Pakolaisuus

Taisipa helpottua päätös siirtyä pakanaksi..
 
Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos kirkko kuluttaa resursejaan tuohon "suojeluun". Heidän on vain tehtävä se omasta pussistaan (joskin rahat sinne tulee valtiolta, mutta kuitenkin) ja tähän sisältyy myös ruokkiminen. Eli kunhan valtio saisi lait kohdalleen ja että kielteinen päätös tarkoittaa myös rahan tulon päättymistä. Sen jälkeen kirkko saa tuhlata omaa rahaansa ihan niin paljon kun haluavat. Poliisi poimii paperittomat talteen aina kun tavoittavat niitä.
samalla voisivat tehdä lain jossa rikollisen tai maastapoistettavaksi määrätyn henkilön suojelemisesta rangaistaisiin. Noita lakeja kun nyt kerran ruvetaan urakalla sorvaamaan.
 
Olisikohan kyse jonkinsortin rikollistoimintaa harrastavan äärijärjestön rahoittamisesta?
 
Itsekkin olen eronnut jo muutama vuosi sitten kirkosta, en ole katunut enkä kaivannut. Rahat menee aivan varmasti parempaan tarkoitukseen. Se muutama sataa euroa jonka siinä nyt säästää.
 
Olisikohan kyse jonkinsortin rikollistoimintaa harrastavan äärijärjestön rahoittamisesta?
Todennäköisesti, pitäisi kieltää koko kirkko. Ei muuta kuin lakia kehiin ja laittomaksi koko puulaaki.
 
Turun Mikaelin Seurakunta lienee Suomen eniten hyysäävin. Useita asuntoja Turussa joihin piilottaa paperittomia avunpyytäjiä. Poliisi tietää osoitteet mutta eivät reagoi. Puheeet siitä, että poliisi nappaa näitä kiinni tavoitteessaan on täyttä puppua.
 
Nyt on taas tapahtunut uusi Ullatus Ruotsissa.

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/terror-alert-malmo-explosion-rocks-8913266

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016092522371890_ul.shtml

Kylläpä ne Johansson ja Svensson on nykyään aktiivisia kaikenlaisissa kepposissa, mutta onneksi ovat vain yksittäistapauksia.

Tässä muuten kertausta niihin Ruotsin No-go alueisiin.

https://www.rt.com/news/360561-sweden-no-go-zones/


Onneksi tänne meille Suomeen tuli vain rauhallisia ja rauhaa rakastavia laittomia maahantunkeutujia.


ps. poistin viestistä osan, koska se ei suoraan liittynyt "pakolaisuuteen".
 
Viimeksi muokattu:
Turun Mikaelin Seurakunta lienee Suomen eniten hyysäävin. Useita asuntoja Turussa joihin piilottaa paperittomia avunpyytäjiä. Poliisi tietää osoitteet mutta eivät reagoi. Puheeet siitä, että poliisi nappaa näitä kiinni tavoitteessaan on täyttä puppua.
Niin ottaahan ne kiinni jos vastaan jossain muussa yhteydessä tulevat.
 
Turvapaikanhakijoiden henkilöllisyystodistukset ovat poliisilla - arki ilman niitä on hankalaa

5667351.jpg


Irakilaiset Hussam Abbas ja Mohammed Fadhel kokevat, että edes kopio passista auttaisi toimimaan arkisissa tilanteissa. Turvapaikanhakijoiden passit ovat viranomaisten hallussa turvapaikkaprosessin ajan. Kuva: Marko Happo

Mohammed Fadh e l ovat eläneet vuoden ilman henkilöllisyystodistusta Kuopiossa. Tilanne on tuttu lähes kaikille turvapaikanhakijoille, sillä passi ja muut henkilöllisyystodistukset on pitänyt luovuttaa poliisille turvapaikkakäsittelyn ajaksi.

Ilman virallista henkilöllisyystodistusta ei voi avata pankkitiliä, bussilippujen ostaminen verkossa ei onnistu tai ravintolaan ei pääse sisälle. Abbasilla ja Fadhelilla on vastaanottokeskuksen asiakaskortti, mutta heidän kokemuksensa mukaan se ei kelpaa mihinkään.

