Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Politiikassa toimivien häirintä on kiellettävä. Nyt vaan sitten määrittelemään, mitä tarkoittaa häirintä? Kritisoida saa, kunhan tekee sen peiton alla pimeässä huoneessa ääneti?

Eipä sillä, kyllä häirintä, kiusaaminen, uhkailu ym. ovat totta.

Suomi on pullollaan eri alojen asia tuntioita, mutta viha- ja häirintäpuheelle ei saada tulkintaa aikaiseksi. En voi välttyä ajatukselta, joka työntyy mieleen: on tarkoituskin pitää jalkeilla laveasti tulkittava, tarpeen mukaan taivuteltava terminologia.

Älä huolehdi. Viha- ja häirintäpuhe on terminologiaa jota ei ole rikoslaissa. Siellä on edelleen vanhat ja muutama uudempi rikos. Niihin syyllistyminen ei ole kovin todennäköistä jos vaan muistaa että netissä voi sanoa saman kuin naapurin isännälle todistajien läsnäollessa.
 
Minä en ymärrä tuommoista "petturi"-puhetta Perussuomalaisten puolelta Sinisiä kohtaan. Jos koetaan että enää ei tämä tai tuo puolue/ryhmittymä tunnu olevan minulle enää mieluinen niin pitäähän poliitikon olla vapaa vaihtaa puolue tai perustaa uusi.

Sen sijaan petturi on Soini, hyväksyi kaikki rasisti/fasistit puolueeseen ja nyt itkee kun nämä samat rehellisissä vaaleissa "kaappasivat" puolueen.
 
Aivan. Siksi en äänestäkään esim. kepua, kokoomusta, vihreitä, vasureita, rkp:tä... ja mitä muita niitä olikaan. Tai takana loistava sininen tulevaisuus -liikettä.

Lopuksi kysymys niille jotka väittävät persuja koulukiusaajiksi: mikä muu porukka ottaisi kiusaamatta messiinsä tällaisen kansainvälisissä kehitysaputehtävissä kunnostautuneen sahurin:


"Minä olen Mies." :solthum:

Niin, jos kansanradiosta rekrytoidaan, niin kyllä on mennyt nappiin.

Mutta tuosta Helssingistä paon suhteen oraakkelimme taisi krapulassaan arvioida hieman todellisuudenvastaisesti. Eipä juuri ole näkynyt pakoa Viitasaarelle o_O
 
Minä en ymärrä tuommoista "petturi"-puhetta Perussuomalaisten puolelta Sinisiä kohtaan. Jos koetaan että enää ei tämä tai tuo puolue/ryhmittymä tunnu olevan minulle enää mieluinen niin pitäähän poliitikon olla vapaa vaihtaa puolue tai perustaa uusi.

Sen sijaan petturi on Soini, hyväksyi kaikki rasisti/fasistit puolueeseen ja nyt itkee kun nämä samat rehellisissä vaaleissa "kaappasivat" puolueen.
Lahkolaiset tappelevat kuten aina..
 
Älä huolehdi. Viha- ja häirintäpuhe on terminologiaa jota ei ole rikoslaissa. Siellä on edelleen vanhat ja muutama uudempi rikos. Niihin syyllistyminen ei ole kovin todennäköistä jos vaan muistaa että netissä voi sanoa saman kuin naapurin isännälle todistajien läsnäollessa

Aivan.
 
Kuten taas:

CYhsd3C.jpg
 
lokakuu 21, 201710:01 https://www.suomenuutiset.fi/hakkar...ripestejaan-miljardilisatuella-tuulivoimalle/
Hakkarainen: Siniset lunastavat ministeripestejään miljardilisätuella tuulivoimalle
SUOMEN UUTISTEN ARKISTO

Teuvo-Hakkarainen-640x320.jpg

Politiikka

Hallituslähteiden mukaan sinisten ministeriryhmä on purematta nielaisemassa nykyisten syöttötariffien 2-3 miljardin euron päälle vielä miljardin euron lisätuen tuulivoimalle.


Tällä Timo Soini kumppaneineen varmistelee ministeripestiensä säilymistä, sanoo perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

– Perussuomalaisten vaaliohjelmissa on jo vuodesta 2011 alkaen vaadittu tuulivoiman tuotantotukien lopettamista, koska tuulivoimatuet ovat romuttamassa sosiaaliturvamme rahoituspohjaa.

– Miljardien eurojen tuella veronmaksajien piikkiin saadaan olematon vastine, sillä tuulivoimalla ja jättituilla saadaan tuotettua vain 2-3 prosenttia sähköstämme, Hakkarainen huomauttaa.

Siniset pettivät äänestäjänsä

Hakkarainen huomauttaa, että äänestäjät luottivat perussuomalaisten vaaliohjelmiin ja nostivat perussuomalaiset hallitukseen.

– Nyt siniset ovat pettämässä vaalilupauksista viimeisenkin, jonka he antoivat ollessaan perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaina viime vaaleissa. Vielä perussuomalaisten ministereinä ollessaan he vannoivat, ettei kansalaisten terveydelle haitallista tuulivoima voida tukea veronmaksajan piikistä.

– Nykyiset perussuomalaiset pitävät kiinni vaalilupauksista ja vaativat tuulivoiman poistamista kaikista tuotantotukijärjestelmistä, Hakkarainen painottaa.

Jos on kannattavaa, miksi tuetaan?

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) omien laskelmien mukaan maalle rakennetuista vaihtoehtoisista sähköntuotantotavoista tuulivoima on edullisin tapa tuottaa sähköä, jos sähkön varastointi- ja siirto-ongelmia ei oteta huomioon.

Hakkarainen ihmettelee, että jos tuulivoimalla tuotettu sähkö on kannattavaa, niin miksi sitä tarvitsee tukea veronmaksajien rahoilla.

– Perussuomalaiset esittävät, että kaikilta vuonna 2013 ja sen jälkeen rakennetuilta tuulivoimaloilta, jotka on rakennettu STM:n kahden kilometrin varoaluetta lähemmäksi asuntoja ja eläinsuojia keskeytetään välittömästi syöttötariffien maksatus.

– Perussuomalaiset kehottavat hallitusta ryhtymään tarvittaviin oikeudellisiin toimiin, jotta voidaan ryhtyä väärin perustein maksettujen tukien takaisinperintään niiden tuulivoimaloiden osalta, jotka on rakennettu alle kahden kilometrin etäisyydelle asunnoista ja eläinsuojista, Hakkarainen toteaa.

Tuulituet home-ja sisäilmasairaille

Kyseinen STM:n ohjeistus (STM/2593/2013) on ollut sekä kaikkien tuulivoimatoimijoiden että maakuntakaavojen laatijoiden tiedossa.

Valtionhallinnon omaksuman julkishallinnon hyvän hallintotavan mukaisesti valtiontukien saajien on noudatettava lakeja, säännöstöjä, ohjeistoja ja suosituksia.

– Niiltä, jotka eivät noudata hyvän hallintotavan mukaisia pelisääntöjä voidaan sekä evätä tuet että periä väärin perustein maksetut tuet takaisin.

– Nykyisistä tuulivoimansyöttötariffeista säästettävät sadat miljoonat eurot mahdollistavat perussuomalaisten vaatiman home- ja sisäilmasairaiden terveysohjelman toteuttamisen evakkotaloineen, Hakkarainen laskee.

SUOMEN UUTISET
 
Vähän kuin postaisin juttuja Taudinkantajasta johonkin vassariketjuun.


edit: Sori, Kansas New on tietenkin vassareiden lehti, Taudinkantaja änkyräkommareiden..
 
Vähän kuin postaisin juttuja Taudinkantajasta johonkin vassariketjuun.


edit: Sori, Kansas New on tietenkin vassareiden lehti, Taudinkantaja änkyräkommareiden..

