Panssarivaunut

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Käyköhän uusi tykki näihin vanhoihin torneihin ja alavaunuihin!?
Käsittääkseni listalla on aika monta muuta kohtaa ennen kuin tykin vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi. Erityisesti Suomen tyypillisillä ampumaetäisyyksillä.
 

CarriE66

Kapteeni
Joo, aivan. Ei tuo mahdu enään millään vanhoihin tiloihin.
Meneeköhän torni samaan kääntökehähalkaisijaan, vai uudistuneeko sekin samalla? Tai jos uudistuu, niin sehän tarkoittaa jo koko vaunun uutta suunnittelua.
Tuskin kukaan osaa varmuudella sanoa tässä vaiheessa. Ainoa kommentti mitä olen toistaiseksi lukenut oli Rheinmetallilta todettu "Vaatinee automaattilataajan ja uuden tornisuunnittelun". Tosin onhan Leo2:sta ja M1 Abramssista tehty niitä 140mm pääaseella varustettuja kokeiluversioita ja käsittääkseni näissä tornit sopivat alkuperäisiin runkoihin.
 

Susitaival

Kersantti
Tuskin kukaan osaa varmuudella sanoa tässä vaiheessa. Ainoa kommentti mitä olen toistaiseksi lukenut oli Rheinmetallilta todettu "Vaatinee automaattilataajan ja uuden tornisuunnittelun". Tosin onhan Leo2:sta ja M1 Abramssista tehty niitä 140mm pääaseella varustettuja kokeiluversioita ja käsittääkseni näissä tornit sopivat alkuperäisiin runkoihin.
En tiedä uusista suunnitelmista mutta 80/90-luvun taitteen testiversioissa joihin viittaat oli tosiaan alkuperäiset rungot ja se oli suunnittelun lähtökohta, koska varauduttiin kylmän sodan jatkumiseen ja silloin ne olisi pitänyt voida tehdä olemassaoleviin alustoihin muutostyönä. Ehkä tuotantoversiossa olisi pitänyt tehdä alustallekin jotain tuntuvan painonlisäyksen takia, mutta tornin kuulakehän halkaisijasta ei kai olisi jäänyt kiinni. Se automaattilataaja olisi tullut tornin takaosaan (kuten LeClercissä) ja tornista olisi lähtenyt kolmas mies pois, eli näin olisi vapautunut tilaa pääaseseen liittyvien osien koon kasvattamiselle eikä 140 mm laukauksia kai olisi säilytetty rungossa lainkaan. Ahtaaksi se 140mm Leo2 olisi varmasti käynyt tavalliseen Leo2:n verrattuna isommalla tornillakin. Proto oli tehty aika pitkälle valmiiksi, eli varmaan se on edelleen tehtävissä 'vain' torni uudelleen suunnitelemalla ja rakentamalla jos sille tosiaan on tarvetta. Noissa järeissä 140 - 152 mm kaliipereissa vaan tahtoo a-tarviketäyttö jäädä kovin pieneksi 120/125 mm kaliiperiin verrattuna, mikä on tietysti haittapuoli.
 

TBman

Ylipäällikkö
Tuskin kukaan osaa varmuudella sanoa tässä vaiheessa. Ainoa kommentti mitä olen toistaiseksi lukenut oli Rheinmetallilta todettu "Vaatinee automaattilataajan ja uuden tornisuunnittelun". Tosin onhan Leo2:sta ja M1 Abramssista tehty niitä 140mm pääaseella varustettuja kokeiluversioita ja käsittääkseni näissä tornit sopivat alkuperäisiin runkoihin.
Ainakin M1 on alkuperäinen runko näissä kokeellisissa peleissä. Tiedä sitten, että millainen ponnistus olisi sarjatuotannossa tuollainen runko/torni yhdistelmä.
 

ctg

Greatest Leader
Russia`s Ministry of Defense (MoD) is planning to upgrade its T-90A main battle tanks (MBT), according to a source in the MoD. "Russia`s Armed Forces operate several hundred of T-90A MBTs that have already revealed their high combat capacity," the source said.

