Paskahousu ylipäällikkönä

Ukkonen

Kapteeni
Kuuntelin hetki sitten radiosta Niinistön haastattelun Brysselistä. Toimittaja kysyi, että onko itä-ukrainassa venäläisiä joukkoja. Niinistö kierteli ja kaarteli, ja sanoi sitten, että sitä ei tiedetä.

Eilen tai toissapäivänä ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi eduskunnassa, että kaikkihan tietää, että Venäjän joukkoja on sotimassa Ukrainassa.

Kuitenkin tällä foorumilla suurin osa pitää Niinistöä, tuota kokoomuslaista reservin kapteenia, jämäkkänä ja suoraselkäisenä miehenä! Suurena johtajana! Ja on kuulemma suuri onni meille suomalaisille, että meillä on tällaisena hetkenä Johtajana reservin kapteeni, eikä mikään homopoika vihreistä.

Ja Tuomiojaa haukutaan jokapäivä kuin vierasta sikaa. Ettekö te ollenkaan lue tai kuuntele mitä nämä poliitikot sanoo ja tekee?!? Niinistö on ollut koko presidenttikautensa ajan ulkopoliittinen katastrofi, näine Makarov-lausuntoineen ja "nyt suomalaiset voivat rauhallisin mielin vetäytyä pääsiäisen viettoon". Ainoat syyt miksi Ninistöä kehutaan on, että se on a) porvari, b) reservin upseeri ja c) hetero. Ihan niin kuin jollakin noista kolmesta asiasta olisi mitään merkitystä presidentin tehtävien hoidossa.

Nyt hemmetti silmälaput pois silmiltä ja katsokaa mitä herrat Niinistö ja Tuomioja ovat kriisin aikana sanoneet. Kummalla heistä on oikeasti munaa sanoa asiat niin kuin ne ovat.

Ps. Olen itsekin porvarillisesti ajatteleva heteromies ja vielä reservin luutnanttk, mutta ei se vielä tee minusta pätevää presidenttiä.

Mikali PVn virallinen kanta olisi ettei tiedeta onko Lapissa suomalaisia joukkoja niin kylla se sitten olisi minunkin kantani vaikka olisin omin silmin nahnyt prikaatillisen joukkoja. Muistaako kukaan millaista huutoa EU poliitikot pitivat Georgian sodan aikana. Kaikki huusivat yhta aikaa oman makunsa mukaan. Tuolloin touhussa ei ollut minkaanlaista EU yhteishenkea. Nyt on Yhteiset talouspakoitteet seka yhteinen politiikka joten mielestani ylipaallikko ei ole paskahousu. En lahde kenenkaan kalsareita ratsaamaan mutta he jotka eivat ylipaallikon esimerkkia seuraa, uskoisin heidan kalsareista mammia loytyvan.
 

Benelli

Respected Leader
En usko mihinkään suoriin uhkauksiin tai ohjeisiin Moskovasta, vaikka eihän niistä sankareista ikinä tiedä. Niinistö silti selvästi pelkää Natoa, vaikka huomauttelee kasakoista ja vähän väliä haluaa painottaa EU:n yhteistä puolustusta, mikä on oikeasti täysin vitsi.

Ehkä Niinistö vain kokee, että hänen velvollisuutensa presidenttinä on pitää hyviä suhteita naapuriin. Siitähän meillä on pitkät kokemukset.
Niinistöhän on itse Naton kannattaja mutta ei voi presidenttinä lähteä sooloilemaan. Suomen politiikkahan näyttäisi todella ristiriitaiselta jos presidentti avoimesti liputtaisi Naton puolesta samaan aikaan kun ulkoministeri jyrkästi vastustaa Natoa.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
No enpä todellakaan oo. Oon itekin sitä mieltä, että salea on ohjeistettu moskovasta.

Jos ja kun näin on, kuin nyt näyttää, että Sale on saanut käskyt Moskovasta, niin kysymys kuuluu mitä silloin pitää valtiomiehen tehdä?

Totella kuuliaisesti? Laittaa itsensä likoon esim. vaikka sen puolesta että oma puolustus saadaan kuntoon? Kuuluuko johtajan laittaa itseään likoon minkään asian puolesta? Koska "kaikki on ok". Kuuluuko kertoa kansalle, vaikka sitten salen kryptiseen tyyliin, että ohjeistus on saatu? Vai mitä pitää tehdä?

