Paskahousu ylipäällikkönä

paperiliiton jäsenten pitäisi tällöin kannattaa liittymistä Pohjosi-Atlantin paperiliittojen katto-organisaatioon

tai jotain tollasta

"67% Paperiliiton jäsenistä kannattaa lisätöiden ulkoistamista Pohjois-Atlantin paperiliittojen katto-organisaatioon, koska nykyisillä paperinvalmistusmäärärahoilla se on heidän mielestään paras vaihtoehto".

Mitähän upseerit vastaisivat, että nostetaanko määrärahoja 50% VAI liitytäänkö NATOon?

En tälläkään halua vähätellä asiantuntijoiden mielipidettä, mutta täytyy myös muistaa kerrat jolloin asiantuntijat olivat väärässä, esimerkiksi ennen Talvisotaa merkittävä osa ulkopoliittista ja sotilasjohtoa kannatti alueluovutuksia tai -vaihtoja Neuvostoliiton kanssa, joita olisi epäilemättä käytetty vain tekosyynä sotkea suomalaisten puolustussuunnitelmia. Täällä moni muistanee henkilöt paremmin mutta Mannerheim siellä joukossa ainakin oli. Kansa oli kuitenkin niin jyrkästi vastaan ettei siihen lähdetty.

NATO-asia on varsin monisyinen ja kattaa monia muitakin elämänalueita kuin puhtaan puolustuskyvyn, jos ajateltaisiin pelkästään puolustuskyvyn kannalta "ceteris paribus" -ajattelulla niin onhan edes potentiaalinen lisävoima parempi kuin ilman sitä.
 
"67% Paperiliiton jäsenistä kannattaa lisätöiden ulkoistamista Pohjois-Atlantin paperiliittojen katto-organisaatioon, koska nykyisillä paperinvalmistusmäärärahoilla se on heidän mielestään paras vaihtoehto".

Mitähän upseerit vastaisivat, että nostetaanko määrärahoja 50% VAI liitytäänkö NATOon?

Upseeriliiton Nato-jäsenyyden kannatus on korkea vain niin kauan kun perusoletuksena on nykyisen järjestelmän, organisaation ja saavutettujen etujen™ säilyminen entisellään.

Jos poliitikot liittävät hieman yllättäen samaan uudistuspakettiin Nato-jäsenyyden lisäksi myös asevelvollisuudesta luopumisen, lukuisten hallintoyksiköiden lakkauttamisen ja sa-vahvuuden merkittävän supistamisen sekä sitä luonnollisesti seuraavan sotilasvirkojen määrän rajun karsimisen, loppuu upseeriliiton vouhottama Naton kannatus kertalaakista kuin seinään. Tämän jälkeen Nato-jäsenyydestä ei enää puhuttaisi ja julkisuudessa ryhdyttäisiin vannomaan riittävällä puolustusbudjetilla taatun "itsenäisen ja uskottavan puolustuksen" nimeen. Samalla jatkossa myös kaikkien jäsenistölle teetettyiden tarkoitushakuisten kyselyiden kysymykset muotoiltaisiin huolellisesti siten, ettei ainakaan Nato-jäsenyys tai "Ruotsin malli" vahingossakaan saisi merkittävää kannatusta.

Politiikkaa, ulkopolitiikkaa, talouspolitiikkaa, turvallisuuspolitiikkaa ja ammattiyhdistyspolitiikkaa ei koskaan pidä sekoittaa keskenään, koska lopputulos on aina harhaanjohtava. Koska ne kuitenkin erilaisten intressien vuoksi ovat jo iloisesti sekaisin, on ne osattava erottaa toisistaan. Tämä näyttää monelta unohtuvan aina ja joka kerta kun jokin asiantuntijatittelin taakse kätkeytyvä etujärjestö tekee julkisen ulostulon.
 
Otsikko oli Paskahousu ylipäällikkönä.Mutta jos verbaalisesti rönsyillään, niin politiikan ja uskonnon nimissä se kaikkein pahin on tehty.
 
Monet skapparit haluavat Natoon jo pelkästään siksi että pääsisivät käsiksi NATO tietokantaan ja voisivat osallistua realistisempiin harjoituksiin. Kuinka usein meillä esimerkiksi maaliosasto on ollut vähintään prikaatin kokoinen?
 
