Pakolaisuus

Rikosilmoitus tarkoittaa sitä, että siitä tulee poliisiasia. Poliisiasia tarkoittaa sitä, että siitä ei seuraa oikeutta taikka korvauksia, sekä sitä että se rasittaa poliisia, sekä kuluttaa varoja vaikka tuomio napsahtaisikin. Vai tulevatko korvaukset valtiolta mikäli tuomittu on varaton? Tälläiset riidat olisi silti mielestäni parasta selvitellä... kasvotusten tekijöiden kanssa virkavaltaa häiritsemättä. Ymmärrän toki mikäli se ei ole miellyttävä vaihtoehto, tai edes vaihtoehto. Tsemppiä.

Millä tavoin pakolaismyönteinen poliitikko aikoo korvata tämänkin tapauksen?
Rikosilmoitus tehdään aivan varmasti, se kun vaikuttaa turvapaikan saamiseen ja jos ei osaa edes käsittelyn aikana käyttäytyä, niin mitä se on sitten tulevaisuudessa?
 
En haluaisi kysyä itseltäni, onko tänään 1.4?

115-vuotias pakolainen pyrkii Saksaan lastensa luo – ystävä kantoi selässä 300 kilometriä

CNN kertoo 115-vuotiaasta syyrialaispakolaisesta, joka yrittää päästä Saksaan muun perheestä luokse.

115-vuotias Eida Karmi on tehnyt matkaa Syyriasta Saksaan noin kolmen kuukauden ajan
. Tällä hetkellä hän on ystäväperheensä kanssa Ateenassa.

Ystäväperheen isä kantoi Karmia noin 300 kilometriä selässään. Kaksi maailmansotaa ja Osmanien valtakunnan häviämisen nähnyt nainen haluaa elämänsä aikana vielä nähdä lapsensa ja lapsenlapsensa, jotka asuvat Saksassa.

– Ainoa asia, mitä tarvitsen nyt elämässäni on taas nähdä lapseni, Karmi sanoo.

Naisen lapsenlapsi kertoo CNN:lle Saksasta, että Karmi odotetaan.

– Odotamme malttamattomina päivää, jolloin olemme taas yhdessä.

Karmi toivoo, että saa asua perheenyhdistämisen avulla Saksassa loppuelämänsä ajan.

Naisen muu perhe pakeni Saksaan viisi ja puoli vuotta sitten, mutta Karmi ei halunnut lähteä kotimaastaan.

Kreikkaan salakuljettajien avulla

Nainen on matkannut ystäväpariskuntansa ja näiden neljän lapsen kanssa Syyrian Kobanesta Turkin kautta Kreikkaan. Kreikkaan päästäkseen perheen isä maksoi salakuljettajille, jotta nämä veisivät heidät meren yli.

Vastaavan merimatkan on tehnyt onnistuneesti YK:n pakolaisjärjestön tuoreimpien lukujen mukaan yli 94 600 ihmistä. Päästyään Kreikkaan Karmi ja perhe hakeutuivat Morian pakolaisleiriin, jossa asuu Kreikan mukaan yli 4 000 ihmistä.

Kun CNN tapasi Karmin ja perheen, nämä olivat matkalla Ateenaan. Perheen isä turhautui, kun he eivät päässeet paperiepäselvyyksien takia etenemään, vaikka heillä on passit. Heidän piti jäädä odottamaan tilanteen ratkeamista.

– Lähettäkää ihmiset takaisin, jos ette halua heitä. Myimme kaiken mitä meillä oli vain päästäksemme turvaan, ja nyt olemme tässä ikävässä tilanteessa, isä sanoo.

Amnesty Internationalin pakolaisten oikeuksien tutkija Giorgos Kosmopoulos sanoo CNN:lle, että vaikka Karmin tarina on raskas, hänellä on kuitenkin vaihtoehtoja.

– Tietyllä tapaa hän on onnekas. Hänellä on mahdollisuus edetä Kreikasta kohti Saksaa ja yhdistää perheensä siellä.

Ystäväperheen isä puolestaan haluaa viedä vaimonsa ja lapsensa Itävaltaan.

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016101622469315_ul.shtml
 
Pikkuveli oli joutunut näiden Sipilän lahjojen pahoipitelemäksi Joensuussa, pitää yrittää saada tekemään rikosilmoitus heti huomenna.