Mitenkä Sale olisi voinut asettaa itsensä likoon vielä voimakkaammin oman puolustuksen kuntoonsaamiseksi? Aloittamalla nälkälakon kunnes eduskunta tekee lisäbudjetin asiasta? Meinaan on puheissaan sanonut että puolustukseen tarvitaan lisäpanostusta vielä enemmän, kuin mitä on ajateltu ja lisää perään kasakoiden repivän irti sen minkä saavat. Tuolla tasolla ei voi rauhan ajan vielä vallitessa käyttää kovin paljon kovempaa kieltä.

Tietenkin jos on tottunut viestimään tasolla, jossa esim. äänenvoimakkuus ja kirosanojen määrä on keskeisin ratkaiseva tekijä siinä, kuka kaljakuppilan pöytään kokoontuneista työttömistä autoasentajista on sillä kertaa oikeassa, voi Salenkin sanankäänteet tuntua ihan pliisuilta.
 

YliKoo

Respected Leader
En usko, että Sauli Niinistö myisi vallanhalussaan maata mihinkään. Uskon että asia on juuri päin vastoin.

Tässä kohti en ota nyt kantaa toimintaan ja mielipiteisiin, mutta ihmisenä kokenut varmasti merkittävämpiä asioita kuin vallan huuman. Presidentiksi ei ole ollut elinikäistä pyrkyä vaan päin vastoin, uskon että päätös on syntynyt velvollisuuden tunnosta. Tämä ilman mitään paatosta sanottuna.

Kuluneella viikolla kritisoin hänen esiintymistään ja sitä kritisoin edelleen. Sanoma on selkiytynyt mutta toistan, että mielestäni Ylipäällikkö ja Tasavallan Presidentti ei saa tulla median eteen käsiään väännellen, anteeksi pyydellen ja selitellen. Ehkä hän tavoitteli rentoutta ja yritti vähätellä tapahtunutta.

Putinin oletetulle uhkailulle on vaihtoehtona, että hän on nähnyt tilanteen kammottavuuden. Tällä tarkoitan sitä, että Venäjällä ei ole pienintäkään aikomusta peräytyä ja Suomi on Baltian kanssa seuraavia kurinpalautettavia. Ja kiila EU-NATO - akseliin olisi helpointa iskeä Suomeen iskemällä.

Olemme ei-NATOlaisista helpoin uhri. Jos meitä kyykytetään huolella, niin ottaako joku suursodan riskin meidän puolestamme? Olemme monen silmissä puolemme valinneet, emme ole koskaan päästäneet Venäjästä kunnolla irti.
 

Jusarius

Kersantti
Niinistö on pääosin ollut ehdottomasti mies paikallaan tässä kriisissä, Haloskaa ei ole tullut kertaakaan ikävä. Vastausta kysymykseen Venäjän joukoista Itä-Ukrainassa silti kummeksun. Olisi voinut sanoa edes, että siitä on vahvoja viitteitä niin kuin asia on. Harvaa asiaa voidaan satavarmuudella tietää, todennäköisyyksillä sitä pelataan. Venäjän sotilaiden poissaolo Itä-Ukrainasta on suunnileen yhtä todennäköistä kuin että gravitaation aiheuttavat näkymättömät keijut. Onhan sillekin pienenpieni mahdollisuutensa kun gravitonia ei ole vielä hiukkaskiihdyttimellä havaittu, mutta harva tiedemies silti sanoo, ettei tiedä, aiheuttavatko keijut gravitaation vai eivät.

On muistettava, ettei kasakka käytä nyrkkiä, jos ei ole pakko. Se ottaa kaiken minkä irti saa ihan varmasti myös, jos ilmaiseksi sen annamme.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Hyvät toverit.

Miettikääs vaihtoehtoja, mitä HYVIÄ vaihtoehtoja meillä olisi Sale:n tilalle!
Minusta tuntuu kaikesta huolimatta HÄN on mies paikallaan. Hänen täytyy puhua julkisuuteen näistä (ulkopoliittisista) asioista ns. kieli poskessa.
Muut meidän poliitikot ovat amatöörejä häneen verrattuna. Tai sitten heillä on painolastia a`la STASI-lista.