"The MoD has no intention to phase out these tanks. The Ministry`s Main Directorate for Automotive and Armoured Vehicles (Russian acronym: GABTU, Glavnoye Avtobronetankovoe Upravlenie) has developed the program to upgrade the previously delivered T-90A tanks at the armour repairing plants. It is named Proriv-3 (Break-In 3). The enhanced T-90 tank will have a number of advantages over the basic model," the source added.

The Proriv-3 variant of the T-90 MBT (also designated as T-90M, M stands for Upgraded, Modernizirovanny) was unveiled at the Army 2015 military-technical forum held outside Moscow in June 2015. The vehicle has a combat weight of 50 t, a crew of three tankers, a clearance of 450 mm, and an operational range of 550 km (with additional fuel tanks installed). The tank is armed with a 125 mm smoothbore gun-launcher and a 7.62 mm coaxial machinegun.

T-90M also features a roof-mounted remote controlled weapon station (RCWS) armed with a 12.7 mm heavy machinegun. The model of the tank demonstrated at the Army 2015 defense show was up-armoured with Relikt (Relic) explosive reactive armour (ERA) developed by the NII Stali scientific-research institute (a subsidiary of the Tractor Plants Concern). The vehicle is powered by single 1,130-h.p. engine.

According to the Military Balance 2016 report issued by the International Institute for Strategic Studies (IISS), Russia`s Land Forces operate 350 T-90/T-90A main battle tanks; 200 more T-90 tanks have been placed in store.
http://www.armyrecognition.com/september_2016_global_defense_security_news_industry/russia_eyes_major_upgrade_for_its_fleet_of_t-90a_main_battle_tanks_21909163.html
 

PJ85

Eversti
Ei ole missään näkynyt vielä tietoja uusista evakuointivaunuista ja/tai pioneerivaunujen lisätilauksista? Luulisi että näillä näppäimillä voisi ehkä tietoa tulla?
 

miheikki

Respected Leader
Uutta uskontoa kehitteillä.

QUOTE]
Päivitetty: 12:54 http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/315223-katso-video-surkeasta-sotakoneesta-tuli-pyhiinvaelluskohde

HÄMEEN SANOMAT

KANTA-HÄME
Katso video - Surkeasta sotakoneesta tuli pyhiinvaelluskohde

  • Sanmagumoon-mangaryhmää vetävät Pinja Tawast ja Yusuke Ota ovat sarjakuvaprojektin sivussa innostaneet japanilaisturisteja matkustamaan Suomeen katsomaan ainoana säilynyttä BT-42-tankkia. Kuva: Terho Aalto

  • Parolannummen Panssarimuseon rinteessä seisoo yksi Suomen sotien vähemmän maineikkaista panssareista. Kuva: Terho Aalto
Parolannummen Panssarimuseon rinteessä seisoo yksi Suomen sotien vähemmän maineikkaista panssareista.

Jatkosodan aikana kehitetty BT-42 oli venäläis-suomalais-brittiläinen tuote: kevyen BT-7 -sotasaalitankin alustalle asennettiin Suomessa kehitetty torni ja vanha brittiläinen 114-millinen kanuuna.

– Lopputulos oli kulmikas, korkea ja painava, valistaa Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli.

Tankin moottori ylikuumeni helposti, eikä se pystynyt tuhoamaan uudempia venäläispanssareita. Muutenkin epäonnisessa Viipurin taistelussa vuonna 1944 yksi BT-42 ampui lähestyvään vihollispanssariin 14–18 osumaa saamatta aikaan mitään vaurioita.