$Adam7 ilmeisesti viittasi postauksiini ja esitti lähdekritiikkiä. Sori, käytän muutakin kuin YLEä. Tai sen RKP:n jatketta.
 
Huhtasaari sai niin kovaa palautetta suoraan sekä puolueen aktiivien kautta maanpuolustuksemme mollaamisesta että tajusi. Harvinaista. Myös Halla-aho sai lukuisia yhteydenottoja Lauran puheista ja siitä että nyt lähti jokunen äänestäjä..

Huhtasaari naureskeli typeränä suomen puolustamiselle ja kuinka Venäjä jyrää meidät päivässä. Käytös oli ylimielisä ja loukkaavaa.
Lauralle selitettiin, että juuri on julkaistu tutkimus suomalaisten eu:n kovimmasta maanpuolustustahdosta. Yli 70% kansasta on valmis puolustamaan maata ketä vastaan tahansa. Olemme sodan käyneiden jälkeläläisiä ja aina valmiina uusintaan jos joku uhkaa.
Tähän maastoon Laura vähätteli ja naureskeli kuinka meidät jyrätään päivässä.

Hieno huomata että tajusi virheensä. Selittää sitä nyt sillä, että venäjällä muka joku ydinasedoktriini että ydinaseille ei mitään voi. Uusimmassa persujen lehdessä paikkailee.
Mutta pointti siis on, että Laura näyttäisi tajunneen..
Vielä kun poistaisi minulta blokin eikä olis niin herkkänahkainen. O. W. Kuusiseksi syyttäminen meni vastaavasti minulta vähän liian pitkälle.
 
Melkoinen tarina oli tämä kesäinen näytelmä...

Toimittaja kertoo perussuomalaisten jaon salat – Miksi kirja Suomen House of Cardsista, Lauri Nurmi?

Politiikantoimittaja Lauri Nurmi sai tiedon varasuunnitelmasta Jussi Halla-ahon voiton varalle hyvissä ajoin ennen perussuomalaiset jakanutta puoluekokousta. Julkaisemme pitkän haastattelun, jossa Nurmi keskustelee Lännen Median päätoimittaja Matti Posion tentissä uutuuskirjan paljastamista tositapahtumista.

Lauri Nurmen uutuuskirja Perussuomalaisten hajoamisen historia ilmestyy tiistaina 24. lokakuuta 2017 Into-kustantamon julkaisemana. Nurmi syventää kirjassa huikeaa tapahtumien kuvausta, joka sai alkunsa hänen uutisjutustaan viikkoa ennen perussuomalaisten jakoon johtanutta Jyväskylän puoluekokousta. Seuraavassa keskustelemme Timo Soinin ja hallituskumppanien salaisesta suunnitelmasta perussuomalaisten ministerinsalkkujen ja koko hallituksen pelastamiseksi.

Miksi perussuomalaisten hajoamisesta piti kirjoittaa kirja, Lännen Mediassa työskentelevä Aamulehden politiikantoimittaja Lauri Nurmi?

– Siitä syystä, että tapahtuma on Suomen poliittisen historian merkittävin ja suurin kansanedustajien loikkaus pois hallituspuolueesta. Koko Suomen itsenäisyyden ajalta ei löydy vastaavaa tapausta. Jo pelkästään se olisi merkittävä ja tärkeä syy kirjoittaa reportaasikirja.

– Lisäksi ajattelen asian kiinnostavan suomalaisia lukijoita kirjan muodossa, koska se kuva, joka perussuomalaisten hajoamisesta syntyi ja on annettu tiedotusvälineissä kesäkuussa 2017, on pakostakin keskeisiltä osiltaan puutteellinen. Kun äkkiä rytisee ja uutisoidaan, mitä tapahtuu, jää kertomatta paljon siitä, miten ja milloin tämä hajoaminen oikeastaan alkoi. Kokonaan sivuun jää, milloin nämä ristiriidat ovat syntyneet ja miksi. Pakostakin uutisten välittämä kuva muodostuu julkisuudessa annettujen kommenttien kautta ja jää sen vuoksi täysin vaillinaiseksi.

– Ainoa tapa yrittää saada muodostettua asiasta perusteellisempi kuva on, että istuu ihmisten kanssa tunneiksi alas ja haastattelee heitä, pyytää kertomaan tapahtuneesta. Kirjaan osa teki niin omalla nimellään, osa luottamuksellisesti.

Mikä mielestäsi on pahin puute kuvassa, joka perussuomalaisten hajoamisesta välittyi mediassa tapahtumien aikaan?

– On kaksi pahaa puutetta. Vaikka sinänsä kansalaiset esimerkiksi Iltalehden gallupin mukaan eivät usko väittämää, että hajoaminen olisi ollut yllätys, edelleen jollakin tapaa vallitsee osatulkinta, että hajoaminen olisi jotenkin ollut yllättävä tapahtuma hallituksen sisällä. Näin ei ollut, vaan asiaan oli hallituksen sisällä valmistauduttu hyvissä ajoin. Kokoomus ja keskusta – kaksi muuta hallituspuoluetta – osallistuivat etukäteen perussuomalaisten hajottamiseen omalla toimillansa.

– On myös väitetty, että Jussi Halla-aho olisi nostettu Facebook-ryhmillä puolueen puheenjohtajaksi. Tämähän ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Kun kerran näet, että median toiminnassa oli puutteita, halusit siis saada tilanteen päivitettyä ajan tasalle?

– Se oli yksi keskeinen syy kirjaan. Tärkeämpi oli, että minulla alkoi jo siinä kesäkuun alussa olla paljon näitä tietoja, mutta mikään lehtijuttu ei mahdollista tämän kaiken kirjoittamista. Sellaista lehtijuttua ei ole olemassa, että niin pitkästi voitaisiin kirjoittaa.

Kirjoitit jo reilu viikko ennen puoluekokousta lehteemme uutisen, josta tuli sitten tapahtumien jälkeen hyvin kuuluisa. Sitä on muun muassa leikkisästi kutsuttu "meediojutuksi". Tuossa jutussa kerroit reippaasti ennen tapahtunutta perussuomalaisten jakautumisen päälinjat aika tarkalleen, aina Halla-ahon voiton jälkeen karkaavien kansanedustajien määrää myöten. Mitä muistat tuon jutun synnystä nyt? Arvasitko kirjoittaessa, että siitä tulee ehkä kuuluisin juttusi tähän mennessä?

– Oikeastaan arvasin, niin kuin kirjassakin kerron, kun se lähti Lännen Median osakaslehdille julkaistavaksi ja kun siitä oli päivällä käyty keskustelua toimituksessakin ja puhuttu lyhyesti, mitä on tulossa. Kyllä silloin aavistin ja tiesin, että mikäli se suunnitelma toteutetaan, todennäköisesti sellaista tai vastaavaa uutista ei voi politiikantoimittaja kirjoittaa kuin kerran. Olla niin selkeästi ainoa, joka asian kirjoittaa ja ensimmäisenä kertoo. Myös tiedon saaminen näistä hallituslähteistä oli hyvin poikkeuksellista. Mikään meediojuttuhan se ei ollut, vaan perustui ihan tietoon.

Mitä mieltä olet siitä, että juttua on kutsuttu ennustamiseksi tai meediojutuksi?

– Sehän on vain tarkoitushakuinen keino yrittää muuttaa mustaa valkoiseksi, koska ei haluta poliittisesti puhua totta. Sitten on mukava luoda mielikuvaa, joka ei vastaa totuutta.

Mielikuvaa, että media valehteli, keksi asioita omasta päästään?

– Ei, vaan että ennusti. Kun siinä ei ollut mitään tekemistä ennustamisen kanssa, vaan se perustui puhtaasti tietoihin siinä, missä mikä tahansa muukin uutisjuttu, joka julkaistaan tiedotusvälineissä.