Kuten joku kirjoitti (@Vonka) Hän on se Odysseus joka meitä ohjaa ja johdattaa! (Putler on se Kyklooppi)

Miettikkääs ketä hänen persoonan moittiminen oikein auttaa... Ei ainakaan meitä Suomalaisia eikä Suomalaisten yhtenäisyyttä.

Jättäkäämme @Tacitus :ksen hyökkäys omaan arvoonsa.
 
Viimeksi muokattu:

Lunni

Ylipäällikkö
Sivuhuomautuksena: on Suomi hieno maa ihmisille, kun saa/uskaltaa julkisesti nimitellä ylipäällikköä otsikon kaltaisin termein. Ajatelkaa mitkä olisivat seuraukset esim. Pohjois-Koreassa kirjoittajalle, perheelle, suvulle?, ei varmaan venäjälläkään päätä siliteltäisi.

Yhdysvaltain ulkoministeri oli vierailulla NL:ssa ja kehui kuinka vapaa maa Amerikka on: "Meillä voi mennä Valkoisen talon eteen haukkumaan presidenttiä eikä siitä joudu vankileirille."
"No vapaitahan mekin sitten olemme. Kyllä meilläkin voi mennä Kremlin eteen haukkumaan Yhdysvaltain presidenttiä ilman rangaistusta.", tuumasi NL:n edustaja.

Sori OT.
 

adam7

Respected Leader
Ainoat syyt miksi Ninistöä kehutaan on, että se on a) porvari, b) reservin upseeri ja c) hetero. Ihan niin kuin jollakin noista kolmesta asiasta olisi mitään merkitystä presidentin tehtävien hoidossa.

Nyt hemmetti silmälaput pois silmiltä ja katsokaa mitä herrat Niinistö ja Tuomioja ovat kriisin aikana sanoneet. Kummalla heistä on oikeasti munaa sanoa asiat niin kuin ne ovat.

Ps. Olen itsekin porvarillisesti ajatteleva heteromies ja vielä reservin luutnanttk, mutta ei se vielä tee minusta pätevää presidenttiä.
Hm.. Tuo Niinistön kapteenin arvo taitaa tulla poliittisista ansioista+ maanpuolustuskurssista, vai tietääkö joku että hän olisi ansainnut sen oikeissa kertausharjoituksissa ja varsinkin sotaharjoituksissa?
 

grog

Korpraali
Ei Sauli Niinistö ole paskahousu ylipäällikkönä.Mun mielestä hoitaa asiat niinkuin pitää.Sauli Niinistö on Suomen Tasavallan Presidentti.
 

vlad

Respected Leader
Niinpä. Sale olis just yksittäisistä henkilöistä tärkein mitä kansan mielipiteeseen tulee. Mielipidejohtaja joka ei käytä mielipidevaltaansa eli ei laita itseään likoon epävarman lopputuloksen takia vaan seivailee jatkokautta.

Rohkeaako?

En ota kantaa siihen "seivaileeko" Niinistö jatkokautta itselleen vai ei, mutta olipa toimettomuuden syynä mikä tahansa niin minä en tätä passiivista roolia mielipidejohtajana katso kovinkaan hyvällä - sillä nyt ei ole merkitystä suuntaan tai toiseen mutta silti.

Minusta Niinistön pitäisi toimia mielipidevaikuttajana ja tasavallan presidenttinä jonka tärkein tehtävä on Suomen edun mukainen toiminta ja mielestäni tämä Suomen edun mukainen toiminta tarkoittaa myös sotilaallista kytkeytymistä läntiseen puolustusliittoon eli NATO:on - Suomi ei ole enää puolueeton tai taloudellisesti liittoutumaton joten olisi loogista, että liittoutuminen viedään loppuun saakka myös sotilaallisesti.

Niinistöllä olisi mahdollisuus nousta todella merkittävään asemaan ja kuvittelisin, että jos Niinistön tilalla olisi vaikkapa Paasikivi hän näkisi sotilaallisen liittoutumisen Suomen edun mukaisena toimintana ja johdattaisi Suomen osaksi läntistä sotilasliittoa.

