Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
C-SNcaNXYAIPtU9.jpg
 
Taiteilijoita arvelluttaa perussuomalaisten kulttuuripoliittinen ohjelma, jonka mukaan suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen on ensisijaista postmodernin nykytaiteen tukemiseen verrattuna.
Perussuomalaiset ovat olleet myös sitä mieltä, että taiteilija-apurahat voisi lakkauttaa.
Ihan järkevää puhettahan tuo on. Taidetta pitää toki olla, mutta maksajallakin pitää olla joku puheenvuoro siihen millaisesta taiteesta haluaa nauttia.

Harrastamista ei ole mitään järkeä maksaa verorahoista kun jokainen voi harrastaa omallakin kustannuksellaan. Siksi tekotaiteelliset postmodernit kokeilut olisi taloudellisesti syytä jättää enemmän yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle. Siinä mielessä apurahojen kylvämisessä pitääkin harjoittaa harkintaa.

Ketjun otsikko alkaa tarvita muutoksen kun perussuomalaista järkipuhetta tulee lisää.

( tähän jatkeeksi nyt sitten sarkastiset kommenttinne, olkaa hyvät ..... )


.
 
^ Viikon naurut! Kiitos siitä.
Ihan järkevää puhettahan tuo on. Taidetta pitää toki olla, mutta maksajallakin pitää olla joku puheenvuoro siihen millaisesta taiteesta haluaa nauttia.

Ehkä, mutta eikö tuo kuitenkin ole lillukanvarsien kanssa puuhastelua kun vertaa mitä "oikeat" ministerit tekevät?

Niinkö vaikka sisä- ja oikeusministerit..

Edes olympialaisia ei taida osua persujen ministerikaudelle ja Lahden kotikisatkin menivät sivusuun. Ei siis pääse ministeri ryyppäämään kisakylään Arhinmäen tyyliin.
 
Viimeksi muokattu:
... lillukanvarsien kanssa puuhastelua
Kyllä pikkuasiat mahtuvat muun isomman ohjelman oheen.
Nyt vaan on puhe tällaisesta pienemmästä, ei sen ihmeellisempää - toimittajathan sen ratkaisevat mikä asia on esillä.
 
Olen erittäin epätaiteellinen ihminen. Silti ja ehkä juuri siksi olen pohtinut monta kertaa, mitä institutionaalinen taide tuottaa? Tarkoitan sitä taidetta, joka syntyy -valtionavun- turvin. En tiedä, koska kauneus on katsojan silmässä.

Ei synny taide pakottamalla eikä ismo laula ilman rahaa. Ei synny synnyttämällä vaan vapaalla kädellä. Tässä katsannossa graffite voi olla taidetta, jolla on enemmän annettavaa kuin kokonaisella pataljoonalla instituutiotaiteilijoita.

Sanokaapa noin lonkalta, mikä taiteenmuoto on nähtävillä vielä 499 vuoden kuluttua? Mistä tulee klassikko? Vai pitääkö taidetta tuottaa määrä äks, jotta saavutetaan jotain?

En ole riistämässä taiteentekijöiden tukea, mutta kovin monta kertaa pohdin taidetta ja "taidetta".
 
Ei synny taide pakottamalla eikä ismo laula ilman rahaa. Ei synny synnyttämällä vaan vapaalla kädellä.
Ei mallin tarvitsekaan olla sellainen jossa jokin instituutio tuottaa taidetta palkatuilla toimijoilla. Taiteen pitäisi syntyä juurikin vapauden pohjalta, kuten itsekin ajattelet.
Nyt ollaan vaan ajauduttu malliin, jossa henkilö on ensin taiteilija ja sen myötä rahaton avunpyytäjä, eikä edes hae muutosta tilanteeseensa. Kyllä mullekin kelpaisi, että joku maksaa mun kitaransoittelut tai bändihommat, mutta ei vaan maksa.
Vapauden alusta taiteeseen pitäisi tulla siitä, että on ensin saanut elämänsä hallintaan, jottei tarvitse pyytää toisilta rahaa harrastamiseensa. Jos tämän vapauden pohjalta tuotettu taide vielä menestyy, niin sehän on hyvä juttu ja taiteilija tienaa ilman valtiota.
 
