Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Vielä muutama vuosi takaperin olisin mielellään äänestänyt ja jopa tehnyt kenttätyötä perussuomalaisten puolesta, kesän puoluekokous muutti kuitenkin suunnan täysin. Asia poliitikot katosi ja jäljellä nuivia ja kuka missäkin kohussa uitettu.

Itse näen nuivuuden plussana, mutta vain silloin kun se yhdistyy sekä asiallisuuteen että ainakin yhteen muuhun syvällisesti hallittuun osaamisalueeseen.

Jos persukansanedustajalla, -valtuutetulla, -valiokuntajäsenellä jne. ei ole muuta annettavaa kuin maahanmuuttopoliittiset näkemykset, niin mitä se saa aikaan jossain valmisteluvaiheen lauta- tai valiokunnassa tai muussa yhteistyöelimessä kun käsitellään taloutta, koulutusta, soteasioita, infraa... Ei mitään.

Halla-aho on hyvä esimerkki. Maahanmuuttopolitiikka pn pääjuttu, mutta aseasiat toinen kiistämätön asiantuntemuksen ja paneutumisen kohde. Niinpä hänet voi sijoittaa ainakin kahden eri aihepiirin suhteen keskeiseen valmistelevaan elimeen. Näin pitäisi olla jokaisen puolueen jokaisen edustajan/mepin/valtuutetun/tiesminkä kohdalla.

Jos se ei osaa käsitellä maahanmuuttopolitiikan piiriin kuuluvia asioita yleisen inhimillisyyden ja ihmisiin liittyvän kunnioituksen kautta niin se suljetaan poliittisen yhteistyön ulkopuolelle ja muut kääntyvät sitä - ja myös sen tavoitteita vastaan.

Joka harjoittaa tai hyväksyy politiikassa dehumanisoinnin, suljetaan poliittisen vaikutusvallan ulkopuolelle. Joka ei tätä kohtuullisessa ajassa opi, on mahdollisesta älykkyydestään huolimatta liian typerä toteuttamaan tavoitteitaan.

Nämä kohut ovat myös yksi osoitus samantyyppisestä typeryydestä. On älykkyyttä, mutta käytetään sitä maksimaalisen hölmösti. Käytetään leveää telaa siellä missä pitäisi käyttää 20 karvan soopelinkarvasivellintä.
 
Työttömiä tohtoreita on ainakin monia. Yksi tohtori, jonka tunnen, on kauppias. Toinen on luomuviljelijä. Kumpikin väitellyt jostain muusta kuin nykyisestä toiminta-alastaan. Kunniatohtorit vielä asia erikseen. Oi niitä aikoja, kun jo merkonomin papereilla sai pankin johdettavakseen. :rolleyes:

Itselle tutuimmat 2 tohtoria ovat molemmat tutkimus- ja myös ihan käytännön töissä omilla aloillaan :D Toinen muistaakseni VTT:llä ja toinen geologian asioissa.

Mutta ehkä tämä on säännön vahvistava poikkeus :D
 
Katsoin tuolta listalta ja se lienee Toimi Kankaanniemi..
http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2014/eurovaalit/ehdokkaat_vertauslukujarjestyksessa.html

Jotenkin ajattelin jo kesällä että Toimi jäi juuri tämän kyseisen seikan vuoksi persuihin...odottelemaan koska Halla-Aho tulee johtamaan puoluetta ja hän itse pääsee varasijalta kruunaamaan poliittisen uransa EU-parlamentaristina.

Toimi on kyllä surkea tyyppi. Olen varma että vie enemmän ääniä kuin tuo.

Mutta kun katsoo esim. JHA:n toimintaa, niin aika nopeasti tulee selväksi, että miehellä olisi aivoja vaikka mihin, mutta jos jokin asia on hänelle kipeä, niin oppimisprosesseilta on tie tukossa.

Halla-aholta puuttuu, ei kyky vaan HALU muokata sanomaansa sitten että sillä saadaan kuulijakunnassa aikaan vaikutusta. Esim. presidentti Niinistö on tässä asiassa suoranainen mestari. Tässä on se seuraus, että samaa mieltä olevat varmasti arvostavat Halla-ahoa mutta hänen on hyvin vaikea kääntää kenenkään eri mieltä olevan päätä. PS:n kannatuksella on tällä linjalla helposti sekä "lattia" että "katto" -tasot. En usko että tämä tulee muuttumaan paljoa koska JHA on selvästi ns. "periaatteen mies" joka ei suostu tai "pysty" muuttumaan tässä.