Tässä suhteessa Niinistö on hiukan - flegmaattinen - presidentti.

vlad.
 

baikal

Supreme Leader
En ota kantaa siihen "seivaileeko" Niinistö jatkokautta itselleen vai ei, mutta olipa toimettomuuden syynä mikä tahansa niin minä en tätä passiivista roolia mielipidejohtajana katso kovinkaan hyvällä - sillä nyt ei ole merkitystä suuntaan tai toiseen mutta silti.

Minusta Niinistön pitäisi toimia mielipidevaikuttajana ja tasavallan presidenttinä jonka tärkein tehtävä on Suomen edun mukainen toiminta ja mielestäni tämä Suomen edun mukainen toiminta tarkoittaa myös sotilaallista kytkeytymistä läntiseen puolustusliittoon eli NATO:on - Suomi ei ole enää puolueeton tai taloudellisesti liittoutumaton joten olisi loogista, että liittoutuminen viedään loppuun saakka myös sotilaallisesti.

Niinistöllä olisi mahdollisuus nousta todella merkittävään asemaan ja kuvittelisin, että jos Niinistön tilalla olisi vaikkapa Paasikivi hän näkisi sotilaallisen liittoutumisen Suomen edun mukaisena toimintana ja johdattaisi Suomen osaksi läntistä sotilasliittoa.

Tässä suhteessa Niinistö on hiukan - flegmaattinen - presidentti.

vlad.

Minä luulen, että Niinistön on pakko kytätä sitä kuuluisaa aikaikkunaa. Tuo aikaikkuna määritellään kuitenkin muualla kuin Helsingissä. Ehkä hän, aivan oikein, säästää naamaansa asiassa? Tilaisuuden tai vihoviimeisen tarpeen tullen ottaa sitten reppuselkään tämän katajaisen kansan ja ajaa arvovaltansa ja asemansa voimin Homman päätyyn?

Edelleen oletan, että emme tunne kaikkia niitä asioita, jotka määräävät poliitikkojemme toimintaa. Maailmanmenoon sopii kuitenkin paljon muutakin kuin Nato. Foorumia lukiessa tosin syntyy käsitys, että Koko Telluksen elämä on täysin riippuvainen Natosta. Ja jos emme liity ihan just heti, niin sukupuutto suomalaisia uhkaa jo ensi viikolla. Näin voi toki ollakin, mutta enemmän se haisee rinnakkaistodellisuudelta, jossa kauhotaan päivittäin virtuaalein keinoin.

Eihän suomalaisia oikeasti ole edes vielä yritetty kääntää Nato-myönteiseen asenteeseen. Itseasiassa Kreml on ollut tässä kohtaa innovatiivisin toimija kiistämättömillä tempuillaan. Natolla on pelattu sisäpolitiikkaa, löyhästi ja venkoillen ja toisaalta on itku kurkussa pantu lehdistö huutamaan "Nato-korttia ja Nato-porttia". Pelissä on vaan uusi mutta. Venäjä lähti tarkastamaan sen Nato-kortin tosiolevuutta. En edes uskalla ajatella, mitä olisi seurannut, jos Usa ei olisi niinkin jykevin ottein paaluttanut Naton Asiaa. Eurooppaa Venäjä ei pelkää, se on tullut täysin selväksi.
 

Samses

Ylipäällikkö
Hm.. Tuo Niinistön kapteenin arvo taitaa tulla poliittisista ansioista+ maanpuolustuskurssista, vai tietääkö joku että hän olisi ansainnut sen oikeissa kertausharjoituksissa ja varsinkin sotaharjoituksissa?

Yli 30 kh-vuorokautta, 5 kh:ta, asiasta oli haastattelu jossain lehdessä ennen presidentinvaaleja joissa Niinistö valittiin, eli ihan oikeita kertauksia. Sitä en tiedä oliko kertausten sisältö kuinkakin rankkaa ryynäämistä vai kirjoituspöytätaktiikkaa.

Taisi olla RT aselajina.
 

vlad

Respected Leader
Minä luulen, että Niinistön on pakko kytätä sitä kuuluisaa aikaikkunaa. Tuo aikaikkuna määritellään kuitenkin muualla kuin Helsingissä. Ehkä hän, aivan oikein, säästää naamaansa asiassa? Tilaisuuden tai vihoviimeisen tarpeen tullen ottaa sitten reppuselkään tämän katajaisen kansan ja ajaa arvovaltansa ja asemansa voimin Homman päätyyn?

