Pakolaisuus

Yhdysvaltoja pidetään aina jonain monikulttuurin esimerkkinä. Tähän se Suomessakin menee.
Katso liite: 33380

Tuosta ylläolevassa kartasta voi katsoa myös äänestys käyttäytymisen

Katso liite: 33381

Lähes kaikissa Isoissa kaupungeissa sama. Miksi Suomesta tulisi erilainen.
Katso liite: 33382
Katso liite: 33383
Kartat täältä
https://amp.businessinsider.com/most-segregated-cities-in-america-2013-11
Noihin etnisyyden mukaan värikoodattuihin karttoihin kun saisi vielä rikostilastot, niin sitten vasta värikästä olisikin.
 
yhdysvallat, oli ainakin ennen, sulatusuuni. Eri kulttuureista tulleet ihmiset sulautuivat yhdessä amerikkalaisiksi.

monikulttuurisuus taas, vai pitääkö sanoa "multiculturalism", on mätää salaattia.
monitasoista lokeroitunutta PASKAA, joka ei ole rikkaus.

missä on onnistunut multikulttuurinen demokratia?
jotkut on nostelleet esimerkkinä Singaporea. Onko muita?
 
yhdysvallat, oli ainakin ennen, sulatusuuni. Eri kulttuureista tulleet ihmiset sulautuivat yhdessä amerikkalaisiksi.

monikulttuurisuus taas, vai pitääkö sanoa "multiculturalism", on mätää salaattia.
monitasoista lokeroitunutta PASKAA, joka ei ole rikkaus.

missä on onnistunut multikulttuurinen demokratia?
jotkut on nostelleet esimerkkinä Singaporea. Onko muita?

Brasilia...tosin mielipiteet voivat vaihdella asiasta.
 
yhdysvallat, oli ainakin ennen, sulatusuuni. Eri kulttuureista tulleet ihmiset sulautuivat yhdessä amerikkalaisiksi.

monikulttuurisuus taas, vai pitääkö sanoa "multiculturalism", on mätää salaattia.
monitasoista lokeroitunutta PASKAA, joka ei ole rikkaus.

missä on onnistunut multikulttuurinen demokratia?
jotkut on nostelleet esimerkkinä Singaporea. Onko muita?
Jotenkin vain olettaisin että Singaporessa EI TAIDA mikään monikulttuurinen keppostelu onnistua? Keppiä taitaa tulla aika nopeasti kintuille jos moniosaajat alkavat harjoittaa omia kansallisia erityispiirteitä sisältäviä tapojaan..
 
Jotenkin vain olettaisin että Singaporessa EI TAIDA mikään monikulttuurinen keppostelu onnistua? Keppiä taitaa tulla aika nopeasti kintuille jos moniosaajat alkavat harjoittaa omia kansallisia erityispiirteitä sisältäviä tapojaan..

Singaporessa ollaan varsin systemaattisia tuon kepin käytön kanssa. Myös esim. karkoitusten yhteydessä, jossa karkoitettava saa viidesti keppiä läksiäisiksi. Näkisin tuon olevan ihan kätevä käytäntö kaikenlaista vastaan hangoittelua vastaan.
 
@Mortti Ainahan voi asiasta ilmoitella viranomaisille.

Miksi ilmoittaa?

Luuletko että rikkaat ilmoittavat toistensa "verosuunnittelusta"? Miksi pitäisi ilmoittaa jostain pienestä ihmisestä joka yrittää pärjätä?

Sinä päivänä kun aletaan puuttumaan "lailliseen" kaksoislaskutukseen, konsernien sisäiseen lainoitukseen, group-overhead-veloitukseen, veroparatiisitytäryhtiökikkailuun jne. jne. niin tule minulle sanomaan että pitää ilmiantaa joku duunari joka yrittää elää. Sitten voidaan puhua asiasta.

Se, että Eestiduunarit ovat täällä on yksi keskustelu jota voidaan käydä. Mutta kun asia on nyt näin, niin miksi pienen ihmisen pitäisi noudattaa lakeja, joita isot pojat eivä
t noudata?
 