Tässä suhteessa ollaan siis huonommassa jamassa kuin vaikka itävallassa, jossa paikalliset "persut" ovat tehneet juurikin sen mitä olisin heidän täälläkin toivonut tekevän. Ovat valmiita nousemaan hörhöpuolueen yläpuolelle jotta saadaan pakotettua nämä tärkeät teemat valtavirtapolitiikkaan. Tutkimusten mukaan hyvin suuri osa Suomen kansasta kannattaisi tätä täälläkin, mutta jos PS ei paranna juoksuaan niin se ei tule olemaan se kanava mitä kautta tämä merkittävästi näkyisi.

JHA olisi hyvä taustapiru, mutta tavallaan aika huono keulakuva. Tosin Soini on vielä huonompi nykyjamassaan ja vienyt mukanaan Terhon ja muita.

Toki nyt kun asetelmat ovat selventyneet, on minusta sen myötä PS profiloitunut vahvasti EU & mamukriittiseksi puolueeksi. Se jää sitten äänestäjien ratkaistavaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa, että onko tällaisella yhden tai kahden asian puolueella suurempaa tilausta suomalaisessa puoluekentässä. Jos seuraavien vaalien tulos on tämän uusimman gallupin mukainen, kertonee se sitten aika karua kieltä PS:n tulevaisuudesta.

Persuissa on ihan hyviäkin kykyjä jotka pystyvät sinänsä tuomaan esille sen, että näihin teemoihin liittyvä merkitys (taloudellinen, yhteiskunnallinen...) on paljon suurempi kuin jollakin SOTElla ja maakuntauudistuksella. Mutta kyllähän se painaa, että porukka on niin heterogeenistä muuten.

Jos Persuista haetaan jotain mikä on mielestäni erinomaisessa jamassa, niin siellä on erittäin hyvän tuntuiset poliittiset suunnittelijat palkkalistoilla. Sakari Puisto ja Riikka Purra ainakin edustavat itselleni juuri niitä teemoja, joiden takia voisin PS:ää äänestää. Ja myös tyyliltään he ovat älyllisiä ja perustelevia, ainakin Riikka Purra kykenee varsin letkeään huulenheittoon.

Riikka Purraa on muuten kierrätetty paljon JHA:n ja Huhtasaaren seurassa kiertueilla viime aikoina. Uskon - ja toivon - että kyseiselle naiselle on varattu tulevaisuudessa suurtakin viittaa puolueessa. Olisi nimittäin erittäin pätevä tekijä vaikka puolueen johtajana. Yhdistää JHA:n hyvät puolet mutta parantaa hänen heikkouksissaan - osaa mm. jo ennalta lytätä ne ennalta-arvattavat "vastaväitteet" mitä arvaa mielipiteensä synnyttävän. Toivonko liikoja, että Purrasta tulisi joskus puoluejohtaja ja JHA olisi sitten enemmänkin poliittinen suunnittelija? ;)

https://riikkapurra.net/2017/04/01/...t-noin-oikeistolainen-hah-oletko-kasvissyoja/
DFQxVAV1.jpg


Suosittelen kaikkia lukemaan koko kirjoituksen, mutta alla muutama ote.

Miksi olen niin oikeistolainen? Olenko muka? Kannatan aikuisten holhouksen vähentämistä, pienempää ja tehokkaampaa julkista sektoria, sosiaalipolitiikan muuttamista kannustavammaksi ja ihmisen subjektia tukevaksi, ihmisen vastuunkantoa itsestään ja läheisistään, suurempia sanktioita ja rangaistuksia, kireää maahanmuuttopolitiikkaa. Ymmärrän, että kakkua ei voi jakaa, jos sitä ei ensin leivota. Olen eniten huolestunut huoltosuhteesta.
***
Maahanmuuttokriittisyyteni ei tarkoita, ettenkö pyrkisi itse omissa toimissani olemaan hyvä ja aulis, mikä yleensä kriittisille ihmisille onkin päivänselvää. Täysin sokeasti uskoville tällaisen sanominen on turhaa, koska he eivät ymmärrä, mitä eroa on vaatia valtiolta tai yksilöltä.
***
Ei-työperäinen maahanmuutto ei ole minulle ”yksi teema”. Se on oleellinen jätti-ilmiö, joka leikkaa yhteiskunnan useimmat sektorit ja vaikuttaa kaikkeen. Sen rinnalla toimii useita muita ideoita, jotka yhdessä viettävät yhteiskuntaamme ja valtiotamme ongelmalliseen suuntaan. Minä en vastusta kansainvälisyyttä tai ulkomaisia ihmisiä, päinvastoin. Vastustan kehittyneen valtiomme muuttumista muun muassa eriarvoiseksi, segregoiduksi, rasistiseksi, alaluokkaiseksi, sovinistiseksi, relativistiseksi. En pelkää sanoa, että en todellakaan pidä kaikkia kulttuureja samanarvoisina.
 
