Panssarivaunut

Mitenkä muuten EMP ja sähkö. Abrams ja luultavasti muutkin modernit länsipanssarit on suojattu EMP pulsseilta, miten itäraudassa? Ja toinen eli sähkö. Voiko panssarivaunun lamauttaa erittäin voimakkaalla sähkövirralla/latauksella joka ylikuormittaisi nykyaikaisen tst-vaunun elektroniikan? Voiko rakentaa sähkömiinan? Esim vihollisen kulkuväylälle pintaan haudattu suojaamaton suurjännitelinja, jonkin sillan taakse joka vihollisen on ylitettävä. Ei sillalle koska ne varmasti tutkitaan erittäin tarkkaan miksi on vielä ehjä. jos panssarit muodostavat Faradayn häkin, niin ainakin jalkaväki saisi grillauksen kun puolustaja vetää kytkimestä ja muutama kilometri raudoitusverkkoa alkaa johtamaan.

Tuossa asiassa en luottaisi naapurin kaluston heikkouteen, vaan pikemminkin heidän kalustonsa on sellaista, joka ei asiasta suuremmin välittäisi. Tämä siis siksi, että he ovat se porukka jolla on ollut viimeksi putkiradioita käytössä ja jonka ajoneuvojen moottorit ovat todennäköisemmin tyyppiä, jossa ei ole mitä sattuu elektroniikkaa hajoamassa.
 
Tuossa asiassa en luottaisi naapurin kaluston heikkouteen, vaan pikemminkin heidän kalustonsa on sellaista, joka ei asiasta suuremmin välittäisi. Tämä siis siksi, että he ovat se porukka jolla on ollut viimeksi putkiradioita käytössä ja jonka ajoneuvojen moottorit ovat todennäköisemmin tyyppiä, jossa ei ole mitä sattuu elektroniikkaa hajoamassa.
Mitenkähän tuon EMP suojauksen kanssa oikein on? Onko muka psv:n moottoritila suojattu TÄYSIN pulssilta kun sieltä tulee pakosarjat ja ilmanotto ja yhteys alustan vaihdelaatikkoon ja akselistoon? Epäilen tuota. En ole koskaan ainakaan mistään lukenut vaunujen täyttävän EMP -proof vaatimukset.
 
Mitenkähän tuon EMP suojauksen kanssa oikein on? Onko muka psv:n moottoritila suojattu TÄYSIN pulssilta kun sieltä tulee pakosarjat ja ilmanotto ja yhteys alustan vaihdelaatikkoon ja akselistoon? Epäilen tuota. En ole koskaan ainakaan mistään lukenut vaunujen täyttävän EMP -proof vaatimukset.

Jos katsot edellisen viestini, niin siinä arvelin, että naapurilla saattaisi yhä olla kalustoa, joihin EMP:llä ei ole vaikutusta. Siis vanhat diesel moottorit ja putkiradiot. Uskoisin heilläkin olevan nykyään paljon sellaistakin kalustoa, jotka saa sekaisin EMP:llä, mutta jos heillä on kalustoa joilla tuhota vihollisen EMP suojaamatonta kamaa, niin eiköhän he ole siinä sivussa miettineet omaa kalustoaankin.
 
Panssarivaunuista puheenollen, IL:n Suomi piilotti 1000 tykkiä artikkelin mukaan T-55M:t eivät ole olleet vahvuusilmoituksissa hyvin pitkään aikaan. Vissiin niitä jonkun verran on vielä ainakin harjoitusvaunuina?
PV on varmaankin tulkinnut sopimuksia niin, että koska vain MBT:t pitää ilmoittaa, ja koska T-55M:t ovat määritelmällisesti "medium tank" eikä MBT, ja sitä paitsi ne ovat vielä pioneeritehtäviin tarkoitettuja, ei niitä ole tarvinnut ilmoittaa.
 
PV on varmaankin tulkinnut sopimuksia niin, että koska vain MBT:t pitää ilmoittaa, ja koska T-55M:t ovat määritelmällisesti "medium tank" eikä MBT, ja sitä paitsi ne ovat vielä pioneeritehtäviin tarkoitettuja, ei niitä ole tarvinnut ilmoittaa.

Ei siitä ole kuin pari vuotta kun MBT-sarakkeessa luki vielä 108kpl. Sittemmin nuo 8kpl hävisivät. Kun Leon rivivahvuus on 100kpl niin loput lienevät olleet T-55M-jyrävaunuja. Ainakin määrä täsmää Parolan tst-osastojen kokoonpanojen kanssa.
 