Viimeksi muokattu:
Turkin ja Kreikan raja vuotaa taas, Euroopan maat huolestuivat – "Paine itäisellä Välimerellä on selkeästi kasvanut"
EU:n sisäministerit keskustelevat tiistaina, mitä esimerkiksi Kreikan saarien maahanmuuttotilanteelle voidaan tehdä.
Maahanmuuttajat
6.10.2019 klo 20.39
Maahanmuuttajat suojautuivat poliisien kyynelkaasulta Morian pakolaisleirillä Lesboksen saarella Kreikassa 29. syyskuuta.

Maahanmuuttajat suojautuivat poliisien kyynelkaasulta Morian pakolaisleirillä Lesboksen saarella Kreikassa 29. syyskuuta.Angelos Tzortzinis / AFP
13-3-7157948.jpg

Maria Stenroos

@mariastenroos

Jaa artikkeli Whatsapissa
Jaa artikkeli Facebookissa
0
Jaa artikkeli Twitterissä
Syyskuun viimeinen viikko toi Kreikan saarille eniten maahanmuuttamäärän, joka on suurin määrä viikossa vuosiin. Afganistanista, Syyriasta ja useista muista maista lähteneitä ihmisiä tuli saarille yli 3 000. Tulijoita on ollut enenevässä määrin syksyn ajan.
Maahanmuuttajamäärän kasvu on huomattu myös Suomessa, joka seuraa kokonaisuutta EU-puheenjohtamaan roolissa.
– On havaittavissa, että paine on selkeästi kasvanut tällä itäisen Välimeren reitillä, missä Kreikka ja Kypros EU-maina ovat, sanoo sisäministeriön ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri.
Luvut ovat hätkähdyttäneet Kreikkaa, joka on kertonut huolestaan muille EU-maille. Saarilla on vaikeuksia huolehtia tulijoista. Eniten tulijoita on Lesboksen saarella, joka on lähellä Turkkia.
Rajavartijat hinaavat kumivenettä.

Kreikkalaiset rajavartijat hinasivat kumivenettä, jonka kyydistä oli pelastettu Välimeren ylittäneitä siirtolaisia, Skala Sikamiasin satamassa Lesboksen saarella 29. syyskuuta.Angelos Tzortzinis / AFP
Torstaina Ranskan, Saksan ja EU:n edustajat kävivät Turkissa selvittämässä, miksi maahanmuuttajia on viime viikkoina ja kuukausina jälleen enenevässä määrin alkanut päätyä Turkista EU:n puolelle.
– On kiireesti tehtävä enemmän, jotta lähdöt Turkista havaitaan ja torjutaan, EU:n maahanmuutosta vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos sanoi torstaina Turkin-vierailullaan.
Turkissa huolehditaan yhä miljoonista pakolaisista
Syyskuun viimeisen viikon tulijamäärä on suurin sitten vuoden 2016, jolloin EU ja Turkki sopivat maahanmuuton rajoittamisesta. Turkki lupasi yrittää estää maahanmuuttajia lähtemästä Turkista Eurooppaan, ja EU vastaavasti lupasi tukea Turkissa olevien pakolaisten koulutukseen ja olojen parantamiseen.
Turkille luvattiin yhteensä kuusi miljardia euroa tukia eri organisaation kautta pakolaisista huolehtimiseen. Ylen virkamieslähteistä saamaan tiedon mukaan rahat alkavat nyt olla käytetty.
Yle Uutisgrafiikka