BT-42 -vaunuja valmistettiin vain 18 ja niistä menetettiin sodassa noin puolet. Vain yksi tuhoutui varsinaisessa taistelussa, loput jouduttiin hylkäämään maastoon juuttumisten tai teknisten vikojen vuoksi.

– Tuhoutuneessa vaunussa menehtyi sitä johtanut hämeenlinnalainen komppanianpäällikkö luutnantti Sippel, Teräsvalli kertoo.

Loput vaunut romutettiin pian sodan jälkeen. Ainoa säästetty yksilö seisoo Panssarimuseon rinteessä.

Tästä vaunusta on tullut japanilaisten pyhiinvaelluskohde sekä yllättävä vetonaula museon katehankkeelle.

Vaunua on syksyn aikana käynyt ihailemassa kymmenkunta japanilaista. Sitä on valokuvattu kaikista mahdollisista kuvakulmista. Sen vieressä on hihkuttu innosta ja kyynelehditty onnesta. Ja sille on soitettu kannelta.

– Syyskuun alussa eräs isä kävi teini-ikäisen tyttärensä kanssa, joka kiipesi soittamaan kannelta tankin kupeelle. Isä rahoitti heti 1500 eurolla katehankettamme. Aivan ihmeellinen kulttuuri! Teräsvalli ihastelee.

Hämmentäviä asioita tapahtuu myös syksyisenä keskiviikkona. Tokiosta neljäksi päiväksi Suomeen matkustanut Wakaha Inui kaivaa kantolaukustaan kantelen, istuu vaunun viereen ja alkaa tapailla kieliä.

– Tulin vain nähdäkseni tämän tankin, se on kuuluisa. Vaunu näyttää ihan mahtavalta, mutta hieman sen kunto huolettaa, Inui kertoo.

Inuin soittamaa kappaletta ei ole helppo tunnistaa. Säkkijärven polkkaa kuulee nykyään harvemmin, varsinkaan kanteleelle sovitettuna.

Japanissa Suomi ja suomalaisuus ovat muodissa, eivätkä kaikki fanita vain Muumeja ja metsää.

Kymmenettuhannet japanilaiset intoilevat Inuin tapaan Suomen sotahistoriasta. Inuin fanitus näkyy myös hänen vaatteissaan. Verkkaritakin merkit on versioitu vanhoista suomalaisista aselajimerkeistä.

Innostus vaatii selityksen. Sen antavat tamperelaiset Pinja Tawast ja Yusuke Ota.

Sanmagumoon-mangaryhmää vetävää pariskuntaa voi pitää peräti syynä Parolannummen japanilaisasiakkaiden pienehköön ryntäykseen.

Pariskunta julkaisi loppukesästä kaksi manga-sarjakuvakirjaa. Niistä toinen, suomeksi ja japaniksi tekstitetty Suomusume, kertoo muun muassa lukiolaistyttöjen Mikon, Mikan ja Akin sekä kolmikon käyttämän BT-42:n maineteoista koulujenvälisessä panssarivaunuturnauksessa.

Sarjakuva pohjautuu viime vuonna Japanissa ilmestyneeseen Girs und Panzer -anime-elokuvaan ja aiemmin ilmestyneeseen samannimiseen suosittuun tv-sarjaan.

– BT-42 on sympaattinen panssarivaunu. Se suoriutuu leffassa paremmin kuin historiassa, Pinja Tawast sanoo.


Sarjakuvaa on myyty Japanissa vain muutamia satoja kappaleita, mutta se on selvästikin löytänyt intohimoisen kohderyhmän.

Sarjisten ilmestymisen myötä Panssarimuseon katehanke on saanut lahjoituksina kymmeniltä japanilaisilta yhteensä yli 10 000 euroa. Tawast ja Ota markkinoivat museota parhaansa mukaan verkossa ja taannoisella kirjapromootioreissullaan Japanissa.

– Kun saimme tietää tästä katoskampanjasta, panimme omat Twitter-kanavamme ja kontaktimme käyttöön. Japanissa halutaan pelastaa BT-42! Ota nauraa.