No, nyt sitten tulee kirja. Miten asioiden käsittely kirjassa poikkeaa niiden käsittelystä uutisjutussa? Voitko siellä esimerkiksi esittää vapaammin omia tulkintojasi asioista?

– Kirja mahdollistaa lehtijuttuja laajemman kerronnan. Kirjassa pystyy yhdistämään kolme elementtiä. Ensimmäinen on tapahtumahistoriallinen kuvaus: vertaaminen esimerkiksi SMP:n hajoamiseen 1970-luvulla, ja sitten kuvaus Halla-ahon ja Timo Soinin sisäisestä valtataistelusta aina vuodesta 2008 lähtien. Tätä tapahtumahistoriallista kuvausta on mahdollista yhdistää asianosaisten ja muiden poliitikkojen kommentteihin, jotka lomittuvat tähän kuvaukseen.

– Sitten siellä mukana on totta kai omaa analyysiä, joka luo sidostekstiä ja kertoo lukijoille myös tarinan. Nämä kaikki kolme kirjoittamisen tapaa – tapahtumahistoria, haastattelut ja analyysi – on kirjassa mahdollista yhdistää.

Lyhyesti kuvattuna, ketkä kirjassasi puhuvat? Ketkä pääsevät ääneen?

– Iso hatunnosto asianosaisille siitä, että kirjassa on hyvin laajat haastattelut – paljon pidemmät kuin edes sunnuntaina lehtijuttu voisi olla – jo yksistään Timo Soinista ja Jussi Halla-ahosta. Lisäksi kirjassa esiintyvät omilla nimillään Jussi Niinistö, joka oli Soinin luottomies, Matti Putkonen, joka nyt jatkaa perussuomalaisissa mutta oli Soinin luottomies, Juho Eerola, joka on nyt perussuomalaisten puoluejohdossa ja oli Soinin aikanakin puoluejohdossa, Olli Immonen, Sampo Terho, joka kertoi, miten tulehtuneet henkilösuhteet perussuomalaisissa oli, Veera Ruoho... Siellä on lukuisia ihmisiä tästä omilla nimillään kertomassa. Muiden muassa Antti Rinne, Alexander Stubb ja Anna-Maja Henriksson analysoivat tapahtunutta.

– Keskustan ja kokoomuksen – jotka nyt ovat kaksi suurinta hallituspuoluetta – kohdalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin käyttää nimettömiä lähteitä, koska ihmiset, jotka kertovat asioita, eivät voi puolueitten hallitusaseman takia puhua niistä omilla nimillään.

Olet siis jututtanut useimpia perussuomalaisten ja nykyisten sinisten keskeisiä henkilöitä kirjaan. Keskustan ja kokoomuksen rooli varasuunnitelmassa on mielenkiintoinen. Uskotko, että kirjan ilmestymisen jälkeen tulee älähdyksiä tai jopa ärähdyksiä?

– Se on tietenkin mahdollista. Omasta mielestä tehtäväni ei ole miettiä sitä, älähtääkö joku, vaan tehtävänä on yrittää haastatella mahdollisimman kattavasti ja saada ihmisiä kertomaan suurelle yleisölle asioita, joita ei ikinä sanota vaikkapa eduskunnassa televisiokameroitten edessä.

– Kirjan keskeinen motiivi on, että jos ihmiset seuraavat vaikkapa päivittäin tv-uutisia tai lukevat asioita sanomalehdistä, heille syntyy helposti väärä kuva politiikasta. Ne lausunnot, joita annetaan julkisissa tiedotustilaisuuksissa, kameroiden edessä ja lehtitoimittajien nauhureihin haastatteluringissä, niissä yritetään tehdä oman puolueen kannalta myönteistä poliittista päivittäisviestintää.

– Sitten oikeastihan politiikka tapahtuu hyvin pitkästi kabineteissa ja salaisissa tapaamisissa, joissa lasketaan, miten saadaan hallitus pidettyä koossa tai oman puolueen kannatusta nostettua. Näistä asioista ei käytännössä koskaan puhuta julkisuudessa avoimesti, mutta sen sijaan niistä ollaan valmiita puhumaan silloin, kun joku on kirjoittamassa vaikkapa kirjaa. Havaitsin, että kyllä ihmisillä on tarve kertoa myös tästä politiikan peliluonteesta, kun heiltä siitä ajan kanssa kysyy.

Paljon puhutaan avoimuudesta ja salailusta. Onko mielestäsi oikein, että poliitikot pitävät demokraattisessa yhteiskunnassa myös salaisia kokouksia?

– Kyllä [miettii hetken]... Ilman tätä politiikan salaista puolta politiikan tekeminen muuttuisi mahdottomaksi.

– Perussuomalaisten hajoamisen kohdalla itseäni journalistina, ja tässä tapauksessa kirjailijana, häiritsee se, että asianosaiset aliarvioivat kansalaisia siinä mielessä, että tästä käsikirjoitettiin näytelmä, jossa kansalaisia harhautettiin väärillä tiedotteilla ja tekaistuilla lentonäytöksillä, ja sitten vielä sen jälkeen eduskunnan täysistunnossa väitettiin, että etukäteisvalmistautumista ei ollut. Vaikka lähteet puolueiden sisältä kertovat, että totta kai oli etukäteisvalmistautumista.

– Minusta sitten sen jälkeen, kun jotain on toteutettu, olisi suoraselkäistä tulla ulos ja sanoa, että "no joo, näin me tehtiin ja valmisteltiin". Mutta tässä on tietenkin se puoli, että äänestäjät varmaankin silloin rankaisisivat ja pitäisivät sitä juonitteluna ja näkisivät nämä salaiset kokoukset jotenkin kielteisessä valossa.

– Minä en pidä niitä kielteisinä. En moralisoi poliitikkoja, jotka tekevät tällaisia etukäteissuunnitelmia. Kirjassa en missään tapauksessa ota niihin kantaa. Toivon, ettei lukiessa tule sellaista kuvaa. Tavoitteenani on aidosti kertoa siitä maailmasta lukijoille, että lukijat saisivat realistisemman kuvan politiikasta.

Sinulla ei ole kirjassa siis sankareita ja konnia?

– Ei... Ei siinä ole sankareita tai konnia, vaan siinä on poliitikkoja, jotka kukin omista valtapyrkimyksistään ja motiiveistaan lähtien pyrkivät pysymään vallassa.

– Ja sitten kun pelissä on koko Suomen hallituksen pystyssä pysyminen ja maakuntauudistuksen toteutuminen tai Timo Soinin jatko ministerinä, niin ollaan valmiita tekemään melkein mitä tahansa, jotta se onnistuu. Melkein mitä tahansa. Sen kertominen on se iso motiivi.

Entäs sitten media. Millaisen arvosanan annat Suomen toimittajille, joihin itsekin kuulut, tämän asian käsittelystä silloin niinä kiihkeinä uutispäivinä? Paljastuiko sinulle jotakin uutta suomalaisen median luonteesta?

– Yleisesti ottaen suomalainen media tekee laadukasta työtä. On paljon asiantuntevia kollegoita, jotka tekevät laadukasta jälkeä. Mutta tarkoitat kai, onko jotain mediakriittisiä havaintoja? Kaksi on ylitse muiden. Kun Timo Soini kirjoitti kuuluisan blogitekstinsä tästä, että "Juudas hirtti itsensä, minä en", sen tekstin sävyhän oli sellainen, että olisi voinut olettaa, että suomalaisessa mediakentässä kollektiivisesti olisi havahduttu siihen, että kun se noin julmistuu, niin laitetaanpa kaikki resurssit nyt sen selvittämiseen, että mitäköhän siellä nyt tapahtuu hallituksessa...