Turkki
Maahanmuuttajamäärät eivät edelleenkään ole suuria siihen nähden, mitä esimerkiksi Kreikassa koettiin neljä vuotta sitten. Vuonna 2015 Kreikkaan saapui yli 800 000 maahanmuuttajaa. Tänä vuonna tulijoita oli syyskuun loppuun mennessä YK:n pakolaisjärjestön mukaan 46 000, koko viime vuoden aikana tulijoita oli 50 000.
Saksan sisäministeri: Tarvitsemme järjestystä pakolaispolitiikkaan
Euroopan unionissa kuitenkin mietitään, voiko vuoden 2015 tilanne toistua. Huolta kannetaan erityisesti Saksassa. Turkissa vieraillut Saksan sisäministeri Horst Seehofer kuvaili muutaman vuoden takaista maahanmuuttovirtaa, jolloin tilanne ei ollut enää täysin hallinnassa.
– Emme halua, että vuoden 2015 tapahtumat toistuvat. Silloin ihmisiä ilmestyi Euroopan eri kolkkiin. Me tarvitsemme järjestystä pakolaispolitiikkaan, jolloin Euroopassa on sille selvät säännöt, mieluummin kuin niin, että tänne saapuu tuhansia tulijoita, Horst Seehofer sanoi torstaina Turkissa.
Horst Seehofer

Saksan sisäministeri Horst Seehofer.Filip Singer / EPA
Turkissa on uutistoimisto AFP:n tiedon mukaan 3,6 miljoonaa Syyriasta paennutta. Kreikkaan Turkin kautta tulee sekä syyrialaisia, alunperin Afganistanista lähteneitä sekä lukuisia muita kansalaisuuksia. Paine Turkissa on kova, sillä monet haluavat Syyriasta Idlibin alueelta Turkkiin pois sodan jaloista.
Turkin sisäministeri Suleyman Soylu sanoo Turkin huolehtineen velvoitteistaan. Se sanoo olevansa maa, joka huolehtii maailman suurimmasta pakolaismäärästä.
– Idlibin olosuhteet ja turvallisuus huomioiden meidän on ymmärrettävä, että saatamme kohdata uuden, 3 750 000 pakolaisen aallon, Soylu sanoi torstaina.
Euroopan näkökulmasta Turkki on puskuri, joka pitää maahanmuuttajat lähempänä kotimaitaan. Myös Turkin painetta ymmärretään.
– Turkin kanssa täytyy nyt katsoa, mikä on heidän tilanteensa on ja miten EU voi yhdessä Turkin kanssa päästä sellaiseen tilanteeseen, että määrät pysyvät hallinnassa, sisäministeriön Yli-Vakkuri sanoo.
Itäisen Välimeren reittiä ja muuta maahanmuuton tilannetta puidaan sisäministerikokouksessa tiistaina. Ylen tietojen mukaan Turkin maahanmuuttotilanne nostetaan myös EU-johtajien huippukokouksen ratkottavaksi vajaan kahden viikon päästä.

 
Jälleen sai seurata irakilaisten toimintaa uimahallissa. Suihkussa ollaan uikkarit jalassa. Sitten mennään saunaan uimahousut jalassa. Ei uskalla tai halua olla maassa maan tavalla.


Päivän pelasti uimahallin täti. Hän ajoi nuo kolme irakilaista pois altailta, kun oli liian pitkälahkeiset shortsit jalassa. Kävi toivottavasti kunnian päälle, kun nainen ajaa pois hallilta.


Hetken kuluttua kaverit tulevat hyväksyttävissä varusteissa hallille. Yksi jää matalaan osioon kun ei osaa uida. Kaksi menee nopeiden uimareiden radalle. Eivät ui nopeasti. Oleskelevat lähinnä radan puolivälissä kunnes joku rohkea uimari uskaltaa huomauttaa, ettei tämä ole oikea paikka oleskeluun, vieressä on normaaleita ratoja.
"Nopeat uimarit" -kyltti on vain suomeksi, mutta kyllä pitäisi älytä, ettei ole sopivaa olla toisten tiellä.
 
Mitähän vikaa noissa lahkeettomissa uimahousuissa on kun ei kelpaa teineille? En ymmärrä. Mun nuoruudessa muuta ei ollutkaan.
 