Kaksikolla on tekeillä lisää Suomi-aiheista mangaa.

– Tähän projektiin tehtiin paljon selvitystyötä ja löydettiin kiinnostavia tarinoita. Myös lukijamme ovat kiinnostuneet laajemminkin suomalaisesta sotahistoriasta, joten olisi hienoa tarjota japaninkielisissä versioissa tietoa vaikkapa lotista. HÄSAKatso Girls und Panzer -elokuvan traileri Youtubesta.[/QUOTE]
 

TBman

Ylipäällikkö
Uutta uskontoa kehitteillä.

QUOTE]
Päivitetty: 12:54 http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/315223-katso-video-surkeasta-sotakoneesta-tuli-pyhiinvaelluskohde

HÄMEEN SANOMAT

KANTA-HÄME
Katso video - Surkeasta sotakoneesta tuli pyhiinvaelluskohde

  • Sanmagumoon-mangaryhmää vetävät Pinja Tawast ja Yusuke Ota ovat sarjakuvaprojektin sivussa innostaneet japanilaisturisteja matkustamaan Suomeen katsomaan ainoana säilynyttä BT-42-tankkia. Kuva: Terho Aalto

  • Parolannummen Panssarimuseon rinteessä seisoo yksi Suomen sotien vähemmän maineikkaista panssareista. Kuva: Terho Aalto
Parolannummen Panssarimuseon rinteessä seisoo yksi Suomen sotien vähemmän maineikkaista panssareista.

Jatkosodan aikana kehitetty BT-42 oli venäläis-suomalais-brittiläinen tuote: kevyen BT-7 -sotasaalitankin alustalle asennettiin Suomessa kehitetty torni ja vanha brittiläinen 114-millinen kanuuna.

– Lopputulos oli kulmikas, korkea ja painava, valistaa Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli.

Tankin moottori ylikuumeni helposti, eikä se pystynyt tuhoamaan uudempia venäläispanssareita. Muutenkin epäonnisessa Viipurin taistelussa vuonna 1944 yksi BT-42 ampui lähestyvään vihollispanssariin 14–18 osumaa saamatta aikaan mitään vaurioita.

BT-42 -vaunuja valmistettiin vain 18 ja niistä menetettiin sodassa noin puolet. Vain yksi tuhoutui varsinaisessa taistelussa, loput jouduttiin hylkäämään maastoon juuttumisten tai teknisten vikojen vuoksi.

– Tuhoutuneessa vaunussa menehtyi sitä johtanut hämeenlinnalainen komppanianpäällikkö luutnantti Sippel, Teräsvalli kertoo.

Loput vaunut romutettiin pian sodan jälkeen. Ainoa säästetty yksilö seisoo Panssarimuseon rinteessä.

Tästä vaunusta on tullut japanilaisten pyhiinvaelluskohde sekä yllättävä vetonaula museon katehankkeelle.

Vaunua on syksyn aikana käynyt ihailemassa kymmenkunta japanilaista. Sitä on valokuvattu kaikista mahdollisista kuvakulmista. Sen vieressä on hihkuttu innosta ja kyynelehditty onnesta. Ja sille on soitettu kannelta.

– Syyskuun alussa eräs isä kävi teini-ikäisen tyttärensä kanssa, joka kiipesi soittamaan kannelta tankin kupeelle. Isä rahoitti heti 1500 eurolla katehankettamme. Aivan ihmeellinen kulttuuri! Teräsvalli ihastelee.

Hämmentäviä asioita tapahtuu myös syksyisenä keskiviikkona. Tokiosta neljäksi päiväksi Suomeen matkustanut Wakaha Inui kaivaa kantolaukustaan kantelen, istuu vaunun viereen ja alkaa tapailla kieliä.