– Koko elämä riippuu henkilöllisyystodistuksesta. Useimmat kuntosalit eivät hyväksy asiakkaaksi ilman virallista henkilöllisyystodistusta. Yritin päästä kansalaisopiston suomen kielen kurssille, jonka olisin maksanut itse, mutta se ei onnistunut ilman henkilöllisyystodistusta, Fadhel kertoo.

– Yritin mennä yökerhoon, jossa näytin vastaanottokeskuksen asiakaskortin, mutta he eivät hyväksyneet sitä, Abbas sanoo.

Turvapaikanhakija luovuttaa passinsa ja henkilöllisyystodistuksensa poliisille ja maahanmuuttoviranomaisille, kun hän hakee turvapaikkaa.

Tulosaluejohtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta kertoo, että turvapaikanhakijat saavat vastaanottokeskuksesta asiakaskortin, joka ei kuitenkaan ole virallinen henkilöllisyystodistus.

– Kortin tarkoitus on osoittaa, minkä vastaanottokeskuksen asiakas on. Se auttaa esimerkiksi vastaanottokeskuksen sisäisessä toiminnassa ja viranomaisten kanssa asioidessa.

Elämä ilman virallista henkilöllisyystodistusta on Abbasin ja Fadhelin mielestä henkisesti raskasta. Turvattomuutta lisää se, että turvapaikanhakijat ovat kohdanneet suomalaisia, jotka tulevat haukkumaan ja haastamaan riitaa.

– Juuri äsken vanha nainen alkoi huutaa meille kirosanoja, Abbas sanoo.

Fadhel kertoo tapauksesta, jossa joukko suomalaisia miehiä tuli bussipysäkillä tönimään turvapaikanhakijoita. Yksi yritti ottaa yhdeltä turvapaikanhakijalta rannekellon. Turvapaikanhakijat uhkasivat soittaa poliisille, mutta miehet vain totesivat, että soittakaa vain. Heilläkin on poliisille kerrottavaa.

Abbas ja Fadhel kokevat, että he voisivat joutua tällaisissa tilanteissa hankaluuksiin, koska he eivät osaa selittää asiaa poliisille suomeksi, eikä heillä ole virallista henkilöllisyystodistusta.

– Kun joku humalainen tulee haastamaan riitaa meidän kanssamme, on viisainta poistua paikalta tai olla vain hiljaa, Abbas sanoo.

– Pakenimme sotaa ja tappamista, mutta täällä on henkinen sota, Fadhel kuvaa tunnelmiaan.

Leväsen vastaanottokeskus oli paikka, jossa Abbas ja Fadhel tapasivat vuosi sitten. Molemmat ovat kotoisin Bagdadista.

Nyt he asuvat muualla, vaikka ovatkin virallisesti vastaanottokeskuksen asiakkaita. Abbas asuu suomalaisen tyttöystävänsä luona ja Fadhel ystävänsä luona.

Kumpikaan ei ole saanut vielä turvapaikkapäätöstä. Jos päätös on kielteinen, on edessä valitusprosessi. He eivät pidä mahdollisena paluuta Bagdadiin.

– En voi palata. Minut tapetaan siellä. Sunnien ja shiiojen välit ovat kärjistyneet. Sunnit eivät uskalla mennä shiiojen alueelle ja päinvastoin, Fadhel sanoo.

Vaikeuksista huolimatta Abbas ja Fadhel ovat kohdanneet myös paljon ystävällisiä ihmisiä Kuopiossa. He toivovat saavansa myönteisen turvapaikkapäätöksen, jotta voisivat jäädä asumaan Kuopioon.

– Haluaisimme integroitua tänne, oppia suomea, opiskella ja tehdä täällä töitä.

Oleskeluluvan saamisen jälkeen voisi aloittaa oikean integroitumisen. Sitä Abbas ja Fadhel toivovat.

– Yksi kaveri on saanut oleskeluluvan, minkä jälkeen hän pääsi opiskelemaan suomea päivittäin ja puhuu nyt muutaman kuukauden jälkeen jo hyvin suomea.
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/...oliisilla-arki-ilman-niitä-on-hankalaa/843481
 
Back
Top