Siinä tilanteessa siis Soini muun muassa syytti blogissaan (3.6.) Helsingin Sanomien politiikantoimituksen esimiestä Marko Junkkaria "lankeamisesta Lännen Median ansaan". Väite liittyi uutiseesi (julkaistu 2.6.), että perussuomalaisten jaosta oli olemassa etukäteissuunnitelma, jossa Soini jättäisi puolueensa. Poliitikon kieli oli poikkeuksellisen kovaa, kun Soini puhui "systeemin oksennuksesta" ja "valemedian aikakaudesta". Tämän olisi siis pitänyt aiheuttaa sinun mielestäsi entistä suuremman paineen mediasta kysyä, miksi Soini toimii näin kuin toimi?

– Kyllä. Jokainen meistä tietää yksityiselämästä, perhepiiristään tai kaveriporukoista, että jos joku oikein hermostuu... hermostuu paljon enemmän kuin voisi kuvitella hermostuttavan, hermostuu sillä tavalla, että saa oikein sellaiset pienet itkupotkuraivarit ja vielä kiistää samalla jotain... Silloin päinvastoin aletaan sanoa, että hetkinen, miksi sinä tästä nyt noin hermostut, jos tässä ei ole jotain perää?

– Tässä tapauksessahan Soini jälkikäteen "plokissa" totesikin, että se oli kova teksti, jolla oli paikkansa. Kun Soini näin kirjoitti, hän viittasi siihen, että Soinin piti tämä Lännen Median uutisesta hyvälle vauhdille lähtenyt keskustelu tappaa keinolla millä hyvänsä.

– Jälkikäteen olen kuullut, jätettäköön toki nimet toimittajien keskinäisiin ajatustenvaihtoihin, että liki kaikissa isoimmissa toimituksissa käytiin itsekriittistä keskustelua, että pahus, miksi tulkitsimme Timo Soinin kolumnin väärin. Tai osa tulkitsi. Itsekin sain paljon viestejä jo silloin ennen puoluekokousta kollegoilta, jotka sanoivat, että totta kai Soinilla tämä suunnitelma on, kun se noin hermostui. Totta kai sitä myös ihmeteltiin, miksi hän näin hermostui.

– Tässä voi olla opetus niin talouden kuin politiikan isoihin asioihin. Seuraavan kerran, kun joku oikein kovasti hermostuu, kannattaa toimituksissa pitää vielä yksi palaveri ja miettiä, onko meillä keinoja yrittää selvittää vähän perusteellisemmin sen hermostumisen taustoja.

Siinä kohtaa suomalainen media oli hieman ehkä hampaaton, mutta varmaan moni oli myös pyörällä päästään, koska tapahtumien vauhti oli niin raju. Sinä olit ihan pyörremyrskyn ytimessä noina päivinä. Miltä se tuntui olla tällaisen kohun keskellä ja yksi sen aiheuttajakin? Jouduit kuitenkin pitämään pään kylmänä ja tekemään uusia uutisia, vaikka ympärillä oli aikamoinen myräkkä. Miltä se ihan tuntui, ihan tuntumalla tuntui?

– Tietenkin se tuntui jälkikäteen hämmentävältä, mutta itse uutistilanteessa tuntui hyvin levolliselta ja keskittyneeltä.

– Toimittajalla on hyvin levollinen olo silloin, kun hän tietää omat lähteensä ja perustyö on tehty niin, että kaikki julkaistu kestää kritiikin. Myös siinä mielessä, että se korreloi tapahtuvan todellisuuden kanssa yksi yhteen. Silloin ei ole epävarmaa oloa, vaan voi täysin keskittyä työn jatkamiseen, kun on tehnyt pohjatyöt hyvin.

– Sitä skuuppia edelsi parin viikon työ. Olin koko toukokuun ajan ihmetellyt, että vaikka Halla-aho sanoo, ettei Soini voi jatkaa ulkoministerinä, minkä ihmeen takia Soini on noin levollinen ulospäin? Tuli hypoteesi, että Soinilla täytyy olla joku varasuunnitelma. Lähdin selvittämään, mikä se Soinin varasuunnitelma on, ja sain sen selville touko-kesäkuun vaihteessa. Soinin varasuunnitelma oli se, että perustetaan oma eduskuntaryhmä ja perussuomalaiset puolueena joutuu oppositioon.

– Kun sen sai kirjoitettua, ja jo se uutinen perustui niin pitkälliseen selvitystyöhön, oli myrskyn silmässä tyyntä.

Kirjassa on myös hyvin henkilökohtainen taso. Siinä kuvataan toimittajan arkea ja Laurin omaa kehityskaarta alkaen ensitapaamisesta Timo Soinin kanssa nuorena toimittajana. Miten kuvailisit politiikan toimittajan työtä yhdessä Suomen suurimpiin kuuluvista medioista, Helsingissä, pääkaupungissa? Millaista elämää se on, ja minkälainen duuni?

– Työhän on tämän maan kiinnostavimpia omalta kannaltani. Näköalapaikasta puhuminen pitää kirjaimellisesti paikkansa.

– Samaan aikaan on oltava myös hyvin nöyrä siinä mielessä, että mitään ei saa ilmaiseksi. Ehkä joskus yleisö, jolle tätä työtä teemme, saattaa ajatella, että helppoahan se siellä on, kun poliitikot tulevat varmaan kuiskuttelemaan ja kertomaan. Näin se ei ole. Kyllä vallankäyttäjien ja taustavaikuttajien ja sitten meidän, vaikka Lännen Median toimituksen, välillä on kuilu, joka pitää aina ylittää. Sinne ihmisten luokse on mentävä: tutustuttava ihmisiin ja käytävä lounailla ja illallisilla. On puhuttava pitkiä puheluita.

– Ammattina se on vaativa, vaikka niin omasta työstään toki sanoo moni. Aina kun tulee uusi uutisaihe, pitää laittaa itsensä peliin. Ehkä keskeistä on, että rakentaa suhteita pitkäjänteisesti. Se on hienoa, että oma työnantaja on nähnyt sellaisella toimittajantyöllä olevan arvoa, jossa verkostoituminen on keskeinen osa ammatin kuvaa. Kaikkein merkittävimpiä politiikan uutisia ei pysty millään hankkimaan etukäteen päätöksistä, jos ei henkilökohtaisesti rakenna luottamussuhteita ylimpiin vallankäyttäjiin, eikä se onnistu, jos istuu vain tietokoneen ääressä toimituksessa.

Vaikuttaa siltä, ettei tuo ole pöllömpi homma. Tai ainakin sinulle sopii?

– Minullehan tämä on yksi lapsuuteni toiveammateista. Oli siinä listassa muutamia muitakin vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi historianopettaja, tutkija, ja ehkä enemmän perhepiirin paineesta joskus mietin, tulisiko minusta juristi. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, suunnilleen kymmenvuotiaasta yksi mahdollinen toiveammatti oli politiikantoimittaja.

Loppuun vielä tärkeä kysymys. Oletko nähnyt House of Cardsin?

– Joo!

Anna-Maja Henriksson vertasi Suomen politiikkaa House of Cardsiin. Mitä mieltä tästä olet?

– Se pitää sikäli paikkansa, että House of Cards -sarjan avauskuviossa päähenkilö Frank Underwoodilla on tavoitteena Yhdysvaltain ulkoministerin paikan saaminen. Sitten taas Timo Soinilla siinä, miksi Soinin lähipiirissä laadittiin maalis-huhti-toukokuussa varasuunnitelma tästä loikkausoperaatiosta, jos Halla-aho voittaa, yksi asia on ulkoministerin pestin säilyttäminen. On siitä tällainen hauska yhteys löydettävissä. Siinä missä Frank Underwood himoitsee ulkoministerin salkkua, Timo Soini haluaa pitää siitä kynsin hampain kiinni.