Ihan pyytämättä ja yllättäenkö kävivät kimppuun?

Pyytäisin nyt sitten pysymään totuudessa, sillä tiedot näistä kyllä pakkaavat tulemaan julkisuuteen tavalla tai toisella.
 
Hienosti lähtee selkärangasta refleksi; syyn on pakko löytyä suomalaisesta.

Miten niin pakko? Voi se lähteä ulkomaalaisestakin. Sitähän tässä just kyselin Nypykältä, koska päätti tällä tiedonjyvällä tulla julkisuuteen, mutta ei jostain syystä halunut kertoa enempää taustoista.
 
Ja miten se muu tasapuolisuus toteutuisi tässä, kun esim vokki-uutisoinnissa tullut ilmi sunni/shiia-taustaisilla tulkeilla kotiinpäin vetämistä kun ovat hoidelleet toisen ryhmän asioita? Poliisin uskottavuuden ja arvovallan saisi tämän jälkeen vetää pöntöstä alas.
Aivan...
tällaiset täysin naurettavat systeemit pitäisi lopettaa, ennenkuin edes alakavat, mutta eihän nuo kaverit mitään mieti, mitä suustaan päästävät. Työkokemus on ainoasta virasta, poliisista ja kokemus on kerätty tyrnävän polllliiisipiirissä sekä pasilanmäellä, niin ei voi paljoa odottaakkaan...
 
Miten niin pakko? Voi se lähteä ulkomaalaisestakin. Sitähän tässä just kyselin Nypykältä, koska päätti tällä tiedonjyvällä tulla julkisuuteen, mutta ei jostain syystä halunut kertoa enempää taustoista.
Usein on lähtökuoppa tulijoiden puolella.
Oltiin perheen kanssa kaupoilla tampereella ja vaikka meidän naisimmeiset eivät provosoi, niin kun oltiin kundin kanssa hetki kaksin, kun emännät kävi "puuteroimassa nenäänsä" marketilla niin jopahan oli mutakokkareet siihen ilmaantunut mammalle vihjaisemaan seksuaalisesta kanssakäymisestä heidän kanssaan. Noh, mamma ja likat tuli kassoilta nurkantakaa meidän luokse ja mamma sähähti, että mutakokkareet pyörii perässä ja huutelevat tyttärille sekä hälle, jolloin tietysti nostin hieman harteita ja sanoin "että silleen" . Mutakikkareet tuli nurkantakaaa ja nostautin ensinnä kulkeneen suorallekädelle ja kysäisin lopuilta, että mikä boogy äijillä on, niin loppui virne suupielistä. Soitin poliisit käymään ja otettiin pojilta nimet sekä oletetut iät ylös ja pääsi matut poliisikyydillä kotivokkiin, ettei tule koloa ulkokuoreen....
kun otin kaverin kiinni, niin osa meinasi karata paikalta ja sanoin sit kourassani roikkuvalle kaverille, että sulle käy todella inhasti, jollet huuda kavereitasi takaisin, niin ei ekana tullu ääntä, kunnes puristin senverran lujaa, että alkoi tuskanvikinä, sitten huusi kaverinsa takas... ;)

Poliisit sanoi, ettei olla ainoita, joita nämä on tampereella häirinneet. Mutta eivät ole jääneet nalkkiin, niin kuin nyt kävi.
tosi törkeitä heppuja, kun poliisit tuli, alkoi muuan söpöttämään heidän kielellään (arabiaksi) jotain koirasta, tai mikä eläin se on, sanoin saman poliiseille, että ne haukkuu teitä koiriksi... kahdella maijalla vietiin kokkareet pois. Oli ehkä tulijoille yllätys, ettei joku pelkää lainkaan heitä, vaan oikeasti ottaa kovat otteet heti käyttöön...

Tälläkään kertaa en usko, että syy tilanteeseen olisi kantiksissa.
Ohjeeni onkin, että katsotaan kortit virkavallan kanssa heti selväksi, ei kannata jättää ilmoittamatta kokkareiden hommia...
 
14731238_10154763395089474_6020250832367853758_n.jpg

Röhönaurua. Mitä touhua.
 
Mykkänen toivoi lisää, Paavo ei.