Tässä suhteessa ollaan siis huonommassa jamassa kuin vaikka itävallassa, jossa paikalliset "persut" ovat tehneet juurikin sen mitä olisin heidän täälläkin toivonut tekevän. Ovat valmiita nousemaan hörhöpuolueen yläpuolelle jotta saadaan pakotettua nämä tärkeät teemat valtavirtapolitiikkaan. Tutkimusten mukaan hyvin suuri osa Suomen kansasta kannattaisi tätä täälläkin, mutta jos PS ei paranna juoksuaan niin se ei tule olemaan se kanava mitä kautta tämä merkittävästi näkyisi.

Vielä alkukesästä uutisoitiin, että jopa 25 prosenttia äänestäjistä olisi valmis äänestämään äärikansallista / populistista puoluetta.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...uoluetta/2607ec18-f031-3fa8-b427-3ba3686146a0

Nyt näyttää siltä, että tuo on sulanut pois todella tehokkaasti ja todella nopeasti. Jäljelle on jäänyt persujen nuivasti ajattelevat ja heidän kannattajansa. Tällä hetkellä juuri ketään muita ei PS tunnu puhuttelevan.
 
1. Halla-aholta puuttuu, ei kyky vaan HALU muokata sanomaansa sitten että sillä saadaan kuulijakunnassa aikaan vaikutusta.

2. JHA olisi hyvä taustapiru, mutta tavallaan aika huono keulakuva.

3. Persuissa on ihan hyviäkin kykyjä.. ..erittäin hyvän tuntuiset poliittiset suunnittelijat palkkalistoilla. Sakari Puisto ja Riikka Purra ainakin...

1. Enemmän se näyttää niin kuin olisi kyseessä kyvyn kuin halun puuttumiselta.

Kun joku haastaa Halla-ahon konfliktiin, niin hän juuttuu siihen jopa vuosiksi. Ennen pitkään näiden kumuloituvien konfliktien määrä ja laatu ohjaa liikaa ihmisen toimintaa ja silloin julkisuudenhallinta menee pipariksi - etenkin kun media ja poliittiset vastustajat tuntevat tilanteen.

Ehkä hän luulee, että retoriset tyrmäysvoitot johtavat poliittisiin voittoihin tms.

2. Erittäin vahvasti samaa mieltä.

3. Purra kirjoittaa hyvin. "Ihminen tekstin takana" on kuitenkin jäänyt tuntemattomaksi.

Puisto on erittäin älykäs. Hänessä on jotain sellaista, mistä on vaikea päästä perille ja mitä en osaa nimetä, mutta käsityskyky on erittäin nopea ja kokonaisvaltainen.

Noin äkkipäätä veikkaan, että duuni työministeriössä saattoi olla hänelle erittäin kuormittava kokemus. Ylibyrokraattisuus on lahjakkuuksille raskaampaa kuin keskinkertaisuuksille.

Sitä en osaa arvioida, että mikä on Puiston kyky innovatiiviseen ajatteluun. En ole päässyt selville. Puisto ei juuri avaa sitä puolta itsestään.

Noihin Persujen kyvykkäisiin toimijoihin lisäisin vielä Matias Turkkilan.

Matias on ihan kohtalaisen fiksu, erittäin aikaansaava ja osaa katsoa asioita myös poliittisten vastapuolten näkökulmasta.

Matiaksen (älyllisiin) heikkouksiin kuuluu se, että hän oikoo joskus ajattelussaan ratkaisevien detskujen yli ja jos oikominen tuottaa ehjän näköisen, mutta täysin virheellisen lopputuloksen, niin häneltä voi kulua jopa vuosia päättelyketjujensa virheiden huomaamiseen ja korjaamiseen. Veikkaan, että kyse on kuitenkin enemmän kiinnostuksesta kuin kyvykkyydestä.

