Paskahousu ylipäällikkönä

HMMMMMMMMMM
Eh, ei tule mieleen, vaikka kuin ponnistelen...
hhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaagh

ei.
 
Tarvitseekohan Ylipäällikköä, maan presidenttiä haukkua paskahousuksi? Vituttaa tällaiset avaukset, suoraan sanoen. En suun surmin halua tälle saitille suomi24-mallista reutomista. Presidentin kanssa voidaan olla eri mieltä ja hyvä niin, mutta eiköhän jatkossa sentään käytetä siistimpiä määreitä presidentistä?

Tämä linja kannattaa sitten muistaa myös koskien tulevia presidenttejä, oli siinä virassa kuka hyvänsä.
 
TBman jo paskansi housuihinsa ajatellessaan tulevaa päällikkyyttään Putinin alaisuudessa. Varmaan ajatuksissa oli Putinin ihannoiman Stalinin 30-luvun rakkaus muuhun johtoportaaseen.
 
Tarvitseekohan Ylipäällikköä, maan presidenttiä haukkua paskahousuksi? Vituttaa tällaiset avaukset, suoraan sanoen. En suun surmin halua tälle saitille suomi24-mallista reutomista. Presidentin kanssa voidaan olla eri mieltä ja hyvä niin, mutta eiköhän jatkossa sentään käytetä siistimpiä määreitä presidentistä?

Jos toi linja otetaan ja halutaan olla asiallisia niin ei varmaan tarvii. Eikä sen puoleen ketään muutakaan tarvii nimitellä noin.

Mut sit taas, tollanen linja tekisi tästä palstasta armottomasti tylsemmän, asiallisemman ja kuivemman mut ei kyl mitenkään vielä vajottais Suomi24:n tasolle. Nyttenkin tunnelma sähköistyi ja jengi on ihan oikeesti hiilenä kun presidenttiä on mollattu! :) Kuva on häpäisty 2015 Suomessa! Eikö se ollu hyvä et keskustelua syntyy? Tää on nimimerkkien keskustelupalsta eikä Suomen virallinen kanta tai ulkopoliittinen näyteikkuna.

Missä tietty ylläpito määrää järjestyksen, eikä siinä mitään nokan koputusta.

Ylipäällikkö on vain seremoniallinen muinaisjäänne. Pressaa pitää voida arvostella kriittisinkin sanakääntein, varsinkin kun palstalla on just kälisty just jostain Charlie Hebdonin ampumisesta palstametreittäin. Tää loukkaantuminen on ihan samaa sukua ku islamistien loukkaantumiset. Mut tietty paljon lievempää.

So: Give us Your 15 sec:????
Eli anna meille se sun 15 sekuntia parastasi????

Eli Sinun sisältö tähän?

LOL. Mitä ihme uhoomista toi nyt on? Se, että Sauli Niinistö on tasavallan presidentti ei kyllä ole mikään argumentti mihinkään. Paitsi jos Suomessakin johtajat, kuvat, patsaat ja liput ja alkaa nauttia samaa suojaa kuin diktatuureissa. Kyseessä on tavallinen poliitikko Salosta, juristi joka on vaaleissa valittu pressaksi ja on siten aivan samalla viivalla sen suhteen kuinka häntä voi tai pitäisi saada arvostella kuin kuka tahansa muu korkean profiilin poliitikko, kuten esim. Stubb tai Tuomioja.

Täällähän jengi tukehtuu pullaan ku ihan presidenttiä arvostellaan. Ihan ku jossain 70-luvulla kun konservatiivien kulmakarvat kohoilee :)

Niinistö ei halua leimautua "NATO-presidentiksi". Se on niin arka poliittinen aihe, että ei kukaan halua ottaa johtavaa asemaa siinä, että Suomesta tulisi NATO-maa. Ensin tarvitsee saada kansan yleinen mielipide selkeästi kannattamaan liittymistä, muussa tapauksessa on poliittinen riski lähteä viemään Suomea suuntaan tai toiseen. Taitavalla tasapainottelulla ja kiertelyllä saadaan kansa äänestämään jatkokaudelle ja tulevaisuus on turvattu 4 vuodeksi. Puhuin nyt siis kansanedustajista.

Niinpä. Sale olis just yksittäisistä henkilöistä tärkein mitä kansan mielipiteeseen tulee. Mielipidejohtaja joka ei käytä mielipidevaltaansa eli ei laita itseään likoon epävarman lopputuloksen takia vaan seivailee jatkokautta.

Rohkeaako?

Halonen - Tuomioja - yhdistelmä sai maanpuolustukselle hirveää tuhoa aikaan. Samoin USA-suhteet kärsivät pahasti, ilmeisesti nämä kaksi jotenkin yllyttivät toisiaan tai sitten heillä oli kisa siitä kumpii haukkuu jenkkejä enemmän.

Niinistö on siihen verrattuna paljon parempi.

Siitä olen kyllä samaa mieltä Tacituksen kanssa, että nimenomaan Ukrainan kriisiin liittyen Tuomiojan lausunnot ovat olleet suoraselkäisiä ja Niinistön puolestaan oudon vaisuja ja kierteleviä. Syytä voimme vain arvailla kun emme tiedä mitä kulissien takana tapahtuu.

Siitä huolimatta, yleisesti ottaen olisi Suomelle ja ennen kaikkea Suomen puolustukselle suuri etu, että Tuomioja mahdollisimman pian saataisiin pois ulkopolitiikan kärjestä; kaveri on kampittanut niin monta harjoitusta, puolustusmateriaalikauppaa ym. Suurlähettilään virka Burkina Fasossa voisi olla hyvä.