Paavo Väyrynen vastaa Kai Mykkäselle: Suomella varaa alentaa pakolaiskiintiötään
SIINA EKBERG
4 tuntia ja 4 minuuttia sitten (päivitetty 2 tuntia ja 53 minuuttia sitten)
Väyrysen mukaan Suomella on varaa alentaa pakolaiskiintiötään, joka on suhteellisesti yksi EU-maiden ja koko maailman suurimmista.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vastaa Uuden Suomen blogissaulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen arvioon siitä, että Suomella olisi valmiuksia kasvattaa kiintiöpakolaisten määrään. Mykkäsen mukaan pakolaispolitiikan suunnan Euroopassa tulisi kääntyä siihen suuntaan, että pakolaisia otetaan suoraan leireiltä ja saadaan laiton maahantulo hallintaan.

Väyrynen sanoo olevansa Mykkäsen kanssa yhtä mieltä siitä, että maahanmuutto on saatava hallintaan. Väyrynen kertoo esittäneensä vastaavaa ratkaisua keväästä 2015 alkaen.

Hänen mukaansa Suomen pakolaiskiintiötä ei ole kuitenkaan syytä kasvattaa.

– Suomen peruskiintiö on ollut 750, mikä on suhteellisesti laskien yksi EU-maiden ja koko maailman suurimmista. Useimmat EU-maat eivät ole vastaanottaneet kiintiöpakolaisia ollenkaan. Suomen suurta kiintiötä perusteltiin aikanaan sillä, että meille tuli suhteellisen vähän turvapaikanhakijoita. Syyrian tilanteen vuoksi Suomen kiintiö nostettiin tilapäisesti 1050:een. Vaikka Syyrian tilanne on vaikeutunut, kiintiö on palautettu ennalleen. Tämä johtunee siitä, että turvapaikanhakijoita on tullut nyt Suomeenkin hyvin runsaasti. Samasta syystä Tanska on lopettanut kiintiöpakolaisten vastaanottamisen kokonaan, Väyrynen kirjoittaa.

Suomella on sen sijaan Väyrysen mukaan hyvät perusteet alentaa kiintiötään.

– Suomi voisi alentaa kiintiönsä esimerkiksi 500:aan. Jos kaikki EU-maat ottaisivat vastaan suhteellisesti laskien yhtä suuren määrän kiintiöpakolaisia, kokonaismäärä nousi noin 50 000:een, mikä riittäisi siihen, että maahanmuutto saataisiin hallintaan, Väyrynen sanoo.
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/vayrynen_pakolaiskiintio-56470
 
Sehän meni mallikkaasti.

Valtaosa Venäjältä tulleista turvapaikanhakijoista palautettu - "Kaikista ei tiedetä, missä he ovat"
Joensuussa vieraillut Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kenraalimajuri Ilkka Laitinen (kuvassa) toteaa Laitinen, että hädänalaisia pitää auttaa, mutta hallitsemattomaan maahantuloon liittyy riskejä, jos viranomaiset eivät tiedä, keitä tulijat ovat.

–  Puhumattakaan sitten turvapaikanhakijoiden tulosta itärajan kautta, mikä oli aivan kummallinen episodi. Mitkään järkiseikat eivät tue sitä, että se olisi ollut spontaania ihmisten tuloa,.

–  Ei ole mitään järkeä siinä, että jostain Nigeristä tai Norsunluurannikolta ihmiset lähtevät tuosta vaan, hakevat viisumin Venäjän lähetystöstä, lentävät Aeroflotilla Moskovaan tai Pietariin, siitä Lokakuun rautateillä Kantalahteen tai Murmanskiin ja siitä tulevat sitten Suomeen hakemaan turvapaikkaa, Laitinen sanoo.

Venäjältä tulleiden asioiden käsittely priorisoitiin, ja suurin osa heistä on palautettu kotimaihinsa.

–  Kaikkia ei ole voitu palauttaa eikä tiedetä, missä tämä väki kokonaisuudessaan on.
http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...-palautettu-kaikista-ei-tiedeta-missa-he-ovat
 
Hienosti lähtee selkärangasta refleksi; syyn on pakko löytyä suomalaisesta.

Itse olen huomannut sen että yhden (joskus molempien) osapuolen versio tällaisesta tapauksesta voi erota huomattavasti totuudessa. Tämä ei nähdäkseni katso syntyperää tai kansalaisuutta.

Itse olen saanut nimittäin kuulla monista tapahtumista erittäin omalaatuisia ja suoraan sanottuna valheellisia kertomuksia ihmisiltä, joilla ei pitäisi olla mitään motiivia minulle törkeästi päin naamaa valehdella. Olen suhtautunut erittäin skeptisesti tapahtumakuvauksiin, joista en ole kuullut molempien osapuolten näkemystä. Netissä muutenkin kiertää mitä ihmeellisempiä tarinoita, jotka voivat myöhemmin paljastua täydeksi potaskaksi.

Minulla kieltämättä nousee aina karvat pystyyn kun joku kertoo että hänen kimppuunsa käytiin ilman syytä. Kutsun tätä kokemuksen tuomaksi terveeksi epäluuloksi.

Älkää käsittäkö tätä niin että syytän ketään valehtelusta tai että väitän ettei tämä kertomus ole täyttä totta, en kyllä yhtään ihmettelisi vaikka näin olisikin. Tahdon sanoa että jäitä hattuun ja odotetaan, josko tapauksesta saadaan lisätietoja.
 
Taas on yksi entinen Suomen Pääministeri päässyt lihavaan EU-virkaan, ja johan alkoi armoton mokuttaminen. Mari Kiviniemi pääsi OECD:n apulaispääsihteeriksi, ja viesti on taattua EU-paskaa. Kiviniemi vähättelee viime vuotisten matujen määrää, koska eihän se ole kuin alle prosentti kaikista eurostokansalaisista. Lopuksi suora lainaus puheesta noin 16 minuutin kohdalta: "Our evidence shows that most countries migrants pay more in tax and social contributions than they receive in individual social benefits." [suom. Todisteemme osoittavat, että useimmissa maissa siirtolaiset maksavat enemmän veroja ja yhteisöllistä panostusta kuin saavat yksilöinä sosiaalitukia.] Web-cast löytyy tuolta:
https://vodmanager.coe.int/coe/webcast/coe/2016-10-11-2/en/2

Siinä mielessä tuo pitää paikkansa siltä osin, jos puhutaan esimerkiksi Englantiin työn perässä menneistä puolalaisista putkimiehistä. He maksavat yleensä enemmän veroja kuin saavat sosiaalitukia, koska he ovat töissä. Jos taas puhutaan "pakolaisista", joita usein kutsutaan virheellisesti maahanmuuttajiksi (immigrant/migrant), niin sitten tuo ei pidä paikkaansa.
Huomatkaa siis tosiaan sana "migrants". Siis esim puolalainen putkimies on tässä tutkimuksessa varmaankin mukana "siirtolaisena". Jos vaikkapa Ruotsin tai Suomen kohdalla tarkasteltaisiin vain muista EU-maista tulleita siirtolaisia , niin Ruotsi ja Suomi saattaa hyvinkin olla reippaasti voiton puolella. Jos otetaan vain Afrikan ja Lähi-Idän siirtolaiset on tilanne lähinnä karmea. Tämä on hyvin tyypillinen epärehellinen tapa argumentoida jättämällä kuviosta kokonaan pois eri taustoista tulevien siirtolaisten hurjat erot. Aivan sama kuin väittäisi, että veikkaus maksaa enemmän voittorahoina ulos kuin saa rahaa yhtiön sisään. Suomessa kaikki matuihin uhrattava raha on kantasuomalaisten verottamista. Asumisesta alkaen matut kuppaavat tukea tuen päälle. Matujen osalta verokertymää ei saa positiiviseksi millään ilveellä.

Valitulla suureella (verot vs henkilökohtaiset etuudet) Suomen valtio ja kuntataloudet olisivat massiivisen ylijäämäisiä. Kulupuolelta tippuisivat pois siis mm. terveydenhuolto, koulutus, liikenneinfrastruktuuri, poliisi- ja oikeuslaitos, puolustus, yleinen hallinto jne, jne.

On olemassa valhetta, paskapuhetta ja aivan totaalisen härskiä paskan hieromista naamaan. Mihinköhän kategoriaan tämäkin juttu sopii?
 
Back
Top