Toisen tyyppisiin heikkouksiin voi ehkä kuulua myös kyvyttömyys tunnistaa kumuloituvan stressin kaikkia vaikutuksia. Luulen, ettei hän osaa asettaa työlle ja olosuhteille riittävän hyvin rajoja.
 
Vielä alkukesästä uutisoitiin, että jopa 25 prosenttia äänestäjistä olisi valmis äänestämään äärikansallista / populistista puoluetta.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...uoluetta/2607ec18-f031-3fa8-b427-3ba3686146a0

Nyt näyttää siltä, että tuo on sulanut pois todella tehokkaasti ja todella nopeasti. Jäljelle on jäänyt persujen nuivasti ajattelevat ja heidän kannattajansa. Tällä hetkellä juuri ketään muita ei PS tunnu puhuttelevan.

Totta. Tosin aika heikolta näyttää vielä tässä vaiheessa muidenkaan puolueiden yritykset saada kauhottua tätä 25% (tai 25% miinus persujen kannatus?) laariinsa. Siniset eivät tätä ainakaan tule tekemään, kun PS on yhden-kahden asian puolue niin Siniset tuntuu NOLLAN asian puolueelta. PS:lle uskon edelleen sitä n. 12% äänipottia viimeisistä kallupeista huolimatta, mutta ei sekään tule täyttä potentiaaliaan hyödyntämään ellei siellä ole jotain todella ovelaa master plania. Se on nykyisellään yksinkertaisesti liian sekava sillisalaatti. On Lauraa ja on muita. Mutta vaaleihin on vielä aikaa, periaatteessa heillä olisi MAHDOLLISUUS ottaa opiksi muun euroopan menestyjien resepteistä.

Kuten olen sanonutkin niin itse varmaan äänestän PSää vaikka se menisi nykytasostaan huonommaksi, koska taustalla on se että olen joutunut pettymään niin monta kertaa Kokin kanssa että koen väärin äänestäminen ainoaksi tavaksi näpäyttää omalta pieneltä osaltani. En usko myöskään mahdollisia retorisia silmänkääntötemppuja vaan Kokin pitäisi oikeasti TEHDÄ jotain. Nykyporukalla ei tule tapahtumaan.
 
Totta. Tosin aika heikolta näyttää vielä tässä vaiheessa muidenkaan puolueiden yritykset saada kauhottua tätä 25% (tai 25% miinus persujen kannatus?) laariinsa. Siniset eivät tätä ainakaan tule tekemään, kun PS on yhden-kahden asian puolue niin Siniset tuntuu NOLLAN asian puolueelta. PS:lle uskon edelleen sitä n. 12% äänipottia viimeisistä kallupeista huolimatta, mutta ei sekään tule täyttä potentiaaliaan hyödyntämään ellei siellä ole jotain todella ovelaa master plania. Se on nykyisellään yksinkertaisesti liian sekava sillisalaatti. On Lauraa ja on muita. Mutta vaaleihin on vielä aikaa, periaatteessa heillä olisi MAHDOLLISUUS ottaa opiksi muun euroopan menestyjien resepteistä.

Kuten olen sanonutkin niin itse varmaan äänestän PSää vaikka se menisi nykytasostaan huonommaksi, koska taustalla on se että olen joutunut pettymään niin monta kertaa Kokin kanssa että koen väärin äänestäminen ainoaksi tavaksi näpäyttää omalta pieneltä osaltani. En usko myöskään mahdollisia retorisia silmänkääntötemppuja vaan Kokin pitäisi oikeasti TEHDÄ jotain. Nykyporukalla ei tule tapahtumaan.

Olikohan muuten Vonka vai kuka, joka kirjoitti johonkin ketjuun, että Suomesta puuttuu sellainen isänmaallinen arvokonservatiivinen oikeistopuolue, jossa ei olisi mukana kokkareiden ääriliberaaleja elementtejä eikä persujen äärilaidan öyhöttäjiä. Tällainen saattaisi vedota minuun äänestäjänä.
 
Olikohan muuten Vonka vai kuka, joka kirjoitti johonkin ketjuun, että Suomesta puuttuu sellainen isänmaallinen arvokonservatiivinen oikeistopuolue, jossa ei olisi mukana kokkareiden ääriliberaaleja elementtejä eikä persujen äärilaidan öyhöttäjiä. Tällainen saattaisi vedota minuun äänestäjänä.

Kyllä, tuollaiseen lähtisin itsekin. Kaipa nuo Siniset tuohon yrittävät (vai voiko jo sanoa että yrittivät) mutta heillä ei ole uskottavuutta tai oikein mitään rahkeita hommaan.

