Persujen nousu valtakunnan vaikuttajaksi

SJ kirjoitti:
Mutta tällä hetkellä olen yhä sitä mieltä, että kannattaa tuossa Eurossa pysyä mukana. Se mitä tälläisen pienen maan valuutalle tapahtuu isommassa myllerryksessä on vaikea arvata ja se sotkisi vientimarkkinoita kuten markan aikaan tapahtui.

Tästä olen samaa mieltä vaikka Ruotsin esimerkki osoittaa, että oman valuutan säilyttäminen ei ole mikään katastrofi.
Erityisesti korkotasoa voisi olla vaikea säilyttää näin vakaana ja alhaisena, jos olisimme euron ulkopuolella.
 
Museo kirjoitti:
Suomessa tuntuu olevan ihmeen vaikea keskustella luontevasti sotilaallisesta liittoutumisesta. Ikään kuin trauma sotilasliitosta natsi-Saksan kanssa vaivaisi meitä yhä. Kuitenkaan ilman natsi-Saksan apua Suomen armeija ei olisi selvinnyt sodassa ja kansa olisi nääntynyt nälkään.

Suomi oli tuolloin pussissa. Ulospääsyä ei ollut ja siksi ainoa mahdollinen ratkaisu oli tehdä yhteistyötä joko NL:n tai Saksan kanssa. Tällä hetkellä Suomi ei ole pussissa. Silloin Suomen yhteistyö Saksan kanssa oli hätävarjelua. Tällä hetkellä ei ole sellaista hätää, millä voitaisiin perustella liittoutuminen "2000-luvun natsi-Saksan" kanssa. Uhrimäärä on vähäisempi ja Birkenau vaihtunut Guantanamoksi.
 
Perussuomalaiset yhä nousussa, SDP putoaa

http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/02/perussuomalaiset_yha_nousussa_sdp_putoaa_2388394.html

..Perussuomalaisten hurja gallup-nousu jatkuu. YLE Uutisten Taloustutkimuksella teettämän puoluekannatusarvion mukaan perussuomalaisia kannatti helmikuussa 16,9 prosenttia vastaajista. Pääoppositiopuolue SDP:n kannatus on kuukaudessa laskenut peräti 1,4 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten kannatus nousi tammikuun huippuluvuista vielä 0,3 prosenttiyksikköä. Oppositiopuolueen nousu ei siis vielä ole taittunut, vaikka kilpailijat sitä ovat jo povanneet.

Suurimman puolueen asemaa pitää edelleen hallituspuolue kokoomus, jonka kannatus nousi viime kuusta puolella prosenttiyksiköllä. Kokoomusta kannattaa nyt 20,9 prosenttia vastaajista.

Myös päähallituspuolue keskustan kannatus on hieman parantunut viime kuusta. Keskustaa kannattaa nyt 18,9 prosenttia vastaajista. Nousua tammikuusta on kertynyt 0,4 prosenttiyksikköä.

Pääoppositiopuolue SDP:n kannatus sen sijaan on jatkanut laskuaan. SDP:tä kannatti helmikuussa 17,5 prosenttia vastaajista, mikä on alhaisin lukema puolueelle YLE Uutisten mittauksessa vuodesta 2006 alkaen.

SDP:n kannatuksen laskun syytä on vaikea arvioida. Ehkäpä puolueen kannatuksen jatkuva lasku vaikuttaa jo sekin kannatukseen itseään vahvistavalla tavalla.

Lisäksi SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on pärjännyt heikosti puolueiden puheenjohtajista tehdyissä pääministerigallupeissa.

Hallituksessa istuvien vihreiden kannatus on niin ikään laskenut 0,7 prosenttiyksikköä tammikuusta. Helmikuun luku vihreille on nyt 8,5 prosenttia.

Yhtä alhaista kannatusta ei ole vihreille ole mitattu YLE Uutisten teettämissä kannatusarvioissa. Kannatus on itse asiassa nyt sama kuin vihreiden eduskuntavaalitulos vuonna 2007.

Vasemmistoliiton kannatus on lähes entisellään: nousua tammikuusta kertyi 0,1 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliittoa kannatti helmikuussa 7,3 prosenttia vastaajista.

Kristillisdemokraattien kannatus on hieman noussut tammikuusta. Helmikuussa puoluetta kannatti 4,2 prosenttia vastaajista, nousua 0,4 prosenttiyksikköä.