Mutta Lauri, oletko nähnyt myös House of Cardsin myöhemmät tuotantokaudet? Tässä täytyy huomata, että ulkoministerin virkahan on Frank Underwoodille vasta ponnahduslauta presidentin tehtäviin, ja sitten vaimosta tulee varapresidentti, ja siinä matkan varrella Frank Underwood murhaa politiikantoimittajan työntämällä tämän metrojunan alle ja lopettaa koiran ampumalla. Tällaisia tekoja ei ole vielä Suomen politiikassa onneksi ainakaan toistaiseksi nähty.

– Ei, eikä varmaan tulevaisuudessakaan toivon mukaan nähdä. Kirjaa tehdessä havaitsi sen, että salaisistakin asioista ja suunnitelmista ollaan myös valmiita keskustelemaan toimittajien kanssa.

– Meillä onneksi on sellainen kulttuuri, että poliitikot ja toimittajat monissa tilanteissa pohjimmiltaan mieltävät olevansa osa tätä demokratiakoneistoa. Suomessa on toimittajilla eduskunnassakin poikkeuksellisen hyvät työskentelymahdollisuudet.

– Meillä toki yksittäiset poliitikot saattavat mediaan välillä hermostua, mikä kuuluu asiaan, mutta yleisesti ottaen he kyllä tietävät, että ilman mediaa ei olisi heitäkään eikä heidän uraansa. Jokainen poliitikko, joka pyrkii kansanedustajaksi tai ministeriksi, tarvitsee tietyn määrän julkisuutta ja ymmärtää tämän meidänkin työmme arvon.

FAKTA: Perussuomalaisten puoluekokous

Jussi Halla-aho tuli valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella 10.6.2017.

Halla-aho sai 949 ääntä ja toiseksi tullut Sampo Terho 629 ääntä. Leena Meri, Veera Ruoho ja Riku Nevanpää jäivät kauaksi kaksikon taakse.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola, jotka myös kuuluivat perussuomalaisten maahanmuuttokriittiseen tai "halla-aholaiseen" siipeen. Perussuomalaisten ministerit puolueen perustajaisän Timo Soinin johdolla kärsivät pahan tappion puoluekokouksessa ja kokivat tulleensa nöyryytetyiksi, vaikka Terho lavalla vakuutti "nyt mentävän yhdessä eteenpäin".

Alkoi värikäs tapahtumasarja, joka seuraavalla viikolla huipentui perussuomalaisten kahtiajakoon ja Juha Sipilän hallituksen pelastamiseen. Ulkoministeri Soini ja perussuomalaisten ministerit saattoivat jatkaa tehtävissään.

Matti Posio
https://www.ilkka.fi/uutiset/kotima...omen-house-of-cardsista-lauri-nurmi-1.2430944
 
Tällainen vuodatus tuli vastaan. Kirjoitettu kesäkuussa.

doakes
  • Jäsen
  • Viestejä: 6
  • Liked: 101
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #2451 : 16.06.2017, 12:19:43 »

Nyt on kyllä nähty niin lyhyen ajan sisällä semmoista tuubaa, että oli pakko rekisteröityä että pääsee lievittämään sanansäilällä pääkopan kiristystä. Aikaisempi politiikan ja yhteiskunnan seuraamiseni on painottunut lähinnä ulkomailla tapahtuneeseen, mutta PS:n puheenjohtajavaalien lähestyessä huomioni kiinnittyi pitkästä aikaa kotimaahankin.

Viimeistään nyt paljastui tosiaan peräkorven Erkillekin se tilanne mikä Suomessa vallitsee: täydellinen Suomi-versio LibLabConista, joiden tilalla EU-fanaattisuuden nimeen vannovat Kokoomus, Keskusta & SDP. Täydellinen Halla-ahon poissulkeminen kielii siitä, että Sipilä ja Orpo varsinkaan eivät nähtävästi kykene tai halua sanoa Merkelille ja Macronille missään asiassa ei. Nämä EU-prostituoidut ovat molemmat valmiita ottamaan ilman liukastetta perärööriinsä 20-senttisen dildon, eli lisää integraatiota uuden mamulauman kera, vain jotta Suomi säilyy läpeensä mädän systeemin etupiirissä. Toivottavasti ovat edes varmistaneet itselleen muhkeat korvaukset tästä urotyöstään, muuten menee (taas) halvalla.

Taustalla sitten häärii vielä tämä rottien rotta Katainen. Tony Blairiin vahingollisuudessaan verrattavissa oleva, vieraan vallan alaisuudessa ja täysin suomalaisen kansalaisen vaikutuksen ulkopuolella toimiva kokoomuslainen kaappikommunisti (termi, jonka ironia ei ole menetetty kohdallaan). Kehtaa jälleen väittää silmät pyöreinä, että kyberpuolustus on ainoa yhteistyön kohde, eikä varsinaista EU-armeijaa ole tietenkään tiedossa. Hahhah, totuus on se, että tämä nilviäinen tietää täsmälleen millä taka-ajatuksilla, millä toimintajärjestyksellä ja millä aikataululla vallanvaihto Brysseliin on tarkoitus suorittaa. Vatsasta asti hiertää ajatuskin siitä, että tällaisenkin quislingin kanssa joutuu jakamaan kansalaisuutensa - toisaalta ehkä häntä pitäisikin alkaa jo esperantomaisesti kuvata ensin eurooppalaisena, sitten suomalaisena; vähän samaan tyyliin kuin usea muslimi on ensin muslimi eikä minkään valtion kansallisuutta.

Halla-ahon osakkeet nousivat puolestaan minun silmissäni aivan tappiin. Hänen vaarallisuudestaan establishmentille rehellisenä ja suoraselkäisenä, aidosti suomalaisten etua ajavana poliitikkona kertoo se kuinka järjestelmällisesti suunniteltua hänen pitämisensä poissa vallasta on ollut. Ensin ennen puheenjohtajavaalia toteutettu lokakampanja ja selkeä Terhon suosiminen puolueellisen median toimesta, ja sen päälle tämä etukäteen masinoitu loikkaus Kultarannan lumeneuvotteluineen. Ei voi muuta kuin arvostaa sitä tapaa, miten hillityn rauhallisesti etenkin loikkauspäivänä Työmiehen tuumaustunnilla mediapaineen edessä Jussi hoiti homman tyylikkäästi kotiin, vaikka selvä vitutus ja pettymys paistoi varsinkin alkupuolella olemuksesta. Loistavaa, että Suomessakin on Nigel Faragen kaltainen puhdasjalkainen patriootti, jonka taakse voi estoitta ryhmittäytyä.

Eniten tässä farssiteatterissa minua kyrsii juurikin tämä absoluuttinen demokratian halveksunta jokaiselta asianosaiselta taholta. Tuosta noin vaan toteutettiin lakipykälien rajoja hipova vallankaappaus KeKon eli EU:n toimesta perussuomalaisten äänestäjiltä. Hallituspuoleet marssivat takaisin tekemään etukäteen sovitun hallitusohjelman vastaista politiikkaa maahanmuuton ja EU:n osalta, kukaan valtamediasta ei pistä asianosaisia päivänselvästä juonittelusta ja äänestäjien pettämisestä koville, ja kaikki jatkuu business-as-usual. Nimimerkki spin0 pariakymmentä sivua takaperin listasikin paljon paremmin kuin minä koskaan pystyisin, kuinka absurdia lumedemokratiaa oikeasti saimme jälleen kerran seurata paraatipaikalta.

