksikko Stubb-Sipilä, jälkimmäinen kai hyvien neuvonantajiensa marionetti. Esim. Putinin saunakaveri ja "Suomi kuuluu kaikille" -mies Matti Vanhanen. Venäjän maalintekoyritykset ovat menneet metrejä ohi maalin, mutta nyt seurataan miten FC Suomen joukkueenjohto tällää pelivälineen omaan maaliin kerta toisensa jälkeen.
 
Täyskäännös itärajalla? Venäjä pidätti Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita
f188e213fd8246958f013b5a40b874cc.jpg

Yksi Venäjältä Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden rajanylityspaikoista on Raja-Jooseppi. (KUVA: Arja Paananen)
Julkaistu: 25.2. 19:33 , Päivitetty: 25.2. 20:30

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita Kantalahden kaupungissa Murmanskin alueella, kertoo venäläinen uutistoimisto FlashNord.
Uutistoimiston mukaan FSB pidätti 26 Afganistanista tullutta ihmistä, jotka oleskelivat Venäjällä laittomasti. He aikoivat hakea Suomesta turvapaikkaa. Toimisto perustaa tietonsa FSB-lähteeseen.

Pidätyksistä uutisoi Suomessa aiemmin Yle Uutiset, jonka mukaan pidätettyjen joukossa oli myös lapsia. Heidät on sijoitettu lastenkoteihin. Aikuisten pidätettyjen kerrotaan odottavan tutkintavankeudessa oikeudenkäyntiä.

a047364623ac489b911631cc1b755fd5.jpg


Venäjältä on tänä vuonna tullut Suomeen Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta lähes tuhat turvapaikanhakijaa noin 30 eri maasta. Suomi on käynyt jo viikkoja neuvotteluja Venäjän kanssa turvapaikanhakijatilanteesta itärajalla.

Venäjän kanta on ollut, etteivät he voi estää turvapaikanhakijoita lähtemästä Suomeen. Venäjää on moitittu siitä, että se on muuttanut vuosikaudet voimassa ollutta linjaansa ja päästänyt turvapaikanhakijat rajan yli ilman tarvittavia matkustusasiakirjoja. Venäjän viranomaisten on myös syytetty osallistuneen turvapaikanhakijoiden kuljettamiseen rajalle.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001126299.html
 
Näinhän se on. Silti ihmetyttää, että reserviläistä/varusmiestä pidetään kyvyttömänä käsittelemään kovia ampumatarvikkeita.
Laki ja normit eivät mahdollistaasevelvollistenosallistumista aseistettuun virka-apuun rauhan aikana. PV voi antaa aseellista virka-apua vain poliisille ja silloinkin on kyseessä ammattisotilaspoliisit ja vati-osastot.

Asevelvollisia voidaan käyttää vain sellaisisssa tehtävissä, joissa ei edellytetä merkittävän julkisen vallan käyttöä eikä akuuttia tarvetta voimakeinojen käytölle.
 
Viimeksi muokattu:
Laki ja normit eivät mahdollistaasevelvollistenosallistumista aseistettuun virka-apuun rauhan aikana. PV voi antaa aseellista virka-apua vain poliisille ja silloinkin on kyseessä ammattisotilaspoliisit ja vati-osastot.

Asevelvollisia voidaan käyttää vain sellaisisssa tehtävissä, joissa ei edellytetä merkittävän julkisen vallan käyttöä eikä akuuttia tarvetta voimakeinojen käytölle.

..tällä hetkellä.

Itse kuulin tämän vuoden puolella eräältä suht korkealla maakunnallisessa hallinnossa olevalta virkamieheltä että asiaan kuitenkin ollaan valmistelemassa jonkinlaisia lakimuutoksia, mutta ei kommentoinut sisältöä sen tarkemmin. Kuten Niinistökin tuossa toteaa, asioita on pyörittelyssä, vaikkei tuo uutisen muoto ihan täsmällinen olisikaan.
 
Ja sitten vaan odotellaan Suomen osaston perustamista!

25.2.2016 klo 23:08
VG: Norjan islamistit perustivat katupartion vastineeksi Soldiers of Odinille – tunnuksena Isisin lippu
Norjalaislehden mukaan islamistipartion taustalla vaikuttaa salafistijärjestö Profetens Ummah.