Myös hallituspuolue RKP:n kannatus on likimain ennallaan. Kannatus laski tammikuusta 0,2 prosenttiyksikköä. Puoluetta kannatti helmikuussa 3,9 prosenttia vastaajista.

Vaalien lähestyessä myös vaihtoehto ’muut’ on hieman lisännyt suosiotaan. Muita kuin eduskuntapuolueita kannatti helmikuussa 1,9 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimus haastatteli puhelimitse 2 901 suomalaista 1.-23.2.2011 välisenä aikana. Puoluekantansa ilmoitti 1 970 henkilöä eli 67,9 prosenttia vastaajista. Aiemmissa mittauksissa kantansa on ilmoittanut noin 71 prosenttia vastaajista.

Kannatusarvion virhemarginaalit ovat suurimpien puolueiden osalta noin 1,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.
=========================================================
EK:n poliittinen siipi ja Kepulit on saaneet propagandakoneistonsa käyntiin. Uskolliset alamaiset äänestävät taas samat tyypit sinne suhmuroimaan :mad:

Nämä veijarit ovat rapauttamassa demokratiaa Suomessa ja sementoimassa nykyisen kaltaisen menon jatkumisen, ei enempää eikä vähempää:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskuntavaaleihin+esitetty+%C3%A4%C3%A4nikynnys+saa+huutia+asiantuntijalta/1135260334798
 
Ne on nyt vähän kyseenalaisia nämä gallupit. Saatuja gallup-tuloksia korjaillaan korjauskertoimella edellisten vaalitulosten perusteella. Se saattaa heilutella tilannetta miten sattuu, kun tapahtumassa olevat muutokset ovat suuria. Korjauskertoimesta:

http://yle.fi/ecepic/archive/00386/YLE_puoluekannatus__386679a.pdf


Tänään oli muuten uutinen persujen leikkauslistasta ja siinä varta vasten oli puolustusvoimat leikkausten ulkopuolella. Soini toki myönsi tornin saattavan päätyä leikkurin kouriin, koska muissa puolueissa on siihen suuntaan pyrkimyksiä.
 
RDF kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
skärdis kirjoitti:

Juuri noinhan meillä on nyt toimittu.


Suomalaiset taistelevat jenkkien rinnalla Afganistanissa ja luikkivat pakoon ties mistä pimeimmästä Afrikastakin. Mitä ihmettä itsenäisen Suomen puolustusvoimat siellä tekevät?

Samaan aikaan puolustusvoimien vahvuudet pienenevät kuin se paljon puhuttu pyy maailmanlopun edellä. Kalusto ruostuu käsiin, eikä uuden hankinnoista ole puhuttakaan, ei ainakaan massa-armeijan tarpeisiin.

NATO:n vastustajat pelottelevat puolustusvoimien alasajolla ja sinkkiarkkujen virralla kaukaisista maista. Eikös se ole parhaillaan tapahtumassa ilman NATO:akin?

Täällä pohjanperillä ei ole ennenkään pärjätty ilman liittolaisia, emmekä pärjäisi tulevaisuuden sodassakaan.

Ai ollaanko me jo natossa?

Ei olla, ei.

Miksi sitten huseeraamme maailmalla jenkkien joukoissa aivan kuin olisimme NATO:ssa? Kannamme samaa taakkaa kuin NATO:n oikeat jäsenet, mutta mitä saamme vastikkeeksi?

Suomea ei varmaankaan kiristetä esimerkiksi ilmavoimien kaluston ja varaosien saatavuudella vaan olemme ulkomailla kuuhastelemassa joko ihan omaa hölmöyttämme tai sitten muuten vaan nuoleskelem... nojoo, olkoot.


Kysee lienee ehkä enemmänkin Stubin ja Kataisen lapsellisesta uskosta EU:n kaikkivoipaisuuteen ja yhteen hiilen puhaltamisesta niin Euroopassa kuin maailmallakin.
Kannatan Natoa ja markka takaisin. Perkele. :a-huh: Ei persut meitä pelasta mutta puhdistaa nyt oikeasti ilmapiirin. :a-smiley:
 
Vihreät haluaa ”yhä enemmän avoimen Suomen”
Julkaistu: 12:31



Vihreät julkaisi tänään tavoitteensa seuraavalle hallituskaudelle. Puolueen eduskuntavaalikampanjan avaustilaisuudessa puheenjohtaja Anni Sinnemäki esitteli vihreiden kaksitoista tavoitetta.