Hemmetin hyvä.
Muuten, paitsi tuon ammuksen osalta. Voihan ne tietysti onnistukin, mutta mieleen tulvii kaikki jenkkien yritykset tehdä all-in-wondereita missä yksi ase, ammus tai alusta tekee kaiken ja sopii kaikille korvaten tehtävään räätälöidyt tuotteet. Useimmin lopputuloksena on projektin peruutus, 20v myöhässä tai parhaimmassakin tapauksessa Jack of all trades, master of none.
Näistä huippumoderneista ammuksista peruttiin laivaston puolella pari viikkoa sitten LRLAP 155mm tykinammus. Hieno ammus tuli mutta hinnaksi tuli 800k -1M$, Tomahawkin saa samaan hintaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Long_Range_Land_Attack_Projectile
 
Voiko rakentaa sähkömiinan? Esim vihollisen kulkuväylälle pintaan haudattu suojaamaton suurjännitelinja, jonkin sillan taakse joka vihollisen on ylitettävä. Ei sillalle koska ne varmasti tutkitaan erittäin tarkkaan miksi on vielä ehjä. jos panssarit muodostavat Faradayn häkin, niin ainakin jalkaväki saisi grillauksen kun puolustaja vetää kytkimestä ja muutama kilometri raudoitusverkkoa alkaa johtamaan.

Tai hoitaa asia hieman yksinkertaisemmin parilla tellulla, ja viuhkapanoksella...? :rolleyes:
 
Viuhkapanos ei sovi panssarintoimintaan, herra sivari. Niillä torjutaan jalkaväkeä.
Pienet viuhkapanokset alkanevat kohtapuolin olla vakiota jakotavaraa kaikille jalkaväkijoukoille. Nämä ovat panssarintorjunnassakin kivoja ylläreitä varsinkin jos jalkaväkiosat ratsastavat BMP/BTR:n kansilla. Jos eivät ole kansilla, viuhkapanokset purevat joka tapauksessa jalkautuneeseen porukkaan.
 
Nämä ovat panssarintorjunnassakin kivoja ylläreitä varsinkin jos jalkaväkiosat ratsastavat BMP/BTR:n kansilla. Jos eivät ole kansilla, viuhkapanokset purevat joka tapauksessa jalkautuneeseen porukkaan.

Kunhan ensin selviävät kylkimiinasta, IEDestä taikka kaikesta muusta jäynästä, niin noitahan on kiva laukoa selviytyjien keskelle, kun ne rientää uralta metsään suojaan, jos tulta ei ole päästetty vapaaksi. Mutta normi panssarivaunua vastaan niillä ei tee yhtään mitään. BTRän renkaat tosin voi tykätä kyttyrää tuon losauttamisesta vierellä. Tosin ilman kokeilematta en tiedä repiikö kumipyörän atomeiksi lähietäisyydeltä.
 
Viimeksi muokattu:
Kunhan ensin selviävät kylkimiinasta, IEDestä taikka kaikesta muusta jäynästä, niin noitahan on kiva laukoa selviytyjien keskelle, kun ne rientää uralta metsään suojaan, jos tulta ei ole päästetty vapaaksi. Mutta normi panssarivaunua vastaan niillä ei tee yhtään mitään. BTRän renkaat tosin voi tykätä kyttyrää tuon losauttamisesta vierellä. Tosin ilman kokeilematta en tiedä repiikö pyörän atomeiksi.
Toki panssareille on omat miinansa mutta kun sattuu tämän kotimaisen Forcit viuhkapanoksen tielle niin kyllä siinä prismat ja muut herkemmät osat saavat siipeensä. Kuulat läpäisevät vielä kymmenissä metreissä 4mm teräslevyn joten voi telasto/pyörätkin hieman rahista tuon kuulasateen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ctg
Sain tälläisen ilmoituksen/vinkin. kannattaa ajaa kääntäjän läpi

Reservisten für Neuaufstellung des Gebirgspanzerbataillons 8 gesucht

Der Kampfpanzer Leopard 2 im Gelände
Schnell und kraftvoll, der Kampfpanzer Leopard 2 (Quelle Heer/PIZ)
Größere Abbildung anzeigen

Pfreimd, 31.07.2014.
Das Gebirgspanzerbataillon 8 wird in Pfreimd neuaufgestellt. Es gibt daher viele spannende Aufgaben und die Möglichkeit für Panzerleute der Reserve jeder Laufbahngruppe, eine neue militärische Heimat zu finden. Denn auch in Zukunft wird die Panzertruppe ein wichtiger Bestandteil des Heeres bleiben.

