Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Huhta, 28.01.2016.

 1. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,927
  Tykkäykset:
  3,251
  Pisteet:
  1,286
  Radikalismin juuret ovat yleensä siinä kun ihminen tuntee itsensä epäonnistuneeksi ja alkaa etsimään radikaaleja keinoja "palauttaakseen kunniansa". Vanhentuneet kulttuurit sekä uskonnot ovat pääosin syynä siihen, että ihmiset edes ajattelevat tuolla tavalla eivätkä esim ala tekemään jotain kehittävää räjäyttelyn sijasta, toisaalta yhteiskuntien arvojen muuttaminen pehmeämpään suuntaan lienee mahdoton tehtävä.

  Jonkinlainen maailmanlaajuinen kulttuurivallankumous olisi paikkaan, ehkäpä näemmekin sellaisen jos valtiot eivät tee mitään robottien sekä keinoälyn viedessä työpaikkoja.
   
 2. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,273
  Tykkäykset:
  2,796
  Pisteet:
  156
  Tutkija perussuomalaista: Jäljelle jääneet kannattajat ovat halla-aholaisia
  http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/juho rahkonen maahanmuuttokysymys-65492

  Jotenkin arveluttaa jutun väite:
  Mihin tuo perustuu? Ainakin suhtautumisessa on tapahtunut kiristymistä uutisten mukaan. Silti sitä pitäisi entistä useampi vähemmän tärkeänä?
  Pikaisesti googlaamalla löytyi viimeisen vuoden aikana parikin artikkelia tuosta suhtautumisen kiristymisestä, tosin turvapaikanhakijoiden, eikä yleensä maahanmuuton, osalta, :
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100722431772_uu.shtml
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703212200088880_uu.shtml
   
  baikal ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,485
  Tykkäykset:
  5,406
  Pisteet:
  1,286
  No., saamme nähdä. Äänestäjiä kun tarkastelee, nuoremmissa on enemmän halla-aholaisia, mutta puolueen jäsenistössä on enemmän vanhempia, jotka ovat lähempänä SMP:n perintöä ja kannattavat Terhoa.

  Mitäköhän halla-aholaiset ajattelevat kun Halla-aho kannattaa suurmoskeijaa Helsinkiin?

  Näistä huolimatta, eivät nämä ole kovin kaukana toisistaan. Tohtori ja maisteri tarjolla unohdettujen ja katkerien johtajiksi. Kumpikaan ei koskaan ole julkisuudessa karjunut.

  Soini kiroilee kai vieläkin että Toni Halme oli piristä niin sekaisin että lopuksi heitti lusikan nurkkaan. Siinä olisi ollut kunnon kansanvillitsijä joka olisi toiminut keulakuvana kaikille joiden mielestä se on niiin väärin, ja Soini olisi vain vedellyt naruista. Nyt on nämä kaksi kilpakumppania ja seuraavalla kierroksella vielä seipään niellyt tohtori Jussi Niinistö.

  Ei kukaan näistä lähde pappamopolla kiertämään Suomea. Muistakaa miten Toni Halme sai Jakomäen, Tuukkalanmäen ja muut vastaavat äänestämään.

  Hieman mukailtuna:

  Mikäs täällä? Mitä minä näen? Nyt, nyt te olette vallan erehtyneet. Ai...jaaai poojaat, poojaat. Ei politiikkaa näin tehdä...Eheei. Eheei. Ei tämmösestä politiikasta tule niin mitään. Mennäänpäs mokoman vaalikampanjan yli, että heilahtaa. Siellä jo toiset ovat ääniä kalastelleet.
   
  Rannari, Umkhonto ja baikal tykkäsivät tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,676
  Tykkäykset:
  23,331
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä pitää paikkansa. Mutta onnellisesti unohtuu se "jarru" kaikelle työelämän kehittämiselle ja se on julkisen sektorin -työelämä-, joka elää todentotta aivan muusta irrallista omaa elämäänsä. Ja tämä on luu, johon ne kolme suurta puoluetta ei pysty koskemaan. Julkisen sektorin työsuhteet pelaavat aivan omilla säännöillään ja niissä ei ole käytännössä mitään samaa kuin vapaalla sektorilla.

  Kuntatalouksien ja niihin sisältyvien töiden järjestelyihin on sisään rakennettu jarru: 5 vuoden irtisanomissuoja. MITVIT? Persu lupasi ennen vaaleja poistavansa tämän ja poistamatta se kyllä jää. Kuntatyöntekijöiden takana on mahtavat liitot ja kuntaväki on edustettuna erittäin hyvin kuntien ja kaupuntien hallintoelimissä. Tähän kun lisää kolmen suuren puolueen kiinnostuksen alan äänestäjiin, niin paketti on valmis.
   