- Me olemme reilusti eurooppamyönteinen puolue; vihreät ei tee eturyhmäpolitiikka eikä katso nurkkakuntaisesti asioita vain Suomen näkökulmasta, Sinnemäki sanoo.

Vihreät ilmoittaa päätavoitteekseen yhä enemmän avoimen ja suvaitsevaisen Suomen. Tavoitelistalla ovat myös perustulo, ilmastolaki, tasa-arvoinen avioliittolaki ja vanhempainvapaiden uudistus.

Puolue kehittäisi vähäpäästöisestä teknologiasta Suomelle uuden vientiteollisuuden ja investoisi raideliikenteeseen. Turkistarhauksen puolue lopettaisi kokonaan.

Anni Sinnemäki julkisti vihreiden uuden tempauksen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Halukkaat voivat nyt ilmoittaa ryhtyvänsä naimalakkoon.
 
Radar kirjoitti:
Vihreät ilmoittaa päätavoitteekseen yhä enemmän avoimen ja suvaitsevaisen Suomen.

Hullu puolue!!!!!
 
Imagine kirjoitti:
Kannatan Natoa ja markka takaisin. Perkele. :a-huh: Ei persut meitä pelasta mutta puhdistaa nyt oikeasti ilmapiirin. :a-smiley:

Hejsan kannatta markka ja lisää isänmaalisuuta eduskuntaan ja hallitukseen ja pois EU:sta, että se on Helsinki joka päätä ja ei Brysseli...ja rajat kiini ;)
 
Hejsan kirjoitti:
Imagine kirjoitti:
Kannatan Natoa ja markka takaisin. Perkele. :a-huh: Ei persut meitä pelasta mutta puhdistaa nyt oikeasti ilmapiirin. :a-smiley:

Hejsan kannatta markkaa ja lisää isänmaallisuutta eduskuntaan ja hallitukseen ja pois EU:sta, että se on Helsinki joka päätä ja ei Brysseli...ja rajat kiinni ;)

Sinulta tuntuu unohtuvan, että Suomen asioista päättää Helsingissä istuva hallitus eikä Tukholmassa oleileva pakolaishallitus.

Kokeiltiinhan Virossakin 20v sitten jenkkilästä tuotua huoltoeverstiä Puolustusvoimain komentajana sekä muitakin "taivaanrannan" maalareita jotka olivat jo kauan sitten irronneet Viron arkitodellisuudesta.

Maalla on helppo olla viisas kun merellä on vahinko.(Puhumattakaan imelästä jälkiviisaudesta)
 
Älä nyt, Suomi pitää kok ajan tehdä uusia lakeja että ne on EU:n direktiivinen mukaan.
 
Olen huomannut itsessäni erään uinuneen piirteen, kun olen viime vuoden ajan seurannut erilaisia keskusteluita, jopa osallistunutkin niihin: näköjään kiinnityn sitä varmemmin tukemaan voimassaolevaa järjestelmää ja olemassa olevaa systeemiä, kun huomaan, että sitä yritetään ravistella tai vikuuttaa. Muuta ei ehkä voi tällaiselta tertiäärikauden edustajalta odottaakaan, ei sillä. Itsekin purpatan ja arvostelen, mutta jossain kulkee näköjään eräänlainen viiva, jota en ylitä enkä soisi muidenkaan ylittää, ymmärtäen toki sen, että "muilla" on """oikeus""" se ylittää. Oikeuksiahan tässäkin maassa ollaan ulvomassa kidat niin punaisena, että oikein silmiin ottaa, kun rökäleiset nielurisat pullollaan ollaan vaatimassa. Annas olla, kun pitäisi olla ojentamassa jotain yhteiseen pottiin?
 
Hejsan kirjoitti:
Älä nyt, Suomi pitää kok ajan tehdä uusia lakeja että ne on EU:n direktiivinen mukaan.

Miksi sinun mielestä pohjoismaisella tasolla vuosikymmeniä ellei vuosisatoja tapahtunut lainsäädännön yhtenäistäminen on hyvä seikka, mutta se sama EU:n tasolla kielteinen kehitys.