Im Rahmen der Neuausrichtung der Bundeswehr gliedert sich das Deutsche Heer in sechs durchhaltefähige und infanteriestarke Brigaden. Gemäß dem Ansatz „Breite vor Tiefe“ besitzen diese Großverbände nun alle Optionen zum Einsatz verbundener Kräfte. Um die Initiative erlangen zu können, durchsetzungsfähig zu sein und Stoßkraft zu besitzen sowie insbesondere gegenüber einem symmetrisch agierenden Gegner bestehen zu können, werden auch in Zukunft Panzertruppen benötigt. In der neuen Struktur "HEER2011" werden zwei Panzerbataillone zu Panzergrenadierbataillonen umgegliedert. Um die sechs Brigaden weiterhin durchhaltefähig mit Panzerbataillonen zu verstärken, werden zwei teilaktive Panzerbataillone aufgestellt. Eines dieser teilaktiven Bataillone ist das Gebirgspanzerbataillon 8 mit Standort Pfreimd.

Gliederung des neuen Gebirgspanzerbataillons 8

Das teilaktive Gebirgspanzerbataillon 8 gliedert sich in einen Stab, eine Stabs- und Versorgungskompanie sowie drei Kampfkompanien. Zwei der drei Kampfkompanien sind aktiv. Sie gehen aus der Umgliederung der Einsatz- und Unterstützungskompanien des Panzerbataillons 104 in Pfreimd und des Panzerbataillons 393 in Bad Frankenhausen hervor. Diesen Bataillonen sind die aktiven Panzerkompanien im Frieden unterstellt. Der Stab, die 1. und 2. Kompanie sind gekadert, das heißt ihr Personal besteht aus Soldaten der Reserve.

Personeller Aufwuchs und Indienststellung

Derzeit werden die Beorderungsstellen in der 1. und 2. Kompanie besetzt und das Gebirgspanzerbataillon 8 so mit Leben erfüllt. In den nächsten Jahren sind für das Personal der beiden gekaderten Kompanien sowohl Einzelwehrübungen als auch Übungsplatzaufenthalte ganzer Teileinheiten (Gruppen und Züge) geplant. "Ich freue mich schon auf den feierlichen Aufstellungsappell des Gebirgspanzerbataillons 8 am 20. September 2014 in Pfreimd", so der sichtlich stolze designierte Kommandeur, Oberstleutnant der Reserve Oliver Dellschau. Am darauffolgenden Sonntag wird ein Tag der offenen Tür in der Oberpfalz-Kaserne Pfreimd stattfinden.

Wappen von dem GebPzBtl 8
Wappen von dem Gebirgspanzerbataillon 8 (Quelle: Bundeswehr/GebPzBtl 8)

Traditionslinie zur 1. Gebirgsdivision

Das neuaufzustellende Gebirgspanzerbataillon 8 steht in der Traditionsline des gleichnamigen Bataillons der ehemaligen Panzerbrigade 24 „Niederbayern“ der 1. Gebirgsdivision. Das Gebirgspanzerbataillon 8 wurde am 1.10.1980 in Dienst gestellt und zum 31.03.1997 aufgelöst. Standort war die Rottal-Kaserne in der Gemeinde Kirchham im Landkreis Passau. Eine entsprechende Patenschaft wird wiederbelebt werden. Die Soldatinnen und Soldaten des Gebirgspanzerbataillons 8 werden als äußeres Zeichen der Verbundenheit zur Gebirgstruppe das Edelweiß am schwarzen Barett der Panzertruppe tragen.

Ansprechpartner für Interessierte
 
Lukeehan se siellä artikkelissa mitkä ammukset tuolla halutaan korvata:
  • HEAT
  • Älykkäämpi HEAT (sopii myös hekoja vastaan, miten en tiedä, mutta niin siinä lukee)
  • Esteenmurkauskranaatti (HE/HESH/vastaava)
  • Kartessiammus, eli se tykin haulipanos
"Älykkäämpi HEAT" = MPAT. Siinä on herätesytytin juurikin koptereita vastaan. Obstacle Defeating Round on sitten sama MPAT, mutta herätesytytin on vaihdettu kovaan kärkeen, jotta ammus uppoaa maaliin (esim. betoni) ennen laukeamistaan.
 
Back
Top