Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

hansai

Supreme Leader
On selvää, että perussuomalaiset ei voi jatkaa hallituksessa, jos europarlamentaarikko Jussi Halla-aho valitaan puolueen johtoon. Hallitus tuntuukin nyt tekevän kaikkensa, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho valitaan PS:n peräsimeen kesäkuussa Jyväskylässä. Terho takaa hallitusyhteistyön jatkon.

Terholle Sipilän hallituksen tuki voi olla myös kuoleman suudelma. Puolueen kuntavaalien saavuttama vaatimaton äänimäärä ja Timo Soinin henkilökohtaisen kannatuksen lasku kertovat, että uudet voimat ovat liikkeellä. Heille hallitus edustaa juuri kaikkea sitä, joka on tuhonnut perussuomalaisten kannatuksen, jytkyn.

Tämä voi tuoda yllätyksen puheenjohtajavaalissa, jos Terho mielletään vanhan, myöntyväisyyslinjan tahdottomaksi jatkajaksi.
http://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005186930.html?ref=rss
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Piti oikein rekisteröityä ja osallistua tähän "vänkään" pakkoruotsista..

Syntyjäni olen Ruotsista, suomalaisista vanhemmista ja koulut sekä opintoni Ruotsissa suorittaneena, aikuisikään asti asuneena(ja Suomeen paluumuuttaneena) on huvittavaa lukea perusteita sille, miksi ruotsin kielen opiskelun tulisi olla pakollista. En näe sille montaakaan pätevää syytä, tai näin muotoillen; en suurempia ja painavampia syitä sille, miksei englanti ja ruotsi voisi molemmat olla valinnaisina?
Kaupankäynti Ruotsin kanssa, pah, siellä puhutaan englantia paremmin kuin täällä monta vuotta pakon edessä ruotsia opiskelleet ruotsia.
Maailma globalisoituu koko ajan..

Mielestäni sillä, että Suomi on kaksikielinen maa ei ole mitään tekemistä opiskelun kanssa. Uskoisin, että mitä palveluiden turvaamiseen ruotsinkielisille tulee, eiköhän heidän(olenhan itsekin..) joukostaan löydy tekijöitä kyseisiin virkoihin ja jopeihin jos niitä niin tärkeänä pidetään. Itse en pidä..
Puhun yhtä lailla suomea ja ruotsia, mutta myös lontoo taipuu ja sille on käyttöä enempi kuin ruottille.

Joku kirjoitti täällä omista kokemuksistaan ja mitä etuja on ollut ruotsin osaamisessa, varmasti on eikä kukaan sitä liene kiistämässä?
Vaan yhdelle on hyötyä yhdestä, ja toiselle toisesta tai kolmannesta. Yleistämisellä saa monesti aikaan enempi hallaa kuin huvia.
Moni kun kuulee että olen kaksikielinen, niin reaktiot on monesti "wau, sullon varmasti paljon hyötyä siitä".
Nojoo, tapasin yhden ruotsinkielisen täällä pari vuotta sitten..

Monta vuotta olen odotellut lukevani jostain todelllisia perusteita sille, miksi ruotsin kielen opiskelun tulisi olla pakollista.
En ole lukenut enkä kuullut.

Muuta kuin "yleissivistystä", "kaupankäynti Ruotsin kanssa", "olemme pohjoismaa ja Ruotsi on pohjoismainen kieli", "ruotsinkielisten palvelut", "mikä estää opiskelemasta englantia /muita kieliä myös?" ja niin edelleen.. Förstår inte.

Todella karkeasti yleistäen ruotsin kielen osaamista on pidetty status symboolina, joka on sitten mahdollistanut etenemisen elämässä ja uralla. Itse taidolla ei ole sinäänsä merkitystä.

En minäkään ole päässyt laukeamaan suomenruotsalaiseen naiseen sujuvan ruotsinkielen osaamiseni takia, vaan ihan suomeksi oli mokoma hurmattava.
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Mursu

Respected Leader
Turhautuvatpa nämä amiskollit sitten itse valitsemaansa venäjään tai pakolliseen ruotsiin, se ei poista esim. kielipäätä omaavan ja luonnontieteistäkin kiinnostuneen lukiolaisen tuskaa siitä, että aika ei riitä opiskella englannin ja ruotsin ohella vaikkapa kiinaa.

Itse poistaisin toisen kielen pakollisuuden ammattikoulusta kokonaan pois.

Sinne meni jo oman kokemukseni mukaan 90-luvulla luokkakavereita jotka eivät osanneet lukea, kirjoittaa tai käyttää kelloa. Sitten kaverit putosivat pois yhteiskunnan kelkasta kun ei tullutkaan valmiita amiksen käyneitä työmiehiä. Paperit jäi yleensä kiinni esim. juuri ruotsista.
 

Jusarius

Kersantti
Sehän se onkin ettei riitä, suomenruotsalaisia kun on n 290 000. Pikaisella googlauksella:
Suomenruotsalaiset tietävät, että ruotsinkielinen palvelu jää hyvin todennäköisesti haaveeksi esim. Kuopiossa, vaikka sairaanhoitaja-Rytköset ovatkin kouluruotsinsa käyneet. Siksi he lähes aina puhuvat suomea suomenkielisillä paikkakunnilla asioidessaan. Pakkoruotsissa ei olekaan oikeasti kyse ruotsinkielisistä palveluista, vaan seikasta, joka tuli julkisuuteen taannoin Folktingetin kokousagendastakin. Suomenruotsalaiset eivät nimittäin halua antaa suomenkielisille kielitaidollista etulyöntiasemaa; suomenruotsalaisten on joka tapauksessa opiskeltava ja osattava suomea Suomessa pärjätäkseen, kun taas ilman keinotekoisia virkamiesruotseja Suomessa selviäisi ilman ruotsia yhtä hyvin kuin ilman saameakin. Ilman pakkoruotsia suomenkieliset opettelisivat maailmankieliä, kun ruotsinkieliset hioisivat Suomen lingua francaa salonkikelpoiseksi. Kyse on siis siitä, että suomenkielisille halutaan vyöryttää sama kahden pikkukielen opettelemisen taakka, joka on edessä jokaisella suomenruotsalaisella lapsella. "Ruotsin (pakko)kieli on rikkaus ja kuuluu sivistykseen" -mantraa hokevat suomenkieliset ovat Rkp:n hyödyllisiä idiootteja.
 

turska

Kenraali
Sampo Terhosta kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri

Uudeksi kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeriksi on valittu Sampo Terho. 39-vuotias Terho on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen puheenjohtajaehdokas.
Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien siirtymisestä kokoomukselta perussuomalaisille päätettiin alkuviikosta hallituksen puoliväliriihessä. Tehtäviä on hoitanut Sanni Grahn-Laasonen, jolle jää opetusministerin tehtävät.

Kirkkonummella kasvanut Terho työskenteli ennen europarlamentaarikko- ja kansanedustajauraansa Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijana.

Eurooppaministerin tehtäviä on hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Keskusta kertoi aiemmin tänään, että uusi maa- ja metsätalousministeri on kansanedustaja Jari Leppä. Kokoomus saa perussuomalaisilta oikeusministerin salkun. Oikeusministerin tehtäviä hoitaneelle Jari Lindströmille jää työministerin tehtävät.
http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...rhosta-kulttuuri-urheilu-ja-eurooppaministeri
 

turska

Kenraali
Timo Soini 1.12.2015: "Hallintarekisteriä ei viedä eteenpäin. Päätös on oikea ja vastaa Perussuomalaisten linjaa. Tämä on ollut johdonmukainen kantamme jo viime eduskuntakaudella.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb on tehnyt virheitä ja käyttänyt vääriä lukuja. Hän on pyytänyt virheitään anteeksi. Minä en ole ensimmäisen kiven heittäjä, enkä sellaiseksi ala nytkään. Minun puolestani Alexander Stubb voi jatkaa tehtävässään. Kärsimys kirkastaa sielua."

Soini 27.8.2014: "Persu ei myy persettään. Emme ole ostettavissa, emmekä petä."

Perussuomalaiset taipuivat - hallintarekisteri tulee
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704272200113411_pi.shtml
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Politiikka on pirullista siinä täytyy tehdä kaikenlaisia kompromissejä. Toisaalta voihan sitä tehdä Orpot ja vain epähuomiossa allekirjoittaa asiakirjoja. Tai vaikka Alhot ja paljastaa neuvottelujen toiselle osapuolelle omat tavoitteet.

Onneksi on sitten seuraavien vaalien jälkeen hallituksessa kepun lisäksi sdp, vihreät ja vasemmistoliitto. Perheenyhdistämisten jälkeen Suomessa on 120 000 - 150 000 irakilaista ja muutenkin svengaavampi meno tai ainakin verotus.
 

Jusarius

Kersantti
Ilmeisesti Soini löysi kaupasta sopivaa liukkaria....
Ei pidä ihmetellä että jytkystä tuli löysä paska housuihin. Kyllä persukin persettä myy kunhan hinnasta sovitaan.
Hintana on luultavasti ollut Soinin ministeri-Audin takapenkkipaikka. Herra saa täyttymyksen ja sinetin poliitikon-uralleen samalla kun muiden persujen urat ja koko puolue vedetään viemäristä alas. Minä en äänestä varmasti enää ketään tuossa hallituksessa sormi pepussa istunutta "kansallismielisen" puolueen kansanedustajaa, kun maahan lompsi 30 000 elintasopakolaista.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Kansanedustaja tuohtui Suomen islamilaisen neuvoston valtionavustuksista - jätti kirjallisen kysymys Sampo Terhon vastattavaksi

Perjantai 28.4.2017 klo 09.42


Jani Mäkelä: Yhdistys harjoittaa Suomen lain ohi menevää päätös- ja lausuntotoimintaa avioliittoasioissa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on jättänyt eduskuntaan kirjallisen kysymyksen Suomen islamilaisen neuvoston saamista valtionavustuksista.

Mäkelä ei hyväksy, että ohi Suomen lakien toimiva neuvosto saa valtionavustusta.

- Eräs kynnys ylitettiin, kun osoittautui että satoja tuhansia euroja yhteiskunnan rahaa oli maksettu tukena Suomen islamilainen neuvosto ry:lle, joka oli tukea saadessaan itse ilmoittanut harjoittavansa islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamista siihen tarkoitetun lautakunnan voimin, Mäkelä kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Mäkelän mukaan tukea saanut yhdistys ilmoittaa itse vuosikertomuksessaan, että sen toimintaan kuuluu lautakunta, joka keskittyy islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamiseen.

- Yhdistys sai vuosien ajan tukea huolimatta siitä, että se oli harjoittanut Suomen lain ohi menevää päätös- ja lausuntotoimintaa avioliittoasioissa.

- Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö oli maksanut satojentuhansien eurojen suuruiset tukirahat Suomen islamilainen neuvosto ry:lle vuosina 2007—2014.

Blogikirjoituksessaan Mäkelä muistuttaa, että yhdistyslaki määrittelee, että yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen.

- Maassamme voi olla vain yksi lainsäädäntö, ja sen ulkopuolinen toiminta ei voi olla ainakaan hyvien tapojen mukaista. Nyt paljastui yksittäinen väärinkäytös, mutta ilman selvitystä ilmiön laajuudesta ei voida sulkea pois mahdollisuutta muista vastaavista tapauksista.

Terho saa vastata Mäkelälle

Kansanedustajat voivat tehdä valtioneuvoston jäsenen eli ministerin vastattavaksi kysymyksen tämän toimialaan kuuluvasta asiasta. Suomen islamilaisen neuvoston avustukset kuuluvat kulttuuriministerin kontolle. Hallituksen ministeriruletissa perussuomalaisten Sampo Terhosta tulee uusi kulttuuriministeri.

Mäkelä sanoo Uuden Suomen blogissaan, että tapauksen noustessa otsikoihin ja hänen päättäessään kysymyksen laatia, ei vielä ollut varmuudella tiedossa että perussuomalaiset tulisi saamaan kulttuuriministerin salkun.

- Nyt kuitenkin kun näin on tapahtumassa, koen että nimitys osui tämän huolestuttavan ilmiön osalta kohdalleen. Odotan uudelta puolueemme ministeriltä tiukkoja toimia omaan toimialaansa liittyvien valtiontukien perkaamiseksi, Mäkelä kirjoittaa.

Mäkelän kysymys ministerille kuuluu seuraavasti: "Mitä tehdään nyt ja aiotaan jatkossa tehdä sen varmistamiseksi, että erityisesti merkittävää valtiontukea saavat yhdistykset noudattavat toiminnassaan Suomen lakia sekä täällä hyväksyttäviksi koettuja tapoja ja jos tässä havaitaan poikkeamia, aikooko ministeriö lopettaa ensi tilassa kyseisten yhdistysten tukemisen".
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704282200114038_pi.shtml
 

skärdis

Respected Leader
Persutko tätä hallintarekisteri juttua vievät eteenpäin. Kukaan ei paheksu keskustaa tai kokoomusta. Vai joku luonnonvoimako se asiaa ajaa? Sama voima joka tuo pakolaisaaltoja.

Kepu ja kokkarit eivät ole halintarekisteriä vastustaneetkaan, niin tottahan ne sitä ajavat..

Eihän tuolla toreilla ketkään muut kuin persut mainostaneet perperinsä myymättömyyttä.
 
D

Deleted member 1381

Guest
Hintana on luultavasti ollut Soinin ministeri-Audin takapenkkipaikka. Herra saa täyttymyksen ja sinetin poliitikon-uralleen samalla kun muiden persujen urat ja koko puolue vedetään viemäristä alas. Minä en äänestä varmasti enää ketään tuossa hallituksessa sormi pepussa istunutta "kansallismielisen" puolueen kansanedustajaa, kun maahan lompsi 30 000 elintasopakolaista.

Suomalainen systeemi tuppaa olemaan sellainen, että vaalilupaukset jää puheiksi kaikilta. Osittain tuo "konsensus" juttu on ihan hyvä, mutta toisaalta saa puolueet muistuttamaan sitä vihertävän harmaata muovailuvahamöykkyä, mihin on sotkettu kaikki värit.

Mielestäni noista ei löydy hyvää vaihtoehtoa, joten täytyy valita edes jotenkin siedettävä. Nukkuvien puolue, koostaan huolimatta, on käytännössä blanko valtakirja päättäjille.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Persutko tätä hallintarekisteri juttua vievät eteenpäin. Kukaan ei paheksu keskustaa tai kokoomusta. Vai joku luonnonvoimako se asiaa ajaa? Sama voima joka tuo pakolaisaaltoja.

Onneksi olemme EU:n jäsenmaa. Se antaa myös verososialistisen Suomen kansalaisille markkinatalouden mukaisen vapauden edes osittaisena. Hallintarekisteröinti on EU:n kaikissa jäsenmaissa hyväksytty tapa erilaisten sijoitustuotteiden hankkimiseen ja omistamiseen. Tottahan sen pitää olla avoimesti mahdollista myös suomalaisille. Toisekseen monilla ihmisillä on mahdollista vaikuttaa ulkomailla kertyvien tulojen verotukseen kyseisen maan lainsäädännön mukaisesti. Miksi niitä tarvitsisi tulouttaa Suomeen (tai mihinkään muuhunkaan maahan) pelkästään siksi että suomalainen (tai jonkun kolmannen maan) verottaja haluaa lisäverottaa jo tulojen lähdemaassa verotettuja tuloja.

Vaikka Suomen valtio, ainoana EU:n jäsenmaana, ei haluaisikaan antaa tällaista taloudellista vapautta omille kansalaisilleen niin käytännössä sitä on aika vaikea estää ja valvoa. Käytännössä suomalaiset (ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset jne.) voivat, erilaisten järjestelyiden myötä, hyödyntää ulkomaisia hallintarekistereitä jo tälläkin hetkellä. Muissa maissa kun ei missään tapauksessa haluta ylläpitää suomalaista järjestelmää. Henkilökohtaisesti toivon että koko EU muuttuisi jatkossa yhtenäiseksi veroalueeksi. Se mahdollistaisi suuren helpotuksen myös suomalaisille veronmaksajille. Toki se edellyttäisi myös palvelurakenteen tehostamista.

Pakolaisten tuleminen Suomeen on täysin eri asia.
Se tietenkin liippaa verotusta siinä mielessä että köyhä ja velaksi elävä Suomi ylläpitää järjettömän korkeaa sosiaaliturvatasoa pakolaisille. Ilmainen raha houkuttelee ihmiskauppiaita lähettämään asiakkaitaan(lue kuljetuksesta maksavia "pakolaisia") muuttamaan Suomeen. Nämä eivät tule koskaan elättämään itseään ja hyödyttämään yhteiskuntaa. Tästä on yli 300 vuoden ajalta kokemusperäinen esimerkki eräästä maahamme aikoinaan Ruotsista pakkosiirretystä heimosta..
Tälläkin hetkellä Suomen julkishallinto ottaa lisävelkaa reilun miljardin vuodessa elättääkseen nämä ikuisesti maahamme jäävät sosiaaliturvan elätit. Siis sen lisäksi että Suomi verottaa kansalaisiaan niin että meillä on jo maailman korkein kokonaisveroaste. Ainakaan minua ei erityisemmin kiinnosta elättää maksimaalista määrä näitä sosiaaliturvan ammattimaisia väärinkäyttäjiä.

P.S. Tämä Suomen sisäinen kiista hallintarekistereistä osoittaa mainiolla tavalla sen ettei yksittäisellä maalla ole mahdollisuutta eristäytyä vapaan markkinatalouden kokonaisuudesta. Siihen ei pysty edes Trump/USA, kaikesta mekastuksestaan huolimatta. Siksi on täysin turhaa kiistellä siitä mikä puolue hyväksyy sitä tai tätä. Suomen on käytännössä pakko hyväksyä yhteiset pelisäännöt siitä huolimatta mitkä puolueet ovat hallituksessa.
Suomen hallitus pystyy käytännössä päättämään vain verotuksen kiristämisestä ja velanoton lisäämisestä. Siitäkin vain siihen asti kunnes kansainvälinen yhteisö pistää velkahanat kiinni. Aivan samalla tavalla kuin kävi Kreikalle.

Onneksi yksittäisellä kansalaisella on edes jossain määrin mahdollista tehdä omia valintoja/päätöksiä omista tekemisistään.
 
Viimeksi muokattu:
Top