Pitäisikö pohjoismaissa palata jälleen passi ja viisumipakkoon ja poistaa vapaa liikkuvuus/ vapaat työmarkkinat. Haluaisitko sinä leimata Nansen-passisi Rinkebyn poliisiasemalla jokainen maanantaiaamu

Sinällänsä tuo EU:n ehdotus pakolaiskiintiöistä pinta-alaan perustuen on hyvin järkevä.
Onni ja autuus perustuu Grönlannin laaja-alaisuuteen. Ruotsi voisi siirtää suomalaiset mamut ja Suomi somalialaiset mamut Grönlantiin pohjoisesta täyttäen . Kymmenen asukasta ja puolijoukkueteltta per neliökilometri. Uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia vuosikymmeniksi.:kippis::kippis::idea::idea:
 
Vanha veteraani kirjoitti:
Sinällänsä tuo EU:n ehdotus pakolaiskiintiöistä pinta-alaan perustuen on hyvin järkevä. Onni ja autuus perustuu Grönlannin laaja-alaisuuteen. Ruotsi voisi siirtää suomalaiset mamut ja Suomi somalialaiset mamut Grönlantiin pohjoisesta täyttäen . Kymmenen asukasta ja puolijoukkueteltta per neliökilometri. Uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia vuosikymmeniksi.:kippis::kippis::idea::idea:

Grönlanti ei kuulu Euroopan unioniin, koska erosivat sen edeltäjästä 1985.
 
Näille "erotaan EU:sta" hörhöille voisi muistuttaa, että aiempi ETA-sopimus tarkoitti, että saatamme keskeiset (silloisen Ey:n, nykyisen) EU:n säädökset voimaan, eli peesaisimme, ilman sanavaltaa. olisiko se "ITSENÄISYYTTÄ" ? Tuskin...

Ero oli, että saimme pitää oman maatalouspolitiikan ja kalastuspolitiikan, eli ruoka olisi Norjan hintaista, mutta ilman öljytuloja. Sveitsi ei ole ETA-jäsen, mutta Sveitsin soppari on käytännössä samanlainen. Velvoite peesata ilman päätösvaltaa.

Ilman sopimusta EU:n kanssa emme voisi elää, ja sopeutuminen (eli EU:n sääntöjn voimaan saattaminen) ilman sananvaltaa olisi meidän tie. Soini tietää että se ei ole mahdollista, joten mitä isommaksi gallup-suosio kasvaa, sitä pehmeämmiksi puheet menevät. Riskihän on että pitäisi lunastaa lupaukset !
 
adam7 kirjoitti:
Näille "erotaan EU:sta" hörhöille voisi muistuttaa, että aiempi ETA-sopimus tarkoitti, että saatamme keskeiset (silloisen Ey:n, nykyisen) EU:n säädökset voimaan, eli peesaisimme, ilman sanavaltaa. olisiko se "ITSENÄISYYTTÄ" ? Tuskin...

Ero oli, että saimme pitää oman maatalouspolitiikan ja kalastuspolitiikan, eli ruoka olisi Norjan hintaista, mutta ilman öljytuloja. Sveitsi ei ole ETA-jäsen, mutta Sveitsin soppari on käytännössä samanlainen. Velvoite peesata ilman päätösvaltaa.

Ilman sopimusta EU:n kanssa emme voisi elää, ja sopeutuminen (eli EU:n sääntöjn voimaan saattaminen) ilman sananvaltaa olisi meidän tie. Soini tietää että se ei ole mahdollista, joten mitä isommaksi gallup-suosio kasvaa, sitä pehmeämmiksi puheet menevät. Riskihän on että pitäisi lunastaa lupaukset !

Joo, kyllä viime aikoina Soini on vetänyt juttujaan takaisin kuin Mylly-Matissa. Lupausten lunastaminen ollee Persulle ihan yhtä vaikeaa kuin muillekin puolueille.
 
adam7 kirjoitti:
Ero oli, että saimme pitää oman maatalouspolitiikan ja kalastuspolitiikan, eli ruoka olisi Norjan hintaista, mutta ilman öljytuloja. Sveitsi ei ole ETA-jäsen, mutta Sveitsin soppari on käytännössä samanlainen. Velvoite peesata ilman päätösvaltaa.


Puhut pehmoisia. Sveitsi on sopinut lähinnä vapaakaupasta. Rajavalvonta heillä toimii edelleen, eivätkä he huoli joutoväkeä maahan. Eurooppalaisen sosialismin rakentamisesta eivät suostu edes keskustelemaan. Sveitsiläisiltä on turha lähteä mankumaan rahaa eteläisen Euroopan tukemiseen. Lakinsa säätävät kuten hyväksi havaitsevat. Direktiivit työntävät sinne missä ei aurinko paista.