– Tulin vain nähdäkseni tämän tankin, se on kuuluisa. Vaunu näyttää ihan mahtavalta, mutta hieman sen kunto huolettaa, Inui kertoo.

Inuin soittamaa kappaletta ei ole helppo tunnistaa. Säkkijärven polkkaa kuulee nykyään harvemmin, varsinkaan kanteleelle sovitettuna.

Japanissa Suomi ja suomalaisuus ovat muodissa, eivätkä kaikki fanita vain Muumeja ja metsää.

Kymmenettuhannet japanilaiset intoilevat Inuin tapaan Suomen sotahistoriasta. Inuin fanitus näkyy myös hänen vaatteissaan. Verkkaritakin merkit on versioitu vanhoista suomalaisista aselajimerkeistä.

Innostus vaatii selityksen. Sen antavat tamperelaiset Pinja Tawast ja Yusuke Ota.

Sanmagumoon-mangaryhmää vetävää pariskuntaa voi pitää peräti syynä Parolannummen japanilaisasiakkaiden pienehköön ryntäykseen.

Pariskunta julkaisi loppukesästä kaksi manga-sarjakuvakirjaa. Niistä toinen, suomeksi ja japaniksi tekstitetty Suomusume, kertoo muun muassa lukiolaistyttöjen Mikon, Mikan ja Akin sekä kolmikon käyttämän BT-42:n maineteoista koulujenvälisessä panssarivaunuturnauksessa.

Sarjakuva pohjautuu viime vuonna Japanissa ilmestyneeseen Girs und Panzer -anime-elokuvaan ja aiemmin ilmestyneeseen samannimiseen suosittuun tv-sarjaan.

– BT-42 on sympaattinen panssarivaunu. Se suoriutuu leffassa paremmin kuin historiassa, Pinja Tawast sanoo.


Sarjakuvaa on myyty Japanissa vain muutamia satoja kappaleita, mutta se on selvästikin löytänyt intohimoisen kohderyhmän.

Sarjisten ilmestymisen myötä Panssarimuseon katehanke on saanut lahjoituksina kymmeniltä japanilaisilta yhteensä yli 10 000 euroa. Tawast ja Ota markkinoivat museota parhaansa mukaan verkossa ja taannoisella kirjapromootioreissullaan Japanissa.

– Kun saimme tietää tästä katoskampanjasta, panimme omat Twitter-kanavamme ja kontaktimme käyttöön. Japanissa halutaan pelastaa BT-42! Ota nauraa.

Kaksikolla on tekeillä lisää Suomi-aiheista mangaa.

– Tähän projektiin tehtiin paljon selvitystyötä ja löydettiin kiinnostavia tarinoita. Myös lukijamme ovat kiinnostuneet laajemminkin suomalaisesta sotahistoriasta, joten olisi hienoa tarjota japaninkielisissä versioissa tietoa vaikkapa lotista. HÄSAKatso Girls und Panzer -elokuvan traileri Youtubesta.
[/QUOTE]

Käytiin viimelomalla lasten ja paremman puoliskon kanssa Parolassa katsomassa tätäkin!
Olivat muksut bonganneet netistä jo näiden jaappanilaisten sivut, joissa on tätä tarinaa :)
Oli paljon väkeä paikalla, bussilasti saksalaisia ikääntyneitä herrasmiehiä ja kun sivukorvalla kuuntelin heidän jutustelua käsitin, että herrat ovat olleet henkilökohtaisesti käyttämässä laitteistoja. Etenkin Sturm oli kiinnostuksen kohteena!

Oli kiva päivä katsella pelejä ja lapsetkin viihtyi. Tuli hieman rekvisiittaa mukaan sieltä. Koulussa pienimmän tyttären opettaja oli kuulemma kysellyt, että mistäs olet tuollaisen STURM T-paidan saanut ja mistä on tuo kk-ammusvyön pätkä laukunkulmaan ilmaantunut :)
 

eddie

Kapteeni
Voiko pitää paikkansa että puolustusvoimat koeajaisi tällä hetkellä Leopard 7 vaunua? En nyt viitsi avata huhun alkuperää enemmän koska miksi ihmeessä koeajaisi. Todennäköisesti hevosmiesten tietotoimiston uutisia. jatkakaa..
 