Lähes kaikki NATO:on, kv-tehtäviin sekä meri- ja ilmavoimiin liittyvä voidaan palstalla selittää upseerien himolla saada haluttuja NATO:n esikuntatehtäviä Brysselissä ja Lontoossa, pitää kiinni kynsin hampain seksikkäistä sota-alusten päällikkyyksistä, ylläpitää ihmishävittäjälentäjien prestiisiasemaa mahdollisimman suurilukuisena vaikka maasijoitteiset meritorjuntaohjukset sekä UAV/UCAV tekee kaiken paremmin sekä tietenkin maksimoida auringonotto-, risteily- ja ulkomaankeikkojen määrät . Ylipäätään toimintaa ohjaa halu pelastaa omat turhamaiset edut ja saada välitön maksimaalinen nautinto välittämättä maan edusta ohjaa upseerikuntaa.

Aika heikolla tolalla on upseeriston moraali Suomessa :oops:

Onneksi jalkaväestä löytyy oikeamielisiä upseereja jotka ovat immuuneja tuollaiselle. Being said that: vain jalkaväkeen sijoitettu raha antaa tuloksia!
 
Onneksi jalkaväestä löytyy oikeamielisiä upseereja jotka ovat immuuneja tuollaiselle. Being said that: vain jalkaväkeen sijoitettu raha antaa tuloksia!

Yksi nuori laivastoupseeri sanoi mulle että maavoimat eivät merkitse paljoakaan nykysodassa, koska ennen kuin ne ottavat yhteen niin sota on jo voitettu tai hävitty. Voisi siis lakkauttaa ne koska pitäähän asiantuntijaa uskoa... :)
 
Suomen tasavallan presidentti ja valtioneuvosto antoivat tänään lausunnon Ukrainan tilanteesta.

Lausunnon mukaan Suomi on syvästi huolissaan Itä-Ukrainan konfliktin kiihtymisestä ja tuomitsee jyrkästi lukuisia uhreja aiheuttaneet, 24. päivä tapahtuneet iskut Mariupolin kaupungin siviiliväestöä kohtaan.

Siinä se "paskahousu" antaa steitmenttiä :salut:

Jos tästä on jotain opittu niin se että tässä kriisissä ei hötkyillä.
 
Täällähän on puhuttu miten sotilaiden lojaalius riippuu heidän palkkauksestaan ja muista eduista. Yksi syy lisää kannattaa nato-jäsenyyttä: se on ammattiyhdistyspolitiikkaa jolla lisätään sotilaiden lojaaliutta.
 
Minä luulen, että Niinistön on pakko kytätä sitä kuuluisaa aikaikkunaa. Tuo aikaikkuna määritellään kuitenkin muualla kuin Helsingissä. Ehkä hän, aivan oikein, säästää naamaansa asiassa? Tilaisuuden tai vihoviimeisen tarpeen tullen ottaa sitten reppuselkään tämän katajaisen kansan ja ajaa arvovaltansa ja asemansa voimin Homman päätyyn?

Edelleen oletan, että emme tunne kaikkia niitä asioita, jotka määräävät poliitikkojemme toimintaa. Maailmanmenoon sopii kuitenkin paljon muutakin kuin Nato. Foorumia lukiessa tosin syntyy käsitys, että Koko Telluksen elämä on täysin riippuvainen Natosta. Ja jos emme liity ihan just heti, niin sukupuutto suomalaisia uhkaa jo ensi viikolla. Näin voi toki ollakin, mutta enemmän se haisee rinnakkaistodellisuudelta, jossa kauhotaan päivittäin virtuaalein keinoin.

Eihän suomalaisia oikeasti ole edes vielä yritetty kääntää Nato-myönteiseen asenteeseen. Itseasiassa Kreml on ollut tässä kohtaa innovatiivisin toimija kiistämättömillä tempuillaan. Natolla on pelattu sisäpolitiikkaa, löyhästi ja venkoillen ja toisaalta on itku kurkussa pantu lehdistö huutamaan "Nato-korttia ja Nato-porttia". Pelissä on vaan uusi mutta. Venäjä lähti tarkastamaan sen Nato-kortin tosiolevuutta. En edes uskalla ajatella, mitä olisi seurannut, jos Usa ei olisi niinkin jykevin ottein paaluttanut Naton Asiaa. Eurooppaa Venäjä ei pelkää, se on tullut täysin selväksi.