Ihan näin protippinä tulevaisuuden varalle, että jos aikoo näin räikeää juonta yrittää uudelleen, niin esiintymistä kannattaa suunnitella vähän paremmin, ettei kulissijuonittelu paista toimista ja eleistä läpi kuin nöpönännit märässä t-paidassa. Öö-arvopohja-Sipilälle suosittelen näyttelijän kurssia puheharjoitusten kera ja psykopaatti-Orpolle vaikkapa koiranpentuterapiaa, jotta onnistuisi löytämään setelien sekaan hukkaamansa viattomuuden ja pystyisi edes joskus elämässään esittämään vilpitöntä. Soini ja Terho sentään enemmän onnistuivat kuin epäonnistuivat rooleissaan, kusettivat minuakin. Yhteiset tekosyyt kannattaa sitten myös laatia, jotta syynä loikkaukselle ei ole tilanteen mukaan puolueessa rehottava rasismi, milloin Halla-ahon henkilö, milloin mystinen natsimasinoija Arvo Pohja, milloin PS:ssa piilevät Pimeät Voimat(tm), jne..

Kuten muut ovatkin tässä langassa hyvin analysoineet, tilanne purkautui lopulta parhaimmalla mahdollisella tavalla. A- ja B-suunnitelmat (eli Terhon valinta tai Perussuomalaisten valtaus äänestämällä puoluevaltuustossa Halla-aho paitsioon) epäonnistuivat täydellisesti ja jäljelle jäi ainoastaan mukahyveellinen poliittinen itsemurhateko, joka hyödyttää loikanneista vain Soinia ja Terhoa. Tavoitteena oli siis murtaa EU- ja maahanmuuttovastaisen rintaman vaikutusvalta kivikautiselle tasolle, mutta sen sijaan Nuiva Värisuora varmisti sen, että suunnitelma laukesi kuuluisan Remingtonin tavoin täysin käsiin.

Pari valittua sanaa vielä näistä loikkareista:

Soini käytti hyväkseen Tony Halmetta (rauha sielulleen), Soini käytti hyväkseen Jussia, ja hän käytti hyväkseen minua, sinua ja kaikkia, jotka ovat olleet hänen menestyksensä takana. Hyvin pelattu poliittinen pelihän se oli: käytti kaikki käytettävissä olevat resurssit (sillä vain kylmää kauppatavaraahan nämä ihmiset ovat Jabballe vain olleet) min-max'aten ulkoministeriyden, Audin takapenkin ja tulevaisuuden suojatyöpaikan varmistamiseen. Unohti kuitenkin tohinoissaan sen, että tämän pelin lopputuloksen päättävät muut hänelle langettamalla, juudasteollaan täysin ansaitsemallaan perinnöllä, eikä mikään videopelin kovakoodattu koodinpätkä.

Sampo Terhoa kohtaan ei yksinkertaisesti ole edes sanoja. Hänen jos jonkin olisi uskonut tajuavan, kuinka kriittisiä aikoja Euroopassa elämme, ja miten merkityksellinen yhteinen EU-vastainen rintama vahvoine kiintohenkilöineen on. Hän olisi vieläpä ollut aivan varmasti Halla-ahon PS:ssa eturivissä, mahdollisesti nousten kansansuosioon yhtenä aikansa merkittävimpänä kansallismielisenä poliitikkona. Sen sijaan hän on lyhytaikaisen henkilökohtaisen edun vuoksi valmis myymään täydellisesti perseensä globalisteille, katsomaan kun hänen maansa palaa ja puukottamaan hyviä ystäviään selkään. Täyttä ihmisyyden pohjasakkaa, jolla on juurikin Danten Infernon mukaisesti varattu paikka helvetin alimmalta portaalta.

Elosta, Elovaarasta ja muista jallituksen nimettömistä yhtiömiehistä sanon vain sen verran, että käy melkeinpä sääliksi näitä naiiveja kilpimiehiä siinä, kuinka yksinäistä heidän loppuelämänsä tulee olemaan. Poliittinen ura on tästä viikosta eteenpäin tukevasti mullan alla: puolueella ei ole mitään poliittista identiteettiä, kukaan vihervassareista ei usko heidän uus-epärasistiuuteensa, ja kaikki muut tulevat näkemään heidät iankaikkisesti hyväksi käytettävinä, huonon arvostelukyvyn omaavina pettureina. Pelkkiä Sipilä-Orpo-Soini -akselin hyödyllisiä idiootteja koko sakki, joita ironisesti ei loppujen lopuksi heistä hyötyneiden vallanpitäjienkään puolesta arvosteta sen enempää kuin vessanpöntössä lilluvaa käytettyä kondomia!

--

Hyvänä puolena tässä on se, että nyt kun EU:n on pakko ollut nationalismin pelossa laittaa integraatio-kaasun kasivaihde silmään, on hyvä että tämän Uusvajakkien omaehtoisen puhdistuksen jälkeen meillä on sentään selkeästi tätä syöpää vastustava puolue. Prioriteettijärjestys on tosiaan kengittää Uuvatit, varmistaa infrastruktuuri rahojen kera, ja tämän jälkeen keskittyä asiallisten henkilöiden etsimiseen, puolue-ohjelman kokonaisvaltaistamiseen ja kansan valistamiseen ilman vauhtia hidastanutta Soini-rajoitinta, seuraavia vaaleja odotellessa. Potentiaalia on nyt vaikka mihin, kunhan askelmerkit ovat kohdallaan.

EU on selvästi tajunnut sen, että ainoa vaihtoehto heidän mafiansa ylläpitämiseen on suoranainen hyökkäys maahanmuuttajilla kansallisvaltojen tavallisia ihmisiä kohtaan - niin nopeaa tahtia vanhat narratiivit murentuvat, ja ihmiset valkenevat tämän "rauhan & kaupan liiton" oikeista motivaatioista. Tämä on se tuli perseen alla, joka tulee aivan varmasti jatkossa johtamaan entistäkin röyhkeämpiin EU-maiden itsenäistä päätäntävaltaa loukkaviin toimiin. Siinä mielessähän peli on joka tapauksessa viskipää-Junckerilta ja kumppaneilta pelattu, mutta oikein toimimalla pystymme vielä varmistamaan ettei Suomi muutu peruuttamattomasti huonompaan suuntaan.

Lopuksi haluan vielä uutena kaverina kiittää kaikkia teitä uranuurtajia, Halla-ahosta MV-lehteen, hommaforumilaisiin ja lukemattomiin muihin henkilöihin, jotka ovat edistäneet valtavirran vastaista taistelua, valistaen piilotetuista totuuksista lukuisia. Helpon poliittisesti korrektin myötäilyn sijasta olette ottaneet yhteiskunnalta, ja varmasti jopa sukulaisilta ja ystäviltä kolhuja varsinkin epäoikeutettujen natsi-rasisti-salaliittoteoreetikko-termien muodossa. Hatunnosto suoraselkäisyydestänne jokaiselle teistä, teidän ansiostanne tässä maassa on vielä muutoksen kannalta toivoa. Erityiskiitos myös kaikille Perussuomalaisille, jotka eivät ole menneet tähän ketkuiluun mukaan.

--

Pari mietettä tulevaisuuden kannalta vielä:

Sitten kun Uuvatit tässä seuraavien kahden vuoden aikana tajuavat alisteisen roolinsa hallituksessa sekä sylkykupin roolinsa kansan keskuudessa, voi olla mahdollisuus että osa heistä loikkaa Uuvateista pois kaataen hallituksen. Kun uudelleen valinta on epätodennäköistä ja hallituksessa ei edistetä mitään omia tavoitteita, ainoaksi motivaation lähteeksi jää henkilökohtainen taloudellinen hyöty. Näin ollen ainakin suurin osa loikkareista täytyy jossain vaiheessa selkeästi ostaa hallituksen puolelle, jotta pysyvät tyytyväisinä ja enemmistö varmistuu. Odotan joka tapauksessa turbulenssia näiden yhtiömiesten keskuudesta, pelkästään alisteisen kohtelun ja Soinin rautanyrkin takia.