Siinä olet oikeassa, että maailma ei suinkaan (tai edes Tellus) pyöri yksin NATO:n ympärillä - tässä asiassa jaan mielipiteesi ja henk.koht. minulle riittäisi voimakkaampi puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa mutta NATO olisi se "täydellisin" vaihtoehto.

Näen kuitenkin asian siten, että mikäli jäsenyyden hakemista odotetaan liian pitkään tai odotetaan liian kauan esille nostamaasi "aikaikkunaa" tilanne voi - huonoimmassa tapauksessa - olla sellainen, että NATO:n suunnalla tarkastellaan asiaa siitä näkökulmasta, että sisältyykö Suomen jäsenyyteen sellaisia riskejä joita ei haluta siinä globaalissa tilanteessa realisoitavan. Tarkoitan lähinnä sitä, että jos kriisi uhkaa eskaloitua ja Venäjä ottaa Suomea vastaan käyttöönsä informaatiosoda seuraavan askeleen (nyt voidaan katsoa, että Venäjä harjoittaa jonkin sortin informaatiosotaa myös Suomea vastaan) ja Suomi uhkaa luisua entistä syvemmälle harmaalle alueelle niin mikä on NATO:n intressi enää siinä vaiheessa "pelastaa" Suomea? Sitä ei välttämättä ole ja tämän näkemykseni jakaa ainakin eräs x-ministeriön* virkamies jonka kanssa olen asiasta yksityisesti jutellut.

vlad.

*: jätän tarkoituksellisesti ministeriön mainitsematta.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Siinä olet oikeassa, että maailma ei suinkaan (tai edes Tellus) pyöri yksin NATO:n ympärillä - tässä asiassa jaan mielipiteesi ja henk.koht. minulle riittäisi voimakkaampi puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa mutta NATO olisi se "täydellisin" vaihtoehto.

Näen kuitenkin asian siten, että mikäli jäsenyyden hakemista odotetaan liian pitkään tai odotetaan liian kauan esille nostamaasi "aikaikkunaa" tilanne voi - huonoimmassa tapauksessa - olla sellainen, että NATO:n suunnalla tarkastellaan asiaa siitä näkökulmasta, että sisältyykö Suomen jäsenyyteen sellaisia riskejä joita ei haluta siinä globaalissa tilanteessa realisoitavan. Tarkoitan lähinnä sitä, että jos kriisi uhkaa eskaloitua ja Venäjä ottaa Suomea vastaan käyttöönsä informaatiosoda seuraavan askeleen (nyt voidaan katsoa, että Venäjä harjoittaa jonkin sortin informaatiosotaa myös Suomea vastaan) ja Suomi uhkaa luisua entistä syvemmälle harmaalle alueelle niin mikä on NATO:n intressi enää siinä vaiheessa "pelastaa" Suomea? Sitä ei välttämättä ole ja tämän näkemykseni jakaa ainakin eräs x-ministeriön* virkamies jonka kanssa olen asiasta yksityisesti jutellut.

vlad.

*: jätän tarkoituksellisesti ministeriön mainitsematta.

En tiedä mitä ministeriöä tarkoitat, mutta jos se on puolustusministeriö niin voit olla varma, että siellä ollaan huolissaan, ja aiheellisesti! Puolustusministeriön virkamiehet lienevät samoilla linjoilla puolustusvoimien ylimpien upseereiden kanssa:


http://yle.fi/uutiset/ylimmat_upseerit_haluavat_suomen_natoon_-_onko_se_ainoa_mahdollisuus/7031590
Ylimmät upseerit haluavat Suomen Natoon - Onko se ainoa mahdollisuus?
Valtaosa Suomen korkeimmasta upseeristosta kannattaa puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Heidän mielestään nykyiset määrärahat eivät riitä uskottavan puolustuksen ylläpitämiseen. Onko Natoon liittyminen Suomelle ainoa vaihtoehto?

Patriot-ohjuksia esiteltiin Saksassa joulukuussa 2012. Kuva: Bernd Wüstneck / EPA
Upseeriliiton teettämän kyselyn mukaan 68 prosenttia ylimmistä upseereista eli eversteistä ja kenraaleista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vain 26 prosenttia heistä vastustaa sitä.
 

vlad

Respected Leader
En tiedä mitä ministeriöä tarkoitat, mutta jos se on puolustusministeriö niin voit olla varma, että siellä ollaan huolissaan, ja aiheellisesti! Puolustusministeriön virkamiehet lienevät samoilla linjoilla puolustusvoimien ylimpien upseereiden kanssa:

...