Toisaalta, juuri tähän poliittiseen kenttään pitäisin jopa huonona jotain uutta puoluetta, koska arvokonservatiivien äänet ovat jo nyt hirveän hajallaan ympäriinsä :) Tuollainen puolue kun syntyisi jotenkin orgaanisesti / evoluution kautta niin olisi kyllä tilausta sille.
 
Olikohan muuten Vonka vai kuka, joka kirjoitti johonkin ketjuun, että Suomesta puuttuu sellainen isänmaallinen arvokonservatiivinen oikeistopuolue, jossa ei olisi mukana kokkareiden ääriliberaaleja elementtejä eikä persujen äärilaidan öyhöttäjiä. Tällainen saattaisi vedota minuun äänestäjänä.

Jos nykyiseen tuolileikkiin joku yrittää liittyä, niin kyllä se vaikeaa on. Tuollainen puolue leimattaisiin menneisyyten halajaviksi natseiksi, puolueohjelmasta riippumatta.
 
Jos sinisiltä sattuu tulemaan yhtään fiksumpia kommentteja kuin kok, ps, kesk niin seuraava ääneni menee sinne. Siinä on vaan tietenki se JOS. Mut sinisten äänestäminen on lähinnä protesti vanhojen puolueisden linjalle, joita ps nyt myös edustaa.
 
Jos sinisiltä sattuu tulemaan yhtään fiksumpia kommentteja kuin kok, ps, kesk niin seuraava ääneni menee sinne. Siinä on vaan tietenki se JOS. Mut sinisten äänestäminen on lähinnä protesti vanhojen puolueisden linjalle, joita ps nyt myös edustaa.

Avaatko tätä näkemystäsi hieman?
 
Avaatko tätä näkemystäsi hieman?
Toki. Aikanaan ihmiset äänesti ps:ää protestina hallituksen politiikalle. Rahaa meni Kreikkaan ja maahanmuuttopolitiikka oli löperöä. Tiedätte nämä. No, kävi niin että ps pärjäsi liian hyvin seuraavissa vaaleissa ja ne JOUTUI hallitukseen ja vastuuseen. 90% uhosta loppui siihen ja samalla tavalla kävi lähes kaikille niille ajatuksille joilla ps hallitukseen pääsi. Varsinkin suhde maahanmuuttoon muuttui, kuten nyt tiedetään. Näinhän siinä aina käy kun hallitukseen joutuu uusi puolue, osa porukasta ei vaan tajunnut sitä.
Mutta vanha ps oli hyvä oppositiopuolue, varsinkin tämä nykyisten sinisten porukka. Hyvää ja asiallista hallituksen opponointia. Huutelijat vähän häiritsi sitä asiallisen puolueen leimaa, mutta niistäkin on nyt päästy. Nyt kun nämä parhaat opponaattorit on sinisissä, niin mikäpä olisikaan makeampaa kuin saada heidät takaisin siihen hommaan missä he parhaita olivat. Vahtimassa valtaa pitäviä, protestoimassa paskoja päätöksiä. Heidät olisi pakko kuulla, arvostettuja poliitikkoja kaikki, mutta heitä ei sido mitkään menneisyyden kahleet.
Mä todella toivon että siniset saa muodostettua näkyvän keskusta-oikeistolaisen duunaripuolueen ja pääsee riittävän isolla joukolla oppositioon. Vielä on paljon tehtävää "tolkullistamishankkeissa" eli turhan byrokratian karsinnassa, talouspolitiikassa, sotessa, maahantulijoiden kanssa, yrittäjien aseman huomioinnissa, puolustuspolitiikassa jne. Eli melko pitkälti ne samat teemat kuin ps:llä, mutta tällä kertaa vähän ammattimaisemmalla tatsilla. Ei mitään rajat kiinni sekoilua, niillä se puolue ei pärjää. Sitä haluavat äänestää H-A:n ps:ää.
 
Nyt kun nämä parhaat opponaattorit on sinisissä, niin mikäpä olisikaan makeampaa kuin saada heidät takaisin siihen hommaan missä he parhaita olivat

Ajatuksena hyvä ja kannatettava, mutta ihmisen liha on heikko ja kannatus tienattava. Aktiivinen katuminen voi riittää säilyttämään hallituspaikat, mutta samalla uskottavuus yleisön silmissä painui lähelle nollaa. On siinä veivaamista, jotta menestys toisintuisi. Odotahan vaalienalusaikoja, kun situ alkaa kisata äänestäjistä KOK ja KESK kanssa....voi tulla aika rumaa jälkeä.
 