Onko Soini ollut Ulko ja euroopa ministeri samaan aikaan?
Ulkoministeri: Timo Soini (ps)
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, 52, on Suomen uusi ulkoministeri ja Eurooppa-ministeri. Salkku on juuri se, jota Soini on halunnut. "Valintani tuskin on yllätys niille, jotka ovat seuranneet toimintaani viime vuosina europarlamentissa ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana", Soini sanoi keskiviikkona.
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002827472.html

Valtioneuvoston sivuilta tuota tietoa en kyllä löytänyt..
 
Eurooppaministerin salkku on iso salkku. Mitä tapahtui oli siis, että persut jakoivat Ulko- ja Eurooppaministerin salkun kahtia, ja vaihtoivat oikeusministerin salkun urheilu- ja kulttuuriministerin salkkuun. Ehkä tässä eniten nyt näkyy se huonoksi osoittautunut veto supistaa ministereiden lukumäärää. Ulko-, Eurooppa-, Urheilu- ja Kulttuuriministerin hommat ovat siis edelleen (vain) kahdella henkilöllä, Lindströmin keskittyessä jatkossa Työministerin tärkeään rooliin.

Soini on sen verran suvereenisti hoitanut hommia, että tuo hänen tuplatyö ei ole oikein päälle näkynyt. Onhan mies toki ollut todella väsyneen näköinen välillä. Tässäpä yksi hyvä selitys sille.

Leikatkaa niitä kaiken maailman poliittisia avustajia ja muuta turhaa porukkaa, mutta hoitakaa hemmetti ne poliitikon hommat ny kunnolla, toivoo allekirjoittanut.
 
Ei kai persutkaan sitä aja, etteikö jotain toista kieltä tulisi ruotsin tilalle?

Esitin jo kysymyksen siitä, että noinkohan nämä amiskollit kiinnostuvat venäjän alkeista.

Syytettiin olliukkoilusta kun sellaista tohdin eppäillä.. Eppäilen edelleen!

Ite siis jättäsin amiksesta pois pakollisen toisen kielen.
 
Reivaako Persun puheenjohtajavaali aivan ehdoitta ja armotta puoluetta reilun loikan omille juurilleen? Eli ehdottomaksi pääagendaksi valikoituu maahanmuuttokysymys? Eipä sillä, tälläkin osa-alueella politiikassa on tarpeen löytyä jonkinlainen Unilukkari, joka pyrkii poistamaan rähmää innokkaimpien silmistä.
 
Reivaako Persun puheenjohtajavaali aivan ehdoitta ja armotta puoluetta reilun loikan omille juurilleen? Eli ehdottomaksi pääagendaksi valikoituu maahanmuuttokysymys? Eipä sillä, tälläkin osa-alueella politiikassa on tarpeen löytyä jonkinlainen Unilukkari, joka pyrkii poistamaan rähmää innokkaimpien silmistä.

Vai Soini ulkoministerin pestiä itselleen loppu hallituskaudelle Terhon ollessa puheenjohtaja?
 
Oliko tämä varautuminen tätä?

”Jos tulijoita olisi ollut 1 750 sijaan kymmeniä tuhansia olisimme todennäköisesti joutuneet täydentämään henkilöstöämme Rajavartiolaitoksen asevelvollisilla. Tällaisessa tilanteessa tarvittaisiin myös lakihankkeeseemme kirjattua kiinteistöjen tilapäistä haltuunotto-oikeutta, jotta tulijoita voidaan ottaa organisoidusti vastaan.

Toteutetaan lainsäädäntöhankkeita laittomaan maahantuloon varautumiseksi. Jatketaan
hallituksen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman sekä laittoman maahantulon ja
maassa oleskelun vastaisen toimintaohjelman toimeenpanoa ja seurantaa. Laaditaan
maahanmuuttopoliittinen toimintaohjelma.

Vastuuministerit: Paula Risikko ja Jari Lindström
http://valtioneuvosto.fi/documents/10616/4592272/Hallituksen-uudet-avaukset.pdf
 
...että miten voi asua Suomessa ja ei oikein puhu suomea...ja ei siis olleet edes Ahvenanmaalta....
Helposti ruotsinkielisessä putkessa: kylä, koti, päiväkoti, peruskoulu, lukio, armeija-yksikkö, korkeakoulu, kaikki ruotsiksi...

Idea tässä putkessa nimenomaa on, että henkilö eristetään valtaväestöstä, jotta ei saa yhteenkuuluvuuden tunnetta siihen ja heikko suomi aiheuttaa tarpeen ruotsinkielisille palveluille. Näin on luotu jälleen yksi RKP:n ikiaikainen äänestäjä.