Tästä täysin samaa mieltä Niinistö on ollut nimenomaan Ukrainan kriisin suhteen erittäin vaisu. Tuomioja jäänee oppositioon vaalien jälkeen joten se ongelma ratkeaa. Tosin Tuomiojan nimi tulee varmaan sen kuoltuaankin esille vielä monen monta kertaa.
 
Mielipidejohtaja joka ei käytä mielipidevaltaansa eli ei laita itseään likoon epävarman lopputuloksen takia vaan seivailee jatkokautta.
Oletko varma että hän ei laita maansa turvallisuutta likoon?

Varsin moni seikka viittaa siihen (siis minun mieliskuvituksessani) että rajan takaa on kehotettu olemaan nyt hötkyilemäti minkään NATO-juttujen kanssa. Tehokkaimmillaan tuollainen viesti voisi olla, jos proopuskassa ei ole federaation leimaa alla, koska sellaista asiaa saattaisi käsitellä vaikka viralliesti ja joku saattaisi tarjota tukea.

Kukaties on annettu vinkki, että katselepas Ylpiällikkö Alakurtin suuntaan, kun kasarmien piipuista savut nousevat niin ollaan riittävän pitkällä. :confused:
 
No enpä todellakaan oo. Oon itekin sitä mieltä, että salea on ohjeistettu moskovasta.

Jos ja kun näin on, kuin nyt näyttää, että Sale on saanut käskyt Moskovasta, niin kysymys kuuluu mitä silloin pitää valtiomiehen tehdä?

Totella kuuliaisesti? Laittaa itsensä likoon esim. vaikka sen puolesta että oma puolustus saadaan kuntoon? Kuuluuko johtajan laittaa itseään likoon minkään asian puolesta? Koska "kaikki on ok". Kuuluuko kertoa kansalle, vaikka sitten salen kryptiseen tyyliin, että ohjeistus on saatu? Vai mitä pitää tehdä?
 
Niinpä. Sale olis just yksittäisistä henkilöistä tärkein mitä kansan mielipiteeseen tulee. Mielipidejohtaja joka ei käytä mielipidevaltaansa eli ei laita itseään likoon epävarman lopputuloksen takia vaan seivailee jatkokautta.

Se on nykyajan politiikkaa. Eiköhän aika monet päättävät tahot tavoittele jatkokautta. Presidentin on helppo ottaa kantaa asioihin, joista enemmistöllä on jo selkeä mielipide. Kun NATO:sta kysytään gallupeissa, tulokset pyörivät niin tasaisissa lukemissa puolessavälissä, että ei siihen halua kukaan politiikko ottaa kantaa, ehkä joku ensikertalainen eduskunnassa, joka koittaa riskillä kalastella ääniä seuraaviin vaaleihin. Nämä pidempiaikaiset poliitikot ovat jo historiasta oppineet, että Suomi tasapainottelee sillä kultaisella keskitiellä, ei kannata kaartua liikaa länteen, se pilaa suhteet itään ja itäänkään ei voi liikaa kaartua, koska länsi tulee vastaan. Hidasta politiikkaa, mutta sillä tavalla tässä maassa edetään. Käytetään hyödyksi tilanteita, joissa EU on yhtä mieltä jostain asiasta ja mennään sen mukana, ei oteta riskejä siitä, että menettäisimme kauppakumppanin idässä. Suomea kuitenkin arvostetaan maailmalla ja pidetään luotettavana kumppanina, jos tämä meno pitää rauhan maassa, jatketaan sillä linjalla. Toki NATO:sta pitäisi päästä äänestämään, mutta kuka haluaa viedä asiaa eteenpäin? En usko, että yleistä poliittista tahtoa asiaa kohtaan löytyy.
 
Kun Salen kausi päättyy niin se täyttää samana vuonna 70. Jos se hakis toiselle kaudelle niin se olis sen päättyessä ihan helvetin vanha äijä. Kyl yksi kausi sille riittää ettei oo ku Kekkonen.

Salen ei siis tarvii seivailla mitään.
 
En usko mihinkään suoriin uhkauksiin tai ohjeisiin Moskovasta, vaikka eihän niistä sankareista ikinä tiedä. Niinistö silti selvästi pelkää Natoa, vaikka huomauttelee kasakoista ja vähän väliä haluaa painottaa EU:n yhteistä puolustusta, mikä on oikeasti täysin vitsi.

Ehkä Niinistö vain kokee, että hänen velvollisuutensa presidenttinä on pitää hyviä suhteita naapuriin. Siitähän meillä on pitkät kokemukset.
 
Enpä tiedä. Jos jonkun mielestä Suomen ulkopolitiikan hoitaminen onnistuu Charly Salonius-Pasternakin twiiteillä paremmin, niin onnea. Itse miettisin vielä varmuuden vuoksi huomiseen.
 
Charlykin pistäis epäilemättä sordiinon päälle jos ois pressa tai ulkoministeri. Siksihän tässä spekuloidaan saako johto ohjeet Kremlistä kun ääni kellossa muuttuu.

Vai onko se vaan hallitusohjelman toteuttamista?
 
Mikä on Suomen tavoite tulevaisuudessa? varmaan sama kuin muidenkin maiden, eli saada elää ilman sotaa ja kehittyä. Jos isompi kahakka alkaa euroopassa on varmaan seuraava tavoite pysyä sen ulkopuolella, ettei tarvitsisi osallistua siihen. Noilla tavoitteilla on aika vaikea tasapainoitella Natoon viemisellä ja suhteilla venäjään.
Kyllä varmaan pitää syvää harkintaa käyttää toimissaan ja kommenteissaan.
 
Back
Top