Nyt jos koskaan olisi myös tuhannen taalan paikka jonkun tehdä tästä koko keissistä Paul Joseph Watson -tyylinen tiivistetty "totuus-video", jossa käydään tiivisti ja ytimekkäästi koko tapahtumien kulku, ja etenkin oikeat motivaatiot läpi. Tapahtuma on sen verran tuoreessa muistissa, että nopeasti ajoitetulla videolla saisi varsinkin EU:n liittovaltiokehityksestä valistettua monia.
 
Koululuokissa, työpaikoilla ja muissa puolisuljetuissa ympäristöissä, joissa "äänestetään" näkyvästi, voi koittaa hankkia hegemonisen aseman pelolla ja kiusaamisella.

Samaa voi tietenkin koettaa myös somessa, mediassa, kunnallis- ja valtakunnan politiikassa.

Äänestäjät äänestävät kuitenkin suljetussa kopissa. Sinne ei kiusaus-kyttäys -meininki ulotu. Ja sama pätee myös gallupvastailuihin.

Voimakkaasti yksinkertaistaen voisi sanoa että äänestys- ja galluppäätöksiä ohjaa kaksi pääulottuvuutta:

1. Samaistumisetäisyys.
2. Intressit.

Ne ovat nimenomaan tuossa järjestyksessä.

Persujen poliittiset ulostulot ovat puolueen hajoamisen jälkeen olleet suunnillen 90% henkilötason katkeruutta siitä että häipyneet häipyivät ja 10% jotain etäisesti yhteisten asioiden hoitamiseen liittyvää.

Maahanmuuttovastaisuus vaihtui ihmisvastaisuudeksi, jonka kohteena ovat poliittisesti lähimpänä olevat ryhmät.

Gallupit kertovat aika vääjäämättä sen, että kuinka pitkä etäisyys suurimmalla osalla kansasta on stalkkaus-kiusaus -politikointiin.

Poliittisella kentällä olisi nyt iso tilaus puolueelle, joka tekee rakentavasti maahanmuuttopolitiikan suhteen kriittistä politiikkaa eikä sitä tehdessään laiminlyö muitakaan politiikan osa-alueita.

https://yle.fi/uutiset/3-9911028
 
Jotenkin ei ole vaikeaa tehdä kyökkifilosofin diagnooseja tästä Soinista.

Kun Soinilta kysytään, niin tokihan hän olisi Halla-ahon voittanut jos olisi viitsinyt. Ja Halla-aho ei ole koskaan mitään, ei minkäänlainen vakavastiotettava hahmo eikä luonnollisesti oikea puoluejohtajakaan. Ja jokainen gallupfloppi johtuu siitä, että ihmiset eivät hoksaa PSn ja Sinisten eroa vaikka harva asia on saanut yhtä valtavaa mediahuomiota (vaikkapa Turun terroripuukotus taputeltiin nopeammin).

JHAn puoleltakin on tullut kuittia, mutta mielestäni suht' kuivasti ja älyllisesti (ei siis ole lähtenyt tähän foorumien "kuolema pettureille" -linjaan). Katkerampi, vihamielisempi sävy on ollut Soinilla. Nyt on otettu lyömäaseeksi jo tämä sivaritausta. Sivari ei ole kenraali, mutta runsaalla ylipainolla varustettu reservin alikessu ilmeisesti on. Onko Soinilla sama tulkinta myös naispuolisista johtajista ja suurimmasta osasta niiden maiden poliittisia johtajia joissa ei asevelvollisuutta ole? Ulkoministerinä hän lienee tavannut aika monta johtajaa ilman armeijataustaa.

Niin ja se diagnoosi: Soini on pelännyt Halla-ahoa jo pitkään, jo silloin kun Halla-ahoa värkättiin "Muutos 2011" -poppoon piiriin (joka romahti välittömästi tämän asian rauettua sillisalaatiksi salonkikelvottomia "hörhöjä"). Soini on rypenyt pelossa ja välillä uhmakkaassa denialismissa liittyen siihen, että Halla-aho on ollut jo hyvän aikaa puolueen kannattajakunnassa suositumpi. Enpä ihmettelisi jos Timppa on joskus heräillyt kylmässä hiessä nähtyään painajaisissa häviönsä JHAlle. Olen satavarma että PS-johto olisi kiinnostanut Soinia vielä, mutta hänessä ei ollut miestä ottamaan riskiä henkilökohtaisesta tappiosta JHAlle. Toisaalta hänessä ei myöskään ollut miestä noudattaa omia juudaspuheitaan ja jäädä puolueeseen "perintöprinssin" hävittyä vaalit. Epäilen että Soinin avoin tuki Terholle käytännössä tuhosi Terhon mahdollisuudet. Soini ei ole mielestäni (enää) jämäkkä johtaja, jostain suoraselkäisyydestä puhumattakaan, mutta kylläkin häikäilemätön ja osaava peluri. Toiminnassa on diktaattorimaisille ihmisille tyypillinen pelkuruuden alavire, mitä tulee oman persoonan erinomaisuuden kyseenalaistamiseen. Sanottakoon väärinkäsitysten välttämiseksi, että en pidä JHAta peilikuvamaisesti hyvänä siinä missä Soinia huonona, hänessä on etenkin johtajana omat ongelmansa, mutta egomaanisuudesta tai johdonmukaisuuden ja rehellisyyden puutteesta en häntä syyttäisi. Itse annan näille ominaisuuksille suhteellisen korkean arvon, ja toisaalta olen taipuvainen hyväksymään osaamisen ja persoonallisuuden vajavaisuudet joissakin rooleissa helpommin kuin tietoisena päätöksenä tehdyt leväperäisyydet ja epärehellisyydet. Etenkin kun PS on minulle lähinnä lyömäase jolla pyritään tuomaan järjen valoa eräissä asioissa muihin puolueisiin. Täydellisessä tai edes ihan hyvässä maailmassa PSlle ei ole enää tarvetta.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/...nassa-ivaa-halla-ahon-sivaritaustaa-1.2430955

Soini väläyttää jatkamista eduskunnassa – ivaa Halla-ahon sivaritaustaa

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) pitää mahdollisena, että hän asettuisi ehdolle vielä seuraavissa eduskuntavaaleissa keväällä 2019. Soini kertoo asiasta toimittaja Lauri Nurmen tänään tiistaina julkaistussa kirjassa Perussuomalaisten hajoamisen historia.

–En sitä viitsi sulkea pois. Voin olla ensi vaaleissa ehdokkaana. Voi olla, että en ole. Politiikassa on sellainen ikävä piirre, että ei kannata hirveästi selittää. Kannattajasi eivät selityksiäsi kaipaa, eivätkä vastustajasi niitä usko, ulkoministeri pohtii kirjaan tehdyssä haastattelussa.

Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen on spekuloitu eri virkanimityksillä, joita Soinille oltaisiin valmistelemassa. Julkisuudessa on veikkailtu muun muassa suurlähettilään paikkaa Lontoossa tai pankkiirin virkaa Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankissa. Soini ei kirjassa ota kantaa huhuihin.

Salkku ei ratkaissut

Soini kiistää lähteneensä viime kesällä perussuomalaisista siksi, että olisi muuten menettänyt ulkoministerin paikan.

–Me, jotka lähdimme, emme suostuneet olemaan Jussi Halla-ahon johtamassa puolueessa. Siitä oli kysymys, Soini sanoo kirjassa.

Hän viittaa Jyväskylän puoluekokouksessa valitun uuden puoluejohdon jyrkkiin ulkomaalaisvastaisiin puheisiin.

Soini kuvailee Halla-ahoa älykkääksi kirjoittajaksi, mutta ei usko tämän pysyvän pitkään perussuomalaisten johdossa. Hän ei luota Halla-ahon johtajankykyihin.