Sveitsin malli olisi Suomelle oikea. Suomen kurssin muuttamiselle ei ole mitään estettä. Nykyinen suunta esitetään pakkona, vaikka todellisuudessa kyse on ideologisesta valinnasta ja valitettavan useasti kyse on lähinnä yksittäisten poliitikkojen henkilökohtaisen taloudellisen hyödyn tavoittelusta.
 
JOKO kirjoitti:
adam7 kirjoitti:
Ero oli, että saimme pitää oman maatalouspolitiikan ja kalastuspolitiikan, eli ruoka olisi Norjan hintaista, mutta ilman öljytuloja. Sveitsi ei ole ETA-jäsen, mutta Sveitsin soppari on käytännössä samanlainen. Velvoite peesata ilman päätösvaltaa.


Puhut pehmoisia. Sveitsi on sopinut lähinnä vapaakaupasta. Rajavalvonta heillä toimii edelleen, eivätkä he huoli joutoväkeä maahan. Eurooppalaisen sosialismin rakentamisesta eivät suostu edes keskustelemaan. Sveitsiläisiltä on turha lähteä mankumaan rahaa eteläisen Euroopan tukemiseen. Lakinsa säätävät kuten hyväksi havaitsevat. Direktiivit työntävät sinne missä ei aurinko paista.

Sveitsin malli olisi Suomelle oikea. Suomen kurssin muuttamiselle ei ole mitään estettä. Nykyinen suunta esitetään pakkona, vaikka todellisuudessa kyse on ideologisesta valinnasta ja valitettavan useasti kyse on lähinnä yksittäisten poliitikkojen henkilökohtaisen taloudellisen hyödyn tavoittelusta.

Minä ottaisin kirkuen Sveitsin mallin meille Suomeen, mikäli sen mukana tulisi sitten myös Sveitsin varallisuus ja palkat yms. Eli siinä se iiiiso ero Suomen ja Sveitsin välillä. Toisella on fyrkkaa ja toisella ei.
Silloin kun on tarpeeksi fyrkkaa, voi tehdä mitä haluaa. Silloin kun sitä ei ole, pitää yrittää sopeutua ja vähän katsoa mitä tekee.
 
JOKO kirjoitti:
Puhut pehmoisia. Sveitsi on sopinut lähinnä vapaakaupasta.
no laitetaan lisää sun pehmoisia.

et oikein ymmärrä nyky.yhteiskuntaa.

suurin osa lainsäädännöstä liittyy talouteen. sen takia tulee paljon pakottavaa.


Rajavalvonta heillä toimii edelleen, eivätkä he huoli joutoväkeä maahan.

schengen sopimus ei ole eu-sopimus, kuten havaitset kun ymmärrät että Norja on mukana mutta britit eivät.

sveitsi on sitoutunut pakolaissopimuksiin. sveitsissä on sangen iso määrä työperäistä ulkomaalaisväestöä.

"joutoväki" on aika hyvä käännös natsien käyttämälle ilmaisulle kun tappoivat vammaiset ja psyykkisesti sairaat. tätäkö haet?
Eurooppalaisen sosialismin rakentamisesta eivät suostu edes keskustelemaan. Sveitsiläisiltä on turha lähteä mankumaan rahaa eteläisen Euroopan tukemiseen. Lakinsa säätävät kuten hyväksi havaitsevat. Direktiivit työntävät sinne missä ei aurinko paista.

joutuvat mukauttamaan suuren osan lainsäädäntöä direktiivien mukaiseksi. tiedätkö mikä direktiivi on?

Sveitsin malli olisi Suomelle oikea. Suomen kurssin muuttamiselle ei ole mitään estettä. Nykyinen suunta esitetään pakkona, vaikka todellisuudessa kyse on ideologisesta valinnasta ja valitettavan useasti kyse on lähinnä yksittäisten poliitikkojen henkilökohtaisen taloudellisen hyödyn tavoittelusta.

just. eli kerroppa mistä asioista voitaisiin päättä, jos eroittaisiin ja tehtäisiin assosiaatiosopimus kuten sveitsillä.

emme olisi mukana keskustelemassa ja saisimme "ihan itse" päättä toissijaisista asioista.
 
Back
Top