Sinisillä ei ole puolueena juuri yhtään kannatusta.

Monilla Sinisillä on ihan merkittävästi henkilökohtaista kannatusta.

Muutamakin puolue voisi ehkä nähdä sen kannatuksen mielellään omaa prosenttiaan tukemassa - etenkin kun näiden katsotaan olevan se sisäsiisti osasto.

Näistä syistä pidän vähintään mahdollisena, ehkä jopa todennäköisenä sitä, että Siniset menee seuraaviin eduskuntavaaleihin vaaliliitossa jonkin muun puolueen kanssa.

Todennäköisin - muttei ainut - vaaliliittokumppani voisi olla KooDee.
 
Itse asiassa en näkisi, että PS:n, siis ainakaan näiden ministerintolpille Soinin valitsemina nousseiden tyyppien kelkka olisi kääntyntyt eniten "maahanmuutossa" (käytän tähän inhoamaani yleistämistermiin liittyen lainausmerkkejä). Eihän siihen porukkaan kuulunut kovin useita jotka olisivat tässä asiassa suutaan avanneet kovin kriittiseen sävyyn aiemminkaan.

Näkisin että suurin takinkääntö liittyy jopa siihen Soinin omaan lempilapseen, eli "EU-kriittisyyteen". Katsokaa Soinin puheita aikaväliltä "syntymä-2015 vaalit" niin näette miten Soini aina ja joka käänteessä syytti EU:ta milloin mistäkin. Osin hyvinkin perustellusti, osin puhtaasti retorisista syistä. "Missä EU, siellä ongelma", sanoi Soini. Bryssel hulppeine EU-hallintopalatseineen oli "läntinen Bysantti" (ihan hyvä kielikuva, mutta kävi mielessä että katoliselta varmaan kovakin solvaus).

Kyllä on ääni muuttunut ja Soini on jo ollut vaatimassa kovia rangaistuksia niille tuhmeliineille jotka eivät noudata EU:n tahtoa. Ja painottaa nyt ulkoministerinä nimenomaan sitä, että kaikki hoidetaan EU:n kautta. Soini on ulkoministerinä aivan kuin kuka tahansa muukin, joku anonyymi demari vaikka.

Itse olen pitänyt Soinin aiempaa EU-osoittelua usein turhan innokkaana, joskin se on luonut hyvän vallan vahtikoiran EU-idealistisille tahoille jotka ovat olleet pitkään vallassa. Samalla se on kuitenkin luonut kätevän olkiukon niille kotimaisille tahoille jotka ovat suorittaneet EU-säädösten käytännön integroinnin suomalaiseen lainsäädäntöön ja lisänneet samalla sinne omia pikku yllärinamejaan. Suurin osa EU-hölmöyksistä onkin ihan kotimaista perua, vaikka en todellakaan kritiikittömästi suhtaudu myöskään koko unioniin nykymuodossaan, saati tulevaisuuden muodoissa mitä on hahmoteltu.

Sen sijaan suhtautumiseni ei-työperäiseen maahanmuuttoon on ollut aina lähempänä Halla-ahoa kuin Soinia. Jopa silloin 90-luvulla kun kumpikaan miehistä ei ollut tuttu kuin pienelle piirille, johon en todellakaan kuulunut. Jopa silloin kun lukioikäistä Honchoa sanottiin kerran "kuoliaaksiymmärtäjäksi" suhteessa uussuomalaisiin, ja silloin kun tietoni Halla-ahosta oli ainoastaan se mitä luin hänestä jostakin Hesarin tyyppisestä lähteestä ajatellen että joku rasisti se varmaan on.

Kyllä Soinin takinkääntö suhteessa hänen omiin näkemyksiinsä on nimenomaan tapahtunut etupäässä suhteessa EU:hun. Arvatkaapa onko Soinin oma tietoinen päätös kiinnittää huomio nimenomaan näihin "maahanmuuttovastaisiin" juttuihin? Etenkin kun mies kärkkyy hyvää palkintovirkaa, miksei hyvinkin jokin EU-jobikin vaikka Britannia onkin ensisijainen veikkaus.
 