SJ

Supreme Leader
Voiko pitää paikkansa että puolustusvoimat koeajaisi tällä hetkellä Leopard 7 vaunua? En nyt viitsi avata huhun alkuperää enemmän koska miksi ihmeessä koeajaisi. Todennäköisesti hevosmiesten tietotoimiston uutisia. jatkakaa..
Ei kai se täysin tuulesta temmattu mahdollisuus ole. Meillä on kasa A4 malleja jotka epäilemättä kaipaisivat pientä päivitystä, joten ehkä PV testaa erillaisia saatavilla olevia päivityksiä? Rahoituksesta ei aavistustakaan.
 

kertakenttään

Ylipäällikkö
Voiko pitää paikkansa että puolustusvoimat koeajaisi tällä hetkellä Leopard 7 vaunua? En nyt viitsi avata huhun alkuperää enemmän koska miksi ihmeessä koeajaisi. Todennäköisesti hevosmiesten tietotoimiston uutisia. jatkakaa..
Huh huh, nyt on aika teknisesti edistynyttä kun Leo 3 on vasta paperilla olemassa, mutta Suomi koeajaa jo Leo 7:aa.
 

Falangi

Kenraali
Tarkoittanette varmaan Leopard 2A7:aa, joka on siis "vain" päivitys Leopard kakkosille. Eli periaatteessa vanhat aaneloset voisi kai siis päivittää tuon tyyppisiksi, jos vain rahaa löytyy ja vanhat rungot ei happane alta.

http://www.military-today.com/tanks/leopard_2a7.htm
The Leopard 2A7 is a modular upgrade package, so other Leopard 2 tanks can be upgraded to this standard. Combat systems can be optimized depending on customer requirements.
 

eddie

Kapteeni
Nimenomaan sanottiin ettei A6 vaan A7. Olisko sitten että nelosia päivitettäis seiskoiksi. En tiedä onko mahdollista. Muistatteko että Suomi neuvotteli Sveitsin kanssa panssari kaupoista kymmenisen vuotta sitten? Kuinkas siinä kävi? Ei ole kuulunut asiasta mitään.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Olen muistavinani, että 7 malli suunniteltu erityisesti kaupunkiolosuhteisiin soveltuvaksi.
 

SJ

Supreme Leader
Olen muistavinani, että 7 malli suunniteltu erityisesti kaupunkiolosuhteisiin soveltuvaksi.
Eli erityisesti kylkipanssaria on lisätty, mahdollisesti pohja ja katto panssaria.

Näkisin, että tuollainen tankki voisi olla hyödyllinen tukiessa kaupunkitaistelijoita, ja varmaankin erilliskomppania tuolla varustuksella voisi olla mahdollinen. Mutta muuten näkisin, että hieman riisutumpi versio tuosta vaunusta voisi olla parempi ratkaisu.

Mitenkähän on, olisiko sellainen Israelilainen APS hyvä lisä nykyisiin panssareihin?
 

Falangi

Kenraali
Olen muistavinani, että 7 malli suunniteltu erityisesti kaupunkiolosuhteisiin soveltuvaksi.
A7+ (plus) malli on suunniteltu myös kaupunki- ja sissisotaa silmillä pitäen, mutta perus A7 ei.

Wikistä: https://en.wikipedia.org/wiki/Leopard_2#Leopard_2A7
The Leopard 2A7 is fundamentally different from the KMW variant 2A7+ and is not optimized for combat in urban terrain.

The Leopard 2A7+ is designed to operate both in low intensity and high intensity conflicts.
 
Top