Kokoomuksen kielipoliittinen valtalinja on sallia valinnanvapaus kahden vieraan kielen kesken. PS:n valtalinja on valita ruotsi tai ei, eli joku lukisi vieraana kielenä vain englantia, joka sekin riittää tuottamaan osalle haasteita.
 
Helposti ruotsinkielisessä putkessa: kylä, koti, päiväkoti, peruskoulu, lukio, armeija-yksikkö, korkeakoulu, kaikki ruotsiksi...
Ja katsotaan käytännössä vain Ruotsin telkkaria, äitini on hyvä esimerkki semmoisesta. Kyllä hän suomea osaa, joskin vajallisesti, mutta pärjäsi työelämässä silllä. Mutta telkkarista hän tietääkseni seuraa vain Ruotsin kanavia.
 
Piti oikein rekisteröityä ja osallistua tähän "vänkään" pakkoruotsista..

Syntyjäni olen Ruotsista, suomalaisista vanhemmista ja koulut sekä opintoni Ruotsissa suorittaneena, aikuisikään asti asuneena(ja Suomeen paluumuuttaneena) on huvittavaa lukea perusteita sille, miksi ruotsin kielen opiskelun tulisi olla pakollista. En näe sille montaakaan pätevää syytä, tai näin muotoillen; en suurempia ja painavampia syitä sille, miksei englanti ja ruotsi voisi molemmat olla valinnaisina?
Kaupankäynti Ruotsin kanssa, pah, siellä puhutaan englantia paremmin kuin täällä monta vuotta pakon edessä ruotsia opiskelleet ruotsia.
Maailma globalisoituu koko ajan..

Mielestäni sillä, että Suomi on kaksikielinen maa ei ole mitään tekemistä opiskelun kanssa. Uskoisin, että mitä palveluiden turvaamiseen ruotsinkielisille tulee, eiköhän heidän(olenhan itsekin..) joukostaan löydy tekijöitä kyseisiin virkoihin ja jopeihin jos niitä niin tärkeänä pidetään. Itse en pidä..
Puhun yhtä lailla suomea ja ruotsia, mutta myös lontoo taipuu ja sille on käyttöä enempi kuin ruottille.

Joku kirjoitti täällä omista kokemuksistaan ja mitä etuja on ollut ruotsin osaamisessa, varmasti on eikä kukaan sitä liene kiistämässä?
Vaan yhdelle on hyötyä yhdestä, ja toiselle toisesta tai kolmannesta. Yleistämisellä saa monesti aikaan enempi hallaa kuin huvia.
Moni kun kuulee että olen kaksikielinen, niin reaktiot on monesti "wau, sullon varmasti paljon hyötyä siitä".
Nojoo, tapasin yhden ruotsinkielisen täällä pari vuotta sitten..

Monta vuotta olen odotellut lukevani jostain todelllisia perusteita sille, miksi ruotsin kielen opiskelun tulisi olla pakollista.
En ole lukenut enkä kuullut.

Muuta kuin "yleissivistystä", "kaupankäynti Ruotsin kanssa", "olemme pohjoismaa ja Ruotsi on pohjoismainen kieli", "ruotsinkielisten palvelut", "mikä estää opiskelemasta englantia /muita kieliä myös?" ja niin edelleen.. Förstår inte.
 
Ei kai persutkaan sitä aja, etteikö jotain toista kieltä tulisi ruotsin tilalle?

Esitin jo kysymyksen siitä, että noinkohan nämä amiskollit kiinnostuvat venäjän alkeista.

Syytettiin olliukkoilusta kun sellaista tohdin eppäillä.. Eppäilen edelleen!
Turhautuvatpa nämä amiskollit sitten itse valitsemaansa venäjään tai pakolliseen ruotsiin, se ei poista esim. kielipäätä omaavan ja luonnontieteistäkin kiinnostuneen lukiolaisen tuskaa siitä, että aika ei riitä opiskella englannin ja ruotsin ohella vaikkapa kiinaa.
 
Turhautuvatpa nämä amiskollit sitten itse valitsemaansa venäjään tai pakolliseen ruotsiin, se ei poista esim. kielipäätä omaavan ja luonnontieteistäkin kiinnostuneen lukiolaisen tuskaa siitä, että aika ei riitä opiskella englannin ja ruotsin ohella vaikkapa kiinaa.

Ja kiina olisi sellainen kieli josta olisi hyötyä ja jolle on kysyntää.
 
Back
Top