Toivottavasti näin, se toinen vaihtoehto on suorastaan pelottava...
 
Täällähän on puhuttu miten sotilaiden lojaalius riippuu heidän palkkauksestaan ja muista eduista. Yksi syy lisää kannattaa nato-jäsenyyttä: se on ammattiyhdistyspolitiikkaa jolla lisätään sotilaiden lojaaliutta.

paluu feodaaliaikaan.
 
Niin se lojaalisuus...

Lehdestä luin, että Jäämeri eikä Linberg siis kumpikaan... eivät ole saaneet sanallista pyyntöä tai kutsua Ilmavoimien osallistumisesta Viro:n harjoitukseen. Muisteleekohan nyt Jenkkikenu omiaan??

Mitä hämmennystä...!
 
paluu feodaaliaikaan.

Lieköhän totta mitä olen lukenut jostain, että kun Baltit liittyivät NATOon niin senhetkisen trendin mukaan heitä kehotettiin heittämään ajatukset kaikki aselajit käsittävistä armeijoista syrjään, koska NATOlle kokonaisuutena oli enemmän hyötyä jos nämä erikoistuvat johonkin asiaan josta on hyötyä juurikin noissa Kv-operaatioissa.

Lähde esim. http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=24129#.VMXtTv1EimQ

Oletettavasti tuosta ajatusmallista on nyt jo havahduttu todellisuuteen ainakin Virossa, vai ovatko esim. Viron CV-hankinnat aiemmin päätettyjä ja nimenomaan tuon vaaditun NATO-avustusjoukon käyttöön? Liettualla tosiaan oli jo valmiina tuo mahtava NATO-pataljoonansa, nyt arkaaisella M113-kalustolla varustettu Rautasusi-joukko. Väittäisin että maanpuolustuksellisesta näkökulmasta ja USAn mielenrauhan kannalta kaikkien kolmen Balttimaan spesialisaatio pitäisi olla YLIVOIMAISEN VIHOLLISEN VIIVYTYS kaikin mahdollisin keinoin, koska komppanian vahvuiset "tripwiret" eivät kesää tee vaikka olisivat millaisia Ramboja. Jos Ottawan sopimukseen kuuluminen on tyhmyyttä Suomelle, on se täydellistä idiotismia Baltian maille, kun meiningin pitäisi olla että kaikki etenemisreitit täyteen miinoja, sillat nurin ja tieuratkin täyteen esteitä.

Jos Suomi hakee ja pääsee NATOon niin mielestäni spesialisaation olisi syytä olla oman alueen raivokas puolustus. Voisihan siihen kylkeen ottaa jotain Pohjoisen ulottuvuuden toimintaa talviolosuhteissa, mausteena. Vaikka Norja taitaa olla tässä suhteessa ehkä edellä meitä, kun on siellä jo kaikenlaisia vaatimuksiakin esittänyt?
 
Hyvät toverit.

Miettikääs vaihtoehtoja, mitä HYVIÄ vaihtoehtoja meillä olisi Sale:n tilalle!
Minusta tuntuu kaikesta huolimatta HÄN on mies paikallaan. Hänen täytyy puhua julkisuuteen näistä (ulkopoliittisista) asioista ns. kieli poskessa.
Muut meidän poliitikot ovat amatöörejä häneen verrattuna. Tai sitten heillä on painolastia a`la STASI-lista.
.

Minusta ainakin Suomen tasavallan presidentillä tulisi ensisijaisesti olla ulkopolitiikan asiantuntemusta. Koskee niin rauhanaikaa kuin myös erityisesti tällaista kriisiaikaa. Jos olet AKE-ukki olet yhtään vilkaissut Salen CV:tä, niin yksi asia siellä loistaa poissaolollaan: ulkopoliittinen osaaminen. Tässä lyhyt tiivisteltä Salen urasta:

- Juristi
- Kansanedustaja (perustuslakivaliokunta)
- Valtionvarainministeri
- Euroopan investointipankin varajohtaja
- Eduskunnan puhemies
- Palloliiton puheenjohtaja

Ei kerrassaan mitään ulkopolitiikkaan viittaavaa.