Itse asiassa en näkisi, että PS:n, siis ainakaan näiden ministerintolpille Soinin valitsemina nousseiden tyyppien kelkka olisi kääntyntyt eniten "maahanmuutossa" (käytän tähän inhoamaani yleistämistermiin liittyen lainausmerkkejä). Eihän siihen porukkaan kuulunut kovin useita jotka olisivat tässä asiassa suutaan avanneet kovin kriittiseen sävyyn aiemminkaan.

Näkisin että suurin takinkääntö liittyy jopa siihen Soinin omaan lempilapseen, eli "EU-kriittisyyteen". Katsokaa Soinin puheita aikaväliltä "syntymä-2015 vaalit" niin näette miten Soini aina ja joka käänteessä syytti EU:ta milloin mistäkin. Osin hyvinkin perustellusti, osin puhtaasti retorisista syistä. "Missä EU, siellä ongelma", sanoi Soini. Bryssel hulppeine EU-hallintopalatseineen oli "läntinen Bysantti" (ihan hyvä kielikuva, mutta kävi mielessä että katoliselta varmaan kovakin solvaus).

Kyllä on ääni muuttunut ja Soini on jo ollut vaatimassa kovia rangaistuksia niille tuhmeliineille jotka eivät noudata EU:n tahtoa. Ja painottaa nyt ulkoministerinä nimenomaan sitä, että kaikki hoidetaan EU:n kautta. Soini on ulkoministerinä aivan kuin kuka tahansa muukin, joku anonyymi demari vaikka.

Itse olen pitänyt Soinin aiempaa EU-osoittelua usein turhan innokkaana, joskin se on luonut hyvän vallan vahtikoiran EU-idealistisille tahoille jotka ovat olleet pitkään vallassa. Samalla se on kuitenkin luonut kätevän olkiukon niille kotimaisille tahoille jotka ovat suorittaneet EU-säädösten käytännön integroinnin suomalaiseen lainsäädäntöön ja lisänneet samalla sinne omia pikku yllärinamejaan. Suurin osa EU-hölmöyksistä onkin ihan kotimaista perua, vaikka en todellakaan kritiikittömästi suhtaudu myöskään koko unioniin nykymuodossaan, saati tulevaisuuden muodoissa mitä on hahmoteltu.

Sen sijaan suhtautumiseni ei-työperäiseen maahanmuuttoon on ollut aina lähempänä Halla-ahoa kuin Soinia. Jopa silloin 90-luvulla kun kumpikaan miehistä ei ollut tuttu kuin pienelle piirille, johon en todellakaan kuulunut. Jopa silloin kun lukioikäistä Honchoa sanottiin kerran "kuoliaaksiymmärtäjäksi" suhteessa uussuomalaisiin, ja silloin kun tietoni Halla-ahosta oli ainoastaan se mitä luin hänestä jostakin Hesarin tyyppisestä lähteestä ajatellen että joku rasisti se varmaan on.

Kyllä Soinin takinkääntö suhteessa hänen omiin näkemyksiinsä on nimenomaan tapahtunut etupäässä suhteessa EU:hun. Arvatkaapa onko Soinin oma tietoinen päätös kiinnittää huomio nimenomaan näihin "maahanmuuttovastaisiin" juttuihin? Etenkin kun mies kärkkyy hyvää palkintovirkaa, miksei hyvinkin jokin EU-jobikin vaikka Britannia onkin ensisijainen veikkaus.

Minusta tuo kuvastaa helkkarin hyvin sitä mitä populistiselle liikkeelle yleensä käy kun se pääsee / joutuu ottamaan vastuuta. Useimmat vaalilupaukset ja aivan erityisesti periaatteet lentävät roskakoriin saman tien. Näkyi aivan loistavasti siinä millä tavalla oppositiojohtaja Soinista leivottiin valtioneuvoston jäsen. Jo muuttui miehellä ääni kellossa kuten tuossa jo totesitkin. Nythän tämä on koko ajan pyrkinyt esittämään vastuullista valtiomiestä.

Siitä mitä kesällä tapahtui, saa Soini syyttää pääasiassa vain itseään. PS:n riveihin haalittiin vuositolkulla kaikenlaista porukkaa ja tällä tietysti pyrittiin maksimoimaan äänimäärät. Hallituksessa jouduttiin tekemään kompromisseja ja omista periaatteista piti osittain myös luopua. Onpa kumma ettei kenttäväki ja äänestäjät tätä kovin suopeasti katselleet. Ja se mitä puoluekokouksessa tapahtui menee kyllä minusta myös Soinin omaan piikkiin. Itsehän tuo vuositolkulla katseli tilanteen kehittymistä tekemättä mitään asian eteen.