  Fremen, adam7, Rannari ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,662
  Tykkäykset:
  6,230
  Pisteet:
  1,286
  Tuo on kyllä käsittämätön järjestely joka tehokkaasti vesittää kaikki uudistukset. Muutama kuntienyhdistämiskierros sopivin väliajoin ja lopulta tulikin luotua 20-vuotisia suojatyöpaikkoja. Arvaan että sama suoja neuvotellaan aikanaan myös maakuntiin siirtyville. Työntekijöillä on jo suojanaan työsuhteen pituuden mukaan määräytyvät irtisanomisajat eikä muuta todellakaan tarvittaisi.
   
  Erkki, Fremen ja baikal tykkäsivät tästä.
 7. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,879
  Tykkäykset:
  7,732
  Pisteet:
  1,286
  Vähän sama asia kuin on kansanedustajien sopeutustuki silloin kun poistuvat eduskunnasta. Eli yhteistä näille on se, että kun ovat aikansa toimineet yhteiskunnallisissa tehtävissä, niin eivät ole ilmeisesti kelvollisia yksityiselle sektorille. Mitä tällaisten tukien olo kertoo yhteiskunnallisista töistä? Oho, taisin jo vastata itse esittämääni kysymykseen.
   
  Rannari ja baikal tykkäsivät tästä.
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,676
  Tykkäykset:
  23,331
  Pisteet:
  1,286
  Mitenkäs se selitys menikään näistä kansanedustajien sopeutuseläkkeistä? Järjestelylle oli laadittu melko tukeva lista perusteita. Yksi taisi olla mm. se, että kun lahjakas ihminen hoitaa yht.kunn. asioita niin hän ei pääse samalla näyttämään leijonankynsiään vapailla työmarkkinoilla ja jää jälkeen urakehityksessään. No, onhan tämä tietysti peruste. Kun itse voi valmistaa itselleen etupöheikön, niin käsiala varmasti miellyttää. Toivottavasti pärjäävät ja voivat toipua uhrauksensa aiheuttamista total shockeista.
   
  Sarek1, Umkhonto ja Rannari tykkäsivät tästä.
 9. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,662
  Tykkäykset:
  6,230
  Pisteet:
  1,286
  Sopeutumiseläke on periaatteessa ok mutta sen kestoa pitäisi rajata. 1-3kk edustajakausien määrän mukaan olisi sopiva. Sen jälkeen työkkärin rulliin. Kansanedustajallahan on tuloja joiden perusteella saisi mitattua ansiosidonnaisen päivärahan. Tilannehan olisi helppo koska ammattisuojaa ei olisi ja lähes mikä tahansa duuni lähes mistä tahansa olisi otettava vastaan. Tuo olisi helposti työllistettävää porukkaa. Tai sitten suoraan kuntouttavaan työtoimintaan jos ei tosiaan ole enää työkelpoinen. Nykymallihan on loistava vaikkapa yrittäjäksi heittäytyvälle. Monelle muullekin varmaan kelpaisi muutama tonni kuussa pitkäkestoista starttirahaa.
   
  Kaira tykkäsi tästä.
 10. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,981
  Tykkäykset:
  11,064
  Pisteet:
  1,286
  Mielenkiintoinen ulostulo :rolleyes:

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/risikko_mt_halla-aho-65674
   
  Fremen ja magitsu tykkäsivät tästä.
 11. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,273
  Tykkäykset:
  7,406
  Pisteet:
  1,286
  En osaa yhtään ennakoida puheenjohtajaäänestystä,mutta veikkaan, että useimmat epävarmoista kääntyy Terhon kelkkaan ellei nyt paljastu joku kuva jossa Sampo bikineissä yms.

  Halla-aho on tuiki tarpeellinen provokaattori, mutta ei johtaja ainesta. Terho puheenjohtajana ja Halla-aho edustajana on huomattavasti järkevämpi vaihtoehto vaikka nykymeno olisi päässyr ihon alle ja ahdistaa.
   