Katsotaanpa ketkä olivat hänen vastaehdokkaanaan vuoden 2012 presidentinvaaleissa:

Pekka Haavisto, Paavo Arhinmäki, Timo Soini, Paavo Väyrynen, Paavo Lipponen, Sari Essayah ja Eva Biaudet. Jos jätetään pienpuolueiden ehdokkaat (Arhinmäki, Essayah ja Biaudet) välistä, niin kaikilla muilla on rutkasti enemmän ulkopoliittista kokemusta kuin Salella - väittäisin, että jopa Timo Soinilla.

Kerroppas, AKE-ukki, että miksi pankki/talousmies on sopivin henkilö presidentiksi tällä hetkellä, varsinkin kun talousasiat eivät lainkaan kuulu presidentin nykyiseen toimenkuvaan?
 
Lieköhän totta mitä olen lukenut jostain, että kun Baltit liittyivät NATOon niin senhetkisen trendin mukaan heitä kehotettiin heittämään ajatukset kaikki aselajit käsittävistä armeijoista syrjään, koska NATOlle kokonaisuutena oli enemmän hyötyä jos nämä erikoistuvat johonkin asiaan josta on hyötyä juurikin noissa Kv-operaatioissa.

Lähde esim. http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=24129#.VMXtTv1EimQ

Oletettavasti tuosta ajatusmallista on nyt jo havahduttu todellisuuteen ainakin Virossa, vai ovatko esim. Viron CV-hankinnat aiemmin päätettyjä ja nimenomaan tuon vaaditun NATO-avustusjoukon käyttöön? Liettualla tosiaan oli jo valmiina tuo mahtava NATO-pataljoonansa, nyt arkaaisella M113-kalustolla varustettu Rautasusi-joukko. Väittäisin että maanpuolustuksellisesta näkökulmasta ja USAn mielenrauhan kannalta kaikkien kolmen Balttimaan spesialisaatio pitäisi olla YLIVOIMAISEN VIHOLLISEN VIIVYTYS kaikin mahdollisin keinoin, koska komppanian vahvuiset "tripwiret" eivät kesää tee vaikka olisivat millaisia Ramboja. Jos Ottawan sopimukseen kuuluminen on tyhmyyttä Suomelle, on se täydellistä idiotismia Baltian maille, kun meiningin pitäisi olla että kaikki etenemisreitit täyteen miinoja, sillat nurin ja tieuratkin täyteen esteitä.

Jos Suomi hakee ja pääsee NATOon niin mielestäni spesialisaation olisi syytä olla oman alueen raivokas puolustus. Voisihan siihen kylkeen ottaa jotain Pohjoisen ulottuvuuden toimintaa talviolosuhteissa, mausteena. Vaikka Norja taitaa olla tässä suhteessa ehkä edellä meitä, kun on siellä jo kaikenlaisia vaatimuksiakin esittänyt?

En tiedä. Mutta vuosituhannen vaihteessa oli joku sapluuna, jossa kukin uusi jäsenmaa olisi erikoistunut johonkin teemaan. Oliko esim. Tsekki-akselilla lääkintä, moniko maa keskittyi tuottamaan Krihaa, Saksan ystävällisellä ohjauksella Puolasta tuli Euroopan lukko kohtuu isoine voimineen, haaveillaanko Suomessa Kybersodan erikoistumismembershippiä? Siinä olisi siistiä sisätyötä tarjolla ja kohtu hyvät liksat. Ja voisi kikkailla muille omaa erinomaisuuttaan...kas me Nokian jälkeläiset. Puolisotilaallista hörönaurua kolmannella.

Pitkällä aikavälillä tulee taatusti näitä erikoistumisia. Nyt tuo Venäjä meni sotkemaan fantsun hiekkalootan rettelöimällä perin wanhanaikaisesti, aika kiusallista. Nyt pitäisi taas oppia lyömään kulli maahan rautalahkeen sisällä.....
 
Kaikissa tapauksissa kokemus ei ole hyvästä. Olihan esim. Halosella rutkasti ulkopoliittista kokemusta. Ulkopolitiikkaa voi tehdä monella tavalla ja myös kamalalla tavalla härsitty asia kerryttää kokemusta. Tiedän työelämästäkin monta ihmistä joilla on kokemusta vaikka millä mitalla, mutta ei valitettavasti osaamista taikka kokemuksen myötä kertynyttä "maalaisjärkeä".
 
Kaikissa tapauksissa kokemus ei ole hyvästä. Olihan esim. Halosella rutkasti ulkopoliittista kokemusta. Ulkopolitiikkaa voi tehdä monella tavalla ja myös kamalalla tavalla härsitty asia kerryttää kokemusta. Tiedän työelämästäkin monta ihmistä joilla on kokemusta vaikka millä mitalla, mutta ei valitettavasti osaamista taikka kokemuksen myötä kertynyttä "maalaisjärkeä".

Ja onhan tuo Tacituksen "vaihtoehtolista" suorastaan jäätävä.
 
Minusta ainakin Suomen tasavallan presidentillä tulisi ensisijaisesti olla ulkopolitiikan asiantuntemusta. Koskee niin rauhanaikaa kuin myös erityisesti tällaista kriisiaikaa. Jos olet AKE-ukki olet yhtään vilkaissut Salen CV:tä, niin yksi asia siellä loistaa poissaolollaan: ulkopoliittinen osaaminen. Tässä lyhyt tiivisteltä Salen urasta:

- Juristi
- Kansanedustaja (perustuslakivaliokunta)
- Valtionvarainministeri
- Euroopan investointipankin varajohtaja
- Eduskunnan puhemies
- Palloliiton puheenjohtaja

Ei kerrassaan mitään ulkopolitiikkaan viittaavaa.

Katsotaanpa ketkä olivat hänen vastaehdokkaanaan vuoden 2012 presidentinvaaleissa:

Pekka Haavisto, Paavo Arhinmäki, Timo Soini, Paavo Väyrynen, Paavo Lipponen, Sari Essayah ja Eva Biaudet. Jos jätetään pienpuolueiden ehdokkaat (Arhinmäki, Essayah ja Biaudet) välistä, niin kaikilla muilla on rutkasti enemmän ulkopoliittista kokemusta kuin Salella - väittäisin, että jopa Timo Soinilla.

Kerroppas, AKE-ukki, että miksi pankki/talousmies on sopivin henkilö presidentiksi tällä hetkellä, varsinkin kun talousasiat eivät lainkaan kuulu presidentin nykyiseen toimenkuvaan?

Kuten kirjoitin:

Miettikkääs ketä hänen persoonan moittiminen oikein auttaa... Ei ainakaan meitä Suomalaisia eikä Suomalaisten yhtenäisyyttä.
Jättäkäämme @Tacitus :ksen hyökkäys omaan arvoonsa.
 
2012 kokkareilla meni sen verran lujaa, että olisivat saaneet presidentin viran, vaikka olisi ollut Aku Ankka ehdokkaana. Todennäköisesti ilman Salea ehdokkuus olisi mennyt Pertti Salolaiselle tai Jyrki Kataiselle (joilla, by the way, molemmilla on enempi kokemusta ja osaamista ulkopolitiikasta kuin Salella).

Ja tuskimpa se Pekka Haavisto olisi presidenttinä ainakaan huonompi ollut kuin Niinistö.

Asiasta kolmanteen. Katsoitteko muuten perjantaina Pressiklubin? Vaikka en Väyrysestä muuten kauheasti välitäkään, niin aika hyvin osasivat Pekka Ervastin kanssa analysoida Suomen nykyisen ulkopolitiikan poukkoilun syyn.
 
2012 kokkareilla meni sen verran lujaa, että olisivat saaneet presidentin viran, vaikka olisi ollut Aku Ankka ehdokkaana. Todennäköisesti ilman Salea ehdokkuus olisi mennyt Pertti Salolaiselle tai Jyrki Kataiselle (joilla, by the way, molemmilla on enempi kokemusta ja osaamista ulkopolitiikasta kuin Salella).

Tätä en kyllä allekirjoita. Kyllä tuossa oli niin vahvasti kyse henkilövaalista ja Sale on syihin sen tarkemmin menemättä tekijä, joka yhdistää monesti jopa sellaisia jotka pitävät Kokoomusta kirosanana.
 
Back
Top