–En pidä häntä johtajatyyppinä ollenkaan. Eivät sivarit ole kenraaleita, reservin alikersantti Soini kuvailee siviilipalveluksen käynyttä seuraajaansa.

Aikoi erota jo 2014

Nurmen haastattelussa Soini tunnustaa suunnitelleensa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopumista jo vuonna 2014. Hänen tarkoituksensa oli jättää tehtävänsä Turun puoluekokouksessa kesällä 2015.

Yksi galluptulos kuitenkin muutti Soinin mielen - vaikka hän on julkisesti usein väheksynyt kyselyjen merkitystä.

Soini kertoo, että Ylen joulukuussa 2014 julkaisema puoluekannatusmittaus sai hänet jatkamaan vielä yhden puheenjohtajuuskauden. Tuossa kyselyssä perussuomalaisten kannatus oli pudonnut reiluun 13 prosenttiin.

–Tajusin, että ei perhana, häviämme vaalit, jos en vedä niitä. Velvollisuudentunnosta jatkoin, Soini paljastaa.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Soinin johtama perussuomalaiset nousi maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja lähti ensimmäistä kertaa hallitukseen.
 
Nyt on otettu lyömäaseeksi jo tämä sivaritausta. Sivari ei ole kenraali, mutta runsaalla ylipainolla varustettu reservin alikessu ilmeisesti on.
Kaikella kunnioituksella reservin alikessuja kohtaan mutta kyllä minä arvoistaisin korkeammalle sivarmiehen jolla on tohtorin diplomi kuin mies joka on "vain" maisteri ja reservin alikessu.
 
Kaikella kunnioituksella reservin alikessuja kohtaan mutta kyllä minä arvoistaisin korkeammalle sivarmiehen jolla on tohtorin diplomi kuin mies joka on "vain" maisteri ja reservin alikessu.

Soini on hyvin kaksijakoinen persoona minun mielessä. Puoluejohtajana ja poliitikkona en arvosta pätkääkään, mutta unelma hommaansa ulkoministerinä on hoitanut kuitenkin kai ihan tolkullisesti??
 
Persujen kannatus reilussa laskussa...

13-3-9911169.png


https://yle.fi/uutiset/3-9911028

Persujen sukellus vieläpä noin isoilla prosenteilla oli yllätys kuten myös Vassareiden nousu. Vihreiden laskusta en yllättynyt, mutta Kepun nousu on pieni yllätys sekin.
 
Persujen kannatus reilussa laskussa...

13-3-9911169.png


https://yle.fi/uutiset/3-9911028

Persujen sukellus vieläpä noin isoilla prosenteilla oli yllätys kuten myös Vassareiden nousu. Vihreiden laskusta en yllättynyt, mutta Kepun nousu on pieni yllätys sekin.

Nähtäväksi jää tuliko laskusuhdanteesta pysyvä trendi perussuomalaisille. Voiko puoluetta johtaa onnistuneesti Brysselistä käsin ? Tarkoitan että eipä minusta PS:n kansanedustajat kovin paljon näkyvissä ole olleet kesän jälkeen. Halla-aho kun tunnetaan taitavana sanankäyttäjänä, niin onhan se vähän erikoista että puoluejohtaja ei itse näy eikä kuulu eduskunnassa.

Ainoastaan Huhtasaari on antanut PS:lle kasvot presidenttiehdokkaana. Eri asia sitten se, vetoaako sanoma kun väliin lentää näitä "päivässä ohi" -kommentteja. Tai sitten ihan yleisenä asiana puolueen huonoon kannatukseen voi toki olla vaikuttamassa sekin, ettei tosiaankaan jokaiseen suomalaiseen uppoa pelkkä mamuvastaisuus ja EU-vastaisuus, pitäisi olla muutakin substanssia.
 
Nähtäväksi jää tuliko laskusuhdanteesta pysyvä trendi perussuomalaisille. Voiko puoluetta johtaa onnistuneesti Brysselistä käsin ? Tarkoitan että eipä minusta PS:n kansanedustajat kovin paljon näkyvissä ole olleet kesän jälkeen. Halla-aho kun tunnetaan taitavana sanankäyttäjänä, niin onhan se vähän erikoista että puoluejohtaja ei itse näy eikä kuulu eduskunnassa.

Ainoastaan Huhtasaari on antanut PS:lle kasvot presidenttiehdokkaana. Eri asia sitten se, vetoaako sanoma kun väliin lentää näitä "päivässä ohi" -kommentteja. Tai sitten ihan yleisenä asiana puolueen huonoon kannatukseen voi toki olla vaikuttamassa sekin, ettei tosiaankaan jokaiseen suomalaiseen uppoa pelkkä mamuvastaisuus ja EU-vastaisuus, pitäisi olla muutakin substanssia.

Profetioin jo kesällä, että näin käy. Syy on vain ja ainoastaan Huhtasaaren. Se voi vielä pahentuakin tästä, kun Laura pääsee oikein isolle lavalle. Se mikä epävarmaa on pystyykö Halla-aho korjaamaan presidentinvaalien aikaisen imagotappion kahdessa vuodessa tehdäkseen jytkyn eduskuntavaaleissa.
Jytkyn mahdollisuus on,mutta ei osaa yhtään sanoa kuinka tämä katajainen kansa kääntyy Lauran aiheuttaman tuhon jälkeen.

Yksi huono vaihtoehto on, että hörhöt alkavat syyttämään tästä Halla-ahoa ja sitten häntä ruvetaan kinkeämään pois jonkun Lauran tai Tynkkysen tieltä. Se on peli menetetty sitten.
 
Profetioin jo kesällä, että näin käy. Syy on vain ja ainoastaan Huhtasaaren. Se voi vielä pahentuakin tästä, kun Laura pääsee oikein isolle lavalle. Se mikä epävarmaa on pystyykö Halla-aho korjaamaan presidentinvaalien aikaisen imagotappion kahdessa vuodessa tehdäkseen jytkyn eduskuntavaaleissa.
Jytkyn mahdollisuus on,mutta ei osaa yhtään sanoa kuinka tämä katajainen kansa kääntyy Lauran aiheuttaman tuhon jälkeen.

Yksi huono vaihtoehto on, että hörhöt alkavat syyttämään tästä Halla-ahoa ja sitten häntä ruvetaan kinkeämään pois jonkun Lauran tai Tynkkysen tieltä. Se on peli menetetty sitten.

Kuka muu tästä persujen tilanteessa voisi olla vastuussa kuin Puheenjohtaja?

Halla-ahon pysytteleminen päivän politiikan ulkopuolella on äärettömän typerää. Hänellä olisi ollut erinomainen tilaisuus profiloitua puolueen johtajana olemalla puolueen ehdokkaana presidentinvaalikeskusteluissa. TV-aikaa olisi tullut erittäin paljon. Juuri sitä mitä persut juuri nyt tarvitsisivat enemmän kuin koskaan. Eihän Halla-ahosta olisi presidenttiä tullut mutta hän olisi voinut vahvistaa niin omaa kuin puolueensa asemaa juuri tällä hetkellä kun sitä eniten tarvittaisiin..

Toinen yhtä suuri virhe on päästää Huhtasaari esiintymään presidenttiehdokkaana.. Pidän häntä jo peruslähtökohdiltaan täysin nollan arvoisena ehdokkaan presidentin tehtävään. Häntä on täysin mahdotonta äänestää.

Kaikki tämä kertoo siitä ettei persuista todellakaan ole hoitamaan yhteisiä asioita. Ei heillä ole käsitystä edes siitä miten poliittisen puolueen tulee toimia julkisuudessa. Ei silti..ainoa asia jonka vuoksi persuja olisi voinut edes teoriassa äänestää on pakolaispolitiikan tiukentaminen..Mutta en enää usko että näin typerä porukka kykenee saamaan siihenkään minkäänlaista vaikutusta.
 
Back
Top