  Nypykkä tykkäsi tästä.
 12. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  985
  Tykkäykset:
  944
  Pisteet:
  76
  Miten muuten mahdat määritellä "johtaja-aineksen"? Halla-aho on yksi Suomen viime aikojen kiistatta eniten henkilökohtaista kannatusta omin voimin saanut poliitikko (joissain piireissä jopa henkilökulttiin asti, Halla-ahoa nimitetään "mestariksi"). Sampo Terho taas on yksi väritön ja hajuton ja mauton peruspoliitikko muiden joukossa, joka ei takuulla saa kerättyä taakseen mitään innokasta Terholaisten massaa.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 13. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,074
  Tykkäykset:
  9,340
  Pisteet:
  1,286
  H-A;n mumiseva puhetyyli kyllä ei ainakaan ole johtaja-ainesta. Voihan hän olla (ja onkin) kovin viisas mutta vaikuttaa olevan enemmän omissa oloissa viihtyvä tutkija/kirjailijatyyppi.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,273
  Tykkäykset:
  7,406
  Pisteet:
  1,286
  Siinä täytyy ajatella, että puolueen pitää toimia valtakunnan ykköspolitiikassa. Hovikelpoisena. Muutenhan hommassa ei ole mitään järkeä. Täytyy osata fiksusti käyttäytyä jotta se kannatus nousee. Ei ole järkeä jäädä 3-6 prosentin öyhötyspuolueeksi ja se on riski Halla-ahossa.
  En tiedä,mutta käsitys on että Halla-aholla ei ole kansanliikettä takana eikä tule. Se on pieni mutta äänekäs porukka ja voi vaikuttaa isommalta mitä on.
  Toisaalta olisihan se kiva ravistella vähän rakenteita ja nähdä saisiko Halla-ahon persut edes tuollaista nykyvihreiden kannatusta. Ihan vain kapinamielessä. Jos tuollainen ihme tapahtuisi, niin varmaan kertaluontoinen.
  Riskit ovat kuitenkin liian kovat.Siksi ehdoton ei Halla-aholle. Jos persut menee marginaaliin, niin ketä meille jää?
   
  Herman30 tykkäsi tästä.
 16. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,273
  Tykkäykset:
  2,796
  Pisteet:
  156
  No jaa. Tuskin perussuomalaisista tulee edes Halla-ahon johtamana ruotsidemokraattien tasoinen "öyhötyspuolue" ja niidenkin kannatus on jo 12,9%. Kannatus voi nousta tai laskea, riippuen muista puolueista, niiden toimista ja Suomen kehittymisestä. Linjattomana yleispuolueena eli Sosialidemokraatit 2.0:na tai keskustan ja kokoomuksen apupuolueena kannatus tuskin tulee huimasti kasvamaan, päinvastoin. Äänestäjät ovat ilmeisesti kaivanneet vaihtoehtoa kolmelle suurimmalle ja sitä persut eivät ole tarjonneet, vain samaa tuttua ympäripyöreää kapulakieltä kuin muutkin.

  Kannatus on sulanut, mikä ei ole yllättävää. Toisaalta joitain muutoksia on tapahtunut, mitä ei olisi tapahtunut jos vihreät, SDP tai vasemmistoliitto olisi hallituksessa PS:n tilalla. Miten turvapaikkapolitiikka olisi kehittynyt, tai miten asedirektiiviin olisi lähdetty ajamaan muutoksia reserviläiset ja asevelvollisuusarmeija huomioon ottaen? En tiedä, mutta epäilen, että olisin kiroillut sapekkaammin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2017
  Fremen tykkäsi tästä.
 17. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,981
  Tykkäykset:
  11,064
  Pisteet:
  1,286
  https://mobile.twitter.com/tommiparkkonen/status/867362945705050112
   
 18. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,273
  Tykkäykset:
  2,796
  Pisteet:
  156
 19. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,981
  Tykkäykset:
  11,064
  Pisteet:
  1,286
  Ingsoc tykkäsi tästä.
 20. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,273
  Tykkäykset:
  2,796
  Pisteet:
  156
  Halla-aho: ”Olen tehnyt yksityiselämässäni virheitä, joita en saa tekemättömäksi”
  http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/243065/5031870b39

  Halla-aho jutussa:
  Ja:

   
 21. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,176
  Tykkäykset:
  8,072
  Pisteet:
  1,286
  Jussi sai minut aikoinaan liittymään PS -puolueeseen ja Timo eroamaan siitä (ennen nykyistä PJ -kilpaa). Tällä ei ole mitään merkitystä puolueen kannatukseeni.

   
 22. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,981
  Tykkäykset:
  11,064
  Pisteet:
  1,286
  Mitä ne kokoomuksessa nyrpistelevät, kun Halla-aho on melkein puolueen sisällä :D
   
  Masi tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu