Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Suomalainen systeemi tuppaa olemaan sellainen, että vaalilupaukset jää puheiksi kaikilta. Osittain tuo "konsensus" juttu on ihan hyvä, mutta toisaalta saa puolueet muistuttamaan sitä vihertävän harmaata muovailuvahamöykkyä, mihin on sotkettu kaikki värit.

Mielestäni noista ei löydy hyvää vaihtoehtoa, joten täytyy valita edes jotenkin siedettävä. Nukkuvien puolue, koostaan huolimatta, on käytännössä blanko valtakirja päättäjille.

Ainoa puolue, joka on aina oikeassa, ja joka ei koskaan petä mitään lupauksiaan on puolue joka on oppositiossa. Tarpeeksi kun pitää ääntä ja mekastaa, niin kansa tykkää, aina löytyy joku anekdootti joka asiaan, jolla voi jälkiviisaasti osoittaa että mitäs minä sanoin.
 
Tähän vielä jokin puheenjohtajavaali-skandaali lisukkeeksi...(uusien jäsenien valinnassa esim.)
 
Perussuomalaiset hävisi salkkujaossa kokoomukselle ja menetti valtaa turvapaikkapolitiikassa – miksi se suostui tähän?
Miksi Sampo Terholle ei rakennettu oikeus- ja eurooppasalkkua? Nyt kokoomus teki paremmat kaupat.

KESKUSTA, perussuomalaiset ja kokoomus ovat saaneet valituksi uudet ministerit. Jari Leppä, Sampo Terho ja Antti Häkkänen ovat kaikki varmasti osuvia ja asiantuntevia valintoja.

Mutta hallitus ei tyytynyt vain nimittämään kolmea uutta ministeriä. Samalla salkkujen sisältöjä vaihdeltiin kädestä käteen.

Jostain syystä perussuomalaiset luovutti kokoomukselle raskaamman oikeusministerin salkun ja otti tilalle kevyemmän kulttuuriministerin salkun. Miksi ihmeessä?

PERUSSUOMALAISTEN tavoite ei missään vaiheessa ole ollut päästä käsiksi juuri kulttuuri- ja liikunta-asioihin.

Jos palautetaan mieliin puolueen alkuperäiset tarpeet, niitä oli kaksi: Puolue halusi keventää uupuneen oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin tuplasalkkua jakamalla sen kahdelle ministerille. Mutta ennen kaikkea perussuomalaiset tarvitsivat yhden salkun lisää, jotta he kesäkuussa saavat mahdutettua hallitukseen myös uuden puheenjohtajansa, kun myös väistyvä puheenjohtaja Timo Soini haluaa jäädä hallitukseen istumaan.

SALKKUVAIHDON miinusmerkkistä loppusaldoa on selitetty sillä, että nyt perussuomalaiset ”saivat” eurooppaministerin salkun. Eivät saaneet. Heillä oli jo se.

Perussuomalaiset vain siirsivät Eurooppa-asiat ulkoministerin eli Soinin salkusta kulttuuriministerin salkkuun.

Yhtä hyvin he olisivat voineet vain jakaa Lindströmin tehtävät kahtia ja siirtää oikeusasioiden kylkeen Euroopan. Näin perussuomalaiset olisivat voineet muodostaa oikeus- ja eurooppaministerin salkun, joka olisi ollut Sampo Terholle oikein passeli.

Etenkin kun oikeusministeriölle kuuluu turvapaikanhakijoiden muutoshakemukset ja valitukset. On oleellista, kuinka pitkäksi aikaa turvapaikanhakijat jäävät valtion kustannuksella odottamaan kielteisen päätöksen käsittelyä Suomen oikeusjärjestelmästä. Etenkin perussuomalaisille tämä on ollut iso teema, jota he ovat pitäneet esineet. Miksi he eivät halua käyttää valtaa asiassa, kun kerrankin voisivat?

MIKSI SIIS TEHTÄVIÄ piti jakaa uudelleen myös puolueiden välillä?

Se oli nimenomaan kokoomuksen tahto. Ja miksipä ei. Kokoomus selvisi pelistä ulos voittajana ja sai aiempaa paremmat kortit käsissään.

Kiinnostavampi kysymys onkin, miksi perussuomalaiset suostuivat tähän. Myös puheenjohtajaksi hakeva Euroopan parlamentin jäsen Jussi Halla-aho on ilmaissut tyytymättömyyttään salkkuvaihtokauppaan.

Perussuomalaisten edustajat ovat toistuvasti valittaneet, ettei media kerro puolueen saavutuksista. Nyt olisi hyvä paikka mainostaa, että saavutettiinko salkkuvaihdoksella jokin voitto muualla neuvotteluissa.

Muuten näyttää siltä, että puolue uhrasi osan vallastaan vain saadakseen vanha isäntänsä Soini mahtumaan hallitukseen myös sen jälkeen, kun hän ei enää johda puoluetta.
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005189219.html

Vastaus Pian kysymykseen: Kun Isä Timoa ei asia kiinnosta vitunkarvan vertaa, siksi.
 
Jos nuo ehdotetut toimet otetaan täysimittaisina käyttöön niin ennustan että jollain voipi hermot loppua ja tehdä ns taunopasaset.
Uskaltaako linströmi enää näyttäytyä Kuusaan kaduilla parin vuoden päästä...
 
Blogi: Professorin Ajatuksia, ti 02.05.2017 08:56

http://beta.oikeamedia.com/o1-16919
Jussi Halla-ahon, Sampo Terhon ja vasemmiston vappupuheista



Perussuomalaisten puheenjohtajakilpailu oli esillä myös Vappuna. Tarkalleen ottaen se kuului merkittävimpien ehdokkaiden eli Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon puheissa.

Lehdistö uutisoi niistä varsin vaihtelevasti. Täydellisin silmiini osunut kertomus löytyi Iltalehdestä. Käytän siis sitä lähteenä seuraaviin referaatteihin


* * *


Otetaan ensin Sampo Terho, jonka lyhyestä puheesta on syytä nostaa esille seuraavat asiat.

Tuore ministeri totesi, etteivät Perussuomalaisten äänestäjät ole puolueeseensa täysin tyytyväisiä. Olisi siis ryhdistäydyttävä, terästäydyttävä ja uudistuttava.

Perussuomalaisten pitäisi Terhon puheen mukaan olla tulevaisuudessa isänmaallinen puolue, joka arvostaa Suomea, suomalaisuutta ja Suomen itsenäisyyttä - ja vastustaa liittovaltiota Euroopan unionissa. Sekä puolustaa tavallisen suomalaisen hyvää elämää.

Terho määritteli myös perussuomalaisen populismin: se on luottamusta tavalliseen suomalaiseen ja hänen kykyynsä ja haluunsa kantaa vastuuta sekä nauttia vapautta.

Tulevaisuudessa hän nosti ratkaistaviksi talouteen, maahanmuuttoon, ympäristöön ja Euroopan Unioniin liittyviä ongelmia sekä huomautti maamme väestörakenteesta, jolla on valtava vaikutus palveluiden järjestämisen ja taloudelliseen rasituksen kannalta. Terhon mukaan Perussuomalaisten pitää olla se puolue, jolla on vastaukset näihin kysymyksiin.

Lopuksi Terho linjasi, että Perussuomalaisten tulee olla "ilon ja toivon liike". Tässä hän viittaa kansalaisiin, jotka eivät vaivaudu enää edes äänestämään.


* * *


Jussi Halla-ahon paljon pidemmästä puheesta on puolestaan syytä nostaa näkyviin seuraavat asiat.

Europarlamentaarikko nosti esille Ruotsin ensi vuoden valtiopäivävaalit, joissa hän arveli perinteinen vallan tasapainon porvari- ja sosialistipuolueiden välillä hajoavan. Samalla hän osoitti ontoksi median ja poliitikkojen retoriikan kysymällä, että "onko 20 prosenttia ranskalaisista tai ruotsalaisista oikeasti äärioikeistolaisia kannattaessaan kansallista rintamaa tai ruotsidemokraatteja?"

Halla-ahon mukaan länsimaiset yhteiskunnat ovat globalisaation myötä muuttumassa uudelleen luokkayhteiskunniksi. Tämän kehityksen kärsijöiksi hän nimesi länsimaisen työväestön ja alemman keskiluokan.

Näin siksi, että heidän työpaikkansa katoavat halvan työvoiman maihin. Sen seurauksena palvelut heikkenevät ja turvallisuuden tunne katoavat ilman, että omassa kuplassaan elävä eliitti välittäisi siitä.

Halla-aho totesi perinteisen oikeisto-vasemmisto-jaon olevan katoamassa. Hänen mukaansa kaikki verottavat työtä tekevää keskiluokkaa yhtä himokkaasti ja vaativat myös rajoja auki. Vanhan jaon sijaan Halla-aho nosti uuden jakolinjan globalistien ja kansallismielisten välille, mutta kiisti vertaukset 1930-luvulle todeten kansakunnan olevan ihmisten luonnollinen viiteryhmä.

Jussi Halla-ahon mukaan kaikilla kansoilla on oikeus omaan maahan, eikä "suomalaisten rakentama hyvinvointiyhteiskunta ole mikään globaali sosiaalitoimisto, johon kuka tahansa voi marssia esittämään röyhkeitä vaatimuksiaan". Pieni piikki lähti vasemmiston suuntaan, kun hän totesi, että "vielä joitakin vuosikymmeniä sitten nämä olisivat olleet itsestäänselvyyksiä punaisimmallekin sosialidemokraatille".

Hän ilmaisi myös tyytymättömyytensä Euroopan Unioniin, mutta tyrmäsi kansanäänestyksen ennen kuin kansalaisten asenteet ovat kielteiset. Sen eteen tulisi jatkossa tehdä työtä, sillä "kun kansa on puhunut, pulinat pois". Hänen mukaansa perustelut EU:n haitallisuudet ovat kuitenkin selkeät.

Euroopan unionilla ei ole Halla-ahon mukaan yökaluja korjata niitä ongelmia, joita se itse jäsenmaille aiheuttaa. Esimerkkinä hän mainitsi yhteisvaluutta euron, joka merkitsi käytännössä velkojen yhteisvastuuta, vaikka asiasta ei olekaan juuri puhuttu.

Ongelman ainoaksi unionitason ratkaisuksi europarlamentaarikko näki jäsenmaiden itsenäisestä päätösvallasta - ja omien rahojen käyttöoikeudesta - luopumisen ja kysyi, että onko tämä on liian suuri uhraus sellaisen yhteisvaluutan pelastamiseksi, josta ei ole Suomelle oikeastaan mitään hyötyä.

Maahanmuuton osalta Halla-aho kritisoi voimakkaasti EU-kansalaisten vapaata liikkuvuutta. Hänen mukaansa se "tuo tänne kymmeniä tuhansia köyhempien jäsenmaiden matalapalkkatyöntekijöitä, jotka tekevät työt halvemmalla kuin suomalainen".

Tätä ongelmaa voitaisiin hillitä vain varainsiirroilla Suomen kaltaisten maiden keskiluokilta köyhemmille EU-maille. Hiukan pessimistisesti hän totesi, etteivät asiat oleva vielä "riittävän huonosti", mutta sitten kun ne ovat, on jo myöhäistä. Tässä vaiheessa Suomen pitäisi valita tarkasti ne jäsenmaat, joiden kanssa on järkevää tehdä yhteistyötä ja joista Suomen kannattaa ottaa mallia.

Lopuksi hän totesi, että vuoden 2015 irakilaisten nuorten miesten turva olisi voitu torjua tavoilla, jotka moni muu jäsenmaa on toteuttanut "liberaalien itkusta ja valituksesta piittaamatta". Siihen olisi tarvittu vain poliittista tahtoa.


* * *


Itselleni jäi kahden puheenjohtajaehdokkaan puheista sellainen käsitys, että Terho liikkui yleisellä tasolla Halla-ahon hakiessa puheeseensa enemmän konkretiaa. Sinänsä olen enimmäkseen samaa mieltä molempien herrojen kanssa, mutta itseeni vetosi enemmän Halla-ahon asialinja.

Odotettavissa on siis mielenkiintoien puheenjohtajakamppailu. Uskon myös Sampo Terhon jatkossa laskeutuvan metatasolta käytännön kysymyksiin. Vasta sitten voivat puolueen jäsenet tehdä valintansa näiden kahden ehdokkaan välillä.
 
- Puoli vuotta meni kivasti, kun siinä oli kesätauko. Siitä alkoi systemaattinen kiusaaminen, Lehtinen kertoo.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705022200117552_pi.shtml

- Haetko salaattibaarista salaattia, Lidlistä lähdevettä tai sukkahousuja Sokokselta? Tällaista kaikkea, mikä ei millään tavalla liity valtiopäivätoimiin - ja siis verovaroin korvattaviin työtehtäviin.

Lehtinen sanoo olleensa "umpiväsynyt työtaakkansa alle".
 
Ainoa syy miksi persuja voisi kannattaa on kriittinen suhtautuminen ns. "pakolaisiin". Siltä osin heidän poliittinen sanomansa on hyvin lähellä oikeaa.. Käytännön päätösten osalta (hallituksessa) he ovat siinäkin taipuneet samalle linjalle kuin Kepu ja kokoomus.

EU:n jäsenyys on meille välttämätöntä ja vielä suurempi hyöty Suomelle on koitunut yhteisvaluutasta. Suurin osa suomalaisista tietää tämän erittäin hyvin. Saman asian totesi myös Halla-Ahokin (hieman peitellysti) sanoessaan ettei nyt ole oikea aika vaatia kansanäänestystä unionia ja rahaliittoa vastaan. Hänen mielestään pitää kampanjoida ensiksi ja pyrkiä uskottelemaan kansalaisille että he ovat väärässä ja persujen puolueohjelma/poliitikot oikeassa. Se lienee puolueen muutaman %:in kannatuksen myötä vähintäänkin keskivaikea tehtävä/tavoite.

Suomessa olisi erittäin kova kysyntä puolueelle joka edustaa rehellisesti oikeistolaisia arvoja:

- edistää itsenäisen valtion/kansan vahvaa omaa kulttuuritaustaa vaihtoehtona keinotekoiselle ns. monikulttuurisuudelle.
- Suomen sitoutunutta jäsenyyttä kaikissa länsimaiden yhteisissä kaupallisissa ja puolustus-/turvallisuusorganisaatioissa.
- vapaaseen markkinatalouteen perustuvaa ja yleistä kilpailukykyä edistävää talouspolitiikkaa
- huomattavasti nykyistä tiukempaa pakolaispolitiikkaa myös jo maahan saapuneiden osalta.
- sosiaaliturvaan lisää monipuolista vastikkeellisuutta ja ammattimainen sosiaaliturvan väärinkäytön estämistä.
- yrittäjyyteen perustuvan työntekemisen radikaalia lisäämistä myös yksittäisten/henkilökohtaisten työsuhteiden osalta
- jne., jne.

Ikävä kyllä persut on umpisosialistinen/vasemmistolainen puolue kaikessa muussa paitsi suhtautumisessa maamme löperöön pakolaispolitiikkaan. Mutta katsotaan mitä jatkossa tapahtuu.

Tällä hetkellä suomalaisille ei ole tulevaisuuden varalle tarjolla minkäänlaista järkevää poliittista/hallinnollista järjestelmää. Nykyinen hallinto tuskin kykenee kehittämään ja ylläpitämään Suomessa edes nykyisen tasoisia edellytyksiä. Siksi vaihtoehdoksi jää omatoimisuus. Kaikeksi onneksi jokainen voi halutessaan järjestää omia asioitaan mahdollisimman suurelta osin riippumattomaksi yhteiskunnan palveluista. Nimittäin pelkästään yhteiskunnan tarjoamien palveluiden, koulutuksen, terveydenhuollon, sosiaaliturvan, eläkkeiden jne. varaan ei Suomessa kannata jättää tulevaisuuttaan. Niiden kehitys tulee olemaan jatkossa varsin epävarmaa.

Myös turvallisuuden osalta on syytä miettiä sopivia ratkaisuja tulevaisuuden varalle. Esimerkiksi minkälaisessa asuinympäristössä haluaa elää ja kasvattaa lapsiaan jne.

On täysin selvää että ns. eriarvoisuus tulee Suomessa kasvamaan. Ei siinä sinällään ole mitään pahaa. Se on täysin luonnollinen seuraus meidän verososialistisesta yhteiskuntajärjestelmästä. Yksittäisen ihmisen kannalta se tarkoittaa että vastuu omasta, perheensä hyvinvoinnista ja taloudellisesta selviytymisestä kasvaa.
 
EU:n jäsenyys on meille välttämätöntä ja vielä suurempi hyöty Suomelle on koitunut yhteisvaluutasta. Suurin osa suomalaisista tietää tämän erittäin hyvin. Saman asian totesi myös Halla-Ahokin (hieman peitellysti) sanoessaan ettei nyt ole oikea aika vaatia kansanäänestystä unionia ja rahaliittoa vastaan

Ministerihissi ja audin takapenkki kutsuvat tavoitteissa ja niimpä voi alkaa takinkääntelyn jo nyt. Seliseli, kun täytyy "myydä" itsensä sopivana hallituskumppaneille, vakuuttaa, ettei aio kusta uima-altaaseen ja muroihin.
 
Näkisin myös, että @baikal on aika likellä sen suhteen mitä tulee Halla-Ahon sanankäänteisiin EU:sta. Raha puhuu nyt. Vakuutetaan tulevalle työyhteisölle omaa sisäsiisteyttä.

Olen myös vähän skeptinen sen suhteen, että lähteekö H-A yleensäkään hakemaan eroa, jos Suomi ei ole NATOssa kiinni. Tämäkin asia paljastuisi hyvin nopeasti kunhan pistetään vähän vastuuta niskaan. Loppuu paskapuheet kuin Soinilta hunajatolppa viime vaaleissa.
 
IS: Halla-aholaiset eivät rynnänneet perussuomalaisiin

Ennen kuntavaaleja puoluehallitus hyväksyi noin 300 uutta jäsentä.

Jussi Halla-ahon (ps.) ehdokkuus puolueen puheenjohtajakilpailussa ei ole aiheuttanut ryntäystä perussuomalaisiin. Asiasta uutisoi Iltasanomat.

Ilta-Sanomien mukaan Jussi Halla-ahon nettikannattajien uho perussuomalaisiin liittymiseksi, ja Halla-ahon äänestäminen kesäkuun puoluekokouksessa, jäi toteutumatta. Jos kesäkuun puoluekokouksessa olisi halunnut äänestää puheenjohtajaa, puolueen jäsenmaksu olisi pitänyt maksaa viimeistään viime viikolla.

Ennen kuntavaaleja puoluehallitus hyväksyi noin 300 uutta jäsentä, jotka olivat pääosin kuntavaaliehdokkaita. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) kertoo Ilta-Sanomille, että kuntavaalien jälkeen on tullut tasaiseen tahtiin suurin piirtein saman verran uusia jäsenhakemuksia.

Uudet jäsenet pitää vielä hyväksyä puoluehallituksessa. Slunga-Poutsalo sanoo, että kuntavaaliehdokkaiden rötöstaustoista viisastuneena paikallisjärjestöt ovat alkaneet syynätä tarkemmin myös uusia jäsenhakemuksia.

Perussuomalaisilla on nyt 10 300 jäsentä. Jyväskylän puoluekokoukseen on ilmoittautunut toistaiseksi noin 1500 ihmistä. Puoluekokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) seuraajaksi
http://yle.fi/uutiset/3-9592507?origin=rss
 
:)

Jussi Halla-aho
35 mins ·
Ilta-Sanomat
·
Ensin kannattajiani syytettiin masinoinnista ja junttauksesta ja nyt naureskellaan, että kannattajani eivät onnistuneet masinoimaan ja junttaamaan. Mikään ei ole hyvä.

Asiat ovat juuri niin kuin niiden pitää olla. Puoluekokoukseen tulee oikeita perussuomalaisia, ja he valitsevat itselleen mieleisensä puheenjohtajan.
 
Halla-aho veti jokerin hihasta. Puolueen johtoon mutta ei hallitukseen.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/...ttaisi-puheenjohtajana-itsensa-ja-soinin-pois
Mediat: Jussi Halla-aho jättäisi puheenjohtajana itsensä ja Soinin pois hallituksesta
2081752.jpg


Jussi Halla-aho halajaa puolueensa johtajaksi, vaan ei ministeriksi.
Johanna Erjonsalo
Perussuomalaisten puheenjohtajuutta kesäkuun puoluekokouksessa tavoitteleva europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei katso oikeaksi, että puheenjohtajuudesta luopunut Timo Soini jatkaisi kauden loppuun saakka ulkominisisterinä.
Hän ei itse myöskään katso soveluvansa valtioneuvoston jäseneksi.
– Jos minunkaltaiseni selvästikin provosoiva hahmo tulisi hallitukseen, meidän olisi vaikea edistää hallituksessa omia tavoitteitamme, Halla-aho kertoi Yleisradion haastatteluohjelma Ykkösaamussa.
Halla-ahon lausumaan tarttuivat monet mediat, muun muassa Iltalehti.
 
Jos Soini herättää niin negatiivisia tunteita, kuten tuntuu tekevän, niin H-A:n lausunto jättää Soini pois ministerin pallilta voi lisätä H-A:n suosiota puolueessa.
 
Minä en oikein ymmärrä miksi tuosta hallintarekisteristä on tehty niin iso asia. Johan nytkin on ollut mahdollista avata tili jossain euroopassa, ja käydä osakekauppaa sen tilin kautta. Ei siitä ole verottaja tiennyt jos et ole itse kertonut. Isotherrat ovat tehneet tätä jo kauan. Onko tämä nyt taas tätä mutkumutku kansalaisetkin saisivat hyötyä, ei vain sikariporras ininää. Joo, ei ole reilua taikka rehellistä, mutta ihan todellisuutta.

Tuo osingoille tuleva 50% maksu, lol, jos ei ilmoita niin mistä ne tietää.

Oma ehdoitus olisi yleiseurooppalainen osakerekisteri, johon verottajalla vapaa pääsy, myös sijoitusyhtiön rekistereihin. Tehdään homma automaatiolla, niin ei voida väittää kateuskyttäämiseksi. Verot asuinpaikan mukaan.
 
Mullekin hallintatekisteri on ihan merkityksetön asia. Aivan sama onko vai ei ja onko siitä luvattu jotain vai ei. Hallintarekisteristä kirjoitetaan kuin se olisi kaikkien huulilla. Varmaa muutama prosentti kansasta edes tajuaa mikä tai mitä se on.
 
Minä en oikein ymmärrä miksi tuosta hallintarekisteristä on tehty niin iso asia. Johan nytkin on ollut mahdollista avata tili jossain euroopassa, ja käydä osakekauppaa sen tilin kautta. Ei siitä ole verottaja tiennyt jos et ole itse kertonut. Isotherrat ovat tehneet tätä jo kauan. Onko tämä nyt taas tätä mutkumutku kansalaisetkin saisivat hyötyä, ei vain sikariporras ininää. Joo, ei ole reilua taikka rehellistä, mutta ihan todellisuutta.

Tuo osingoille tuleva 50% maksu, lol, jos ei ilmoita niin mistä ne tietää.

Oma ehdoitus olisi yleiseurooppalainen osakerekisteri, johon verottajalla vapaa pääsy, myös sijoitusyhtiön rekistereihin. Tehdään homma automaatiolla, niin ei voida väittää kateuskyttäämiseksi. Verot asuinpaikan mukaan.

Yksinkertastaminenhan ei tule kyseeseen koska monimutkaiset lait ja järjestelyt ovat raharikkaiden saavutettu etu. Tarvitaan paljon saumakohtia ja porsaanreikiä jotta veroja voidaan kiertää jatkossakin. Kaikki eivät halua tehdä rikoksia joten veroja pitää voida kiertää myös lain puitteissa.
 
Back
Top