Upseeriliiton teettämän kyselyn mukaan 68 prosenttia ylimmistä upseereista eli eversteistä ja kenraaleista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vain 26 prosenttia heistä vastustaa sitä.

Samasta ministeriöstä puhumme.

Sotilasaikakauslehdessä toukokuu/2014 oli juttu/tuloksia Upseeriliiton jäsenkyselystä: Venäjän sotilaallinen uhka Suomelle on kasvanut.

Kysymyksen: Suomen puolustuksen kannalta paras vaihtoehto olisi vastaukset ovat selkeät:

Sotilasliitto Ruotsin kanssa: 10%.
Naton jäsenyys: 66%.
Sotilaallinen liittoutumattomuus: 24%.

Eli upseereista kaikkiaan 76% kannattaa jotain liittoutumisen muotoa ja selkeä vähemmistä on nykyisellä kannalla eli pitää liittoutumattomuutta parhaana vaihtoehtona. Tämäkin on seikka joka ei pitäisi jättää huomiotta, ei vaikka emme haluaisikaan operoida upseeriston mielipiteen johdattamina.

vlad.
 
Asiantuntija tietää aina!

tyttjenjuttufi-24-638.jpg07adco_450.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Laamanator

Eversti
En tiedä mitä ministeriöä tarkoitat, mutta jos se on puolustusministeriö niin voit olla varma, että siellä ollaan huolissaan, ja aiheellisesti! Puolustusministeriön virkamiehet lienevät samoilla linjoilla puolustusvoimien ylimpien upseereiden kanssa:


http://yle.fi/uutiset/ylimmat_upseerit_haluavat_suomen_natoon_-_onko_se_ainoa_mahdollisuus/7031590
Ylimmät upseerit haluavat Suomen Natoon - Onko se ainoa mahdollisuus?
Valtaosa Suomen korkeimmasta upseeristosta kannattaa puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Heidän mielestään nykyiset määrärahat eivät riitä uskottavan puolustuksen ylläpitämiseen. Onko Natoon liittyminen Suomelle ainoa vaihtoehto?

Patriot-ohjuksia esiteltiin Saksassa joulukuussa 2012. Kuva: Bernd Wüstneck / EPA
Upseeriliiton teettämän kyselyn mukaan 68 prosenttia ylimmistä upseereista eli eversteistä ja kenraaleista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vain 26 prosenttia heistä vastustaa sitä.

Vertailun vuoksi suurin osa Paperiliiton jäsenistä kannattaa paperin valmistuksen lisäämistä Suomessa. Se on heidän mielestään ainoa vaihtoehto.

Poikaporukassa on helppoa keksiä jokin itseä hyödyttävä mielipide. Sen sijaan saman mielipiteen asiapitoinen ja keskustelukelpoinen perustelu osoittautuu usein yllättävän vaikeaksi. Perusteluksi kun ei yleensä riitä omaa tilipussia ja saavutettuja etuja kerryttävä vaikutus tai edes se, että "kun kaikki kaveritkin on samaa mieltä".
 

yrjö

Ylipäällikkö

yrjö

Ylipäällikkö
Vertailun vuoksi suurin osa Paperiliiton jäsenistä kannattaa paperin valmistuksen lisäämistä Suomessa. Se on heidän mielestään ainoa vaihtoehto.

paperiliiton jäsenten pitäisi tällöin kannattaa liittymistä Pohjosi-Atlantin paperiliittojen katto-organisaatioon

tai jotain tollasta
 

adam7

Respected Leader
Yli 30 kh-vuorokautta, 5 kh:ta, asiasta oli haastattelu jossain lehdessä ennen presidentinvaaleja joissa Niinistö valittiin, eli ihan oikeita kertauksia. Sitä en tiedä oliko kertausten sisältö kuinkakin rankkaa ryynäämistä vai kirjoituspöytätaktiikkaa.

Taisi olla RT aselajina.
Mutta kun kapteeniksi vaaditaan 60 kertausvuorokautta. Ylilutiksi selviää 30 kertausvuorokaudella.
 
Top