Norjalaisen Verdens Gang -lehden mukaan islamistipartio aikoo käyttää paidassaan tunnuksena terroristijärjestö Isisin lippua. Kuva: AP Graphics Bank

Oslon islamistit ovat ilmoittaneet perustaneensa Jundullaah-nimisen katupartion vastineeksi Suomesta Norjaan levinneelle katupartiointia harjoittavalle Soldiers of Odin -järjestölle, kertoo norjalaislehti Verdens Gang.

Lehden mukaan Jundullaah tarkoittaa "Allahin sotilaita". Norjan islamistipiireissä vaikuttava henkilö lähetti VG:lle tiedotteen partion perustamisesta ja valokuvia Jundullaahin suunnitellusta asusta.

– Vastauksena vääräuskoisten Odinin sotilaiden katupartioille me muslimit olemme päättäneet perustaa ryhmän, jonka tarkoitus on partioida kaduilla, aluksi pääkaupunki Oslossa, kieltääksemme pahan ja kutsuaksemme sitä hyväksi, tiedotteessa sanotaan VG:n mukaan.

Isisin lippu paidan selässä
Lehden mukaan islamistipartion suunniteltu "univormu" on paita, jonka rinnassa on pieni logo ja selässä ääri-islamilaisen terroristijärjestö Isisin musta lippu.

Tiedotteen toimittanut henkilö kommentoi myöhemmin VG:lle, että islamistipartio perustetaan, koska Norjan muslimivähemmistö tuntee turvattomuutta äärioikeiston harjoittamasta katupartioinnista.

Myös Dagbladet-lehti haastatteli islamistipartion nimettömänä esiintyvää edustajaa. Hän kertoi lehdelle, että he haluavat estää rikoksia.

– Meitä ei ole syytä pelätä. Tarvitsemme turvalliset kadut Norjaan. Ryhmän perustaminen on on vastaus Norjan viranomaisille, jotka antavat äärioikeiston partioida kaduilla, hän sanoi.

Partion taustalla salafistijärjestö
Norjassa toimivan Profetens Ummah -nimisen sunnalaisen salafistijärjestön väliaikainen puhemies, joka kutsuu itseään nimellä Abu Arijon, vahvisti katupartioryhmän perustamisen VG:lle.

Arijonin mukaan islamistien tarkoituksena on aloittaa partiointinsa Oslossa ja laajentaa myöhemmin toimintaansa pääkaupungin eteläpuolella sijaitseviin Drammeniin ja Tønsbergiin.

VG:n mukaan monet Jundullaah-partioon kuuluvat henkilöt liikkuvat Profetens Ummahin ympärille muodostuneissa piireissä. Profetens Ummahin johtaja Ubaydullah Hussain on vangittuna. Häntä syytetään värväämisestä Isisin riveihin.

Lehden mukaan Jundullaah väittää tiedotteessaan, että lähes kaikki ryhmän jäsenet ovat Norjan turvallisuuspoliisin PST:n tarkkailulistalla.

PST ja Oslon poliisi eivät keskiviikkona kommentoineet islamistipartioon liittyviä asioita VG:lle.
http://yle.fi/uutiset/vg_norjan_isl..._of_odinille__tunnuksena_isisin_lippu/8701327
 
@kaislajääkäri

On tämä tilanne syvältä. Me "viisaat" kävimme jo viisi kuukautta sitten läpi valmiuslaki-keskustelun. Mutta ei, lakeja ei saada ajettua läpi nopeutetussa tahdissa.

Hyvä Jumala, eikö näitä lakeja voitaisi käsitellä Helsingissä yhtä ripeästi kuin EU:n asedirektiiviä Brysselissä? Tarvitaanko siihen kanta-suomalaisen tekemä terrori-isku vastaanottokeskukseen? Bryssel päätti kostaa ulkomaalaisten kanta-eurooppalaisiin kohdistaman terrori-iskun kanta-eurooppalaisille aseenomistajille, joten eikö Helsinki kostaisi kanta-suomalaisten ulkomaalaisiin kohdistaman terrori-iskun ulkomaalaisille? :confused: Tilannehan on se, että meillä on pian puoli arabimaailmaa talossa ja vanja porstuassa.

Tämä maailma on niin nurinperin. Kyllä Kekkonen kääntyisi haudassaan.
 
Back
Top