Eli voi sanoa, että hallitusvastuuseen joutuminen on myrkkyä populisteille.
 
Eli voi sanoa, että hallitusvastuuseen joutuminen on myrkkyä populisteille.

Kyllä se vaan näin on. Usein populismin ytimessä on ihan todellisia ongelmia ja asiaakin, mutta jos viettää 10-15 vuotta lupailemalla erilaisia kahjoja epärealistisuuksia sinne sun tänne miellyttääkseen jokaista ja niiden koiriakin, niin ei voi syyttää kuin itseään kun on yhtäkkiä itsellä aika päättää että mihin suuntaan "maksetaan". Soini tuskin maksoi lupauksiaan oikein mihinkään suuntaan. Tai ehkä sille 1,3 prosentille joka nyt Sinisiä kannattaa.
 
Toimi on kyllä surkea tyyppi. Olen varma että vie enemmän ääniä kuin tuo.



Halla-aholta puuttuu, ei kyky vaan HALU muokata sanomaansa sitten että sillä saadaan kuulijakunnassa aikaan vaikutusta. Esim. presidentti Niinistö on tässä asiassa suoranainen mestari. Tässä on se seuraus, että samaa mieltä olevat varmasti arvostavat Halla-ahoa mutta hänen on hyvin vaikea kääntää kenenkään eri mieltä olevan päätä. PS:n kannatuksella on tällä linjalla helposti sekä "lattia" että "katto" -tasot. En usko että tämä tulee muuttumaan paljoa koska JHA on selvästi ns. "periaatteen mies" joka ei suostu tai "pysty" muuttumaan tässä.

Tässä suhteessa ollaan siis huonommassa jamassa kuin vaikka itävallassa, jossa paikalliset "persut" ovat tehneet juurikin sen mitä olisin heidän täälläkin toivonut tekevän. Ovat valmiita nousemaan hörhöpuolueen yläpuolelle jotta saadaan pakotettua nämä tärkeät teemat valtavirtapolitiikkaan. Tutkimusten mukaan hyvin suuri osa Suomen kansasta kannattaisi tätä täälläkin, mutta jos PS ei paranna juoksuaan niin se ei tule olemaan se kanava mitä kautta tämä merkittävästi näkyisi.

JHA olisi hyvä taustapiru, mutta tavallaan aika huono keulakuva. Tosin Soini on vielä huonompi nykyjamassaan ja vienyt mukanaan Terhon ja muita.



Persuissa on ihan hyviäkin kykyjä jotka pystyvät sinänsä tuomaan esille sen, että näihin teemoihin liittyvä merkitys (taloudellinen, yhteiskunnallinen...) on paljon suurempi kuin jollakin SOTElla ja maakuntauudistuksella. Mutta kyllähän se painaa, että porukka on niin heterogeenistä muuten.

Jos Persuista haetaan jotain mikä on mielestäni erinomaisessa jamassa, niin siellä on erittäin hyvän tuntuiset poliittiset suunnittelijat palkkalistoilla. Sakari Puisto ja Riikka Purra ainakin edustavat itselleni juuri niitä teemoja, joiden takia voisin PS:ää äänestää. Ja myös tyyliltään he ovat älyllisiä ja perustelevia, ainakin Riikka Purra kykenee varsin letkeään huulenheittoon.

Riikka Purraa on muuten kierrätetty paljon JHA:n ja Huhtasaaren seurassa kiertueilla viime aikoina. Uskon - ja toivon - että kyseiselle naiselle on varattu tulevaisuudessa suurtakin viittaa puolueessa. Olisi nimittäin erittäin pätevä tekijä vaikka puolueen johtajana. Yhdistää JHA:n hyvät puolet mutta parantaa hänen heikkouksissaan - osaa mm. jo ennalta lytätä ne ennalta-arvattavat "vastaväitteet" mitä arvaa mielipiteensä synnyttävän. Toivonko liikoja, että Purrasta tulisi joskus puoluejohtaja ja JHA olisi sitten enemmänkin poliittinen suunnittelija? ;)

https://riikkapurra.net/2017/04/01/...t-noin-oikeistolainen-hah-oletko-kasvissyoja/
DFQxVAV1.jpg


Suosittelen kaikkia lukemaan koko kirjoituksen, mutta alla muutama ote.

Tää Purra on erittäin fiksun oloinen!
 
Back
Top