Kuuntele Ykkösaamu Yle Areenassa:

 
https://seura.fi/asiat/sisaminister...asialistalla-somalialaisten-pakkopalautukset/

Sisäministeri Maria Ohisalo aikoo matkustaa Mogadishuun – Asialistalla somalialaisten pakkopalautukset

Poikkeuksellisen vierailun päätarkoitus on vahvistaa maiden yhteistyötä kriisinhallinnassa. Myös Suomen ja Somalian väliltä yhä puuttuvasta palautussopimuksesta keskustellaan.
Seuran tietojen mukaan sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) aikoo tehdä Somalian pääkaupunkiin Mogadishuun työvierailun vielä tämän vuoden aikana.

Ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, suomalainen ministeritason vierailu Somaliaan nähtiin vuonna 2013, kun ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) piipahtivat viiden tunnin ajan Mogadishussa osana Afrikan sarven kiertomatkaansa.

Suomalaisministerit keskustelivat tuolloin muun muassa Somalian presidentin ja ulkoministerin kanssa maan kehityksestä ja kansainvälisen yhteisön antamasta avusta. Silloin Suomi tuki Somaliaa noin yhdeksällä miljoonalla eurolla vuodessa. Viime vuonna tukisumma oli kymmenen miljoonaa euroa.

Nyt valmisteilla olevan Ohisalon vierailun asialista on samansuuntainen. Pääpaino on maiden välisissä suhteissa ja Somalian oikeusvaltiokehityksen vahvistamisessa.

Virkamiesten kielellä kyse on siviilikriisinhallinnasta. Se tarkoittaa esimerkiksi Somalian poliisin, syyttäjälaitoksen, rajaviranomaisten ja korruption vastaisen toiminnan tukemista muun muassa koulutuksen avulla.

Parhaillaan Somaliassa on käynnissä YK:n ja EU:n johtamat siviilikriisinhallinnan hankkeet, joissa työskentelee yhteensä kymmenen suomalaista.

Lisäksi puolenkymmentä suomalaista antaa johtamiskoulutusta Somalian asevoimien johdolle, mutta sotilasasiat eivät kuulu Ohisalon vierailun asialistalle.

Paluu ministeritasolle
Ohisalon vierailun toinen tärkeä asiakokonaisuus on maahanmuutto. Viimeisen vuoden aikana Suomi on tehnyt somalialaisten oleskeluluvista yli 3600 päätöstä, joista kielteisiä oli lähes 700.

Karkotus- ja käännytyspäätöksiä tehtiin samalla ajanjaksolla yhteensä 80 kappaletta. Niiden taustalla oli usein joko kielteinen turvapaikkapäätös tai oleskelulupaa hakeneen rikos. Pakkopalautuksia toteutetaan kuitenkin vuosittain vähemmän, muun muassa siksi, että päätöksistä valitetaan usein.

Palautusten toimeenpanoa on hankaloittanut se, ettei maiden välillä ole niistä sopimusta.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus yritti neuvotella takaisinluovutussopimusta. Esimerkiksi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) tapasi somalialaisen kollegansa Suomessa, mutta sopimusta ei tuolloinkaan saatu aikaiseksi.

Antti Rinteen (sd.) hallitus ilmoittaa ohjelmassaan, että se ”pyrkii saamaan aikaan palautussopimukset kaikkien keskeisten kolmansien maiden kanssa, joiden kansalaisia Suomi voi palauttaa turvallisesti”. Tähän asti nykyhallitus on keskustellut aiheesta somalialaisten kanssa virkamiestasolla.

Ohisalon Somalian-vierailu merkitsee toteutuessaan sitä, että keskustelu palautussopimuksesta palaa jälleen ministeritasolle. On tosin vaikea ennakoida sitä, onko tämä merkki siitä, että läpimurto pitkissä neuvotteluissa olisi nyt lähempänä kuin ennen.

Takaisinluovutussopimuksen puuttumisesta huolimatta somalien pakkopalautuksia on toteutettu niin Sipilän kuin Rinteen hallituksen aikana.

Eiköhän käsitys oikeusvaltiosta ole ihan lakipisteessään Somaliassa.
 
Back
Top